Ylen pökäleet

  • 195 791
  • 849

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Käyttäjä @MustatKortit viittasi toisessa ketjussa Jari Tervon kolumniin. Kolumnin mukaan Suomi yhdistetään ulkomailla nahkahomoihin, sillä haettaessa Googlesta termillä Tom of Finland hakutuloksia tulee yli 50 miljoonaa, joka on ylivoimaisesti suurempi luku kuin millään muulla merkkihenkilöllä.

Kolumni itsessäänhän olisi ihan huvittava, jos tuo lukema kertoisi yhtään mitään todellisuudesta. Tervo ei nimittäin ilmeisesti tiedä tai ymmärrä miten Google toimii. On totta, että hakemalla termillä Tom of Finland hakutuloksia tulee tuo yli 50 miljoonaa, mutta joukossa on lukematon määrä dokumenttejä, jotka eivät liity artisti Tom of Finlandiin millään tavalla, vaan niissä on termit Tom ja Finland erikseen samalla sivulla tai muualla samassa osoitteessa. Nyt, kun otetaan huomioon, että sekä Tom että Finland ovat erikseen erittäin yleisiä termejä ei ole mikään ihme, että hakutuloksia tulee jumalattomasti.

Jos Tervo olisi halunnut verrata, kuinka suosittu itse Tom of Finland on, olisi hänen tullut lisätä lainausmerkit hakutermin molemmille puolille, jolloin Google hakee dokumenttejä, joissa on tarkalleen termit Tom, of ja Finland peräkkäin. Näin hakemalla huomataankin, että haku "Tom of Finland" tuottaakin enää 470 000 tulosta ts. alle prosentti alkuperäisistä tuloksista viittasi artisti Tom of Finlandiin. Tuokin on tosin varsin vaikuttava luku vaikka jääkin jälkeen jonkin verran muista julkisuuden henkilöistä. Ykkösenä taitaa olla Teemu Selänne, joka tuottaa noin 1,5 miljoonaa hakutulosta. Verrattaessa Angry Birdsiin (45 miljoonaa) ja Clash of Clansiin (25 miljoonaa), joihin Tervo myös viittasi, tuo luku jää kuitenkin huomattavasti jälkeen. Eli ei, Suomi ei ole tunnettu nahkahomoistaan.

Hmph, kylläpäs pieni asia harmittaa paljon. Linkki vielä kolumniin: http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_suomi_nayttaa_nahkahomolta/8672709
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@Siniharmaa : vaikka tämän varmasti itse tajusitkin, niin lisään nyt varmuuden varalta, että Tervon todellinen pihvi ei tainnut olla noissa google-luvuissa, joita toki voi tulkita ja katsoa monesta eri näkökulmasta.

Kirjoitus itsessään oli mielestäni aika hauska.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
@Siniharmaa : vaikka tämän varmasti itse tajusitkin, niin lisään nyt varmuuden varalta, että Tervon todellinen pihvi ei tainnut olla noissa google-luvuissa, joita toki voi tulkita ja katsoa monesta eri näkökulmasta.

Kirjoitus itsessään oli mielestäni aika hauska.

Tervo on aivan totaalinen malliesimerkki älykkäästä idiootista. Uskomaton toope, joka vain toistaa ja toistaa itseään. Seuraavana syksynä sitten taas jälleen Finlandiaa haussa.
 
haettaessa Googlesta termillä Tom of Finland hakutuloksia tulee yli 50 miljoonaa, joka on ylivoimaisesti suurempi luku kuin millään muulla merkkihenkilöllä.

Tervo väittää, että noilla lukemilla Tom of Finland on suomalaistaitelijoiden joukossa tunnettuudeltaan täysin ylivertainen. Tuo on täyttä paskapuhetta. Esim. haku "HIM" tuottaa 2,5 miljardia tulosta, haku "Robin" 445 miljoonaa tulosta, haku "Danny" 316 miljoonaa tulosta ja haku "Cheek" 82 miljoonaa tulosta. Nightwishin Tom of Finland toki pesee selvästi, sillä sen nimellä löytyy vain 10,7 miljoonaa tulosta. Tästä näemme myös sen, että vaikka Nightwishiä pidetään kovin suosittuna bändinä, on HIM yli 200 kertaa Holopaisen luomusta tunnetumpi.

vaikka tämän varmasti itse tajusitkin, niin lisään nyt varmuuden varalta, että Tervon todellinen pihvi ei tainnut olla noissa google-luvuissa, joita toki voi tulkita ja katsoa monesta eri näkökulmasta.

Mikä se pihvi oli? Se, että ulkomailla juuri kukaan ei tiedä Suomesta mitään? Jos asia on näin, minusta on melko ihmeellistä, että olen monesti törmännyt ulkomailla ihmisiin, jotka tietävät jotain Suomesta. Vaikkapa sen, että täällä ollaan kovia tekemään itsemurhia, sen, että Litmanen/Selänne on täältä, tai sen, että täällä on erittäin antelias sosiaaliturva. Ehkä olen vain törmännyt vääriin ihmisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Onko tossa Tervon Google-jutussa kyse myös niin sanotuista kustomoiduista hauista eli hakijalle, tässä tapauksessa Tervolle, tulee nahkahomohakuja tehtyä paljon ja äääh... vittu että mua vituttaa toi Tervo. Jätkä kirjotti 90-luvulla todella rasistista ja sovinistista paskaa ja nyt on sitten niin toista maata että. Tuulenhaistelija.

PS: Danny on paljon tunnetumpi "maailmalla" kuin Tom Of Finland, yli 300 000 000 osumaa.
 
Viimeksi muokattu:
vittu että mua vituttaa toi Tervo. Jätkä kirjotti 90-luvulla todella rasistista ja sovinistista paskaa ja nyt on sitten niin toista maata että. Tuulenhaistelija.

En oikein ymmärrä tällaista ajattelua. Tervon romaanit ovat kertomakirjallisuutta. Niissä esiintyvien nilkkien mielipiteet eivät välttämättä ole hänen omia mielipiteitään. Ei kai jonkin American History X -leffan kirjoittajaakaan voi paheksua suvaitsevaisuuden puolustamisesta siksi, että Edward Nortonin roolihahmo on tuossa leffassa kauhea rasisti?
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tervon aiheet ovat vuosien saatossa hieman muuttuneet. Lisäksi on muuttunut käsittelytapa, ainoastaan maailman yksiulotteinen jakaminen meihin ja muihin on säilynyt. 90-luvun kirjoissa kerronnan sävy on aivan eri kuin jossain Laylassa, joka oli viimeinen kirja jonka herralta luin. Kyllä niitä tekijän omia mielipiteitä voi naarata riveiltä ja niiden väleistä ihan helposti. Ne 90-luvun rikolliskuvaukset oli välillä hyviä, koska hän ei sensuroinut vaan antoi mennä, nyt on sitten vähän toinen ääni kellossa. Tervo itse määrittelisi nuo 90-luvun kirjat rasistisiksi ja sovinistisiksi, hän kun tykkää luokittelusta. Minua vain pistää hiukan silmään Tervon muutos, jota kuvailin tuulenhaisteluksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä Ylen urheilupuolen kolumni hämmensi:
Kommentti: Tappio olisi Makwan Amirkhanille paras lopputulos | Yle Urheilu | yle.fi

Siis Amirkhanille olisi parasta hävitä, jottei poika ylpisty liikaa? Aika harvoin sitä näkee urheilutoimittajan tekstiä, jossa toivotaan oman maan edustajalle tappiota missään lajissa.

Onhan koko UFC toki yliarvostettua show-öykkäröintiä jossa mediamyllytys tekee pari matsia voittaneista kavereista jotain yli-ihmistason superstaroja, mutta ei sitä nyt silti pidä ottelijalle häviötä toivoa sen takia, että jalat pysyisivät paremmin maassa. Sama kuin toivoisi vaikkapa Suomen jääkiekkomaajoukkueelle tappiota seuraavassa mahdollisessa olympiafinaalissa sen takia, ettei juhlinta karkaa käsistä.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Tervon Pohjan hovi oli ihan hyvä kirja. Pari muutakin. Taso pahassa laskussa. Kaikella tavalla.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mikä se pihvi oli? Se, että ulkomailla juuri kukaan ei tiedä Suomesta mitään?

En tiedä paraneeko pihvi sillä että se syötetään, mutta minun ymmärtääkseni Tervo halusi piikitellä suomalaisten itse itsestään rakentamaa ja vaalimaa Suomi - kuvaa ja haluamme kontrolloida kuvamme leviämistä maailmalle.

Tervon Yle - bloggausten taso on ollut kauniisti sanoen kirjava, mutta tuo oli minusta ihan hauska ja osuva kirjoitus.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tallennetaas tämä ennen Ylen korjailuja:

"Markus Granlundin tällä viikolla hankkinut Flames sai vaihtokaupassa tämän kesän toisen kierroksen varausvuoron sekä vuoden 2018 neljännen kierroksen varauksen."

Ylessä ollaan palattu perinteisiin ja ollaan kännissä duunissa, eli en sillä lailla moiti.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ei kai jonkin American History X -leffan kirjoittajaakaan voi paheksua suvaitsevaisuuden puolustamisesta siksi, että Edward Nortonin roolihahmo on tuossa leffassa kauhea rasisti?

Ei nyt oikein näinkään, hahmohan muuttui. Kyllä Tervollekin pitää antaa mahdollisuus paljastua rasistiseksi nahkahomoksi. Roskaväkeen Jari ei missään skenaariossa kuulu.
 
En tiedä paraneeko pihvi sillä että se syötetään, mutta minun ymmärtääkseni Tervo halusi piikitellä suomalaisten itse itsestään rakentamaa ja vaalimaa Suomi - kuvaa ja haluamme kontrolloida kuvamme leviämistä maailmalle.

Jos Tervon pääasiallinen tarkoitus olisi tämä, hänen tuskin tarvitsisi kirjoitella ihan täyttä shaibaa noista Googlen hakutuloksista tai väittää, että noin yksi miljoonasta ulkomaalaisesta tietää jotain Suomesta. Selvästikin pääasiallinen tarkoitus on trollata niitä Pentti Oinosen hengenheimolaisia, jotka repivät pelihousunsa esim. homo-Marski-leffasta aivan täysin. Näiltä vatipäiltä saa Suomen ja homostelun yhdistämällä varmasti sellaista palautetta, jonka äärellä voi taas taivastella oikein kunnolla roskaväen huonoutta ihmisinä. Meilläkin on töissä yksi talvi- ja jatkosotafanaatikko, jolta on kiva toisinaan hakea vihaisia tuhahduksia puhumalla Marskin homoudesta. Tuon kansanosan lietsominen oikein kunnon öyhötykseen on näköjään monien mielestä niin ylevä tavoite, että se on "hauskaa ja oivaltavaa", vaikka se tehtäisiin esittämällä täysin todellisuudesta irrallaan olevia lukuja. Jos Tervo kirjoittaisi, että noin 99 prosenttia ihmisistä kiihottuu todellisuudessa seksuaalisesti enemmän oman sukupuolensa kuin vastakkaisen sukupuolen edustajista, sekin olisi hauskaa ja oivaltavaa, koska perähikiän homofoobikot suivaantuisivat moisesta väitteestä ja haukkuisivat Tervon käyttäen mitä törkeimpiä solvauksia.

Minulle on Suomea kehuttu esim. manhattanilaisessa baarissa sanomalla, että Pohjoismaat ovat maailman hienoimpia maita, Amsterdamissa tarjoilija alkoi laulaa Litmasen nimeä, jne.
 
Viimeksi muokattu:

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jos Tervon pääasiallinen tarkoitus olisi tämä, hänen tuskin tarvitsisi kirjoitella ihan täyttä shaibaa noista Googlen hakutuloksista tai väittää, että noin yksi miljoonasta ulkomaalaisesta tietää jotain Suomesta. Selvästikin pääasiallinen tarkoitus on trollata niitä Pentti Oinosen hengenheimolaisia, jotka repivät pelihousunsa esim. homo-Marski-leffasta aivan täysin. Näiltä vatipäiltä saa Suomen ja homostelun yhdistämällä varmasti sellaista palautetta, jonka äärellä voi taas taivastella oikein kunnolla roskaväen huonoutta ihmisinä. Meilläkin on töissä yksi talvi- ja jatkosotafanaatikko, jolta on kiva toisinaan hakea vihaisia tuhahduksia puhumalla Marskin homoudesta. Tuon kansanosan lietsominen oikein kunnon öyhötykseen on näköjään monien mielestä niin ylevä tavoite, että se on "hauskaa ja oivaltavaa", vaikka se tehtäisiin esittämällä täysin todellisuudesta irrallaan olevia lukuja. Jos Tervo kirjoittaisi, että noin 99 prosenttia ihmisistä kiihottuu todellisuudessa seksuaalisesti enemmän oman sukupuolensa kuin vastakkaisen sukupuolen edustajista, sekin olisi hauskaa ja oivaltavaa, koska perähikiän homofoobikot suivaantuisivat moisesta väitteestä ja haukkuisivat Tervon käyttäen mitä törkeimpiä solvauksia.

Minulle on Suomea kehuttu esim. manhattanilaisessa baarissa sanomalla, että Pohjoismaat ovat maailman hienoimpia maita, Amsterdamissa tarjoilija alkoi laulaa Litmasen nimeä, jne.
Etkös sinä ole Tervo?
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jos Tervon pääasiallinen tarkoitus olisi tämä, hänen tuskin tarvitsisi kirjoitella ihan täyttä shaibaa noista Googlen hakutuloksista tai väittää, että noin yksi miljoonasta ulkomaalaisesta tietää jotain Suomesta. Selvästikin pääasiallinen tarkoitus on trollata niitä Pentti Oinosen hengenheimolaisia, jotka repivät pelihousunsa esim. homo-Marski-leffasta aivan täysin. Näiltä vatipäiltä saa Suomen ja homostelun yhdistämällä varmasti sellaista palautetta, jonka äärellä voi taas taivastella oikein kunnolla roskaväen huonoutta ihmisinä. Meilläkin on töissä yksi talvi- ja jatkosotafanaatikko, jolta on kiva toisinaan hakea vihaisia tuhahduksia puhumalla Marskin homoudesta. Tuon kansanosan lietsominen oikein kunnon öyhötykseen on näköjään monien mielestä niin ylevä tavoite, että se on "hauskaa ja oivaltavaa", vaikka se tehtäisiin esittämällä täysin todellisuudesta irrallaan olevia lukuja. Jos Tervo kirjoittaisi, että noin 99 prosenttia ihmisistä kiihottuu todellisuudessa seksuaalisesti enemmän oman sukupuolensa kuin vastakkaisen sukupuolen edustajista, sekin olisi hauskaa ja oivaltavaa, koska perähikiän homofoobikot suivaantuisivat moisesta väitteestä ja haukkuisivat Tervon käyttäen mitä törkeimpiä solvauksia.

Minulle on Suomea kehuttu esim. manhattanilaisessa baarissa sanomalla, että Pohjoismaat ovat maailman hienoimpia maita, Amsterdamissa tarjoilija alkoi laulaa Litmasen nimeä, jne.


Allekirjoitan täysin. Juuri tämä on meidän Jari-pojan tyyli ja ongelma. Tein pari boldausta.

Ja vielä: aiemmin meidän Jari-poika oli itse samanlainen juntti. Asiasana: tuulenhaistelija.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos Tervon pääasiallinen tarkoitus olisi tämä, hänen tuskin tarvitsisi kirjoitella ihan täyttä shaibaa noista Googlen hakutuloksista tai väittää, että noin yksi miljoonasta ulkomaalaisesta tietää jotain Suomesta. Selvästikin pääasiallinen tarkoitus on trollata niitä Pentti Oinosen hengenheimolaisia, jotka repivät pelihousunsa esim. homo-Marski-leffasta aivan täysin.

Epäilemättä Tervon tarkoitus on myös tämä, en minä sitä yritäkään kieltää. Mutta kyllä tuon tekstin pointit pätevät myös yleisemmin, Suomi - kuva on harvoin juuri sellainen millainen haluamme tai millaiseksi haluamme sen uskoa.
 
Suomi - kuva on harvoin juuri sellainen millainen haluamme tai millaiseksi haluamme sen uskoa.

Tämä pätee ihan jokaiseen maailman maahan. Toisiin enemmän, toisiin vähemmän. On harhaista kuvitella, että ulkomailla ollaan kauhean kiinnostuneita Suomesta ja että joku lätkän MM veisi Suomen maailman huomion keskipisteeseen. Ihan yhtä harhaista on kuitenkin kuvitella, että yksi miljoonasta ulkomaalaisesta tietää jotain Suomesta. Tässä voidaan hyvällä syyllä nyt puhua niistä "ääripäistä", jotka ovat molemmat todellisuudesta vieraantuneita.

Mutta kun hyvällä asialla ollaan, ei kai siinä sitten pidä antaa faktojen häiritä. Kas näin se keskustelu silloin etenee:

"Ei suomalaiset karjalalippiskiitospaitajuntit tajua, miten mitätön julkkis joku Teemu Selännekin Amerikassa on. Esim. Kaliforniassa on yhteensä noin tuhat ihmistä, jotka ovat joskus kuulleet Teemu Selänteestä."
"Jos asia on näin, miksi Anaheimin kotipeleissä käy parhaimmillaan yli 17 000 ihmistä?"
"No kylläpäs sitä nyt taas saivarrellaan. Älä takerru tuollaisiin pikkuseikkoihin. Pointti oli se, että ei jääkiekko ole USA:ssa läheskään niin suosittua kuin moni suomalainen kuvittelee. Taisinpa päästä ihon alle, kun ladoin vähän faktaa tiskiin!"
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olipa taas hieno säätö A-Studiossa aiheesta turvapaikan hakijoiden tekemät seksuaalirikokset.
Polliisi-herra myöntää 50-60 tapausta todeten toki, että tietojärjestelmästä ei saada turvapaikanhakija- statusta ulos.
Ja jopa myönsi ulkomaalaisten tekevän suhteessa enemmän seksuaalirikoksia.

Tämän jälkeen Johanna Vesikallio siirtää keskustelun perättömiin ilmiantoihin.
Haastatellaan kolmea poliisia, jotka toteavat niiden olevan ongelma, kuormittavat poliisia turhaan.

Missään vaiheessa ei kysytä montako perätöntä ilmiantoa on tehty.
Tällainen tyhmä kansalainen saa mielikuvan, että perättömät ilmiannot ovat yhtäsuuri ongelma kuin turvisten sekshäirintä.

Olisi Vesikallio voinut lyödä luvun tiskiin, ettei minulle jää epäilyä vedätyksestä, tarkoitushakuisesta paskajournalismista.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisi Vesikallio voinut lyödä luvun tiskiin, ettei minulle jää epäilyä vedätyksestä, tarkoitushakuisesta paskajournalismista.


Pikaohjeet - Kantelulomake - JSN

niin... mediat jotka on sitoutuneet journalistiin ohjeisiin, niin niistä voi aina valittaa... anti mennä


mutta totta kai vihervassarimädättäjiä koko porukka (ihme kyllä kansainvälisissä katsannoissa Suomi oli ykkönen lehdistönvapaudessa... ai nii, mutta kaikki on vihervasemmistolaisia mädättäjiä kaikki joka puolella)



Kumpi on todennäköisempää, että YLE ja muut mediat on vihervasemmistolaisessa salaliitossa huijaamassa mamuasioisa viattomia suomalaisia vai.. että oma maailmankuvasi perustuu virheellisiin tietoihin? Niihin, jotka saavat sinut heti epäilemään tietoa joka on vastakkainen oman maailmankuvasi kanssa?


kumpi olis todennäköisempää… mietitäänpä hetki…


eikunvihervassarimädättäjätvalheteleejavääristeleekoskahommallaniinkerrottiin
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Kumpi on todennäköisempää, että YLE ja muut mediat on vihervasemmistolaisessa salaliitossa huijaamassa mamuasioisa viattomia suomalaisia vai.. että oma maailmankuvasi perustuu virheellisiin tietoihin? Niihin, jotka saavat sinut heti epäilemään tietoa joka on vastakkainen oman maailmankuvasi kanssa?

Aika tiukka kysymys, mutta kun oljenkorsia ei ole käytettävissä niin veikataan, että Yle ja vihervasemmistolainen salaliitto. Olihan 70-luvullakin Taistolainen salaliitto niin miksipä ei nykyisin vihertävillä sävyillä.

Julkisen sanan neuvostoa nykyisin tuodaan kovasti esille. Kyseessä on kuitenkin itsesääntelyelin, jossa tuomioita jakavat vertaiset. Tärkeä elin kaikin puolin, mutta ei mitään jumalansanaa toki. Ja olisi toivonut, että puheenjohtajaksi olisi valittu joku muu kuin Elina Grundström. Mutta joo, hyvä, että on olemassa ja ajaa asiansa suurimmaksi osaksi varmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös