Vancouver Canucks 2023–2024

  • 110 081
  • 613

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kylläpä kertakaikkiaan oli maukas kauden aloitus. Brock (hieman onnellakin) 4 maalia tänään ja oli kyllä hienoa nähdä ukolla kunnon hymy kasvoilla. Toivottavasti tämä kausi on parempi muutaman vaikean kauden jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden avauksesta 8-1 kotivoitto Edmontonista, torilla tavataan! No jos nyt ei ihan vielä kuitenkaan mennä niin pitkälle, mutta joka tapauksessa hieno nähdä kauden avauksessa kotivoitto ja pääosin hyvällä esityksellä. En nyt ihan hetkeen muista Canucksin pelanneen noin hyvää kauden avausta. Peli ei toki ollut noiden numeroiden mukainen, mutta tuo viisikkopeli on vuoden takaiseen nähden ainakin tällä hetkellä selvästi järkevämmän näköistä.

Pieni pelko tuli puseroon Vancouverin mentyä 3-0 johtoon, sillä viime kaudella tuo 3-0 johto hävittiin kauden avauksessa juuri Edmontonille. Nyt ei kuitenkaan jouduttu vastaavaan paniikkiin. Karvaus toimi hyvin ja Di Giuseppe, Lafferty, Suter, Beauvillier -työhevosten ryhmä erottui työteliäänä. Kyllä tuosta Laffertysta tulee ainakin tämän pelin perusteella olemaan selvää apua, vaikka aloituksissa olisi pitänyt olla terävämpi.

Millerin ketju (Miller-Boeser-Di Giuseppe) oli paras hyökkäysketju ja olipa hieno nähdä Boeserin onnistuvan neljä kertaa maalinteossa. Liikaa ollutkin hänellä vastoinkäymisiä parin viime kauden aikana. Pari maalia tuli kyllä tuurilla, mutta nekin lasketaan. Toivottavasti nyt olisi mitattavissa parempaa Boeseria pidemmällekin kautta, sillä kyllä hänellä on aina lahjoja siihen ollut. Tocchetin tulo viime kaudella sai ilmeisesti aikaan sen kesäharjoittelun muutoksen ja keskittymisen tähän uudella tavalla.








- Hughes-Hronek -pari toimi hienosti, vaikka pelasi Oilersin kovaa kärkeä vastaan. Tasakentin maalit kotiin 4-0 lukemilla ja Hughesillakin maaliolettama 5v5 pelissä 74% luokassa. Colelta myös hieno peli kakkosparissa ja ehkä suurimpana meriittinä se, että Myers ei näyttänyt kaaokselta.

- Demko oli maalilla taas hyvä. Pelko tuli puseroon kun lähti koppiin kolmannessa erässä. Onneksi syykin selvisi tuolle ja onneksi helpottava sellainen;





- Pettersson näytti hyvin keskittyneeltä tähän avaukseen. Tehot 1+3 ja yksi kova kuti kolisi ylärimassa. Garland teki ihan hienon maalin Petterssonin hienosta syötöstä, joten näköjään tuokin kaksikko toisensa pystyy löytämään.

- Mikheyev ei sittenkään pelannut. Mutta ilmeisesti paluussa ei pitäisi kestää enää kauan. Soycynkin tilanne on ilmeisesti vähän parempi mitä ensin tiedotettiin.





Nautitaan nyt hetki kun on kerrankin sen paikka kauden avauksessa. Sama Edmonton tulee viikonloppuna vastaan ja se pelataan sitten vieraissa.
 
Voisi kai sanoa, että paras mahdollinen alku joukkueelle valmennuksineen, varsinkin kun muistaa miten Canucksin alkukauden yleensä sujuu. Tekee kyllä itseluottamukselle nannaa. Ja juuri ne pelaajat onnistuivat, joilta sitä odotetaankin eli johtavat pelaajat ovat johtavia pelaajia.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Hieman sivusilmällä katsottujen kahden ensimmäisen erän perusteella vaikea sanoa syvempää analyysiä, mutta pelkästään tuota puhdasta yrittämisen määrää puolustuksessa oli hemmetin mukava katsoa. Kun se kiekko halutaan hittoon omista, niin sitten vaikka heittäydytään sen perään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




EP tyrmäsi, kuten myös Canucks. No, vähän nousi jalat, mutta ainakin tunnetta oli mukana.

Hieno peli tosiaan joukkueelta ja laajasti heti onnistumisia. Eikä tosiaan pieninpänä tuo Boeserin 4 maalia. Myös Hughes heti vireessä. Eipä tule montaa pakkia mieleen johon Hughesin vaihtaisin. Eikä onneksi tarvitse vaihtaa häntä yhteenkään.

Jotain muuten kertoo pelin tärkeydestä se, että flunssainen Demko laitetaan maalille ja päätyy lopulta oksentamaan maskiinsa. Melko rohkeita päätöksiä valmentajilta. Kuinkahan hyvä Demko onkaan, kun ei ole kipeänä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämäkin tilasto tulee olemaan muuten sitten yksi seurattavista pienemmistä asioista tällä kaudella:





Tuossa siis historian kolmen kärki yli 200 peliä pelanneista Vancouverin pelaajista piste per peli -vertailussa.

Ensimmäisen pelin jälkeen noiden kahden välille ei eroa saatu (molemmille tuli samat neljä pistettä). Tuo linkissä oleva tilasto on ennen tuota kauden avausta ja nyt Petterssonilla on sitten tasan 1,0 ja Millerilla 1,07.

Miller on neljän Vancouverin kauden aikana ollut NHL:n pistepörssissä yhteensä 12. tehokkain pelaaja ja EP 27. tehokkain, mutta uskon Petterssonin nousevan tuolla vielä suhteessa moneen muuhun.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olihan siinä viime yön pelissä sentään jotain tuttua aiemmilta kausilta:
Tuo Hronekin torjunta vei tuossa oman huomion. Siinä kaksi oikean puolen pakkia toimi keskenään. Mutta tuttua näkyä kieltämättä.

Myers pelasi tilastoilla mitaten kuitenkin nyt ihan hyvän pelin ja otti tasakentin joukkueen neljänneksi korkeimman maaliolettaman. Colen parina meni muuten tuo peli (kaksi minuuttia Hirosen ja minuutti Hronekin kanssa) ja ehkä vähän yllättäen Cole pelasi joukkueen korkeimmat minuutit tasakentin.

Iso osuus tuosta Oilers-pelin onnistumisesta menee myös koko joukkueen pelille.





Viikonloppuna sitten seuraava testi ja veikkaan, että Oilers tulee siihen niin sisuuntuneena, että selvitäkseen tuosta vieraspelistä Vancouverin pitää kyetä nostamaan pelinsä tasoa vielä lisää.

***

Lekkerimäki oli noussut ykkösketjuun Örebrolla ja teki 1+1 tehot sekä pelasi yli 18 minuuttia kun Örebro voitti jatkoajalla Timrån maalein 3-2.








Nyt kasassa on yhdeksästä pelistä 5+1 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Itse en noista jaksa kiinnostua. Ainoa asia mikä tulee merkitsemään on se, tekeekö hän jatkoa vai ei. Jos ei tee ja päästetään ilman hyvää vaihtoarvoa pois, alan keskittymään vaikka uppopalloon. Kai sielläkin joku palsta löytyy minne voi käydä kirjoittamassa?
Muuhun en ota kantaa, koska NHL on edelleen henkilökohtaisessa boikotissa, mutta tarvittaessa voin auttaa uppopalloon tutustumisessa. Vajaat parikymmentä vuotta lajia pelanneena, toki jo vuosia sitten sen lopettaneena, lupaan tietää siitä jotakin. Siinä voisi kuka tahansa änäripelaaja olla ihmeissään, kun altaaseen joutuisi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Muuhun en ota kantaa, koska NHL on edelleen henkilökohtaisessa boikotissa, mutta tarvittaessa voin auttaa uppopalloon tutustumisessa. Vajaat parikymmentä vuotta lajia pelanneena, toki jo vuosia sitten sen lopettaneena, lupaan tietää siitä jotakin. Siinä voisi kuka tahansa änäripelaaja olla ihmeissään, kun altaaseen joutuisi.
Itselle uudet lajit ja etenkin vesiurheilulajit kyllä kiinnostavat harrastusmielessä. Tuossa tuli jalkaleikkauksen ja sen jälkeisen kuntoutuksen aikana tutustuttua nyt kunnolla tuoreimpana vesijuoksuun ja totesin sen hyväksi lajiksi. On ollut itse asiassa niin hyvä laji, että on pysynyt mukana vaikka olen pystynyt aloittamaan taas uinninkin.

Neljä maalia avauksessa tehneestä Boeserista oli juttua Vancouver Provincella:


Viime kaudella Boeserilla oli ollut henkilökohtaisena tavoitteena viimein rikkoa 30 maalin raja. Tuonhan hän olisi voinut ainakin kolmella kaudella jo ylittääkin, mutta covidkaudet, vammat ja henkilökohtaiset haasteet ovat siirtäneet tuota rajapyykkiä. Viime kaudella päivän sen jälkeen kun hän oli asettanut tuollaisen tavoitteen, hän rikkoi kätensä. Viime kaudella ensimmäinen maali tuli vasta kauden 12. pelissä. Vuodenvaihteeseen mennessä 28 peliin tuli kuusi maalia. Peli oli kokonaisuutena niin heikkoa, että hän melkein koki OEL:n kohtalon joutua katsomoon.

Vasta uudenvuoden jälkeen kun tuli uusi valmennus, Boeser löysi paremmin pelinsä. Edelleen ei tullut hirveästi maaleja, mutta uran syöttöennätys kuitenkin. Kauden jälkeen Boeser esitti median edessä toiveen siitä, ettei häntä kaupattaisi. Kesällä hän vaihtoi kuntovalmentajaa ja jätti kesän höntsäpelit väliin keskittyen enemmän harjoitteluun.

Tälle kaudelle Boeserilla ei ollut tuollaisia maali- tai muitakaan henkilökohtaisia tavoitteita. Hänen tavoitteensa oli vain haastaa ja esittää itsensä joka päivä joukkuekavereille, faneille ja medialle. Nyt kun kauden avauksessa tuli neljä osumaa, niin kauden viimeisiin 81 peliin riittäisi 26 maalia. Tuo olisi maali joka kolmannessa pelissä kun uran maalitahti on ollut 0,36 maalia pelissä. En nyt mene yhden pelin jälkeen sen pidemmälle tuossa vielä ja toivottavasti Boeser pysyy itse vain tuossa ennen tätä kautta asettamassaan tavoitteessa.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Farmissa kausi avattu 7-4 voitolla Lavalla vastaan. Bains syötti kolme ensimmäistä maalia ja teki kuudennen. Podkolzin 2+0, Åman 1+1 ja Rathbone teki yhden. Hienoa, että farmin kärkiäijät saa heti onnistumisia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ranska ei lukeudu muihin lukuisiin vahvuuksiini, mutta onneksi jääkiekkoa seuratessa sitä ei tarvitse ymmärtääkään ja hienoa oli jälleen päästä katsomaan myös Abbotsfordin peliä. Kausi avattiin siis vieraspelillä Quebecin provinssin Lavalissa, jossa oli jälleen hyvin yleisöä (vähän yli 10000) ja hyvä tunnelma. On niitä paikkoja joissa tuntuu, että ihmisiä ei voisi vähempää kiinnostaa ja sitten on näitä joissa näkee, että ihmiset elävät mukana.

Kauden avauspelistä voisi laittaa lyhyttä koostetta.





1. Erä:

Laval tuli alussa kovaa päälle ja Abbotsford oli vähän ongelmissa. Pelin ensimmäisen maalin teki farmiin kutsun saanut suomalaishyökkääjä Joel Armia, jonka laukaus meni Silovsille ehkä pienen maskin takaa. Abbotsford tuli erän puolivälissä tasoihin, kun Bains löysi ylivoimalla Podkolzinin b-pisteen kaarelta ja hyvä rannelaukaus ohitti Lavalin maalivahdin Jakub Dobesin.

Vähän tuon tasoituksen jälkeen Abbotsford pääsi pelaamaan jälleen ylivoimaa, mutta tuossa parhaat paikat tulivat Lavalille. Jäähyn jälkeen Laval onnistui menemään johtoon, kun Joshua Roy harhautti siniviivalla ensin hienosti karvaajan ja pääsi laukomaan ehkä hieman helpon näköisen 2-1 osuman. Maali oli QMJHL:n viime kauden ykköstähdistöön valitulle Roylle ensimmäinen piste AHL:ssa. Erän lopussa Abbotsford tuli jälleen kuitenkin tasoihin, kun Bains nousi laidalta ja löysi rystysyötöllä maalin kulmalle rynnineen Nils Åmanin.

Aika tapahtumarikas avauserä oli vähän Lavalin hallintaa, mutta Silovs piti numerot tasoissa. Bainsille kaksi ykkössyöttöä erään ja hieno oli nähdä Podkolzinin onnistuminen. Lavalilta onnistuivat maalinteossa ehkä ne joita vähän eniten odottelinkin eli Armia ja Roy.

2. Erä

Toisen erän ensimmäinen puolikas oli sekin Lavalin hallintaa. Erän alkupuolella Laval pääsi pelaamaan ylivoimaa ja siinä Riley Kidneylle (joka oli hänkin viime kaudella QMJHL:n ykköstähdistössä) tuli hyvä paikka, mutta Silovs otti tuon. Jäähyn jälkeen Silovs torjui myös Philippe Mailletin vaarallisen paikan. Erän puolivälin jälkeen myös Abbotsford sai enemmän painetta toiseen päähän ja jälleen Bains toimi ykkössyöttäjänä, kun Rathbonen kova lämäri yllätti Dobesin ja vei Abbotsfordin 2-3 johtoon. McWardille maaliin ensimmäinen piste AHL:ssa.

Abbotsfordin ote pelin voitosta tiukkeni toisen erän 15. minuutilla lisää, kun Lavalin pakki William Trudeau koomaili oman maalin takana kiekon karvaamaan tulleelle Max Sassonille, jonka syöttö löysi vapaana maalin edessä olleen Linus Karlssonin. Tuo oli hieman ilmainen maali tärkeään paikkaan. Pian tuon maalin jälkeen Abbotsfordin parantunut karvaus toimi hyvin ja Tristen Nielsen löysi maalin eteen nousseen Podkolzinin, joka teki illan toisen maalinsa ja vei Abbotsfordin jo 2-5 johtoon. Laval vaihtoi maalin jälkeen maalivahtia ja Straus Mann luisteli maalille.

Toinen erä oli kaksijakoinen. Erän alkupuoli oli Lavalin hallintaa ja siinä oli muutama paha paikka, jotka Silovs otti kiinni. Noiden jälkeen ote siirtyi kuitenkin enemmän Abbotsfordille ja Canucks karkasi erässä 2-5 johtoon.

3. Erä

Erän alussa Abbotsfordin hyökkääjät Podkolzin ja Nielsen törmäilivät kiekkoa tavoitellessaan omassa päässä toisiinsa ja Laval onnistui kaventamaan, kun Brandon Gignac sai törmäilyn seurauksena laukoa vapaasti kiekon b-pisteiden välistä maaliin. Kavennusmaalista hetken päästä Abbotsfordin kapteeni Chase Wouters kävi painamassa karvauksen jälkeen hyvän taklauksen Lavalin pakkiin Mattias Norlinderiin. Lavalin nuori pakki Logan Mailloux haastoi Woutersin tappeluun, mutta tuo jäi vähän mitään sanomattomaksi iskujen vaihdoksi.

Erän puolivälissä Abbotsfordin Åman löysi hienolla poikkikentän syötöllä tämän pelin parhaan pelaajan Bainsin, joka nousi laidalta tekemään jo ratkaisevan tuntuisen 3-6 maalin. Tuo kaksikko tuntuisi löytäneen nopeasti yhteispelin. Pelin kääntyessä kohti loppua Laval pääsi vielä kaventamaan ylivoimalla, kun Silovs torjui Norlinderin viivakudin kulmaan, josta Roy laukoi kiekon maalille. Silovs torjui tuon, mutta Armia iski irtokiekosta pelin toisen osumansa. Lopussa Laval otti Mannin pois maalilta ja painoi kovaa kavennusta tekemään, mutta Abbotsford kesti ja Stevens löi kiekon tyhjiin.

Hienoa, että kauden avauksesta saatiin voitto. Peli olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan toisen erän ensimmäisellä puolikkaalla, mutta Silovs otti siinä pari tärkeää torjuntaa ja vastaavasti Abbotsford onnistui omat paikkansa hyödyntämään tehokkaasti. Bainsin ja Åmanin välille voisi olla mahdollista muodostaa hyvä pari ja Podkolzin onnistui myös maalinteossa. McWardilla AHL:n dybyytissä kaksi syöttöä. Muista pelaajista kapteeni Woutersilta saa kyllä joka pelissä saman ja sitä pitää arvostaa.

***

Willander pelasi kauden avauksensa ja onnistui yliopiston puolella heti hienosti 1+1 tehoilla.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyviä ja vähän enemmän huonoja uutisia loukkaantumisista.

Blueger on nyt "week-to-week -statuksessa" ja Mikheyev takaisin "ei-kontaktia paidassa" harjoituksissa oltuaan jo hetken normaalissa paidassa. Aikaisemmin "week-to-week -statuksessa" ollut Soucy lähtee puolestaan joukkueen mukana 12 päivän kestävälle vieraspelimatkalle, jonka aikana Canucks pelaa viisi peliä (Edmonton, Philadelphia, Tampa Bay, Florida ja Nashville).

Jos tuolta kiertueelta saataisiin kuusi pistettä, pitäisin tuota hyvänä saldona. Saa nähdä joutuuko joukkue erottamaan nyt peluutuksien vuoksi tuon Hughes-Hronek -parin, mikä avauspelissä toimi todella hyvin. Jos joutuu, niin luultavasti Cole pelaa Hronekin kanssa ja Myers menee kolmospariin Hirosen (ja ehkä myöhemmin kiertueella Soucyn) kanssa.

Ensi yön pelissä esimerkiksi saattaa tulla isoja ongelmia mikäli Oilers pistää ykkösensä Juulsenia ja Hirosea vastaan, joten ainakin kierrätystä tullaan varmaan näkemään.

***

Willanderin yliopiston avauspelin pelaamisesta pari videota (hän tappoi jäähyä Canucksin tämän vuoden kutoskierroksen varauksen Aiden Celebrinin kanssa - Celebrinin veli Macklinhan on mahdollinen draftin ykkösvaraus ensi kesänä):











 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kausi avattu kahdella voitolla!





Ei ollut luvassa helppoa peliä Oilersin kokeman ensimmäisen pelin nöyryytyksen jälkeen, eikä helppoa tullutkaan. Oilers vei laukaukset aika selvästi, mutta pääasia oli lopputulos. Vancouver puolusti uhrautuvasti, taisteli eikä päästänyt kuitenkaan juuri ylivoimahyökkäyksiä.

Esimerkiksi McDavid ei juurikaan saanut rullattua vauhdilla kiekkoa ohi pakkien, mikä näissä peleissä on usein ollut teemana. Alun perusteella etenkin tuohon uhrautuvaan taistelevaan ilmeeseen pitää olla todella tyytyväinen, mistä @Danone mainitsi ensimmäisen pelin jälkeen.

Casey DeSmith pelasi hienon pelin maalilla ja Sam Lafferty näytti nopeuttaan tehden pelin voittomaalin. Höglanderille pelissä 1+1 tehot, Petterssonille kaksi syöttöä ja Kuzmenkolle kauden avausmaali. Miller on nyt kaukana siitä viime kaudella nähdystä turhautuneesta selkä suorana omiin luistelevasta pelaajasta. On ollut itse asiassa koko tämän Tocchetin ajan. Nyt jopa tuo alivoimapelaaminen oli erinomaista.

Laffertyn voittomaali.





Alivoima toimi yllättävän hyvin ja selvästi paremmin mitä viime kaudella. Vancouver joutui Oilersia vastaan seitsemän kertaa alivoimalle ja päästi kaksi maalia, mikä ei nyt sinällään ole ihmeellinen prosentti, mutta noista maaleista tuo toinen oli puhtaasti Juulsenin lahjoittama osuma eikä siinä systeemiä mitattu millään lailla.

Kolmannessa erässä nähtiin alivoimalla pahin tilanne, kun Canucks joutui tuota Oilersin pelottavaa ylivoimaa vastaan kahden miehen alivoimalle puoleksitoista minuutiksi, mutta Draisaitln tolppaa lähemmäksi Oilers ei päässyt. Tämä alivoima oli pelin voiton kannalta ehkä tärkein asia ja viime vuonna tuo oltaisiin hävitty ihan varmasti.

Hughesin syntymäpäivä, Tocchetin uran 200 voitto valmentajana NHL:ssä ja Boeserin uran 400 peli tulivat kaikki tässä kerralla.









Hieno alku kauteen vaikka ongelmia siellä on ilmeisesti edelleen flunssa-aallon merkeissä. Seuraavaksi Philadelphiaan.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Ai että! Maistuu!

Athleticilla oli juttua Milleristä jokin aika sitten. Siinä taisi olla puhe, että Tocchetin suorapuheisuus sopii Millerille. Lisäksi, kun valmentaja on kopissa aktiivisempi niin Millerin ei tarvitse kantaa niin isoa taakkaa siltä osalta vaan voi keskittyä pelaamiseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Katselin vielä tuon Abbotsfordinkin pelin sunnuntain aamun pelimaratonina. Tuostakin tuli lopulta voitto Lavalia vastaan ja tällä kertaa 3-4 lukemin. Näin ollen sekä Vancouver että Abbotsford aloittivat kauden kahdella peräkkäisellä voitolla samoista vastustajista (Edmonton/Laval).

Avauserä oli tasainen, mutta erän onnistumisista vastasivat lähinnä Abbotsfordin pelaajat. Ensin Tristen Nielsen ohjasi Jett Woon siniviivakudin ohi Straus Mannin ja sitten Aidan McDonough onnistui tekemään uransa ensimmäisen maalin AHL:ssa Linus Karlssonin voittaman kulmapelin jälkeen. Ensimmäistä peliään AHL:ssa torjunut Nikita Tolopilo otti erässä kiinni Joen Armian läpiajon ja piti Canucksin 0-2 vierasjohdossa.

Toisessa erässä Abbotsford joutui jäähysumaan ja Laval kavensi kahden miehen ylivoimalla Joshua Royn toimesta. Hetki tuon jälkeen Lavalin Nathan Legare oli jälleen läpiajossa, mutta tuonkin Tolopilo pelasti. Erän loppuun Lias Andersson onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin, kun Tolopilolla oli ongelmia liimata suoraa kutia ja kiekko pomppi ruotsalaishyökkääjälle maalin eteen. Kahden erän jälkeen peli oli 2-2 lukemissa.





Kolmannessa erässä McWardin jäähyn jälkeen nähtiin hieno Sheldon Driesin takakarvaus ja kiekon ryöstö hyökkäyspäässä jonka seurauksena Dries löysi Nielsenin ja hän teki pelin toisen maalinsa. Wouters pisti pelin lopussa kuitenkin jännäksi ampumalla kiekon katsomoon ja Laval tuli ylivoimalla tasoihin, kun puolestaan Andersson teki pelin toisen maalinsa kaksi minuuttia ennen loppua.





Tuon Anderssonin maalin jälkeen mietin että peli menee varmaan jatkoajalle, mutta tulikin mielenkiintoiset hetket. Lavalin pakki Bisson sähläsi kiekon omassa päässä heti tuota tasoitusta seuranneessa vaihdossa Nielsenille ja Nielsen teki hattutempun. Lopussa Laval otti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella. Kiekko saatiin lopulta maaliin veteraanihyökkääjä Mailletin toimesta, mutta noin sekunti ennen loppua.

Nielsen oli kolmella maalillaan kentän paras ja Andersson Lavalilta kakkostähti kahdella maalilla. Roy sai kolmostähden 1+1 tehoilla. Tolopilo onnistui hyvin, vaikka hieman pompotteli kiekkoja. Kuitenkin kaksi läpiajoa kiinni, joilla oli merkitystä pelin kulkuun ja itse olisin antanut hänelle tähden. Laval tuntui jakavan noita tähtiä aika herkästi kotijoukkueen pelaajille, kun edellisessäkin pelissä kaksi Lavalin pelaajaa palkittiin tähdillä, vaikka Canucks vei tuon pelin 4-7 lukemilla.





Joka tapauksessa pelissä tuli toinen peräkkäinen voitto hyvien prospectien Lavalista ja tästä on myös siellä hyvä jatkaa kautta. Abbotsford pelaa seuraavat kaksi peliään kotona Calgarya vastaan. Siinä olisi revanssihenkeä niiden viime kauden playoffien vuoksi.

***

Lekkerimäkikin onnistui eilen yhden syötön verran. Hänen pelinsä on ollut aika eri tasolla kuin viime kaudella ja nyt on 5+2 tehot 10 pelistä. En tiedä sitten olisiko se kauan kestänyt mononukleoosi ollut vaikuttamassa otteissa?


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muutama klippi vielä ekoista peleistä. Ensin pääosassa Nurse, joka yritti sikailla jo ekassa pelissä:





Juulsen ja Myers kun saataisiin pakistosta pois niin voisi tuo puolustuspeli onnistua jatkossa paremmin. Toki riittää, kun tekee vaan enemmän kuin vastustaja.





----

Hunter Brz jatkaa kovassa vireessä. Kuuteen peliin 3+7 ja nyt viiden pelin pisteputki. Hunter johtaa tiiminsä syöttöpörssiä ja on pisteissä kakkosena. Hyvä, että yksi rightin pakki olisi tuolta tulossa, mutta pari pitäisi löytää vielä sitä ennen korvaamaan nuo edellä mainitut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Unohtui mainita, että Canucks etsii Garlandin myynnillä 1-2 millin lisätilaa cappiin. Eli vastapalloon voisi tulla 3-4 millin pelaaja tai sitten pidetään 1-2 milliä ja vastapalloon tulisi noin 2 millin pelaaja. Pakko myöntää ettei ihan aukea mihin tuota lisätilaa ollaan hankkimassa vai vasta tuleviksi kausiksi.

Garland on kuitenkin tuollainen 50 pinnan pelaaja, joten hänen vaihtonsa huononpaan pitäisi heikentää tiimiä. Toki jos Garlandin vapauttaman tilan myötä voidaan hankkia rightin pakki niin sitten tuo on ihan ymmärrettävää. Toki eihän meille kelvannut Coghlan, joten saas nähdä millainen pakki löytyy alelaarista pienellä caphitillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Unohtui mainita, että Canucks etsii Garlandin myynnillä 1-2 millin lisätilaa cappiin. Eli vastapalloon voisi tulla 3-4 millin pelaaja tai sitten pidetään 1-2 milliä ja vastapalloon tulisi noin 2 millin pelaaja. Pakko myöntää ettei ihan aukea mihin tuota lisätilaa ollaan hankkimassa vai vasta tuleviksi kausiksi.
Garlandia ollaan tosiaan koitettu myydä puolitoista vuotta, mutta kukaan ei ole ollut kiinnostunut muuten kuin pari korkeaa vuoroa sisään ottamalla. Vähän epäilen, ettei ole nytkään ellei otteet parane tuosta. Sen yhden maalin teki Petterssonin syötöstä, mutta muuten hän ei näytä kuuluvan valmennuksen luottopelaajiin. Alle 10 minuutin peliajoilla viiden miljoonan hyökkääjä ei toisaalta näytä saavan sitä mahdollisuuttakaan, mutta toisaalta se pitäisi myös ansaita.

Toukokuussa Seravalli oli Canucks Centralilla jo kertomassa tuosta:





Tuolta löytyy tuo jakso:





Mutta toivottavasti olen väärässä ja Garlandin agentti löytää jonkun joukkueen. Palkkatila tullaan varmaan käyttämään juuri oikean puolen pakkiin eikä tuollaiseen waiveroituun pakkiin josta kukaan toinenkaan ei ollut kiinnostunut, vaan johonkin sellaiseen mihin on kiinnostusta muuallakin, mikä maksaakin jotain ja vie sitä palkkatilaa enemmän kuin noin minimin. Se tila olisi hyvä olla olemassa, vaikka sitä ei heti käyttäisikään, koska tilaisuus sen käyttöön voi tulla nopeastikin ja jos siinä vaiheessa alkaa vasta kyselemään Garlandin myyntiä, niin juna meni jo.

Minä en usko tämän joukkueen kaatuvan siihen, että maalintekoon tulee tuskaa ja hyökkäyspelaaminen kuolee. Kyllä niitä maaleja on pystytty ihan riittävästi tuottamaan. Mutta puolustuspäässä ollaankin sitten paljon haavoittuvaisempia. Miten pakit, alivoima ja viisikkopuolustus kestää. Viisikkopuolustus on toiminut kyllä tähän mennessä jopa yllättävän hyvin, mutta etenkin Juulsen osoitti jälleen kerran viime yönä, että hän ei vain ole NHL-tason pakki. Jos Canucks löytäisi kakkospariin oikean puolen pakin, niin Myers voitaisiin laittaa kolmospariin mihin hän kuuluisi ja tuon pitäisi olla mielestäni suunnitelmana.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jos cappia on/olisi, niin Bearin signaus olisi itsestä se paras mahdollinen vaihtoehto. Myers kolmospariin Soucyn kanssa ja Bear Colen kanssa kakkoseen. Toinen mieleen tuleva vaihtoehto on, että Petterssonin jatkoa varten yritetään clearata etukäteen tilaa.

Samaa mieltä kuin @Mr. Smith, maalinteko ei ole nyt se ongelma, eikä hyökkääjien puolustusvalmius.

Laffertyn maalia kun katseli niin kävi mielessä että siitä on hetki kun Canucksin nelosen sentteri sykähdyttää tuolla lailla. Motte tulee edellisenä mieleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos cappia on/olisi, niin Bearin signaus olisi itsestä se paras mahdollinen vaihtoehto. Myers kolmospariin Soucyn kanssa ja Bear Colen kanssa kakkoseen. Toinen mieleen tuleva vaihtoehto on, että Petterssonin jatkoa varten yritetään clearata etukäteen tilaa.

Laffertyn maalia kun katseli niin kävi mielessä että siitä on hetki kun Canucksin nelosen sentteri sykähdyttää tuolla lailla.
Lafferty on ollut tosiaan hyvä ja saa Tocchetilta ansaitusti luottoa. Ei nuo kaupat ainakaan alun perusteella yhtään huonoilta vaikuta, kun DeSmith on näyttänyt luotettavalta kakkosvahdilta ja Lafferty pelannut noin. Toki vielä on todella pieni otanta, mutta alku ollut joka tapauksessa hyvä. Parhaassa tapauksessa oltaisiin selvitty tietysti ilman noiden assettien maksamista, mutta ei noita Benningin sopimuksia ilmaiseksikaan saa pois.

Jos tuota hyökkäystä miettisi, niin mikäli Canucks saisi vapaasti tehdä siirtoja kuin fantasiamanagerina, Höglander nostettaisiin ehkä kolmoseen ja Garlandin palkka pistettäisiin puolustuksen vahvistamiseen. Nils sai nytkin luottoa johtoasemassa ja vaikuttaisi olevan Tocchetin papereissa kuitenkin luottoa saava hyökkääjä. Höglander ei ole ainakaan vielä nyt tuollainen 50 pisteen laituri, mutta hinta-hyötysuhteeltaan voi hyvin olla arvokkaampi.





Mikheyev - Pettersson - Kuzmenko
PDG - Miller - Boeser
Höglander - Suter - Lafferty
Joshua - Blueger - Beauvillier

(Studnicka/Åman/Podkolzin)

Hughes - Hronek
Cole - ?
Soucy - Myers

(Hirose/Juulsen)

Tuossa olisi se joukkue miten laittaisin jos saisin vapaat kädet muokata sitä ilman noita sopimusten tuomia ongelmia ja koko joukkue olisi terve. Garlandin palkan pistäisin tuonne oikean puolen pakkiin. Mutta tuo nyt on pelkkää fantasiamanagerointia ja käytännössä liikkeet ovat huomattavasti vaikeammin tehtävissä ja vaatisivat maksamista, että tuohon päästäisiin.

Cole on tuolta pelannut myös hyvin ja sai hänkin johtoasemassa ansaitusti luottoa:





Tuo Bear voisi hyvinkin tulla kyseeseen sitten kun palaa ja voi olla, että tuotakin varten koitetaan tehdä sitä tilaa. Tuo saattaisi tuoda tuon Cole-Hronek -parin taas yhteen (tuota koitettiin ajaa sisään ykkösparina vastustajien kärjille alkuun) ja Bear voisi pelata Hughesin parina kuten viime kaudella milloin tuo toimi hyvin. Hughes-Bear ei varmaan toimisi yhtä hyvin kuin Hughes-Hronek, mutta muutos voisi tuoda parempaa leveyttä.

Palkkatilaa voidaan tosiaan suunnitella jo Petterssonillekin, mutta siellä pitäisi olla ensi kesänä muutenkin sitä tilaa, kun pahasti negatiiviset Myersin ja Beauvillierin sopimukset (noin 10 miljoonaa) lähtevät silloin pois ja palkkakatto nousee ilmeisesti noin neljällä miljoonalla. Noista tulisi noin 14 miljoonaa.

Jos Petterssonin sopimukseen menisi vaikka viisi miljoonaa enemmän mitä nyt (reilut 12 miljoonaa) ja Hronekin sopimus nousisi kahdella miljoonalla (noin reiluun kuuteen), seitsemän miljoonaa tulisi noista sopimuksista nousua nykyiseen. Tuohon jäisi seitsemän miljoonaa, millä pitäisi hankkia kolmosparin pakki ja kolmosketjun laituri mikäli omista nykyisistä pelaajista (Höglander/Podkolzin/Bains) ei olisi sitä ottamaan.

Mikäli Garlandin sopimus saataisiin tuolta pois ja Höglander/Podkolzin/Studnicka/Bains pystyisi sen kolmosen laiturin paikan ottamaan, niin sitten sitä olisi tietysti vielä enemmänkin. Toki tässä koko suunnitelmassa on vielä noita vuoden sopimuksia (mm. Cole ja Blueger), jotka pitää myös ratkaista ensi kaudelle ja siinä mielessä nämä ovat vielä aika kaukana olevia suunnitelmia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dmitri Zlodeyev yksivuotiseen sopimukseen Abbotsfordin kanssa.





Mielenkiintoista nähdä Z Abbotsfordissa.

***

Tämän vuoden draftin kolmoskierroksen varauksella Hunter Brz:lla kulkee OHL:ssa hyvin, kuten @Mr. Smith ehti jo sanoakin. Nyt tuli kolmen pisteen peli ja pelin ykköstähti.





Yritystä oli taklata puhtaasti avojäällä.





Dhaliwal sanoi, että Canucksilla on ollut yritystä saada jo nimi sopimuspaperiinkin, joten eiköhän siellä ole tulossa tällä kaudella sellainen uutinen.

***

Athleticin Dayalin jutun voisi tänne vielä laittaa tuosta toisesta Oilers-pelistä:


DeSmithista:

DeSmith has a streaky history, but his acquisition and subsequent play through camp, preseason and his first start have done wonders to stabilize the backup position. He stopped 37 of 40 shots, showing impressive anticipation and side-to-side movement. He wasn’t always clean with his rebound control but ultimately did everything to help steal a game against the most dangerous offensive attack in the NHL.

Höglanderista:

Höglander has completely bought into a gritty, energy bottom-six role. He’s cut out the bad turnovers. He’s battling hard to make sure pucks on the defensive half-wall get out of the zone so his line doesn’t get hemmed in. He’s made nifty little moves for clean breakouts, like his pass on Sam Lafferty’s incredible goal.

He’s rarely been out of position defensively or made a bad read. In the season opener, he impressively stripped Draisaitl of the puck in the offensive zone, which irked Edmonton’s star. Those types of plays have built trust with the coaching staff, which resulted in Höglander earning regular shifts right up until the last three minutes of the game.

Tocchet Nilsista:

He had a big shot block right in the slot (in the third period), if that goes through, who knows? I really liked him tonight.

The (Sedin) twins watched video with him the other day, I think that really helps those types of guys. We always talk about his hockey IQ and I think he’s chipping away at his hockey IQ.

Alivoimasta:

Vancouver’s penalty kill came up huge in other situations, especially in the third where it killed off a five-on-three chance. The biggest difference through the first couple of games is that the Canucks are doing a much better job of taking away cross-seam passes that are extraordinarily difficult for goalies to react in time to save.

The Canucks’ penalty kill hasn’t even had a chance to welcome Teddy Blueger yet and will only face less potent power plays from here. So far, so good.

Oikean puolen pakkitilanteesta:

Myers, on the other hand, seems like a danger. He didn’t look comfortable defending top players, failed to break plays up when stepping up in the neutral zone and is inconsistent at best when breaking the puck out.

Then you get to Juulsen, who straight up hasn’t looked like an NHL player since arriving in training camp. Akito Hirose had a couple of bright moments where he used his skating to make defensive stops, but the third pair was pinned in large part because of Juulsen’s ineffectiveness. There was also the aforementioned goal he gifted Edmonton’s power play.

Petterssonin kahden suunnan pelaamisesta:

On a night where the Canucks struggled to control play, Pettersson was on the ice for six scoring chances for and just one against. He was on the ice for three goals for and zero against.

Pettersson has six points through two games but he’s contributing in so many other ways, too. In Game 1, he was taking key draws where he’s improved and had a huge hit on Cody Ceci that set the tone. He’s been strong defensively. Pettersson has been the Canucks’ do-it-all engine and it’s such a treat to watch.

Näyttäisi siltä, että kesällä voimaa saanut Pettersson olisi jälleen parantanut lisää puolustuspeliään. Jos hän oli siellä jo viime kaudella jopa top5-lukemissa joissakin puolustuspelin tilastoissa, niin saattaa mennä tällä kaudella vielä eteenpäin. Jos vaan kunnossa pysyy, niin en ihmettelisi jos tulee parempi sijoitus Selke-äänestyksessä kuin tuo viime kauden seitsemäs sija.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tietyllä lailla Canuckseja sympannu koko NHL-seuraamisen ajan, Pettersson viimeisimpänä ollu mielenkiintonen tapaus. Siltikin, jotenkin mitäänsanomaton ja hmv vuosikaudet, jo hieman Sedinien viimesten vuosien aikana.

Ja notta kristus, tiesin heillä menneen huonosti, mutta nyt tsekattuani sieltä legendaarisista 2011 finaaleista alkaen jopa noin huonosti!

Olisko tässä jengissä jotain sellasta luonnetta, hockey senseä, palikat oikeilla paikoilla, jota kannattais vähän ruveta seuraamaankin. Tai olisko jotain tapahtumassa nyt tai lähitulevaisuudessa. Millanen troikka on Tocchet (Foote - Yeo)? Onko ymmärrystä modernista jääkiekosta?

Ei taida olla ylihintasia lappujakaan, on annettu niille joille on täytynytkin. Paitsi Myers nyt ei tokassa Oilers-matsissa vakuuttanut pätkääkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös