Ylioppilaskirjoitukset

  • 290 615
  • 1 533

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Äidinkieli takana ja tuosta esseekokeesta jäi yllättävän hyvä maku suuhun. Itse kirjailin aiheesta nuoruus. Saa nähdä mitä tulee.
Sama vika Rahikaisella. Urheilutehtävään meinasin ensin vastata, mutta eivät ne kärkipään lajit (sauvakävely ym.) herättäneet niin suuria tunteita, että olisin viitsinyt ruveta täysillä paneutumaan.

Keskiviikko on tuomionpäivä myös täällä, sillä matikka ei ole kovin lähellä sivuunkirjoittaneen sydäntä. Pahimmassa tapauksessa koko lakin saaminen on kiinni tuosta keskiviikon koettelemuksesta. Noo, rennosti mennään minimipisteillä läpi.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Samat mietinnät kuin SpaidAce:lla, itse vain kirjotin 7:sta, eli aiheesta Nuoruus.. Jäi hyvä maku, vaikka kirjoitinkin aika pitkän (melko tasan 5 sivua) esseen.. 35 pistettä pitäis suurin piirtein saada, että saisin M (edellyttäen et tekstivastausten pisteet ei laske ja rajat pysyy samana) ja 50 pisteellä saisin E:n.. Ehkä mä odotan sitä M, kun ei mulla taida mitään mahdollisuuksia olla 50 pisteeseen esseestä.

Keskiviikkona matsku, oon 9,5 kirjan kertaukset lukenu, ja tänää pitäs lukea lopput kirjat (7,11,12,13) ja huominen pyhittää tehtäville. Eihän tässä oo paskaakaan tullu tehtyä, mutta eipä sille enää paljoa voikaan. :/ Matskun prelin tein panostamatta (juuri ennen tuntia sain tietää että on preli) ja maolia lainaillen minimi ajassa (3h), sain 6tehtävää tehtyä ja kolmea mietittyä, 28p ois sillä tullu, joten M on hakusessa.. E:tä toivotaan. Mikään muu tulevista aineista ei jännitäkään niin paljoa kuin matsku..

Niin ja siis tekstivastauksista sain 9 pistettä :)
 
Viimeksi muokattu:

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Tehtävästä numero kolmetoista kirjoittelin, eli tämä urheilun harrastajamäärä systeemi. Aika varman päälle vedin ja pyrin kirjoittamaan asiaa ja pysymään aiheessa. Tavoitteena sellaiset 35p ja M. Paha nyt mennä sanomaan sen tarkemmin mitä tulee, mutta helpommalta tuo ainakin tuntui kuin tekstivastaukset.

Keskiviikkona tosiaan matikkaa. Kohtuu luottavaisin mielin olen ainakin vielä. Kirjojen lukeminen ei oikein ole napannut vaan olen keskittynyt lähinnä vanhojen yo-kokeiden laskemiseen. Voisi kai tuon kertauskirjan lukaista vielä läpi. E:tä pitää lähteä hakemaan jo ihan senkin takia, että kaikista pakollisista kymppikurssia lukuunottamatta kiitettävä. Syventävät ei nyt ihan samalla tasolla ole menneet, mutta ainahan sitä voi jotain totuustaulutehtävää toivoa.
 
Esseehän meni aivan vituilleen. En voi ymmärtää miten tulee noin raju riman alitus juuri silloin, kun pitäisi mennä nappiin.

Koetilanteessa olin aivan saakelin väsynyt. Kirjotin tehtävästä numero kaksi todella karmeaa paskaa, ja lisäksi tuli aika lyhyt teksti. Ei sille maha mitään, että on paska tuottamaan tekstiä.

Iivari ei ole kaukana.


Vituttaa...

PS. Äikkä sais olla kaikista aineista viimeisenä, että muut aineet ei kärsisi sen aiheuttamasta vitutuksesta.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Liityn kerhoon. Ei nimittäin kovin vahvasti mennyt. Tarinoin tehtävästä 7 eli nuoruus ja jotenkin ei vaan saanut sellasta sulavaa meininkiä päälle siinä kirjoittaessa. Aika väkinäistä touhua. Mitä pidemmälle kirjoitin, sitä enemmän tuli fiilis, että "vittu täähän on ihan hirveetä tuubaa". Luettuani sen ajatuksella lopuksi läpi parani se hiukan, mutta ei voi sanoa, että olisin tyytyväinen. 9p (siis 27p) sain tekstitaidosta ja jos M saisin niin juhlisin ihan vitusti. Jos napsahtaa C niin pakko mennä korottelemaan.

...kun sain alustavasti 6 pistettä kaikista tekstitaidon vastauksista...

Jaa, että näin huonosti meni sulla tekstitaito.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli kirjoitettua tehtävästä 2, jossa piti pohtia mitä yhteiskunnallisia vaikutuksia väestön keskittymisellä on. Tuohon oli ihan mukavat pohjatiedot kulttuurimaantiedon ja yhteiskuntaopin kautta, joten oli kohtalaisen helppoa kirjoittaa. Ehkä hiukan liikaa tuli ladottua pelkkää faktatietoa ja selviä johtopäätöksiä, jolloin tuosta tuli paremminkin ainereaalin tyyppinen. Näin tuollainen pohtiva ote jäi hiukan puuttumaan. Loppuun nyt tuli heitettyä väen väkisin jotain ylenmääräisestä pohdintaa, joskin tuosta nyt puuttui kokonaan punainen lanka.

Mahtuhan tuohon meikäläisen esseeseen selkeä asiavirhe, kun meni italialaiskaupungit Parma ja Napoli sekaisin. Toisaalta epäilen, etteivät tarkastajatkaan muista kummassa kaupungissa oli tässä hiljattain jäteongelma. Tai sitten huomaavat, mutta tuskinpa tuollainen asia äidinkielen esseekokeen arvosteluun vaikuttaa.

Tehtävä 13 olisi ollut ihan mielenkiintoinen, mutta tehtävään liittyvät tilastot olivat suoraan sanotuna ihan täyttä paskaa. Ensinnäkin tilastot käsittelivät ikäryhmiä 19-65 vuotta, joten suhteellisesti eniten harrastavien lasten ja nuorten osuus jäi kokonaan puuttumaan. Siksi toisekseen harrastajamäärät olivat paikoin täysin käsittämättömiä, tilaston mukaan esimerkiksi 19-65 vuotiaista voimistelua harrastaa vajaat 300 000. Melkein saa ottaa muutaman nollan perästä pois ennen kuin lähestytään totuutta.

Tilasto pohjautuu selvästi johonkin pienelle joukolle tehtyyn höpöhöpö kyselyyn, eikä todellisiin harrastajamääriin. Tuon tilaston pohjalta onkin mahdoton lähteä vetämään johtopäätöksiä urheiluharrastusten suosiosta.

EDIT:
Sinänsä aika huono juttu, kun sain alustavasti 6 pistettä kaikista tekstitaidon vastauksista.

Tuo on kyllä hatun noston arvoinen suoritus. Nimittäin meidän lukiosta (180 kirjoittajaa) lähti 540 tekstivastausta, joista taisi ainoastaan yksi olla alustavasti 6 pisteen arvoinen suoritus.

Ylihuomenna on tosiaan edessä matikka ja vähän sekavat tuntemukset on tuosta kokeesta. On tullut valmistauduttua lähinnä lukemalla teoriaa ja varsinainen tehtävien tekeminen on jäännyt vähiin. Joskin mitä olen vähän vanhoja yo-tehtäviä tehnyt, niin alkupään tehtävät tuntuu luonnistuvan ihan hyvin, mutta loppupään tehtävistä ei ole sitten mitään käsitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Nyt on sitten äidinkielen koe takana. Helpottunut on olo, joskin loppuviikko ahdistaa jonkin verran. Tekstitaidosta sain (omaan tasooni nähden hieman heikohkosti) 11 pistettä eli yhteensä 33 painotuksen kera. Viisikymmentä pistettä olisi siis tarve saada esseestä että E olisi mahdollinen.

Kirjoitin aiheesta 5 eli kyborgeista. Tekstiä tuli noin 4,5 sivua, eli aika hyvin kynä luisti. Luulin että ehdin helposti kirjoittaa tekstin puhtaaksi kun 2,5 tuntia sille jäi aikaa, mistä johtuen aloitin melko rauhallisesti. Tiukille kuitenkin meni ja pääsin lähtemään vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Keskiviikkona on sitten ohjelmassa pitkä matematiikka. Melko luottavainen on olo sen suhteen, sillä ne YO-kokeet mitä olen kyseisestä aineesta harjoituksen vuoksi tehnyt, ovat menneet oikein hyvin. E on matematiikastakin tavoitteena ja uskon vakaasti että siihen pystyn.

Englanti on taas ihan toinen juttu. Kuuntelun ~66 pistettä jättää henkilökohtaisesti toivomisen varaa, mutta jos en nyt ihan katastrofaalisesti mokaa kirjallisissa niin M on vielä mahdollista saada, varsinkin jos pisterajat hieman putoavat.
 
Viimeksi muokattu:

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tuo on kyllä hatun noston arvoinen suoritus. Nimittäin meidän lukiosta (180 kirjoittajaa) lähti 540 tekstivastausta, joista taisi ainoastaan yksi olla alustavasti 6 pisteen arvoinen suoritus.
Korjaan kilonkingiä, 6 6 5 pistettä oli saanu paras oppilas, eli 51 pistettä.. :)
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korjaan kilonkingiä, 6 6 5 pistettä oli saanu paras oppilas, eli 51 pistettä.. :)

Tjaah, saattopa hyvinkin olla näin. Tuli vaan nopeasti vilkastua minkälaisia pisteitä siellä oli muut saanneet. Noh, joka tapauksessa kirjottaakseen 6 pisteen tekstivastauksen täytyy olla enemmänkin kirjailijan vikaa.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Pitkä-matematiikka

Noniin. Koe takana. Tuntui yllättävän helpolta. Jopa pelottavan helpolta.. Pelkään, että pisterajat nousevat kohtuuttomiksi.

Miten muilla meni?
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Minulla meni ainakin matematiikka melko hyvin. No, helppohan tuo oli, joten pisterajat tulevat kyllä nousemaan kuten SpaidAce jo uumoilikin.

Ainut tehtävä joka meni selvästi pieleen oli kolmiotehtävä, jossa en tajunnut sitä toista kulmaa, suplementtikulma vai mikä helvetti se onkaan. No, jos siitä sentään muutaman pisteen saisi. Pikkuvirheet vielä kakksotehtävän b-kohdassa ja ensimmäisen jokeritehtävän (*14) d-kohdassa, joista lähtee luultavasti muutaman piste.

Koe ja vastaukset nähtävissä täällä.
 

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt täytyy kyllä sanoa, että pahalta näyttää. Tuli tehtyä lyhyen matikan koe tänään ja kyyti oli odotetusti kylmää. Yleisesti tämänpäiväistä koetta pidetään helpohkona, joten se vain nostanee pisterajaa. Omien laskujeni mukaan suhteellisen varmat 12 pistettä on kuitenkin odotettavissa, joten joskohan kerrankin kävisi vaikka tuuri ja pääsisin läpi! Syksyn pisterajahan oli 9.

Ääh. pisteellä alle alarajan kuitenkin.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Alustavasti uskoisin saavani n. 40 pistettä. Sillä tulee saamaan kaiketi M:n. E:stä elättelen toivoja, mutta tuskin kuitenkaan. Harmittaa niin perkeeleesti nuo virheeni. Geometrisessa tehtävässä unohdin suplementin täysin. Ensimmäisen jokerin tein aluksi aivan 9 pisteen arvoisesti, mutta sitten hieman korjailin sitä ja siitä tuleekin sellaiset 4 pistettä. Voi kyrpä! Muut virheet olivatkin sellaisia, että en vain osannut asiaa ja ne eivät niinkään harmita. Mutta noi mainitsemani virheet oli vaan niin tyhmiä.. Unforced errors, kuten tenniksessä sanotaan..
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Saasta, jos ne pisterajat todella nousevat. Itse hiukan tyrin ja odotan semmosta reilua 30 pistettä.. C olisi jo pienoinen pettymys, joten toivon, että saan M! Jännäksi menee, elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Itellä meni pitkä matematiikka hieman odotettua paremmin. Ennen koetta oli sellainen fiilis, että hyvä jos läpi pääsen. Kuitenkin kokeen saatuani huomasin, että kyllähän näistä jotkut tehtävät hoituvat. 8 tehtävään sain vastattua, mutta joihinkin tuli sellaista paskaa, että huhhuh! Vähän improvisaatiolla. Ehkä 4 tehtävää meni oikein, mutta en ole aivan varma. Vastauksia en vielä uskalla mennä kurkkimaan, sillä rupeaa pian hiertämään.

Perjantaina englanti. Pohjalla 72½ pistettä kuuntelusta.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvin tuntui matikka kulkevan ja mitä tuossa nopeasti ehdin oikeita vastauksia kattomaan, niin näytti vastauksetkin osuneen mukavasti kohilleen.

Tehtävä 4 oli meikäläisen osalta täydellistä tuskaa, eihän tuo vaikuttanut vaikealta tehtävältä, mutta yhtälön kirjoittaminen tuotti yksinkertaisesti ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Vajaa pari tuntia mietin pääni puhki, mutta mitään järkevää ei paperille syntynyt, toivottavasti tuosta vaivannäöstä kuitenkin joku säälipiste tipahtaa.

Tehtävässä 8 unohtui toinen kulma ja tuosta varmaan lähtee pari pistettä. Tehtävä 11 osui sikäli kohdilleen, että Lukuteoria ja logiikka on ainoa matikan syventävä kurssi, joka on tullut käytyä. Enpä kuitenkaan laiskuuttani jaksannut kerrata kurssin sisältöä, joten Diofantoksen yhtälö ei muistunut mieleen. Sain kuitenkin suurimman yhteisen tekijän ratkaistua, joten tuosta tullee pari pistettä.

Muut tehtävät (1-9, pl.4) menivätkin sitten nappiin, joten reilua 40 pistettä odottellaan. Veikkailisin, että pisterajat nousevat kohtalaisen korkealle, mutta periaateessa E:kin on viellä mahdollinen.

Maanantaina on vielä mantsa, joskin ylimääräisenä aineena. Tuolla ei nyt niin merkitystä ole, mutta täytyy kai se kaivaa vielä jostain lukumotivaatiota. Ja onhan siinä sellainenkin positiivnen puoli, että tuon jälkeen tämä rääkki on meikäläisen osalta ohi.
 

Favor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Edmonton Oilers.
Oli kyllä helpoin pitkän matematiikan yo-koe vähään aikaan. Suplementtikulma tosin unohtu minultakin ja siitä ensimmäisestä jokerista saan luultavasti "vain" 6 pistettä. Ei mahtunut koetilanteessa päähän, miten integraalista voi tulla nolla, kun se kerta on jonkin alueen pinta-ala, laskimellakin kokeiltuna sain jotain muuta kuin nollaa. Jätin kuitenkin onneksi sen c kohdan paperiin. Harmittaa vain, kun olisin osannut helposti tehdä myös d:n. D:stä saadut kolme pistettä olisi mukavasti korjannu kokeen muita virheitä. Noh, ei mahda enää mitään.

Jätin alkupään tehtävistä tekemättä nelosen ja vitosen. Ne vaikutti olevan melkoisia miinoja. Prosenttitehtävät ja todennäköisyydet on siitä ikäviä, että niistä saa niin usein järkevältä kuulostavia vastauksia mutta ei voi olla yhtään varma onko se sitten oikein. Tietty jos ei vaan osaa muita ni sitte kannattaa kokeilla. Onneksi ei meikäläisen ei tällä kertaa tarvinnut. Laudutur olisi ollut ihan unelma saada ja se olisi ollut ihan mahdollinenkin, mutta taitaa nousta pisterajat niin koviksi, että parit pikkuvirheet jättää pistesaaliini liian pieneksi.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Oli kyllä helpoin pitkän matematiikan yo-koe vähään aikaan. Suplementtikulma tosin unohtu minultakin ja siitä ensimmäisestä jokerista saan luultavasti "vain" 6 pistettä. Ei mahtunut koetilanteessa päähän, miten integraalista voi tulla nolla, kun se kerta on jonkin alueen pinta-ala, laskimellakin kokeiltuna sain jotain muuta kuin nollaa. Jätin kuitenkin onneksi sen c kohdan paperiin. Harmittaa vain, kun olisin osannut helposti tehdä myös d:n. D:stä saadut kolme pistettä olisi mukavasti korjannu kokeen muita virheitä. Noh, ei mahda enää mitään.
Heh. Sama juttu mulla tossa jokerissa. Tein aluksi sen ihan oikein. Sitten korjasin niin, että siirsin c:n vastaukseksi sen minkä sain d:stä ja jätin d:n tyhjäksi... way to go..
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Nyt uskalsin noita vastauksia katsoa ja kyllähän siellä aika kivasti tutun näköistä koodia näkyi. Pisterajojen noustessa saattaa C kuitenkin jäädä aika kaukaiseksi haaveeksi, mutta sen jos saisin, juhlisin pitkään ja hartaasti.

Oliko teillä muissa kouluissa kuinka tarkkaa tuo WC:ssä käynti. Sattuipa meikäläiselle aika koominen tilanne kun menin käymään vessassa. Kävelin sinne ovelle ja joku äijjä näytti minulle sen pukuhuoneen, mihin piti mennä. Pukuhuoneessa hän kertoi, että kulman takana oikealla on vessa. No kävelin sinne, pistin valot päälle ja aloin sulkemaan ovea niin eiköhän tämä jätkä juokse sieltä ja sano, ettei valoja saa pistää päälle ja ovi pitää olla raollaan. Tässä tuli sellainen "mitä helvettiä" -hetki. Tämän jälkeen jäin yksin sinne hämärään ja luulin jo, että se kaveri jäi siihen taakse kurkkimaan olan yli tarkastelemaan, ettei mitään väärää tapahdu. No ei kuitenkaan. Meinasin ihan protestina kusta seinille, mutta jätin tekemättä. Eräälle kaverilleni ei tuo vahti sattunut omalle kohdalle ja sai ihan valot päällä hommansa hoitaa. Vahti oikein sanoi, että valot saa päälle vasemmalta. Taisi tuo jätkä ottaa hommansa vähän turhan tarkasti.

Ihan tarkennukseksi sen verran, että kirjoitamme "vieraissa tiloissa". Osa vahdeista on oman koulumme opettajia, mutta osa on taas tätä neverhöörd porukkaa.
 

Favor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Edmonton Oilers.
Oliko teillä muissa kouluissa kuinka tarkkaa tuo WC:ssä käynti.
Meillä ei vielä viime syksynä saanut pitää valoja päällä vessassa, mutta nyt keväällä jostai syystä saa. Myös oven kiinnilaitosta oli uusia ohjeita keväälle. Syksyllä ovi piti jättää raolleen, mutta nyt käsittääkseni sen sai laittaa myös kiinni, mutta ei lukkoon. Salista saa lähteä vain yksi valvoja kerrallaan, joten tarpeet pitää käydä yksitellen tekemässä. Kun koko koulun kaikki abit on samaa aikaa kirjoittamassa samassa tilassa, saattaa mennä tuskaiseksi, jos pitää pitkään odotella.

Itselläni ei tosin kertaakaan ole tullut kirjoitusten aikana kusihätä, vaikka olen aina lähes sen 6 h siellä kirjoitussalissa viettänyt. Ehkä sitten keskityn niin tehokkaasti tekemiseen, että muut ruumiinosat käy säästöliekillä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Noniin, englanti takana. Vielä terveystieto maanantaina ja ruotsi keskiviikkona, jonka jälkeen juoksen baariin.

Tuosta englannin kokeesta jäi vähän sellainen tuntuma, että joku heitti kaksi teräsen miekan perseeseen. Koe meni joko hyvin tai sitten se meni päin helvettiä.

Mutta katsellaan, sanoi sokea tissibaarissa.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heh. Sama juttu mulla tossa jokerissa. Tein aluksi sen ihan oikein. Sitten korjasin niin, että siirsin c:n vastaukseksi sen minkä sain d:stä ja jätin d:n tyhjäksi... way to go..

Huoh, ihan sama juttu täälläkin. Integraalit ovat suurin piirtein se ainoa aihe matikassa josta ymmärrän enemmänkin kuin kaavat ja osaan jopa soveltaa, niin enkös sitten alkanut miettiä että miten pinta-ala voi olla nolla. Päädyin sitten laittamaan saman vastauksen c- ja d-kohtaan (d-kohtaan sain siis oikean tuloksen mutta perustelut saattoivat jäädä köykäisiksi). Ehkä olisi sittenkin pitänyt sluibailla kymppi kurssi niin olisi vain osannut sijoittaa sen laskun maolin kaavaan.

Kaiken kaikkiaan pelottavan helppo matikan yo-koe, hyvänä esimerkkinä esim. tehtävä 8 jossa piti a-kohdassa laskea paraabelien leikkauspisteet! Jos sensorit eivät nyt ala erityisen ankariksi tarkistuksessaan niin saattavat L:n ja E:n rajat nousta jollain kymmenellä pisteellä.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jep, enkku takana. Oli semmonen koe, että tosta on hyvin vaikea odottaa mitään. Monessa (erityisesti luetun ymmärtämisen) monivalinnoissa oli kaksi lähes yhtä oikeata vaihtoehtoa, enkä nyt tiedä menikö ne sitten itsellä oikein. Luetunymmärtämiset joihin piti vastata suomeksi lauseilla, oli helpot.

Mikäs on vastaus siihen produktiivisen aukkotehtävän viimeseen kohtaan?
"-Don't you want to hear about my problem?"
-No, quite frankly, I _______ very much."

do -verbi kuulostaa loogiselta, vai?

Esseessä ei ollut vaihtoehtoja, oli pakko kirjottaa oikeasta äänestysiästä, ja saa nyt nähä mitä siitä tulee. Perus sontaa siihen kirjottelin, joitakin hienouksiakin yritin siihen mahduttaa.. Jos se M tulis, kun kuuntelustakin tuli 75p ja pisterajat varmaankin laskee.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Mikäs on vastaus siihen produktiivisen aukkotehtävän viimeseen kohtaan?

"-Don't you want to hear about my problem?"
-No, quite frankly, I _______ very much."

do -verbi kuulostaa loogiselta, vai?

Tuo lause kyllä särähtää ikävästi korvaan ja tuntuu ihmeen kömpelöltä. Itse olisin pistänyt ehkä "would", mutta vielä mielummin kirjoittaisin koko lauseen uusiksi niin ettei silmiä kutita sitä lukiessa :)
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Jep, enkku takana. Oli semmonen koe, että tosta on hyvin vaikea odottaa mitään. Monessa (erityisesti luetun ymmärtämisen) monivalinnoissa oli kaksi lähes yhtä oikeata vaihtoehtoa, enkä nyt tiedä menikö ne sitten itsellä oikein. Luetunymmärtämiset joihin piti vastata suomeksi lauseilla, oli helpot.

Mikäs on vastaus siihen produktiivisen aukkotehtävän viimeseen kohtaan?
"-Don't you want to hear about my problem?"
-No, quite frankly, I _______ very much."

do -verbi kuulostaa loogiselta, vai?

Itse laitoin siihen juuri do:n. Mietin myös et I don't olisi voinut sopia mut sitte muistelin jotain enkun open ohjeita et muistakaa ei kahta kieltoa samaan lauseeseen, ja tuossahan on jo tuo no. Joten päädyin do:hon.

Kaiken kaikkiaan oli mielestäni melko keskitaso koe. Avoimet oli kyllä tosi selkeitä ja helppoa, joten niistä pitäisi pojoja tulla. Aine oli ainakin omasta mielestäni parhaimpia, mitä oon lukiossa kirjottanut.

Eli todennäkösesti just aine ja avoimet kusi rankasti:D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös