FC Barcelona 2021–2022

  • 144 704
  • 1 224

Miten FC Barcelonan käy tulevalla kaudella?

  • Voittaa ainakin kaksi pokaalia, suuruuden ajat ovat palaamassa

    Ääniä: 1 4,2%
  • Yksi pokaali tulee, ei juuri päästä viime kaudesta eteenpäin

    Ääniä: 8 33,3%
  • Sinnittelee, mutta ei suurempaa urheilullista menestystä, vaan alaspäin mennään

    Ääniä: 8 33,3%
  • Talouskriisi pakottaa myymään tähdet tammikuussa, ja tulos on sen mukainen

    Ääniä: 1 4,2%
  • Konkkaan menee

    Ääniä: 6 25,0%

  • Äänestäjiä
    24
  • Poll closed .

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Se oli tässä tilanteessa asennevoitto, kyllä vain. Ja tosiaan hyvältähän se tuntuu voittaa vieraissa nyt ylipäätään, kun ei ole liian hyvään tottunut. Pientä tuuria ja ter Stegeniä myös tarvittiin - joskin tietysti lähellä oli, ettei olisi johdettu kahdellakin maalilla jo ekan jakson jälkeen. Kun miettii kuinka paljon vaikeampi toinen jakso oli, niin taas tulee mieleen, että joukkue ei edelleenkään ole fysiikaltaan siinä kunnossa että jaksaa kv-tason intensiteetillä Xavin prässitaktiikkaa noudattaen 90 min. Asiaa voi olla hankalaa korjata peliruuhkassa, mutta jos edes vähän kevättä kohden ja kesällä sitten loput, toivottavasti.

Plussaa kolmen pisteen lisäksi: Alves ja Alba ovat seuraavat koronasta toipuneet (jos nyt oireita olikaan) ja mukana treeneissä tästä päivästä alkaen. Miinusta taas Nicon ja Minguezan tippuminen pois vammojen takia tokalla jaksolla. Onhan tämä nyt ihan uskomatonta - jos eivät ihmeen kaupalla selvinneet säikähdyksellä.

Yhtä porrasta isompi kuva on, että nyt kun rästipelikin on pelattu ja kausi on jokseenkin puolivälissä, on Xavin aikana noustu pienistä vaikeuksista huolimatta sijalta yhdeksän tässä kohtaa jo sijalle viisi, ja yhden pisteen päähän minimitavoitteesta eli sijasta 4. Varmasti tulee vielä vaikeuksiakin, mutta näyttäähän tilanne jo monessa mielessä paremmalta kuin Koemanin aikana. Jos vielä jossain vaiheessa oikeasti tuo sairaslista alkaisi lyhentyä eikä aina uutta ukkoa siirtyisi sinne kun edellisiä palaa...
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ymmärsinkö oikein Romanon twiitin että Torresia ei voida rekisteröidä ennen kuin myyvät pelaajia?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näin taitaa olla @maken veivi jr. , valistunut arvaukseni on että liigan palkkakatosta on kyse. Aguero pelasi ilmeisesti sen verran napeilla, että pikkuisen pitää vielä raivata sieltä tilaa. Demir on kaikesta päätellen ekana jonossa lähtösuuntaan ja jos Dembele allekirjoittaisi sen jatkon alemmalla palkalla, tilanne käsittääkseni myös ratkeaisi jo sillä (neuvottelut tiettävästi jatkuvat tänään) - ja jos ei allekirjoita, tilanne ratkeaa hänet myymällä. Torres ei vielä ole täysin toipunut aiemmasta loukistaan, joten asialla ei siinä mielessä ole ainakaan tällä viikolla vielä ratkaisevaa merkitystä. Kiva olisi tietysti saada kentälle heti kun mahdollista, nykyisessä hyökkääjätilanteessa.

Eilisestä vielä pari unohtunutta: Pakko täälläkin vähän ihmetellä, mitä Luuk de Jong on syönyt joulunpyhinä. Maalin lisäksi kaksi kertaa kolisutti maalipuita tavoilla, joissa näytti ihan oikealta jalkapallohyökkääjältä. Ehkä joku suonenveto? Pidän myös pallonhallintaa (64,7) ja syöttöprosenttia (88,2) mainioina siihen nähden, mikä pelaajisto oli jalkeilla, vieraspelissä. Vaikka tietysti vastustaja on liigan häntäpäätä.

Ja tästä eteenpäin, nythän on copaa tarjolla jo keskiviikkona. Harmi vain, että eilen jo melkeinpä pelasivat kaikki ne varamiehet ja varamiehen varamiehet, joiden avulla yleensä säästeltäisiin ns. parasta avausta tässä kohtaa. Aika moni samoista joutunee kentälle keskiviikkona ja myös Granada-pelissä pakon edessä. Kaikki korona- ja muut potilaat, joita viikonloppuun mennessä saataisiin takaisin, olisivat iso plussa...
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Dembele Newcastleen ja de Jong Unitediin niin kummasti alkaisi pelaajaa listoille mahtumaan.
Varsinkin kun ManU:ssa saadaan kyllä laittaa kättä jonkin verran syvemmälle taskuun mikäli de Jongista meinaa edes haaveilla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ja toki kun konkreettisin ongelma on ollut liigan palkkakatto, sehän nousee automaattisesti ensi kaudelle jos ja kun seuran liikevaihto nousee nyt verrattuna 2020-21 (mm. pääsylipputulot, mahdolliset uudet sponsorit) ja kulut ovat jo pienentyneet aiempien myyntien ja palkanalennusten vuoksi (lähtijäjonossa voi olla vielä myös mm. Umtiti ja/tai Coutinho, joilla on isot palkat). Äkkiseltään kuitenkin yksi Haaland tuntuu kieltämättä vähän optimistiselta skenaariolta näistä tekijöistä huolimatta. Kun siellä taustalla on myös se velkaongelma Bartomeun jäljiltä.

Meanwhile:
Kaikki korona- ja muut potilaat, joita viikonloppuun mennessä saataisiin takaisin, olisivat iso plussa...

Treeneistä kantautuneiden tietojen mukaan siellä ovat tänään joukon mukana olleet, pitkästä aikaa, koronapalanneiden eli Alvesin ja Alban lisäksi Pedri, Depay ja Fati. Jos edes joku noista on mukana Granadassa, on tilanne jo huikeasti parempi kuin eilen.

Edit: se vielä, että Torres sanoi olevansa pelikunnossa kahden viikon sisällä. Sitä ennen toivon mukaan myös rekisteröity.
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Varsinkin kun ManU:ssa saadaan kyllä laittaa kättä jonkin verran syvemmälle taskuun mikäli de Jongista meinaa edes haaveilla.

De Jongin järjetön palkka tehnee sen, että siirtosumma ei todennäköisemmin järjettömäksi nousisi. Tosin siirto itsessään voisi olla järjetön sillä United tarvitsee täysin erilaisia keskikenttäpelaajia ja mieluummin 2 kappaletta ennen de Jong tyyppistä hankintaa. En siis usko, että tuo siirto tulee realisoitumaan. Oikeastaan jos näin käy niin uskoisin hinnan olevan hyvinkin maltillinen ja/tai ten Hagin kanssa ryhdytään kimppaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo-o. Ei tässä oikein enää voi muuta kuin nauraa (vaikka meinaa kyllä samalla melkein itkettää). Seura ilmoitti Pedrin ja Torresin olevan seuraavat koronapositiiviset.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Joo-o. Ei tässä oikein enää voi muuta kuin nauraa (vaikka meinaa kyllä samalla melkein itkettää). Seura ilmoitti Pedrin ja Torresin olevan seuraavat koronapositiiviset.
Joo, Pedrin kohdalla toivoisi jo vähän onneakin välillä, että pääsisi kevääksi vielä täyteen vireeseen.

Umtitin kohdalla siirto junnaa edelleen paikallaan. Kuulemma Sam hylännyt yli 5 tarjousta ja ainoastaan UCL-joukkuuet kiinnostavat.

Coutinho ilmeisesti halukas siirtymään vaikka lainalle jo tässä kuussa ja suunta olisi Englanti tai Italia. Hyvä jos edes sinne suuntaan yhteistyö pelaa. Toivotaan, että uusi seura löytyisi pikaisesti.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Huomenna siis copaa. Toivon mukaan tästä ei poissaolojen vuoksi tulisi surullista historiaa. Mallorca-pelin tekemisen tasolla pärjätään varmaan kyllä hyvin harvalukuisenakin. Vastassa Linares, terceran joukkue, joka on sattumalta samassa lohkossa Barca B:n kanssa (B voitti heidät lokakuun lopussa 1-2). Kiinnostavaa on, että jos Dani Alvesin paperit saadaan hoidettua sitä ennen, hän voisi debytoida. Fati tai Depay eivät Xavin mukaan pelaa huomenna, mutta kyllä joko Granadassa tai sitä seuraavassa pelissä.

Cadena Serin mukaan Coutinholle olisi tarjouksia ainakin Arsenalilta ja - jälleen - Newcastlelta. Ilmeisesti peliaika kiinnostelisi ja siksi asia voisi edetä. Saapa nähdä. Siitä saataisiin varmaan Torreskin mukaan, kunhan toipuu koronasta.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihmeellinen systeemi vuodesta toiseen tuo, että Copa del Reyn oikeudet on Elisa Viihteellä. Eihän tuolla ole käytännössä mitään järkevää katsottavaa urheilufanille, mutta vittuillakseen pitävät cupin oikeudet itsellään.

Vittumaisesti vielä, kun cupia pelataan useana eri kuukautena niin jos Barca esim. menee finaaliin niin joutuu maksamaan 4kk ajalta tuon viihdepaskan, mikäli cup-runin haluaa nähdä. Tänä vuonna en tuohon kelkkaan ainakan ihan alusta viitsi ihan vaan periaatteestakaan lähteä.
 

ludvig

Jäsen
"Rakenna vahvuuksien kautta tai kuole". Klisee, jota monet ainakin yrittää rakentaa työelämässä.

Hauska nähdä, että hiljalleen positional play, siihen soveltuvat pelaajat ja vahvuudet pääsee keskiöön. Tuottaako se lopulta tuloksia? Ei välttämättä, mutta vähintään (pienen otannan) Xavi-pallo tuottaa mm. xG tasaisemmin vs. Koeman. Puhumattakaan, että mm. heatmapit näyttää rakenteellisemmilta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Törmäsin tähän Reddit-aloitukseen, jossa selitetään aika hyvin mitä Barca teki taloudenpidollisesti, jotta tulevat hankinnat voidaan toteuttaa.

 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kiinnostavaa, @mikko600 . Jos uskomme näitä tietoja, niin tästä seuraa useitakin ajatuksia:

- Tiettyjen pelaajien arvon alentaminen ts. "alaskirjaus" on sinänsä realismia, koska näistä muutamista Bartomeun ostoksista ei voinut olettaa saatavan mitään siirtokorvauksia joko ylisuuren palkan tai yleisen surkeuden vuoksi (Pjanicin ja Matheus Fernandesin osalta tämä on sittemmin todistettukin, ja ensimmäinen eli palkka-argumentti pätee Umititiin ja Coutinhoon ainakin, tuolla siteeratussa Sportin jutussa mainituista pelaajista). Ihan puhdasta tilinpitokikkailua tämä ei siis ole, vaan perusteitakin on.
- Samaan aikaan, Laportan johdolle on ollut varmasti hyvin mieleistä saada Bartomeun viimeisen (vajaaksi jääneen) kauden tappiot näyttämään vielä suuremmilta kuin ne toisella tavalla mitattuna olisivat olleet - varsinkin jos se samalla voi edesauttaa paremmalta näyttävää tulosta tuleville vuosille, kun tappiot on jo kirjattu. Ja näinhän luultavasti käy, jos uskomme noita tietoja - esim. oikeusjuttuihin varattujen miljoonien osalta, jossa on siis varauduttu kaiken mahdollisen häviämiseen, kun mm. Neymar-keissi on sittemmin jo sovittu seuran kannalta ihan hyvällä tavalla. Tässä voi enemmän nähdä sitä kikkailua, jos haluaa, vaikka Bartomeun kausi noiden kaikenlaisten oikeusjuttujenkin osalta oli kyllä aika katastrofi ja jotain perusteitakin noille varauksille siis on.
- Sitten tässä on sekin mahdollinen lukutapa, jos haluaa olla optimisti ja unohtaa tiettyjä murheita hetkeksi, että seuran taloudellinen tilanne ei ole ihan NIIN huono, kuin miltä on ehkä viimeisen vajaan vuoden aikana näyttänyt. Tämä voi selittää muun muassa unelmoinnilta näyttäneet puheet Haalandista, jos näillä spekseillä jo nyt kuluvan kauden tulos saattaa olla voitollinen ja ehkä siis myös mahdollisuuksia velkataakan pienentämiseen on (ainakin jos myös jotain myyntituloja saadaan nyt tammikuussa ja kesällä). Tässä velkataakasta puhuessani jätän Camp Noun ja ympäristön uudistamishankkeen erilliseksi asiaksi, olkoon se nyt investointi tulevaisuuteen. Joka tapauksessa tilanne taloudessa ja esim. palkkakatossa saattaa näillä tiedoilla normalisoitua ensi kaudeksi jopa enemmän kuin mitä tässä ketjussa joitain päiviä sitten arvioin. Uskotaan nyt ainakin noihin pelaajien alaskirjauksiin, koska Laporta on näemmä asiasta ihan julkisesti puhunut elokuussa. Asian voi muotoilla niinkin, että siinä on huonojen hankintojen aiheuttamat aika varmat tappiot nyt tavallaan kärsitty etupainotteisesti, vaikka tosiaan juuri tätä Laporta varmasti halusikin korostaakseen Bartomeun syyllisyyttä (moni on jo unohtanut nämä alaskirjausuutiset, vaikka ehkä muistaa dramaattiset yli 400 miljoonan tappiot, jos käynnissä olevan kauden tulos aikanaan näyttää voittoa).

Ja samaan aikaan, koska muuten menee niin sairaan hyvin, niin tänään myös Lenglet ja Umtiti sivussa vatsataudin vuoksi. Sen sijaan Dembele on siirretty koronasta toipuneiden joukkoon ja on käytettävissä, ja tietysti pelikiellossa Mallorca-pelissä ollut Busi myös. Dani Alves on ilmeisesti saatu rekisteröityä ja pelannee siis. Laportallakin on ilmoitettu olevan korona, taitaa omikron levitä tuollakin kun aika herkästi näyttäisi tarttuvan vähän kaikkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Dani Alvesia mainostettiin äsken seuran Twitterissä sen verran näyttävästi, että eiköhän varsinkin nykyisessä pelaajatilanteessa tule olemaan avauksessa. Comeback on siis todellisuutta.

Kiinnostavaa onkin, että kuka oikeastaan on ns. parhaan avauksen oikea pakki porukan tervehtyessä? Onko se lopulta sitten eläkeläinen? Vai sittenkin Dest, kun saa selkänsä kuntoon? Sergi Roberto se tuskin olisi sittenkään, vaikka ei olisi pitkällä saikulla leikkauksen jäljiltä. Eikä mielestäni missään tapauksessa Mingueza, vaikka onkin tuolla huidellut välillä pakon edessä.

Vielä pari unohtunutta pointtia Linaresista, kun törmäsin muutamaan kiinnostavaan huomioon ennakoissa. Ensinnäkin, vaikka kyse on terceran seurasta ja B voitti heidät aiemmin, niin ei taida olla yhtään varaa lähteä takki auki varsinkaan tällä tämänhetkisellä pelaajatilanteella. Linares on nimittäin pudottanut ylempiään jo, Tarragonan ja Alavesin. Muutenkin olivat hyvässä vireessä ennen joulua, seitsemän tappiotonta mukaanlukien nuo Copa-pelit. Heillä on myös hämmentävää kyllä maalilla ghanalainen Brimah, joka on 2015 pelannut maajoukkueessa Afrikan mestaruusturnauksen finaalissa asti. Nostetaan vielä sekin pointti, että Mallorcan Messi eli Luuk de Jong on pelikiellossa, joten jälleen tarvitaan uusia vastauksia siihen, kuka ihme tekisi maalit. Jos Dembele on pelikunnossa ja suostutaan peluuttamaan sopimustilanteesta huolimatta, niin hänkö sitten vihdoin? Kokoonpanoon ainakin on nimettynä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
2-1-voitto, vaikka suurimman osan pelistä Barca oli häviöllä. Vastustajan maalivahti näytti eron "Ter Stegenin olisi pitänyt ottaa" maaleille ja aidosti olisi pitänyt ottaa -maalille, kun Dembelen löysähkö veto alakulmaan upposi käden kautta sisään. Jutglalta kliininen viimeistely juoksusta. Nicolla oli tuhlailujen päivä ja ainakin kolme paikkaa meni sivu suun. Alvesilla lähtee vielä millintarkat keskitykset kun aikaa vaan annetaan, muuten vielä vähän ruostetta ajoittain. Vastustajalla loppupuolella ylärima ja mielipiteitä herättävä paitsiomaali.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellaista, ei kovin vakuuttavaa 81,3 % pallonhallinnasta huolimatta, mutta nousu ja voitto toki aina kelpaa. Tämä arpa osui:
jälleen tarvitaan uusia vastauksia siihen, kuka ihme tekisi maalit. Jos Dembele on pelikunnossa ja suostutaan peluuttamaan sopimustilanteesta huolimatta, niin hänkö sitten vihdoin?

Toinenkin maali oli hyvin lähellä, ja olisi ollut hienompi. Toivon mukaan ketsuppipurkki aukeaa tästä. Ja onneksi oli myös Jutgla, jonka suorituksiin voi odotuksiin nähden ylipäätään olla tyytyväinen viime viikoilta.

Neto ei kauheasti lisännyt mahdollisuuksiaan saada peliaikaa jossain muualla, harmi kyllä. Maali ei mennyt hänen piikkiinsä, mutta toisella jaksolla kaksi melkein-maalia kyllä. Sen paitsion olisi kai voinut toisinkin tulkita. Tämä taso ei riitä seuraavilla kierroksilla, jos vielä jatkaa meillä.

No, jatkossa ollaan ja uutta matoa koukkuun. Seuraavana kuitenkin taas tärkeä liigapeli Granadassa, katsotaan keitä sinne saadaan jalkeille. Eilenhän loukkaantui ainakin Araujo, jolla on kädessä jonkinasteinen murtuma - pahimmillaan kuukausia poissa riippuen tarkemmasta diagnoosista. Myös F. de Jongilla jotain, toivottavasti lievää kun ei ole ollut tarkempia uutisia.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Päivän päivitykset:

- Coutinholle ilmeisesti olisi mahdollisuuksia valjussa, sen verran monesta lähteestä tästä tulee arveluita. Aika usein tosin tällaiset ovat sitten kuitenkin lopulta jääneet toteutumatta. Viime päivien vahvin veikkaus on ollut Aston Villa, ja on siinä jotain perääkin, koska Gerrard myönsi kiinnostuksen kun asiasta kysyttiin. Siitä on kuitenkin vielä muutama askel siirtoon - ja vuokrasta todennäköisesti puhuttaisiin.

- Araujolla tosiaan murtumia, jos nyt ymmärsin oikein niin kämmenen kahdessa luussa. Leikkaus tänään ja sen jälkeen virallista ennustetta paluusta, mutta jotkut lehdet olivat asiasta jo udelleet, ja ennen operaatiota arvailut olivat kuitenkin ennemmin viikoissa kuin kuukausissa. Kun ei onneksi ole kyse jalasta.

- F. de Jongillekin ehdittiin vahvistaa lihasvamma pohkeessa, venähdys kuitenkin vain eli tässäkin ehkä selvitään viikoilla.

- Xavia ilmeisesti Morata kiinnostelisi, vaikken itse ihan tarkkaan ymmärrä miksi. Asia ei kuitenkaan etene, ellei Juve löydä mieluisaa korvaajaa ensin. Ja tietysti Barcelonan pitäisi raivata tilaa siihen kuuluisaan palkkakattoon, että saataisiin ensin edes Torres rekisteröityä. Alves meni katon alle jo, koska pelaa sillä kuuluisalla minimipalkalla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, näin siis jos uskomme Fabrizio Romanoa, joka melko usein osuu, ja jotkut muutkin toimittajat ovat tviittailleet samansuuntaista. Virallista tietoa odotellessa, kuitenkin. Jos tämä toteutuu, Torresin tilanne pitäisi myös olla sillä ratkaistu.
 

Fordél

Jäsen
En ymmärrä, jos Barca on Moratan perässä. Joo, tekee kentällä mukavasti hommia ja jonkin verran maalejakin. Luuk de Jongiin selvä parannus, mutta silti vaikea nähdä, että Morata olisi mikään selkeä vahvistus Barcalle. Eikö maailmasta nyt löydy ketään muita hyökkääjiä (enkä sano tätä yhtään Real- ja Tico-taustan takia), vaikka sitten joku nimettömämpi nuorille lupaus?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En ymmärrä, jos Barca on Moratan perässä. Joo, tekee kentällä mukavasti hommia ja jonkin verran maalejakin. Luuk de Jongiin selvä parannus, mutta silti vaikea nähdä, että Morata olisi mikään selkeä vahvistus Barcalle. Eikö maailmasta nyt löydy ketään muita hyökkääjiä (enkä sano tätä yhtään Real- ja Tico-taustan takia), vaikka sitten joku nimettömämpi nuorille lupaus?

Vhalovic on aika tehokas ja nuori, mutta siitä joutuu maksamaan fyrkkaa ja tuskinpa Fiorentiinaa kiinnostaa mitkään rahoitusjärjestelyt tässä kohtaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös