Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 022 873
  • 61 554

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos miettii, että Venäjä on menettänyt 100 panssarivaunua, niin ainakin niiden korvaaminen uusilla T-90 vaunuilla maksaa joku 4,5 miljoonaa kappale, eli 450 000 000 euroa. Toki niitä ei ole pakko korvata, mutta tätä tahtia jos vaunuja jää tielle, niin muutaman kuukauden sotimisen jälkeen ei vaunuja ole enää kuin ehkä puolet siitä mitä niitä Venäjällä aiemmin oli.

Jokainen hävittäjä tai kuljetuslentokone on hemmetin kallis ja ihan kauhean nopeasti niitä ei saa rakennettua lisää vaikka niihin olisikin rahaa. Sama homma helikoptereilla eikä ne kuljetusvaunutkaan ihan ilmaisia ole.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
En ole viime aikoina seurannut Syyrian tapahtumia, mutta sehän on ollut jo vuosien ajan yksi niistä rintamista Venäjän ulkopuolella, jossa venäläiset sotilaat ovat taistelleet. Niille, joille Syyrian tilanne on tutumpi, haluaisin esittää seuraavan kysymyksen: ovatko venäläisten taistelustrategiat olleet samanlaisia sekä Syyriassa että Ukrainassa?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Heh, mielenkiintoista olisi nähdä millaista vastustusta HX-hanke saisi tänäpäivänä.. Saisiko edes lainkaan.
Ja tuskin kukaan enää kyseenalaistaa päätöstä mihin hävittäjiin päädyttiin. Kuten Ukrainassa on nähty ilmapuolustus on aivan keskeinen asia koko puolustukselle.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Venäläisenä vaihtaisin säästöni jo eteläafrikkalaisiksi kultakolikoiksi tai Yhdysvaltain dollareiksi.
Ruplasta tulee kohta niin arvotonta, ettei kannata edes tuhlata paperia sen tekemiseen ja sen arvo on korkeinta perseen pyyhkimisessä.
 

molari

Jäsen
Aika yksinkertaista taktiikkaa, tukitaan ja pysäytetään huoltokolonna sopivaan maastonkohtaan, jonka jälkeen jo pelkkä osuma osuma 1-2 ensimmäiseen ajoneuvoon pysäyttää koko letkan. Ne tankit siellä edessä eivät kauaa ole operointikykyisiä, kun polttoaine ja a-tarvikkeet loppuvat. Tässäkin ihmetyttää, että ilmeisesti jonossa ajettu ilman tukijoukkoja.


 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Valko-venäjällä tapahtuu. Saa nähdä mitä tuosta tulee.

Kova! Käsittääkseni paras suomalainen termi tähän on pakolaishallitus, vaikka ihan täsmälleen siitä ei taida olla kyse.

Nyt olisi Puten pelikirjaan täydellinen vastaisku, että Valko-Venäjän kansa rohkaistuisi ukrainalaisten esimerkin kautta kansannousuun.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Onko kenelläkään tietoa mitä tankkeja Ukrainalaiset käyttävät?
Päivitettyjä neukkuaikaisia T-64 vaunuja taitaa olla lähinnä. Rauta voi olla vanhaa, mutta lisäkilkkeet etenkin viime vuosina päivitetyissä parasta mitä itäblokista löytyy. Yllättäen maasta löytyi kiinnostusta -14 jälkeen päivittää kalusto sellaiseksi että sillä pystyy pätkimään uudempiakin venäläisvaunuja.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo




Kappas, Halonenkin on ottanut uudemman kerran kantaa. Omin sanoin ei pystynyt vieläkään tuomitsemaan, oli ilmeisesti liian hapokasta, mutta kai tämä twiitin lainaus voidaan tulkita sodanvastaiseksi kannanotoksi. Ukrainalle ei tosin näkynyt vieläkään mitään tukea tai myötätuntoa. Siellä on onneksi Kärnät sun muut vittuilemassa vastauksissaan, ihan oikein Haloselle.

On tämä Halosen toiminta niin häpeällistä. Ideologian sumentamana mennään hautaan asti. Haastattelupyyntöjä on varmasti tullut paljon, ja kyllähän Halonen entisenä (ja onneksi entisenä) presidenttinä pääsee julkisuuteen aina kun haluaa, mutta mitä on saatu? Pari laimeaa twiittiä, jotka on ehkä vielä hoitanut joku muu.

Tuomiojakin sentään tuomitsi vääryydet aika nopeasti, mutta Erkillä taitaa olla edes vähän selkärankaa. Halosella sellaista ei ole. Halonen vertautuu johonkin Jaakko Laaksoon, joka on alhaisinta ja oksettavinta mitä suomalaisessa politiikassa voi olla.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ukrainalaiset sotilaat kuulemma naureskellu venäläisille tankeille, miten kivikautista tekniikkaa ovat.

No, tekihän ne yhtä ja samaa Lada-malliakin jotain 40 vuotta. Näin Venäjällä.
Ei kai ihan niin pitkään. Fiat 124 (johon Lada perustui) 1966-1974, Lada 1200 eri versiot Neuvostoliitossa 1971-1989.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös