Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 200 763
  • 62 113

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Ois siinä Venäläiset ihmeissään jos tänne tulisivat, kun suomalainen komppania rymyää metsässä vastaan niin kilkatus vaan kuuluu jo kaukaa kun luhat hyppii pakissa ylösalas.

Vai laittoiko joku muka sen luhan taskuun tai jonkun pehmusteen sisälle?

Kun sen luhan pistää pakkiin oikein, se ei siellä liiku kilisemisestä puhumattakaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Moldovakin pyrkii EU:n jäseneksi. Putinin sekoilu on todellakin saanut kaikki tuon alueen maat sekaisin pelosta, mikä on täysin ymmärrettävää. Moldovalla on kuitenkin edessään vuosien odotus eikä sekään välttämättä riitä. Riittääkö Georgialla, Ukrainalla ja Moldovalla tahtoa ja selkärankaa alkaa suitsimaan kyseisissä maissa vallitsevat korruptiot ynnä muut ongelmat, jotta ne joskus pääsisivät Brysselin vaikutusvallan alaiseksi? Paha mennä sanomaan, koska on aivan liian aikaista veikata, miten siinä käy.

Ainoat maat Euroopassa, joilla olisi varsin hyvät mahdollisuudet päästä EU:n jäseniksi kohtalaisen nopealla aikataululla, ovat Islanti, Norja ja Sveitsi, mutta nuo maat ovat päättäneet pysytellä erossa EU:sta.
Uskoisin että ostavat sillä aavistuksen suojaa, hyökkäys kandidaattia vastaan laukaisisi uuden pakotepaketin. Tää paketti 2 ja 3 on ollut Venäjä-VV kannalta kammottavia.

En itse näe syytä myöskään olla ottamatta jos täyttävät ehdot
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Itse toivoisin ettei Suomessa olevia venäläisiä alettaisi kauheasti sättimään ja uhkailemaan. Syyttömiä ovat hullun johtajansa toimintaan, Nythän on ollut uutisia, että myös ukrainalaiset ovat täällä kärsineet syyttömästi. Mehän ei täällä eroteta kieliä toisistaan. En haluaisi lähettää Venäjälle sellaista signaalia että täällä käyttäydytään uhkaavasti venäläisiä kohtaan. Eli ei anneta tilanteen enää pahentua entisestään.
Alkuosasta samaa mieltä. Loppuosaan kommenttina, että sillä ei ole mitään väliä, miten nätisti ja häiritsemättä me täällä oikeasti käyttäydytään. Jos on Venäjän poliittisissa intresseissä hyökätä Suomeen, he valehtelevat tekosyyt, joilla tänne tulevat. On epäreilua lastensuojelua, kansanmurhaa Karjalassa, venäläisten syrjintää ja kuunatseja.
 

Barney

Jäsen
Muistan kun joskus intissä sanottiin, että me ollaan elossa ehkä 7min sodan syttymisestä ja viikossa koko maa paskana. Pari viikkoa sitten työkaveri sanoi, että Venäjä jyrää helposti Ukrainan yli viikossa.
No joo, Venäjä on nyt näyttänyt kyntensä maailmalle ja pitää sanoa, että oli kyllä itsellenikin yllätys kuinka paskassa kunnossa heidän taistelukyky on.
Toki tilanne voisi olla Ukrainassakin erilainen, jos Venäjä olisi iskenyt heti alusta asti täydellä miehistöllä päälle. Koko Venäjän alkuperäinen taktiikka oli laadittu sen mukaan, että Ukraina ei onnistuisi ainakaan mitenkään järjestelmällisesti organisoitumaan puolustukseen. Putin luuli ukrainalaisten vastustuksen olevan pientä ja että Kiova vallattaisiin parissa päivässä.

Nyt on alkuperäinen pelikirja heitetty roskiin ja jouduttu keksimään ihan uudet kuviot. Nuo huhut liikekannallepanosta ja kuvat kaluston kuljettamisesta tuolta Itä-Venäjältä viittaavat siihen, että ikävä kyllä tuo uusi taktiikka voi tuottaa aika paljon tuhoisempaa jälkeä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Kun sen luhan pistää pakkiin oikein, se ei siellä liiku kilisemisestä puhumattakaan.
Muistaakseni meillä ei ollut koskaan pakissa ja piti olla paperiin käärittynä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Siltä näyttää. Nyt olisi hyvä hetki VR:llä nostaa hintaa ja paikata koronatalouttaan. Tuo posketon hinta oli pietarilaisen matkanjärjestäjän kautta, joten en tiedä taustasyytä hinnalle.

Allegro on ehdoiltaan siitä omituinen, että mukaan taitaa saada ottaa vain suomalaisia tai venäläisiä. Olisi kiva tietää, että salliiko VR ostaa ruplilla vai vain omien sivustojensa kautta euroilla.

Tosin jos mitään huomisista huhuista toteutuu, niin voi mennä matkustaminen entistäkin hankalammaksi.

Tosin eikö tuostakin mene rahaa venäjän puolelle kun junat omistava Karelian trains on puoliksi omistettu suomalaisten ja venäläisten kanssa..
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Muistaakseni meillä ei ollut koskaan pakissa ja piti olla paperiin käärittynä.

En tiedä, onko pakkimalli sitten mun aikojen (-83/-84) muuttunut. Siihen aikaan ainakin pakin yläreunassa oli pari pientä pykämää, joihin luha asettui ihan napakasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ok, kiitti. Saitko Ukraina muuten niitä hävittäjiä lisää, monta?
Lopulta taisivat natomaat vielä pitää ne itsellään. Nyt tosin kun tsekkiläiset saivat luvan liittyä ulkomaan ryhmään, periaatteessa jonkun koneen ”liisaus”’ vois teoreettisella tasolla olla mahdollista (toki kone pitäis maalata uusiksi). Koneen pitäis olla kans Ukrainan kalustoa vastaava ettei tunnisteta.

Turkki toimitti lisää drooneja, määrä tuntematon
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä, onko pakkimalli sitten mun aikojen (-83/-84) muuttunut. Siihen aikaan ainakin pakin yläreunassa oli pari pientä pykämää, joihin luha asettui ihan napakasti.
Eipä ne juuri ole muuttunut malliltaan, taitaa tuolla varastossa olla pari kappaletta joko itäisen saksan tai jugoslavian pakkia ja täysin samanlaisia ovat kotimaisen kanssa.

Eipä siinä kyllä juuri uusille innovaatioille edes ole tilaa, toimii kun vanhanajan junan vessa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Itselläni tämä ketju on ollut tiiviissä seurannassa sodan alkamispäivästä lähtien. Tänään en ole kuitenkaan kerennyt ketjua seuraamaan (onneksi muutakin elämää tänään on ollut). Voisiko joku kertoa tiivistetysti päivän tapahtumat? Kiinnostaisi tietää päivän oleellisimmat twitter-kommentit, uutiset (ulkomaiset ja suomalaiset), videot (ei niitä raaimpia) ja yleensäkin missä tällä hetkellä mennään.

Koko ketjua ei pysty selaamaan läpi kun tullut uusia viestejä monta kymmentä. Toki jos on joku sivu mistä näkee nämä niin saa laittaa linkkiä. Ja seuraavaksi joku sanoo et kato Iltasanomista, Iltalehdestä, Yleltä tms... Niistä ei kaikki kiinnostavimmat ja tuoreimmat tiedot löydy.

- tulitaukoneuvottelut ei onnistunut, mutta sopi ns. käytävistä siviileille
- putin puhu paskaa telkkarissa
- Lisää oligarkkeja santioihin, kalustoa takavarikkoon
- Uus kiinalaispankki AIIB lopettaa lainaamisen venäjälle, kiina lowkey Ukrainan puolella (omat edut puoltaa)
- Niinistö huomenna USA
- Vahvoissa huhuissa poikkeustila Venäjälle
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Itse tuolla ampuessa ei kuulu juuri mitään, mutta taaksepäin tulee kyllä melkoinen ääni.
Itse pääsin vahingossa tupakaverin kanssa ampumaan: ”Tykkimies Te ja Te, ammutte singoilla.” Onneks ammuin ensiksi, koska ei se tuntunut kummoiselta. Siistiltä kyllä. Mutta kun kaveri ampui vieressä, meinasin paskoa housuun siitä jysäyksestä.
 

Tuamas

Jäsen
Siellä tosiaan Venäjän pojat ovat taas osoittaneet perinteistä venäläistyylistä ”me ollaan vaan töissä täällä”-asennetta.

Nyt oli ukrainalaisille tullut vastaan hylättynä neljä 9K22 Tunguska -ilmatorjuntavaunua.

Pojat pistivät ne sitten lopulta palamaan.

Näiden hinta?

16 miljoonaa dollaria/pala.






 
Viimeksi muokattu:

bart

Jäsen
Siellä tosiaan Venäjän pojat ovat taas osoittaneet perinteistä venäläistyylistä ”me ollaan vaan töissä täällä”-asennetta.

Nyt oli ukrainalaisille tullut vastaan hylättynä neljä 9K22 Tunguska -ilmatorjuntavaunuja.

Pojat pistivät ne sitten lopulta palamaan.

Näiden hinta?

16 miljoonaa dollaria/pala.
Tyhmä kysymys ehkä, mutta miksi noita ei voi ottaa käyttöön ja suunnata kohti entisiä omistajia? Eikös esimerkiksi Laguksen panssaridivisioonassakin ollut sotasaalisvaunuja. Toki tilanne on tietenkin ollut erilainen 80 vuotta sitten.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tästä sodasta on ollut jotain hyötyäkin.

  • Ainakin oma maanpuolustustahto x100
  • Venäjän pelko hälvennyt entisestään. Me koijattaisiin tuota romukasoilla seikkailevaa lapsilaumaa isolla kädellä
  • Tiedostan kuitenkin että yksin tulee noutaja, mutta sillä on itänaapurille iso hinta
  • Suomen pitää tehdä drone-kauppaa Turkin kanssa. Ihana laite.
Allekirjoitan tästä jokaisen. Niin samaa mieltä, täysi taistelutahto päällä jo, täysi rauha asian kanssa, ei pelota Venäjän armeija ja kuten olen sanonut, vaikka heillä varmaan on vielä olemassa se "eliitin eliitti" (muutama sata?), niin luotia ne tottelee ja siinä ei ninjakuperkeikat auta.

Uskon myös (ja tiedän), että meidän eliitti on vähintään samaa tasoa. Ovat vielä tuhonneet parasta kalustoaan jo Ukrainassa ja myös miehistöstä on lähtenyt parasta materiaalia.

Suomella on kalustoa vähemmän kuin Venäjällä, mutta se toimii, on kunnossa, renkaat ei puhkeile liukkaassa ylämäessä ja sirkusfinlandiaakan ei ihan heti ensimmäisenä tarvitse pyytää kuljettamaan asevarusteita.

Lisäksi suurin osa suomalaisista 18-120 vuotta täyttäneistä miehistä on käynyt varusmiepalvelun ja moni nainenkin, suomalainen sotilaskoulutus on aivan varmasti maailman huippua, on aina ollut. Unohtamatta, että kymmenet tuhannet ihmiset on vapaaehtoisesti harjoitelleet maanpuolustustaitoja viimeisen kymmenen vuoden aikana ja niitä kertausharjoituspäiviäkin on ihan kutsusta todella monella.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Huh, klo 16 jälleen tätä ketjua en ole seurannut, sorry jos nyt kysyn tyhmiä.

Oliko se totta, että joku Ukrainan hävittäjä tuhosi siitä possujunasta yksiköitä ja Venäjän ilmavoimia ei näkynyt mailla eikä halmeilla?

Case: ”Raatteentie vol. II”
Näin twiitin, jossa hävittäjä lensi kyllä saattueen yllä, mutta ei se mitään tuhonnut vaan laukaisi soihtuja mahdollisen ilmatorjunnan varalta.
 

Larbatchov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pidän muuten ylipäätään Suomelta sitä kessien lähettämistä tuonne vähän ihmeellisenä.. toki niistähän ollaan muutenkin luopumassa, joten kyllähän niitä varmasti joutaa, mutta kun ei niillä nykytankkeja vastaan tee yhtään mitään. Jos vastassa on joku nykyajan kunnollinen edestä panssaroitu Leopard tai vastaava.. allekirjoittaneen farmari Rellu pysähtyy kessillä, mutta tuollaisessa ympäristössä niillä ei paljon tee
Eiks tuo neukkujen kalusto oo pitkälti jotain t72 linjaa?
 

Tuamas

Jäsen
Tyhmä kysymys ehkä, mutta miksi noita ei voi ottaa käyttöön ja suunnata kohti entisiä omistajia? Eikös esimerkiksi Laguksen panssaridivisioonassakin ollut sotasaalisvaunuja. Toki tilanne on tietenkin ollut erilainen 80 vuotta sitten.

Kai niitä mahdollisuuksien mukaan otetaankin tai vaihtoehtoisesti farmarit hinaavat niitä talleihinsa.

Olettaisin että siihen oli joku syy, miksi nuo vaunut on tuonne jätetty (polttoaine, tekninen vika) ja mahdollisesti venäläiset eivät olleet ihan hirveän kaukana.
 

Ruutu8

Jäsen
Miten veikkaatte Venäjän suhtautuvan siihen, että presidentti Niinistö lähtee Amerikkaan keskustelemaan Bidenin kanssa vallitsevasta tilanteesta ja kriisin jatkotoimista? Ei kuitenkaan ole aivan normaalia, että Suomen pressalle hoidetaan tapaaminen Valkoiseen taloon vuorokauden varoitusajalla. Ei todellakaan.

Onko tämä(kin) jonkinasteinen "lisäuhka" meiltä itänaapurin suuntaan, vai kiinnostaako edes asia tällä hetkellä Moskovassa tai Uralin bunkkerissa sen suuremmin, kun muutakin mietittävää tuntuu olevan?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten veikkaatte Venäjän suhtautuvan siihen, että presidentti Niinistö lähtee Amerikkaan keskustelemaan Bidenin kanssa vallitsevasta tilanteesta ja kriisin jatkotoimista? Ei kuitenkaan ole aivan normaalia, että Suomen pressalle hoidetaan tapaaminen Valkoiseen taloon vuorokauden varoitusajalla. Ei todellakaan.

Onko tämä(kin) jonkinasteinen "lisäuhka" meiltä itänaapurin suuntaan, vai kiinnostaako edes asia tällä hetkellä Moskovassa tai Uralin bunkkerissa sen suuremmin, kun muutakin mietittävää tuntuu olevan?
No eihän ne siitä tykkää, mutta toisaalta sen verran epävakaata touhua tuolla itärajan toisella puolella nyt on, että ei Suomella ole muitakaan vaihtoehtoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös