Yleisömäärät kaudella 2014–2015

  • 351 462
  • 1 703

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jospa tuo johtuukin omalla kohdallasi Tapparasta?

Itselläni on ainakin ollut kiima tosi vähissä. Sen verran rankat pari vuotta on Tapparan mukana tullut vietettyä ettei vain akku ole latautunut. Viime kevät jostain tammikuun syövereistä oli sellaista kääntämistä Tapparan osalta että koville otti. Siihen kun lisäsi aivan saatanan kireät play-off ottelut/sarjat ja tappion niukasti Kärpille, niin en hetkeen muista koska olisi pää ja akku ollut niin tyhjä. Enemmänkkin on nyt syksyllä ollut sellainen "voi paska, taasko se alkaa-fiilis", Tähän kun lisää taas normaalin kauden aloituksen Tapparalta, niin ei ainakaan helpota syttyä kauteen. Kyllä se tästä.
Voihan se olla noinkin. Mikään jääkiekkoon liittyvä ei ole kauheasti kiinnostanut. Olen yhden pelin katsonut tänä syksynä ja muuten lopputulokset netistä/tekstitv:stä.
Siitä huolimatta väitän, että jääkiekosta puuttuu tällä hetkellä draamaa, tunnetta ja tarinoita. Ei ole persoonia. Keskustellaan ihan vääristä asioista mediassa ja tästä saa päättäjät osoittaa itseään sormella.
Tottahan se on, että varmasti syksyn pimetessä halliin löytää taas yhä useampi, mutta kai tämänkin bisneksen olisi tarkoitus kasvaa?
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kabinettipäätökset, liigaseurojen lukumäärät ja sarjasysteeemi eivät vaikuta minuun millään tavalla. Vapaa-ajan "kilpailuttaminen" on ehkä suurin syy, miksi hallille ei tule lähdettyä. Lippuhinta ei vaikuta päätökseeni, jääkiekon seuraaminen ei vaikuta päätökseeni, televisiotarjonta ei vaikuta päätökseeni. Voidaanko edes puhua kiinnostavuuden laskusta? Tulisiko ennemminkin puhua urheilun seuraamisen muutoksesta? Miksi tarvitaan täysiä halleja? (Toivottavasti ymmärrätte, että todellakin koen täydet hallit hienompana kokemuksena ja toivon jatkossakin näin olevan).
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen kyllä tästä eri mieltä. Jos 8 menisi pudotuspeleihin, se tarkoittaisi enemmän merkityksettömiä pelejä pudotuspelimahdollisuudet menettäneille joukkueille. Se taas merkitsisi useamman joukkueen tyhjennysmyyntejä. Nyt "ajoissa" mahdollisuutensa menettäneitä joukkueita on käytännössä ollut ainoastaan 2-3 per kausi.

Toki näinkin, se nyt pointti tuossa oli että avoin sarja kuitenkin nostaa sarjan tasoa kun ei lopetusmyyntejä nähdä ja joukkueilla on merkityksellisiä pelejä loppukauden aikanakin, 10 joukkuetta pudotuspeleihin ja loput vaikka karsintaan niin äkkiähän siinä säpinää tulisi. Ottelumäärää samalla vähemmäksi niin ei noita arkipelejä tulisi niin paljon, toki tuplapelejä viikonloppuisin, mutta sitten ehkä vain yksi arkipeli.

Se ei jokatapauksessa ole hyvää imagoa sarjalle jos häntäpään joukkue myy kaikki pelaajat joilla jotain arvoa on ja pelaa junnnuilla. Ei seuralle eikä koko sarjalle. Se syö kokoajan uskottavuutta pikkuhiljaa sisältäpäin.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vielä muutama huomio:

Syyttäkää esiintyjiä, jos näytelmä ei houkuttele, älkää katsojia! Pelaajien tulisi olla enemmän näyttelijöitä kuin urheilijoita, heidän pitää tarjota yleisölle viihdettä?! Jääkiekko tarvitsee jarkkoruutuja, tämän ainakin Jokerit on tajunnut. Milloin viimeksi tuli olo: " voi kuin olisin ollut hallilla todistamassa tuon"?
 

SjV

Jäsen
- Kyllä taloustilanne näkyy väistämättä katsomossa, ei porukalla ole varaa maksaa tuota 50€ useaa kertaa kuukaudessa ja nyt puhun yhden hengen hinnasta alakatsomon nurkkaan + eväs. Ja fakta on se että harva noista 50€ maksavista lähtee yhtä iloisesti hallille piippuhyllylle ja maksaa 30€, eikä syö/juo mitään, on se silti kallista ja matsit tulee tv:stä + sporttibaareista.
Lisäksi ensi vuonna tuo 50€ kuluttaminen jääkiekkoon tulee olemaan vielä tiukemmassa, kun 2+2hlö (40k€+40k€) perheen vuoden käyttövarat putoavat noin 450€ uusien verojuttujen takia (+tähän päälle polttoaineiden, yms. korotukset)
Meidän perheessä ainakin tämän talven kausikortti jäi hyllyyn juurikin TV:n ja Hippoksella tarjottavan tapahtuman hinta-laatu suhteen takia. Käytetään tuosta 550€ osa sitten muutamaan yksittäiseen otteluun juomineen ja ruokineen. Ruokailu kylläkin taidetaan hoitaa kaupungilla, hallin nakkimukien sijaan.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Mielenkiintoista nähdä, päästäänkö edes Vaasassa tänään yli 3000 katsojan. Ei tätä oikein voi kiekkohuumaksi sanoa, kun edes sarjanousijan kauden avauspelit eivät ole loppuunmyytyjä. Jos nousu olisi tullut urheilullisin perustein kevään voitonjuhlien jälkeen, niin olen täysin varma, että se olisi tuonut lisäkatsojia tälle kaudelle. Nyt kuvitellaan koko ajan kaikki sanan bisnes ympärille, vaikka kukaan liigassa ei tunnu osaavan tehdä minkäänlaista bisnestä. Olisi täydellisen sarjaremontin paikka. Vain se voisi herättää yleisön...

Tässä nyt vain odotellaan, että mikä seura aloittaa tyhjennysmyynnit ennen joulua...
 
Vielä muutama huomio:

Syyttäkää esiintyjiä, jos näytelmä ei houkuttele, älkää katsojia! Pelaajien tulisi olla enemmän näyttelijöitä kuin urheilijoita, heidän pitää tarjota yleisölle viihdettä?! Jääkiekko tarvitsee jarkkoruutuja, tämän ainakin Jokerit on tajunnut. Milloin viimeksi tuli olo: " voi kuin olisin ollut hallilla todistamassa tuon"?

Mielestäni tässä ollaan asian ytimessä. Ihmiset haluavat ja ovat valmiita maksamaan elämyksistä. Sitä ei runkosarjan läpsyttelyt tänä päivänä tarjoa. Tunnetta ei pelissä juurikaan ole, kukaan ei taklaa. Itselleni tullut sellainen olo, että runkosarjassa mennään nykyisin ihan minimeillä ja varotaan loukkaantumisia. Sitten vasta pleijareissa laitetaan kroppaa likoon.

Lukko-Kalpaa katsellessa kiinnitin huomioon tuttuun ilmiöön: haukotteleviin katsojiin. Tuli niin tuttu tunne viime vuosilta itsellekin Niiralan montusta. Miksi sitä maksaa itsensä kipeäksi ja lähteä halliin haukottelemaan?
 

444

Jäsen
Nyt täytyy sen verran olla eri mieltä, että omalla kohdallani tämä vaikuttaa varmasti niillä kerroilla kotiin jäämiseen kun muuten olisi kiikun kaakun. Koko touhu söi omalta osaltani kiinnostusta kiekkoon. Jokainen negatiivinen asia vähentää otteluissa käymistä, vaikkei karsinta millään tavalla liittyisi seuraavaan otteluun. Tämä siis puhtaasti omalta osaltani näin, muista en tiedä.
Minä puolestani uskallan väittää, että valtaosa jääkiekkoväestä ei jaksa kiinnostua tippaakaan jostain "kabinettifarsseista" ynnä muista. Se, että jossain Jatkoajan keskustelupalstalla valitetaan lähinnä kaikesta, ei anna lähellekään oikeaa kuvaa siitä, miten suuret massat nämä asiat näkevät. Ihan yhtä lailla kuin kaikki Saab-merkkisellä henkilöautolla ajavat henkilöt eivät ole sellaisia, minkälaisen kuvan Saab-foorumia lukiessa saa; pesevät ja vahaavat autoaan jatkuvasti, morjenstavat toisiaan maanteillä kohdatessaan, tulevat aina turisemaan kaupan parkkipaikalla toisen saabistin kohdatessaan yms. Äänekäs vähemmistö tekee näin, ei hiljainen enemmistö.
Onko Liigassa tehty roppakaupalla vääriä päätöksiä lähimenneisyydessä? Totta helvetissä on. Vaikuttaako tuotteen kiinnostavuuteen? Ei missään määrin. Vaikuttaako halukkuuteen mennä katsomaan marraskuisena tiistai-iltana kiekkopeliä? Ei missään määrin. Edelleen ne syyt ovat jossain muualla, todennäköisesti siinä itse pelissä ja joukkueen otteissa.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan varmasti ainakin kohtalaisen suuret massat alitajuisesti tiedostavat suljetun Liigan ummehtuneisuuden. Tuon päälle vielä kabinettipäätös, joka ei jäänyt urheilua seuraavilta ihmisiltä huomaamatta. Liigan johto voi olla rahoituskuvioista perillä, mutta urheilujohtamisesta heillä ei tunnu olevan hajuakaan. Ei urheilussa vain voi nostaa joukkuetta pääsarjaan talousalueen koon perusteella! Ja siis nimenomaan lähes pelkästään talousalueen koon perusteella, urheilullinen menestys sivuutettiin täysin. Sellainen ei mitenkään mene urheilukannattajan tajuntaan. Tämän olisi luullut olevan täysin selvä asia Liigan johtohenkilöille. Tuollainen kabinetti päätös laskee takuu varmasti mielenkiintoa Liigaa sekä etenkin Mestistä kohtaan.

8 parasta pudotuspeleihin ja viimeinen Mestikseen sekä pari sijaa ylempänä olevat karsimaan liigapaikastaan. Urheilulliset arvot edellä. Noilla toimilla saataisiin lisää mielenkiintoa.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Ei urheilussa vain voi nostaa joukkuetta pääsarjaan talousalueen koon perusteella! Ja siis nimenomaan lähes pelkästään talousalueen koon perusteella, urheilullinen menestys sivuutettiin täysin. Sellainen ei mitenkään mene urheilukannattajan tajuntaan.

Täh? Ihan hyvinhän siellä Ilmalassa kai on jengiä käynyt. Vai ovatko ne hyvät yleisöluvut ihan valheita ja maksettuja katsojia kunnon itänaapurin tyyliin?

Vai onko kyse siitä, että muut KHL-jengit ovat menettäneet yleisöä, kun Jokerit tuli liigaan?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En tiedä, oliko täällä jo, mutta aivan turha alkaa fanien päätään käyttämään, miksi katsojia ei käy matseissa.
Rannisto tietää vahvalla mutulla, että samoissa luvuissa mennään vs viime kausi ja että nyt on ollut lämpimämmät säät. Tässä juurisyy, case closed.

http://www.suomikiekko.com/2014/09/hs-liigan-toimitusjohtaja-myontaa-jokereita-on-ikava/


Jäämme odottamaan tammikuun kommentteja, joissa Rannisto tietää, että säät ovat olleet liian kylmät, eivätkä maksavat katsojat käy hallilla tästä syystä. Helmikuussa niillä on jäätynyt lapaset suksisauvoihin. Sen jälkeen voidaankin lasketella kohti kevättä ja upeita kevätilmoja. Syy on saatana Pekka Poudan.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Itseäni vituttaa nykypäivän otteluohjelmissa se että pelejä voi olla oikeastaan milloin vain. Ennen oli helpompi suunnitella omat työpäivät siten että ti ja to oli varauksella HPK:n peli. Nyt ei voi oikein pelejä huomioida kun peli voikin olla ma ti ke to tai pe. Itselleni tästä on muodostunut ongelma peleihin pääsyyn. Esimerkiksi tällä kaudella olen nähnyt vain Kerhon kotiharjoituspelit, koska olin lomalla... Muuten en hallille nykyään pääse kuin viikonloppuisin, nykyään pelit on seurattava sivusilmällä työtä tehdessä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jäämme odottamaan tammikuun kommentteja, joissa Rannisto tietää, että säät ovat olleet liian kylmät, eivätkä maksavat katsojat käy hallilla tästä syystä. Helmikuussa niillä on jäätynyt lapaset suksisauvoihin. Sen jälkeen voidaankin lasketella kohti kevättä ja upeita kevätilmoja. Syy on saatana Pekka Poudan.

En kyllä yhtään ymmärrä mistä tuo Kimmo on näihin hommiin tippunut, kaveri on niin epäkarismaattinen ja viestinnällisesti huono. Ei sovellu keulakuvaksi tälläiselle paatille mielestäni alkuunkaan, esimerkkeinä kauheista esiitymisestä oli Atalk liigan sulkemisesta ja tuoreempana MOT. Asioiden kieltäminen tai kiertäminen ja "eiks niin?" hokeminen eivät anna oikein vakuuttavaa kuvaa. Odotan edelleen tämän ATalkissa mainitun eeppisen "kyselyn" julkaisua, miettikää tämän kyselyn perusteella selvisi, että kukaan ei halua että oma suosikkiseura tippuu liigasta. Mahtava kysymyksen asettelu ja kun ruutuun tuli ATalkin katsojakyselyn tulokset: 88% liigan avoimuuden puolesta ja 12% sulkemisen puolesta (tai jotain tuohon suuntaan), niin kommentti oli "pitäisti nyt tietää keltä on kysytty? ilmeisesti koko yleisöltä".

Se siitä, Kimmo on joutunut saattamaan sanaa epämiellyttävistä asioista ja on vain sätkynukke, jolle on viesti annettu etukäteen. Mutta mielestäni hän ei vaan tee sitä kovinkaan hyvin.

Yleisömäärät ovat kyllä aika mielenkiintoiset, noita 2-alkuisia lukuja ei kuitenkaan ihan usein näe, varsinkaan näin alkupuolella kautta. Toivottavasti katsojamäärät nyt siis elpyvät kun helteet hellittävät.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä monet ovat halunneet vähentää ottelumääriä, ja periaatteessa olen samaa mieltä. Siinä on vain yksi ongelma seurojen näkökulmasta. Jos pudotettaisiin ottelumäärä vaikka tuohon 50:een, niin se tietäisi 5 kotiottelua vähemmän. Otetaan esimerkiksi suosikkijoukkueeni HIFK, ja heitetään hypoteettiseksi pohjaksi, että yleisökeskiarvo olisi 60 ottelun kaudella, siis 30 kotiottelussa, 6500. Jotta päästäisiin samoihin lipputuloihin, olisi yleisökeskiarvon oltava 25 kotiottelussa 7800(!), eli 1300/ottelu enemmän, ja 400 alle täyden hallin. Tämä siis edes pohtimatta hintojen laskemista, joka johtaa aika lailla samanlaisiin vaikutuksiin.
4756...

Pitää toki muistaa että ottelun järjestäminen kuitenkin aiheuttaa myös ison menoerän. Kauskorttilaisten määrä nousisi kun hinta kausikortille laskee ja järkevämmäksi menisi monen seuran kohdalla. Otteluja harvempaan joten vähemmän katsojia vetäviä arkipelejä vähemmän ja viikonloppumatseja enemmän johon ihmiset kerkee paremmin ja kuluttaa ( esim. Kalja). Samalla kun harvempaan otteluja niin lipun hintaakin on enemmän perusteita nostaa tai pitää samana. Lisää tuloja myös siitä. Ei siis välttämättä noinkaan paljon tarvitsisi nousta yleisökeskiarvo niin silti jäisi ottelutapahtumasta enemmän voitolle. Aitiotakin olisi varmaan täydelle hallille helpompi myydä kuin jos nostetaan ottelumäärää nykyisestä ja katsomot tyhjiä.

Pelaajakustannuksissakin tulisi ottelumäärää laskemalla hieman säästöä kun todennäköisesti loukkaantumisia olisi vähemmän kun ottelutahti pienempi ja kerkee enemmän vammoja parantaa. Toki ei suoraan näin mene, mutta jos nyt pelataan 60 ottelua+ chl+ chl pudotuspelit + pudotuspelit liigassa niin tuleehan tuossa aika paljon matseja joillekin pelaajille, pakosti loukkaantumisia. 10 matsia voisi kummasti vähentää loukkaantuneiden määrää ja tuoda säästöjä seuroille.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää toki muistaa että ottelun järjestäminen kuitenkin aiheuttaa myös ison menoerän.
...

Ei seuroilla Suomessa ole paljon muuta myytävää kuin ottelutapahtumat, sen takia kaikki haluavat lisää ottelutapahtumia ja esim. mediaoikeudet omistava Nelonen varmasti haluaa tietyn määrän otteluita esitettäväksi. Ei todellakaaan ole yksinkertainen juttu vain leikata ottelumääristä iso siivu pois ja korvata menetetyt tulot muualta.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei seuroilla Suomessa ole paljon muuta myytävää kuin ottelutapahtumat, sen takia kaikki haluavat lisää ottelutapahtumia ja esim. mediaoikeudet omistava Nelonen varmasti haluaa tietyn määrän otteluita esitettäväksi. Ei todellakaaan ole yksinkertainen juttu vain leikata ottelumääristä iso siivu pois ja korvata menetetyt tulot muualta.

Tuo ottelumäärän mielivaltainen kasvattaminen on vähän lyhytnäköistä ajattelua. Katsojamäärien aleneminen aiheuttaa negatiivisen kierteen. Tunnelma huononee ja katsojia saapuu paikalle seuraaviin otteluihin entistä vähemmän. Huonotunnelmaista tapahtumaa on vaikeampi myydä jatkossa. Huono tunnelma välittyy katsojille myös television kautta. Pitäisi löytää sopiva määrä, mun mielestä se olisi siellä 50 matsin tietämillä. Vähän sama oli paikallipelien kanssa joitakin vuosia sitten. Pelattiin 8 paikallismatsia ja edes Nordiksen hallia ei saatu enää täyteen Jokereita vastaan. Sitten kun matsien määrää vähennettiin, niin lähes kaikki Jokerien ja HIFK:n paikallismatsit olivat loppuunmyytyjä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aivan varmasti ainakin kohtalaisen suuret massat alitajuisesti tiedostavat suljetun Liigan ummehtuneisuuden. Tuon päälle vielä kabinettipäätös, joka ei jäänyt urheilua seuraavilta ihmisiltä huomaamatta. Liigan johto voi olla rahoituskuvioista perillä, mutta urheilujohtamisesta heillä ei tunnu olevan hajuakaan. Ei urheilussa vain voi nostaa joukkuetta pääsarjaan talousalueen koon perusteella! Ja siis nimenomaan lähes pelkästään talousalueen koon perusteella, urheilullinen menestys sivuutettiin täysin. Sellainen ei mitenkään mene urheilukannattajan tajuntaan. Tämän olisi luullut olevan täysin selvä asia Liigan johtohenkilöille. Tuollainen kabinetti päätös laskee takuu varmasti mielenkiintoa Liigaa sekä etenkin Mestistä kohtaan.

Näitä kabinettipäätöksiä on tehty jo pitkään, eikä ne ole vaikuttaneet juuri mitenkään mielenkiintoon, vaikka jonkun verran onkin parranpärinää ollut. Henkilökohtaisesti oma kiinnostukseni riippuu 95 % HIFK:n toimista, ja kaikki muu on sitten toissijaista. Mahdolliset tuomariperseilyt ja kurinpitofarssit vituttaa totta kai, mutta nuokin tavallaan kääntyy kiinnostuksen kannalta plussaksi, jos oma joukkue tekee duuninsa hyvin, vrt. HIFK 97-99. Toki mielipiteitä on monia, mutta vaikea kuvitella, että tämä kovin monelle liigakannattajalle olisi mikään kynnyskysymys.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Varmasti lämpimät säät vaikuttavat joidenkin päätökseen tehdä jotain muuta kuin mennä jäähallille, mutta pelkään minäkin, että syyt ovat syvemmällä - siinä ettei mennyt enää kanna eikä kiinnosta suuria massoja. Jääkiekko ei herätä enää samoja intohimoja kansassa kuin 90- ja 2000-luvuilla. On havaittavissa kyllästymistä pöhöttyneeseen ammattikiekkoiluun tilanteessa, missä ihmisten arvomaailma tuntuu muutenkin olevan murroksessa. Täällä Vaasassakin saattoi vielä viime vuosikymmenellä Mestiksen kärkipeli kerätä enemmän yleisöä kuin tämä historian toinen liigapeli SaiPaa vastaan tänään...pelottava merkki jääkiekon laskevasta asemasta ihmisten vapaa-ajassa. Vaasassa on perinteisesti Sport vetänyt heikoimmillakin kausilla kovia yleisömääriä jopa mestistasolla. Viimeisimpien mestismestaruuksien jälkeen tapahtui yleisökato, joka ei näytä täysin pysähtyvän edes liigassa.

Liiga on tehnyt virheen ainakin siinä asiassa, että sen päätöksentekoa ohjaa pyrkimys siihen, että kaikilla olisi ns. kivaa (lue, helppoa), vaikka urheiluun kuuluu raadollisuus kuten elävässä elämässäkin.
 
Liiga on tehnyt virheen ainakin siinä asiassa, että sen päätöksentekoa ohjaa pyrkimys siihen, että kaikilla olisi ns. kivaa (lue, helppoa), vaikka urheiluun kuuluu raadollisuus kuten elävässä elämässäkin.

Juurikin näin, ensin karsittiin taklaukset ja tappelut sen porukan tähden joka ei peleissä edes käy. Tämän johdosta luultavasti karsitaan yleisö.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Juurikin näin, ensin karsittiin taklaukset ja tappelut sen porukan tähden joka ei peleissä edes käy. Tämän johdosta luultavasti karsitaan yleisö.

Pääsääntöisesti liigassa on saanut taklata, ei sitä joku Maston kokema oikeusmurha vielä miksikään muuta. Liigassa myös taklataan enemmän kuin esimerkiksi KHL:ssa. Tänään muuten Grillfors veti Talajaan sellaisen avojään vastapallon, että oksat pois. Ei tullut jäähyä.

Mä olin nuorempana tappeluiden kannalla, minusta ne olivat harmitonta ja hyvää viihdettä. Pikku hiljaa mieli muuttui, Heleniuksen ja Nielikäisen ennalta sovitut nyhjäykset olivat jo todella huonoa viihdettä. Henkilökohtaisesti minulle se viimeinen pisara oli tuo surullisen kuuluisa paikallisottelu. Ei edes se ottelu tapahtumineen, vaan pojan junnujoukkueen (9 vuotiaita) seuraavat harjoitukset tuon ottelun jälkeen. Harjoitukset menivät ihan hulinaksi ja koko ajan oli jollain hanskat jäässä ja kaveria runnottiin ihan surutta. Ajattelin,että onko tässä mitään järkeä.Ottaa ne mallia, ja käy ne myös matseissa.

Kyllä mä spontaanit nujakat edelleen hyväksyn, ei tunnetta saa tappaa pelistä. Kovat rangaistukset tappeluista, jotka ehkäisevät turhanpäiväisen pelleilyn ovat kuitenkin hyvästä. Sitä paitsi, itse olen ainakin havainnut, että jääkiekon hieman lapsellinen "äijäkulttuuri" ei oikein uppoa nykymaailmassa yleisölle, ja sekin voi olla yksi syy vähentyneisiin yleisömääriin.
 
Sitä paitsi, itse olen ainakin havainnut, että jääkiekon hieman lapsellinen "äijäkulttuuri" ei oikein uppoa nykymaailmassa yleisölle, ja sekin voi olla yksi syy vähentyneisiin yleisömääriin.

Mä en ole ikinä nähnyt kenenkään poistuvan hallista kun tulee tappelu tai kova taklaus. Sen sijaan 99% yleisöstä on tapittanut kentälle kuin leijona metsästyspuuhissa gasellia. Tämän perusteella vähän epäilen omia epäilyjäsi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei seuroilla Suomessa ole paljon muuta myytävää kuin ottelutapahtumat, sen takia kaikki haluavat lisää ottelutapahtumia ja esim. mediaoikeudet omistava Nelonen varmasti haluaa tietyn määrän otteluita esitettäväksi. Ei todellakaaan ole yksinkertainen juttu vain leikata ottelumääristä iso siivu pois ja korvata menetetyt tulot muualta.

Jep, mutta tuomarit, toimitsijat, vartijat, kaikki henkilökunta ja muu maksaa. Ottelua ei ole niin halpaa järjestää kun voisi olettaa. Sen takia ihan älytöntä määrää otteluja ei ole järkevä pelata. Tässä jos ottelumäärää vielä vaikka lisättäisiin niin kokonaiskatsojamäärä kyllä nousee, mutta eri asia tuleeko tuloja. Se on kuitenkin montakymmentä tuhatta euroa per ottelu mitä kulut ovat. Jos siellä on lähestulkoon vain kausikorttilaiset niin ei siitä jää seuralle itselleen paljon mitään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Täällä Vaasassakin saattoi vielä viime vuosikymmenellä Mestiksen kärkipeli kerätä enemmän yleisöä kuin tämä historian toinen liigapeli SaiPaa vastaan tänään...pelottava merkki jääkiekon laskevasta asemasta ihmisten vapaa-ajassa.
Näinhän se ainakin täällä tosiaan menee. Sama homma on kyllä VPS:n kohdalla. Ennen oli se 4000 silmäparia, nykyään meni hyvin tai huonosti se 2000 hätäseen. Usein allekin.

Ehkä tarjontaa niin täällä, kuin muuallakin on vaan liikaa. Lisäksi moni muu laji on alkanut ilmeisesti sitten nuorempia kiinnostamaan enemmän. Hyvä esimerkki meillä Royals, joka vetää suhteessa, kuin häkää ja pelaa kuitenkin vain ykkösdivaria jenkkifudiksessa. Tosin, he ovat panostaneetkin hirveästi näkyvyyteen ym. Silti uskon, että tarjontaa on vaan liikaa "ammattiurheilun" saralla.

Eikä se yhtään auta, että keskiverto Matti Möttösen perheellä on se +200k€ asuntovelkaa ja kakaratkin kuluttaa. Siihen velkahelvettiin ei montaa 35€ / silmäpari ottelulippua kuukaudessa osteta. Se on vaan fakta.
Joskus ennen moni kaveripiirin heebo lähti perjantai-iltana lätkämatsiin, jossa enemmän aiheena pohjien ottaminen. Nyt sekin puuha jää helposti toisaalle harrastettavaksi, lähinnä varmaan himaan sohvalle. Samastahan kärsii ravintola-ala. Tuote, eli keskikeppana ja brenkku on liian kallista velkamuuleille. Mielummin tehdään yksi road trip Tallinnaan ja hilataan puolenvuoden setti himaan, niin voidaan ördata halvemmalla, hakata akkaa ja lapsia sekä itkeä velkataakkaa.

E: olipa pessimistinen kirjotus, mutta taitaa olla vaan valitettavasti aikapitkälle faktaakin.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kierros tänään 18.09.2014 esiin ne jos kumoaa väitteet (noin lukuja) : espoo 4800 (pettymys milloin viimeksi IFK-matsissa noin vähän?), vaasa 3000 kabinetti vaikuttaa uskon muuten ei järkeä ?, Turku 4000 tv-kuvan ja paikalla olleen kaverin mukaan 2000-2500 max. paikalla ei tarvitse kertoa oliko ok ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös