Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 441 773
  • 22 774

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Don the Con sanoi haastattelussa että Kiina haluaa hänen häviävän tulevan vaalin koska hän on ollut kova kauppakumppani. Hän toteaa myös seuraavaa:" En usko mielipidemittauksiin. Uskon, että tämän maan kansa on viisasta. En usko heidän valitsevan miestä joka on epäpätevä." Look who's talking.
 
”I love everybody”, pupillit kuin lautaset, ”mittään en oo ottanu”.... On tuo Yenkkilä uskomaton paikka, vaaleanruskea puku mustalla pressalla aiheuttaa moninkertaisen kohun vrt. valkoisen pressan huumeongelma?



En tiedä mitä se vetää mutta samaa kamaa mulle heti. Linkissä Trump raiskaa englannin kieltä huolella ja unohtelee nimiä.
Jumalauta! Mä vedän neljän promillen humalassa parempaa englantia.



 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Trump on taas harrastanut kanavapujottelua yön hiljaisina tunteina, eikä ole malttanut pysyä FOX:lla tai OAN:llä.
Lyin’ Brian Williams (MSNBC), Don Lemon the “dumbest man on television” (CNN) ja Psycho Joe “What Ever Happened To Your Girlfriend?” Scarborough (MSNBC) näyttävät päässeen pahasti ihon alle.

"I must admit that Lyin’ Brian Williams is, while dumber than hell, quite a bit smarter than Fake News @CNN “anchorman” Don Lemon, the “dumbest man on television”. Then you have Psycho Joe “What Ever Happened To Your Girlfriend?” Scarborough, another of the low I.Q. individuals!"

"Ootte ihan TYHMIÄ!" -Amerikan Yhdysvaltojen presidentti
Trump alkoi käyttää omaa "huippukorkeaa ÄO:taan" aseena poliittisessa keskustelussa keväällä 2013. Kukaan ei oikeastaan osaa sanoa varmasti, mihin hänen käsityksensä perustuu. On mahdollista, että hän on tehnyt vahvasti mukautetun testin tai sitten saanut tietää, että Whartoniin pääsijät ovat keskimäärin huippuälykkäitä.


Ihan hienoa, paitsi että Trump ei mennyt Whartoniin saavutuksillaan, vaan siksi, että kuului hyvin rikkaaseen perheeseen. Whartonissa hänellä ei ollut oikeastaan mitään mainintoja mistään, paitsi että eräs professori kuvasi hänen yhtenä tyhmimmistä oppilaistaan. Ei kovin mairitteleva tieto sekään.

Toisaalta, netistä kyllä löytyy psykologeja, jotka uskovat Trumpin sanomisiin. Heidän älystään ei ehkä kannata puhua, koska tuo äskenmainitsemani olennainen fakta jäi huomioimatta. Tilanne on vähän sama kuin sillä jääkoneenkuljettajalta, joka sattumalta pääsi NHL-matsiin ja nousi joukkueensa sankariksi. Hän ei silti ole NHL-tasoa, vaikka olikin joukkueen jäsen yhdessä matsissa. Ja löytyyhän teoreettisen fysiikan laitokselta se laitosmieskin, ainakin joskus.

SAT eli scholastic aptitude test voisi kertoa jotakin siitä, onko Trumpin puheilla katetta, mutta ne tulokset ovat lukkojen takana ja lakisyyte uhkaa, mikäli joku julkaisisi Trumpin tulokset. Esimerkiksi GW Bushin SAT-tulos oli jotain 94 prosenttia, erittäin hyvä siis, mutta Trumpin vastaavasta emme tiedä mitään.

Kunnes toisin todistetaan, uskon että Trump käyttää tätä älykkyysasettaan samaan tapaan kuin muitakin valheitaan. Hänen strategiansa on hyökätä isolla valheella ja saada ihmiset uskomaan, että hänen puheissaan täytyy olla jotakin perää. Hän on loukannut niin montaa ihmistä puheillaan, että ihmettelen, miksei joku olisi haastanut häntä testaukseen. Jotkut kaiketi vain haluavat olla aikuisia eivätkä jaksa innostua pikkupoikien kehuskeluista.

Vain ihmisten täydellinen tietämättömyys poikkeuksellisen älykkäistä selittää sen, miksi Trump voi edelleenkin jatkaa loukkauksiaan. Nämä älyköt ovat yleensä luonteltaan sulkeutuneita, ihmisarkoja, hyvin totuudellisia, lukevat paljon ja ovat kiinnostuneita kaikesta tietämisen arvoisesta. Vaikka koulu ei aina suju hyvin, jossakin he kuitenkin aina loistavat.

Trump on näille täydellinen vastakohta, itse asiassa hän sopii erittäin hyvin koulukiusaajan rooliin, sellaisen, joka ottaa kohteekseen älykön, jonka jutut menevät korkealta Trumpin tajunnan yli. Trumpille älykkyys merkitsee röyhkeyttä, kykyä voittaa kilpailussa, painostaa, uhkailla, saada toinen toimimaan mielensä mukaan. Merkittävää on muuten sekin, ettei yksikään älykkö ole julkisesti nauranut Trumpin puheille, vaikka keskustelupalstoilla Trumpin älyn puute on aika yksimielinen puheenaihe. Trumpia pelätään, sillä hän käyttää valtaansa sumeilematta.

Tottakai on todettava, että ÄO ei kuvaa läheskään kaikkia kognitiivisia ominaisuuksia ihmisessä. On kuitenkin jokseenkin paradoksaalista, että Trump haluaa luoda itsestään kuvan korkean ÄO:n ihmisenä, vaikka selvästikään hän ei ole sitä. Hänen älykkyytensä on jotakin wiseguy-tyylistä vahvalla bullykertoimella. Mafiassa hän loisi uraansa nyrkeillään enemmän kuin järjestelykyvyillään. ÄO korreloi vahvasti koulumenestykseen - olemme taas nähneet, millaista tiedon sisäistämistä Trump todella harrastaa. Hänen tietolähteensä lienevät jossain somen syvyydessä eivät yliopistojen kirjastoissa.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Vapun kunniaksi laadin Donaldille mukautetun älykkyystestin, josta hän saa varmasti huippupisteet.

1. Iso huumelasti on tulossa sinulle, mutta olet saanut tietää, että poliisikin tietää asiasta. Mitä teet?
a) Otat yhteyttä poliisipäällikköösi, b) perut lähetyksen, c) koitat siirtää aikaa ja paikkaa.

2) Palkkamurhaaja vaatii enemmän kuin oli diilinä. Sinä
a) maksat ylihinnan, b) kieltäydyt maksamasta, c) hoitelet murhaajan,

3) Joku on laimentanut kokaiinieräsi. Pyrit
a) paljastamaan syyllisen, b) myyt erän vanhalla hinnalla, c) annat alennusta.

4) Poliisia pitäisi voidella. Miten etsit sopivan tyypin. Kuvaile menetelmäsi.

5) Haluat avioeron, mutta vaimo vaatii rahaa enemmän. Teillä ei ole avioehtoa.
a) lavastat vaimon rikokseen syylliseksi, b) siirrät omaisuutta salaisille tileille, c) maksat vaaditun summan.

6. Huumejakelijallesi pitäisi antaa opetus.
a) käsket alaisesi tekemään sen, b) painat villaisella, c) annat itse raskaalla kädellä.

7. Lapsesi arvosanat ovat syvältä.
a) vaihdat lapsen koulua, b) lahjot opettajia, c) palkkaat lapsellesi kotiopettajan.

8. Sinua syytetään murhan järjestämisestä. Miten toimit?
a) lavastat toisen syylliseksi, b) palkkaat huippujuristin, c) vaikeutat tutkintaa kaikin tavoin.

9. Sinua vaaditaan puhumaan totta oikeudessa. Mitä teet?
a) valehtelen, b) vaikenen, c) puhun totta, jos tarjotaan syytesuoja.

10) Rakastatko USA:ta
a) kyllä, b) kyllä, mutta en kaikkia asukkaita, c) kyllä, mutta estän muita tulemasta tänne.

Ja käytännön matematiikkaa:

1) Kuinka monta valamiestä täytyy lahjoa, jotta pääset murhasyytteestä?

2) Jos oma aseesi ampuu sata laukausta minuutissa ja niistä keskimäärin 10 osuu kohteeseen ja näistä osumista yksi on kuolettava, kuinka nopeasti teet selvää 10 kohteesta huumesodassa?

3) Äskeiseen esimerkkiin, kuvaile tärkein kohteesi taistelutilanteessa matematiikan avulla.

4) Jos pakenet poliisia Ferrarilla ajaen 300 km/t ja poliisiauto pääsee korkeintaan 220 km/t, miten nopeasti olet saavuttanut riittävän eron poliisiin. Kerro, mikä on riittävä ero.

5) Jos sinulla on valittavana kolme huippulakimiestä, jossa A:lla on korkein ÄO, B:llä korkein voittoprosentti ja C) on täysin moraaliton, kenet valitset?

6) Jos kolme nyrkkisankaria lähestyy sinua ja aikoo hakata sinut, miten valitset sen henkilön, johon aiot iskeä ensin?

7) Jos huume-erä A tuottaa 50% voiton 80% riskillä, B tuottaa 40% voiton 70% riskillä ja C tuottaa 30% voiton 60% riskillä, miten valitset erän?

8) Jos olet vankilassa ja sinun pitäisi paeta sieltä, kuinka monta ihmistä otat mukaan pakomatkalle, perustele matematiikan avulla?

9) Kuvitellaan, että kannat koronavirusta. Todennäköisyys siihen, että kykenet tartuttamaan vihamiehesi riippuu siitä, miten lähelle pääset uhriasi. Kuvitellaan, että kosketus tuottaa 90%, yskäisy päin 80% ja hengitys 70% tarttuvuuden. Vihamiehesi on myös varuillaan. Kuvaile keino, jolla suurimmalla todennäköisyydellä tartutat viruksen häneen.

10) Miten voit parhaiten huijata golfissa. Kuvaile menetelmäsi lukujen avulla.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun kriisi on ohi, Trump järjestää lehdistötilaisuuden, jossa hän ylistää itseään koronan voittajana. Ja samalla kiinalaisten salaliiton (mutta ei venäläisten) kukistajana. Talous sakkaa nyt pahasti, mutta on mahdollista, että Trump ehtii kerätä siitäkin vielä pisteet, semminkin kun amerikkalaisten on helppoa myös saada töitä nousukaudella. Talous reagoi erittäin nopeasti rajoituksien purkuun.

Meidän täytyy vain toivoa, että se 52 prosenttia kansasta on myös lukinnut mielipiteensä ja käy myös äänestämässä Trumpin ulos virastaan. (Tähän lukuun tulee vielä lisäystä niistä, jotka eivät kannata eivätkä vastusta presidentin toimia). (52-43)

Ton voittajaksi julistautumisen se teki tosin jo siinä vaiheessa, kun USA:ssa oli vasta 15 todettua tartuntaa, eikä vielä yhtään kuolemaa. Oli kai kaikki 15 hyvin toipumassa ja taudista siten selkävoitto tulossa. Mission accomplished!

Ja totta kai itsensä onnittelua tautitilanteen mahtavasta hoidosta on kuultu tasaiseen tahtiin sen jälkeenkin.

Ei se tauti nyt kuitenkaan pelkällä itsensä kehumisella taida olla pois menossa, pari tuhatta kuollutta per päivä tulee toukokuun ajan tilastoihin, kesällä sitten ehkä enää 1000 per päivä, syksyllä määrät uuteen nousuun? Jolleivat ota lusikkaa kauniiseen käteen ja vähän rajoita, jolloin tosin työttömyys nousee päälle 10 % kesällä.

Vähän luulen, ettei homma niin nopeasti käänny, että sen paremmin tautitilanne kuin talouskaan olisi ruusuinen vielä marraskuussa. Tietysti voi olla, ettei silläkään ole mitään merkitystä kun Trump kannattajineen on irronnut todellisuudesta jo hyvän aikaa sitten.

Tai sitten jos tilanne on surkea syksyllä, mutta kuitenkin paranemassa karsean kesän jälkeen, niin sekin voi riittää aiheuttamaan ennakoitavan (vaikka epäloogisen) nousun Trumpin kannatuksessa.

Periaatteessa Trump olisi voinut melkeinpä varmistaa uudelleenvalintansa antamalla koronan hoidon jollekin pätevälle, ja pysyttäytymällä itse ympäripyöreitä lausuntoja laukovana keulakuvana. Helppo homma useimmille ihmisille, mutta minkäs hän itselleen mahtaa. Oli pakko perseillä ja häseltää itse. Nyt se uudelleenvalinta on jopa kyseenalainen, sillä tautitilanne karkaa käsistä ja kloriten sisäistä käyttöä koskeneet ohjeet on kannatusta kyllä hieman syöneet, olkoonkin että vähemmän kuin olisi kohtuullista odottaa. Selkeästi hermon päälle käy hänellä tilanne.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ihan sama, minkälainen ruumiskasa on koronan jäljiltä, Trump on onnittelemassa itseään hyvästä suorituksesta.

Tuli muuten mieleen, että minkäköhänlainen twittersirkus on käynnissä sitten joskus, kun Trump astuu vallasta ja hän pääsee kokopäiväisesti solvaamaan seuraavaa presidenttiä, kun ei mene aikaa turhuuksiin, kuten maan johtamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuli muuten mieleen, että minkäköhänlainen twittersirkus on käynnissä sitten joskus, kun Trump astuu vallasta ja hän pääsee kokopäiväisesti solvaamaan seuraavaa presidenttiä, kun ei mene aikaa turhuuksiin, kuten maan johtamiseen.

Tämä riippuu ihan täysin siitä onko seuraava presidentti demokraatti vai republikaani.

- Jos Biden voittaa marraskuun vaalit niin solvauksia tulee täyslaidallinen
- Jos Trump jatkaa vuoteen 2024 ja demokraatti voittaa silloin niin uskon melko kovaan kritiikkiin varsinkin sellaisissa asioissa, missä Trumpin tekemiä päätöksiä ei kunnioiteta
- Jos Trump jatkaa vuoteen 2024 ja seuraaja on republikaani lähipiiristä, ei minkäänlaista kritiikkiä
- Jos Trump jatkaa vuoteen 2024 ja seuraaja on joku muu republikaani, pääosin myötäilevää mutta jonkun verran myös kritisointia
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
China has been working very hard to contain the Coronavirus. The United States greatly appreciates their efforts and transparency. It will all work out well. In particular, on behalf of the American People, I want to thank President Xi!

Donald Trump - Jan 25, 2020
 
Tuli muuten mieleen, että minkäköhänlainen twittersirkus on käynnissä sitten joskus, kun Trump astuu vallasta ja hän pääsee kokopäiväisesti solvaamaan seuraavaa presidenttiä, kun ei mene aikaa turhuuksiin, kuten maan johtamiseen.

Trumpia vastaan on käynnissä tietääkseni vajaa parikymmentä eri oikeusjuttua, mm. Veronkierrosta, petoksista, rahanpesusta, velallisen epärehellisyydestä, kavalluksista, vaalirahoitusepäselvyyksistä, vieraan vallan kanssa juonittelusta valtiota vastaan, valtion omaisuuden väärinkäytöstä, yms yms.

New Yorkin osavaltion maximum security penitentiary Sing Sing ei tarjoa asukeilleen mahdollisuutta käyttää internetiä.

Siinä tapauksessa, että New Yorkin osavaltio luopuu etuoikeudestaan, ja antaa Trumpin ensin kärsiä tuomionsa liittovaltion vankilassa, niin ADX Florence, Colorado, "super max" federal prison ei myöskään salli mitään sähkökäyttöistä.

Oletettavasti Trumpin twitter-tili hiljenisi ainakin seuraavaksi 12-15 vuodeksi..
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ton voittajaksi julistautumisen se teki tosin jo siinä vaiheessa, kun USA:ssa oli vasta 15 todettua tartuntaa, eikä vielä yhtään kuolemaa. Oli kai kaikki 15 hyvin toipumassa ja taudista siten selkävoitto tulossa. Mission accomplished!
Ja totta kai itsensä onnittelua tautitilanteen mahtavasta hoidosta on kuultu tasaiseen tahtiin sen jälkeenkin.
Trumpilla on lyhyt pururata ja olematon pinna. Kaikenaikaa pitää olla ajan hermolla ja show must go on. Mottona on, että jokainen päivä jolloin on hiljaa, on menetettyä rahaa. Tee siinä sitten pitkäaikaisia toimintasuunnitelmia. Kvartaali on tämän rinnalla maratonia.

Ei se tauti nyt kuitenkaan pelkällä itsensä kehumisella taida olla pois menossa, pari tuhatta kuollutta per päivä tulee toukokuun ajan tilastoihin, kesällä sitten ehkä enää 1000 per päivä, syksyllä määrät uuteen nousuun? Jolleivat ota lusikkaa kauniiseen käteen ja vähän rajoita, jolloin tosin työttömyys nousee päälle 10 % kesällä.
Työttömyys voidaan voittaa melko nopeasti, sillä se ei muutenkaan aiheuta työnantajille ongelmia. Ei ole irtisanomissuojaa, joten jengi vaan pellolle pikavauhtia. Rekrytointi sujuu myös hyvin nopeasti. Kuolemia syntyy tasaiseen tahtiin, osavaltioittain tilanne vaihtelee. Saa nähdä, miten vapautetuille valtioille käy, joutuvatko laittamaan rajoitukset uudelleen päälle. Kenties etelässä luotetaan lämmön vaikutuksiin ja säteilyyn ja kodin putkimieheen.

Vähän luulen, ettei homma niin nopeasti käänny, että sen paremmin tautitilanne kuin talouskaan olisi ruusuinen vielä marraskuussa. Tietysti voi olla, ettei silläkään ole mitään merkitystä kun Trump kannattajineen on irronnut todellisuudesta jo hyvän aikaa sitten.
Asiantuntijat puhuvat toisesta aallosta, se vasta raunioittaisi USA:n ja lähes koko maailman talouden. Siitä olisi Trumpinkin kohtuuvaikeata rynnistää voittoon. Toki työtä tehdään hartiavoimin, jotta Bidenin maineen saisi pilattua. Ahdistelusyytteet tosin eivät taida olla pahinta, kun omakin lusikka on siinä sopassa.

Trumpin kannattaminen on verrattain outoa juttua. Osa on niitä, jotka eivät seuraa muuta kuin korkeintaan FOXia ja muistavat nähneensä Trumpin diilissä. Siinä peruste kannatukselle. Mutta sitten on tavallaan vielä oudompaa porukkaa, ne, jotka seuraavat ihan valtamedioita, myöntävät, että Trump on aika syvältä, mutta silti antavat sille äänensä. Mikä näitä tyyppejä vaivaa?

Tai sitten jos tilanne on surkea syksyllä, mutta kuitenkin paranemassa karsean kesän jälkeen, niin sekin voi riittää aiheuttamaan ennakoitavan (vaikka epäloogisen) nousun Trumpin kannatuksessa.

Trumpin kannatuksessa ainoa notkahdus tapahtui syksyllä 2017, kaiketi venäjätutkinnat olivat pääsyynä. Vielä silloin hän ei ollut pannut rebueliittiä taskuunsa. Sittemmin ollaan pysytty vakaasti Trumpin linjoilla eikä mikään uutinen ole enää laskenut kannatusta merkittävästi. Ollaan saavutettu saturaatiopiste: mikään negatiivinen Trumpia koskeva ei vaikuta enää asenteisiin.

Periaatteessa Trump olisi voinut melkeinpä varmistaa uudelleenvalintansa antamalla koronan hoidon jollekin pätevälle, ja pysyttäytymällä itse ympäripyöreitä lausuntoja laukovana keulakuvana. Helppo homma useimmille ihmisille, mutta minkäs hän itselleen mahtaa. Oli pakko perseillä ja häseltää itse. Nyt se uudelleenvalinta on jopa kyseenalainen, sillä tautitilanne karkaa käsistä ja kloriten sisäistä käyttöä koskeneet ohjeet on kannatusta kyllä hieman syöneet, olkoonkin että vähemmän kuin olisi kohtuullista odottaa. Selkeästi hermon päälle käy hänellä tilanne.
Palataan alkuun eli Trumpin luonteeseen. Hän ei vain voi antaa asioiden olla, on pakko koko ajan olla esillä vähäisillä tiedoilla ja taidoilla. Hänen on pakko voittaa aina, kontrolloida joka tilanne. Nyt on menossa kunnon salaliittoteoria, jossa Kiina on valmistanut viruksen, hän on nähnyt todisteet, mutta ei voi kertoa siitä enempää. Klassista Trumpia. Hän on nähnyt todisteita milloin mistäkin, Obaman herjan mukaan Roswell oli hänen suurin intohimonsa. Asiantuntijalausunnot eivät oikein täsmää, koska niiden mukaan virusta ei ole tehty keinotekoisesti.

Tilanteen rauhoittaminen voisi toimia, ihmiset unohtavat asioita nopeasti, varsinkin kriisin keskellä. Antaisi Faucin hoitaa homma ja syyttää sitten häntä epäonnistumisesta. Kloritejutusta tuli vähän takapakkia, mutta vain siihen liittyen. Ihmiset siis eivät luota Trumpiin kriisin hoidossa, mutta se ei vähennä kannatusta viranhoidossa. Taas kerran ongelmia niille, jotka yrittävät rationaalisesti analysoida, mitä jenkkilässä oikein duunataan.

Syö miestä, jos kannatus ei nouse. Jotakin pitäisi tehdä, mutta kun yhtälöön pitäisi kuulua jatkuva esilläolo, itsensä ylistäminen, "informaation jakaminen", oman älynsä kehuminen ja kriisin hoito kansalaisia tyydyttävällä tavalla, vaikeaa se on. Jopa Trumpille.
 
Viimeksi muokattu:
Jolleivat ota lusikkaa kauniiseen käteen ja vähän rajoita, jolloin tosin työttömyys nousee päälle 10 % kesällä.

Työttömyysprosentti oli maasliskuussa 4,4%.

Viime viikon jälkeen se on 18,8%

Ensi viikolla se on jo yli 20%.

Viimeisen 6 viikon aikana on kadonnut 34 miljoonaa työpaikkaa.

Suuren laman aikana 30-luvulla päästiin 25% lukuun, joka on ennätys.

Tuo ennätys saattaa rikkoutua 2 viikon kuluessa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ylen uutinen Michiganista. Tämä alkaa olla vaan niin vitun sairasta.
Kyllä tässä vaan odottaa että koska tuolla alkaa aseet paukkua. Vähän pelottaa ton kuvernööri Gretchen Whitmerin puolesta joka nyt vaikuttaa erittäin fiksulta poliitikolta. Pahinta on että tolla sakilla on Trumpin hyväksyntä toiminalleen, ja en usko että se välittää jos tuolla tai jossain muualla alkaisi väkivaltaisuuksia noita rajoituksia vastaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Naudanlihan tuotanto on tippunut 25% ja sianlihan 15% verrattuna edelliseen vuoteen, kun lihateollisuuden työntekijöitä on sairastunut ja kuollutkin. Nyt amerikkalaiset ostavat lihatiskejä tyhjiksi, kun pelkäävät etteivät saa jokapäiväistä pihviään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naudanlihan tuotanto on tippunut 25% ja sianlihan 15% verrattuna edelliseen vuoteen, kun lihateollisuuden työntekijöitä on sairastunut ja kuollutkin. Nyt amerikkalaiset ostavat lihatiskejä tyhjiksi, kun pelkäävät etteivät saa jokapäiväistä pihviään.

Eiköhän siellä kohta kehitetä joku uudenlainen ”rokote” myös karjalle ja yhtäkkiä puolet pienemmällä määrällä tulee yhtä kylläiseksi kuin aikaisemmin. Ja sitten ihmetellään, kun virukset tarttuu jengiin aiempaa helpommin. Trump kertoo näistä innovaatioista meille varmasti lähipäivinä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On kyllä aivan uskomattoman sairasta jengiä nämä "freedom fighterit". Minkäänlaista sympatiaa ei kyllä heru jos tilanne jossain vaiheessa eskaloituu siihen että poliisi joutuu näitä ampumaan. Rationaalisten ja tieteellisillä perusteilla toimivien ihmisten puolesta kuitenkin huolestuttaa. Jotenkin tuossa nykyisessä ilmapiirissä tuntuu että nämä ovat vähemmistössä, vaikka tuskin näin on, vaan "empty can rattles the most".

Jenkkejä en koskaan ole kovin suuresti arvostanut, mutta viime aikoina on romahtanut kaikki vähäinenkin kunnioitus tuota älyllistä kehitysmaata kohtaan. Parempi kai kun ei tarjota kaikille laadukasta koulutusta niin saadaan vähä-älyisiä ja helposti ohjattavia ihmisiä republikaaneille äänestäjiksi, ja pahimmillaan jopa tällaisia "piikitetään desinfiointiainetta keuhkoihin" -neroja presidentiksi asti...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Trump on ehtinyt puffaamaan äärioikeistolaisten aseistettujen joukkioiden itsetunnon lisäksi myös salaliittoteoreetikkoja kertomalla että hänellä on todisteet siitä miten virus on karannut kiinalaisesta laboratoriosta. Luonnollisesti esim. FBI:llä ei tuommoisia todisteita ole ja ovat bioasesalaliittoteorian ihan suoraan jo ilmoittaneet täysin varmastu debubnkatuksi, mutta kyllähän se tietää kellä on "large you know what".

 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jotenkin tuossa nykyisessä ilmapiirissä tuntuu että nämä ovat vähemmistössä, vaikka tuskin näin on, vaan "empty can rattles the most".
Jotain 10-12 % luokaa ne on Jenkkilän väestöstä. Noi asehullut on ihan oma ryhmänsä joka oli ilmestynyt vaan tonne paikalle:



Näin jossain jonkun gallupin että noin 80% Jenkeistä kuitenkin kanattaa noita nykyisiä rajoituksia, ja suurin osa pelkää että niitä höllenetään liian aikasteen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaivoin kristallipallon esiin ja pyyhin siitä pölyt. Sain sen toimimaan, kun löysin tarpeelliset foliot pään ympärille.

Tallinero on kriisin alussa vähätellyt asiaa ja sen jälkeen kun vakavuus meni perille hehkuttanut avaamista. Sen seurauksena USA:n on vallannut avaamiskuume, vaikka
Näin jossain jonkun gallupin että noin 80% Jenkeistä kuitenkin kanattaa noita nykyisiä rajoituksia, ja suurin osa pelkää että niitä höllennetään liian aikasteen.
Mä oon nähnyt yli 60 kannatuksen rajoitusten jatkamiselle. Enemmistö joka tapauksessa. Politiikka ja tunteet on ottaneet vallan avaamista koskien.

Tuolla on valkoisen talon kriteerit avaamiselle eli 14 pv laskeva trendi tapauksissa, riittävä testaaminen ja vapaata sairaalakapasiteettia. Opening Up America Again | The White House
Ainoa mikä toteutuu on sairaalakapasiteetti (en googlannut tätä), muuten otetaan oikoteitä onneen eli avataan kun olla vasta tasanteella ja testauskapasiteetti on pr-puheiden etuoikeus.

Koska kansalaiset on hyvinkin epäluuloisia terveytensä puolesta, asiat ei palaudu vanhaan, mutta ihmiset joka tapauksessa rupeaa liikkumaan ja odotettavissa tapausmäärien kasvua. Nuo avaamiset on kovin sekalasita sakkia ja jotkut osavaltiot ottaa rauhallisemmin. Ne voi jopa onnistua. Sitten on ne, jotka avaavat elokuvateatterit ja baarit; odotusarvo on uusi lockdown. Jokainen avaaja liihottelee tuntemattomaan side silmillä, koska ei ole edes alustavaa testausta että missä menevät puhumattakaan mistään jäljittämisestä ja kaikille avoimesta testauksesta. Nuo taitaa oikeasti kuvitella, että wuhanilainen on voitettu kanta, kun tapausmäärät edes tasaantui. Tauti ei saa olla pahempi kuin hoito ja nuo on päättäneet presidentin johdolla kokeilla, että miten on.

Tästä kriisistä tulee tavanomaista tallineroa: epäonnistuminen jonka syy on WHO:n, Obaman, Kiinan, kuvernöörien ja demokraattien. ddt itse sanoo onnistuneensa häikäisevästi...

Helppo ennustaa, että USA tulee saamaan sitä mitä tilaavat. Ja siinä samalla vähintään tuplaavat taloudellisen laskun.

edit
Vielä maininta Kiinan syyttelystä. Taloudelliset pakotteet mainittu. Sen voi suomentaa kauppasodaksi. Talouden kannalta osoittaa trumpimaista älykkyyttä edes harkita moista ja samalla kasvattaa kriisin taloudellista vaikutusta. Puhumattakaan mahdollisuudesta, että Xi maksaa potut pottuina ja rajoittaa vientä jenkkilään esim suojavälineiden tai testaustavaroiden kuten kemikaalien osalta. Voi tulla ihan "asiallinen" hinta, kun teflon don yrittää kääntää valokeilaa pois omista toimistaan.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Helppo ennustaa, että USA tulee saamaan sitä mitä tilaavat. Ja siinä samalla vähintään tuplaavat taloudellisen laskun.

Tilastot tulevat aikanaan. Mutta jo nyt tiedetään, että USA:n luvut kakkoskvartaalilla on erittäin heikot. Trumpin kannalta mennään kuitenkin pelikirjan mukaan. Raakaa luokkaa olevat laskuluvut Q2/2020 ja V-käyrän toista sakaraan tiukasti ylös Q3/2020 alkaen. Tärkeintä on se, miltä talous näyttää marraskuussa 2020.

Jotta Q3/2020 (heinä-syyskuu 2020) luvut saataisiin mahdollisimman hyväksi, yhteiskuntaa on avattava ja kansalaisille on annettava kulutukseen rahaa. Näin on myös käymässä. Kulutuksen osuus BKT:sta on 70 prosenttia, joten kansalaiset (työttömät jne) saavat yhtöiden lisäksi shekkejä ja muita taloudellisia etuja. Moni enemmän kuin normaalisti tienaisi.

USA:n talous nousee yhtä ensimmäisistä. Ja se tulee tekemään sen nopeasti, koska Trump ei vähääkään välitä lisäveloista yms. Tarkoitus on vain voittaa vaalit marraskuussa 2020, ja sen hän tulee tekemään, jos pelikirja toimii.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotta Q3/2020 (heinä-syyskuu 2020) luvut saataisiin mahdollisimman hyväksi, yhteiskuntaa on avattava ja kansalaisille on annettava kulutukseen rahaa. Näin on myös käymässä. Kulutuksen osuus BKT:sta on 70 prosenttia, joten kansalaiset (työttömät jne) saavat yhtöiden lisäksi shekkejä ja muita taloudellisia etuja. Moni enemmän kuin normaalisti tienaisi.
Kun jenkit ottaa kunnon takapakit nyt hutiloidessaan avausta, niin siellä tulee olemaan monet lockdownit päällä Q3. Tähän päälle varovaiset ei lähde ulos kuluttamaan. Vaikea ennustaa mitenkään hyvää Q3. Lisäksi pienyritykset tulee ottamaan raskaasti osumaa, tukirahat valuu ylempiin kerroksiin. Kun pienyritykset on lähes ½ yritystoiminnasta, niin johtopäätös lienee helppo?

Siitä olen samaa mieltä, että USA nousee, mutta mahdollisimman monen virheen kautta. Demokratiassa on mahdollista, että saa sitä mitä äänestää ja juuri näin on käymässä USA:ssa.
 

BaronFIN

Jäsen
Jännä kuinka helikopterirahaa ei ole sosialismia vaan vapaan markkknatalouden tukemista hienoimmillaan (varsinkin kun siihen laitetaan oma nimi mukaan), mutta pohjoismainen sosiaaliturva on kommunismia pahimmillaan jos sitä esitetään Yhdysvalloissa sovellettavaksi.

Tämä on sekoboltsi tilanne. Demokraatit esittävät talouspaketteja puolustaakseen heikoimpia, mutta rebut painaa kaasua tukeakseen rahoitusmarkkinoita, suurpääoman jne... Reaalitalous on pahimmassa syöksyssä sitten suuren laman, mutta markkinoille paniikissa pumpattu raha on palauttanut osakemarkkinat lähes ennalleen. Aivan jumalaton kupla tulossa ja mielenkiinnolla jään odottamaan miten järjestelmä resetoidaan tästä häiriöstä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös