Vancouver Canucks (3) - Chicago Blackhawks (4), Playoff 2009, Länsi, 2. kierros

  • 19 481
  • 119

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
No, ehkä siihen on syynsä jos on katsonut hänen otteitaan pidempään ja noista on muodostunut negatiivinen kokonaiskuva.

Vähän sama kuin Canucks-faneilla Bernierin kanssa, ehkä (?). Mitä enemmän miestä seuraa, sen turhauttavampaa se on.


Edellisestä pelistä vielä sen verran, että Sundin pelasi kauden parhaan pelinsä. Ehkäpä siellä onkin vielä jotain tankissa jäljellä. Ei voi sanoa että Sudde olisi parantanut kuin sika juoksuaan, mutta sellaista pientä ja tasaista tason nostoa ollut havaittavissa tässä Hawks-sarjassa ottelu ottelulta.

Salon pelistä pitää myös olla iloinen. Ajattelin jo tuossa toisen pelin jälkeen että taas pamahti nivunen ja jos Salo tässä sarjassa kentälle palaa, on peli samanlaista varovaista muniinpuhaltelua kuin alkukaudesta ennen saikkua, mutta ehei. Salo pelasi jälleen erinomaisen pelin, luisteli ja meni tilanteisiin sillä tavalla että ei paikkoja pahemmin varottu (mitä joskus on Salon pelissä havaittavissa).

Canucksin pakistossa SOB on ollut pettymys playoffeissa. Olin koko kauden O'Brienia puolustelemassa (mielestäni hän sai aika paljon turhaa kritiikkiä kontolleen eivätkä fanit edes oikein antaneet hänelle mahdollisuutta muuttaa hänestä syntynyttä mielikuvaa), mutta nyt kovatempoisessa playoff-hokissa ei pysty enää SOBia puolustelemaan. Jäähyjä hän on hyvin varonut jo muutaman kuukauden, mutta muuten on SOBille hieman epänormaaleitakin virheitä liikaa sattunut, varsinkin tässä Hawks-sarjassa. Toisaalta pelaajat kuten Bieksa tai Öhlund tekevät myös virheitä välillä vähän liikaakin, mutta näiden pelaajien kohdalla ne annetaan myös helpommin anteeksi.

En kuitenkaan silti vaihtaisi Väänästä/Davisonia pelaavaan kokoonpanoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vähän sama kuin Canucks-faneilla Bernierin kanssa, ehkä (?). Mitä enemmän miestä seuraa, sen turhauttavampaa se on.
Tai Daniel Sedinin seuraaminen playoffeissa ja häneltä maalinteon odottaminen. Mitä enemmän häneltä odottaa, sitä vähemmän saa.

Chip Whitley kirjoitti:
Edellisestä pelistä vielä sen verran, että Sundin pelasi kauden parhaan pelinsä. Ehkäpä siellä onkin vielä jotain tankissa jäljellä. Ei voi sanoa että Sudde olisi parantanut kuin sika juoksuaan, mutta sellaista pientä ja tasaista tason nostoa ollut havaittavissa tässä Hawks-sarjassa ottelu ottelulta.
Näin on, Sundinin saldot ovat sentään loukkaantuneenakin Hawks-sarjasta piste/ottelu tahtia, mikä on varsin kelvollinen suoritus moneen hyytyjään nähden. Tosin noista pisteistä ei näe pelin kokonaiskuvaa, sillä viime pelin maalia lukuun ottamatta kaikki pisteet ovat tulleet ylivoimalla ja tasakentin Matsin peli ei ole ollut kovinkaan häikäisevää. Mutta tosiaan viime pelissä hän oli hyvä. Nyt lataankin toivoni Matsin niskaan, että kokenut pelaaja pystyisi kääntämään vielä sarjaa.

Chip Whitley kirjoitti:
Salon pelistä pitää myös olla iloinen. Ajattelin jo tuossa toisen pelin jälkeen että taas pamahti nivunen ja jos Salo tässä sarjassa kentälle palaa, on peli samanlaista varovaista muniinpuhaltelua kuin alkukaudesta ennen saikkua, mutta ehei. Salo pelasi jälleen erinomaisen pelin, luisteli ja meni tilanteisiin sillä tavalla että ei paikkoja pahemmin varottu (mitä joskus on Salon pelissä havaittavissa).
Salokin pelasi hyvän pelin. Runkosarjassa useat loukkaantumiset ovat tehneet hänestä tosiaan välillä hieman varovaisen (onko palannut puolikuntoisena kentille suurimpien tuskien jälkeen?), mutta nyt kun ei ole enää hävittävää, Salo pelaa täysillä. Hyvä niin, sillä hän on Vancouverille kunnossa ollessaan erittäin tärkeä kahden suunnan puolustaja. Sanoisin jopa, että joukkueen tärkein kahden suunnan puolustaja parhaimmillaan.

Chip Whitley kirjoitti:
Canucksin pakistossa SOB on ollut pettymys playoffeissa... Toisaalta pelaajat kuten Bieksa tai Öhlund tekevät myös virheitä välillä vähän liikaakin, mutta näiden pelaajien kohdalla ne annetaan myös helpommin anteeksi.
SOB on ollut pettymys.. Bieksa on pelannut tyhmästi jäähyjä ottaen ja tehnyt virheitä.. Mitchell on tehnyt harvinaisen paljon virheitä.. Öhlund on ollut aikaisempia playoffeja vaisumpi.. Salo on ollut loukkaantuneena... Edler on ollut mielestäni puolustuksessa ainoa, joka saa minulta puhtaat paperit.

Viiden Hawks-pelin saldona Edlerilla on 1+4 pistettä ja sarjan kärkipaikka pakkien tehoissa. Lisäksi puolustuspäässä en ainakaan muista hänen tehneen isompia virheitä ja hän on menestynyt myös taklauksissa ihan hyvin (puolustuksen eniten taklauksia).

Edler taisi pelata myös uransa korkeimmat tasakenttäminuutit sarjan neljännessä pelissä, kun hän kellotti Mitchellin parina melkein 27 minuuttia tasakenttä-aikaa. Vähän erikoista pelissä oli se, että Edler jäi tehosaldossa nollaan, kun pakkikaveri Mitchell otti samassa pelissä -2 saldon.

Mutta samalla kun tässä moititaan pakkien esityksiä, niin meneväthän nuo aina vastustajan mukaan. Ei se ole sattumaa, että viiden pakin otteet ovat olleet samaan aikaan heikot ja tehosaldoissa kaverit eivät ole pitäneet asemiaan runkosarjaan.

Runkosarjassa Canucks-pakkien tehosaldot:

Mitchell +29
Öhlund +14
Edler +11
Väänänen +8
Salo +5
SOB +5
Davison -4
Bieksa -4

Playoffeissa Canucks-pakkien tehosaldot:

Öhlund +5
Bieksa +3
Väänänen 0
Salo 0
Edler -2
SOB -2
Mitchell -3
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
R2G6

On meillä vaan uskomaton joukkue ! Jos jäisi kaikkia onnistujia kehumaan taitaisi jäädä työpäivä väliin. Ääretön taito ja kovempi tahto voittaa ratkaisi mielestäni ottelun. Tiivistettynä parempi joukkue vaan voitti !

Ja nyt kohti konferenssifinaalia !
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Game 6: CHI-VAN 7-5

En oikein tiedä mitä tässä pitäisi sanoa. Heittämällä viihdyttävin playoff-peli tänä keväänä. 3-1 -tilanteessa ainakin itselleni tuli pieni hyvänolontunne, mutta se oli nopeasti ohi, kun Canucks nousi muutamassa minuutissa tasoihin. Kolmas erä olikin sitten sellainen nitroerä, että alta pois. Maaleja mätettiin lähes vuorotahtiin, mutta kun nämä joukkueet aloittavat maalintekokilpailut, voittajasta on harvemmin epäselvää. Canucksille pitää nostaa hattua siitä, että pystyivät nousemaan parin maalin tappioasemista tasoihin ja jopa ohi, mutta tällä kertaa tuo ei loppuun asti riittänyt. Hieno päätös (hienolle) sarjalle.

Patrick "laiska, puolustussuuntaan kyvytön, tuomareille valittaja, sukeltaja, pehmeä kuin Lambi, täysin turha pelaaja kiekottomana, näkymättömissä suurimman osan ajasta, Chip Whitleyn uusi inhokki" Kane tänään vain 3+1. Suurten pelien mies. Luongo ei saanut muutamaa hyvää koppia lukuun ottamatta mitään kiinni Vancouverin maalilla. Toisin kuin Kane, Luongo ei ole suurten pelien mies. Jos oltaisiin hävitty matsi, niin latoisin kasan paskaa Rypienin niskaan, nyt en jaksa. Onneksi ei onnistunut siinä mitä yritti tänään toisessa erässä.

Nyt odottelemaan konferenssifinaalien alkua. Itse toivon Wingsejä vastaan, mutta en pistäisi pahakseni vaikka Ducksit onnistuisivat nousemaan Detroitin ohi tuossa vielä ratkaisemattomassa sarjassa.

Aliarvioitiin ennen playoffien alkua, aliarvioidaan edelleen. Väliäkö tuolla. GO HAWKSSSSSSSS!
 
Aika typertynyt olo kun tätä kirjoittelen.

Konfrenssifinaali.

Aika erikoisen hyvältä tuo sana maistuu.

Milloin viimeksi on joukkue joka ei ollut edelliskaudella Playoffeissa mennyt seuraavalla Konfrenssin finaaliin ?

Pakko tässä kaivaa pointteja esille mitä itse höpötin ennen sarjan alkua.

1. Luongo Maalivahdeista voi puhua ja sitten voidaan puhua Luongosta. Pystyy ratkaisemaan pelejä jopa yksin mutta toisaalta Chicago on näyttänyt että pystyy miehen taakse maaleja tekemään.

Luongo ei ollut huono. Itseasiassa Luongo piti Vancouveria pystyssä monesti ja pitkiä aikoja kerrallaan. Valitettavasti (Vancouverin kannalta) Joukkue ei pystynyt noina hetkiä tarraamaan momentumista kiinni ja maalit jäi tekemättä tai sitten Vigneault päätti peruutella 1-4 taktiikalla loppupelin (Game 4).
Se mikä teki Luongosta kuitenkin jossain määrin epäonnistujan on Kontrasti, kontrasti mieheen jolla sormus jo on.
Khabibulin pelasi vaikkakaan ei mieltöntä peliä niin uskomattoman tasaista, vaikka välillä joutui olemaan pitkiäkin aikoja "kylmänä". Tuo on asia missä Luongo mielestäni jossainmäärin epäonnistui sarjassa kokonaisuudessaan.

Mutta on se uskomaton maalivahti kuumana ollessaan.

2. Fanit Chicago pelaa toisen kerran näissä playoffeissa kanadalais joukkuetta vastaan ja kaikki tietää millaisia kanadalaiset fanit ovat, vaikka Chicago kanadalaisyleisön edessä osaa voittaa ei se silti siitä yhtään sen helpompaa tee. UC:n väki opettelee vasta puhumaan kanadalaisiin verrattuna.

Faneista tämän verran että jos puhutaan kuinka paljon fanit vaikuttivat sarjaan niin vastaus menee jotakuinkin näin:
Vancouver: Heittivät roskaa kentälle.
Chicago: Heittivät hattuja kentälle.

En sano etteikö kummankin joukkueen faneilla olisi ollut merkitystä, päin vastoin. Pointtini on kuitenkin se että Windy City sai faneiltaan mitä Canuckskin omiltaan. Ja se ei ole vähän se.

3. Fyysinen peli Se on jo nähty että tästä taistelusta tulee taistelu ja punaista jäätä tullaan kentällä melkoisen varmasti näkemään http://www.youtube.com/watch?v=1Hih8MiPs84
Se että kumpi fyysisestä pelistä ja trashtalkista pystyy edun itselleen saamaan on askeleen lähempänä sarja voittoa. Burrows saanee turpaansa jos siihen hyvä hetki ottelusarjassa tulee (ja sietää saadakkin kun neiti on, anteeksi vain Nuck fanit) ja pahimmillaan nuo tuommoiset saattavat kääntää momentumin aivan väärällä hetkellä aivan väärään suuntaan.

Burrows ei saanut turpaansa niinkuin periaatteessa toivoin mutta eipä sen väliäkään koska miehestä ei mitään koko sarjan aikana kuultu.
Fyysinen peli meni Chicagolle vaikka Vancouver pisti hanttiin niin perkuleesti.
Meitä on syytetty koon ja kovuuden puolesta, tämän sarjan jälkeen semmoiset puheet loppunevat ainakin Vancouverissa.
Kaikki kunnia Canucksille siitä että kykeni vastaamaan tällä osastolla ja nähtiin paljon eritttäin kovia taklauksia pitkin sarjaa.
Se mitä oletin ehkäpä on se että fyysinen peli olisi ollut "factor" jommallekummalle puolelle, kuitenkin molemmat joukkueet onnistuivat saamaan virtaa kaikesta tästä ja lopulta tarkasteltuna uskon että vaikka peli niiin fyysistä olikin niin kumpikaan ei missään vaiheessa tässä leikissä yliotetta toisesta saanut.

4. Shutting down the 4 Vancouver mielestäni nojaa Chicagoa vastaan siihen ettei päästä Chicagoa mättämään kovin korkeita lukemia taululle. Kuitenkin Chicagolta löytyy huippuluokan maalinteko taitoa kolmesta kentästä ja vähän vielä neljännestäkin ja on erittäin hankalaa jarruttaa joukkueellista nälkäisiä hyökkäävää peliä pelaavia Hawksin poikia, onnistuessaan puolustamaan kaikkia kolmea(neljää) kenttää vastaan Vancouver kuitenkin turhauttanee Chicagon nopeasti. Chicagolla tilanne on siinämielessä onnellinen että Vancouverilla on selkeästi 2 hyökkäävämpää kenttää ja Vancouverin kolmos/neloskentältä ei ole odotettavissa samanlaista pistetehtailua kun Chicagon vastaavilta, tähän vielä Bram Stokerin ja Seabrookin korostunut hyökkäyspään auttaminen ja Vancouver saa olla varpaillaan puolustuspään pelaamisellaan, tosin Luongo täytyy muistaa mutta hänet mainittiinkin jo.

Tähän Vancouver mielestäni kaatui. Ei ole salaisuus että meiltä löytyy maalintekijöitä neljästä ketjusta mutta tähän Vancouver ei ole kyennyt reagoimaan.
Jos vastustajalta tulee maaleja neljältä ketjulta niin miten sovitat omat ketjut siihen ? Miten pakit ? Kuka ketä vastaan ?
Peluutuksellisesti Chicago taitaa olla NHLän vaikein coachin pistää vastaan ja vaikka Vigneault tekikin hyvää työtä kokonaisuudessaan mielestäni hän ja Canucksin pelaajat eivät tähän tarpeeksi reagoineet, joku vaihto unohdettiin vetää täysillä kun siellä oli Rubish ja Eager kentällä ja hups omissa soi.
Tämä mielestäni näkyi Canucksissa läpi sarjan, lievä yksittäisten pelaajien epävarmuus siitä mitä seuraavassa vaihdossa tapahtuu, miten toimitaan. tuommoinen tilanne pelaajalle joka pelaa erittäin kurinalaisessa joukkueessa saattaa olla erittäin rassaava.

5. Canucksien nälkä? Ei saa ymmärtää väärin, Nuckseilta varmasti nälkää ja tahtoa voittaa riittää mutta miten se näkyy kentällä ? Varsinkin helpohkon St. Loius sarjan jälkeen kuinka hyvin henkinen valmistautuminen onnistuu ja aliarvioiko Nucksit Hawksin joka on aivan "aikuisten oikeasti" varteenotettava vastustaja eikä vain kasa kurittomia junnuja. Pääseekö Hawks yllättämään ? Toisaalta voidaan spekuloida että Hawksien lataus saattaa helposti mennä yli ja voittaa tahdotaan niin paljon että pelataan "kyyneleet silmissä" ja ei nähdä Vancouverin jyrää joka ajaa yli.

Hawksin lataus ei mennyt yli kuin aivan paikka paikoin. 2 ekaa matsia olivat vaikeimmat.
Vancouver ei näyttänyt nälkäänsä yhtä selkeästi kuin Chicagon poijat mutta vaikea on sanoa ettei Vancouver voittaa tahtonut.

Vancouverin ongelmia oli liika ykkösnyrkin varaan laskeminen.
Ylivoimalla tuo toki toimii mutta 5v5 peli on kuitenkin se mitä pelataan eniten, sieltä sinne ylivoimaan lähdetään ja jos silloin vituttaa niin ei hyvä seuraa.

------------------------------------------------------------


Kaikille Canucks faneille, varsinkin nuck:lle:
On ilo ja kunnia huomata että vastustajan fanien kanssa pystyy keskustelemaan näinkin syväänluotaavia keskusteluja ilman itkupotkuraivareita. Vaikka aika ajoin erimielisyyksiäkin oli niin ne kuulunevat vain asiaan ja ne hoidettiin järkevästi. Henkilökohtaisesti kiitän kaikkia tähän ketjuun osallistuneita siitä että mailmassa on vielä ihmisiä kenen kanssa pystyy keskustelemaan hokista järkevästi.

I have restored my faith in humanity.

(hei huomaatteko, keskustelu itsensä kanssa on joskus jopa hyödyllistä!)
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Patrick Kane nousi hienosti ottelun ratkaisijaksi, ja varsinkin tuo 7-5 maali oli uskomaton. Molemmat jengit hyökkäsivät tänään upeasti, jopa hieman puolustamisen kustannuksella. Tätä kautta ottelusta muodostui yksi hienoimmista peleistä mitä olen nähnyt koskaan. Hawks ansaitsi paikkansa auringossa, luovuttamatta missään vauheessa vaikka vaikeeta olikin välillä.

Nyt Kaner näytetään tyyliä, eikä ruveta provoamaan enempää, eiks niin. Pelit on taputeltu, ja nyt ollaan herrasmies voittajia.

Täytyy katsoa uudestaan peli illalla espn-arkistosta, ja analyysiä seuraa tarkemmin sitten. Nyt on aivan härö-fiilis päällä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Nyt Kaner näytetään tyyliä, eikä ruveta provoamaan enempää, eiks niin. Pelit on taputeltu, ja nyt ollaan herrasmies voittajia.
Kieltämättä oli tarkoitus olla herrasmiesmäinen voittaja ja jättää turhat kuittailut pois, mutta minkäs sitä itselleen voi. Ihan riittävästi on Canucks-faneilla sulattelemista jo pelkässä kauden päättymisessä.

Omasta mielestäni tämä sarja kulminoitui pitkälti siihen, että Canucksin hyökkäyskalusto ei pystynyt haastamaan riittävän hyvin Hawksin hieman heikohkoa puolustuskalustoa (lähinnä pakkiparit Campbell-Hjalmarsson ja Walker-Barker). Maalivahtipelissä ei juurikaan eroja ollut, vaan sekä Khabibulin että Luongo pelasi vahvan sarjan. Luongo olisi ehkä pystynyt hieman parempaankin, mutta tappiosta huolimatta mies antoi joukkueelleen mahdollisuuden kääntää sarjan itselleen.

Hawks muuten ensimmäinen joukkue, joka varmisti paikan konferenssifinaaleihin. Tulkaahan nyt herättelemään minut, ei tämä voi olla totta. Nyt kuitenkin mahtavin fiiliksin Kane-paita päällä muutaman päivän työreissulle.

Comeback Kids!

Edit. Kanen tehot olivatkin 3+0, syöttö siirretty Buffin nimiin.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Bobby Lou ei vain pysty kantamaan joukkuettaan. Hetken jo luulin, että tässä olisi Brodeurin manttelin perijä, mutta ei. Ei tuollaisessa pelilssä voi päästää tuollaista määrää maaleja.

Hieno homma, että nuori Chicago meni jatkoon. Nälkää varmasti riittää. Sarja Detroitia vastaan olisi kyllä mieletön. Tulee mieleen aika jolloin Yzerman Roenick ja kumppanit tähdittivät noita joukkueita...
 
Aloitettuani itseni kanssa keskustelun voisimpa vaikka jatkaa sitä hieman

Milloin viimeksi on joukkue joka ei ollut edelliskaudella Playoffeissa mennyt seuraavalla Konfrenssin finaaliin ?

Kaudesta 74/75 (kausi jolloin NHLän rakenne muutettiin ja "kahdeksasosafinaalit" tai "Preliminary Rounds" astuivat voimaan) tähän päivään tämä on tapahtunut:

73/74 Buffalo Sabres ei yltänyt playoffeihin
74/75 Buffalo Sabres pelasi konfrenssifinaaleissa
(hävisi Stanley cup finaalissa 4-2)

78/79 Minnesota North Stars ei yltänyt playoffeihin
79/80 Minnesota North Stars pelasi konfrenssifinaaleissa
(häviten 4-1 Philadelphialle)

85/86 Detroid Red Wings ei yltänyt playoffeihin
86/87 Detroid Red Wings pelasi konfrenssifinaaleissa
(häviten 4-1 Edmontonille)

Tässä kohtaa lopetin Wikipedian selaamisen (eli tässä on vain vuodet 74/75 <--> 85/86), voi olla että missasinkin jonkun sen verta työlästä hommaa tuo kausi kerrallaan meneminen on.

Viimeksi tuo on kuitenkin tapahtunut:

06/07 Philadelphia Flyers ei yltänyt playoffeihin
07/08 Philadelphia Flyers pelasi konfrenssifinaaleissa
(hävisi Pittsburgh Penguinssille 4-1)

Täytyy myös muistaa että Carolina Hurricanes joka viimevuonna jäi pudotuspelin ulkopuolelle on (vahvasti) kiinni konfrenssi paikassa.

Kuvittelin että tässä tehdään suurtakin historiaa mutta ei asia aivan niin ollutkaan omaksi yllätyksekseni.

Tämä kuitenkin kertoo mielestäni siitä mitä playoff hockey oikeasti on luonteeltaan ja siitä kuinka paljon voitontahdolla ja joukkueen henkisillä voimavaroilla hommaa hoidetaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
‘I let my teammates down tonight and its going to take some time to get over’, Luongo sarjan kuudennesta pelistään. Sen jälkeen tulikin itku...

Harmittavan huono peli Luongolta tähän paikkaan. Hän päästi taakseen seitsemän maalia ratkaisevassa pelissä. Hän ei saanut joukkueelta riittävästi apuja, mutta hän ei myöskään itse pelannut ratkaisevaa peliä niin hyvin olisi pitänyt. Edellisten kolmen playoff-sarjan (Dallas, Anaheim ja St. Louis) Canucks-sankarista tuli yhdessä pelissä antisankari useimpien silmissä. Taisin itsekin kuulua tuohon joukkoon manatessani kapteenia pelin jälkeen.

Hyökkäykseltä viimeisessä pelissä hyvä peli. Daniel Sedin avasi maalihanat viimein - viisi peliä liian myöhään, mutta avasi kuitenkin. Puolustus oli puolestaan edelleen epävarma. Olen pitänyt Canucksin puolustusta hyvänä ja tasaisena, mutta tärkeissä paikoissa se oli ihan muuta. Alakerta tarvitsee enemmän liikettä ja parempia syöttäjiä.

Chicagoa on pakko kehua jälleen. Nuori, nälkäinen ja uskomattoman energinen joukkue käänsi pelit kolmansissa erissä puolelleen, ja sai Canucksin näyttämään joukkueelta, joka ei olisi tehnyt kestoharjoitteluaan. Chicagon puolustuksessa Keith - Seabrook -pari oli loistava ja kantoi pelien vaikeilla hetkillä joukkuetta, hyökkäyksessä Toews (ehdoton suosikkipelaajani Canucks-leirin ulkopuolelta koko NHL:ssä), Kane, Havlat, Bolland sekä erityisesti Byfuglien olivat erittäin hyviä läpi sarjan.

Canucks-fanina ottaa tietysti ankarasti päähän kauden loppuminen tähän, mutta ei voi mitään. Parempi joukkue meni jatkoon ja meillä on edessä taas kerran liian pitkä kesä ja uuden kauden odottaminen. Hawksin joukkue saatetaan kohdata lähivuosina uudelleen playoffeissa (Chicago sinne tulee menemään varmasti, joten meidän on lähinnä pidettävä huoli siitä, että olemme mukana) ja tuolloin on taas uusi mahdollisuus.

Vaikka pettymys onkin nyt päällimmäisenä mielessä, niin kokonaisuus kaudesta oli kuitenkin mielestäni ihan hyvä. Kirjoittelen noista asioista enemmän Canucks-ketjuun. Chicagolla kokonaisuus oli varmasti lähempänä loistavaa, sillä niin monta vuotta joukkue on ollut alhaalla, että nyt menestys tuntuu varmasti sitäkin paremmalta. Chicagolla on edessä upea tulevaisuus, jos Tallon onnistuu pitämään ryhmän kasassa palkkakaton aiheuttavilta haasteilta.

Sarjan eri alueiden toteutumaa omiin alustuksiini pohjautuen:

Maalivahtipeli

Maalivahtipelissä Vancouverilla on etu. Luongo on aina kuuma maalivahti keväällä, ja nytkin hän on voittanut seitsemän peliä putkeen päälle 97%:n tilastoilla. Toisaalta myös Habibulin on parhaimmillaan erinomainen maalivahti, ja onhan hänellä Stanley Cup sormus, mitä Luongolla ei ole.

Yksi yksityiskohta maalivahtipeliin liittyen on se, että Habibulin ei ole voittanut Vancouveria kertaakaan viimeisten yhdeksän pelin aikana. Luongon saldo viimeisten kolmen kauden ajalta Chicagoa vastaan on sen sijaan kahdeksan voittoa ja kolme tappiota.

Chicago ajoi kuitenkin Luongon päälle jo runkosarjassa aktiivisesti ja nyt tuo maalivahdin päälleajo tulee vain korostumaan. Luongolla on ollut kauden aikana nivusensa kanssa ongelmia, ja nyt koko Vancouver toivoo, että sarja ei ratkeaisi ainakaan kapteenin mahdolliseen loukkaantumiseen.

Habibulinin menestymättömyys katkesi Vancouveria vastaan tässä sarjassa. Samoin katkesi Luongon seitsemän peräkkäisen voittopelin putki ja tuo päälle 97%:n torjuntaprosentti. Luongo oli yhdessä pelissä huono, ja valitettavasti se oli ratkaiseva peli. Habibulin oli tasaisempi ja kokonaisuutena parempi. Edelleen Luongon pitää kerätä oppia playoffeista enemmän. Vastoin omia ennakko-odotuksiani etu meni Chicagolle.

Puolustus

Puolustukset menevät mielestäni aika lailla tasan. Chicagolla on erinomainen varjostava pari Keith - Seabrook ja Canucksilla vastaava pakkipari on Mitchell - Salo. Blackhawksin nuori Cam Barker on ollut erinomainen, mutta Brian Campbellin seikkailuista ei koskaan tiedä.

Canucks heittää Barkeria ja Campbellia (jotka pelaavat eri pareissa) vastaan samassa parissa pelaavat kokeneen Öhlundin ja runkosarjassa 10 maalia tehneen Edlerin, joten tässäkin näen tasaisen parin. Campbell ja Barker ovat Öhlundia ja Edleria parempia hyökkäyssuuntaan, mutta Öhlundin kokemus rauhoittaa Canucksin alakertaa joukon selvästi eniten.

Syvyyspakkeina Chicagolla on taisteleva Walker ja lahjakas Hjalmarsson. Canucksilla kolmosparissa pelaavat puolestaan fyysiset Bieksa ja O'Brien. Tällä osastolla minä näen edun puolestaan Canucksille. Bieksa oli joukkueen tehokkain puolustaja runkosarjassa 42 pisteellä, joten hänen merkityksensä on kokonaisuutena iso.

Tässäkin minulla oli värilasit päällä ennen sarjaa. Odotin etukäteen tasaista taistelua, mutta tässäkin meni etu Chicagolle. Chicagon Keith - Seabrook oli kentän ylivoimainen ykkönen alakerrassa kaikissa peleissä. Canucksin puolelta moni puolustaja pelasi puolestaan huonommin mitä olisin odottanut. Pahin pettymys pakeista oli Mitchell, joka on yksi seurahistorian parhaista puolustavista puolustajista yleensä, mutta joka teki tärkeissä paikoissa virheitä. Myöskään Bieksa ja Öhlund eivät pelanneet sillä tasolla mitä olisin odottanut.

Hyökkäys

Myös hyökkäykset menevät mielestäni melko tasan. Chicagolla on nuori kapteeni Toews, jonka ainoa heikkous on mielestäni siinä, että hänen loistavaa kiekotonta peliään tulee tuijotettua niin paljon, että ei näe omien hyviä suorituksia samaan aikaan.

Lisäksi Blackhawksilla on Canucksin tappaja Påhlsson, joka on etukäteen sarjan paras puolustava sentteri, ja Sedinin kaksosten painajainen keväältä 2007. Heidän lisäkseen Kane (jonka playoff-kunto on kysymysmerkki), Versteeg ja Havlat tuovat vaarallisuutta hyökkäykseen. Muista Byfuglien kannattaa huomioida kovana taklaajana ja Eager hämmentäjänä fyysisellä puolella.

Canucksilla on heittää heidän haastajikseen Sedinit ja Burrows, jotka ovat olleet liekeissä sen jälkeen kun heidät koottiin yhteen (31 viime pelissä 100 pistettä ja yhteenlaskettu +58 tehosaldo). Kakkosketjun Ryan Kesler valittiin puolestaan joukkueen MVP:ksi runkosarjassa ja hän on ehdolla myös Selke Trophyyn NHL:n parhaana puolustavana hyökkääjänä.

Muista kokeneet Sundin ja Demitra tuovat vaarallisuutta hyökkäykseen ja kolmosketju on kokonaisuudessaan (nimettömyydestään huolimatta) varsin toimiva kokonaisuus. Ketjussa on taitoa (Wellwood), nopeutta (Raymond) ja fyysisyyttä (Bernier), joten roolitus on mielestäni onnistunut.

Nelosen sentteri Johnson on erinomainen omassa roolissaan, mutta nelosen laidat ovat kysymysmerkkejä. Mitä tekee Taylor Pyatt päästessään pelaamaan kihlattunsa kuoleman jälkeen? Vai annetaanko ennemmin peliaikaa fyysisille Rypienille ja Hordichukille, jotka haastavat Eagerin ja Burishin.

Etukäteen odotin tasaista vääntöä tälläkin alueella, mutta tämäkin meni Chicagolle. Sedinit ja Burrows olivat tehneet ennen sarjaa 100 pistettä ja keränneet +58 tehosaldon viimeisissä 31 pelissä. Sarjassa kolmikko teki kuudessa pelissä kuitenkin vain 5+7=12 ja saivat -2 tehosaldon. Pahiten petti Daniel Sedin, jonka ruuti jäi taas runkosarjaan ennen heräämistään liian myöhään.

Sundinien ketjussa Sundin teki sarjassa yli piste/ottelu -tahdilla tehoja, mutta Kesler oli tehoton (vain kaksi maalia kuuteen peliin) ja Demitra puuttui riveistä kokonaan alun jälkeen. Tuolla loukkaantumisella ei kuitenkaan kokonaisuudessa mitään ratkaisevaa tappiota tullut, sillä hän ei muutenkaan ole enää takavuosiensa vedossa.

Chicagolta etukäteen hehkuttamani Toews oli sarjan alussa loukkaantumisen vuoksi tukossa, mutta pääsi liekkeihin ratkaisuvaiheessa: viimeisessä pelissä 2+1 ja aloitukset peräti 83%:sti omille. Kanea epäilin eniten Hawksin hyökkäyksestä ennen sarjaa, mutta olin tuossa pahasti väärässä: sarjan kuudessa pelissä tehot 6+2=8. Kokemattomat, mutta samalla jo nyt johtavat pelaajat olivat loistavia tärkeissä paikoissa.

Toews ja Kane saivat hyvää taustatukea vielä Havlatilta (2+5), Bollandilta (4+2) sekä telaketju-osastolla Byfuglienilta ja Laddilta, joiden panos tärkeiden tärkeiden neljännen ja viidennen pelin ratkaisuissa oli merkittävä. Muutenkin Chicagon duunarit voittivat pelinsä. Eager, Burish, Ladd, Brouwer ja Byfuglien olivat kaikki vahvoja sarjassa.

Canucksilta odotin kentille kihlattunsa kuoleman jälkeen palanneelta Pyattilta joko sankarin viittaa tai harmaata massaa. Jälkimmäinen tuli, vaikka yrityksen puutteesta ei voinut moittia. Wellwood ja Bernier eivät puolestaan olleet Blues-sarjan vedossa. Raymond väläytteli, mutta ei hänestä ollut vielä kakkoseen tässä vaiheessa uraa ratkaisemaan tällaista sarjaa.

Nelosessa loukkaantuneena jo pitkään pelannut Johnson saa kokonaisuudesta kiitettävät paperit. Hänellä on ykköspaikka tuttuun tapaan kaikkien NHL-hyökkääjien blokeissa playoffeissa ja aloituksetkin tulivat kotiin hienosti melkein 59%:sti. Harmi vain hänen kannaltaan, että hän ei pystynyt jakamaan yhtään taklauksia tuolla kropalla. Laitureista Rypien ja Hordichuk täyttivät paikkansa, vaikka eivät tapelleetkaan.

Yhteenveto

Vaikka peleissä jäikin jossiteltavaa ja vaikka pari virhettä kostautuivat isoina, kiistatta parempi joukkue voitti sarjan. Chicago oli lopulta jokaisella alueella parempi ja ansaitsi jatkopaikkansa. Hawks oli energisempi, se pelasi enemmän omaa peliään, se ei sortunut kurittomuuteen ja sen ratkaisupelaajat olivat kahta astetta tehokkaampia. Blackhawks oli minulle osittainen yllätys (en olisi odottanut Kanelta tai Bollandilta tuollaista sarjaa), Canucks oli minulle selvä pettymys (en olisi odottanut Mitchellilta, Burrowsilta, Daniel Sedinilta tai Luongolta tuollaista sarjaa).

Loppuun kiitän kaikkia Hawks-faneja antoisista keskusteluista ja toivon hyvää jatkoon. Teillä on hieno joukkue ja olen teidän puolella jatkossa tämän kauden loput pelit.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Canucks teki kyllä siinä virheen, että aloitti Hawksin kanssa maalintekokilpailun. Kuten täällä jo todettiin, niin siinä Hawks oli selkeästi parempi.

Näin sivusta seuraavana itseäni vähän hirvittää, jos Detroit-Chicago on Lännen finaalipari. Itse toivoisin Hawksin menevän finaaliin, mutta Red Wings on sen verran kova, että Hawkseista tehdään muhennosta, jos tiimi ei pysy omalla tasollaan. Karvan verran jos vielä voisivat parantaa, niin hyvä tulee. Tämä siis ihan sivustaseuraajan mututuntumaa. Älkää suotta tarttuko tähän.

Onnea Hawks-faneille ja toivottavasti Stanley Cup-finaaleissa pelaatte!
 

TML

Jäsen
Hieno sarja joka sai arvoisensa päätöksen. Todella viihdyttävä matsi ja en kyllä vähään aikaan ole noin avointa ja viihdyttävää pleijaripeliä nähnyt. Ja on kyllä tullut nähtyä matseja, vieläpä ihan viihdyttäviäkin.

Hurja joukkue tuo Hawks tekemään maaleja kun sille päälle sattuvat. Nuori joukkue mutta eivät masennut tappiotilanteista vaan tulevat parempana takaisin joka ikinen kerta. Hieno suoritus. Toivottavasti menevät SC -finaaleihin.

Canucksista harmittaa ettei Sudden saanut kruunuaan uralleen ja vaikka parissa vikassa pelissä teki maaleja, jalat eivät enää riitä kuin ylivoimalle. Tiedä sitten mitä kunnon kesäreenillä pystytään tekemään, mutta näinköhän Sudden olisi vikan pelinsä pelannut?

P.S. Henkka, onko tässä suurin yllätys sitten Ruotsi vs. Valko-Venäjä 2002 SLC?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Enpä tiedä suurimmasta yllätyksestä. Mutta positiivinen yllätys ainakin. :) O6-joukkueen voitto lämmittää aina enemmän, vaikka siihen ei olisi etukäteen uskonutkaan. Hienoa vauhtikiekkoa Chicago pelasi, eipä tuossa ollut Canuksilla mitään jakoa. Luongo ja Willie Mitchell, missä pelaa?
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Eipä minulla hawkseja vastaan mitään ole, mutta noita kanadan puolen joukkueita niin harvoin näkee pitkällä, niin sympatiat oli toki heidän puolellaan...
Nytpä vaan toivon, että ducksit pudottaa detroitin, mutta jos ei, niin sitten se tehtävä jää hawkseille...
Jälleen kerran ei mitään myöskään detroitia vastaan, mutta he voittivat viimeksi, niin eiköhän se ole jonkun muun vuoro välillä.... vaikka... pingujen.. =)
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hieno ottelusarja on ohi ja mielenkiintoista keskustelua käytiin matsien lomassa.
Siitä kiitokset kaikille osallistuneille. Erityismaininta nuck:ille syvällisistä raporteista.

Tuossa vielä THN:n BIG JOE LUONGO pohdintaa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Patrick "laiska, puolustussuuntaan kyvytön, tuomareille valittaja, sukeltaja, pehmeä kuin Lambi, täysin turha pelaaja kiekottomana, näkymättömissä suurimman osan ajasta, Chip Whitleyn uusi inhokki" Kane tänään vain 3+1. Suurten pelien mies.

Missä kohtaa menin "analyysissani" pieleen? En omasta mielestäni missään kohtaa. Mainittakoon erikseen vielä se (jotta sinäkin ymmärtäisit), että en missään vaiheessa kyseenalaistanut Kanen ominaisuuksia kiekon kanssa ja hyökkäysalueella yleisesti. Ja kuten viime yönäkin nähtiin, näillä osa-alueilla tuo babyface on liigan eliittiä. Samalla hän myös eteni pari pykälää inhokkilistallani, jota voi tässä tapauksessa pitää kohteliaisuutena, ja oman tonttinsa kiitettävästi suorittamisen jälkivaikutuksena.

"Suurten pelien mies" -tittelin saavuttamiseen ei kuitenkaan yksi onnistunut ratkaisupeli ainakaan minun papereissani vielä riitä. Hyvä alku tosin.

Pelistä ei oikein jaksa kirjoittaa mitään. Nyt kävi näin, ja ensi vuonna saa olla tyytyväinen jos Canucks vielä tässä vaiheessa on playoff-karkeloissa mukana. Neljän parhaan joukkoon pääseminen on kuitenkin ihan hyvä saavutus, vaikka viimeisestä pelistä katkera maku jäikin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
"Any time you get a wake-up call from old Willie Mitchell -- he decided to make some comments that fired me up,'' Kane said. ''He said I couldn't play five-on-five, and I had three goals playing five-on-five tonight, so ask him about that!''

Ilmeisesti meidän Babyfacella & Willie-boylla ollut hieman asiaa toisilleen, josta Patrick on päässyt kuittaamaan pelin jälkeen:

http://blackhawks.nhl.tv/team/console.jsp?catid=690&id=41871

Pakko se on vaan Pleijari-hokia rakastaa, ei voi mitään. Vaikka se uutta meille onkin, lol.

Brian Campbell johtaa muuten pleijareiden sisäistä +/- tilastoa +5:llä. Tämä on positiivinen ylläri, tietäen herran oman pään ongelmat runkkarissa.

Patrick Kane nousi maalipörssissä hienosti jo kahden maalin päähän kärkipaikkaa pitävistä Crosbysta & Ovechkinista. Keep´em coming midget!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Pakko ihan erikseen onnitella nuoria ja nälkäisiä Blackhawkseja hyvästä duunista! En suoraan sanoen uskonut inkkareiden eväiden riittävyyteen, mutta housuunpaskoja olikin Canucks. Omaa suosikkiani lännen puolelta ei tarvitse tämän jälkeen paljon kyseenalaistaa; GO HAWKS!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Näin sivusta seuraavana itseäni vähän hirvittää, jos Detroit-Chicago on Lännen finaalipari. Itse toivoisin Hawksin menevän finaaliin, mutta Red Wings on sen verran kova, että Hawkseista tehdään muhennosta, jos tiimi ei pysy omalla tasollaan. Karvan verran jos vielä voisivat parantaa, niin hyvä tulee. Tämä siis ihan sivustaseuraajan mututuntumaa. Älkää suotta tarttuko tähän.
Tartutaan kuitenkin, vaikka oikeastaan olen kanssasi lähes samaa mieltä. Ducks sopii Wingsejä huomattavasti paremmin Hawksille, mutta siitä huolimatta ainakin itse toivon Detroitin tulevan vastaan. Pelkäsin ennen playoffien alkua kaikista Lännen joukkueista eniten Canucksia ja heidän puolustuspeliään, mutta näiden kuuden pelin jälkeen tulin siihen tulokseen, että Hawksin pystyy tänä keväänä lyömään vain joukkue, jolla on kovempi hyökkäysarsenaali kuin Hawksilla. Ja Detroitilla on. Eli onhan tämä melko järjetöntä toivoa Detroitia seuraavaksi vastustajaksi, mutta toivon kuitenkin. Kova paikka, kova tunne ja Original Six joukkueiden kohtaaminen. Voiko jääkiekolta toivoa tämän enempää? Hawks-fanina sanon, että ei, ehkä.

"Suurten pelien mies" -tittelin saavuttamiseen ei kuitenkaan yksi onnistunut ratkaisupeli ainakaan minun papereissani vielä riitä. Hyvä alku tosin.
Mielipideasioitahan nämä. Uran ensimmäinen hattutemppu tälläiseen paikkaan, ei voi kuin ihailla. Ennen kuin toisin todistetaan, on Kane omissa papereissani suurten pelien mies.

ps. tästä coverista tulee mieleen tämän vuoden Hawks, sitä en tiedä miksi tulee. Tulee kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös