Aliarvostettuja ovat esimerkiksi perinteiset veriruoat, kuten veriletut. Samoin pinaattiruoat, karjalanpiirakat, puurot, kananmunat, ruis- ja näkkileipä, rahka, viili, marjat, kotimaiset kasvikset, kotimaiset kalat, mehut, kiisselit, vispipuuro ja monet muut perinteiset safkat. Niitä voi bodarikin syödä, hyvät ravintoarvot; paljon hiilareita ja/tai proteiinia, vähän rasvaa.
Yliarvostettua on ylenpalttinen etninen vouhotus yhdistettynä pikaruokaan. Hesen kebabit??? Jumalauta, ei voisi vähempää kiinnostaa. Aasialainen keittiö on erinomainen ja menestyy ympäri maailmaa ilman kohkaamistakin. Ei ole sattuma, että törmäät kiinalaiseen ravintolaan kaikkialla. Sen sijaan turkkilaiset kebabit ja rasvainen pikaruoka. Yäk. Alkuperäiset amerikkalaiset hampurilaiset olivat muuten kunnon aterioita kokolihapihvistä salaatin ja leivän kera. Nyt kun tungetaan joku Saarioisten hesarilta maistuva broileripihvi kahden lisäaineilla pumpatun pullaviipaleen väliin, sitä kutsutaan hampurilaiseksi. Täytyy todeta Matti Näsän tapaan: mua ei huvita kyllä tollanen yhtään