Valtakunnallinen Suomi-sarja 2008–2009

  • 249 804
  • 1 148

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Auts aika pahasti pussiin meni ;)

Tuskin nyt kumpaakaan hankintaa kannattaa tuomita tai vertailla kun eivät ole edes yhtään peliä pelanneet. Kovia ovat molemmat, mutta malttakaa nyt että olette nähneet kaverit pelaamassa :)
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
No tässähän justiinsa väität niin

En tiedä miten saat tuosta yhtäkuin merkin siihen, että RoKi olisi ylivoimainen. Yritin vain korostaa, että paljon laukauksia on hyvä asia ja ettei RoKin koko potentiaalia ole nähty vieläkään kuten ei muutaman muunkaan joukkueen. Täällä ainakin vielä odotellaan, että palaset loksahtaisivat kohdalleen ja en usko monenkaan vastustajan valmentajan mielellään lähtevän väsyttämään RoKia luistelulla ns. luistelu- tai maalintekokilpailun merkeissä. Ketterä taisi Imatralla näyttää, että eväät ovat toimiva maalivahtipeli, kilpakonnapuolustus ja vastaiskut. RoKi on yksi tämän sarjan suosikeista sitä en kiistä ja olen pyrkinyt vain tuomaan esille Sinisten vahvuuksia näissä jorinoissani, joten pahoittelen jos saitte analyysistä sen kuvan, että RoKi olisi kaikin puolin ylivoimainen ja voittamaton nippu, koska sitä se ei missään tapauksessa ole. Sarjataulukkoa katsomalla näkee, että tasaista on ja hyvänä päivänä kaikki on kaadettavissa.

Turha tässä on sen enempää rautalankaa vääntää. Voitte nähdä asiat omalla tavallanne, mutta älkää pistäkö sanoja minun suuhun.

Viikonloppuna on taas edessä kauden tärkein koitos ja odotan itse kauden yleisöennätystä. Mielenkiinnolla odotan Ketterän näkemistä livenä.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
En halua vittuilla, mutta tuossa Mortenin sinulta lainaamassa tekstissä ei mainita hanakkaa laukomista sanallakaan. (ot)

Todellakin pelit paranee kokoajan ja kiinnostus niiden seuraamiseen on ihan eri luokkaa kun alkukauden RaKi-peleissä :) Ennenkaikkea mukava seurata pitkästä aikaa, kun oma suosikki menestyy sarjassa. Viimekaudella haaveet kaatuivat siihen kun molemmat, J-E ja Markkanen loukkaantuivat kun JHT oli voittanut kaikki Suomisarjan kolme tai neljä ensimmäistä peliä (ellen sitten ole nähnyt unta, nyyh... Mutta nyt eletään Kalajoella pitkästä aikaa siinä toivossa että sarjan kärkikahinoissa ollaan mukana. Karsinnat olisi täällä päin unelmien täyttymys, mutta niihinhän on matkaa eikä tämän hetken suoritukset edes johdata sinne asti. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
En halua vittuilla, mutta tuossa Mortenin sinulta lainaamassa tekstissä ei mainita hanakkaa laukomista sanallakaan. (ot)

Mutta nyt eletään Kalajoella pitkästä aikaa siinä toivossa että sarjan kärkikahinoissa ollaan mukana. Karsinnat olisi täällä päin unelmien täyttymys, mutta niihinhän on matkaa eikä tämän hetken suoritukset edes johdata sinne asti. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Äläpäs rupea Setit pörröttelemään. Hanakka laukominen on kyllä suotavaa, mutta joskus kannattaa vähän nautiskella ennen kuin laukasee.

Ei kai Kalajoella olla sen kummemassa asemassa kuin muutkaan. Kaikki on mahdollista ja omissa käsissä, joskus se on kyllä parempi, että homma on vieraissa käsissä. Sillon se on vähän helpompaa, kun lopputulos ei riipu itsestä. Matkaa karsintoihin on, mutta viimeaikaisilla otteilla se unelma voi täyttyä. Vähän pörrötellään kuitenkin, että Rokillehan nyt on sama kuka sieltä karsintoihin kaveriksi tästä sarjasta tulee.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Niinpä. Viimeaikaiset näytöt siihen riittävät, mutta ei tähän astiset, niinkuin sarjataulukko näyttää. Pessimisti ei pety, joten en ole turhan innoissani tämän hetkisestä pelistä :) JHT tuskin tulee kokoonpanoansa vahvistamaan (oletus), koska Hermeksestä saatiin jo aikaisemmin tällä kaudella muutama vahvistus riveihin. Vaikka mielestäni se ei ole mikään syy olla hankkimatta ketään, mutta jotenkin on vain sellainen kutina...

Asiasta toiseen:

Kalajoelle ollaan suunnittelemassa kuulemani mukaan tuleville kausille toista aikuisten sarjan joukkuetta. Vuosia Kalajoella on jo ollut se periaate että jos juniorit haluavat jatkaa uraansa b-junnujen jälkeen, täytyy heidän vaihtaa paikkakuntaa. Hyvin hyvin harva junnu saa enään pelipaikkaa nykypäivänä edustuksesta, vaikka potentiaalia olisi. Viimeksi pelaavassa kokoonpanossa on vakituisesti ollut "häkkipäinä", oman muistikuvani mukaan Riku & Juho Joki-Erkkilä, Tomi Gronoff ja Jarkko Laitala. On voinut olla muitakin mutta ei nyt muistu mieleen. Ja lähialueiden edustustason joukkueet? Suurin osa kolmosdivaria tahkoavia joukkueita, jossa pelaa nelikymppiset perheenisät. Jos tämä joukkue saadaan aikaan, nostaa se varmasti Kalajokisen juniorityön antia huomattavasti tulevina vuosina.

Löysin muuten mielenkiintoisen artikkelin, joka saattaa kiinnostaa hieman myös Rokin porukkaa. Linkki Tässä. Ehkä vähän vanha mutta silti.
 

Ärräpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Vai Vehviläisen hankkivat... no tuossahan se Simo on ollut tyrkyllä muttei esim. ole kelvannut maalivahtipulassa olevalle Kiekko-Vantaalle, TuusKille eikä HC Virtahevoille, siitä voi vetää tiettyjä johtopäätöksiä miehen nykykunnosta.

Kiekko-Vantaakin päätyi ennenmin hankkimaan FPS:stä Ässien A-junnuikäisen Jussi Rynnäksen. Hankintana Vehviläinen taitaa olla astetta heikompi kuin Mikko Kapanen, jolla on alla 5 mestispeliä tällä kaudella (4 HeKissä ja ja 1 SapKossa).

Hah hah. Katkeran panettelua. Sen verran myönnän että Simppa ei täydessä iskussa tällä hetkellä vielä ole, mutta tulee olemaan varmasti ykkösveska sitten kun aletaan pelaamaan niitä "oikeita" pelejä.

Vai että heikompi kuin Mikko Kapanen... paksua, sanoisinko. No, jos nuo 5 peliä tekevät Kapasesta mielestäsi paremman niin olkoon näin. En viitsi kanssasi tingata.

Ensi viikonloppuna Vehviläinen jo varmasti pelaa. Mahtavaa että saadaan maksaa Ketterälle kalavelat jo näinkin pian.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä sivusta seuranneenakin näyttää selvää olevan RoKin ylivertaisuus. Joka pelissä vastustajalla puolensataa torjuntaa. Jos RoKi ei tällä kaudella Mestikseen nouse niin ei sitten koskaan. Toisesta Mestis-karsijan paikasta käydään kovaa kapinaa ja Ketterä näyttää tällä hetkellä olevan erittäin vahvoilla. KOO-VEE on ollut yllättävän vaisu. Liekö tynkä ja tasottomaksikin arvosteltu alkulohko jollain tapaa syynä..? VG-62 jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Peleissä tulee roppakaupalla maaleja molemmin puolin, mutta aina enemmän omaan verkkoon. Junkkarit ovat mukavasti kärkitohinoissa mukana. Saa nähdä jatkuuko hyvä vire jatkossakin.
 

RitaInvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Go JHT, go ! ! !

Suorastaan hubaa seurata mm. Rollon ja Elinan aika fanaattista Rokin ylistämistä ja boostaamista. Näihän se pitääkin olla tosifanien keskuudessa eli enempi tunnetta mukana kuin järkeä. Taitaapi paineet olla kovat napapiirillä Mestiksen suhteen. Toivottavasti nousu onnistuu ja pelimiehiä riittää (ja rahaa) myös ensi kaudella. Edellytyksiä Mestis seuraksi pitäisi olla yli 50k asukkaan kaupungilla jos vain kiekkokulttuuria saadaan jalostettua ja pelimiehet eksyy Roihin opiskelemaan. Oulun seudulta useampi pelaaja mukana, lisäksi pari Ylivieskassa syntynyttä, joista toinen ex-Laser Joki-Erkkilä. Kuriositeettina mainittakoon, että ex-Laseri, alkusarjan pistepörssin voittaja Rautakoski omaa sukujuuret Kalajoen suuntaan. Ei muuta kuin onnea matkaan Mestikseen yrittämiseen, mihin en henkilökohtaisesti usko !

Pari peliä Raksilassa tällä kaudella seuranneena K-Laserin otteita ei hyvältä näytä. Ei sitten millään tahdo onnistua nöyrä, joukkueen eteen pelaaminen (ylilyöntejä/tyhmiä jäähyjä). Eniten suivaannuttaa ex-liigahemmon Siltavirran mussuttaminen. Ainakaan alkusyksyn otteiden perusteella ei tarvinut ihmetellä miksi Juntunen ei pelaa liigassa, ei noilla käsillä. Seurasin Laserin pelin muumilaakson VG-62 poikia vastaan. Toki parempi joukkue voitti, mutta taso ero ei ollut mielestäni niin hirveen iso. Lisäksi ei tuomarilinja ainakaan kotijoukkuetta vastaan ollut.....ei peli siihen kuiteskaan ratkennut. Lisäksi pataan tullut HCKU vastaan mm. kotona. Veikkauseni ilman tolkutonta ryhtiliikettä ensi vloppuna että ulkona Mestis karsinnoista.

Suurin positiivinen yllättäjä on ollut JHT. Valmennuksella sittenkin aika paljon merkitystä ? Taitaapi Jani tietää mitä tekee (teettää). Viidakkorumpu kertoo, että viettänyt parin eka kk:n aikana saapumisen jälkeen Kalajoelle enempi aikaa junioreiden ohjaamiseen, kuin Liikka koko viime kauden aikana Kalajoella. ? Tottako ? Ainakin osittain, koska "palkittiin" jatkosopimuksella. Lisäksi jonkinlaista "oikeanlaisuutta" junnujen koutsaamisessa aikoinaankin tehnyt 90-luvulla, koska suhteellisen monta kaveria pelaa kovempia pelejä kuin Suomi-sarja (Jokinen, Jokinen, Puurula, Joki-Erkkilä, Joki-Erkkilä, Törnvall, Seikkula, Himanka ja jne.). Edustusjoukkueen rynnistys jatkosarjassa ollut suorastaan hyvä. Ainoa mikä sapettaa on ekan pelin häviäminen HCKU:lla kotona, vaikka voittoa tarjottiin (jopa tuomarin avustuksella). Alanpa olla menestyksestä yhtä töpinöissä kuin Setit. No realiteetit olisi kuiteskin Mestiksen suhteen hyvä muistaa Kalajoellakin. Vaikka kaupunki onkin, asukkaita alle 10k ja markkina-aluetta rajoittaa meri länsi puolella. Pitäs vain jotenkin saada ex-Hermeksen sponsorirahoja käyttöön.....vai onko niitä koska Hermes luovutti jo syksyllä.....? No onhan se varmaan kiva nakella kapuloita rattaisiin Rokille ja Laserille....

Varmaankin täytyy täältä pororajalta lähteä etelään vloppuna anoppia tervehtimään ja samalla katsastamaan JHT:n viime hetken pelikunto. Vastassa KOOVEE, josta tuskin on kotitappion aiheuttajaksi......peliä seuraamassa mahdollisesti Jelinek ja pari Sievi-kenkien kasaajaa.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Suorastaan hubaa seurata mm. Rollon ja Elinan aika fanaattista Rokin ylistämistä ja boostaamista. Näihän se pitääkin olla tosifanien keskuudessa eli enempi tunnetta mukana kuin järkeä. Taitaapi paineet olla kovat napapiirillä Mestiksen suhteen. Toivottavasti nousu onnistuu ja pelimiehiä riittää (ja rahaa) myös ensi kaudella. Edellytyksiä Mestis seuraksi pitäisi olla yli 50k asukkaan kaupungilla jos vain kiekkokulttuuria saadaan jalostettua ja pelimiehet eksyy Roihin opiskelemaan. Oulun seudulta useampi pelaaja mukana, lisäksi pari Ylivieskassa syntynyttä, joista toinen ex-Laser Joki-Erkkilä. Kuriositeettina mainittakoon, että ex-Laseri, alkusarjan pistepörssin voittaja Rautakoski omaa sukujuuret Kalajoen suuntaan. Ei muuta kuin onnea matkaan Mestikseen yrittämiseen, mihin en henkilökohtaisesti usko !

Mikäs pörrön Einstein sieltä pyörähti. Tiedätkö mitä minä harvoin otan itseeni, koska latelen itse aika paljon vinoilua huumorimielessä toisille. Mutta tästä jutusta minä sanon, että se joutaa huonosti pestyyn alapörröön.

Jos sinulla pörrönjätkällä on yhtään munaa, niin luepas nuo minun kirjoitukseni uudestaan ja jos sinulla on yläpörrössä vähääkään huumoria, niin kirjoitahan uudestaan jos huumoria ei löydy niin älä vaivaudu.

Viittaan edelliseen. Sieltä ei taida löytyä yhtään joukkuetta jota en olisi kannustanut, niin K-Laseri, JHT, KOO-VEE, Ketterä, Tuuski, VG, HC ja Rokikin kuuluu kannustuksen piikkiin. Kirjoituksen perusteella minulta löytyy järkeä enempi alapörröstö kuin sinulta yläpörröstä.

Saattaapi sitä joillakin olla paineita Mestikseen, mutta minulle ne on napapiirin alapuolelta kotosin sellaiset paineet. Karsintoihin tässä tähdätään ja sekin on pirun vaikeaa.

Tuo loppu oli pelkkää lirumlarumia Mestiksestä josta tässä ketjussa ei niinkään keskustella. Vaikka olenkin noita-akka ja pienin aivoin varustettu, niin älä mainitse minun nimeäni ilman perusteita, jos siinä ei ole huumori mukana.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Taitaapi paineet olla kovat napapiirillä Mestiksen suhteen. No onhan se varmaan kiva nakella kapuloita rattaisiin Rokille ja Laserille....

Hah vai paineet ovat kovat, ei ainakaan joukkueella ole paineita, yleisölläkö ne paineet ovat? Se olisikin jännä homma, kyllähän se on niin että yleisö tulee Lappi Areenalle sen vuoksi, koska siellä on tarjolla hyvää ja jännittävää jääkiekkoa, toki sieltä varmaan joltakin voi löytyäkkin paineita. Uskoa omaan tekemiseen joukkueelta kyllä löytyy ja varmasti unelmia joka äijältä löytyy. Sen verran joukkueelle on karttunut kokemusta, että eiköhän jokainen osaa paineet käsitellä ja purkaa. Muista että joukkueen virallinen tavoite on Mestis karsinnat, mutta varmaankin tämä olisi pettymys sinulle, että Eiköhän ne paineet ennemminkin löydy Jht:en suunnalta, kun rivien välistä on luettavissa että Rokin kaadatta sunnuntaina. Tervetuloa JHT Rovaniemelle, tulette huomaamaan että täällä on mennyt jääkiekko kulttuuri tosi isoja askelia eteenpäin, sen huuman voi jo kohta käsin kosketella. Eikä siitä teidän rumpuryhmästäkään mitään haittaa ole, kunhan pysytte asiallisilla linjoilla.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
En halua vittuilla, mutta tuossa Mortenin sinulta lainaamassa tekstissä ei mainita hanakkaa laukomista sanallakaan. (ot)

Taisin viitata edeltävän viestini koko tekstiin, jossa kyllä mainitaan laukomisesta. Valikoidusti jos haluaa ymmärtää/lukea näitä niin se on oma valinta.

Kalajoen pojilla kuten RoKilla on tiukka viikonloppu edessä. Rovaniemeläiset saavat pysyä kotiluolansa suojissa, kun taas JHT pelaa ensin kotona ja sitten vieraissa. Kotipeli pitäisi hoitaa lauantaina KOOVEE:ta vastaan ja sunnuntaina olisi vuorossa yli neljän tunnin bussimatka napapiirille RoKin vieraaksi. Kun näitä tilastoniiloja on ilmestynyt tähän ketjuun enemmänkin, niin laitan oman lusikkani soppaan. Tilastot lähtien syksystä 2006 kertovat melko karua kieltä RoKin ja JHT:n välisistä kohtaamisista:

Kaudella 2006-2007:
4 peliä vastakkain, joissa pisteet menivät RoKille 10-1

Kaudella 2007-2008:
2 peliä vastakkain, joissa pisteet menivät tasan 3-3

Tällä kaudella:
4 peliä vastakkain, pisteet RoKille 11-1

10 peliä, joista JHT on voittanut tasan yhden. Tasan ollaan pelattu kerran, kerran RoKi on vienyt rankkareissa ja lopuista 7 pelistä RoKi on vienyt täyden pistepotin. JHT ei ole koskaan voittanut RoKia Lappi-Areenalla ja kaiken kaikkiaan JHT:ta vastaan pelaamissaan 5 kotipelissä kolmen kauden aikana RoKi on menettänyt yhden pisteen. Tiukkoja nämä pelit ovat toki olleet, mutta ainakin täällä pohjoisessa JHT:n kunto on aina loppunut kesken viimeistään kolmannessa erässä.

Pienoisena ihmeenä voitaisiin siis pitää sitä, että lauantain pelin jälkeen monen tunnin bussimatkasta selvittyään JHT hakisi Areenalta pisteet mukaans. Kaikki on toki mahdollista ja katsotaan sunnuntaina miten käy.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Pienoisena ihmeenä voitaisiin siis pitää sitä, että lauantain pelin jälkeen monen tunnin bussimatkasta selvittyään JHT hakisi Areenalta pisteet mukaans. Kaikki on toki mahdollista ja katsotaan sunnuntaina miten käy.
Tässä olemme yllättäen samaa mieltä. Vaikeaa se on varmasti, mutta ei tappiota voi laittaa minkään edellisen päivän pelin tai matkan piikkiin. Tappio=Tappio.

Setit kirjoitti:
mutta kerran on jo todella lähelle päästy niin olisi hienoa jos edes kerran, yhden AINOAN kerran JHT voittaisi rokin tällä kaudella. Viimekaudella siihen kyettiin komeasti, mutta suuri syy oli Sami& Aku kaksikko.
Tuossa lainaus omasta aiemmasta viestistäni. Luulenpa että tuo tilasto oli jokaisen kalajokisen tiedossa, mutta eipä kertaus ole koskaan pahaksi. Voitto viimekaudella RoKista oli yksi kauden kohokohdista.
 

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Pienoisena ihmeenä voitaisiin siis pitää sitä, että lauantain pelin jälkeen monen tunnin bussimatkasta selvittyään JHT hakisi Areenalta pisteet mukaans. Kaikki on toki mahdollista ja katsotaan sunnuntaina miten käy.

Sunnuntaina se nähdään upnorth24 kuinka käy. Äläkä sinä rupea tuollaisia puheita levittelemään. Nehän voidaan tulkita vaika Mestishössötykseksi. Toivotaan JHT:lle mahdollisimman hyvää menestysyä, kunhan se ei tapahdu Rokin kustannuksella. Normaalisti minä olen hyvinkin antelias, mutta nyt JHT saa palata hiekkasärkille tyydyttämään itse itseään, meiltä ne ei mitään saa. Jos vielä vähän piruuttaan kaasutetaan, niin jaan sitenkin niille sen ruusun sunnuntaina kaikkien nähden. Luulisivat olevan tyytyväisiä. Ruusuisia terveisiä vain hiekkarannoille, siellä on mukava kesällä rajoja koettaa vältää.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Rovaniemen Kiekko -79

Tämä keskustelu JHT:n ja RoKi:n voimasuhteista on syntynyt ainoastaan RoKi:n alisuorittamisen johdosta. Laukausten perusteella RoKi hallitsee sarjaa mennen tullen ja palatessa. Yksi kaveri Rovaniemeltä totesi, että joka kevät RoKilta menee paskat housuihin, kun pitäisi alkaa pelata tosipelejä. Samaa oiretta olen huomannut tällekkin kevättä. Laukaisutehokkuus on sillä tasolla, ettei tuollaisella rosterilla saisi maalinteon olla noin vaikeaa. Itse uskon, että maalinteko-ongelma helpottuu ja RoKi ottaa sen Mestis-paikan tänä vuonna. Kaudella 2005-2006 Mestis-paikka oli viimeksi todella haarukassa, mutta silloin tapahtui tämä oire mistä jo mainitsin. Tämä maalivahti Vehviläisen hankinta on mielestäni melkoinen epäluottamuslause joukkueen veskareita kohtaan. Kilpailutilanne peliajasta maalivahtien kesken toki kiristyy, muttei se muuta tilannetta, kun selkeää ykkösmaalivahtia ei uskallettu päättää edes alkusarjassa. Herranen on ollut ihan hyvä veskari, ja pelaamalla ja luottamuksella maalivahti pystyy kehittymään Mestis-nousun takaavaksi maalivahdiksi. Jos kaikki kolme maalivahtia ovat olleet niin huonoja, ettei heille voi uskoa paikkaa tolppien välissä tärkeimpien pelien aikana, niin silloin Vehviläisen täytyy olla todella hyvä. Pelaamattomuus on tietenkin yksi skouttamuksen yksi peruspilari. Suomi-Sarja-joukkueista RoKi erottuu kyllä neljän ketjun laajasta materiaalista, ja se onkin merkkinä, että mahdollisuudet nousulle on olemassa. SaPKO ja Titaanit heittää neljä ketjua pörräämään, niin silloin kahden varassa operoivat joukkueet eivät voi pärjätä. Oli sitten kuinka monta Aku Joki-Erkkilää joukkueessa. Treenimäärä pitää olla Mestis-tasolla, että karsinnoista mennään jatkoon. Lukemani perusteella tätä treeniä ja neljällä ketjulla pelaamista on tehty koko kausi tavoitteena juuri se Mestis. Jos RoKi kusee tämän sarjan niin voin melkeinpä julistaa, ettei RoKi nouse ikinä Suomi-Sarjasta ylöspäin. Nyt on valttikortit käytössä, ja ne pitää alkaa käyttämään. Jos Rovaniemeltä haetaan yksikin piste viikonloppuna, en oikein jaksa enää uskoa, että SaPKO:n kannattaa enää huolehtia sarjapaikastansa. RoKi määrää tämän sarjan tason. Se voi suvereenisti nitistää Ketterän, JHT:n, jos päätä riittää. Toki se voi alkaa pelata vastustajan tahtiin, ja ottaa turpaansa. Oikeanlainen valmennus on tietenkin kaiken A ja O. Voisin melkeinpä sanoa, että RoKi:n valmennukseen ei varmaan kukaan voi olla täysin tyytyväinen. Maalivahtien peluutus ja maalinteko-ongelma täytyy ratkaista nopeasti. Sillä tosi on, jos RoKi joutuu pelata apina selässä, niin se tietää vaikeuksia. Aluksiksin peliaikaa oikeasti niille, jotka saa sen kiekon reppuun, sillä ei ole väliä lukeeko selässä Järvitalo vai Fomin. RoKi:n hyökkäysinnokkuus on toki hyvä asia, mutta jos hakataan päätä seinään, niin turhautuminen näkyy tyhminä jäähyinä, ja pelimoraali järkkyy. Vastustaja tekee helpot maalit ja peli alkaa olla ohi.

JHT:n paras asia ehkä tälle kautta on valmentaja Jan Jasko. Homma tuntuu menevän kuin on suunniteltu. Joukkue on kasattu hienosti, ja osaamista löytyy oikeasti nyt useampaan ketjuun, ja puolustusrosteri on kerrassaan mukavaa luettavaa. JHT ei vielä tällä kautta Mestis-karsinnoissa pelaa, mutta jääkiekkobuumi Kalajoella tuntuu vain kasvavan, ja joukkue on kiinnostava. Uskoisin, että ensi kaudella porukka pysyy melko lailla kasassa, ja pari ehkä uutta kaveria voi ilmaantua. Kaikki pisteet mitkä JHT nappaa ovat ensi kaudella voimavarana. JHT tulee pelaamaan yhden historiansa parhaista kausista.

RoKi Mestikseen!
 

Tupu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa taas JHT:lla. Lähtökohtaisesti odotan näistä peleistä kolmea pistettä, jotka pitäisi ottaa KOO-VEE:lta kotipelissä lauantaina. En usko, että Rovaniemeltä saadaan kaapattua mukaan pisteitä tälläkään kertaa. Tosin en olisi uskonut sitäkään, että viime viikonlopun etelän reissulta mukaan tarttuu viisi pistettä. Odotin maksimissaan kolmea.

Täällä on nyt muutamat innostuneet JHT:n menestyksestä, mutta kehottaisin nyt pistämään jäitä hattuun. Olen edelleen samaa mieltä kuin sarjan alussa: JHT taistelee sijoista 3-5. Monihan veikkasi silloin joukkueen olevan viimeinen tai toiseksi viimeinen...
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
Täällä on nyt muutamat innostuneet JHT:n menestyksestä, mutta kehottaisin nyt pistämään jäitä hattuun. Olen edelleen samaa mieltä kuin sarjan alussa: JHT taistelee sijoista 3-5. Monihan veikkasi silloin joukkueen olevan viimeinen tai toiseksi viimeinen...
Itsehän veikkasin JHT:n koko sarjan kärkeen. :) Miten muuten, onko Kalajoella kehitteillä uutta "samimarkkasta" Markkasen tilalle? Miten näette JHT:n voimasuhteet vaikkapa ensi kaudella, jos mies päättäisi ripustaa hokkarit naulaan? Ainakin näissä laseria vastaan pelatuissa otteluissa miehellä on ollut erittäin tärkeä rooli, erityisesti ylivoimissa. Markkaselle kiekkoa ja siitä se lähtee. Ja usein verkko heiluu vastustajan päässä, Markkanen syöttäjänä. Ehdottomasti yksi henk.koht. suosikeistani tässä sarjassa, joten toivottavasti jatkaa myös ensi kaudella. Ikää tulee mittariin 35 tänä vuonna, mutta sehän on vain numeroita.

edit: katselinpa Rokin pistepörssiä, mielenkiinnon kohteena alkusarjan pörssihai Rautakoski ja Joki-Erkkilä. Alkusarjassa Rautakoski 19 peliä, 37 pistettä. Joki-Erkkilä 17 peliä, 16 pistettä. Suomi-sarjassa tähän mennessä Rautakoskella 6 peliä, 3 pistettä. Joki-Erkkilällä 6 peliä ja kiikarit. Molemmat myös viime kauden laserilaisia. Haluaisin sellaista tiedustella Rokin kannattajilta, että onko herroista ollut hyötyä tähän astisissa tosipeleissä? Vai ovatko olleet hieman pimennossa? Tämä ei sitten ole mitään v*ttuilua, jos joku niin luulee.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Muutamia sivuhuomautuksia, joita etenkin RoKilaisten kannattaa muistaa. Nimittäin aivan turha vollottaa että Ketterä pelaa kilpikonna puolustusta ja vastahyökkäyksiä... näyttää vaan tulevan tulosta tuolla tyylilä, ainakin viime viikonloppuna tuli. Miksi hypätä samaan kelkkaan kuin vastapuoli, sehän olisi kuin ampuisi itseään jalkaan. Antaa vaan Rovaniemen pitää näennäishallintaa, surrata ja pörrätä sen minkä kerkeää ja laukoa hanakasti. Maalit ratkaisevat, ja jos Ketterä niisti suvereenisti RoKin omalla taktiikallaan, niin kannattaisi Sinisten koutsinkin miettiä jo hieman uutta taktiikkaa.

Toinen asia minkä olen havainnut on JHT:n kasvanut tahtotila. Joukkue on sarjan myötä kasvanut upeasti ja pelaajilla on voimakas halu voittaa ja pelata joukkueena. Minkään joukkueen ei kannata missään vaiheessa suoristaa selkäänsä, ei edes RoKin, vaikka olisi kolmen maalin johdossa. Eikä joukkue näytä olevan vain Mustosen ja Markkasen varassa. Esim. kolmikko Toskala, Pirttijärvi, Gronoff on pelannut tehokkaasti... Sanoisin että RoKin pakisto on kyllä kusessa tuon viisikon kanssa jos he pääsevät RoKin päähän pyörittelemään...
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Maalit ratkaisevat, ja jos Ketterä niisti suvereenisti RoKin omalla taktiikallaan, niin kannattaisi Sinisten koutsinkin miettiä jo hieman uutta taktiikkaa.

Kerrankin olemme samoilla linjoilla Mortenin kanssa. Täällä on nimenomaisesti toivottu ja korostettu sitä, että pelin pitää vielä kehittyä ja sitä kautta parantua niin pelaajien kuin valmentajienkin osalta. Usko on vahva ja paras potentiaali on vielä näkemättä kuten on asian laita myös sinun kannattamien pullasorsien osalta.

Eikä joukkue näytä olevan vain Mustosen ja Markkasen varassa. Esim. kolmikko Toskala, Pirttijärvi, Gronoff on pelannut tehokkaasti...

Mainitsemasi pelimiehet ovat olleet pohjoisessa hyvin tiedossa jo kauan, joten he ovat päässeet yllättämään siellä. Markkasen vierellä on hienoa pelata ja siitä etuoikeudesta nauttii tällä kaudella Mustonen, joka on ihan kelpo pelimies ihan yksistäänkin.

Sanoisin että RoKin pakisto on kyllä kusessa tuon viisikon kanssa jos he pääsevät RoKin päähän pyörittelemään...

Toskalaa lukuunottamatta kaikki ovat jo tulleet vastaan neljästi tällä kaudella ja kusessa ollaan, jos heidät tosiaan päästää toteuttamaan itseään, mutta tähän asti RoKin vauhti on ollut myrkkyä eikä kuseen olla jouduttu.

Sitten vielä kaikille teillä, jotka tykkäätte käydä provoilemassa RoKin kannattajille, niin ymmärrän kyllä lähtökohdat ja suosikin suuntaan on ihana lyödä paineita ja puukkoja jo valmiiksi odottamaan epäonnistumista. Jotkut meistä antavat siihen myös aihetta enemmän kuin toiset. Pitäkää kuitenkin mielessä, että ennakkosuosikkina onnistuminen on kovimpia juttuja mitä tässä maassa voi joukkueurheilussa tehdä, koska kateellisten luvatussa Suomessa paskaa tulee niskaan suunnasta jos toisesta mikäli asiat menevät hyvin ja menestyy tai jos edes varauksettomasti tavoittelee jotain suurempaa. Vertailevasti altavastaajan leirissä on aina kiva olla ja helpompi myös pelata.

Ihana seurata näitä pelejä ja tätä vilisevää keskustelua. RoKin kannattajia on paljon, mutta teitä muitakin on tullut vuosien saatossa paljon lisää. Muistan vielä hyvinkin ne ajat kun suomisarja ei tällä keskustelupalstalla kiinnostanut juuri muita kuin The Rockia, Nyrpaa, uljasta, Johnny K:ta, Birdiä, Bonzia, sekä palstalta karkotettua legendaarista Laitalinkkiä ja tietenkin allekirjoittanutta. Nyt tässäkin ketjussa on jo yli 100 000 lukukertaa ja yli 600 vastausta vaikka sarjaa on pelattu vasta kuukausi. RoKille kuittailu on tuttua luettavaa jo monen vuoden ajalta, mutta toivotaan että keväällä olisi vihdoin meidän vuoro. Matka on vielä pitkä, mutta oikealla tiellä ollaan.

James M:n kysymykseen vastatakseni Rautakoski on jatkosarjassa pelannut selkeästi alakanttiin ja hän on mielestäni kärsinyt eniten siitä, että alkusarjassa samassa ketjussa pelannut Alanne on jostain syystä jätetty kokoonpanon ulkopuolelle. Eiköhän se Jarinkin peli siitä vielä aukea. Joki-Erkkilä on sitten eri lukunsa. Itse kyseenalaistin miehen hankintaa alunpitäen eikä hänen rooli ole yhtään selkiintynyt kauden edetessä. Vauhtia on kiitettävästi, mutta ratkaisukyky puuttuu kuten monelta muultakin, mutta ehkä juuri siksi Joki-Erkkilän paikka pystyttäisiin täyttämään jollain omalla kasvatilla mallia Alanne. Toisaalta hänen puolustuspelaamista on kehuttu valmennuksen toimesta. Vastakysymyksenä Jamesille voisin esittää, että miten mies pärjäsi Kiekko-Laserin viime kevään lennossa?
 
Viimeksi muokattu:

Elina54321

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki ja muut lappilaiset joukkueet
Ihana seurata näitä pelejä ja tätä vilisevää keskustelua. RoKin kannattajia on paljon, mutta teitä muitakin on tullut vuosien saatossa paljon lisää. Muistan vielä hyvinkin ne ajat kun suomisarja ei tällä keskustelupalstalla kiinnostanut juuri muita kuin The Rockia, Nyrpaa, uljasta, Johnny K:ta, Birdiä, Bonzia, sekä palstalta karkotettua legendaarista Laitalinkkiä ja tietenkin allekirjoittanutta. Nyt tässäkin ketjussa on jo yli 100 000 lukukertaa ja yli 600 vastausta vaikka sarjaa on pelattu vasta kuukausi. RoKille kuittailu on tuttua luettavaa jo monen vuoden ajalta, mutta toivotaan että keväällä olisi vihdoin meidän vuoro. Matka on vielä pitkä, mutta oikealla tiellä ollaan.

Etkös itse lue itseäsi legendojen joukkoon? Olen lukenut tätä palstaa jo vuosia, mutta en ole aikaisemmin kirjoitellut, kun ei oikein ole ollut aikaa. Nyt on. Muistan hyvin myös Laitalinkin kirjoituksia. Sillä taisi olla hieman sisäpiiritietoa. Kiva niitäkin oli lueskella, mutta kyllä minä ainakin luen sinut jo legendaksi. Yhtälailla sinun paitasi voitaisiin nostaa Areenan seinälle, kuin Mikkolankin. SITÄ MINÄKIN IHMETTELEN, ETTÄ KUN ROKI HÄVIÄÄ YHDEN MATSIN, NIIN JOHAN LÖYTYY ASIANTUNTIJOITA TOTEAMAAN, ETTÄ KAKKA MIKÄ KAKKA. Harvoin missään sarjassa on joukkuetta joka ei kertaakaan näpelleinsä ota.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Itsehän veikkasin JHT:n koko sarjan kärkeen. :) Miten muuten, onko Kalajoella kehitteillä uutta "samimarkkasta" Markkasen tilalle?
Ei ainakaan vielä. B-junnuihin asti kalajoella pystyy juniorit pelaamaan, jos haluaa jatkaa niin paikkakuntaa (tai ainakin seuraa) täytyy vaihtaa. Jos pelaaja lähtee tuon iän jälkeen muulle paikkakunnalle opiskelemaan ja pelaamaan, on hyvin epätodennäköistä että palaa Kalajoelle pelaamaan jos "menestystä" kertyy. Mielestäni (varmasti en ole ainut) Markkanen olisi voinut päästä todella isoihin kuvioihin mukaan jos olisi ollut kookkaampi. Ja en tiedä mikä miehen halu on ollut yrittää korkeammalle, joten paha sanoa onko tuo pelkästä koosta kiinni (tuskin).

Kirjoittelin jo tuosta mahdollisesti kakkosjoukkueesta aikaisemmin. Tässä oikeastaan tarkemmin selitetty sama asia.
 

Tupu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Itsehän veikkasin JHT:n koko sarjan kärkeen. :) Miten muuten, onko Kalajoella kehitteillä uutta "samimarkkasta" Markkasen tilalle? Miten näette JHT:n voimasuhteet vaikkapa ensi kaudella, jos mies päättäisi ripustaa hokkarit naulaan? Ainakin näissä laseria vastaan pelatuissa otteluissa miehellä on ollut erittäin tärkeä rooli, erityisesti ylivoimissa. Markkaselle kiekkoa ja siitä se lähtee. Ja usein verkko heiluu vastustajan päässä, Markkanen syöttäjänä. Ehdottomasti yksi henk.koht. suosikeistani tässä sarjassa, joten toivottavasti jatkaa myös ensi kaudella. Ikää tulee mittariin 35 tänä vuonna, mutta sehän on vain numeroita.

Markkanen on myös minun suosikkipelaajani, kuten olen tainnut jo mainitakin. Kädet, pelisilmä ja syöttötaito ovat Samilla huippuluokkaa. Ylivoimien pyörittäjänä myös sarjan eliittiä. Eihän se nyt ole sattumaa, että Samin laiturit iskevät kaudesta toiseen kovia maalilukemia. Esteenä vaikkapa liigassa pelaamiseen ovat mielestäni pieni koko ja aika hidas luistelu. Norjan pääsarjassahan Markkanen on pelannut.

Harmittaa kyllä vietävästi, että miehen parhaat vuodet alkavat väistämättä olla takanapäin. Ikää tosiaan kohta sen 35. Luulen kuitenkin, että mies voi pelata hyvinkin 2-3 kautta vielä. Korvaajaa Markkaselle ei kyllä ole näkyvissä. Gronoff tietysti ottanee ykös sentterin paikan ja onhan hän myös kova pelimies, mutta ei silti mielestäni ihan Markkasen tasoa.
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
James M:n kysymykseen vastatakseni Rautakoski on jatkosarjassa pelannut selkeästi alakanttiin ja hän on mielestäni kärsinyt eniten siitä, että alkusarjassa samassa ketjussa pelannut Alanne on jostain syystä jätetty kokoonpanon ulkopuolelle. Eiköhän se Jarinkin peli siitä vielä aukea. Joki-Erkkilä on sitten eri lukunsa. Itse kyseenalaistin miehen hankintaa alunpitäen eikä hänen rooli ole yhtään selkiintynyt kauden edetessä. Vauhtia on kiitettävästi, mutta ratkaisukyky puuttuu kuten monelta muultakin, mutta ehkä juuri siksi Joki-Erkkilän paikka pystyttäisiin täyttämään jollain omalla kasvatilla mallia Alanne. Toisaalta hänen puolustuspelaamista on kehuttu valmennuksen toimesta. Vastakysymyksenä Jamesille voisin esittää, että miten mies pärjäsi Kiekko-Laserin viime kevään lennossa?
Sen mitä viime kaudesta muistan, niin Joki-Erkkilä erottui rivistöstä varsin hyvin. Juuri kun oli hyvässä lennossa Suomi-sarjan aikana, niin taisipa loukata olkapäänsä/solisluunsa ja pitkähkö tauko tuli eteen. Erottui kyllä laserin rivistöstä nopeutensa ja ahneen karvaustyylinsä vuoksi ja saikin järkättyä tällä tavoin paikkoja muille.

Rautakoskihan tuli vahvistuksena mestiksestä, josta luonnollisesti odotin selvää liideriä hyökkäykseen. Nopeahan se oli kuin piru, mutta viime kaudella ei erottunut niinkään kiekollisilla taidoillaan tai maalintekokyvyllään, vaan nopeudellaan. Pelasi muistaakseni enimmäkseen lappari Lapinkosken kentässä ja taisi siinä ohessa värkätä hyvästä tarjoilusta muutamat pisteet.

Näin jälkikäteen tarkasteltuna K-Laserin viime kauden mestiksen karsintapaikka oli melkoinen saavutus. Erinomaiset täsmähankinnat Lappari ja Rautio=kokemusta. Lapinkoskella ei täristänyt missään vaiheessa ja tätä ei todellakaan voi sanoa kaikista viime kauden pelaajista. Monille pelaajille mestiskarsinnat olivat varmaankin siihen astisen uransa korkeatasoisimpia pelejä. Katsomoon kyllä huomasi, että joitakin pelaajia jännitti niin pirusti, sillä ratkaisut kiekon kanssa saattoivat olla aika huteria. Joillakin pelaajilla ei sitten muuten vain taso riittänyt. Niinpä se on varmaan nytkin niissä kahdessa joukkueessa, jotka pääsevät karsimaan. Jotkut pelaajat pelaa hyvällä tasolla, mutta kaikki eivät siihen pysty vaikka olisivat kauden aikana esittäneet hyviäkin otteita.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Suorastaan hubaa seurata mm. Rollon ja Elinan aika fanaattista Rokin ylistämistä ja boostaamista. Näihän se pitääkin olla tosifanien keskuudessa eli enempi tunnetta mukana kuin järkeä. Taitaapi paineet olla kovat napapiirillä Mestiksen suhteen. Toivottavasti nousu onnistuu ja pelimiehiä riittää (ja rahaa) myös ensi kaudella. Edellytyksiä Mestis seuraksi pitäisi olla yli 50k asukkaan kaupungilla jos vain kiekkokulttuuria saadaan jalostettua ja pelimiehet eksyy Roihin opiskelemaan. Oulun seudulta useampi pelaaja mukana, lisäksi pari Ylivieskassa syntynyttä, joista toinen ex-Laser Joki-Erkkilä. Kuriositeettina mainittakoon, että ex-Laseri, alkusarjan pistepörssin voittaja Rautakoski omaa sukujuuret Kalajoen suuntaan. Ei muuta kuin onnea matkaan Mestikseen yrittämiseen, mihin en henkilökohtaisesti usko !

Suorastaan rohkeaa tekstiä noin niinkuin ensimmäiseksi viestiksi tänne jatkoaikaan! Näin se pitääkin aloittaa... ;) Nämä mainitsemasi asiat on täällä jo puitu monen monta kertaa, joten tuskin kukaan jaksaa enää provosoitumatta... Katsotaan, mihin Rokilla ja Junkkareilla rahkeet riittävät. Itse olen tällä hetkellä molempien puolella, Laser tulee hyvänä kolmosena.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Miten muuten, onko Kalajoella kehitteillä uutta "samimarkkasta" Markkasen tilalle?

Kalajoelta on lähtenyt muutama kourallinen tulevia Markkasia maailmalle C-juniorivuoden jälkeen. Kalpasta (B-jun.) löytyy tällä hetkellä kentällinen Kalajoellakin pelanneita lahjakkuuksia. Jos näille kavereille ei jostain syystä (mihin en usko) avaudu tulevaisuudessa liiga tai mestis, niin Hiekkasärkät voi saada taitavia käsiä ja treenattuja jalkoja kärkeen ja peräpäähän!
 

RitaInvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Mielestäni kirjoitukseni ei ollut mikään syvä analyysi, toisin monet muut ovat kirjoitelleet ja tutkineet tilastoja, sorry. Elinan yläpörröä kirjoitukseni varmaankin kosketti, kun replyä tuli sen verran napakasti takaisin.

Samaa mieltä Setitin ja Tupun kanssa Markkasen taidoista ja rajoitteista. Gronoffissa EHKÄ mahdollisuuksia ykköstykiksi tai jopa enemmän, mutta asennepuolella pitäisi saada muutosta aikaan. Kovuutta pikkasen lisää kaukaloon ja urheilullisuutta kehiin. En tunne henk. kohtaisesti Gronoffia, mutta toivon että hänellä olisi edes hitusen Jussi Jokisen fiksuudesta.

Adidasler,

Jaa tiedonmurusia minulle. Kalajokisia Kalpan B-junnuissa ? Thanks in advance !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös