Ilmoitukset

Nimimerkki Fremont provosoi porilaiskannattajia viime lauantaina Liigan otteluseurannassa. Siitä sai palkinnoksi viikon pelikiellon.

Nimimerkki Hedonist huilaa viikon provoilustaan Kärpät-Lukko otteluketjussa.

Nimimerkki Lemieaux huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella. Rikkomus löytyy HIFK:n kausiketjusta.

Nimimerkki Tuen Vety miettii viikon mitä tarkoittaa hyvän maun käsite. Tuotos löytyy Liigan erotuomarien-ketjusta.

Nimimerkki Erkka Lapanen huilaa kuukauden provoisoinnissa, joka kohdistuu taas kerran Jokerit-kannattajiin. Viesti löytyy vapaan keskustelun Väkivallanteot-ketjusta.

Uusi sarjajärjestelmä pääsarjoihin

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Isopappa, 02.03.2014 klo 19.50.

 1. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Jos verrataan Liigaan noussutta Jukureita ja nykyistä Tutoa.

  - Jukureilla velkaa miljoona nousun tapahtuessa. Tutolla tällä hetkellä 400 000 ja määrä laskussa jo parin vuoden ajan.

  - Halliolosuhteissa ei paljoa eroa. Jukureilla hiukan isompi jäähalli.

  - Tuton junnut pärjää paremmin ja on tälläkin hetkellä hiukan edellä A-junnuissa.

  - Menestyksessä onkin sitten iso ero Jukureiden eduksi.

  Ja en todellakaan pidä Tutoa valmiina Liigaan. Muutaman vuoden päästä voi olla toisin, mutta nykymestiksen mielenkiinnon takia toiminnan kehittäminen on todella vaikeaa. Liigassa taloutta on helpompaa tervehdyttää kuin Mestiksessä jo pelkästään TV-sopimuksen myötä. Siksi en ymmärrä talousasioiden painottamista aina ykkösprioriteettinä nousumahdollisuuksilla. Eikä sillä Jukureiden tapauksessa ollutkaan merkitystä.
   
 2. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  EI siitä oikein mitään hyötyä kyllä ole. Lisää farmiseuroja, kuten jo kirjoititkin. Nähtävästi saadaan odotella järjestelmän remonttia vielä jonkin aikaa. Kohtuullisen vakaumuksellisena kiekkoihmisenä alkaa kyllä usko tähän lajiin loppua pikkuhiljaa.

  Lainaus:
  Ehkäpä - ja toivottavasti - muut ovat sen verran fiksuja, että keskittyvät keskustelussa faktoihin, eivätkä viestihistoriaan ja omiin harhoihinsa. Kiitos panoksestasi tässä ketjussa ja näkemiin.
   
 3. -Jonne- Jäsen

 4. Lieminen Jäsen

  Lainaus:
  Vähän pitää kyllä olla ymmärrystä näitä julkisia hommia kohtaan.

  Tämä salainen numero lienee ihan hyvä käytäntö, ettei tarvitse selitellä kovin monelle samoja asioita ja saa lauantai-iltana saunoa rauhassa.

  Toki, media haluaa tavoittaa nämä henkilöt, mutta monessa paikassa käytetään tälläistä soittopyyntökäytäntöä. Sitten jos ei siihen vastata, voi alkaa kirjoittelemaan uutista aiheista pimittely, salailu, kähmintä ja pakoilu.

  Edit. Vähän samaan sarjaan menee tuo tuomareiden numerointi. Ihan hyvä, ei kai se nimellä homottelu sitä hommaa ole varsinaisesti kehittänyt.
   
 5. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Just selailin vanhaa JoKP:n kausijulkaisua. Sinne oli painettu jopa pelaajien osoitteet valmiiksi, jos haluaa käydä soittamassa kelloa ja antamassa palautetta otteista kaukalossa. Hah!
   
 6. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Onko parempi homotella numerolla? Minusta kylläkin on vähän outoa, jos tuomarit eivät omalla nimellään kehtaa pelejä viheltää. Seuraavaksi nimet varmaankin julistetaan salaisiksi myös ottelupöytäkirjoissa.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Uusi visio vanhan täystyrmäyksen saaneen tilalle. Kotimaisen jääkiekon kärki jaetaan liigan ja mestiksen kesken 12+12 ja normaaliin tapaan molemmat pelaavat runkosarjan. Mestiksen mestaruus määräytyy runkosarjan perusteella ja playoffeissa taistellaan 6 parhaan sekä liigan 2 huonoimman kesken seuraavan kauden viimeisistä paikoista. Näin vältytään siltä että mestiksen mestari on pelannut itsensä jo loppuun ennen karsintoja ja kohtaa levänneen liiga joukkueen karsinnoissa.
   
 8. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  No, otetaan Liigasta kaksi viimeistä Mestiksen poffeihin ja sitten taistellaan Mestiksen mestaruudesta. Mestari ja kakkonen, eli finaalijoukkueet pelaavat seuraavalla kaudella Liigassa. Sarjat rytmitetään niin, että Liigassa pelataan säälejä samaan aikaan kuin Mestiksessä poffien vastaavia ekoja kierroksia. E. Täsmennetty.
   
 9. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
 10. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Vaikka olenkin aika väsynyt koko keskusteluun, kun mitään ei tapahdu eikä henkilökohtaisella liigaboikotillakaan ole mitään vaikutusta, heitän kuitenkin pari kommenttia alasammuttavaksi:
  1. A ja B liiga, jossa kukaan ei tipahda liigasta vaan sinne nousee noin viisi joukkuetta. Jo pelkkä tippumisesta puhuminen on arvolatautunut ja sisältää ajatuksen jonkin menettämisestä. Uuden rakenteen pitää olla niin vahva, että talous ei B sarjassakaan tipu vs nykyinen liigan pienten joukkueiden budjetti nyt. Tuotteen pitää olla kunnossa koko liigan osalta. Lisääntynyt mielenkiinto = enemmän tuloja.
  2. Yhden kauden aikana pelataan sarja kaksiosaisena, jolloin kesken kauden, puolessa välissä, vaihdetaan kaksi joukkuetta sarjojen välillä. Tämä lisää merkittävästi pelien merkitystä vs nykyinen 60 pelin runkkari.
  3. Runkosarjan lopussa B:n ykkönen pääsee mukaan playoffiin seitsemän A:n parhaan kanssa.
  4. Jokin playoff hässäkkä tarvittaneen myös B:n loppuun, vai tarvitaanko?

  Oma tuntumani on, että Espoo, Turku, Vantaa, Nottajoki ja Rovaniemi pystyisivät ainakin talousalueena kannattelemaan laajennetun liigan joukkueita, jos vaan ohjaksissa on ammattilaisia.
   
 11. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho & Leijonat
  Itse lähtisin rakentamaan kolmea valtakunnallista sarjaa avoimeen 12+12+12 malliin. Karsintojen toimiessa 2+2 malliin joukkue joukkuetta vastaan paras seitsemästä sarjoissa. Liigan karsiminen 15 joukkueesta 12 voisi mennä karsinta sarjalla 3 joukkuetta liigasta ja 2 mestiksestä joista 2 parasta jatkaisi seuraavana vuonna liigassa ja tätä käytettäisiin se ensimmäiset 3 vuotta. Liigojen pelimäärät menisivät 60 - 50 - 40 jolloin alemmalla liigalla jäisi aikaa pelata rauhassa omat pudotus pelit ennen karsintoja, jos peli määrät menisivät liigojen kesken suunnilleen samaa tahtia.

  Paljon on ollut puhetta Liigan ja Mestiksen välisen tasoeron kasvamisesta ja näinhän se on ainakin paperilla. Liigan pienimmät budjetit ovat tällä hetkellä suunnilleen sen 10 kertaiset mestiksen kärki jengeihin verrattuna (5milj. vs 500k). Tähän näkisin kolme helpotusta Mestis joukkueille avoimessa sarja järjestelmässä 1.Yleisökeskiarvon nousu 2.Sponsori tulojen nousu 3.Tv tulojen nousu. Näistä tärkein olisi tv tulojen kasvaminen ja sitä kautta näkyvyyden lisääntyminen. Tv tulojen kohentamista vahvistaisi tässä mallissa se, että Liiga karsinnat kuuluisivat Mestiksen tv sopimuksen puolelle. En tiedä paljonko nuo auttaisi nostamaan budjetteja, mutta ainakin ensinmäisille vuosille tärkeintä olisi saada pöhinää aikaseksi ja eroja edes hiukan kurottua.

  Toinen ongelma olisi Liigasta putoavien joukkueiden taloudellinen romahdus Mestiksessä. Tähän yhtenä helpotus vaihtoehtona voisi olla liigasta putoaville joukkueille Liigan toimesta maksettava "kipu raha". Liiga voisi esimerkikkisi 3 kautta maksaa pudonneelle joukkueelle jonkin suuruista "kipu rahaa", joka pienenisi kausi kaudelta ja lopulta loppuisi kokonaan. Tähän pottiin ainakin osa rahoista kerättäisiin karsinta otteluiden tuloista. Nousija joukkue voisi myös maksaa osan tästä potista ns. liiga lisenssin ostamisella.

  Tässä mallissa Suomi-sarja olisi se jossa tarkoiten syynättäisiin uusien joukkueiden lisenssi ehtoja esimerkiksi juniori joukkueet, jousto kaukalot ja muut fasiliteetit. Tietyt peruskriteerit pitäisi täyttyä että pääsisi tähän valtakunnallisten sarjojen juokkueeksi. Tietenkin jokaisen joukkueen fasiliteetit ja talous asiat tarkastettaisiin kesän aikana seuraavaa kautta koskien, mutta sarjoihin ei olisi mitään erillisiä kriteerejä esimerkiksi halli kapasiteetin suhteen. Tämän uskoisin ajavan itsellään pienenpien hallien paikkakuntia halli remontteihin nousun osuessa kohdalle tai siitä haaveillessa.

  Farmi joukkueista päästäisiin eroon lainapelaajien määrää rajoittamalla. Esimerkiksi jokainen joukkue saisi lainata kerrallaan 2 pelaajaa toiseen sarjaan ja yhdellä joukkeella saisi olla 4 lainapelaajaa maksimissaan kokoonpanossa. Tämä ajaisi varmasti osaa liiga joukkueista ongelmiin, koska kaikki pelaajat eivät saisi tarpeeksi peliaikaa. Tähän näkisin ratkaisu vaihtoehtona A-nuorten sarjat. Joukkueilla voisi olla mahdollissuus käyttää nuorissa esimerkikisi 3 "yli ikäistä" pelaajaa joilla olisi jokin yläikäraja esimerkikisi 25v. Näin ollen yhdellä joukkueella olis saman aikaisesti mahdollisuus saada 5 pelaajalle (2lainalla ja 3nuorissa) peliaikaa joukkueen ulkopuolelta.

  Miksi tähän kaikkeen kannattaisi sitten ryhtyä? Pelaajat pääsisivät luultavasti pelaamaan enemmän tiukempia pelejä kovempia vastustajia vastaan mikä valmistaisi ja kehittäisi pelaajia kohti suurempia ympyröitä. Erityisesti panokset yksittäisissä peleissä nousisivat. Mestis pystyisi kilpailemaan paremmin muita pienenpiä sarjoja vastaan ja lähestyisi tilannetta jossa osa joukkueista pystyisi palkkaamaan pelaajia täysammattilaisiksi. Nuorten sarjat kohentuisivat, koska joukkueilla olisi mahdollissuus lähettää aikaisemmin mainitsemani 3 pelaajaa nuoriin vahvistuksiksi/pelituntumaa ylläpitämään.
   
 12. -Jonne- Jäsen

  Hiukan aihetta sivuten, mutta sitaatti tähänkin. Jokipoikien Mehtimäen jäähallista tulee PKS-areena sponsorisopimuksen myötä. Tiedotteessa on viestiä Jääkiekkoliiton ja Liigan päättäjille myös yritykseltä, joka on ollut tukijana divarilätkässä jo kauan.

  Lainaus:
  Jokipoikien kotihallista tulee PKS Areena! | Jokipojat edustus | Mestis