World Cup 2016: Suomi

  • 625 036
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei Suomella ollut mitään jakoa. Aivan sama millä taktiikalla olisi pelattu. Liian iso tasoero näiden joukkueiden välillä. Suomi oli paljon huonompi, mitä tulos osoittaa.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Vittumainen on Marjamäellä tilanne, jotain pitäisi tehdä mutta mitä. Jos mitään ei tehdä, on mies paskahousu joka ei uskalla reagoida, ja mikäli pakka sekoitetaan epäonnistuneesti, on kyseessä paskahousu joka hätiköi.

Minusta Barkov menee hukkaan Ahon ja Laineen kanssa. Sasha on pelaaja jonka voi löydä mihin ketjuun vaan ja homma toimii välttävästi, mutta hänen tulisi olla meidän ykköstykki, ja ketju tehdä täysin Sashaa ajatellen. Tällä hetkellä mies menee täysin hukkaan. Kyseessä on kuitenkin tuosta kolmikosta se, joka on tasonsa jo kovimpia vastaan useamman vuoden todistanut. Vierelle Donskoi ja Granlund.

Vaan saa nähdä mitä Marjamäki keksii.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Valavuori twitterissä ennen peliä:

Ja jos ette jaksa valvoa yön lätkämatsia, voin kertoa tuloksen. Suomi voittaa 4-1. Pelikirja voittaa junnujen ryntäilyn. #WorldCupFi

Eli syy tappiolle selvisi, anti-midas Han antoi kirouksensa leijonille.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
P-Amerikka oli erittäin hyvä, mutta olisihan noita pitänyt alussa tavalla tai toisella hämmentää. Se on taktiikkaa se, joka kuulemma on Marjamäen suurin vahvuus. Ei vaan ukko reagoinut millään tavalla vaikka vastus meni ohi oikealta, vasemmalta ja keskeltä. Nähtiinhän se ottelussa myöhemmin, että junnut menee sekaisin esim. kunnon taklauksesta.

En oo koskaan ymmärtänyt Marjamäki-hypeä, ja vielä vähemmän nyt kun ei olekaan ylivoimaista materiaalia käytössä. Heikko, todella heikko esitys joukkueelta ja valmentajalta, vaikka vastus oli erinomainen.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Parempi voitti. On kyllä raadollinen turnausformaatti tuoreelle päävalmentajalle ja kokemattomalle joukkueelle: ei yhtään Kazakstania vastassa ja jo seuraava peli on sudden death -peli. Tuli kyllä Suomen menestyksen kannalta haastavalle vuodelle nämä kisat. Eipä siinä, sen verran tullut mitaleita viimeisen viiden vuoden aikana, että voi sitä välillä ajaa sisään uusia naamoja tälläkin tavalla.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Näin on. Suomen vahvuus, pelitapa ja sen noudattaminen, vaatinee ne muutamat Kazakstan-pelit alle ennen ns. kuolemanpelejä.
 

Tornados

Jäsen
Pahaltahan tuo peli näytti, joten kaipaisin muutoksia Suomen peliin.

Donskoi - Koivu - Granlund

Tämän ketjun pitäisin ennallaan, sillä on ollut selkeästi Suomen paras ketju kaikki pelit huomioituna.

Filppula - Barkov - Komarov

Barkovin rinnalle pelaajat, jotka ovat vaikuttaneet terävimmiltä peleissä. Näin yritettäisiin saada Suomelle toinenkin ketju, joka voisi toimia hyökkäyssuuntaan.

Jokinen - Teräväinen - Haula

Viime yön perusteella Teräväinen ansaitsisi näyttöpaikan ja parhaimmillaan ketju voisi toimia ihan mukavasti.

Laine - Lehterä - Korpikoski

Ketju pelaisi puolustavasti ja Laine päästettäisiin vauhtiin ylivoimissa.
 

JKyykka

Jäsen
Granlund ja Koivu olivat Suomen parhaat pelaajat. Donskoikin noiden jätkien vanavedessä pelasi ihan jees. Siihen ne positiiviset asiat sitten jäivätkin. Ketjumuutoksia on pakko tehdä, mutta sitten tullaan siihen kysymykseen, että kannattaako rikkoa se ainoa toimiva ketju vai sekoittaa ainoastaan kolmea muuta ketjua? Yhdellä toimivalla ketjulla on hankala kyllä näissä karkeloissa pärjätä. Itse lähtisin varmaankin iskemään Granlundia ja Barkovia samaan ketjuun.
 
Järkyttävä tasoero kertakaikkiaan. Harvoin, jos koskaan, jää maajoukkueen peli katsomatta loppuun mutta nyt oli pakko sulkea streami kahden erän jälkeen, eihän tuota pystynyt enää katsomaan. Kaiken lisäksi Suomi ei edes pelannut erityisen huonosti, joten nyt on aika alistunut fiilis.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Leijonat insidessä tais olla jossain kaavailuissa yks ketju muodossa Laine-Barkov-Lehterä. Vaikka Lehterä ei kaksinen ole ollutkaan, niin vois toimia tuossa. Koivun ketjun pitäisin samana. Samoin Filppulan ketju saisi jatkaa(vaikka on tullut Jussia kritisoituakin) nelosketjusta tekisin kunnon energia-ketjun, joka ois Aho-Haula-Teräväinen. Siinä ois Jalkoja ja käsiä. Ainut miinus ois, että ei ois kokoa. Se ois semmonen 2010-luvun teletappi ketju.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Määttä ja Ristolainen ulos, varsinkin Määttä. Vaikka Sonja ja Arto Ruotanen tuonne, ja eivät vetäisi huonommin puolustussuuntaan.

Aho teurastettiin fyysisesti, pahaa teki. Donskoi oli omituisen vaisu aivan erinomaisten esipelien jälkeen, ei kuitenkaan huono, vaan tippui mm. Lehterän tämän hetken tasolle, mikä ei oikein vakuuta.

Komarov, Barkov, Laine ja Granlund näyttivät hyökkääjiltä. Muilta tuli tukea kovin harvakseltaan. Koivu nyt on keskinkertaisenakin päivänään pelimies. Taklasiko tuolla edes juuri muut kuin Komarov muutaman kerran ja Laine kertaalleen?

Suomen alku oli ihan hyvä, lukuunottamatta Määttää ja Ristolaista. Avausmaalin jälkeen alkoi hiljatellen mennä reisille, ja esim. tokan erän alkupuolella Suomi ei saanut yhtään hyökkäystä.

Ekan erän jälkeen koppiin luistellut joukkue oli rohkea, energinen, yritteliäs, mutta omaan päähän virheherkkä. Toisessa erässä jäälle luisteli virheitä pelkäävä lammaslauma, joka edelleen osasi onneksi koomailla omaan päähän.

Voihan Määtän Määttä tätä pakistoa. Ristolainen on vähän +/- 0, mutta eka maali meni täysin herran sohlauksen piikkiin ja 0-3:ssakin kaverin panos oli erittäin vahva, vaikka se olikin huikea ohjaus ilmasta. Määttä yritti jo ekassa erässä pari kertaa sohlata tuloksetta, mutta vasta toisessa erässä yritys todella palkittiin. Jatkuvasti kaveri sijoittuu väärin, syöksyy vastaan tai muuta kun omaa päätä pitäisi vartioida. Hyökkäyssuuntaan avuja löytyy, kuten Ristoltakin, mutta jotain 4.5 omiin sohlattua maalia per peli ei oikein kestäisi.

Kloonataan Vatasta, Lepistöä ja Pokkaa äkkiä yhdet kappaleet, ja pakistosta saadaan siedettävä, joskaan ei vielä hyvä. Lindelliltäkään ei mikään järin huikea peli.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pahaltahan tuo peli näytti, joten kaipaisin muutoksia Suomen peliin.

Donskoi - Koivu - Granlund

Tämän ketjun pitäisin ennallaan, sillä on ollut selkeästi Suomen paras ketju kaikki pelit huomioituna.

Filppula - Barkov - Komarov

Barkovin rinnalle pelaajat, jotka ovat vaikuttaneet terävimmiltä peleissä. Näin yritettäisiin saada Suomelle toinenkin ketju, joka voisi toimia hyökkäyssuuntaan.

Jokinen - Teräväinen - Haula

Viime yön perusteella Teräväinen ansaitsisi näyttöpaikan ja parhaimmillaan ketju voisi toimia ihan mukavasti.

Laine - Lehterä - Korpikoski

Ketju pelaisi puolustavasti ja Laine päästettäisiin vauhtiin ylivoimissa.

Joo, vedetään kolme neljästä ketjusta paloiksi, ja pistetään hyvin pelannut Laine neloseen. Lisää loistoideoita?

Komarov voisi kyllä oikeasti toimia tuossa Barkovin ja Laineen kanssa, jos Ahon fyysinen valmius on todella sitä, mitä Pamerikka-pelissä nähtiin. Aho on huikea junnu, mutta tämän pelin perusteella tarvitsee samat hormonihoidot kuin muutkin pikkumiehet (Saku Koivu jne.) pärjätäkseen NHL-väännöissä.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Vaikea tai lähes mahdoton tulee olemaan jatkomahdollisuudet Leijonilla. Ruotsia vastaan jos kaikki menee aivan täydellisesti ja tuuria on mukana, ei siis Ruotsilla, niin saumat voittoon on. Venäjää vastaan pelkään että, eilisestä tappiosta sisuuntuneina, Venäjä ei anna mitään palaa Suomelle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Taklasiko tuolla edes juuri muut kuin Komarov muutaman kerran ja Laine kertaalleen?

Koivu taklasi ainakin kertaalleen.

Nyt on tietysti myöhäistä pohtia jälkiviisaana pelaajavalintoja, mutta itselleni kävi silmään jo ennen pelin alkua kokoonpano jossa Jori Lehterä oli nelosketjun laiturina ja ylimääräinen hyökkääjä oli Teuvo Teräväinen. Kun tähän lisätään se, että alkuperäinen katsomohyökkääjä oli Sebastian Aho, tulee väistämättä mieleen että painotettiinko tuota kiekollisuutta valinnoissa jo liikaakin.

Tämä ei ole ongelma niin kauan kuin Suomi pääsee pelaamaan sitä omaa, huolella hiottua peliään. Mutta sitten kun pelin avaimet ovat toisilla ja tarvittaisiin jotain ekstaa pöytään, sitä ei tahdokaan löytyä. En tarkoita että yön peliin olisi tarvittu joku jarkkoruutu hämmentämään, mutta sellaista fyysistä moottorisaha - osastoa olisi saanut olla enemmän siinä vaiheessa kun oltiin jo pari maalia tappiolla. Toisessa erässähän oli periodi jossa Komarov ajoi Ekbladin katolleen ja Suomi sai heti paineen aikaiseksi. Tämän tyyppistä touhua olisi saanut näkyä lisää, varisnkin kun huomattiin että NA vei touhua taidollisesti sata - nolla.

En toki epäile etteikö sitä oikeaa aggrea löytyisi tästäkin nipusta ja Venäjää jos mitä vastaan sitä tulisi saada jäälle.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Veljekset Rask
Rinne oli kyllä valitettavan kehno. Suomen tasoinen joukkue tarvitsee maalivahdilta huippupelin näissä karkeloissa jokaiseen otteluun, mutta niin monta pahaa reboundia ja hukattua kiekkoa tuli Rinteelle että lopputulos ei yllätä. Olkoonkin että puolustuspeli ei toiminut kuin vähän alusta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Jep, koska tärkeintä on että Laineella on toimiva ketju. Hymiö.

tapparanmiehillä nyt tuntuu olevan tärkeintä saada tuoda Laine esiin vaikka viimeöisen perusteella kannattaisi unohtaa koko peli, koko porukan osalta. Laine on saanut jalkoihin komeasti vauhtia ja ylivoimalla varmasti käyttökelpoinen ase, mutta tällaisessa pelitemmossa ja vähäisessä tilassa pärjääminen suuressa roolissa tulee vasta myöhemmin.

Minä en luota Marjamäkeen, hänestä ei koskaan ole jäänyt kuvaa valmentajasta joka repii materiaalista kaiken irti. Hyvällä materiaalilla ajaa matsin simulaattorista läpi ja voittaa 2-1 jos prosentit sattuu pitämään.
Vaikka suomen pakisto on nuori ja heidän aikansa tullee vasta myöhemmin, niin on siellä jätkät pelanneet jo isossa roolissa lukuisia otteluita, vastustajien parhaita vastaan. ..änärissä. Jotenkin homma levisi käsiin koko joukkueen osalta ja olisiko viimeistään Rinteen epävarmuus nakertanut loputkin itseluottamuksen rippeet koko porukasta. Harvoin saa todistaa noin hengetöntä Suomea. Rinteen puolustukseksi sanottava, että vaikka haparoikin alussa, niin ensimmäistä maalia lukuunottamatta aika mahdoton tehtävä pitää Suomi pelissä. Lopulta Rinne pelasti Suomen isommalta löylytykseltä, etenkin toisessa erässä kun homma repesi lopullisesti.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itsekin lähtisin ehkä Barkoville hakemaan uusia laitahyökkääjiä. Barkovin osaaminen pitäisi saada hyödynnettyä mahdollisimman hyvin eikä se mielestäni onnistu kahden junnun kanssa. Ainakin toiselle laidalle pitäisi saada kokeneempi kaveri kuten vaikka Komarov. Tosin on se niinkin, että ei viimeöisellä suorittamiselle olisi auttanut mitkään ketjukoostumukset. Sen verran pahasti Suomi jäi jalkoihin.

No, huomenna aamulla se sitten tiedetään, että onko Suomen pakko voittaa Ruotsi vai vieläkö on varaa hävitä toinenkin peli. Tosin en tiedä miten tieto siitä tilannetta muuttaa vai muuttaako mitenkään.

EDIT: Niin ja itse uskon Ruotsin olevan siinä mielessä Suomelle helpompi vastustaja, että tiedetään aika tarkkaan mitä on tulossa. Vaikkakin materiaalissa sitten jäädäänkin jalkoihin ja voittaminen vaatisi todella hyvää peliä maalivahdilta ja onnistunutta viimeistelyä.
Ikävä kyllä itse pidin ennen turnausta tätä nuorten joukkuetta siinä mielessä helpompana, että uskoin hyvällä pelisysteemillä ja kokemuksella Suomen pystyvän ottamaan pelin hallintaan ja määräämään tahdin. Siitä ei vaan näkynyt merkkiäkään.
 
Viimeksi muokattu:
Joo kyllä täällä välillä haiskahtaa tärkeämmältä Laineen esille tuonti kuin joukkueen optimaalinen suoritus. Koivun kenttä kannattaa pitää samana ja junnut pois Barkovin rinnalta, jotta hänestä saataisiin enemmän irti. Leksan voisin pistää ainakin Barkovin rinnalle.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei se auta mitään. Jos Venäjä voittaa NAT:n niin Suomi pääsee Ruotsi -tappiolla painimaan sijoista 3 ja 4 Venäjän kanssa.
Paitsi jos Ruotsikin voittaa NAT:n ja Suomi Venäjän. Silloin Suomella, NAT:lla ja Venäjällä olisi kaikilla kaksi pistettä ja pelanneet keskinäiset ristiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Venäjää vastaan pelkään että, eilisestä tappiosta sisuuntuneina, Venäjä ei anna mitään palaa Suomelle.
Jotenkin jännästi tuntuu elävän tämä myytti jostain "ärsytetystä Venäjän karhusta", koska mitkään historiankirjat tällaista asiaa eivät millään tavalla tue. Venäjällä oli jo eilen havaittavissa sitä että kun homma ei ihan täysin toimikaan niin pelistä ei tule mitään, ja yleensä tämä vielä korostuu turnauksen edetessä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Eilen taisi olla kentällä hyökkäyspäähän surkein Suomi, mitä olen nähnyt sitten Vancouverin olympialaisten Ruotsi-pelin. Puolustus toimi ihan ok-tasolla, pari kertaa jouduttiin omaa tyhmyyttä vähän huvittavan näköiseen pesukoneeseen, mutta purjeessa ei omassa päässä ihmeemmin oltu. Maalit tulivat suoraan omista mogista ja Rinteen haparoinneista, ainoastaan Gaudreaun ohjuri oli sellainen, jolle ei ollut oikein mitään tehtävissä. Nyt vaan peukku pois perseestä ja Ruotsia vastaan aktiivisempaa hyökkäyspeliä, kiitos. Esimerkiksi sitä keskikaistaa voisi ihan oikeasti kokeilla joskus, vaikka läpällä ja kännissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös