Vancouver Canucks (3) - Chicago Blackhawks (4), Playoff 2009, Länsi, 2. kierros

  • 19 481
  • 119

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
- Nuckin paljon hehkuttama Toews ei ollut hyvä, edes siinä kiekottomassa pelissä. Pariin kertaan hän ihaili oikein aitiopaikalta Sedinien taikoja, eikä hyökkäyspäässäkään oikein mitään syntynyt. Taitaa Hawks-kapteeni kuitenkin kärsiä jostain loukkaantumisesta, kun ei kaveria 3. erässä pahemmin kentällä näkynyt?
Toews kärsii mitä ilmaisemmin jostain loukkaantumisesta. Täällä tuota spekuloidaan enemmän.

Ensimmäisestä pelistä ei ole sen ihmeemmin lisättävää, mitä täällä on jo sanottu.

Vancouver pelasi kaksi ensimmäistä erää ihan hyvää peliä. Viimeisessä erässä tilanne kääntyi kuitenkin pahasti, Chicago otti isännän otteet kentällä, sai puristettua Canucksin kuoreensa ja joukkue onnistui tekemään tasoituksen. Vancouverin onneksi joukkueen kolmonen jatkoi erinomaisia otteitaan ja alusti Salon voittomaalin Blackhawksin hyökkäämisen kustannuksella.

Vancouver piti kotietunsa, mutta Chicago onnistui murtamaan Luongon. Hyvä saavutus joukkueelta, sillä St. Louis ei onnistunut tekemään kolmansissa erissä maaliakaan Luongolle, ja nyt Chicago teki peräti kolme heti ensimmäisessä pelissä. Tuo saattaa hyvinkin lisätä Blackhawksin itseluottamusta jatkossa. Toisaalta tuo toivottavasti saa Canucksin pelaamaan paremmin nuo oman edustan tilanteet, kun vastustajan vaarallisuus tuli noin pahasti esiin.

Tuo kolmannen erän tasoitus on siinäkin mielessä harvinaista Vancouveria vastaan, että runkosarjassa Canucks voitti 30 peliä, jos joukkue johti kahden erän jälkeen. Varsinaisen peliajan tappioita vastaavista peleistä tuli nolla. Mutta kuitenkin... Canucks on yleensä hyvä pelaamaan kolmansien erien johtotilanteissa ja nyt tuli lunta tupaan kolme kertaa erässä.

Luongoa en lähtisi noista maaleista kuitenkaan syyttämään. Kuka tahansa maalivahti olisi ongelmissa, jos irtokiekot menevät jatkuvasti vastustajalle, ja tässä tapauksessa Kanelle, joka teki kolmannessa erässä pelin kahdella laukauksellaan kaksi maalia. Tuota tahtia kun jatkaa, niin tässä ei voi paljon odottaa jatkolta.

Vancouverin puolelta pitää nostaa esiin kolmosen sentteri Wellwood, joka pelasi kauden isoimmat peliminuuttinsa ja pelasi samalla yhden parhaista peleistään. Hän järjesti Canucksille yhteensä 10 minuuttia ylivoima-aikaa, toimi kahden maalin alustajana ja oli vielä voittomaalissakin mukana, vaikka ei pistettä tuosta saanutkaan. Aloitukset tulivat kotiin 100%:sti (7-0), joten häntä ei voi haukkua mistään vaikka yrittäisi.

Ensimmäinen peli siis takana. Ensimmäisen pelin tulos tyydyttää, mutta kyllähän tuo kolmas erä sai huolestumaan. Voitto ei tullut (sen erän perusteella) hyvällä esityksellä, eikä tuollaisia romahtamisia saa tulla tässä vaiheessa enää jatkossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sundin puolestaan on niin auttamattoman hidas ja kömpelö luistimillaan, että hänestä ei oikeasti ole mitään muuta hyötyä kuin pelin pyörittämisessä vastustajan alueella. Sellaisissa tilanteissa, joissa hän saa seistä paikoillaan polvet suorina kiekon liikkuessa ja muiden neljän pelaajan hakiessa paikkaa.
Sundinin entisestään lisääntyneelle hitaudelle yksi hyvä syy voisi olla miehen polvivamma.

Sundin was originally diagnosed with a first-degree sprain. A second opinion revealed that he has a second-degree, or perhaps even third-degree, sprain, which generally takes two to six weeks to recover from.

Typically, professional athletes can play through MCL sprains, but they generally affect the mobility of the knee and hamper performance.

“It was a lot of fun to be out there. Physically, it felt good,” Sundin said about returning to action. “It was great to be back on the ice playing. At this time of year, you want to be playing and not watching from the sidelines.”

Sundin laughed nervously when asked whether he was trying to play through an injury that otherwise would keep him out of the lineup, and he said he would even be playing if these were regular-season games.

***

Vancouver Province kirjoitti mielestäni hienon jutun ensimmäisen pelin ratkaisseesta suomalaispuolustajasta Sami Salosta.

There is his burning desire to win a Cup this year. At age 34, he sees the end is much closer than the beginning. And then there is the memory of his father Topi, who died of cancer when Salo was just 17 years old. It drives him.

"He never saw me get drafted or anything. He missed my first championship in Finland," Salo said. "Everything that I achieve is for him."

So, this is for Topi: The two game-winning goals and the five points Salo scored in his first four postseason games this year. Because Topi is never far away from Salo's mind, or his heart as he pursues a Stanley Cup.

"He worked long days and still had the energy to bring me to the rink in the morning. It's because of him that I'm right here," Salo said.

***

Chicagosta sen verran kysymykselleni alustusta, että Vancouverin NHL-historian ensimmäinen varaus Dale Tallon hankki Patrick Sharpin joulukuussa 2005 (Eric Melochen kanssa) Philadelphiasta. Vaihdossa toiseen suuntaan meni Matt Ellison (vielä kerran onneksi olkoon Dynamo Riga...!) ja kolmannen kierroksen varaus (jonka Flyers kauppasi myöhemmin Montrealiin - Canadiens varasi tuolla varauksellaan Ryan Whiten) kesän 2006 varaustilaisuudesta.

Sharpin hieno kauppa on minulle NHL Official Guide&Record Bookin ansiosta minulle selvä. Hieman epäselvä on sen sijaan Kris Versteegin hieno kauppa, josta NHL Official Guide&Record Book kirjoittaa; "Traded to Chicago by Boston with future considerations for Brandon Bochenski". Ihan mielenkiinnosta kysymys Blackhawks-tietäjille; mitä tuo future considerations tuossa kaupassa tarkoitti?
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Game 2: VAN-CHI 3-6

Kylläpä oli harvinaisen yksipuolinen näytös. Nucks pysyi pelissä mukana käytännössä vain tehokkaan ylivoimansa ja Luongon huippupelastusten ansiosta. Tasakentällisin Hawks hallitsi kenttää Game 1:n tapaan. Vancouverilta odottelin kolmannessa erässä jonkunnäköistä kiriä, mutta eipä näkynyt missään. Harvinaisen aneemiselta vaikutti joukkue. Hawks puolestaan näytti jälleen hieman nousemisen mallia. Kun Luongo heitti toisen erän alkupuolella 2-0 -tilanteessa ehkäpä vuoden mailatorjunnan Eagerin laukaukseen, olisi heikommalla joukkueella saattanut mennä vetelät housuun. No Hawks on Hawks, ei mennyt vetelät housuun, vaan joukkue latoi tuon hirmutorjunnan jälkeen kiekon kolme kertaa Luongon selän taakse vielä toisen erän aikana. Kolmannen erän alkuun ensin Burish-Eager tehokaksikolta näyttävä 2-4 maali ja pari minuuttia myöhemmin Kane käveli maalille, tilanne 2-5 ja peli oli sillä selvä.

Hieman ihmettelin ennen sarjan alkua puheita Canucksin ylivoimaisuudesta. Nyt nähdyn kahden pelin jälkeen ihmettelen entistä enemmän. Ensinnäkin Vancouver on täysin yhden miehen, Roberto Luongon, varassa, ja toiseksi, Nucks ei ole tällä kaudella esittänyt Hawksiin verrattuna mitään sellaista, että sen voisi olettaa kävelevän tästä parista jatkoon. Keräsivät penteleet vielä runkosarjan aikana vähemmän pisteitä.

Yksi voitto oli hyvä tavoite kahteen ensimmäiseen otteluun, ja se saatiin. 1-1 -tilanteesta on hieman mukavampi lähteä United Centeriin kuin 0-2 -tappioasemasta. Viime pelissä tulleita turhia jäähyä tuli jälleen tänäänkin. Jatkossa on pakko pysyä pois boxista, tai muuten tulee olemaan vaikeaa. Vancouverin ylivoima toimii mainiosti, mutta tasakentällisin joukkue ei näytä saavan peliään toimimaan. Hawksilla puolestaan ylivoima hieman hakusessa, kun taas tasakentällisin peli rullaa kuin unelma. Hyvältä näyttää niin tuloksellisesti kuin pelillisesti.

Kane on parantanut kuin sika juoksuaan Flames -sarjasta. Eager on jatkanut loistavia otteitaan, kun taas Flames -sarjassa loistanut Cam Barker on ollut kahden viime pelin aikana yllättävän epävarma. Myöskään Khabibulin ei ole ollut maalilla erityisen hyvä, vaikka muutamia tärkeitä koppeja mies onkin ottanut.

GO HAWKS!

ps. Missä sweeppi?
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mahtava voitto. The Big Steal on nyt saavutettu ja hienoa lähteä United Centeriin hakemaan yliotetta sarjaan. Kuten Kaner tuossa jo hehkutti Chicago oli selvästi parempi joukkue. Luongo on yhtä kuin Vancouver ja etukäteisarviot Canucksin mahtavuudesta on ihan hatusta vedettyjä. Minutkin tosin Chicagon upeat otteet on hieman yllättäneet, mutta tämähän kelpaa vallan mainiosti. Saa nähdä miten pahasti Salo loukkaantui. On kyllä iso lovi Vancouverin puolustukseen ja ylivoimaan. Niin liekeissä mies on ollut.

Tosiaan, missä sweep? Aika hyvää peliä lännen huonoimmalta joukkueelta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks vyörytti peliä hyvin ekan erän alussa, kunnes tuli taas tyhmien jäähyjen suma ja Vancouver rankaisi kahdella ylivoimamaalillaan. Näytti siltä, että Salo olisi loukkaantunut maaliin johtavan laukauksen tehdessään.

Toisessa erässä laitettiin taas hyrrä pyörimään ja tästä seurasikin viisi perättäistä maalia toisen (3) ja kolmannen (2) erän aikana, muka ohittamattoman Luongon selän taakse. Viimeinen meni siis tyhjiin.

Tarvittava vierasvoitto on otettu ja kotietu anastettu Vancouverilta pois, upeaa! Näissä pudotuspeleissä Blackhawks on noussut jo kuusi kertaa tappioasemasta tasoihin.

Olipa kiva katella kun Vancouverin kasetti sekosi täydellisesti ja turhautuminen otti vallan. Rick Rypienkin kiskoi raukkamaisesti Big Buffin takaapäin selälleen pelin loppupuolella, eipä tosin olisi tainut etupuolelta onnistuakaan. Burish taisikin jo aiemmin ko. hemmolle ripsutella hanskojaan tanssikutsun merkiksi, muttei haaste kiinnostanut suunsoiton lisäksi. Sundin vaikuttaa tosiaan aika hitaalta ja aseettomalta etenkin 5-5 pelissä.

Illan onnistujia erityisesti Sharp, Bolland, Khabibulin, nousukiidossa oleva Kane ja neloskenttä. Sharpin hattutemppukin oli todella lähellä, laukaus lipui jo Luongon haarojen välistä, muttei kiekon vauhti riittänyt ylittämään maaliviivaa. Byfuglien on kyllä tehty pudotuspelejä varten, ei voi muuta sanoa. Campbell näytti myös heräämisen merkkejä ja kiekollinen peli oli jo vanhaa tuttua. Tämä matsi oli omiaan nostamaan Haukkojen itseluottamusta entisestään.

Selostajakin totesi Vancouverin olevan liemessä tämän taitavan Blackhawks joukkueen nopeuden kanssa. Tältä joukkueelta on kyllä lupa odottaa ihan mitä tahansa ! Tästä on hyvä jatkaa United Centerissä fanien mekkalan edessä.

Ja tänään alkuillan pelissä kannustetaan Anaheim nappaamaan myös kotietu pois Detroitilta :)

EDIT: Daily Southtown kirjoittelee tänään näin: "The Hawks and Havlat's agent are negotiating an eight- to 10-year contract extension."
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Kahdessa ottelussa 8 maalia Luongon taakse joten kirous mikä Bluesilla oli avauskierroksella, on rikottu kyllä Hawksin toimesta.

Kovinpa hyvältä Hawksin peli näyttää ja pelistä toiseen "haluavat" antaa vastustajalle pari maalia eteen kunnes rupeavat kunnolla pelaamaan. Mikäs siinä jos homma toimii noinkin.

Canucks oli kyllä pettymys. Aneeminen esitys ja pakisto oli aika sekaisin Salon lähdön jälkeen. VäänäsOssi vai kuka sinne tulee tilalle luutimaan?

Hawks sai haluamansa vierasvoiton ja kahden ekan pelin perusteella jatkoonmenijä veikkauksessa kallistuisin Hawksin puoleen. Sen verta hyviltä Flamesin tiputtajan näyttävät juuri nyt.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Olipa kiva katella kun Vancouverin kasetti sekosi täydellisesti ja turhautuminen otti vallan. Rick Rypienkin kiskoi raukkamaisesti Big Buffin takaapäin selälleen pelin loppupuolella, eipä tosin olisi tainut etupuolelta onnistuakaan. Burish taisikin jo aiemmin ko. hemmolle ripsutella hanskojaan tanssikutsun merkiksi, muttei haaste kiinnostanut suunsoiton lisäksi. Sundin vaikuttaa tosiaan aika hitaalta ja aseettomalta etenkin 5-5 pelissä.

Ensimmäisen erän tilanteessa Rypien kyllä oli se, joka tanssikutsua esitti, mutta Burishia ei kiinnostanut. kuin palkkä hanskansa heiluttelu. Burish tuskin haastaisi Rypienin kaltaista raskaansarjalaista ja Rypien ei tunnettusti taka-askelleita ota, jos kutsu käy. Miellläni olisin nähnyt Eagerin vastaavan ilman hanskoja Rypienille edellisen ottelun likaisesta niitistään.
 

Jarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Upea voitto Canuckseista, vaikka jostakin syystä piti taas pari maalia antaa eteen. Valitettavasti en ottelua nähnyt joten paha kommentoida sitä syvällisemmin, mutta olihan tämä todella tärkeä voitto koska saatiin kotietu meille, sekä vielä 5 maalia ylijumala Luongon taakse. Tästä on hyvä jatkaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ensimmäisen erän tilanteessa Rypien kyllä oli se, joka tanssikutsua esitti, mutta Burishia ei kiinnostanut. kuin palkkä hanskansa heiluttelu. Burish tuskin haastaisi Rypienin kaltaista raskaansarjalaista ja Rypien ei tunnettusti taka-askelleita ota, jos kutsu käy. Miellläni olisin nähnyt Eagerin vastaavan ilman hanskoja Rypienille edellisen ottelun likaisesta niitistään.

Jaa a kovin on säästeliäs hanskailemaan "raskassarjalaiseksi" Rypienkin, runkosarjassa kokonaiset 3 kertaa on mies otellut.
Meillähän nuo nelosen kaverit ovatkin nyt pudotuspeleissä keskittyneet maalitehtailuun.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Jaa a kovin on säästeliäs hanskailemaan "raskassarjalaiseksi" Rypienkin, runkosarjassa kokonaiset 3 kertaa on mies otellut.
Meillähän nuo nelosen kaverit ovatkin nyt pudotuspeleissä keskittyneet maalitehtailuun.

Harkkapelit mukaan luettuna tällä kaudella Rypienillä on kuusi vitosta tappelusta. Runkosarjan vain kolme vitosta selittyvät loukkaantumisten johdosta pelattujen otteluiden määrällä. Jos Rypienillä olisi enemmän, kuin kaksitosita pelattua ottelua, niin ukon maine myllyttäjänä olisi varmasti laajemmalle levinnyt.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Harkkapelit mukaan luettuna tällä kaudella Rypienillä on kuusi vitosta tappelusta. Runkosarjan vain kolme vitosta selittyvät loukkaantumisten johdosta pelattujen otteluiden määrällä. Jos Rypienillä olisi enemmän, kuin kaksitosita pelattua ottelua, niin ukon maine myllyttäjänä olisi varmasti laajemmalle levinnyt.

Hieno tarkennus !
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Chicagolle mahtava voitto. Nucks- fanit voivat tietysti jossitella 2-2- tasoitukseen johtaneella tilanteella, kun Bieksa sai kyseenalaisen jäähyn Byfuglienin kampituksesta ja seuranneella yv:llä Mitchell refleksinomaisella lyönnillä iski kiekon katsomoon, jolloin 5-4 muuttui 5-3- tilanteekksi, jonka aikana Kesleriltä vielä katkesi maila, mikä lopullisesti pohjusti 2-2- tasoituksen. Silti pitää olla vielä Risto Dufvaakin huonompi häviäjä, jos kieltäytyy näkemästä metsää puilta ja väittää, ettei Hawksin voitto ollut ansaittu.

Toki Hawkskin sorttui alussa taas jäähyilyyn, minkä takia Nucks taas johtoon pääsikin, mutta 5-5- pelissä Chi-Town dominoi. Luongo piti pitkään Vancouveria pystyssä, mutta ihmeisiin hänkään ei pysty. Lisäksi Khabibulin otti ne tärkeät pelastukset oikeilla hetkillä, jolloin maali olisi voinut vielä tuoda valaat peliin mukaan. Luongo voi olla papempi maalivahti kuin Khabby, mutta ei niin merkittävästi, että pystyisi yksinään kääntämään sarjan Nucksin eduksi. Tällä hetkellä vaikea nähdä, että Hawks kaatuisi maalivahtipeliin.

Taidollisesti Hawks on yksinkertaisesti Nuckseja edellä. Chicagolla on paremmat kiekolliset puolustajat ja enemmän pehmeitä käsiä hyökkäyksessä, joten tahto puolella Nucks ei yksinkertaisesti voi antaa tasoitusta. Sama pätee puolustuspeliä. Nuckseilla pitäisi olla melkoinen arsenaalia hyviä puolustavia pakkeja, jotka vielä pelaavat tasaisesti, mutta kahdessa pelissä Chicago on takonut 11 maalia. Ei hyvä.

Pakkohan tuohon Sundiinin tilanteeseekin on jotain sanoa. Tällä hetkellä ruotsalainen auttaa joukkuetta vain aloituksissa ja yv:llä . Tasakentällisin miehen nopeus ei yksinkertaisesti riitä ja eikä Sundinin joskus niin loistavaa kulmapeliäkään ole nähty. Ymmärrän toki, että kaikella todennäköisyydellä Mats pelaa loukkaantuneena, mutta se ei nyt vain voi ikuisesti olla esteenä tason laskulle pudotuspeleissä. Torontossahan Sundinilla oli aina jotain häikkää kropassa loppukevään huipennuksen aikaan. Kun CBC:llä vielä otettiin esille, millaisista vammoista huolimatta Patrick Sharp pelaa (ja ihan hyvin pelaakin), niin kyllähän sitä voisi myös Suddenilta nähtyä parempaa odottaa. Nyt nimittäin alkaa todella olla se viimeinen mahdollisuus voittaa Cup, joten Sundinkin voisi unohtaa vammansa ja ottaa mallia, vaikka Steve Yzermanin vuoden 2002 suorituksesta, jolloin Stevie Y johdatti käytännössä yhdellä polvella Wingsit mestaruuteen. Ja Stevie antoi taatusti yhtä paljon tasoitusta liikkeessä tuolloin kuin Mats nyt.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Silti pitää olla vielä Risto Dufvaakin huonompi häviäjä, jos kieltäytyy näkemästä metsää puilta ja väittää, ettei Hawksin voitto ollut ansaittu.

No mutta onhan Chicago selvä ennakkosuosikki, siellä sentään monta NHL-tason pelaajaa kokoonpanossa.

Joopajoo, ei mennyt ihan nappiin tämä toinen ottelu Canucksin osalta. Peli alkoi hieman onnekkaastikin kun Canucks sai pari nopeaa ylivoimatilaisuutta ja onnistui näissä hienolla prosentilla. Kaksi maalia ensimmäisen 7 minuutin sisään, mutta tämän jälkeen kyyti olikin kylmää. Chicago hallitsi aika ylivoimaisesti pelin tapahtumia muutamaa Canucksin hyvää maalipaikkaa lukuun ottamatta, jotka Khabibulin varmasti nappasi. Luongo ei ollut parhaimmillaan, puolustus sekoili vajaamiehisenä, ja hyökkäyskin oli hissukseen viime ottelun onnistujia myöten.

Tällä hetkellä ei voi lähteä kauhean luottavaisena Chicagoon. Canucks on nyt ollut jyrän alla viimeiset 4 erää, ja parannusta on jokaisella osa-alueella nähtävä mikäli tässä sarjassa meinataan vielä tasapäisesti voitoista taistella.

Salon nivunen ei sitten kestänyt kuin yhden pelin. Harmin paikka, sillä terveenä ollessaan Salo on Canucksille erittäin tärkeä palanen. Salo aloitti viimeöisen pelin jo puolikuntoisena, sillä pari ensimmäistä vaihtoa (ennen tuota ylivoimalla syntynyttä maalia) olivat jo sen näköisiä, että kaikki ei ole siellä kunnossa. Salo näytti kentältä samalta kuin tämän kauden alussa, kun täällä ehdin jo ehdottamaan uran lopetusta yhtenä vaihtoehtona. Saattaa siis hyvin olla että Salon pelit jäivät tämän kaudelta osalta tähän, tai ainakin sen tason pelit joiden ansiosta Saloa pidetään yhtenä Canucksin tärkeimmistä pelaajista.

Niin ja tuosta paljon parjatusta kakkoskentän kaksikosta Sundin & Demitra pitää tällä kertaa antaa positiivisempaa palautetta. Molempien pelissä oli nähtävissä selvästi enemmän yritystä kuin ensimmäisessä pelissä, erityisesti Demitra paransi peliään huomattavasti. Sundininkin jalka "liikkui" vähän tehokkaammin kuin edellisessä pelissä, joskaan tuota ei voi missään nimessä minään NHL-tason vertailukohtana pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Game 2

Upeaa, mahtavaa Hawks! Uskomaton usko omaan tekemiseen palkittiin jälleen. Meikäläinenkin oli ihan maani myynyt Nucksien paukautettua 2-muna taululle, ja yleisö oli vielä siihen päälle tietysti ihan pähkinöinä. Sitten tuo Luongon hieno mailatorjunta joka ryöväsi Eagerin nätisti. Olin lähes varma että peli kulminoituu tuohon torjuntaan, ja Nucks menee menojaan. Kuinka väärässä olinkaan. Mahtavaa vääntöä, josta kavennus saatiinkin sitten aikaiseksi. Tästä Hawks-gear silmään, ja taululta löytyy lopputulos sitten. Toi perhanan ekan erän-jinx pitäs saada keinolla millä tahansa pois, ja peli kulkemaan heti kättelyssä. Vikat 40 minuuttia menee hienosti, mutta jos halutaan mennä konferenssi-finaaliin, niin jumalauta sixtiminits!! Eager & Byfuglien pelaavat kyllä hatunnoston arvoisesti. Tekevät kentällä melkein mitä tahtovat. Toewsin ollessa hieman näkymätön, on Kane ottanut sitä roolia mitä ykkösvaraukselta soisi odottaakin. Patrick on meidän Lionel Messi, joka lukee peliä käsittämättömän hienosti.

Nyt taitaa olla muutama huili päivä, ja olikohan vasta to-aamuna seuraava.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Wiesellike kirjoitti:
Chicago sai tietääkseni conditional pickin, jolla sitten varattiin vuoden 2007 draftissa toisella kierroksella Bill Sweatt.
Kiitos tiedosta. Sweatt tai Tanguay taitavat olla niitä mahdollisia pelaajia, joita tuolla varattiin.


Mutta sellainen peli sitten viime yönä. Ensimmäinen puolikas meni vielä ihan kohtalaisesti, toinen todella huonosti. Vancouver sai peliin hyvän startin, kun Rypien antoi painetta Hjalmarssonille Chicagon päässä ja tämä laukoi kiekon pleksin yli. Tuota seuranneessa ylivoimassa Salo laukoi Vancouverin avausmaalin. Samalla Salo kuitenkin myös loukkaantui ja Canucks joutui pelaamaan 55 minuuttia viidellä pakilla.

Vancouverin avausmaalin jälkeen O'Brien ja Rypien hoitivat fyysisen pelin hyvin, ja Canucks pääsi jälleen ylivoimalle Eagerin ja Burishin ottaessa Rypienin kanssa samaan aikaan jäähyt. Canucksin ylivoiman aikana Keith rikkoi vielä KesLORDia huitomalla. Edler ja Sundin sahasivat neliön toista puolta ja Edler teki uransa ensimmäisellä playoff-maalilla tilanteeksi 2-0, kun peliä oli pelattu alle seitsemän minuuttia.

Vancouverin 2-0 maalin jälkeen Kesler ja Sundin pääsivät 2-1 hyökkäykseen yrittämään kolmen maalin karkumatkaa, mutta tuloksetta. Hyvän tilanteen jälkeen Chicago vei odotetusti nälkäisempänä avauserän loppua, ja Vancouver joutui pelaamaan kaksi kertaa vajaalla, mutta joukkue kesti. Avauserä oli tuloksellisesti hyvä (vaikka yksi 2-1 hyökkäys tuhrittiinkin), ja erikoistilanteissa onnistuttiin hienosti.

Toisen erän alussa Vancouverilla oli toinen hyvä tilaisuus mennä kolmen maalin karkumatkalle tasakentin, kun Sedinit järjestivät O'Brienille erinomaisen maalipaikan neliön keskelle. Tilanne tuli kuitenkin väärälle miehelle, ja Chicago selvisi. Tuon jälkeen Seabrook joutui ottamaan kakkosen ja Canucks pääsi ylivoimalle. Ylivoiman paras tilanne tuli Burrowsille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Habibulin selvitti tuonkin.

Tuohon Burrowsin paikkaan loppuivatkin sitten pelissä hyvät asiat. Noin pelin puolivälissä Luongo venytti vielä Eagerin kaukolaukaukseen komeasti mailallaan. Melkein heti tuon jälkeen Chicago sai Luongon eteen kovan maskin ja onnistui tekemään kavennuksen Sharpin toimesta. Tuosta hetken päästä vahvan pelin pelannut Byfuglien menetti tasapainonsa ohittaessaan Bieksaa.

Bieksa joutui kuitenkin jäähylle, Chicago sai paineen Canucksin päähän, jossa Mitchell laukoi kiekon huolimattomasti pleksin yli ja Chicago oli hetkessä kahden miehen ylivoimalla. Kun vielä kaiken lisäksi Keslerin maila meni rikki tilanteessa, niin Blackhawksin ylivoima oli periaatteessa viidellä kahta vastaan. Noin loistavaa tilannetta joukkue ei missannut, vaan teki tasoituksen.

Tasoitusmaalin jälkeen Steve Bernier pääsi yksin läpi ja hänellä oli erinomainen mahdollisuus katkaista Chicagon noste, mutta mies ei onnistunut. Tuon jälkeen Canucksin nelonen sai järjestettyä parilla hyvällä taklauksella jälleen ylivoiman tilanteessa, jossa Kane koukkasi hermostuksissaan Rypienia, ja Canucks sai näin uuden mahdollisuuden johtomaaliin.

Mason Raymondin tehtävänä oli laukoa kiekko ylivoimalla Chicagon päähän, jotta Canucks olisi päässyt vaihtamaan. Duncan Keith kuitenkin katkaisi Raymondin kulmavedon, syötti Canucksin vaihdon vuoksi yksin alas jätetylle Bollandille, ja tämä teki Canucksin kannalta valitettavan johtomaalin alivoimalla.

Odotin kolmannesta erästä tappiotilanteessa olleen Vancouverin hallintaa, mutta toisin lopulta kävi. Alku oli vielä ihan hyvää 5-5-peliä Canucksin kannalta, mutta sitten Eager ja Burish iskivät vastaan Edlerin huolimattoman pelin johdosta ja tilanne oli jo 2-4. Chicagon maalin jälkeen Canucksin nelosella oli puolestaan hyvä maalipaikka Johnsonin vahvan kulmapelin johdosta, mutta Rypien laukoi ohi.

Ja kun ei kelvannut Rypille, niin Chicago teki taas. Kane oli jätetty ihmeellisesti ihan yksin alas ja hän veivasi jo 2-5 maalin erän kuudennella minuutilla. Puolustukselta paha nukkuminen tilanteessa, ja ehkä Luongokin olisi hyvänä iltana tuon ottanut. Tuohon maaliin näytti katkenneen osittain myös Vancouverin selkäranka ja loppupeli oli enemmänkin pelailua. Henrik Sedin teki vielä lohdutuskavennuksen tilanteeseen 3-5 Sundinin ja Edlerin syötöistä, mutta Bolland iski sitten Chicagon kuudennen maalin tyhjiin.

Kokonaisuutena Vancouverilla oli mahdollisuuksia tehokkaan ja hyvän ensimmäisen erän jälkeen tehdä tilanteeksi 3-0 tai jopa 4-0 (Sundinin ja Keslerin 2-1 hyökkäys, O'Brienin paikka neliön keskeltä, Burrowsin puolittainen läpiajo), mutta Habibulin yhdessä tehottomuuden kanssa vesitti nuo aikeet. Chicago tuli puolestaan toisessa erässä kovaa, Bieksan jäähy kostautui pahasti ja siinä kun Bernierille ei kelvannut läpiajo, kaveri teki alivoimalla omasta läpiajostaan.

Vancouverin paikoista huolimatta Chicago oli kentällä liikkuvampi ja parempi joukkue, ansaiten voittonsa. Kotietu menetettiin, mutta en uskonutkaan Blues-sarjan kanssa neljään peräkkäiseen kotivoittoon, vaikka ennen peliä kotona oltiin pelattu saldolla 16-1-1 edelliset 18 peliä. Nyt meidän on vain pakko kaivaa voitto toisesta Chicagossa pelattavasta pelistä, enkä näe tuota mahdottomana asiana, vaikka Chicago tätä toista peliä veikin.

Chicago on vahva ryhmä, mutta ei tässä vielä olla mitään hävitty. Canucksilla on kokemusta näistä peleistä enemmän, ja toivottavasti se kääntyy vielä joukkueen eduksi. Terveystilanne kuitenkin huolestuttaa, sillä jos Salo ei pysty pelaamaan, tärkeä pakki puuttuu ja Väänäseltä kaivataan venymistä.

Toinen juttu, mikä pistää huolestuttamaan on pelien loput. Niiden kanssa on pakko tehdä jotain. Runkosarjassa ja Blues-sarjassa Vancouver oli vahva joukkue pelaamaan johtoasemassa, mutta nyt Chicago on nuijinut meitä kahdessa ensimmäisessä pelissä pelien jälkimmäisillä puolikkailla ihan liikaa.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Hienosti Chicago jatkoi peliään samalla tahdilla kuin ensimmäisen ottelun kolmannen erän, eikä edes alun kaksi Canucks maalia horjuttanut joukkueen peliä. Luongo piti joukkueensa pystyssä, mutta kyllähän tuo BH vyörytys oli sen verran julmaa, että oli hänenkin lopulta antauduttava. Loistava oli kuitenkin se mailatorjunta Eagerin vetoon. Längistä tuntuu Luongolle uppoavan.
Canucksin kakkoskenttä kaipaa jonkin asteisia muutoksia. Kesler pörrää siellä nyt turhan yksikseen, vaan millä tavalla tuota nyt saisi muutettua. Ehkä sitä Pyattia voisi kokeilla? Tässäkin pelissä Chicagon nelosketju oli pirteämpi kuin Vancouverin vastaava. Tällä menolla Canuckseille on tulossa Chicagossa kylmää kyytiä.
 
Pari pointtia ensimmäisistä kahdesta pelistä:

-Yllättävän vähän taukoja pelissä, tuntuu jotenkin että vähän väliä pelataan 5min + putkeen ennen kun tulee pelikatko... Tai sitten olen väärässä, mitään tilastoja en tästä löytänyt.

- Chicagon kurinalaisuus horjunut pahasti, jäähyjä kahdessa pelissä aivan perkuleesti ja varsinkin ekan erän aikana.

- Sedinit; vaikka heillä yhteensä 5 pistettä onkin ovat siskokset +/- tilastossa combined -3 Viimeisessä kahdessa pelissä.

-Tempo tuntuu vaan kasvavan jatkuvasti pelin edetessä kummallakin joukkueella ja mitä korkeampi tempo sitä paremmin chicago pelaa ja sitä huonommin pelaa Vancouver
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kolmas peli takana ja Vancouver voitti 1-3. Chicagon peli oli yllättävän aneemista ja hermostunutta. Hyökkäyksiinlähdöt oli tosi laiskoja ja monesti syyllistyttiin kuskaamiseen, kun olisi vain pitänyt syötellä Vancouverin sumppu auki. Vancouverin trappi oli kuin muuri. Chicago meni pelin sisällä monta monen minuutin pätkää, jolloin ei saatu yhtään vetoa Luongon kohti. Yhdenkään ketjun peli ei toiminut missään vaiheessa. Ylivoimat oli suoraan sanottuna surkeita, vaikkakin Campbell onnistuikin ainokaisen tekemään yv:llä.

Chicagon parasta pelaajaa on tosi vaikea sanoa. Ehkä se oli Byfuglien, joka niittasi Burrowsin kammottavalla taklauksella ja yritti jatkuvasti päästä Luongon iholle. Chicagon maalin jälkeinen vittuilu Luongolle sai minut ainakin nauramaan. Näin sen pitääkin olla poffeissa. Muuten Chicago oli pettymys. Vancouverilta puuttui Demitra ja Salo, mutta näiden herrojen poissaoloa ei pystytty hyödyntämään. Taas otettiin turhia jäähyjä kuten Kanen typerä hyökkäysalueen koukku, josta Vancouver rankaisi armotta.

Seuraavaan peliin on tultava iso muutos. Tällä kertaa paineet taisi olla liikaa nuorelle joukkueelle ja tuloksena kokovartalokipsi. Harmi, koska UC oli jälleen tupaten täynnä ja Chicagon maalin jälkeen meteli oli ihan infernaalinen. Tuo yleisö antaisi niin paljon joukkueelle, jos peli olisi parempaa.
 

TML

Jäsen
Aika hermostunut Hawks lopulta nähtiin ja playoffien kotivoittoputki menikin poikki. Alku oli tosin ihan hyvä Hawksilta, mutta kaiken kaikkiaan Canucks pelasi kurinalaisen taistelun ja teki tarvittavat maalit.

On kyllä kumma juttu tuo Hawksien meno avauserissä tai paremminkin ottelun ekalla puoliskolla. Kuulinko oikein että Hawks ei ole ottelun ekan 30 minuutin aikana tehnyt vielä maaliakaan Canucks-sarjassa? Tartteeko se aina antaa pari maalia tasoitusta ennen kuin rupeavat pelaamaan?

Dustin Buf on kyllä hieno mies. Herranen aika miten tuollaisen sällin pysäyttää?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Chicagon maalin jälkeinen vittuilu Luongolle sai minut ainakin nauramaan. Näin sen pitääkin olla poffeissa.

No jaa. Omasta mielestä tuo ei kuulu peliin, kuten ei nuo Averynkään tempaukset (mailan heiluttelut moken naaman edessä). Maalin jälkeen mennään juhlimaan sitä oman joukkueen pariin, ei vittuilemaan maalin päästäneelle maalivahdille. Luongo voisi kuitata tuon vittuilun pitämällä loput pelit nollaa. Ei ainakaan tuon osuman jälkeen tullut toivottua tulosta vittuilusta, ellei sitten tarkoitus ollut herättää Luongo pelaamaan.

Taylor Pyatt teki ihan hyvän paluun pitkän tauon jälkeen kehiin. Yksi kakkonen napsahti tilille sekä 4 laukausta ja 3 blokkausta. Ossi Väänänen avasi myös playoffit, pelaten tosin vain vajaat 10 minuuttia ja blokaten yhden laukauksen. Muutenkin Vancouverin pelaajat uhrautuivat hienosti ja onnistuivat blokkaamaan 21 kutia.

Raymondin viimeistelemä avausmaali oli kyllä hieno oivallus Kesleriltä. Kesler muutenkin tekee äärettömän paljon hommia kentällä ja pelaa paljon, tälläkin kertaa ainoana hyökkääjänä yli 20 minuuttia (reilut 22 min). Sundin taasen ei vieläkään oikein vakuuta. Jotenkin jää hieman sellainen mielikuva, että puutteellisen fysiikan lisäksi myöskään ajatus ei ole täysillä mukana. Tosin ei tämä ollut missään tapauksessa huonoin Sundinin matsi, mutta edelleen parempaan pitäisi hänen pystyä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hawksilta sarjan huonoin ottelu tähän mennessä. Alakynnessä ei oltu missään vaiheessa; Nucks vain käytti paikkansa paremmin, esti hyvin Hawksin pelinrakentelun ja otti näin ollen ansaitun voiton. Hyviä paikkoja saatiin toki muutama luotua, mutta ylärimaa lähemmäksi ei kolmannen erän "kirin" aikana päästy.

Ja jos aina hankkiudutaan parin-kolmen maalin takamatkalle, niin ei sieltä aina voi nousta. Hieman lisää terävyyttä ensi matsiin, ja henkilökohtaiset hölmöilyt pois, niin sarja on tasan 2-2 takaisin Vancouveriin lähdettäessä.

Yhdenkään ketjun peli ei toiminut missään vaiheessa.
Eipä toiminut ei, mutta kyllä tuolla melko turhalla ketjujen sekoittelulla on myös pieni vaikutus asiaan. Troy Brouwerin paikka ei todellakaan ole ykkösketjussa Toewsin vierellä, vaikka mies tässä ottelusta olikin ilman sen suurempia ansioita ottelun kakkostähti. Ja Kanesta tuskin saadaan parasta irti Eagerin ja Burishin vierellä. Kolmannessa erässä Raymondin puck over glass -jäähyn jälkeen Eager-Burish-Brouwer kolmikko pelasi yhden vaihdon yhdessä, ja sai kunnon pyörityksen aikaan Nucksin päätyyn, mutta seuraavassa vaihdossa oli jälleen Brouwerin tilalla Kane ja ykkösessä Kanen tilalla Brouwer. Eipä ollut pyörityksistä tietoakaan.

Hawksilta löytyy neljä toimivaa kokonaisuutta, joten itse en ymmärrä ketjuloton aloittamista hieman huonomman puolituntisen jälkeen. Toki se voi joskus toimia, yleensä ei.

No jaa. Omasta mielestä tuo ei kuulu peliin, kuten ei nuo Averynkään tempaukset (mailan heiluttelut moken naaman edessä). Maalin jälkeen mennään juhlimaan sitä oman joukkueen pariin, ei vittuilemaan maalin päästäneelle maalivahdille. Luongo voisi kuitata tuon vittuilun pitämällä loput pelit nollaa. Ei ainakaan tuon osuman jälkeen tullut toivottua tulosta vittuilusta, ellei sitten tarkoitus ollut herättää Luongo pelaamaan.
Ihan asiallinen kuitti oli Luongolle. Ahkerasti jaksoi nimittäin Luongo sen ylivoiman aikana takoa Buffia kilvellä selkään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä vieraspeli Canucksilta, ja tällä kerralla ansaittu johto onnistuttiin myös pitämään loppuun saakka. Joukkue oli joutunut tekemään muutoksia ketjuihinsa ja pakkipareihinsa kahden tärkeän pelaajan loukkaantumisten vuoksi, mutta joukkue pelasi viisaasti puolustaen, otti ansaitun voiton ja sai Chicagon näyttämään aika usein aseettomalta (aneemiseltakin, kuten nimimerkki Wiesellike sanoi).

Chicago pääsi Calgarya vastaan kotonaan loppujen lopuksi melko helpolla, sillä Flamesin vieraspeli ei kulkenut pitkään aikaan edes runkosarjassa. Nyt on kuitenkin vastassa toinen joukkue, ja Vancouverin vieraspeli oli jo runkosarjassa kaksi astetta Flamesia parempaa. Vancouverilla on kahdeksasta viimeisestä vieraspelistä kasassa seitsemän voittoa ja kaksi maalia tai vähemmän on päästetty noissa kahdeksassa pelissä seitsemän kertaa.

Mitään ihmeellisiä urotekoja ei hyökkäyspäässä tarvita, jos tuo kahden päästetyn maalin tahti jatkuu jatkossakin. Ja miksi ei jatkuisi? Vastustaja toisensa jälkeen on (Oilersia lukuun ottamatta) huomannut kotonaan ongelmia Vancouveria vastaan. Järjestäen jokaisen vastustajan mielestä oma peli oli aneemista, laiskaa, joskus kuritonta ja periaatteessa aina huonoa. Hyvä niin.

Chicagoa vastaan kolmannessa pelissä ei näkynyt enää vastustajan läpiajoja vastustajan pelatessa alivoimalla, ei näkynyt ilmaista keskialueen kyytiä kuten kahden edellisen pelin johtoasemassa ollessa näkyi, eikä näkynyt paljon ylivoimahyökkäyksiäkään. Sen sijaan kentällä näkyi tiivis puolustuspeli, 21 Canucksin suorittamaa blokkia ja syöttölinjojen hienoa peittämistä. Hyvän pelin varjopuolena oli vain kolmannen erän kaksi pelin viivytys jäähyä kiekon laukomisista laidan yli.

Yksittäisistä pelaajista Väänänen oli kuulemma treenannut Mitchellin kanssa, mutta nyt hän pelasi Öhlundin parina ja onnistui jäähyä lukuun ottamatta mielestäni varsin hyvin. Aikaisemmin Salon parina pelannut Mitchell pelasi sen sijaan paljon Edlerin kanssa.

Pakkiparien muutokset kesken sarjan olivat isona kysymysmerkkinä ennen peliä, mutta hyvin tuosta selvittiin. Ja onhan se tietysti paljon parempi, että joudutaan tekemään muutoksia kuuden pakin kesken ennen peliä kuin tuo toisen pelin kaltainen tilanne, että joudutaan pelaamaan 55 minuuttia viidellä pakilla.

Hyökkäyspäässä Taylor Pyatt pelasi tosiaan ensimmäisen pelinsä sitten kihlattunsa kuoleman. Pyatt pelasi aika lyhyitä vaihtoja Wellwoodin ja Bernierin ketjussa, mutta laukoi ilman ylivoima-aikaakin neljä kertaa. Demitraa kakkosessa korvannut Raymond teki puolestaan nostonsa kunniaksi pelin avausmaalin, joten hän voi olla tyytyväinen peliinsä, vaikka antoikin turhaan Chicagolle kolmannessa erässä ylivoiman ja peliin otetta laukomalla kiekon laidan yli.

Kolmannen pelin jälkeen meillä on jälleen kotietu, mikä on tärkeää jatkon kannalta. Sarjan viides peli pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa Chicagossa. Mikäli Canucks tuon pelin voittaisi, Chicagon junnut olisivat kovin ahtaalla. Toivottavasti Vancouverin tiivis puolustuspeli siis jatkuisi tuolloin, ja sarja päästäisiin viemään katkolle kotiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Ossi Väänänen avasi myös playoffit, pelaten tosin vain vajaat 10 minuuttia ja blokaten yhden laukauksen.

Niin Ossihan avasi playoffit jo Bluesia vastaan neljännessä pelissä silloinkin Samia paikatessa. Taitaa Ossilla taas jäädä tämäkin kokemus lyhyeksi, sillä Salon odotetaan palaavan kokoonpanoon jo seuraavaan otteluun. Myös Pavol Demitra pelannee seuraavassa ottelussa, sillä jo nyt hänen pelaamattomuutensa päätettiin vasta aivan juuri ennen ottelun alkua.

Kerta kaikkiaan huikean tärkeä voitto tänään. Juuri kun Chicago näytti jo saaneen otteen sarjasta, eikä Canucks puolustuksella näyttänyt olevan aseita Hawks hyökkäyksen jäädytykseksi (tänään Hawks onnistui vain viiva laukauksella). Toisekseen yksi Canucksien totutuista vahvuuksista - johtojen pitäminen - rakoili pahasti viime otteluissa ja tänään siinä onnistuttiin, vaikka Chicago saikin kavennettua tyssäsi kiri tällä kertaa yhteen osumaan.

Toki jos tuo ylärima olisi mennyt maaliin olisi pelin kuva varmasti ollut toinen. Mutta näinpä tämä menee jos ensimmäisessä pelissä Keslerin läpiajo olisi mennyt sisään - sen sijaan, että olisi ottanut Bulinin räpsän yläreunaan ja ylärimaan - olisi tuskin vastaavaa kiriä nähty ja Chicago ei välttämättä olisi saanut vastaavaa kiriä ja toiseen peliin kantanutta momentumia.

Mutta todellakin huikean tärkeä voitto jo itseluottamuksen kannaltakin, onnistuimme voittamaan pelin omilla vahvuuksillamme. Jos aiomme pärjätä tänä keväänä pitää puolustuksemme olla pitävä ja joukkueemme tulee pitää pystyä pitämään johtoasemansa sarjan alkua paremmin.

Mutta nyt paineet ovat neljänteen peliin Chicagolla. Olemme jo saavuttaneet Chicagon 2 ensimmäisen ottelun minimi tavoitteen eli kotiedun palauttamisen Chicagolta. Hawks on näyttänyt vaarallisuutensa ja löysään pelailuun ei ole hetkeksikään varaa, tuo joukkue kyllä osaa rokottaa jos siihen vain annetaan siimaa. Vaikka sarja olisi Nuckseille 4-1 ja johtasimme viidettä peliä 4-0 pelin puolessa välissä ei pieneenkään siiman antoon ole varaa, sillä vastassa on todella hyvin hyökkäävä joukkue. Ei kuin samaa rataa vain jatkossa, niin hyvää tulee...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös