Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 063 450
  • 61 682
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jos Ukraina tekisi nyt jonkun Venäjän tahtoa myötäilevän sopimuksen, se vain antaisi venäläisille aikaa kasata rivinsä sekä suunnitella ja toteuttaa hyökkäys paremmin. Hyökkäyssota on kuluttavaa ja kun tuo idioottivaltio päätti hölmöillä armeijansa hyökkäämällä kelirikon aikaan ja sekoilemalla, niin suuresti ihmettelisin jos Ukraina lähtisi nyt rauhaa väkisin tavoittelemaan, jollei oma huolto ole romahtamassa. Kasakka ottaa sen mikä on huonosti kiinni. Nyt ukrainalaiset maksavat maansa vapaudestaan verellään, mutta aika vaikea on nähdä sellaista skenaariota jossa tuolta hinnalta vältyttäisiin. Nyt sillä hinnalla saadaan osoitettua venäläisille, että hyökkäämisen hinta on myös kova.

Joo, siis pahin sopimus heille nykyisellään olisi myöntyä pysymään sotilaallisesti liittoutumattomana sekä pienentää armeijaansa mitä heille Venäjä on "tarjonnut" ja josta ovat ystävällisesti kieltäytyneet. Tuohan olisi sama kuin odottaa että vanja kokoaisi uudelleen joukkonsa ja iskisi maahan jolla ei ole turvaa sen enempää omista kuin muistakaan.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Oliko niin, että sopimus olisi allekirjoittamista vaille valmis ja tämä pitäisi hoitaa sotarikollisen ja Zelenskyin toimesta kasvokkain ? Montako viikkoa Putin kerää sisäisiä voimia murhaamalla lisää siviilejä että on valmis tuohon..
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tämä on ihan selvä asia. Itse peräänkuuluttaisin Venäjän kenkimistä helvettiin tuolta turvallisuusneuvostosta ja koko YK:sta

Tässähän historia toistaisi itseään. NL sai aikanaan huutia Kansainliitosta hyökättyään pieneen naapurivaltioonsa.
 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Niin, nuo raketithan tulee tosiaan alas. Jonkun niskaan. Eikä jatka matkaa mihinkään kiertoradalle.

E: No asiahan todettiinkin ylempänä.

Tosi kummallinen temppu kuitenkin.
Katoin kanssa ensin, että ne ammuttiin taivaan tuuliin, mutta kyllä ne alas joidenkin niskaan tosiaan tulee :(
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

IS: Kreml: Putin on viisas ja kultturelli

Kreml tiedottaja Dmitri Peskov sanoi torstaina pitävänsä Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kuvausta presidentti Vladimir Putinista anteeksiantamattomana. Biden nimitti Putinia sotarikolliseksi.

Kremlin mukaan Putin on viisas ja kultturelli kansainvälinen hahmo.


Absurdistanissa tänään. En oikein tiedä mitä tästä kirjoittaisi.
Jos Kremlin mielestä asia on näin, niin sehän on sitten faktaa. Kremlin suunnaltahan ei valehdella koskaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Mä olen ymmärtänyt tuon Ukrainan turvatakuuhomman niin, että sopimus pyritään muotoilemaan sellaiseksi, että venäläisetkin tajuavat länsimaiden oikeasti lähtevän mukaan leikkiin seuraavassa erässä. Lisäksi EU-jäsenyyden tavoittelusta Ukraina ei olisi luopumassa, vaikka Nato olisikin ns. off the table.

Tämän hyväksymisen vastineeksi Putain saisi kaksi juttua:
1) Jotain alueita Krimiltä ja Itä-Ukrainasta.
2) Takeet siitä, ettei Naton hyökkäysaseita sijoiteta Ukrainaan.

Tuo kakkoskohta olisi tietysti Venäjän sisämarkkinoille suunnattu kohta. Lännessä tiedetään ja kyllä Venäjän johtajienkin on oikeasti pakko tietää ettei kukaan länkkäri tuonne ole oikeasti hyökkäämässä.

Sopimukseen saattaisi sisältyä jonkinlainen rauhanturvaoperaatio. Eri kysymys kuitenkin on, minkä valtion sotilaat kumpikin pystyisi hyväksymään puolueettomiksi (Kiina?, Turkki?).

Venäjä varmaan haluaisi jonkin suurieleisen rauhankonferenssin järjestämistä, jossa länsi myös sitten luopuisi pakotteistaan vastineeksi jostain. Ongelma on siinä, että kansainvälinen luottamus Venäjään on mennyt niin pahasti, ettei virallisista pakotteista luopumisella enää ole venäläisten toivomaa vaikutusta. Katkeroitumisen jatkuminen on siis taattua, koska länsimaisia yrityksiä ei voi pakottaa investoimaan Venäjälle.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Runsasta lentoliikennettä Moskovasta itään päin. Onko puhdistusoperaatio "Moskova" käynnistynyt?
Lentävät transponderit päällä. Maan sisäisiä lentoja, joten ei olisi pakko. En tiedä mitä tästä pitäisi tulkita, mutta joko a) eivät halua salailla lentoja, tai b) haluavat nimenomaan kertoa lennoista.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Joo, siis pahin sopimus heille nykyisellään olisi myöntyä pysymään sotilaallisesti liittoutumattomana sekä pienentää armeijaansa mitä heille Venäjä on "tarjonnut" ja josta ovat ystävällisesti kieltäytyneet. Tuohan olisi sama kuin odottaa että vanja kokoaisi uudelleen joukkonsa ja iskisi maahan jolla ei ole turvaa sen enempää omista kuin muistakaan.
Eihän tuossa ole kylllä mitään mahdollisuutta pienentää. Varsinkin ilmavoimat ja laivasto ovat olleet minimaalisia. Niitä pitäisi voida kasvattaa.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL

Lohipoika

Jäsen

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täyttä ryssän hevonpaskaa tuokin. Toinen maailmansota oli vielä käynnissä, kun Yhdysvallat pudotti atomipommit Japaniin.
Tuo on kyllä. Ja eikö Usalla juuri olisi kokemusperäistä mandaattia jotain sanoa. Tai Japanilla nyt sitten ainakin. Tai niillä ~200 YK-maalla jotka eivät ole ydinasetta sodassa käyttäneet ja tuomitsivat Venäjän hyökkäyksen.
Joo tiedän, pulushakkia, eikä Kremlin kommentteja tietysti ole tarkoitettukaan länsimaisen ihmisen vakavasti otettavaksi.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vuoristoon päin sieltä ollaan menossa pakoon mitä?
Ural-vuoriston eteläosassa on tunnettu ydinsodan kestäväksi tehty komentokeskus, Altailla Putinin uudempi bunkkeri. Lennot sinnepäin voi olla hämäys ja pelotteluyritys, kun samalla laitetaan twiittiä miten USA ei saa saarnata heille ydinaseiden käytöstä. Tai sitten meinaavat tehdä ydinkokeen ja harjoitella samalla evakuointia noihin bunkkereihin. Tai sitten tämä ei ole pora, vaan nyt sitä mennään, mutta tokkopa nyt sentään.
 

Lohipoika

Jäsen

Zelenskiy vaatii 1991 rajojen tunnustamista​


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui Saksan parlamentille sotatilanteesta torstaina.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy ei muuttanut kantaansa valtion rajoista. Hänen mukaansa Ukrainan rajoiksi pitää tunnustaa vuoden 1991 rajat, jolloin Neuvostoliitto romahti.

Asiasta kertoi presidentin neuvonantaja Oleksi Arestovych torstaina maan televisiossa, raportoi uutistoimisto Reuters.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Twitterin materiaalin perusteella on isketty tykistöllä Chernivin, Kersonin lentokentän ja Kievin alueella.

Kievin nurkilla sanottiin tuhotun Venäjän armeijan komentokeskuksen, eli maavoimien päällystö koki mahdollisesti lisäharvennusta. Kievin lähikaupunkien (Bucha, Irpin jne) tilanteista ei saa käsitystä, mutta ainakaan venäläiset eivät ole edenneet. Kersonin alueella lentokentälle tuhottiin kalustoa, samoin Chernivissä.

Ei isoja rintamahyökkäyksiä, vaan on jatkettu selustan huolto- ja komentokohteiden paukutusta. Erona aiempaan on tykistön aiempaa suurempi rooli. Mutta korostetaan, tämä arvio Twitter-seurannan perusteella.

Harkova
Kiova
Herson
Pultava
Tšernihiv
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Mulla oli joskus tuttuna sellainen joka oli tosi lyhyt ja v*ttuili kaikille. Aiheutti paljon hässäkkää ja osasi manipuloida. Kerran isompi kaveri antoi sille turpaan kunnolla ja käytös muuttui täysin.

Jotenkin samaa taktiikkaa voisi käyttää Putinia vastaan.
 

Morgoth

Jäsen
Putin advised to fire nuclear missile at largest US weapon range as a 'warning'
Roskalehti tää Mirror, mut kun vastaan tuli niin laitetaan tänne.
Lähde on toki mitä on.

Mikäli ajatellaan Venäjän ampuvan ballistisen ohjuksen kohti USAta jossa ei ole ydinkärkeä niin tuotahan ei ole mitenkään mahdollista saada selville onko siellä ydinkärki vai ei? Täytyy vain toivoa, että USAn ja Venäjän sotilailla on edes jonkinlainen hätälinja olemassa keskenään Venäjän poliittisen johdon ollessa täysin sekaisin.

Tai sitten nämä rotat tietävät että jonkinlainen kansannousu on tulossa ja päättivät jättää Moskovan hyvissä ajoin ja mennä jonnekin Uralin bunkkereihin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Haagin tuomioistuimen mukaan Venäjän väittämästä kansanmurhasta Itä-Ukrainan niin sanotuilla kapinallisalueilla ei ole nähty todisteita.

– Menettelyn tässä vaiheessa on riittävää todeta, että tuomioistuimella ei ole hallussaan todisteita, jotka tukisivat Venäjän federaation väitettä kansanmurhan suorittamisesta Ukrainan alueella, sanotaan tuomioistuimen lausunnossa.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös