Ilmoitukset

Nimimerkki Ishmael on saanut kahden viikon pelikiellon HIFK-osion henkilökohtaisista hyökkäyksistä. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  49/82 Calgary vs. Vegas

  Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Fleury aloitti maalissa. Garrison jatkoi Schmidtin parina McNabbin ollessa sivussa. Hyökkääjistössä Carpenter oli poppareilla edelleen ja Lindberg nelosessa.

  Isännät veivät täysin avauskymppiä ja se oli todella vaikea vieraille. Vegas loi vain kaksi kunnollista hyökkäystä, joista mainitaan Engellandin viivavedot ja Haulan poikkipassi Nealille. Viiden minuutin kohdalla Theodore heitti kiekon katsomoon ja Calgary sai ylivoiman. Backlundilla oli parhaat paikat oikeasta siivestä kahdesti, mutta Fleury oli terävänä alusta asti. Toisella kympillä Vegasin suorahyökkääminen parani hieman ja se pääsi jopa vastustajan siniselle asti ennen päätyyn heittoa. Viisi minuuttia ennen erän loppua Bennett esti Carrieria viivan tuntumassa ja Vegas sai ylivoiman. Se tuotti tulosta, kun Karlsson ja Marchessault pitivät kiekon alueella voittamalla laitakamppailun ja sen jälkeen Karlsson tiputti viivaan Joonatanille, joka toimitti ranteella maalille ja Smith ohjasi kiekon sisään. Seuraavassa vaihdossa Karlsson pääsi puolittain läpi ja ajoi maalille, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Erän viimeistä vitosta Vegas jopa hallitsi ja Flames heitteli monta pitkää kiekkoa. Avauserän vedot kirjattiin 12-10, mutta avauskympillä Vegas taisi saada vain kolmisen kutia. Flames ajoi vahvasti maalille alussa ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä, mutta epäansaittu johtomaali käänsi momemtumin.

  Toisen erän alkuun Smith passasi vasemmalta ilmassa takakulmalle, mutta Marchessault ohjasi kiekon ilmasta niukasti ohi. Viiden minuutin kohdalla Gaudreau melkein pääsi läpi, mutta Hunt pelasti tilanteen heittäytymisellä. Minuuttia myöhemmin Flames riisti kiekon keskialueella, Bennett polki vasenta laitaa ja sitten laukoi suoraan kiekon sisään etukulmasta Fleuryn längistä Huntin heittäytyessä peittämään syöttöä Brouwerille, jota myös Fleury odotti. Kolmosvitjalle miinusta maalista. Hetkeä myöhemmin Carrier sai syötön maalille, mutta veivasi vauhdista rystyllä kiekon ohi maalin.

  Erän puolivälissä Nealissa roikuttiin kulmassa sen verran, että Vegas sai ylivoiman. Theodore pommittikin heti Marchessaultin levityksestä, mutta Smith otti näyttävän hanskakopin. Kakkosylivoima loi kolme muutakin vetopaikkaa, kunnes Flames purki ja selvitti alivoiman. Vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Karlsson riisti päädyssä kiekon Smithilta ja toinen Smith laukoi slotista, mutta Smith ehti torjumaan ajoissa. Avausvitosen jälkeen Flames oli saanut otteen, mutta Vegasin ylivoiman jälkeen peli oli jälleen vieraiden näpeissä ja Flames ei päässyt kunnolla keskialueen yli. Vajaat viisi minuuttia ennen erän päätöstä Miller kolasi Bennettin päin Fleurya ja sai jäähyn. Alivoima toimi hyvin ja Flames sai vain kaksi viivalaukausta aikaan ilman maskia. Reilu minuutti oli erää jäljellä, kun Flames meni johtoon. Sekavan tilanteen jälkeen Tkachuk kiepautti kiekon maalin kulmalta sisään vanhanaikaisella, kun Fleury lähti väärään suuntaan menetettyään mailansa ja Tkachukilla oli tyhjä maali eikä Schmidt ehtinyt pelastamaan tilannetta. Hyvin erikoinen tilanne, jossa Fleurya jekutettiin. Jälleen maalilla oli kuitenkin ruuhkaa ja se palkittiin.

  Päätöserän ensimmäinen mainittava tapahtuma oli nelosvitjan päätypeli ja Engellandin viivaveto vajaan neljän minuutin kohdalla. Kumpikin puolusti keskialuetta tarkasti ja riisti kiekon viimeistään omalla sinisellä. Avausvitosen jälkeen Monahan laukoi terävästi ranteella, mutta Fleury torjui. Kuuden minuutin kohdalla Tuch sulki kiekon kädellään ja Flames pääsi ylivoimalle. Juhani Jääkiekon poikkipassit löysivät jatkuvasti Backlundin lapaan siipeen, mutta Fleury otti yhden hyvän torjunnan sivuttaisliikkeessä ja muut yritykset blokattiin. Alivoimalla Smith laukoi toisesta aallosta matalan vedon Karlssonin rytmityksen jälkeen, mutta Smith torjui varpaillaan alakulmasta.

  Erän puolivälissä Smith nollasi hanskallaan Karlssonin slotista. Smithilta hyvä esityö ja lätty lapaan. Vegasin kiri ei oikein ottanut lähteäkseen missään vaiheessa päätöserää. Calgary malttoi pysyä kiekossa ja puolusti pelin laitoihin sekä voitti siellä kamppailut. Viisi minuuttia ennen loppua Theodore puski väkisin läpi kahden pelaajan välistä, mutta veto jäi vastaiskun päätteeksi heikoksi. Pari minuuttia myöhemmin Brouwer laukoi rystyltä Theodoren jaloista, mutta Fleury torjui vedon kulmaan. Vegas kuitenkin tasoitti onnekkaasti kaksi minuuttia ennen loppua, kun Frolik koitti syöttää Brodielle alaspäin, mutta kiekko meni Smithille, joka torjui sen äkkiä eteensä ja Haula siirsi reboundin helposti maaliin. Kymmenen sekuntia myöhemmin Vegas meni johtoon, kun aloituksen jälkeen kiekko pelattiin vasenta laitaa pitkin ylös, Karlsson passasi keskelle vauhtiin Marchessaultille, joka haastoi 1v1-tilanteessa ja laukoi sitten oikealta kaarelta kiekon etuyläkulmaan. Sen jälkeen isännät ottivat maalivahdin pois ja Perron naulasi pelin tyhjiin punaviivalta viimeisellä minuutilla. Uskomaton loppu, ei voi muuta sanoa. Samalla loistava alku kuuden pelin vieraskiertueelle.

  Fleury olisi voinut torjua molemmat maalit, mutta oli kuitenkin voittava maalivahti onnekkaasti. Kärkiketjuille plussaa tehoista, molemmille ketjuille kaksi maalia. Kolmonen oli todella näkymätön ja mokasi Flamesin avausmaalissa, vaisu peli heiltä. Nelonen oli ihan jees, sai välillä paineen Flamesin alueelle. Puolustajista komplimentit Schmidtille, Engellandille ja Huntille, jotka olivat näkyvimmät molemmissa päissä ja suoriutuivat mallikkaasti.
   
 2. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  50/82 Laine vs. Neal

  Juhlapeli, organisaation historian 50. kamppailu runkosarjassa. Fleury jatkoi maalissa. McNabb oli vielä sivussa, joten Garrison jatkoi pakistossa ja Carpenter poppareilla.

  Avauserä oli Vegasilta kyllä heikko. Jetsin suunnitelma oli vain pelata kiekkoa selustaan jatkuvasti ja voittaa kamppailut. Se saikin aikaan pitkiä hyökkäyksiä ja Vegasin alakerta joutui koko ajan painimaan laidoissa ja päädyssä. Ensimmäiseen mainoskatkoon asti Jets vei täysin peliä ja Vegas sai vain kaksi laukausta kohti maalia. Nelosvitjan kaksi peräkkäistä vaihtoa herätti vieraat hetkeksi. Carrier punnersi maalin takaa slottiin ja laukoi rystyltä ja perään Lindberg laukoi slotista Marchessaultin voitettua laitakamppailun. Sen jälkeen ykkösketjun Smithilla oli vielä paikka maalin edestä parin nopean syötön päätteeksi. Erän puolivälissä Garrison esti Tanevia laidassa ja Jets sai ylivoiman. Bufyglien kilautti heti tolppaan ja myöhemmin kiersi vielä maalin ja koitti yhdellä kädellä vanhanaikaista, mutta Vegas kesti alivoiman.

  Vitonen ennen erän loppua sitten Jets heitti kiekon syvään ja Fleury meni katkomaan ränniä. Valitettavasti Hendricks riisti kiekon häneltä ja Armia sai sen jälkeen laittaa maalin edestä kiekon tyhjiin. Schmidt ja Tuch katsoivat avuttomina vierestä. Mutta Jetsin suunnitelma toimi ja se sai avausmaalin juuri tuosta kiekon päätyyn heittämisestä. Lukuunottamatta 2-3 minuutin hyvää jaksoa ensimmäisen mainoskatkon jälkeen, montaa kertaa Vegas ei avauserässä kiekossa pysynyt hyökkäysalueella. Lopussa toki pari vaihtoa, mutta siinäpä se. Ansaittu 1-0 johto avauserän jälkeen isännille.

  Toisen erän avauskympillä Vegas oli sentään paremmin pelissä mukana kuin avauserän vastaavassa. Jets ei saanut läheskään yhtä montaa pitkää kulmarallia aikaan kuin avauserässä. Toki esimerkiksi yhdeksän minuutin kohdalla Wheelerin ketju pyöritti nelosketjua ja Schmidt-Garrison paria minuutin verran ja Lainekin pääsi lataamaan keskeltä, mutta Fleury torjui. Vegasin parhaat paikat avauskympillä olivat Schmidtin viivatykki vastakiekkoon kahdeksan minuutin tienoilla ja aiemmin puolestaan Leipsic meinasi ohjata maalin eteen tulleen syötön sisään, mutta ei osunut kiekkoon. Ehkä hieman unettava avauskymppi, vaikka vauhtia riittikin, mutta molemmat puolustivat keskustan tiiviisti.

  Ajassa 31:18 Miller esti maalin edessä sinne ajanutta Jets-peluria ja Vegas sai toisen jäähyn. Alivoimalla Smith riisti hyökkäyssinisellä upeasti kiekon taklaamalla Wheelerin jään pintaan ja spurttaamalla siitä karkuun sekä viimeistelemällä kliinisesti oikeaan yläkulmaan. Huima riisto kotijoukkueen kapteenin lavasta. Heti perään Ehlers tarjoili Perreaultille paikan slottiin, mutta tämä laukoi suoraan logoon. Lopulta vierasjoukkue kesti alivoiman jälleen ja paransi tilastojaan NHL:n kymmenenneksi parhaana alivoimajoukkueena. Erän lopussa sitten Vegas pääsi ylivoimalle Myersin estämisjäähyn myötä. Miller pommitti useasti ja lopulta sitten Perronin kuti meni maalille, Neal tökkäsi Hellebuyckia ja kiekko lipui putkista maaliviivalle, josta Haula puttasi sen sisään vieden Vegasin johtoon. Loistava ylivoima, jossa kiekko liikkui takakolmiossa ja lopulta kun kiekkoa toimitettiin tarpeeksi maalille, palkintona oli johto-osuma. Haulalle kauden 19. osuma jo ja hän sekä Perron ovat seitsemän ottelun pisteputkessa. 1-2 lukemissa lähdettiin myös päätöserään. Jets haastoi turhaan tuon johto-osuman Nealin kontaktin takia, mutta oikeutetusti maali hyväksyttiin.

  Kolmoserässä Little koitti toisella minuutilla uittaa kiekkoa sisään etukulmasta, mutta osui vain sivurautaan. Viiden minuutin kohdalla Jets pääsi jälleen ylivoimalle, kun Theodore antoi liikaa poikittaista. Winnipegin ylivoima oli kuitenkin todella kesy tällä erää. Hienosti Vegas piti kolmannen kerran putkeen sarjan toiseksi parhaan ylivoiman kurissa. Kahdeksan minuutin kohdalla Myers pommitti oikeasta laidasta suorahyökkäyksen päätteeksi, mutta Fleury torjui patjallaan. Vieraiden hyökkäyspeli oli melko vajavaista avauskympillä. Muutaman pitkän hyökkäyksen se sai aikaan, mutta tilaa oli niin vähän laidoissa, että sieltä kiekkoa ei saatu toimitettua parempiin vetosektoreihin. Melkoista kamppailupelaamisen riemujuhlaa päätöserä oli, sillä laukaukset maalia kohti kirjattiin Vegasille 5-4. Kumpikin joukkue luisteli terävästi myös alaspäin ja peitti laukaisutilanteita.

  53 minuutin kohdalla Carrier sai mailasta naamariin aloituksen jälkeen ja Vegas pääsi kokeilemaan pelin hautaamista ylivoimalla. Jäähyä meni kärsimään Kyle Connor. YV ei kuitenkaan ollut mikään ihmeellinen, lopussa Perron pääsi kokeilemaan siivestä one-timeria, mutta sekin blokattiin. Kolme minuuttia ennen loppua Eakin riisti ja pääsi ampumaan Hellebuyckin naaman edestä, mutta tämä torjui. Jets tuli tasoihin, kun peliä oli jäljellä 2:36. Connor sai kulmasta syötön Armialta oikealle b-pisteelle ja laukoi kiekon etuyläkulmaan. Jälleen Jets toimitti kiekon ränniin, voitti kamppailun ja Connor korjasi hedelmät. Theodorelta pehmeää pelaamista laidassa ja Haulakaan ei saanut syöttöä katki. Viimeisellä minuutilla Haula laukoi vielä keskeltä, mutta neljä miestä oli edessä blokkaamassa kiekon verkkoihin.

  Jatkoilla avausminuutilla Wheeler jätti Bufyglienille, joka laukoi kaukaa marjan Fleurylle. Sen jälkeen Marchessault kikkaili itsensä viivasta oikealle maalin kulmalle, mutta veto läheltä ylös ei uponnut. Seuraavaksi Jetsillä oli pari paikkaa. Ensin Little laukoi, Fleury tiputti, mutta kiekko ei mennyt sisään. Heti perään Morrissey laukoi ja Fleury ui jäässä, mutta kiekko ei uponnut. Vastaiskusta Schmidt karkasi läpi, mutta ei osannut viimeistellä. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Wheelerilla oli paikka keskeltä ja jälleen kiekko tippui kainalosta maaliviivalle, mutta Vegas siivosi sen pois. Ajassa 63:57 tuli lopulta ratkaisu, kun kakkosvitjan tärkein pelaaja David Perron laukoi Nealin syötöstä voittomaalin. Hän pörräsi hetken kulmassa ja lopulta lipui slottiin, josta laukoi patenttimuuvilla eli kärkimiinalla kiekon yläkulmaan. Kauden 34. voitto, joka on nyt laajennusjoukkueiden uusi ennätys.

  Fleurylle voitto taas, kokosi itsensä hyvin avausmaalin jälkeen. Perronilta ja Smithilta hyvät matsit erityisesti kärkiketjuissa. Alaketjuilta ei hyökkäyssuuntaan saatu minkäännäköistä panosta lukuunottamatta nelosen muutamaa hyvää vaihtoa. Alakerrassa Schmidt oli hyvällä jalalla. Miller oli kamppailuissa hieman helisemässä. Theodorelta heikkoa pelaamista toisessa maalissa. Ei tuolta kukaan oikein erottunut Schmidtia ja Millerin viivatyöskentelyä lukuunottamatta.
   
 3. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  51/82 Kulta-Mikke vs. Vegas

  Subbanin vuoro aloittaa. McNabb palasi peleille ja Hunt oli poppareilla. Samalla Garrison siirtyi Millerin pariksi ja McNabb palasi Schmidtin viereen. Hyökkäyksessä Carpenter korvasi Leipsicin ja pelasi nelosessa, joten Lindberg oli kolmosen toinen laituri Tuchin lisäksi.

  Avauskympillä Vegas otti kaksi jäähyä. Ensimmäisessä ylivoimassa ainoa paikka tuli alussa siipeen Spurgeonille, mutta ylivoiman päätyttyä Wild mylläsi vielä minuutin ja hankki uuden ylivoiman, kun Theodore koukkasi päädyssä. Ensimmäinen alivoima tuli Garrisonin lepsuudesta kulmassa. Toinen ylivoima toimi Wildilla yhtä heikosti, kunnes sitten yksi Reillyn passi oikeasta laidasta meni neliön läpi ja Staal sai putata takatolpalta kiekon vapaasti maaliin.

  Viisi minuuttia ennen erän loppua Eriksson Ek voitti aloituksen Haulaa vastaan, Coyle poimi kiekon ja käytti viivassa Brodinilla saaden kiekon takaisin vasempaan laitaan, jonka jälkeen hän otti muutaman potkun ja laukoi kiekon sisään etukulmasta Eriksson Ekin ollessa maskissa.

  Subban oli alusta asti työllistetty, kun Wild vei erän laukaustilaston 19-8. Alussa hän nollasi muun muassa Parisen yrityksen läheltä ja lopussa Brodinin nousun vasemmalta. En tiedä painoiko eilinen päätymyllääminen Jetsiä vastaan, koska Vegasin suorahyökkäyspelaaminen ja liike oli huonoa. Wild toteutti samaa kaavaa kuin Jets eilen pysyen kiekossa ja pelaten pitkiä päätypelejä, joiden jälkeen vieraat olivat liian väsyneitä hyökkäämään laadukkaasti, jolloin kierre oli valmis. Muutaman puolittaisen maalipaikan vieraat toki loivat, mutta vedot lähtivät niin huonoista sektoreista, että yhtään huipputorjuntaa Dubnyk ei joutunut tekemään.

  Heti toisen erän alussa Zucker laukoi 2v1-tilanteen päätteeksi läheltä, mutta Subban torjui hienosti. Seuraavassa vaihdossa Brodin katkoi sinisellä ja Ennis nousi vasenta laitaa. Engelland piti syöttöä kiinni keskelle, joten Ennis joutui laukomaan vasemmalta b-pisteeltä ja kiekko meni Subbanin kainalosta sisään takakulmaan. Liian halpa maali kotijoukkueelle. Muutama minuutti myöhemmin Subban sentään ryösti Koivun one-timerin oikeasta siivestä. Ei vaan Mikko osaa enää tehdä maaleja. Hetkeä myöhemmin Niederreiter koukki itsensä boksiin. Ylivoima toimi, kun Miller-Perron-Schmidt takakolmio liikutti jälleen hyvin kiekkoa ja Millerin toimituksen ohjasi keskeltä sisään Haula kauden 20. osumallaan kasvattaen maaliputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Perron kasvatti pisteputkeaan kakkossyötön myötä kahdeksaan otteluun.

  Kavennuksen jälkeen Vegas paransi hetkellisesti hyökkäyspelaamistaan ja sai jopa muutaman pitkän hyökkäyksen, kunnes jälkimmäisen kympin alettua Wild onnistui jälleen pysäyttämään vieraiden hyökkäykset viimeistään puolustussinisellään. 14 minuutin kohdalla Neal koukkasi laiskasti takaapäin noussutta Wild-puolustajaa vetopaikassa ja sai jäähyn. Wild osui ylivoiman lopussa, kun Staal antoi siivestä viivaan, Suter levitti ja Spurgeon laukoi paikoiltaan ranteella kiekon sisään McNabbin luistinten kautta. Gallant haastoi maalin, koska Parise oli maalin edessä maskissa, mutta maali iäi voimaan kuten pitikin. Toisessa erässö vedot menivät 11-5 maalia kohti, joten millään ei vain Vegas saanut hyökkäyspeliä rullaamaan Wildin pelatessa niin hyvin. Viimeisellä minuutilla Carpenter haastoi Dumban tämän taklattua Haulaa. Tauolle mentiin joka tapauksessa 4-1 lukemissa.

  Päätöserän alkuun Theodore lähti jäähylle korkeasta mailasta. Löysä suoritus juniorilta, mikä ei edesauttanut kiriä. Alivoima kuitenkin toimi tällä kertaa ja Subban selvisi suhteellisen helpolla. Heti perään Eriksson Ek taklasi Nealia kyynärpäät ylhäällä ja sai jäähyn. Yhtään kunnon laukausta kumpikaan viisikko ei kyennyt luomaan Wildin nelikon paineistettua tiiviinä. Seuraavat viisi minuuttia lähinnä miekkailtiin ja kamppailtiin eikä kumpikaan päässyt maalipaikoille tai sitten vedot blokattiin mailalla viime hetkellä. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Carrier onnistui kiertämään miehensä suorahyökkäyksen päätteeksi ja sai hankittua ylivoiman ajettuaan maalille. Ykkösylivoima toimi taas, kun Haulan ohilaukaus oikeasta siivestä pomppasi päädystä vasemmalle maalin kulmalle, jonne Schmidt oli noussut ja hän laukoi kiekon sisään tolpan ja Dubnykin luistimen välistä.

  Kavennuksen jälkeen Wild jäädytti pelin hyvin eikä Vegasilla ollut saumaa päästä maalipaikoille, vaan koko pelin jatkunut tahmeus jatkui tasaviisikoin. Ykkösketju rakensi pari puolittaista maalipaikkaa kolmisen minuuttia ennen loppua, mutta nekin Dubnyk torjui helposti. Subban lähti maaliltaan vajaat kolme minuuttia ennen loppua ja lopulta Wild sai maalin, kun Perron koukkasi päätykiekon perään luistellutta Staalia ja tilanteesta tuomittiin maali, vaikka kiekko oli maalin takana ja sieltä Staal ei olisi tehnyt maalia. Loppulukemat 5-2 Vegasin yhden kauden huonoimman esityksen jälkeen.

  Subban imi kolmannen maalin ratkaisevasti. Otti toki hyviä koppeja, mutta ei ollut häneltä lähellekään kauden paras peli. Puolustuksessa Theodorelta pari turhaa jäähyä. Garrison ei myöskään vakuuttanut. Schmidt ja Miller jälleen parhaat. Hyökkäyksessä ykköseltä näkymätön peli. Haulan vitja oli paras hyökkäyssuuntaan, mutta omissa heilläkin oli ongelmia. Alaketjuista ei liiemmin sanottavaa, Carpenter ei viltityksien jälkeen ollut parhaassa vireessä. Carrier oli nelosketjun paras jälleen.
   
 4. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  52/82 Capitals vs. Vegas

  Fleury palasi maaliin. Hunt korvasi Garrisonin pakistossa ja otti paikkansa Millerin vierestä. Hyökkäyksessä Leipsic jatkoi viltissä ja Carpenter kokoonpanossa. Hänet oli sentään siirretty neloseen ja Lindberg kolmosen laitaan.

  Nautinnollinen kiekkopeli parhaaseen katseluaikaan. Ensimmäisessä vaihdossa heti Karlsson pääsi laukomaan vasemmalta Marchessaultin esityöstä, mutta Grubauer liimasi vedon. Kolmen minuutin kohdalla Marchessault sai Schmidt vasemmalta passin slottiin ja laukoi tolppaan suorahyökkäyksen päätteeksi. Avausvitonen oli muutoin melko läpsyttelyä. Caps laukoi pari kertaa kaukaa laidasta ilman maskia. Kertaalleen Carpenter menetti omissa ja sen jälkeen Fleury joutui paikkaamaan torjunnalla. Ajassa 7:22 isännät menivät johtoon, kun Stephenson otti kiekon haltuun keskialueella luistimella, ylitti sinisen ja laukoi sivuttaiskuljetuksesta kiekon takayläkulmaan Theodoren höntyillessä edessä.

  Minuuttia myöhemmin ykkösen kulmapeli tuotti Schmidtille vetopaikan viivaan, mutta maskia ei ollut. Hetkeä myöhemmin Haula syötti maalin kulmalta toiselle, mutta Neal ei saanut ranteella kiekkoa sisään. Vajaan 12 minuutin kohdalla McNabb laukoi läheltä ja kiekko lipui putkista maaliviivalle, mutta Beagle pelasti kotijoukkueen. Viimeisen vitosen alkuun ykkönen pelasi hyvän sommitelman ja Karlsson laukoi päin logoa, mutta seuraavassa vaihdossa Schmidt toi vasenta laitaa kiekkoa, tiputti Bellemarelle, joka passasi maalille, johon Carpenter liukui ja ohjasi vapaasti kiekon takayläkulmaan. Hieno tasoitusmaali ja ansaittu sellainen. Ovie ei pitänyt miestään ja se kelpaa. Viimeisellä minuutilla Vrana punnersi maalin takaa esiin, mutta Fleury torjui kääntörannarin. Sen jälkeen McNabb kampitti Ovien laidassa ja Caps sai ylivoiman, jota jäi puolitoista minuuttia toiseen erään. Vegas vei maalipaikat, joten sikäli tasoitus oli ansaittu. Grubauer oli hyvässä vireessä. Laukaukset kirjattiin vieraille 10-8. Kotijoukkue oli yllättävän heikko keskialueen ylityksissä.

  Ylivoiman rippeillä Bäckström jakoi Carlsonille viivaan kaksi paikkaa, yhden siipeen Ovielle ja yhden slottiin Oshielle, mutta kukaan ei saanut laatua laukaukseen riittävästi. Seuraavat minuutit olivat sekavaa kiekottelua ja pitkät syöttöketjut jäivät vähiin, joten paikkojakaan ei liiemmin syntynyt. Seitsemän minuutin kohdalla Bellemare oli ykkösen laituriparin kanssa kentällä ja he saivat pyörityksen aikaan, jonka aikana Bellemare ja Schmidt laukoivat viivasta, mutta maskista huolimatta Grubauer selvitti laukaukset. Hieman ennen erän puoliväliä sitten Caps meni johtoon, kun Orlov nousi vasenta kaistaa, antoi keskelle Kuznetsoville, joka kuljetti kulmaan ja syötti sieltä toiseen aaltoon Niskaselle, joka oli vapaana ja naulasi kiekon ylähyllylle. Kakkosketju oli myöhässä takakarvauksessa ja lopulta Perron ei merkannut omissa Niskasta, joten Caps karkasi varkain johtoon takaisin.

  12 minuutin kohdalla Tuch kampitti hyökkäysalueella Boweyn ja Caps sai ylivoiman. Heti alussa Engelland blokkasi Ovien lämärin. Toisessa viisikossa Connolly kokeili slotista Ellerin nopeasta syötöstä, mutta kuti jäi löysäksi. Neljä minuuttia ennen erän loppua Theodore laukoi kahdesti viivasta maskitta, joten ne olivat marjoja Grulle. Hetkeä myöhemmin Wilson niittasi Kuznetsovin omissa, mutta Vegas ei hyödyntänyt venäläisen makoilua. Kaksi minuuttia ennen loppua Vegas pääsi vihdoin ylivoimalle, kun Orpik löi käsille. Kakkosylivoima aloitti ja se toimi, kun Smith hakkasi maalin edestä väkisin kiekon sisään kolmannella yrittämällä saatuaan päätypassin Tuchilta, joka puolestaan oli jatkanut Joonatanin syötön ykkösellä slottiin Smithille. Capsin alivoimalta surkuhupaisaa toimintaa. 2-2 lukemissa mentiin tauolle. Toisen erän vedot merkittiin 9-9. Caps paransi ja Vegasin hyökkäysalueen kulmarallit jäivät vähemmälle.

  Päätöserän alussa Engelland menetti kulmassa, Burakovsky pelasi ristiin vasemmalle Djoosille, joka löysi takatolpalta Bäckströmin ja tämä puttasi tyhjiin Engellandin ollessa liian ylhäällä. Ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä vieraat eivät saaneet minkäänlaista kiriä aikaan. Caps kontrolloi kiekkoa ja voitti kamppailut laitojen lähellä. Kertaalleen Haulan vitja sai hetkellisen kulmarallin, mutta siinä se. Katkon jälkeen neloseen tiputettu Tuch sekä Bellemare ja Carrier rouhivat hyvin. Seuraavassa vaihdossa ykkönen tasoitti, kun keskialueella Marchessault sai käännettyä viime hetkellä vasempaan laitaan, josta Smith laukoi etuyläseen ilman maskia suorasta luistelusta. Hetkeä myöhemmin Perron nosti rystyltä kohti maalia vasemmalta ja Neal oli hakkaamassa reboundia tuloksetta. Ote alkoi hiljalleen kääntyä vieraille.

  Päätöskympin alussa Tuch kiepautti vanhanaikaisen niukasti ohi. Sen jälkeen Eller jätti viivassa Boweylle, joka latasi hirmupommin viivasta Fleuryn maskiin. Seuraavaksi McNabb antoi kulmasta karmean harhasyötön keskelle, jonka Kuzy katkoi, kiersi maalin ja antoi patentin toimistosta Ovielle sinne kulmalle, josta Fleury liukui pois, mutta maalitykki ei osunut tyhjiin, kun välissä oli lapa. Viisi minuuttia ennen loppua uusittu nelonen toimi taas ja päätypelin jälkeen Bellemare laukoi läheltä, Tuch sohaisi reboundin maalia kohti ja Gurubauer imi laukauksen sisään työntämällä räpylällä kiekon jäitä pitkin sisään. Kotijoukkue haastoi maalin, koska Tuchin lapa oli Grubauerin kilven alla, mutta maali hyväksyttiin.

  Vegas puolusti lopussa hyvin ja lähellä omia miehiään. Siitä hyvä esimerkki oli McNabbin seuratessa Ovieta siniviivalle asti ja blokatessa kiekon ulos. Puolitoista minuuttia ennen loppua Caps otti maalivahdin pois. Lopussa se saikin pyörityksen aikaan, mutta ei vetoja lihamuurin läpi, joten Vegas voitti 4-3 ja palasi voittokantaan.

  Fleury kirjasi voiton, se riittää. Hyökkääjistä kehut ykkösketjulle sekä Tuchille, Bellemarelle ja Carpenterille, jotka keräsivät kaksi pinnaa mieheen. Alakerrasta Schmidt tuki hyvin hyökkäyksiä. Theodore jätti vaisun kuvan itsestään ja oli avausmaalissa huono. Pakkipari Engelland sähläsi kolmannessa maalissa, joten tuo pari oli ehdottomasti heikoin.
   
 5. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  53/82 Pens & Fleury

  Markku-Andre palasi kotikonnuille pelaavana maalivahtina. Hyökkäyksessä uusittu nelonen jatkoi samassa koostumuksessa eli Carpenter-Bellemare-Tuch ja kolmonen oli muodossa Leipsic-Eakin-Lindberg. Carrier oli siis viltissä. Puolustuksessa Garrison jatkoi sivussa.

  Heti avausvaihdossa Crosby unohtui yksin maalin eteen ja hän pääsi ohjaamaan riiston jälkeen, mutta Fleury oli heti hereillä. Rust oli riistäjänä ja McNabb menettäjänä alimpana miehenä. Ajassa 1:07 Malkin huitoi Engellandia käsille karvatessaan ja Vegas pääsi ylivoimalle. Se tuottikin tulosta, kun kakkosylivoima osui kuten Capsiakin vastaan. Tällä kertaa ensin Theodore piti viivan, hetken päästä laukoi Rowneyta jaloille, joka jäi sätkimään jäähän, sitten pelasi siipeen Karlssonille, joka laukoi päätyyn, Smith poimi kiekon, syötti Marchessaultille, joka antoi slottiin siirtyneelle Karlssonille ja tämä upotti ykkösellä kiekon Murrayn längistä sisään. Reilun neljän minuutin jälkeen kakkonen mylläsi päädyssä ja lopulta Haula kokeili slotista patenttikuvion päätteeksi, mutta veto jäi vajaaksi. Seuraavassa vaihdossa Hagelin spurttasi vasenta laitaa, mutta laukoi yli pienestä kulmasta. Pari minuuttia myöhemmin uusittu nelonen pyöri kulmissa ja Engelland pääsi pommittamaan viivasta tuloksetta. Ensimmäisellä mainoskatkolla puolestaan nähtiin kotijoukkueen kunnianosoitus ja aplodit Fleurylle. Viasatin lähetyksessä näytettiin mieluummin mustaa ruutua kuin tribuuttivideota.

  Kahdeksan minuutin kohdalla Perron pääsi laukomaan slotista riiston päätteeksi, mutta viime hetkellä Dumoulin taisi saada lavan väliin. Minuutti myöhemmin puolestaan Pens käänsi nopean keskialueen riiston jälkeen pelin yli sinisen. Guentzel suojasi, rytmitti ja syötti toiseen aaltoon Kesselille, joka luisteli oikealle b-pisteelle ja latasi kiekon maskin takaa etuyläristikkoon. Smithilta huolimatonta pelaamista keskialueella. Erän puolenvälin jälkeen kolmonen rakensi maalipaikan 3v2-hyökkäyksen päätteeksi takaviistoon Eakinille, joka laukoi keskeltä Murrayn syliin. Hetken päästä Smith kolasi maalin kulmalla irtokiekkoa tavoitelleen Rustin ja joutui boksiin. Viisas jäähy, jolla Smith esti maalin. Ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue ei saanut edes kuviota kasaan, kun Bellemare-Carpenter dominoi syöttölinjojen peittämisessä sinisen päällä. Simon laukoi ylivoiman lopussa Määtän levityksestä kertaalleen ilman maskia, mutta se oli helppo olkapäätorjunta Fleurylle. Hetken päästä Kessel syötti ykkösellä keskialueelta keskelle Guentzelille, joka oli hiipinyt Millerin ja Huntin taakse, mutta hänen rystynosto läpiajosta epäonnistui. Taitava syöttö Millerin putkista, mutta onneksi Fleury oli muuri. Kolme minuuttia ennen loppua Haulan vitja meinasi kiskaista säkin, kun Malkinilta riistettiin kiekko, mutta vaikka Murray ui jo jäissä, Perron ei saanut tehtyä maalia. Puolitoista minuuttia ennen loppua puolestaan Sheahan sai syötön slottiin ja Fleury otti jälleen yhden olkapäätorjunnan. Avauserän kudit kirjattiin 12-10, melko tasainen erä jossa molemmilla oli paikkansa.

  Toisen erän alussa Simon kaatoi haulan keskialueella ja vieraat pääsivät ylivoimalla toistamiseen. Ylivoima ei ollut niin hyvä kuin ensimmäinen ja Pens selvitti sen suhteellisen helposti. Sen jälkeen Malkin jätti taakse Simonille, joka pääsi laukomaan vapaasti, mutta Fleury potki vastaan ja liimasi vedon syliinsä oikealta kaarelta. Kuuden minuutin jälkeen Vegas siirtyi kahden maalin johtoon, kun Haula painoi päätyyn irtokiekon perään. Sen jälkeen Perron punnersi esiin ja lopulta kiekko ajautui viivaan Schmidtille, joka nousi oikeaa kaistaa, heitti rystyllä keskelle, josta kiekko kimposi Hagelinin luistimesta maalin kulmalle ja Neal siirsi kiekon ykkösellä rystyltä sisään. Hieman onnekas maali, mutta vahvan päätypelin kautta luotu maalipaikka, joten siinä mielessä ansaittu maali kovan työn jälkeen. Hetkeä myöhemmin Smith vapautti Karlssonin läpi ties monettako kertaa tällä kaudella, mutta tällä kertaa suora kuti läheltä ei uponnut. Kahdeksan minuutin kohdalla Kessel kaarsi slottiin laidasta ja kilautti toistamiseen tolppaa. Jatkotilanteessa Schmidt heitti kiekon katsomoon ja Pens sai ylivoiman. Alivoiman alku oli yhtä vahva kuin avauserässäkin ja Pens sai vasta lopussa pari puolittaista maalipaikkaa kaukaa.

  Reaves kuitenkin onnistui kaventamaan erän puolivälin jälkeen, kun Theodore ei saanut kiekkoa veks, vaan Sheahan riisti, passasi Reavesille vasempaan laitaan ja hän upotti tarkan laukauksen taka-alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Simon otti erän toisen jäähynsä kolattuaan vieraiden pelaajan maalin edessä. Isäntien AV toimi mukavasti ja he saivat lapaa väliin laukaisuyrityksiin ja viivatoimituksiin. Kuusi minuuttia ennen erän päätöstä Schmidt heitti jo toistamiseen kiekon laidan yli ja seurauksena oli kakkua ilman kermavaahtoa. Malkin pääsi laukomaan rystyltä voitetun päätypelin jälkeen maalin edestä, mutta Fleury otti varman kopin. Alivoimalla Vegas pääsi 3v1-hyökkäykseen, kun Karlsson tönäisi Malkinin selästä jäähän, mutta hyökkäyksen päätteeksi kiekko hukkui luistimiin ja tilanne kuihtui. Seuraava tilanne tuli Hagelinille maalin eteen, mutta Fleury ryösti hänet. Pens tasoitti ajassa 37:24, kun Rust syötti vasemmalta keskelle toiseen aaltoon Colelle, jolla oli aikaa tähdätä ja laukoa kiekko etuyläkulmaan. Haula laskeutui liian alas, miehet hukkuivat eikä Hunt ehtinyt paikkaamaan. Hetken päästä puolestaan Malkin oli läpi, mutta Fleury tökkäsi kiekon lavasta ennen vetoa. Reilun minuutin kuluttua tasoituksesta Pittsburgh meni johtoon, kun Guentzel sai kiekon viivaan Crosbyn ja kumppaneiden höykytettyä ensin päädyssä nelosvitjaa sekä Schmidt-McNabb paria. Tuch ei ehtinyt blokkaamaan Guentzelin vetoa ja kiekko painui ruuhkan läpi takakulmaan. Karmean huono erän loppu hallitsevan mestarin kotiluolassa.Toisen erän kudit merkittiin isännille 11-8.

  Päätöserän alkuun ykkönen rakensi paikan suorasta hyökkäyksestä vasempaan laitaan Marchessaultille, joka kuitenkin laukoi niukasti ohi etukulmasta. Kolmen minuutin jälkeen isännät tuplasivat johtonsa, kun hyökkäysalueella Bellemare antoi karmean harhasyötön keskelle Malkinille, joka karkasi Kesselin kanssa yv-hyökkäykseen. Kessel antoi kiekon takaisin Matille, joka hidasti ja laukoi sitten tarkasti keskeltä kiekon ohi Fleuryn Engellandin ollessa jo heittäytyneenä jään pinnassa. Kolme minuuttia myöhemmin sama kaksikko paketoi pelin, kun Hagelin poimi päätykiekon, passasi maalin kulmalle Malkinille, joka jatkoi ykkösellä takatolpalle ja Kessel puttasi kiekon sisään. Hunt-Miller pari sekä kolmosvitja olivat niin mankelissa ettei mitään rajaa. Sitä edellisessä vaihdossa Crosbyn vitja mylläsi vajaan minuutin verran jo Vegasin alueella ja mm. Crosby punnersi rystyltä maalille helposti ohi McNabbin. Vegas kavensi seuraavassa vaihdossa, kun Bellemare riisti kiekon hyökkäysalueella, tarjosi viereen Tuchille keskelle, joka laukoi patjaan ja Carpenter siivosi karat sisään ajaessaan maalille. Minuutin päästä oli illan kolmannen viivyttämisjäähyn vuoro, kun Haula neppasi kiekon katsomoon. Ylivoimalla Letang kilautti viivasta tolppaa ranteella, mutta sen lähemmäksi maalia ei Pens päässyt. Alivoimaparit olivat tosiaan tutusti Bellemare-Carpenter, Smith-Karlsson ja Eakin-Lindberg.

  Kahdeksan minuuttia ennen loppua Vegas tuli vielä kosmeettisesti maalin päähän, kun Smith riisti kulmassa Letangilta, Marchessault poimi irtokiekon ja laukoi pienestä kulmasta vasemmalta kiekon maalin kattoon, jonne se myös jäi. Murrayn piikkiin tuo maali. Sen jälkeen tosiaan Pittsburgh taas terävöityi. Kolme minuuttia ennen loppua Bellemare tulitti viivasta suorahyökkäyksen päätteeksi Schmidtin jätöstä, mutta Murray torjui. Hetkea myöhemmin Hagelin sai Kesseliltä syötön maalin eteen, mutta Fleury ryösti rystynoston räpylällään. Vieraat ottivat maalivahdin pois 1:30 ennen loppua. Vegas ei kuitenkaan saanut laukaustakaan ennen kuin Rust osui tolppaan keskialueelta ja heti perään Miller kaatoi Dumoulinin kulmassa ottaen jäähyn 16 sekuntia ennen loppua. Viime sekunneilla Theodore toimitti maalille laidasta, mutta Schultz sai lavan väliin ja peli oli sillä selvä. Niukka 5-4 tappio, mutta esitys oli surkea. Päätöserän vedot merkittiin 15-7, joten Pens oli hallitsevampi osapuoli tuossa erässä.

  Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän pyörittiin Vegasin alueella. Materiaaliero näkyi heti, kun Vegasin viisikkopeli ja PAPP rakoili. Fleury otti monta huipputorjuntaa viidestä päästetystä huolimatta. Pakistossa melkein kaikki olivat pulassa. Eniten Hunt, Miller, Theodore ja Engelland. Hyökkääjistä ykkönen oli mukavan tehokas kahdella maalilla. Haulan vitjalle yksi maali, samoin uusitulle neloselle, mutta mikään vitja ei selvinnyt puhtain paperein oman alueen pelaamisesta.
   
 6. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  54/82 Sharks vs. Golden Knights

  Kuuden pelin vierasreissu päättyi San Josessa. Fleury jatkoi maalissa. Kenttäpelaajisto oli sama kuin Pittsburghissa.

  Olympialaisten vuoksi seuraan vain sivusilmällä Vegasin pelit, joten raportit ovat hieman tiiviimpiä. Ensimmäisillä minuuteilla ei tapahtunut mitään, kunnes vajaan viiden minuutin kohdalla Burns laukoi viivasta ja Pavelski ohjasi kiekon sisään Bellemaren edestä. Pari minuuttia myöhemmin Neal riisti omalla sinisellä ja polki karkuun, mutta puolustaja sai kammettua hänet irti kiekosta Nealin suojaamisesta huolimatta. Hieman ennen erän puoliväliä Donskoi tarjoili vasemmalta keskelle Pavelskille, joka laukoi Fleuryn syliin ahtaasta välistä. Sen jälkeen Theodore huitoi Bödkeriä tämän suojatessa ja sai jäähyn. Burns, Lapanc ja Couture laukoivat vuorotellen tuloksetta takakolmiosta.

  Vieraat saivat ensimmäisen laukauksen kohti Jonesia vasta ajassa 14.00 ja heti kiekko meni maaliin, kun Millerin viivatoimitus blokattiin keskelle, josta Perron laukoi päin Jonesia ja Haula siivosi reboundin putkista sisään. Sitä ennen Sharks oli laukonut 12 kertaa. Keskialueen ylittäminen syöttelemällä oli vaikeaa isäntien laitettua trapin pystyyn varsinkin avauskympillä. Kolme minuuttia ennen erän loppua Donskoi passasi ensin Meierille paikan rystylle, jonka Engelland blokkasi mailalla ja myöhemmin samassa vaihdossa suomalainen sai syötön oikeaan laitaan suorassa hyökkäyksessä laukoen matalan kudin takapatjaan. Avauserä päättyi lopulta 1-1, joka oli hyvä tulos vieraille Sharksin vietyä laukaukset 16-3.

  Toisen erän avausvaihdossa ykkönen osui. Hyökkäysalueen riiston jälkeen Karlsson sai ristipassin Smithilta vasemmalle, syötti oikealle maalin kulmalle Marchesssultille, jonka kudin vapaasta paikasta Jones vielä torjui, mutta Karlsson siivosi irtokiekon maaliviivalta sisään. Neljän minuutin kohdalla Joonatan koukkasi itsensä kulmassa boksiin. Sitä ennen Vegas oli vienyt erän alun kudit 7-0 kohti maalia eli alku oli ollut täysin päinvastainen kuin avauserässä. YV kuihtui nopeasti, kun isännillä oli liikaa pelaajia jäällä. Vegaskaan ei ylivoiman rippeillään saanut luotua maalipaikkoja. Hetkeä myöhemmin Ward jäi Schmidtin jyräämäksi, joten hänet talutettiin pukusuojaan. Ennen erän puoliväliä Donskoi-Meier parivaljakko oli pahanteossa jälleen, mutta Fleury torjui Meierin yrityksen läheltä.

  Erän puolenvälin jälkeen Eakin sai kakkua ilman hilloa koukattuaan maalille ajanutta Tierneyta. Burns pääsi laukomaan siivestä one-timerin, mutta Fleury ehti liukumaan eteen. Sharks kuitenkin lopulta hyödynsi ylivoiman, kun Meier leikkasi keskelle, syötti nousevalle Burnsille, joka laukoi päin Fleurya oikealta ja eteen pompanneen kiekon ohjasi vartalollaan maaliin maalille ajanut Meier. Hetken päästä Engelland laukoi päin Karlssonia, joka jäässä maatessaan huitaisi Derykia ja sai jäähyn. Marchessault haki toiselta puolelta pari kertaa avointa Smithia, mutta syötöt eivät osuneet lapaan.

  Viimeisellä vitosella Leipsicille pelattiin suorahyökkäyksen päätteeksi paikka oikealle takatolpalle, mutta Jones sai räpylän väliin. Seuraavaksi Pavelski pääsi läpi, mutta Huntin heittäytyminen häiritsi hieman laukausta, joka jäi vajaaksi. Kaksi minuuttia ennen loppua Perron laukoi ensin slotista ja sitten pääsi vielä ohjaamaan Engellandin syötön viivasta, mutta ensimmäinen meni ohi ja toinen logoon. Tauolle mentiin 2-2 lukemissa. Vegas kavensi laukaustilaston eron 13 laukauksesta neljään vieden toisen erän tilaston 17-9. Vierasjoukkue sai toisessa erässä huomattavasti paremmin kiekkoa syvään ja pysyttyä siinä hyökkäysalueella.

  Päätöserä alkuun Smith taklasi keskialueella ylävartaloon Couturea, joka poistui koppiin. Kolmen minuutin jälkeen Smith nousi oikealta maalille ja Bödker joutui kaatamaan hänet. Ylivoimalla Tuch kilautti tolppaan läheltä suorahyökkäyksen päätteeksi saatuaan hyvän käyttösyötön selustaan. Hetkeä myöhemmin Sharks pääsi vuorostaan ylivoimalle Tuchin korkean mailan vuoksi. Kotijoukkue hyödynsi sen, kun Burns syötti maalialueen halki ja Pavelski laukoi takatolpalta kiekon riman kautta maaliin. Vegas tasoitti erän puolivälissä, kun McNabb nousi vasemmalta ja laukoi kiekon läheltä ylös tarkasti.

  Vegas meni johtoon viisi minuuttia ennen loppua, kun Perron syötti sinisen jälkeen vasempaan laitaan ja Neal upotti läheltä kiekon längistä sisään. Tilanne lähti Nealin riistosta omalla sinisellä, jota seurasi käyttösyöttö ja kliininen viimeistely. Sitä ennen Vegas oli ehtinyt tuhlaamaan yhden ylivoiman tasoituksen jälkeen. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Marchessault ajoi oikealta maalille, mutta ei onnistunut ohittamaan rystyltä Jonesia. Minuutti myöhemmin Bellemare sai mailan naamaan ja se katkaisi isäntien kirin. Sharks otti maalivahdin pois hetken päästä ja Joonatan naulasi pelin tyhjiin reilu minuutti ennen loppua. Komea 5-3 vierasvoitto surkean avauserän jälkeen.

  Fleurylle voitto ja vei veskaritaiston. Hyökkääjistä kehut kärkiketjuille tehoista. Puolustajista Millerille pari passia, McNabbille maali ja Schmidt oli muuten vain hyvä. Theodore oli huonoin, varsinkin avauserässä yksi turha jäähy ja pari menetystä omissa.
   
 7. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Sanotaan Vegasin pelaajien tämänhetkisestä "ylisuorittamisesta" sitten mitä tahansa, niin onhan tuo vaan nyt mykistävää, että Erik Haulalla on näinkin pitkällä kautta tällä hetkellä yhtä monta maalia tehtynä kuin esim. Patrick Kanella, Kopitarilla, Marchandilla ja Tarasenkolla.

  Niin joo, ja suomalaisista vain Patrik Laine on maalimäärässä Haulaa edellä.

  On se huikeata. Kukapa olisi vuosi sitten uskonut, että tässä ollaan nyt?
   
 8. Mängimies Jäsen

  Jos on Haulan maalimäärä mykistävä, niin millä adjektiivilla kuvaisi William Karlssonin vastaavaa?

  Haulan kahden viime kauden maalimäärät 14 ja 15. Nyt kasassa siis 21 maalia. Karlsson tehnyt jo 29 maalia. Hänen kahden viime kauden maalimäärät 9 ja 6. Siis viime kaudella 81 matsia ja kuusi maalia! Nyt pelattu 54 peliä ja tehnyt 29 maalia. Vain Malkin ja Ovetshkin tehneet enemmän.
   
 9. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  55/82 Vegas vs. Philly

  Fleury oli maalissa. Muutoin ei ollut muutoksia kokoonpanossa. Carrier oli viltissä ja Garrison jo farmissa. Lagace oli nostettu ylös Subbanin ollessa sivussa.

  Ensimmäisellä vitosella paras paikka tuli Karlssonille slottiin, kun Smith passasi päädystä hänelle paikan kauden 30. maaliin, mutta tämän veto ykkösellä kilpistyi Neuvirthiin. Provorov puolestaan pelasti yhden 2v1-tilanteen katkomalla Marchessaultin syötön Schmidtille. Viiden minuutin jälkeen Manning otti jälkipelistä jäähyn maalin edustalla Carpenterin ollessa uhrina. Valitettavasti kumpikaan ylivoima ei saanut kuviota kuntoon, kun Flyers puolusti oman siniviivan mahtavasti. Avauskympin kohokohtiin mahtuu myös se, että McNabb katkoi heittäytymällä Konecnyn syötön oikealta kohti takatolppaa.

  Sama mies osui 11:30 hujakoilla, kun kulmapelin jälkeen McNabb laukoi vapaasti viivasta kiekon ranteella Neuvirthin kainalosta alakulmaan. Sitä ennen Joonatan otti päädyssä niitin vastaan, Karlsson poimi irtokiekon, syötti Smithille b-pisteelle, joka puolestaan antoi takaviistoon vasemmalle McNabbille ja tämä maalasi. Hetkeä myöhemmin nelonen riisti sinisellä, Tuch syötti Bellemarelle, joka oli yksin läpi, mutta haki vielä syöttöä taakse, jossa Tuch ei ollut mukana, joten Vegas hukkasi 2v0-tilanteen. Flyers tasoitti kaksi minuuttia ennen loppua, kun Giroux katkaisi Theodoren avauksen, syötti syvyyteen Konecnylle, joka ruokki heti oikealta maalin eteen luistellutta Couturieria ja tämä ohjasi kiekon längistä sisään. Viimeisellä minuutilla nelosketju vielä sai paineen maalille, mutta Tuch ja Carpenter eivät onnistuneet painimaan kiekkoa sisään. Kotijoukkue vei laukaukset 11-8 ja kontrolloi peliä, kunnes yksi virhe päästi Flyersin peliin mukaan. Omalla alueella noin muutoin ei ollut ongelmia eikä Flyers saanut pitkiä kulmaralleja. Ykkös- ja nelosketju olivat isäntien parhaat.

  Toisen erän alku oli yhtä päätä. Vegas vyöryi, mutta Neuvirth otti varmoja torjuntoja. Jokainen vitja sai paineen vieraiden alueelle, mutta laukaukset lähtivät melko huonoista sektoreista. Flyers laukoi ensimmäisen kerran kohti Fleurya vasta yhdeksän minuutin jälkeen, kun Konecny nousi vasemmalta maalille, mutta Fleury torjui rystynoston. Erän puolivälissä laukaukset olivat Vegasille 10-2. Flyers puolusti omissa melko staattisesti keskustaa ja antoi vikkelän Vegasin pyöriä laidoissa.

  Flyers meni johtoon jälleen erän lopussa, kun Konecny lätytti sinisen tuntumasta maalin eteen Couturierille, joka laukoi jäänuoliaisen ja se ohjautui sisään onnekkaasti MacDonaldin luistimesta. McNabb ja Schmidt epäonnistuivat kommunikoimaan kumpi merkkaa Couturierin ja se maksoi maalin. Sitä ennen erän jälkimmäinen kymppi oli ollut samaa kuin avauskymppi sillä erotuksella, että Flyers puolusti hieman terävämmin omissa ja Vegas ei saanut niin paljon laukauksia maalille. Viisi sekuntia ennen erän loppua Flyers iski kolmannen, kun Couturier ajoi maalille väkisin oikealta punnertaen ohi McNabbin ja tökkäsi sitten Fleuryn nenän edestä kiekon keskelle Girouxille, joka puttasi sen sisään. Kahden erän jälkeen vedot olivat 27-14, mutta maalit 1-3. Avauserän hukattu 2v0 olisi pitänyt hyödyntää.

  Päätöserän avauskympillä Vegas vei vedot 6-1, mutta huippupaikat uupuivat. Theodore pääsi laukomaan samasta paikasta, josta McNabb, mutta tällä kertaa Neuvirth otti räpylätorjunnan. Flyers puolusti tiiviisti eikä Vegas lopulta päässyt Theodoren tolppalaukausta lähemmäksi. Hyvin samanlainen erä kokonaisuudessaan kuin toinenkin. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Fleury otettiin pois ja Gudas ratkaisi heti pelin iskemällä tyhjiin omalta alueelta. Päätöserän laukaukset kirjattiin 12-3, mutta suurin osa oli marjoja. Toinen kotitappio putkeen ensimmäistä kertaa organisaation historiassa, vaikka kotijoukkue vei laukaukset kokonaisuudessaan 39-18. Komplimentit vieraille toimivasta pelisuunnitelmasta, jolla otettiin vauhti pois Vegasilta.

  Fleurya ei voi syyttää maaleista. Puolustajista McNabb-Schmidt pari otti vastaan pari takaiskua ja vieraiden avausmaalissa Theodore puppeloi. Hyökkääjistä ykkönen ja nelonen olivat mielestäni parhaat. Haulan vitjalta hivenen uninen peli.
   
 10. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  56/82 Vegas vs. Chicago

  Fleury jatkoi maalissa ja pakisto oli sama, mutta hyökkäyksessä Haula oli sivussa flunssan vuoksi. Nosek palasi onneksi kokoonpanoon. Lindberg oli kakkosen keskellä, Nosek nelosessa Bellemaren ja Carpenterin kanssa sekä Tuch kolmosessa Eakinin ja Leipsicin kera.

  Chicago meni johtoon ylivoimalla, kun Wingels ohjasi Gustafssonin viivakudin sisään. Engellandilta hölmö jäähy korkeasta mailasta päädyssä. Nelosketju värkkäsi tasoituksen viiden minuutin kohdalla, kun päätypelin jälkeen Bellemare sai kiekon pelattua maalin taakse ja Carpenter hakkasi kiekon sisään etukulmasta väkisin vanhanaikaisella. Erän puolivälissä Vegas pääsi kahdesti peräkkäin 2v1-hyökkäykseen, mutta Eakinin ja Leipsicin viimeiset ratkaisut epäonnistuivat kiekon kanssa.

  Jälkimmäisellä kympillä kotijoukkue sai kaksi perättäistä ylivoimaa. Molempien viisikoiden takakolmio toimi mukavasti ja laukauksia sateli Marchessaultille ja Perronilta oikeasta siivestä, mutta maalia ei syntynyt. Alivoimalla Wingels meinasi karata, mutta Fleury tuli vastaan ja niittasi hänet tökäten samalla kiekon omille. Jälkimmäisellä ylivoimalla Hunt pommitti viivasta kovan laukauksen, joka osui Nealia polveen ja hänet talutettiin koppiin. Tuch paikkasi loppuerän Nealia kakkosketjussa. Viimeisellä minuutilla Kane vielä koukki itsensä boksiin, joten Vegasille jäi reilu minuutti ylivoima-aikaa toiseen erään. Laukaukset kirjattiin tasan 11-11 avauserässä. Vauhdikasta jääkiekkoa, jossa isännillä oli hivenen pidemmät päätypelit ja kulmarallit kuin vierailla, mutta muutoin kumpikaan ei ollut kovinkaan dominoiva.

  Toisessa erässä Sharp sai pilkun kolmen minuutin tienoilla, mutta hän laukoi päin Fleurya. Pilkku tuli mailan heitosta. Neljä minuuttia myöhemmin vieraat ottivat taas johdon, kun Sharp passasi vasemmalta maalin eteen DeBrincatille, jonka rysty blokattiin, mutta Sharp ehti kiertää maalin, nappasi kiekon ja syötti keskelle toisen mahdollisuuden, jonka Alex hyödynsi laukomalla kiekon Fleuryn putkista sisään. Pari minuuttia myöhemmin sama akseli toimi toisin päin, mutta Sharp laukoi b-pisteeltä ohi. Toisessa päässä Smith syötti ahdistettuna vasemmalta keskelle Glassin liukuessa sivuun, mutta Marchessault ei saanut avopaikasta tasoitettua, koska vieraat saivat lapoja väliin, mutta ottivat samalla jäähyn.

  Ylivoiman lopussa Theodore laukoi maalille ja Tuch melkein siirsi reboundin sisään. Neal palasi muuten myös kaukaloon toisessa erässä, joten hän ei loukkaantunut sen pahemmin. Viimeisellä minuutilla Wingels kaatoi Theodoren Vegasin maalin takana, joten jälleen Vegasille jäi yli minuutti yv-aikaa erän alkuun. Toisen erän vedot merkittiin 12-8, vaikka vieraat kyllä saivat paljon paremmat päätypelit aikaan kuin Vegas tasaviisikoin.

  Päätöserän alun ylivoima toimi, kun Hunt pommitti tasoituksen ranteella vasemmalta saatuaan levityksen Millerilta. Vegas iski kaksi muutakin maalia avausvitoseen. Smith leikkasi oikealta keskelle ja laukoi sivuttaisliikkeessä oikeaan takayläkulmaan saatuaan terävän poikittaissyötön Karlssonilta ja Perron puolestaan laukoi oikealta suorasta luistelusta kiekon puolustajan jaloista maaliin saatuaan kiekon vauhtiin keskialueen riiston jälkeen Nealilta. Jälkimmäisellä kympillä Chicago oli ylivoimalla lähellä kavennusta, mutta maalin edestä Schmidt lopulta siivosi kiekon pois Fleuryn ollessa jo jäässä. Chicago pysyi hyvin aisoissa eikä saanut kummoistakaan kiriä aikaan. Glass otettiin maalilta kolme minuuttia ennen loppua. Lopulta Nosek iski tyhjiin minuutti ennen loppua omalta siniviivalta ratkoen pelin. Toki Chicago vei päätöserässä laukaukset 11-13, mutta ei sillä huippupaikkoja ollut. Erän alun musta hetki maksoi arvokkaat pisteet. Tasuri ei olisi ollut mikään vääryys varsinaisen peliajan jälkeen. Voitto kelpaa kuitenkin kahden kotitappion jälkeen.

  Fleurylle voitto, se riittää. Hieman uusituilla ketjuilla hyvä lopputulos. Päätöseräss kärkinimet ratkoivat pelin. Huntilta hieno tasoitus ylivoimalla. Nelosketjulta pari maalia, erinomaista.
   
 11. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  57/82 Vegas vs. Öljy

  Kauden kolmas kohtaaminen ja vihdoin tuli voitto. Fleury pelasi maalissa. Puolustuksessa Sbisa ja Merrill olivat edelleen loukkaantuneina, mutta heidän pitäisi palata piakkoin. Hyökkäyksessä nelonen oli muodossa edelleen eli Nosek-Bellemare-Carpenter ja kolmosessa pelasivat Tuch-Eakin-Lindberg eli Leipsic oli viltissä.

  Olympialaisten takia sain vasta nyt katsottua peli ja kirjoitan lyhyet kommentit. Oikeastaan kaikki muut ketjut toimivat tällä hetkellä, paitsi kolmonen. Tässäkin pelissä kärkiketjut loivat paikkoja hyvään tahtiin. Toisessa erässä Marchessault ohjasi Schmidtin viivaheiton sisään pyörityksen päätteeksi. Ylivoimalla puolestaan Perron laittoi Karlssonin vauhtiin oikealta ja tämä ajoi maalille vauhdilla iskien kiekon Talbotin läpi. Päätöserässä puolestaan Öljy tuli juuri täysilukuiseksi, kun Perron passasi syvyyteen, josta Nealin jatko löysi Haulan slotista ja tämä laukoi kiekon längistä sisään ahtaasta välistä. Avauserässä puolestaan nelonen vei Vegasin johtoon, kun Carpenter oli terävänä maalin edessä Engellandin laukoman kiekon jatkotilanteessa. Eakinin ketju oli ainut, jolla jäi hyökkäyssuuntaan parannettavaa jälleen kerran. Ehkä kokeilisin jälleen pidemmän stintin Leipsicia ja Tuchia yhdessä, koska heillä oli jossain vaiheessa kautta vähän kemiaa.

  Fleury oli hyvä maalissa. Vasta päätöserässä Öljy rankaisi, kun se ylitti keskialueen vauhdilla, Klefbom leikkasi keskelle ja sitten tarjoili viivan tuntumasta kiekon oikeaan laitaan, josta Draisaitl laukoi one-timerin etukulmasta sisään. Puolustajista Engelland-Theodore pari oli jäällä maalin aikaan. Se onkin tällä hetkellä heikoin pari omalla alueella, koska sijoittumisessa tulee virheitä. Tulisipa Sbisa pian takaisin, jotta Theodoren saisi katsomoon hetkeksi opettelemaan puolustusalueen puolustuspelaamista. Huntilta ei näe samanlaisia virheitä kuin Theodorelta. Hyökkäyksestä sanoinkin jo oleellisen. Kolme ketjua toimi ja yksi ei. Nelosketjusta on nostettava esiin Carpenter, joka on nyt Vegasissa tehnyt 11 pelissä tehot 4+1. Köyhän miehen Tuch tuo mukavasti syvyyttä. Kiitos vain San Joselle jälleen yhdestä hylkiöstä, josta on hiottu timantti Vegasissa. Maalin lisäksi hän kilautti tolppaan päätöserässä.

  Ylivoimalla Vegas teki taas maalin, se oli hyvä juttu. Viimeisten viikkojen aikana se on alkanut toimimaan taas hetkellisen suvantovaiheen jälkeen. Pelistä voisi nostaa esiin myös Millerin ja Khairan myllyn päätöserässä, joka lähti Millerin aloitteesta, koska hän ei pitänyt hänen saamastaan taklauksesta. Laukaukset kirjattiin 28-29, joten niiden suhteen peli oli suhteellisen tasainen. Kumpikaan ei ollut dominoiva kiekolla, mutta Vegasilla oli hivenen paremmat päätypelit ja kulmarallit kuin vierailla. Varsinkaan päätöserässä Oilers ei saanut riittävää painetta annettua Vegasin puolustajille, jotka käänsivät peliä hyvin pois omista. Avauserä oli vahvin vierailta, mutta he jäivät ilman palkintoa siinä. Vegas blokkasi ensimmäisessä erässä yhdeksän vetoa ja muissa vain kolme.
   
 12. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  58/82 Vegas vs. Lehkonen & Niemi

  Fleury jatkoi maalissa. Sbisa palasi pitkästä aikaa peleille ja toiveeni mukaisesti Theodore oli viltissä. Hyökkäyksessä myös toiveeni toteutui eli Leipsic korvasi Lindbergin kolmosen laidassa.

  Avauserässä paiskottiin viisi maalia ja se oli melko tasainen. Toinen erä puolestaan oli selkeästi isäntien hallintaa. Kolmannessa erässä Habs vei vedot 7-12, mutta ei uhannut voittoa missään vaiheessa. Kotijoukkue meni johtoon jo kahden minuutin kohdalla, kun Karlsson kaapi ylivoimalla aloitusvoiton, Marchessault siirsi viivaan, Schmidt levitti ja Smith pommitti oikealta kiekon maaliin ilman maskia. Niemen piikkiin tuo maali. Pari minuuttia myöhemmin Hudon sai syötön vauhtiin siniselle, kiersi Huntin ja veivasi kiekon sisään. Hunt paikkasi virheensä hetkeä myöhemmin, kun Sbisa levitti viivassa ja Hunt laukoi tuplamaskin takaa kiekon takayläkulmaan. Nosekilta erinomaista maskipelaamista. Bellemare loukkasi rannettaan jäätyään Meten taklauksen alle, joten Haula ja Karlsson tuurasivat häntä nelosessa. Hieman ennen erän puoliväliä Haulan levitys vasemmalta löysi Nosekin toiselta puolelta ja tämä laukoi one-timerin maaliin. Se riitti Niemelle ja Kari Hinta joutui maaliin vapaapäivänään. Habs kavensi 11 minuutin jälkeen, kun Scherbak murtautui Hudonin tavoin oikealta ja harhautti Fleuryn jäihin ja sitten puttasi kiekon sisään maaliviivalta. Miller-Hunt pari otti miinukset tähänkin maaliin.

  Toisessa erässä Vegas tosiaan hallitsi ja sai pitkiä hyökkäyksiä aikaan. Se voitti laukaukset 16-10. Kolmen minuutin kohdalla Carpenter teki Vegas-uransa viidennen maalin, kun Marchessault syötti syvyydestä viivaan, mutta Miller ei saanut kiekkoa haltuun. Se ajautui slottiin, johon Carpenter tuli sopivasti ja laukoi ykkösellä kiekon längistä sisään. Puoli minuuttia myöhemmin Engelland laukoi viivasta, Smith ohjasi kiekon patjoihin ja siirsi sitten oman reboundinsa vielä sisään voitettuaan ensin painissa Habs-puolustajan. Hienosti seurattu oman ohjauksen rebound.

  Päätöserässä sitten Habsilla oli avausvitosella pari loistavaa paikkaa, mutta ensin Fleury ryösti Hudonin keskeltä räpylällä ja sen jälkeen Shaw sai passin toimistosta keskelle toiseen aaltoon, mutta latasi kiekon ohi yläkulmasta avopaikasta. Schmidtin maali neljän minuutin kohdalla hautasi pelin lopullisesti. Hän sai syötön Smithilta oikeaan siipeen ja laukoi ranteella kiekon maaliin. Habs kavensi vielä ylivoimalla ennen erän puoliväliä, kun Drouin laukoi vasemmalta b-pisteeltä matalan laukauksen sisään. Päätöskympillä Vegasilla ei ollut hätää ja peli oli lähinnä läpsyttelyä sekä kellon kuluttamista.

  Fleurylta ei ihan paras peli, mutta jälleen voitto. Puolustajista Hunt-Miller otti maalin omiin tasaviisikoin, mutta sitten hyökkäyssuuntaan Hunt paikkasi oman virheensä maalilla ja laukoi muutenkin ahkerasti. Samaa näkisi mielellään Theodorelta. Hyvän alkukauden jälkeen Huntilla oli pieni vaikeampi jakso kauden keskellä, mutta nyt homma on alkanut rullaamaan taas tehojenkin valossa. Sbisan paluu nosti Engellandin tasoa ja he ottivat tehotilastoon lukeman +2. Schmidt keräsi pari pinnaa ja oli totutun hyvä molempiin suuntiin. Hyökkääjistä sitten kolmosketju toimi paremmin, kun Leipsic tuli toiseksi laituriksi ja hekin saivat pyörityksiä aikaan. Nelosesta jälleen Carpenter maalasi, huikea ryöstö San Josesta. Samoin Nosek iski maalin. Ykkösestä Florida-kaksikko vietti kolmeen pisteen iltaa. Oikeastaan kakkosen laituripari Neal-Perron oli pelin ainoa, joilla tekeminen jäi hivenen piippuun, mutta kyllä heilläkin oli paikkoja.
   
 13. Labomba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Loistavia nää Salmingin raportit, itsellä ei anna työrytmi periksi katsoa kuin satunnaisia lightning pelejä joten innolla tulee luettua hyviä raportteja.
   
 14. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Kiitos.

  59/82 Vegas vs. Ankat

  Todella unisilla silmillä katsoin peliä olympialaisten ohessa. Puolet meni ohi, mutta raapustetaan jotain silti. Fleury jatkoi maalissa Subbanin ollessa edelleen telakalla. Puolustuksessa ei ollut muutoksia. Sen sijaan hyökkäyksessä Neal oli sivussa flunssan takia. Bellemare puolestaan siirrettiin sairaslistalle edellisessä pelissä tulleen rannevamman takia. Farmista nostettiin alkukaudesta pari peliä ylhäällä pelannut Matteau sekä harjoituspeleissä ennen kauden alkua tehokkaasti esiintynyt tsekki Tomas Hyka, joka teki NHL-debyyttinsä. Tuch oli nostettu kakkoseen Nealin tilalle. Kolmosessa Eakin kanssa pelasivat Nosek ja Carpenter. Nelosessa olivat sitten jämät eli Lindberg keskellä ja farmiukot laidoilla.

  Peli oli melkoista grindaamista. Avauserässä vedot menivät vain 8-4 Vegasille. Avauskympillä paras paikka tuli Karlssonille, joka laukoi vasemmalta pienestä kulmasta vastakiekkoon kohti oikeaa alakulmaa, mutta Gibsonin räpylä oli tiellä. Ducks meni johtoon 13 minuutin kohdalla, kun Cogliano suojasi kiekkoa, luisteli laidasta siniviivalle ja heitti sieltä kiekon maalille, josta Silfverberg ohjasi sen sisään. Hunt ei saanut mailaa kuriin eikä Miller blokattua Coglianon toimitusta maalille. Mutta noin muutoin melko tylsä erä, kumpikin puolusti tarkkaan. Vegas pääsi erän loppupuolella 2v1-hyökkäykseen, mutta Marchessault ei pystynyt Smithin syötöstä ohittamaan Gibsonia, joka ehti liukumaan eteen, kun Joonatan ei laukonut suoraan syötöstä. Toinen erä oli maaliton ja siinä vedot menivät 5-8. Hyvin samanlainen kuin avauserä, kummallakin vain muutama maalipaikka. Vaikka Vegas laukoi vain viidesti kohti maalia, sekin sai kyllä painetta vieraiden päätyyn, mutta Ducks blokkasi peräti 11 laukausta. Ducks iski kiekon maaliin erän loppupuolella, mutta tilannetta edelsi paitsio, joten Getzlafin punnerrus laidasta slottiin ja terävä rannelaukaus etukulmaan oli turha suoritus. Viimeisillä sekunneilla Smith osui luistimellaan karvatessaan maalin takana olleen Gibsonin luistimeen, joka horjahti ja loukkasi alaraajaansa. Päätöserässä Miller olikin vieraiden maalissa. Vegas vei laukaukset 20-8, mutta ei saanut kuparista rikki. Heti erän alussa Nosek passasi päädystä slottiin, mutta Eakin laukoi Millerin räpylään kiekon. Erän ainoasta maalista vastasi Ducks, kun Getflaz pyörähti laidasta vapaaksi keskelle, sai kiekon sinne useamman miehen laitakahinan jälkeen ja laukoi läheltä jäänuoliaisen, joka kimposi maalille ajaneen Mansonin luistimesta ohi Fleuryn.

  Fleurylta rutiinipeli, ei voinut maaleille mitään. Puolustajista puhtaat paperit ykköspari McNabb-Schmidtille. Muut parit ottivat maalit mieheen omiin tasaviisikoin. Hykalle debyytissä peliaikaa 11:37 ja kaksi kutia kohti maalia, joista toinen tuli muistaakseni heti ensimmäisessä vaihdossa, kun hän heitti ennen sinistä kiekon kohti Gibsonia. Ihan hyvää pörräystä, mutta vielä temmossa oli totuttelemista. Päätöserässä lopussa hän sai parhaan paikan ilman maalivahti, kun Marchessault syötti päädystä maalin eteen, mutta Hyka ohjasi kiekon läheltä Millerin räpylään. Hirveästi ei voi kehuja antaa, kun sarakkeessa on nolla maalia. Haula laukoi kuudesti ja Marchessault neljä kertaa, mutta tehottomuus vaivasi. Repalainen kokoonpano näkyi peliesityksissä ja tuttua rullaavuutta ei nähty. Nosekista ja Carpenterista pidin Eakinin laitureina.
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  60/82 Vegas vs. Flames

  Fleury jatkoi maalissa. Merrill palasi peleille Huntin tilalle. Hyökkäyksessä Hyka oli nostettu Eakinin ja Carpenterin rinnalle kolmoseen sekä Nosek alennettu neloseen Matteaun ja Lindbergin viereen.

  Ensimmäiset 15 minuuttia olivat isäntien hallintaa. Flames sai ensimmäisen laukauksen kohti maalia vasta jälkimmäisellä kympillä ja Vegas vei vedot erässä 11-6. Avausmaali syntyi parin minuutin jälkeen, kun Hyka pyöri kulmassa ja syötti sitten sieltä maalille. Flames-pakki sohaisi kiekon suoraan slottiin, josta Carpenter laukoi sen nopeasti kohti maalia ja kiekko upposi ohi Rittichin. Hykalle olisi suonut merkittävän syöttöpisteen tilastoihin, mutta sitä ei merkitty. Sen jälkeen tosiaan Vegas hallitsi. Haulan ja Eakinin vitjat saivat parhaat kulmarallit aikaan. Flames tasoitti 16 minuutin kohdalla, kun Brodie polki keskikaistaa, passasi sitten sinisellä oikeaan laitaan Hamonicille, joka antoi vetosyötön jäitä pitkin maalia kohti jatkaneelle Brodielle ja tämä ohjasi kiekon Fleuryn putkista sisään. Lindbergille miinusta siitä, että hän ei seurannut miestään kunnolla loppuun asti. Viimeisellä minuutilla Hyka haastoi laidasta keskelle ja hankki ylivoiman. Kakkosylivoima toimi, kun Theodoren tilalla viivassa ollut Schmidt levitti siipeen, josta Smith lähetti ohjurin slottiin ja Karlsson laittoi lavan väliin tehden kauden 30. maalinsa.

  Toisen erän alussa Hamilton tasoitti, kun hän nousi oikeaa laitaa ja laukoi etukulmasta kiekon ohi Fleuryn. Maalivahdin piikkiin. Vegas iski melkein heti perään illan kolmannen maalinsa, kun Marchessault syötti kulmasta viivaan toiseen aaltoon Millerille, joka latasi lyöntilaukauksen, Rittich pomputti ilmaan ja Smith löi viivalta karat sisään voittamalla painissa Brodien. Sen jälkeen seuraavaa osumaa odoteltiin erän puolenvälin yli, kunnes Flames iski ylivoimalla. Gaudreau oli hankkinut jäähyn punnertamalla väkisin kolmen miehen keskeltä kiekon kanssa ja Haula oli koukannut itsensä jäähylle. Mutta tasoitusmaalissa Gaudreau levitti neliön läpi oikeaan siipeen, josta Hamilton toimitti slottiin ja kiekko ohjautui Eakinin luistimesta ohi Fleuryn. Kaiketi Tkachuk hipaisi vielä ilmassa kiekkoa hanskallaan, koska maali merkittiin hänelle. Vegas iski kuitenkin pari minuuttia myöhemmin, kun Perron käänsi vasemmasta kulmasta toiselle puolelle Tuchille, joka otti kiekon vauhdissa haltuun luistimella ja laukoi sitten läheltä ylös maalin kattoon etukulmasta. Hieno viimeistely. Haulalle kakkossyöttö. Toisessa erässä vedot kirjattiin vieraille 8-14. Flames oli paljon parempi kiekollisena kuin avauserässä. Se sai pitkiä hyökkäyksiä aikaan yhtä lailla kuin kotijoukkue ja toimitti kiekkoa hanakasti maalille. Fleury oli onneksi mies paikallaan torjumalla esim. viimeisillä sekunneilla slotista lähteneen Hamiltonin vedon.

  Päätöserässä Vegas palasi kuskin paikalle ja Flames sai kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana vain yhden vedon kohti maalia aikaan, vaikka lopulta veikin laukaukset erässä 7-11. Calgary iski kiekon maaliin erän alussa Monahanin toimesta, mutta tilannetta edelsi paitsio, joten toisessa pelissä putkeen valmentajan haasto toimi. Heti perään Vegas meni kahden maalin johtoon, kun kakkonen möyhi kulmassa. Lopulta Haula sai tökättyä kiekkoa kohti slottia, sitten Perron osui siihen yhtä aikaa Flames-puolustajan kanssa ja lopulta Tuch sai siirrettyä kiekon kohti viivaa, josta Sbisa latasi ruuhkan läpi kiekon pussiin. Rittich ui jään pinnassa tuossa tilanteessa jo. Erän puolivälissä Tuch ja Hamonic ottivat myllyt ja sen myötä Tuchista tuli organisaation historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Gordie Howe -hattrickin. Hetkeä myöhemmin sitten kotijoukkue ratkoi pelin lopullisesti, kun Perron sai syötettyä kiekon viivaan Sbisalle, joka latasi vastakiekkoon ja maalin kulmalta Nosek ohjasi ilmasta kiekon sisään, vaikka Haula oli samoilla apajilla. Nosek siis tuurasi boksissa istunutta Tuchia heti onnistuneesti. Kolme minuuttia myöhemmin Carpenter otti 100-0 aloitusvoiton ja Eakin laukoi ranteella maskin takaa kiekon maaliin. Se katkaisi kaiketi 18 ottelun maalittoman jakson. Loppuminuutit pelailtiin pois alta ja Vegas voitti 7-3.

  Fleury oli hyvä yhtä maalia lukuun ottamatta. Hyökkäyksessä kehut Haulan ja Eakinin vitjoille. Erityisesti tuo Hyka-Eakin-Carpenter oli pirteä. Sharks-ryöstö Carpenterille jälleen pari tehopistettä. Hyka paransi avauspelistään ja oli vielä paremmin pelin sisällä. Avausmaalista olisi voinut antaa edes säälistä Hykalle uran avauspisteen. Ykkönen teki kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla, joten heiltäkin kelpo iltapuhde, vaikka kaksi muuta ketjua erottui vielä enemmän edukseen. Nelosketju jäi miinukselle eivätkä he muutoinkaan pahemmin vakuuttaneet. Varsinkaan Lindberg ja Matteau. Puolustajista Sbisalle pari pinnaa ja kauden toinen maali. Ollut totutun hyvä loukkaantumisen jälkeenkin. Miller oli illan tehotilastokuningas lukemallaan +3. Merrillilta hyvä paluu, varmaa peliä ja korvasi Huntin mainiosti.
   
 16. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juuri tässä samaa ihmettelin. Nyt ruottalaispojalla siis 33 kaappia kasassa, kiekko uppoaa hyvin rutinoituneesti kun paikka aukeaa. Onkohan kaveri KOSKAAN aikaisemmin tehnyt yhtä monta maalia kauden aikana? Tässä kohtaa voi sanoa että oli kyllä kohtuu hyvin scoutattu VGK:lta. Vaivaisella miljoonan liksalla 40-50 maalin mies. Ja kaikkein iloisin olen Karlssonin itsensä puolesta, varmaan vielä vuosi sitten tähän aikaan olisi lähinnä naurahtanut katkerasti jos joku olisi heittänyt että "ens vuonna kisaat muuten rakettipalkinnosta".