Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 148 456
  • 61 909

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olikos tämä jo täällä. Luultavasti on ollut mutta kun alkaa olla hankala löytää mitään tästä massiivisesta ketjusta. Kuitenkin tuo ilmeisesti joku Venäjän kuvitelma tulevaisuudesta? tai muu Euroopan maiden jaottelu. Osaisiko joku suomentaa mitä nuo värit tarkoittaa? Keltainen on ilmeisesti kumppani ja sininen kansanvihollinen, jännä kun Suomi keltainen ja Ruotsi sininen.
Punainen = "Venäjän ystävät" kerho- valtiot
Keltainen = partneri/kumppani valtiot
Turkoosi = neutraalit valtiot
Sininen = vihollinen
Paksu punainen viiva = Euro-amerikkalainen ydin
Oranssi ympyrä tähdellä = Venäläiset tukikohdat Euroopassa
Sininen ympyrä Nato-logolla = Nato-valtiot
Vaaleampi oranssi valkoisilla viivoilla = Valtiot jotka on liitetty Venäjän federaatioon
Vaaleampi oranssi ilman valkoisia viivoja = Valtiot jotka ovat liittoutuneet Venäjän kanssa
Tummempi oranssi = Valtiot jotka ovat sotilaallisessa liittoumassa Venäjän kanssa
Vaaleanpunainen = Venäjän "sotasaaliit" Abkhazia ja Etelä-Ossetia

Eli mm. NATO-Norjasta tulee Venäjän kumppanivaltio ja Ruotsi puolestaan liittyy NATOon. :D

Kertoo kaiken tämän hahmotelman loogisuudesta eli sinällään voisi kuvitella Putinin hyvinkin uskovan tähän.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Mietin tänään mikä olisi oma unelmarangaistukseni Putinille, jos se joskus sieltä perunakuopasta löydetään. Päädyin seuraavaan:

Vapaaottelu Klitschkon veljeksiä vastaan, pääsisi esittelemään omia judokykyjään. Matsi striimattaisiin livenä ympäri maailmaa.
Kun edes striimattaisiin joku sellainen matsi jostain Kiovan kellareista, missä pormestari ottaisi kehässä 1v1 mittaa vaikka ihan hanskojen kanssa jonkin näiden valloittajien kovan vangitun spetsnazin kanssa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Siis olet nähnyt Reaperin hinnaksi 5,4 M tai 54 M/kpl, vai puhuitko kuitenkin Bayraktarista? Kun Wikipediassa on Reaper-kauppoja
- Australia: 12 kpl + oheislaitteet $1,651 miljardia
- Belgia: 4 kpl $600 miljoonaa
- Ranska: 16 kpl + oheislaitteet $1,5 miljardia
- Intia: 22 kpl $2-3 miljardia
On siellä halvempiakin diilejä mainittu, en jaksanut tutustua eroihin.

Täysin eri luokan laitteita nuo on, turkkilaiseen menee kuormaa 150 kg ja moottorissa 100 hv, amerikkalainen 1700 kg ja 900 hv.
Mitä sä nyt sekoilet? Kirjoitan 54 miljoonaa, niin saat siitä 5,4M ja jotain muuta. Se mitä nuo maat on ostanu siihen päälle, ei selviä, mutta unit cost ei ole noin korkea. En tiedä mitä muuta sen kanssa pitää hankkia, mutta sinä näköjään tiedät.

Tässä on maanpuolustuskorkeakoulun kanditutkielmasta:

"Nykyajan sodankäynnissä suuri puheenaihe on kustannukset. Päättäjien näkökulmasta UAV on houkutteleva vaihtoehto huomattavasti edullisemmalla hinnallaan. Vuoden 2006 hintatasolla yksi MQ-9 Reaper -järjestelmä maksoi 53,5 miljoonaa dollaria, sisältäen neljä UAV:ta sensoreineen."



Mutta tosiaan, en tiedä tarkkaan paljonko ne maksaa (aika varmasti et sinäkään). Silti, Suomi on niistä hyvin kiinnostunut ja varmasti on jonkunlaiset alkuviritykset siitä, että myös raha löytyy kun niitä ollaan testaamassa eikä vain olla renkaita potkimassa. Ja jos tuo järjestelmä nähdään Suomen puolustuskykyä parantavana, niin en yllättyisi jos niitä hankittaisiin. Oli se hinta sitten 50 tai 100 miljoonaa. Ja varsinkaan nyt, kun puolustusmäärärahoja tullaan hyvin todennäköisesti nostamaan.

Edit: Pahoittelut linkeistä, jostain syystä mun puhelin ei kopio noita linkkejä nyt kuten pitäis. Ensimmäinen on pdf kanditutkielmaan ja toinen Forbesin juttuun joka tuli vastaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Olikos tämä jo täällä. Luultavasti on ollut mutta kun alkaa olla hankala löytää mitään tästä massiivisesta ketjusta. Kuitenkin tuo ilmeisesti joku Venäjän kuvitelma tulevaisuudesta? tai muu Euroopan maiden jaottelu. Osaisiko joku suomentaa mitä nuo värit tarkoittaa? Keltainen on ilmeisesti kumppani ja sininen kansanvihollinen, jännä kun Suomi keltainen ja Ruotsi sininen.

Pieni yksityiskohta, mutta olenko mä vaan värisokea vai onko tuossa kartassa Kaliningrad hiukan erisävyinen, kuin Venäjä?
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti

Barney

Jäsen

Luke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
27 vuotta sitten eli 1995.
Kumpikohan tuosta tulitauosta hyötyisi enemmän, siviilit varmasti, mutta olisiko se mahdollisuus vanjalle värkkää huolto kuntoon ja asemoida joukot paremmin... Ukrainalla henki päällä, aikalisä voi olla vaarallinen. Toki Ukrainakin saisi koottua joukot ja liikuteltua tarvikkeita.
En kyllä usko, että desantit, wagnerit jne roskasakki huilaisi yhtään
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällainen tuli vastaan:





Taas kannattaa pitää mielessä, että huhuja liikkuu paljonkin. Ja itse suhtaudun tähän hyvin varauksella. Eli perjantaina Venäjällä olisi edessä poikkeus- tai jopa sotatilan julistus, minkä seuraus olisi todennäköisesti panssareiden lähetys Venäjän kaupunkeihin. Jos näin kävisi, niin taitaisi olla enemmänkin lopun alku kuin alun loppu.

No, ei muuta kuin seuraamaan, että alkaako perjantaina Moskovan radio soittaa Joutsenlampea....
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
No nyt jenkkien täti tuntuu tekevän vähän propagandaa. Tähän tilanteeseen ei tarvittaisi nyt lisää kierroksia jenkkien tulkinnoista.
Sama tuli kyllä vähän mieleen. Tuohan nyt vain vetää mutkia suoriksi ja kailottaa sitä kovaan ääneen, ei tuossa mitään uutta tietoa ole mistään.

Ei siis paniikkiin syytä nyt tuon uutisen perusteella ole, mutta varmasti uppoaa kuin kuuma veitsi voihin tässä tilanteessa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sama tuli kyllä vähän mieleen. Tuohan nyt vain vetää mutkia suoriksi ja kailottaa sitä kovaan ääneen, ei tuossa mitään uutta tietoa ole mistään.
Toisti saman asian minkä se Kremlin tyhjäpää-blondi on todennut jo viime viikolla. Ei mitään uutta.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Ja kun noista venäläisistä ei ikinä tiedä, että mitä kaikkea miksikin tekee, niin voisiko olla, että ne puheet Ukrainan ydinase tavoitteista oli tällainen hätävara. Eli jos kaikki menee vituiksi, niin voidaan sopia, ettei Ukraina saa tavoitella ydinasetta ja venäläiselle yleisölle tämä myytäisiin voittona
Se on selvää ettei Venäjä tuolta nyt yhtäkkiä maagisesti katoa, ja pyytää anteeksi. Sitä on edes turha odottaa, ja sen tietää Ukraina, EU ja Nato. Lopulta se on kaikkien intressi että sota loppuu, sitäkään kukaan ei voi kiistää. Venäjä nyt vain tarvii jonkinlaisen voiton tuolta, ja se on todennäköisesti aluemenetyksiä ja lupaus ettei sinne tuoda noita aseita. Täällä joku on sanonut että Ukrainalla ei ole ollut ydinaseita melkein 30 vuoteen, ja tottahan se on. Tämä nyt ei kuitenkaan poista sitä että nyt voidaan luvata että ne ydinaseet pysyy poissa myös jatkossa. Se on varsin helppoa luvata sitä, mikäli alunperin ei ole sellaista edes havitellut.

Best case scenario tässä on nyt se että Venäjä menee rikkinäisenä Karhuna talviunille. Me voidaan täällä huutaa ettei tuollaisia saastoja saisi olla olemassakaan, mutta lopulta se on meiltä varsin tekopyhää. Ei me olla hyökkäämässä Kiinaan, Pohjois-Koreaan tai minnekään muualle missä pahat ihmiset ovat vallassa. Näin se vaan menee kun on kyse suurvalta politiikasta.

Eiköhän se Venäjä tiedä paikkansa pitkäksi aikaa kunhan tästä vaan pääsee jotenkin irti.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Puten viimeaikaista Googlettelua.
 

Liitteet

  • Putte Googlaa.jpg
    Putte Googlaa.jpg
    493,7 KB · kertaa luettu: 489
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös