SaiPa kaudella 2022–2023

  • 575 716
  • 3 381

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Irving on kyllä lähtökohtaisesti ihan ykköspakki SaiPan resursseilla operoivassa joukkueessa.
Mistä tämä käsitys?

Kaverini asui Örebrossa kun Irving pelasi siellä. Hänen kommenttinsa:
"Muistelen ettei mennyt ihan putkeen, kolmosparin mies. Hyvä lämäri, muttei vakuuttanut SHLn kokokentän prässissä."

Edit: lisäys kaverilta "Kiekollisena parempi kuin kiekottomana." Tämä Virran pelityyliin positiivista.
 
Viimeksi muokattu:

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Irwing on se ykköspakki niin perse edeltä puuhun sanon minä. Kaivellaan taas tunkion pohjaa ja toivotaan että jos se timantti sieltä löytyisi. Puuhastelua.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisitko kertoa miten olet seurannut Irvingia? Mielipiteesi on tullut selväksi, mutta perustelut puuttuu. Toivon tietysti sydämestäni että olet oikeassa.
Niin siis itsehän sattuneesta syystä seuraan tällä hetkellä SHL enemmän kuin liiga. Siis paikan päällä. Ja voin ihan siksi todeta, että Irving on vähintään yhtä hyvä kuin Pyro. Sanoisin jotenkin niin, että erityisesti hyökkäyspäähän on apuja luvassa, mutta ei se oikeasti ole huono omassa päässäkään. Se toki on arvoitus, miten sopii Virran peliin. Uskoisin, että hyvin koska omaa melko hyvän pelikäsityksen eikä tyydy vaan heittämään pitkää kiekkoa ränniin.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin siis itsehän sattuneesta syystä seuraan tällä hetkellä SHL enemmän kuin liiga. Siis paikan päällä. Ja voin ihan siksi todeta, että Irving on vähintään yhtä hyvä kuin Pyro. Sanoisin jotenkin niin, että erityisesti hyökkäyspäähän on apuja luvassa, mutta ei se oikeasti ole huono omassa päässäkään. Se toki on arvoitus, miten sopii Virran peliin. Uskoisin, että hyvin koska omaa melko hyvän pelikäsityksen eikä tyydy vaan heittämään pitkää kiekkoa ränniin.
Öö eihän Irving ole pelannut SHLää kahteen vuoteen.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ville Petman HPK:hon ensi kaudeksi. Sisään tulee Michael Joly vaihdossa. Liekkö sitten mennyt sukset ristiin Johtajan kanssa? Varmaan jotain hämärää kuitenkin pelaajan käytöksessä, kun toimisto sai hienosti hoidettua. Nyt saadaan sitten pelimies tilalle.

Kannattanee katsoa kalenteriin.
 

emz1

Jäsen
Joo, hyvää vuoden väsyneintä uutispäivää itse kullekin.
Jos oli pakko hassutella, niin olisi voinut reagoida eiliseen IS:n uutiseen kertomalla esimerkiksi merkittävästä yhteistyösopimuksesta LVI-insinööritoimisto Meskanen Oy:n kanssa.
 

Läts

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Oikein hyvä pila oli kyllä! Yleensä tsekkailen somet sängyssä samalla torkutellessa niin tänää heräs kyl nopsaa. Hetken ajan ennen kuin muisti mikä päivä tänää on jätti kyllä sydän lyönnin tai kaks välistä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks

Oikea laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä ole tullut kirjoiteltua aikoihin tänne Jatkoajan puolelle, kun tämä mennyt kausi oli sen verran masentavaa seurattavaa. Kaudesta ei kauheesti jäänyt käteen urheilullisesti, mutta ainakin runko tuleville kausille on nyt kasassa ja muutamat pelaajat ottivat isoja steppejä eteenpäin ja ottavat varmasti jatkossa vielä lisää. Onnistujat onkin monen kirjoittajan toimesta kerrottu täällä, mutta henkilökohtaisesti innostuin eniten Petmanin, Lipiäisen, Karvisen ja Viitasalon otteista. Suurin osa pettymyksistä onkin jo laskettu muualle aikoja sitten ja nuo flopit korvataan paremmilla kesän aikana.

Tuleva kausi on TODELLA tärkeä organisaation kannalta. Nyt on pakko onnistua, ihan oikeasti. Minulla on sellainen tunne, että me yllätetään ensi kaudella positiivisesti, mutta minähän olenkin optimisti vailla vertaa. Tosiaan tuon mainitun rungon päälle on nyt hyvä rakentaa. Pelaajia on tulossa ilmeisesti sisään viisi tai kuusi, ja jokaisen noista hankinnoista olisi mentävä nappiin. Viime kauden kärkihankinnat menivät metsään aika pahasti ja parhaat uusista pelaajista olivatkin niitä, joihin odotukset eivät olleet äärettömän korkealla, poislukien Maalahti. Nyt sisään on tulossa siis ainakin Meskanen ja Irving, joista kumpikin vaikuttavat mielenkiintoisilta kavereilta, ja mikä tärkeintä, valmiilta ammattilaispelaajilta.

Meskasesta on jotain havaintoja ja eniten tuosta on jäänyt mieleen hyvät kädet ja liigatasolle erinomainen laukaus. Maalintekijätyyppi ihan päivänselvästi ja kokonaisvaltaisessa pelissä sitten ne isoimmat haasteet. Erikoinen hankinta SaiPalta, kun harvemmin tänne tuollaisen taustan kotimaisia pelaajia ollaan saatu. Janne Tavi taitaa olla edellinen edes vertailtavissa oleva ja hänkin tuli vaatimattomammalla rekordilla tänne. Meskasella kuitenkin useita tehokkaita kausia alla Liigassa ja on pelaaja parhaassa iässä.

Irving on itselle täysin tuntematon kaveri, mutta YouTuben perusteella laukaus on Meskasen tavoin aikamoinen ruoska. Muuta tuosta on aika vaikea sanoa. Jossain viestissä taidettiin mainita, että pelaa tunteella ja siitä minä tykkään. Toivottavasti osaa olla ilkeä oman maalin edessä hyökkäyssuunnan avujen lisäksi.

Muista lähiaikoina huhutuista Jaedon Descheneau tai Mitch Hults olisi ilmeisesti tulossa TPS:stä Saimaan rannoille. Tässä kohtaa olen rehellinen: ei sytytä kumpikaan erityisemmin. Ei ole kyseiset pelaajat juurikaan jääneet mieleen, kun ollaan talvella pelailtu turkulaisia vastaan. Descheneaulla on alla tehojen osalta hyviä kausia, mutta Tepsissä ilmeisesti koirankopissa mielialapelaajana(?). Hultsista ei ole jäänyt mitään mieleen, kun on lukenut kirjoituksia täältä. Kai se on tunnollinen kahden suunnan kolmossentteri tai jotain? En nyt dumaa ketään etukäteen, mutta jos jompi kumpi noista pitäisi valita, niin ehkä tää Descheneau ihan pelkästään tuon track recordinsa takia. On sitä SaiPassa ennenkin käyty kääntämässä ura raiteilleen 1+1 -muotoisella sopparilla, niin miksipä ei tässäkin tapauksessa?

Huhuttu Miska Kukkonen olisi varmaan ihan mukava pakki kolmospariin, mutta hakisin itse kyllä vähän kovempaa kaveria tuonne pakistoon. Puolustus on ollut SaiPan heikkous jo vuosien ajan. Hakisin sinne ennemmin jonkin kokeneen, kovan ammattimiehen. Ehkä jopa kaksi, jos rahaa riittää (ei varmaan riitä, ikävä kyllä). Oma pää on saatava tiiviimmäksi ensi kaudeksi. Ei ole muuta vaihtoehtoa.

Jos jotain muita nimiä on heitetty huhuina, niin saa mainita. Joku slovakki vissiin tuloillaan myös, jos olen oikein ymmärtänyt. Jätin sen nyt pois hahmotelmistani, koska se juttu on vielä niin epämääräisellä tasolla.

Kokoonpanoa muodostelisin jotenkin näin:

Okuliar-Petman-"Meskanen"
Ojantakanen-X-"Descheneau"
Karvinen-Metsävainio-Lipiäinen
Loimaranta-Koskiranta-Kautiainen

Maalahti-"Irving"
X-Viitasalo
Rikkilä-Olkkonen
Huttula, Laakso, Hietala, Sarell (+Riikola?)

Westerholm
Markkanen/X

Muutama aukko siellä nähdäkseni vielä on. Hyökkäykseen näkisin tilaa toiselle kärkisentterille. Petmanin esiinmarssin myötä toinen kärkisentteri löytyy jo omasta takaa, mutta siihen taakse olisi kiva saada joku kädellisempi kaveri. Ehkä sellainen pass first -tyyppinen ukko, kun noita maaliahneita laitureja on jo aika mukava määrä (Meskanen, Lipiäinen ja Ojantakanen). Hyökkäykseen tulee ikäänkuin uutena hankintana myös Koskiranta, jonka sijoittaisin lähtökohtaisesti alaketjuihin pelaamaan roolia, johon tottui jo KHL:ssä eli ensiksi pidetään oma pää puhtaana ja sen jälkeen sitten hyökkäyspään velvoitteet. AV:lla massiivisen iso rooli ja YV:lläkin voisi koittaa maalin edessä. Tarvittaessa voi stuntata esim. kakkosen keskellä, jos loukkeja sattuu. Tulee olemaan arvokas pelaaja meille ensi kaudella, uskokaa pois. Junnut saavat varmasti paljon oppia häneltä ja se tulee olemaan tärkeä juttu kehityksen kannalta.

Hyökkäyksessä isoimmat katseet kiinnittyvät ensi kaudella Loimarantaan, Petmaniin ja Karvinen. Loimaranta taiteilijatyyppinä alkaisi kaipaamaan tasaisuutta otteisiinsa: nähdäkseni edessä on vedenjakaja-kausi. Ihan kivoja tehoja pari kautta, mutta potentiaalia olisi niin paljon parempaankin. Veikko, näytä minulle mistä olet tehty! Petmanilla on nyt tykkikausi alla ja odotukset ovat tulevaa varten katossa. Miten käy nyt, kun kaikki odottavat samanlaista kautta, ellei parempaa? Tasaisuutta kaipaisi hänkin: ykkössentterillä ei ole varaa pelata heikkoa jaksoa kesken kauden tärkeimpien hetkien. Karvinen yllätti minut kypsillä otteillaan ja oli loppukaudesta mielestäni yksi meidän parhaista pelaajista. 10 maalin rajakin meni rikki vähän huomaamatta. Tuleeko nyt kunnon läpimurto vai iskeekö toisen kauden kirous?

Pakistossa meillä on ykköspari valmiina. Maalahti on meidän ykköspakki: takuuvarma pelaaja kaikkine vahvuuksineen ja heikkouksineen. Irving luultavasti ottaa paikkansa siitä viereltä, kuten muutkin ovat jo spekuloineet. Kakkospariin Viitasalolle tarvitaan se jämäkkä partneri, joka ei vuoda puolustussuuntaan. Tämän pitää olla prioriteettilistan kärkipäässä omasta mielestäni. Viitasalo varmasti kehittyy puolustuspelissä, mutta en heti lähtisi luottamaan, että Nuutti olisi kesän jälkeen mikään stay at home -puolustaja. Antaa kaverin toteuttaa itseään ja tekemään sitä, missä on parhaimmillaan.

Kolmospariin meillä on Olkkonen, mutta tuo viimeinen paikka pakistossa onkin vähän enemmän auki. Huttula floppasi mielestäni suht pahasti (odotukset olivat itselläni korkealla), mutta siitä voi vielä tullakin jotain. Rikkilä osoitti pelaavansa ihan hyvin hyökkäyssuuntaan, mutta oman maalin edessä oli vielä vaikeuksissa. Laakso on todella, todella lupaava tapaus, mutta vaatii vielä voimaa kroppaan. Saattaa jopa ottaa tuon pelipaikan itselleen: kuka tietää, koska nuorille pelaajille yksikin kesä saattaa tehdä ihmeitä. Hietala oli ajoittain ihan hyvä, mutta vaatii kovaa treeniä, että alkaa riittämään liigapeleissä. Sarellilla vielä paljon tekemistä, mutta potentiaalia riittää. Ensi kausi on varmaan vähän liian aikaista kuitenkin. Sitten on vielä Riikola, joka on aikamoinen mysteeri loukkaantumisensa myötä ja sopimuskin taisi olla katkolla. En laskisi mitään hänen varaansa.

Veskariosasto on kunnossa niin kauan, kun Nikke kestää ehjänä. Markkanen on ihan hyvä stuntti, mutta kokeneen kakkosen hankkimista on ehdoteltu. En ole tätä vastaan. Markkaselle vuosi Mestistä tekisi varmasti gutaa.

---

Sellainen kirjoitus tuli naputeltua. Kerran vuodessa kun kirjoittelee, niin voi laittaa tällaisia tekstiseiniä tulemaan :) Mielenkiintoinen kesä edessä näin SaiPan kannattajana. Eiköhän se MASSIIVINEN ole tulossa taas lähiaikoina, kun kaudet alkavat loppumaan Euroopassa.
 

Sportsguy

Jäsen
Ainakin nämä kaksi huhuttua tuonevat korjauksia kahteen heikkoon kohtaan eli YV ja oman maalin edusta. Yvtä SaiPa sai paljon, mutta paremmin voisi onnistua.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alkaa jotenkin tuntumaan siltä, että Riikola ei ole ensi kauden suunnitelmissa mukana. Mikäli siis kenenkään puolustajan sopimusta ei pureta ja Irving sekä toinen huhuttu pakki tulee.
 

redpecka

Jäsen
Irving on itselle täysin tuntematon kaveri, mutta YouTuben perusteella laukaus on Meskasen tavoin aikamoinen ruoska. Muuta tuosta on aika vaikea sanoa. Jossain viestissä taidettiin mainita, että pelaa tunteella ja siitä minä tykkään. Toivottavasti osaa olla ilkeä oman maalin edessä hyökkäyssuunnan avujen lisäksi.
Ainakin on melko helposti syttyvä eikä pelkää näemmä mitään. Kyllä sitä SaiPassakin voisi ottaa yhden spontaanin myllyn kaudessa kun ei niistä tule pelikieltoakaan.












Aaron Irving vs Jordan Perret |LIT 3:4 MHK - 10.10.2021|
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meskasesta on jotain havaintoja ja eniten tuosta on jäänyt mieleen hyvät kädet ja liigatasolle erinomainen laukaus. Maalintekijätyyppi ihan päivänselvästi ja kokonaisvaltaisessa pelissä sitten ne isoimmat haasteet. Erikoinen hankinta SaiPalta, kun harvemmin tänne tuollaisen taustan kotimaisia pelaajia ollaan saatu. Janne Tavi taitaa olla edellinen edes vertailtavissa oleva ja hänkin tuli vaatimattomammalla rekordilla tänne. Meskasella kuitenkin useita tehokkaita kausia alla Liigassa ja on pelaaja parhaassa iässä.
Totta, Meskanen on hyvä laukomaan ja vallankin Ilves vuosina tuli paljon yv. maaleja Suomen poikittaissyötöistä.
Ikäänsä nähden omaa paljon kokemusta ja tuo varmasti sopivaa rauhallisuutta Saipaan tehojen lisäksi.
On alkusyksystä ja kevään edetessä ollut parhaimmillaan, miksei pudotuspeleissäkin.
Erittäin mielenkiintoista se miten Meskanen onnistuu Virran alaisuudessa!!
Olisiko pistepörssin 20:n sakissa, luultavasti, jos pysyy tervenä ja löytyy sopivat ketjukaverit..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös