Ilmoitukset

Nimimerkki Lätkä huilaa seuraavan kuukauden sääntöjen 5§:n ja 9§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki nummenkallio huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 4 ja 9§:n perusteella.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Vegas Golden Knights 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana sakkr, 22.02.2016 klo 14.45.

 1. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Siitä huolimatta tuo saattoi olla se mahdollisuus, jolla NHL-uran jatko vielä on mahdollista.
   
 2. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #8, Athletic Bilbao, Millwall FC, Saints
  Meneekö tämä case Pulkkinen nyt välimieskäsittelyyn? Vai voiko joku toinen organisaatio tehdä tarjouksen (epätodennäköistä)?
   
 3. Wäinö#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
  Ymmärtääkseni edessä on välimieskäsittely, ellei sopimusta synny ennen sitä. En minäkään Pulkkisena ottaisi kaksisuuntaista. Yleensä se tarkoittaa, ettei reilua näyttöpaikkaa välttämättä tule. Toki ihan tykkinäytöillä pelipaikka varmasti tulisi. Ihan mahdollista kuitenkin tuo ykssuuntainen pahvi vielä, kun ei tuo Vegasin hyökkäys vielä kovin laaja ole.
   
 4. Ävssät Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Tämä tulee nyt ulkomuistista, ilman varmistusta, mutta välimieskäsittelyyn mennään vain jos jompi kumpi osapuoli sopimuksen sinne vie. Välimieskäsittely ei ole mikään automaatio, tuo Vegasin tarjous vain tarkoitti seuran säilyttävän Pulkkisen oikeudet. Kyllä, joku muu voi tehdä Pulkkiselle tarjouksen, mutta Vegasilla on oikeus tuo matchata jolloin Pulkkinen on Vegasin miehiä samanlaisella sopimuksella, kuin minkä Pulkkinen jonnekkin muualle on hyväksynyt.
   
 5. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Chicagosta saapunut Krüger jatkoi sitten heti matkaansa Carolinaan. Vastineena viidennen kierroksen varausvuoro. Todella halvalla luovuttiin siis Krügerista, melkeinpä olisin mieluummin pitänyt Marcuksen kokoonpanossa, koska kyseessä on vasta 27-vuotias pelaaja, joka olisi ollut erinomainen lisä sentteriosastolle pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. McPheen mukaan UFA-markkinoilta ei ole hankintoja luvassa, joten senkin vuoksi olisin Krügerin pitänyt. Eikä tuo kolmen miljoonan cap hit tulevasta ja sitä seuraavasta kaudesta ole mikään katastrofi. Carolinalle toki lottovoitto tuo treidi. Ja tokihan tuossa taustalla lienee myös se tosiseikka, että Chicago jätti TVR:n treidaamatta ennen draftia, jos Vegas suostuu ottamaan Krügerin samalla.

  Lisäksi Vegas on signannut viime päivinä vapaita agentteja urakalla. Maalivahtiosasto on vahvistunut Maxime Legacella ja ruotsalaisella Oscar Danskilla. Puolustukseen värvättiin Brad Hunt ja Chris Casto sekä hyökkäykseen T.J. Tynan ja Stefan Matteau. Eivätköhän nämä jampat ole AHL/ECHL-kamaa. Dansk on itselle tuttu nimi näistä ainoastaan. Columbuksen toisen kierroksen varaus vuodelta 2012, kaksi viimeisintä sesonkia on mennyt Röglessä. Dansk on jäänyt mieleen kuitenkin lähinnä junnukisoista, pelasi U20-kisoissa kuusi matsia Ruotsin paidassa 2014. Oli siis Ruotsin ykkösmaalivahti kotikisoissa, jolloin Suomi voitti kultaa Ristolaisen jatkoaikamaalilla, joka upposi Danskin längistä sisään.

  Junnujen harjoitusleiri palloteltiin läpi myös muutama päivä sitten. Mitä nyt olen lukenut muun muassa analyyseja HF Boardsilta, Alex Tuch ja Reid Duke ovat kaiketi vakuuttaneet eniten. Melko monessa rosterihahmotelmassa Tuch on merkitty myös pelaavaan kokoonpanoon kauden alussa. Tuttu nimi niin ikään junnukisoista, isokokoinen rightin laituri, joka pelasi Minnesotassakin muutaman NHL-matsin viime kaudella ennen kuin saapui siis laajennusdraftin aikana treidillä Vegasiin. Ykköskierroksen varauksista Erik Brännström on ihastuttanut myös. Täytyy todeta, että alan pitämään entistä enemmän siitä, että Vegas valitsi Erikin numerolla 15. Sulava luistelija, jolla on erinomainen pelisilmä. En malta odottaa, että pääsemme nauttimaan hänen viivatyöskentelystään tulevaisuudessa siniviivalla. Tietysti Erik ei ole mikään maailman isokokoisin puolustaja, mutta tuollainen viisas terrierimäinen pelaaja sytyttää. Rannelaukauskin vaikutti lähtevän ihan tulisesti. Tuleva kausi vielä SHL:ssa HV-71:n paidassa ja sitten kenties kokeilemaan rapakon taakse parantuneella fysiikalla.
   
 6. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 7. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuolla treidiketjussa olikin tätä jo avattu, mutta laitetaan tiivistetysti tännekin. Eli Krügerin treidi oli osa tuota TvR-diiliä, mutta tehtiin jälkikäteen jotta mies sai Chicagosta 1.7. maksuun langenneet bonukset. Eli käytännössä TvR, Krüger, 7th(2018) -> 2nd(2017), 5th(2018). Mielestäni ihan hyvä kauppa molemmille osapuolille.
   
 8. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Jep, luin myös kyseistä ketjua. Olisi tosiaan jäänyt tuo toisen kierroksenkin varausvuoro jäänyt saamatta, jos tällaista diiliä ei olisi tehty, johon viittasin oman kappaleeni viimeisessä lauseessa.

  Lindberg sai sen sopimuksensa sitten yöllä. Erinomainen caphit ja sopiva kahden vuoden pituinen diili, jonka aikana Lindberg saa todistaa olevansa vielä isomman summan arvoinen tulevaisuudessa. Jännä nähdä, että onko hänen pelipaikkansa kauden alussa laituri vai sentteri. Varmasti pelannee molempia paikkoja kauden kuluessa.
   
 9. Asbury Park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Vegas Golden Knights, Manchester United
  Krüger tosiaan teki pikastopin Vegasissa ja siirtyi eteenpäin Carolinaan. Olisihan tuo ollut alempiin kenttiin melko kova puolustava sentteri, mutta käsittääkseni hyökkäyssuuntaan ruotsalaisella on melko rajalliset taidot.

  Miltäs palstaveljistä näyttää muuten Vegasin sentteriosasto? Shipachyov on monissa spekulaatioissa ykkössentteri ja Eakin näyttäisi myös olevan kärkisenttereitä.
  Alempiin kenttiin löytyy sitten Lindbergiä, Haulaa, Bellemarea ja Karlssonia.

  Tietynlaisia kysymysmerkkejä tuolta löytyy, mutta toisaalta myös mukavasti potentiaalia.
   
 10. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Laskisin Karlssonilla olevan potentiaalia jooa tuohon kakkossentterin asemaan. Ei ole pelityyliltään luontevin kolmos- tai nelossentteri. Eakin on siinä 2/3 välimaastossa, mutta eiköhän tuo paletti vielä elä. Bellemare varmaan sopivin nelosen keskelle. Ehkä myös Haula, jolla potentiaalia ja kykyä olla kolmossentteri. Ykkösen keskelle on jo mies varattuna. Uskon hänen onnistuvan siinä.
   
 11. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Shipachyov selvä ykkössentteri. Veikkaisin myös, että Eakin pelaa sentterinä. Haula, Lindberg, Karlsson, Bellemare -nelikosta ainakin kaksi joutunee laitureiksi. Luulen jopa, että Haulaa saatetaan kokeilla laidassa kolmessa ensimmäisessä ketjussa ja Bellemare olisi nelosen toinen laituri. Lindbergin sementoisin kolmosen keskelle. Ehkäpä jotenkin seuraavasti...

  Perron - Shipachyov - Neal
  Marchessault - Karlsson - Smith
  Haula - Lindberg - Tuch
  Leipsic - Eakin - Bellemare
  + Nosek, Duke
   
 12. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eikös "Wild Bill" Karlsson ole tähän asti kunnostautunut lähinnä puolustussuuntaan? Hyökkäyspanos on kaverilla ollut Columbuksessa hiljaisempaa vaikka hyvien pelaajien rinnalla osaakin auttavasti pelata.
   
 13. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin, siksi sanoinkin potentiaalia. Ja osaahan mies puolustaa, näkisin vaan potentiaalia enempään. Anaheimin vuosista toki on jo vierähtänyt, eikä ole sen jälkeen tullut hirveän aktiivisesti seurattua kehitystä. Voi olla ettei sitä potentiaalia ikinä löydykään.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Pulkkiselle yksisuuntainen sopimus.
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  No niin, sieltähän se Pulkkinen lopulta signattiin Vegasiin. Ilmeisesti kahden suunnan sopimuksella, mutta odotellaan vielä vahvistusta siihen. Tosiaan kuten jo aiemmin kirjoitin, kakkosylivoiman viivamiehenä tai sitten toisessa siivessä Pulkkinen voisi olla kohtalaisen hyvä suorittaja ja taustatuen antaja tehojen muodossa Shipachyovin johtamalle ykkösylivoimalle. Ensi kausi on joka tapauksessa Pulkkiselle kenties se viimeinen mahdollisuus lunastaa pelipaikka NHL:stä vakituisesti. Jos sesonki sujuu hyvin, vuoden päästä on sitten mahdollisuus saada pidempi sopimus ja päästä isompiin rahoihin käsiksi. Pidemmittä puheitta, odotan innolla mihin rooliin Gallant Pulkkisen sijoittaa kokoonpanossa. Tervetuloa Vegasiin Teemu!
   
 16. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Jokerit, Vegas Golden knights
  Pulkkisella hyvät saumat ottaa paikka kokoonpanossa, jos vain nyt saa reilun näytönpaikan. Detroitissa ei mielestäni ikinä oikein saanut edes näyttää vaan sai lähinnä jämäminutteja ja sitten toki loukkaantumisia oli kun olisi ollut roolia tarjolla. Minnesotassa oli lähinnä rotaatiopelaaja ja sitten Arizonassa joutui jostain ihmeen syystä ensimmäisen ottelun jälkeen heti katsomoon vaikka teki maalin. Nyt vain toivon, että menestystä tulee ja saisi jostain kolmosen laidalta itselleen paikan ja tähän päälle ylivoima-aikaa kun siellä Pulusta isoin hyöty.

  Ilmeisesti Näillä harjoitusleireillä Tuch ja Duke on vakuuttanut. Duke varmaan pelaa AHL:ssä kun ei ole aiemmin missään miesten sarjoissa edes pelannut, mutta Tuch varmaan pääsee aloittamaan ylhäällä ja siinä onkin potentiaalinen yllättäjä ensikaudelle.

  Jos tuosta jotain puuttuu, niin toinen kärkikenttien sentteri, mutta sitä tuskin hankitaan, kun senttereitä on jo aika paljon ja siihenkin rooliin riittää potentiaalisia kokelaita kuitenkin. Karlsson on vähän puolustavampi ja sopii rooliltaan alempiin kenttiin, mutta Lindbergillä voisi olla potentiaalia nousta tuolle tontille. Ja yksi vaihtoehto Eakin, joka on joskus tehnytkin sellaisen kohtalaisen 40 pisteen kauden ja roolia saadessaan voisi pystyä samaan ainakin ja miksei parempaankin kun vielä aika nuori. Haula on hyvä aloittaja, mutta mielestäni parhaillaan laidassa. Pakistosta puuttuu kiekollisuutta, mutta esim. Theodore voi nousta isoonkin rooliin jos kehittyy.

  Ehkä jotain tähän tyyliin, jos sen suurempia vahvistuksia ei ilmesty:

  Perron-Shipachyov-Neal
  Marchessault-Eakin-Smith
  Haula-Lindberg-Pulkkinen
  Bellemare-Karlsson-Tuch

  Schmidt-Garrison
  Miller-Theodore
  McNabb-Engelland
   
 17. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Vegas Signs Forward Brendan Leipsic and Defenseman Griffin Reinhart | NHL.com

  No niin, kaksi sopimusta saatu väsättyä. Brendan Leipsicille kahden vuoden sopimus caphitin ollessa 650 000 dollaria. Griffin Reinhartille puolestaan niin ikään kahden vuoden sopimus, mutta caphit on aavistuksen korkeampi eli 800 000 dollaria. Leipsicille olisi tosiaan ruutua tarjolla lähinnä nelosvitjassa. Viime kaudella AHL:ssa pinna per peli -tahtia Marliesissa ja nyt sitten alaketjujen kautta hakemaan kunnollista läpimurtoa NHL-tasolle. Reinhart on ihan hyvä rotaatiopuolustaja. Viime kausi meni kokonaan AHL:ssa pl. yksi ottelu pudotuspeleissä Öljyssä. Kokoa löytyy ja siten Reinhart lienee sellainen jamppa, jolla on tulinen laukaus ja kovat avaavat syötöt, mutta muutoin ne vahvuudet ovat puolustuspäässä.

  Jos tuota puolustusta miettii, rightin puolustajathan sieltä melkein kokonaan puuttuvat. Engelland toki on kolmosparissa oman kaupungin esikuvana sellainen. Colin Milleristä liikkui treidihuhuja laajennusdraftin aikoihin, mutta ainakaan vielä hän ei ole liikkunut minnekään. Kymmenen puolustajaa (Engelland, Garrison, McNabb, Merrill, Miller, Reinhart, Sbisa, Schmidt, Stoner ja Theodore) olisi reservissä ja jos noista jotain palapeliä koittaisi rakentaa, voisi se näyttää kutakuinkin allaolevalta.

  Theodore - Garrison
  Schmidt - Miller
  McNabb - Engelland/Sbisa
  + Reinhart, Merrill, Stoner
   
 18. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
 20. Mängimies Jäsen

  Gusev taitaa olla NHL:ssä sopivasti vapaa agentti tuon uuden SKA-sopimuksen jälkeen, joten jos silloin kiinnostaa lähteä kokeilemaan, niin saa valita vapaasti joukkueensa kysynnän ollessa varmasti melkoinen.

  Tuo Gusevin oikeuksien hankinta oli McPheeltä silti mielestäni kokeilemisen arvoinen siirto, joten siitä pisteet.