Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 998 702
  • 61 467

Byvajet

Jäsen
Korjataan että vuosisatoja kestäneet perinteet.
Ajattelin lähinnä TV-aikakautta.

Ihminen ei näe todellisuutta. Se rakentuu häneen. Läntinen maailmankuvamme arvoineen ja tavoitteineen on jättimäisen vaikutevyöryn tulos. Emme ole valinneet arvojamme tai päätyneet niihin analyyttisen ajattelun avulla, vaan niiden istuttaminen meihin on aloitettu jo pikkulapsina. Olemme paljon enemmän vaikutettu objekti kuin valinnut subjekti. Jos olisimme syntyneet erilaiseen kulttuuriin, myös arvomme olisivat erilaiset.

Kun arvojemme perustaa kyseenalaistetaan ja esimerkiksi esitetään väite, ettei markkinatalous pysty ratkaisemaan ympäristökriisiä, rupeamme pistämään välittömästi vastaan. Tarjoamme esimerkkejä markkinatalouden luomista yksittäisratkaisuista, vetoamme tulevaan kehitykseen ja kysymme, onko kommunismi sitten parempi vaihtoehto.

Vaikka tutkijat tarjoavat tieteellistä tietoa nykykehityksen tuhoisuudesta, silti emme pysty hyväksymään perusteiltaan uudenlaista maailmankuvaa, joka auttaisi ympäristökriisin ratkaisussa, vaan pyrimme parhaimmillaankin vain kosmeettisiin muutoksiin, jotka eivät kokonaisuutta mitaten riitä.

Samalla tavalla venäläisen mieli toimii. On perusteetonta olettaa, että jos rupeamme syöttämään venäläisille objektiivisempaa uutisointia, he yhtäkkiä valaistuvat ja löytävät totuuden ja ymmärtävät järjestelmänsä pettävyyden.

Muutos tapahtuu pitkällä ajalla, siinä muutama vuosikymmenkin on lyhyt aika. Ympäristökriisistä on jauhettu ties kuinka kauan, se aloitettiin kauan sitten, mutta vasta nyt meillä on ensimmäinen sukupolvi, joka lapsesta saakka kasvaa tietoisuuteen etenevän tuhon vääjäämättömyydestä.

Kypsemmät ikäluokat eivät sitä vieläkään tunnusta, vaan he uskovat mantraan tekniikan pelastavuudesta tai vetoavat silkkaan välinpitämättömyyteen. Kun ei Kiina, niin miksi mekään. Tieteellinen tieto ei heille ajattelun perustaksi kelpaa. Sitä epäillään, se leimataan ideologiseksi huuhaaksi tai siitä ei vain yksinkertaisesti välitetä.

Sama koskee mitä tahansa asiaa, joka herättää voimakkaita tunteita. Homoista ei ole kenellekään mitään harmia, mutta vieläkin Suomessa riittää homovastaisia ihmisiä, vaikka valistustyö on kestänyt ties kuinka kauan ja kasvanut koko ajan voimakkaammaksi ja voimakkaammaksi.

Tätä taustaa vasten pidän mahdottomana, että venäläiset voitaisiin pelastaa harhastaan tiedolla. Heidät pitäisi saada dialogiin ja kokemaan länsi myönteisesti. Pahoin pelkään, että pakotevyöry johtaa päinvastaiseen. Vuosikymmenten mittaan näemme, mitä siitä seuraa. Omassa todellisuudessaan elävä täysin eristäytynyt Venäjä saattaa osoittautua pirulliseksi naapuriksi. Jos kansalla ei ole menetettävää ja aggressiivinen tuhoaminen luo enemmän olemisen merkitystä kuin sopuisa yhteistyö, seuraukset voivat olla äärimmäisiä.
 
Viimeksi muokattu:

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Putki- ja viuhkamiinat ovat edelleen käytössä.
Hyvä et jotakii viel käytössä, ettei vaan tavisin lumipalloja ja kesällä vesipalloja.
Luulin et kaikki jo kielletty kun Tavjan pehmeillä arvoilla mennään. Kun ei ole vuoskymmeniin päässyt noita hyväilemään.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällä kaverilla ei uho lopu, lääkkeet kylläkin näymmä
Putkonenhan taitaa tällä hetkellä olla jossain Luhanskissa piilossa, niin voi kaveria hieman kuumottaa, kun huomannut kuinka saatanan sitkeää kansaa ukrainalaiset ovat.

Tietää varmaan itsekin, että oma kohtalo tulee olemaan jojona roikkuminen puussa jossain vaiheessa.

Suomi voisi ton mulkun kansalaisuuden peruta.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Samaa olen miettinyt itsekin, mutta varmaan riskit kiinnijäämisestä on niin isot, että tällaista ei edes harkita. Toisaalta, sitä tuskin edes harkitaan muuten kuin kostofantasioissa, koska edelleen NATO:n asema on aseellisessa mielessä puolueellinen sivustaseuraaja, joka tukee kaikilla muilla tavoilla.
Tämä tilanne avaa ehkä monen silmät siltä, kuinka suuren riskin paljon parjattu Ruotsi otti, kun avusti meitä talvisodassa. Ruotsi lähetti Suomeen 84 000 kivääriä, 575 konekivääriä, 300 tykkiä, 25 lentokonetta, 30 000 tykinammusta ja 50 miljoonaa patruunaa. Ruotsin hallitus tuki vapaaehtoisten tuloa varustamalla nämä 12 000 miestä, joista noin 8 000 päätyi rintamalle Pohjois-Suomessa. Se vapautti suomalaisia joukkoja Kannaksen suuntaan. Mitä luulette Neuvostoliiton tästä pitäneen?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Joku tänne taisi kirjoittaa että vaikka sota loppuisi nyt niin ei Putin ole ihan heti tulossa Suomea valtaamaan, sen verran kauan tuon kaluston kokoamisessa menee.
Ei olisi ihan heti. Siinä menisi varmaankin sen verran sopivasti aikaa, että oma jälkikasvuni olisi ikänsä puolesta siellä ensimmäisten joukossa vastaanottamassa tuota ystävällistä naapuria. Jos silloin edelleen pohditaan, olisiko syytä aloittaa keskustelu Nato-jäsenyydestä, niin on aika vaikeaa olla katkeroitumatta ja kokematta melko vahvaa epäoikeudenmukaisuuden tunnetta.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Ei sanonut näin. Katso uudestaan. Vapaasti suomennettuna irtautumisesta ei ole nyt keskusteltu heidän piirissään. Tuo on ihan eri näkökulma, kuin se että oltaisiin päätetty, että sopimuksessa pysytään. Tuo on ihan sama, kuin kertoisi Marinin sanoneen, että Natoon ei haeta, koska päätöstä ei ole tehty.

Saarikko kertoi, että miinat on korvattu eri sotilastekniikalla (Suomi kehitti uuden aseen kiisteltyjen miinojen tilalle – Miten hyppypanos toimii, onko se kansainvälisten sopimusten mukainen?).
Korvattu ja korvattu. Putki- ja jalkamiinat ovat sairaan halpoja, nopeita asentaa ja tehokkaita, niin pienten, liikkuvien osastojen, kuin vihollisen etenemistä haittaavien panssarimiinoitteiden suojaajia. Vintage on monesti parasta, halvinta ja kestävintä, tässäkin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä tilanne avaa ehkä monen silmät siltä, kuinka suuren riskin paljon parjattu Ruotsi otti, kun avusti meitä talvisodassa. Ruotsi lähetti Suomeen 84 000 kivääriä, 575 konekivääriä, 300 tykkiä, 25 lentokonetta, 30 000 tykinammusta ja 50 miljoonaa patruunaa. Ruotsin hallitus tuki vapaaehtoisten tuloa varustamalla nämä 12 000 miestä, joista noin 8 000 päätyi rintamalle Pohjois-Suomessa. Se vapautti suomalaisia joukkoja Kannaksen suuntaan. Mitä luulette Neuvostoliiton tästä pitäneen?

Tämä. Viimeinen Talvisotaan vapaaehtoisena osallistunut ruotsalainen kuoli viime vuonna. Suomessa ei asiaa juurikaan uutisoitu enkä ole havainnut merkittävää kiitollisuuden tunnetta naapurimaatamme kohtaan muutenkaan. Sen sijaan aika usein näkee vähättelyä ruotsalaisten vapaaehtoisten toimista ja ylipäätään Ruotsin avusta. Tässä asiassa olisi Suomen ja suomalaisten asenteissa paljon korjaamista. Ruotsi on meidän veljeskansamme ja kaikin puolin hieno maa (no, okei, on siellä demarit vallassa, mutta nekin ovat fiksumpia kuin Suomessa).
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Korvattu ja korvattu. Putki- ja jalkamiinat ovat sairaan halpoja, nopeita asentaa ja tehokkaita, niin pienten, liikkuvien osastojen, kuin vihollisen etenemistä haittaavien panssarimiinoitteiden suojaajia. Vintage on monesti parasta, halvinta ja kestävintä, tässäkin.
Henkilökohtaisena mielipiteenä olen ehdottomasti sitä mieltä, että irti siitä Ottawan sopimuksesta ja maaminat takaisin käyttöön. Ja vähän äkkiä.

Pidän erittäin tärkeänä, että asiassa konsultoidaan puolustusvoimia sekä maavoimien- sekä maasodan asiantuntijoita.
 

Morgoth

Jäsen
Putin on lyhyen ajan sisällä onnistunut useammassa, vielä viikko sitten täysin mahdottomalta tuntuvassa asiassa. Noiden asioiden joukkoon liittyy nyt se, että hän onnistui yhdistämään USA:n republikaanisen ja demokraattisen puolueen jonkun asian äärelle, josta he ovat yhdessä samaa mieltä.
Lisäksi kun miettii vielä miten paljon aikaa ja rahaa Venäjä on käyttänyt kaikenlaisiin vaikutusyrityksiin ja tukemalla äärihörhöjä ja aiheuttamalla eripuraa eri maiden sekä maiden sisällä. Nuo "saavutukset" pyyhkiytyy yhdessä yössä. Epäilen ettei Putin ole vieläkään tajunnut miten tyhmän liikkeen teki. Seuraaksi kun vielä tajuaa, että ameijaan mordenisoinnin jälkeenkin hänellä on vain tyypillinen venäläinen armeija komennossaan.
 

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Kunpa nyt jostain löytyis joku porukka ketkä pystyis hiljentämään nyt ja heti sekä lopullisesti ton v*tun sairaan putin & friends "comedy clubin" kun rupee niin paljon ottamaan päähän et tollaset paskat saa olla ihan rauhassa jossain omassa luolassaan kun toisten elämä on täyttä helvettiä...
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ikea ja H&M boikottiin. Ei toki ainakaan allekirjoittaneelle tuota ongelmia, on tuo Ikea sen luokan helvetin esikartano muutenkin.

Kysyin asian todenperäisyydestä Ikean chat-palvelussa, kun muutamia huonekaluhankintoja pitää tehdä.

Kysymys oli: Onko somen ja ruotsalaisen median väitteet, että Ikea jatkaa liiketoimiaan normaalisti Venäjällä huolimatta Ukrainan sodasta totta?

Vastaus oli "Nykytilanne on hyvin huolestuttava ja ymmärrämme, että se herättää kysymyksiä. Tällä hetkellä keskitymme työntekijöidemme turvallisuuteen ja teemme kaikkemme tukeaksemme heitä tässä tilanteessa."

Varmistin vielä, että tämä oli Ikean vastaus kysymykseeni, eikä mikään koronavakiovastaus.

Ikea on taloutemme boikotissa toistaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Valehtelu ei ole tähän kriisiin liittyvä asia. Sillä on vuosikymmeniä kestäneet perinteet. Kun valehtelua on onnistuttu pitämään yllä ties kuinka kauan, miksi se nyt yhtäkkiä menettäisi tehonsa?
Totta kai Valtiollinen Venäjä (joksi sitä olen tavannut kutsua) valehtelee. On tehnyt niin "aina". Tässä pitää kuitenkin huomioida kaksi asiaa:

1. Se valehtelee aktiivisesti myös ulospäin. Jos uskoo tuohon, että 68% hyväksyy Putinin sotatoimet, on sinisilmäinen. Venäjä kontrolloi otantaa, tulkintaa ja viestintää kaikista kyselytuloksista.

2. Venäläisten tulokulma oman hallintonsa arviointiin (ja arvosteluun) on ollut muutoksessa jo kohta 30 vuotta. Vahvaa johtajaa siellä edelleen halutaan, mutta kun katsoo esim. 2000-lukua, suurissa kaupungeissa on kyllästytty vastakkainasetteluun. Tähän kehitykseen liittyy markkinatalous, internetin mukanaan tuoma tiedon vapaus yms.

Matka on pitkä, tietenkin, ja kriisiaikoina valtion asiat koetaan henkilökohtaisesti. Korostan kuitenkin, että eivät tavalliset venäläiset tyhmiä tai sokeita ole. Tai jotenkin läpeensä pahoja. Ukrainan pommittaminen tulee kyllä ilmi, valitettavasti viiveellä, ja jo nyt on paljon merkkejä siitä, ettei sen funktiota voida käsittää.

Ukrainaa se ei ehdi pelastamaan, mutta omille kansalaisille valehtelu näin laajamittaisesta sotarikosten aallosta on 100% hävittyä sodankäyntiä nykypäivänä - myös Venäjällä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tässä vielä suorina lainauksina IS:

Nato-jäsenyys?

MItä mieltä Nato-jäsenyydestä?

- En ota tässä vaiheessa kantaa, Sanna Marin vastasi.

Marin lisäsi, ettei demarit ole puolueena muodostanut vielä kantaa.

Mitä mieltä jalkaväkimiinoista, puoluejohtajat?

Puoluejohtajat keskustelivat tänään jalkaväkimiinoista. Suomi allekirjoitti 2011 Ottawan sopimusen, joka kieltää miinojen käytön.

Pääministeri Sanna Marin sanoo, että korvaavia hankintoja miinoille on tehnyt.

Suomi ei ole Marinin mukaan irtautumassa Ottawan sopimukseen.
Ehkä maailman huonoimpia selityksiä jälleen kerran. "Korvaavia hankintoja miinoille on tehty" ja "Suomi on korvannut miinat ja puolustuskyky on sama kuin miinoilla."

Niin? Jos näin on, niin nyt irtautumalla Ottawan -sopimuksesta puolustuskyky on huomattavasti parempi, ehkä jopa tuplasti parempi.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikuttaa vähän heikolta nyt. Ukrainalle myönteinen propagandatulva loistaa poissaolollaan. Samaan aikaan venäläisten eteneminen muualla kuin Kiovassa näyttää onnistuneen. Pommitukset ovat ankaria ja pehmitys on käynnissä. Toivottavasti Ukraina kestää tämän rynnistyksen.

Tulee talvisota mieleen tästä. Hyökkäys on huonosti valmisteltu ja puolustajan taistelutahto pahasti aliarvioitu. Puolustajan moraali nousee entistä korkeammalle. Länsi huomaa puolustajan taistelevan ja apua alkaa virrata. Hyökkääjä ei tosin toista enää samoja virheitä. Ylivoima alkaa pikkuhiljaa purra.

Saa nähdä miten tämä etenee.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kröhöm, keskustelin miinoista erään sotilaan kanssa, ja tuolle Ottawan sopimukselle lähinnä naureskeltiin. Suomella on valmius vaikka mihin miinoihin, tarvittaessa omilla teippivirityksillä. En siis itse näistä jaksa olla huolissaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Kysyin asian todenperäisyydestä Ikean chat-palvelussa, kun muutamia huonekaluhankintoja pitää tehdä.

Kysymys oli: Onko somen ja ruotsalaisen median väitteet, että Ikea jatkaa liiketoimiaan normaalisti Venäjällä huolimatta Ukrainan sodasta?

Vastaus oli "Nykytilanne on hyvin huolestuttava ja ymmärrämme, että se herättää kysymyksiä. Tällä hetkellä keskitymme työntekijöidemme turvallisuuteen ja teemme kaikkemme tukeaksemme heitä tässä tilanteessa."

Varmistin vielä, että tämä oli Ikean vastaus kysymykseeni, eikä mikään koronavakiovastaus.

Ikea on taloutemme boikotissa toistaiseksi.
Ja luultavasti ei kannata käyttää enää S-ketjunkaan palveluita. Prismoja on Pietarin alueella ainakin aikasta paljon.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sekin on muuten hirveen kiva, että sen kaiken ihmis- ja eläinteurastuksen lisäksi Venäjä on hankkimassa itselleen taas tolkuttoman määrän joutomaata, jolla se ei oikeasti tee yhtään mitään. Jos Ukrainan valloittaa, niin korjaako edes pommituksensa jälkiä ja purkaa raunioituneet kerrostalot, tuskinpa. Taas yksi kurjuuden mekka, eli siinäkin mielessä täysin mielivaltaista "valtoiden keräilyä", kuten joku toimittaja viikonloppuna kirjoitti. Valloitat ihan vaan huvikseen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joku tänne taisi kirjoittaa että vaikka sota loppuisi nyt niin ei Putin ole ihan heti tulossa Suomea valtaamaan, sen verran kauan tuon kaluston kokoamisessa menee
Suomen ja Ukrainan tilanne on siinäkin mielessä erilainen, että kaikki alkoi jo vuonna 2014 Ukrainan vallankumouksesta ja Janukovytshin pakenemisesta Venäjälle, jonka seurauksena ensin otettiin sekasorron keskellä Krimin niemimaa ja sitten Itä-Ukrainan valtasi pienet vihreät miehet. Nämä molemmat ovat myös hyvin venäläismieleisiä paikkoja, joihin olikin helppo iskeä.

Eilen illalla lueskelin sodan taustoja, aina sieltä vallankumouksesta saakka, jonka seurauksena ainakin hetkellisesti mieli rauhoittui ja sai iskoistettua päähän, ettei Venäjä sieltä tosiaan lähikuukausien taikka vuosien aikana ole tulossa Suomea valtaamaan. Ukrainan katastrofin johdosta ja siitä mitä Venäjällä tulee vielä tapahtumaan, en usko että edes on ajatuksissa tulla Suomeen, koska Putlerikaan ei kolmatta maailmansotaa halua aloittaa. Sekin ero on että Ukraina on ollut pakkomielle tolle sotahullulle, toisin kuin Suomi.

Myönnän, että viestissä on aika paljon optimistista ajattelua ja varmaan osaksi harhaluuloa myös mukana. Täysimittaisen sodan aloittaminen itsenäiseen valtioon toki säikäytti aivan helvetisti ja ahdisti koko viime viikon, mutta se suurin hysteria on kyllä onneksi itseltänikin hävinnyt.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että NATOON olisi mentävä ja mielummin nopealla aikataululla, mutta niille jotka miettivät jo asemasotaa Suomessa, niin kehotan pistämään jäitä hattuun ja menemään vaikka kebabille ihan normaalisti, sillä Suomeen ei ole sotaa ole tulossa mitenkään salamana. Silmiä ei kuitenkaan tule sulkea.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos katsoo nyt tätä kuvaa, niin en oikein keksi herkullisempaa paikkaa tuhota koko puttepossujunaa.

Dronet, hävittävät, tykistö ja ohjukset. Joukokkoja Nlaweilla ja Javelineilla, esim. krossimoottopyörillä, sekä mahdollisesti muilla kevyillä ajoneuvoilla jos pystyy vaan kulkemaan maastossa. Lisäksi kuljetusvaunuilla lähelle ja jalan ukkoa pusikkoon. Toki tappioita tulee, se on varma, mutta niin niitä tuli Raatten tiellä Suomellekin.

Kymmenien kilometrien mittainen venäläissaattue jämähti Kiovan ulkopuolelle Kymmenien kilometrien mittainen venäläissaattue jämähti Kiovan ulkopuolelle
 

Liitteet

  • Screenshot_20220302-105442_Ilta-Sanomat.jpg
    Screenshot_20220302-105442_Ilta-Sanomat.jpg
    339,9 KB · kertaa luettu: 169

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sekin on muuten hirveen kiva, että sen kaiken ihmis- ja eläinteurastuksen lisäksi Venäjä on hankkimassa itselleen taas tolkuttoman määrän joutomaata, jolla se ei oikeasti tee yhtään mitään. Jos Ukrainan valloittaa, niin korjaako edes pommituksensa jälkiä ja purkaa raunioituneet kerrostalot, tuskinpa. Taas yksi kurjuuden mekka, eli siinäkin mielessä täysin mielivaltaista "valtoiden keräilyä", kuten joku toimittaja viikonloppuna kirjoitti. Valloitat ihan vaan huvikseen.
No ei Venäjällä taatusti ole rahaa mihinkään jälleenrakennukseen, koska pakotteet vain yltyvät niin kauan kuin venäläisiä on Ukrainassa. Eipä niillä kyllä ole sellaiseen haluakaan, jos historiallisesti asiaa katsoo. Eikä oikein mahdollisuuksiakaan, koska ukrainalaiset eivät tule antamaan tätä anteeksi ja terrorisoisivat siksi miehittäjiä aivan varmasti.

Että ei tuota ole mietitty loppuun asti ollenkaan. Voisi sanoa ettei ole mietitty edes alkuun asti.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Kiitos kaikille kirjoittajille tästä ketjusta. Olen lukenut nyt pari päivää tätä enemmän ja vähemmän.

Asiapitoista ja tietoa niin p....leesti, toki aina lukijan vastuulla.

Jokainen tekee elämässään päivittäin valintoja. Valinnat heijastavat omia arvoja.

Olen ollut mielestäni etuoikeutettu, kun olen saanut syntyä itsenäiseen Suomeen.
Toivon, että kun päälleni heitetään multaa, niin Suomi on edelleen itsenäinen ja sen puolesta olen valmis taistelemaan. Demokratia, diktatuuri, sota, rauha, epätoivo, toivo - rajat vetää jokainen johonkin.

Historiaa kirjoitetaan joka päivä. Koitetaan pitää mieli positiivisena kaikesta kauheudesta huolimatta, mitä juuri nyt Ukrainassa tapahtuu.

Peace no war.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen ja Ukrainan tilanne on siinäkin mielessä erilainen, että kaikki alkoi jo vuonna 2014 Ukrainan vallankumouksesta ja Janukovytshin pakenemisesta Venäjälle, jonka seurauksena ensin otettiin sekasorron keskellä Krimin niemimaa ja sitten Itä-Ukrainan valtasi pienet vihreät miehet. Nämä molemmat ovat myös hyvin venäläismieleisiä paikkoja, joihin olikin helppo iskeä.

Eilen illalla lueskelin sodan taustoja, aina sieltä vallankumouksesta saakka, jonka seurauksena ainakin hetkellisesti mieli rauhoittui ja sai iskoistettua päähän, ettei Venäjä sieltä tosiaan lähikuukausien taikka vuosien aikana ole tulossa Suomea valtaamaan. Ukrainan katastrofin johdosta ja siitä mitä Venäjällä tulee vielä tapahtumaan, en usko että edes on ajatuksissa tulla Suomeen, koska Putlerikaan ei kolmatta maailmansotaa halua aloittaa. Sekin ero on että Ukraina on ollut pakkomielle tolle sotahullulle, toisin kuin Suomi.

Myönnän, että viestissä on aika paljon optimistista ajattelua ja varmaan osaksi harhaluuloa myös mukana. Täysimittaisen sodan aloittaminen itsenäiseen valtioon toki säikäytti aivan helvetisti ja ahdisti koko viime viikon, mutta se suurin hysteria on kyllä onneksi itseltänikin hävinnyt.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että NATOON olisi mentävä ja mielummin nopealla aikataululla, mutta niille jotka miettivät jo asemasotaa Suomessa, niin kehotan pistämään jäitä hattuun ja menemään vaikka kebabille ihan normaalisti, sillä Suomeen ei ole sotaa ole tulossa mitenkään salamana. Silmiä ei kuitenkaan tule sulkea.
Kuvastaa täysin omia tuntemuksia. Pahin pelko omasta rintamalle joutumisesta on hälventynyt ja tilalle on tullut oikeastaan vain huoli Ukrainan kansasta. Ei taida edes aivopesty pesunkestävä venäläinen ajatella Suomea mitenkään veljeskansana, eipä taida ajatella Suomea käytännössä ollenkaan. Mitään kovin hyvää lopputulosta on vaikea nähdä tälle sodalle ja tästä tulee varmasti vuosikausia kestävä kriisi. Jonkinlainen lapsenusko on kansannousuun Venäjällä, mutta tuosta porukasta kun ei osaa oikeasti sanoa juuta eikä jaata.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ja luultavasti ei kannata käyttää enää S-ketjunkaan palveluita. Prismoja on Pietarin alueella ainakin aikasta paljon.

Pitää selvitellä minkä putiikin Rismat ne on. Noita osuuskauppojahan on monia ja jos on HOK:in, niin siirryn K-kauppaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös