Urheiluvammasi

  • 93 579
  • 292

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
TosiFani kirjoitti:
Jos et palkkaasi saa potkupallosta, niin eikö kannattaisi lopettaa??

Periaatteessa näinhän se menee. Liikunnan ilo vaan ajaa kentälle. (ja saunaillat)
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kun olin 14v. niin hajos oikeasta polvesta rusto salibandyssa. Tyly tuomio tuli koululääkäriltä etten pelaa enää koskaan. 4kk lepoa ja olin jälleen kehissä.

Sitä iloa kestikin sitten puoli vuotta kunnes alaselkä revähti. Ja pahasti.
Täytyy myöntää että tässä tilanteessa ymmärtää täysin Essi Keskisen lopettamipäätöksen. Niin pahaa kipua en olekaan kokenut.

Mutta lepo onkin oikeasti toimiva konsti, ja nyt 19v. pystyy helposti vetämään miesten 1.divaria ja A-junnujen SM-liigaa.
 

Veijari

Jäsen
Maltti on valttia

Veijari kirjoitti:
Muutaman viikon on perse (pakara) ollut pirun kipeenä. Menin reväyttämään sen futismatsissa ja nyt ei ota toipuakseen, ei sitten millään. Vittumainen vaiva ja kausikin alkaa kohta prkl.

Pitihän se kantapään kautta taas oppia ettei kannata liian aikaisin hätäillä pelikentälle. Sama vaiva uusiutui.

Nyt pari viikkoa totaalilepoa ja omatoimista lihashuoltoa, ei se muuten näköjään parane.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Suonenvetoja..

Kirjoitellaas nyt tähän ketjuun muutama sana. Juostua tulee ympäri vuoden aika paljon, talvella sabäkentillä ja keväästä syksyyn lenkkipoluilla. 3-4 kertaa viikossa kunnon liikkuminen siis. Nyt keväällä kun aloittelin taas maastojuoksua, kramppasi vasen pohje alkuun useamman viikon. Kovalla venyttelyllä se tosin alkaa nyt toimia. Kerrottakoon että tuo vasuri on melko "vammainen" niiden kahden eturistari-operaation jälkeen, eikä liikkuvuus ole enää ihan normaali siinä jalassa. Noo, oikeaan on tehty vastapainoksi yksi operaatio.

Nyt kävin perjantaina vetämässä mukavan iltalenkin, ensin vajaa tunnin kevyt lenkki ja päälle kilometrin kierros vetoja. Kunnon venyttelyt ja hyvä fiilis. Seuraavana aamuna maikkalaan uimaan, uin aika hyvällä vauhdilla aina satasen pätkiä, kunnes 700 metrin jälkeen kramppasi molemmat jalat. Oikeasta jalasta veti suonta pohkeesta ihan älyttömästi ja jalka tuli saatanan kipeäksi. Nyt maanantaina ei pysty kunnolla edes kävelemään, koitin hieroa jalkaa viikonloppuna, ei ainakaan auttanut. Eikä tunnu auttavan nytkään.
Joskus tiukkojen sabä-pelien jälkeen otin magnesiumia, koska yöllä alkoi repiä jalkoja. Nyt en ole käyttänyt hetkeen koska sellaista suonenvetoa ei ole ilmennyt. Tämä uimisesta saatu vaan nyt on aika kivulias, taitaa jäädä lenkit tältä viikolta. Mikä itseasiassa mahtanee olla pohkeessa, kun se on noin älyttömän pahana suonenvedon seurauksena? Sanottakoon että oma kipukynnys on aika korkea ja pelit ym. pelataan "vaikka pää-kainalossa" -asenteella. Tuo pohje on siis äärettömän kosketusherkkä sen lisäksi, että aamulla sängystä noustessa koko jalalle ei paljon uskalla varata painoa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuo pohje on siis äärettömän kosketusherkkä sen lisäksi, että aamulla sängystä noustessa koko jalalle ei paljon uskalla varata painoa.

Haiskahtaa ylirasitustilalta ja jonkin sorttiselta tulehdukselta => LEPO (huusi alikessu) ja lekuriin jos ei muutamassa päivässä tokene! Ja pidähän mielessä, notta liikuskelet "the urheiluvamman" riskialueella, tässä laskukaava:

kireä pohjelihas + tulehtunut jänne = akillesjänteen katkeaminen
 

Timppa73

Jäsen
kireä pohjelihas + tulehtunut jänne = akillesjänteen katkeaminen

Lisätään vielä kokemuksen rintaäänellä kaavaan perään = vakuutus ei korvaa.
(Vakuutusyhtiöiden)Lääkäreiden mielestä akillesjänne ei katkea ilman jotain piilevää vikaa/muuta voimaa, joka on kaikkien urheiluvakuutuksien säännöissä rajattu ei korvattaviin.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lisää vettä myllyyn, eli kun edellisistä on lähes selvitty, niin täysin uusi vamma tällä kertaa. Murtunut jalkapöytä. Viime viikolla tutkimuksissa ja röntgenissä havaittiin rasitusmurtuma oikean jalan keskimmäisen varpaan luussa (siis siinä jalkapöydän keskellä). Että näin. Täytyy sanoa, että en olisi itse uskonut sen olevan murtunut, mutta nyt kun tiedän, niin se selittää aika paljon. Juoksemaan ei ole ollut mitään asiaa aikoihin, mutta kaikenlaista muuta on tullut tehtyä ihan siedettävästi murtuneellakin koivella :P Välillä on tullut ihmeteltyä, että mikä saatana siinä oikein on, mutta ei ole tajunnut... Tosin nyt täytynee hieman rauhoittaa. Tällä viikolla saan lopullisen tuomion, mutta tuskinpa tuolle oikein mitään sen kummempaa pystyy tekemään. Hiukan kun ottaa varovasti pienen aikaa ja välttää jalkaterään kohdistuvaa ylimääräistä rasitusta, niin eiköhän se siiiiiiiiiiiiiiiittä.
 

Veijari

Jäsen
Perjantaina venähti oikean jalan isovarpaan nivel (vanha vamma) ja tuli pikku tälli vasemman jalan sääreen (ei vieläkään pysty kunnolla kävelemään). Johan sitä tulikin jo pelailtua terveenä melkein pari viikkoa.
 
Viime lauantain sählyistä asti on sitten särkenyt oikeata jalkapohjaa. Kengät on uudet, johtuisiko siitä, sillä minulla on lättäjalat. Eli miten sen nyt selittäisi, jalkapohjat ovat ehkä hivenen leveämmät kuin normi-ihmisillä. Nilkat eivät uusilla kengillä tule enää kipeäksi, mutta tämä viikko on ollut suht. ikävää joka askeleen sattuessa.

Onko vastaavia kokemuksia? Maalivahdin hommia ei juuri häiritse tämä kipu, mutta mielelläni olisin ihan yhtä monella vuorolla kuin tähänkin asti. Äitini, joka on lääkäri, tiesi vaivalle jonkun hienon nimenkin, mutta en muista sitä enää. Tulehduskipulääkkeet kuulemma tuskin auttavat tähän vaivaan.
Monia on neuvottu, joita tunnen tämän ongelman omaavina laittamaan vaahtomuovia kenkiin. Kuulemma tepsii hyvin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä hetkellä:
- nivelsiteet ; vasemmasta jalasta revennyt, kaksi kappaletta käsittääkseni. Paranemisaika on jotain 2-4vkoa, kävely ilman keppejä pitäisi onnistua viikon sisällä ja kinkkaaminen kai häviää pikku hiljaa. Toivottavasti. Ja futiksessa menivät.

Tätä ennen taitaa löytyä jotain tällaista:
- ranne murtunut (laskettelu)
- nivelside revähdys/venähdys oikeassa jalassa (futis)
- olkapää tälli (j-kiekko)
- takareisi (futis)
- etureisi/nivunen revähdys *2 (futis)
- nenärusto "tälli" (futis)
- hampaasta irti palanen (futis)
- muutamia sormi/nivel väntymisiä tms (j-kiekko + futis)

Nämä suht aktiivisella peliharrastamisella ja iässä 16-31v about.

Lihasrevähdykset ja tuo olkapää muistuttaa jollain tapaa aika usein, onneksi pääasiassa urheilun yhteydessä. Nuo kaikki aika pieniä juttuja, siis muutama päivä/viikko sivussa... Mutta se täytyy sanoa että futis on kyllä suht aktiivisella harrastetasolla (kuitenkin puulaakipelejä vain) osoittautunut ehdottomasti eniten ongelmia aiheuttavaksi lajiksi...
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Uleåborgir 250778-xxxx

Potilas ei saapunut vastaanotolle. Kirjoittanut vammansa Jatkoajan keskustelupalstalle. Tenniksessä saanut varpaankynsivammoja. Vasemman jalan pikkuvarpaasta lähtenyt kynsi tökkimään ja oikean jalan ukkovarpaasta kynsi lähdössä lätkimään.

Juhannuksena tullut myös sormenkynsivamma. Frisbeetä heitellessä taittunut vasemman käden pikkusormen kynsi ulospäin kynnen puoliväliin asti. Kynsi irtoamassa.

Myös urheilukalastusvammoja. Ahvenen selkäevät aiheuttaneet lieviä sormenpäävammoja, pihdit lipsahtaneet hauen suusta uistinta erotellessa, jolloin oikean käden etusormeen tullut kolme viiltohaavaa, joista vuotanut verta. Joutunut ihan laittamaan siihen Salvekvick-laastarin.
 

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itsellä polven sisällä luunsiruja, lisäksi kuvissa näkyi luussa jonkin näköinen kuoppa, lääkäri oli sitä mieltä että kauden(jalkapallo) jälkeen tähystetään ja ja poistetaan sirut ja katsotaan onko kuopan päällä rustoa vai ei... jos ei niin sitten huilitaan ja pitkään.
Harjoittelun ja pelaamisen kestää pääsääntöisesti ihan ok, mutta henkisesti aika koville ottaa koska kipu joka tuntuu tulevan ihan sattunnaisesti ja usein vielä kävellessä on todella kovaa ja liikkuminen on lähes mahdotonta noi 10 minuutin ajan.
 

Veijari

Jäsen
Viikko sitten futispelissä polvi hieman vääntyi taklaustilanteessa ja jätin kentän ns varmuuden vuoksi. Polvi oli kuitenkin hyvän tuntuinen, ei kipua kuin ehkä hieman seuraavana päivänä. Eilen oli taas peli ja koska polvi tuntui normaalilta, pelasin koko pelin. Yhdessä tilanteessa polvessa tuntui hieman kipua mutta pelailin matsin kuitenkin loppuun.

Tänään polvi onkin sitten ihan helv**in kipeä tuosta ulkosyrjän puolelta. Voimakasta viiltävää kipua esiintyy rappusia alaspäin kävellessä sekä kevyesti polven ulkosyrjää taputellessa. Tasaisella tai ylöspäin rappusia kävellessä ei kipuja ole. Netistä lueskelin, että viiltävä kipu polven ulko- tai sisäsyrjässä voisi viitata kierukkavammaan. Pitänee odotella jokunen päivä ja sitten mennä lääkärin pakeille jos kipu ei hellitä. Kertokaa jos on samaisia oireita ollut.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tänään polvi onkin sitten ihan helv**in kipeä tuosta ulkosyrjän puolelta. Voimakasta viiltävää kipua esiintyy rappusia alaspäin kävellessä sekä kevyesti polven ulkosyrjää taputellessa. Tasaisella tai ylöspäin rappusia kävellessä ei kipuja ole. Netistä lueskelin, että viiltävä kipu polven ulko- tai sisäsyrjässä voisi viitata kierukkavammaan. Pitänee odotella jokunen päivä ja sitten mennä lääkärin pakeille jos kipu ei hellitä. Kertokaa jos on samaisia oireita ollut.
Itselläni hiukan samanlainen vaiva. Tosin kipu ei alkanut mistään yksittäisestä tilanteesta, vaan jalkapalloa pelatessa, muutaman kovan spurtin jälkeen.

Normaalisti kävellessä vasemmassa polvessa kipua ei tunnu, mutta heti kun polvi rasittuu kunnolla, alkaa sietämätön pistelevä/viiltelevä kipu polven "ulkosyrjässä". Portaita ei voi kävellä alaspäin ollenkaan ja ylöspäin heikosti, pahimmillaan eteenpäin meno on tuskaa myös. Kipu kestää yleensä 5:stä tunnista 2:een päivään.

Jääkiekkoa pystyn pelaamaan, mutta juoksua jalka ei kestä kuin sen puoli tuntia, sen jälkeen tosiaan kävelykin on vaikeaa.
 

Veijari

Jäsen
Itselläni hiukan samanlainen vaiva. Tosin kipu ei alkanut mistään yksittäisestä tilanteesta, vaan jalkapalloa pelatessa, muutaman kovan spurtin jälkeen...

Ilmeisesti et ole käynyt lääkärillä näyttämässä polveasi?
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Onhan noita. Isoin vamma (ei jäänyt mitään pysyvää) tuli lähikaukalon lätkäpelissä. Kovat pelit pystyssä ja menen kulmaan hakemaan kiekkoa, kun takaa tulee toinen pelaaja joka kaatuu juuri ennen minua ja kuinka ollakkaan - hänen luistimensa leikkaa takareiteeni haavan joka vaati 11 tikkiä. Onneksi ei tullut luistin vähän ylemmäs - eikä osunut mihinkään suurempaan suoneen.

Sitten on näitä pienempiä, pari kertaa kiekko tullut päähän, nilkkaan ja olkapäähän tullut aina väliajoin mukavaa osumaa, onneksi ei mitään pahempaa. Sitten tietysti tämä "penkkiurheiluvamma", mutta ei se tänne taida kuulua.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pari viikkoa sitten tuli sääreen kova isku futistreeneissä. Minulla ei tietenkään ollut säärisuojaa. Sääri paisui, mustui, oli kipeä blaa blaa blaa. Viikon päästäkin sitä vielä särki ja hakeuduin lääkäriin. Lääkäri meinasi, että sääriluu ei ole murtunut, koska jos niin on, se on helvetin kipeä. Mustelmat alkaa pikku hiljaa olla poissa, mutta iskukohta on edelleen paisunut ja se kohoama on niin kuin siinä sääriluun sisemmässä reunassa.

Eilen menin sitten parin viikon tauon jälkeen treeneihin. Pienetkin kontaktit suojalla varustettuun sääreen sattuivat ja tänään sääri on sitten ollut kipeä. Ei nyt paljon, mutta kuitenkin. Ite juokseminen meni ihan ok, sattui vain vähän.

Eniten ihmetyttää, että kuinka sääri voi olla paisunut luun kohdalta. Sen nyt ymmärtää, että lihas paisuu iskun voimasta, mutta tästä en tiedä.

Kai se pitäisi kuvauttaa. Lääkäripalvelut työnantajallani on kesäduunareille perseestä, YTHS on heinäkuun kiinni ja terveyskeskukseenkaan ei jaksaisi mennä istumaan... eikä vähiten siksi, että pidän puljua yksin tällä hetkellä pystyssä.

Jos jollain on kokemuksia niin otetaan vastaan.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Vaikuttaapi siltä, että luun pinnassa oleva kudos on vaurioitunut. Mikähän se liene nimeltään, mutta kumminkin siinä on semmoinen kalvojutska.
Itellä ollut noita jääkiekon takia muutamia sääriluissa ja ovat niin vi**umaisen kipeitä ja turvoksissa. Parastahan noissa on se, että siellä turvotuksen ja kaiken möhnän alla saattaa olla vielä hiusmurtuma, jota ei sen turvotuksen takia nää kuvissa.

Mutta omia damagelistoja ei kannata alkaa tässä listaamaan, koska parhaiten minun urheiluvammoja kuvaa erään röntgenhoitajan tokaisu muutettuani Joensuuhun.. Eka röntgenkäynti tikkamäellä ja hoitsu katsoo historiaa: "Sun varmaan kannattas hommata kanta-asiakaskortti ja vakituinen parkkipaikka..."

"Dislocated shoulder aprx. 10 times per season"
 

käki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itselläni hiukan samanlainen vaiva. Tosin kipu ei alkanut mistään yksittäisestä tilanteesta, vaan jalkapalloa pelatessa, muutaman kovan spurtin jälkeen.

Normaalisti kävellessä vasemmassa polvessa kipua ei tunnu, mutta heti kun polvi rasittuu kunnolla, alkaa sietämätön pistelevä/viiltelevä kipu polven "ulkosyrjässä". Portaita ei voi kävellä alaspäin ollenkaan ja ylöspäin heikosti, pahimmillaan eteenpäin meno on tuskaa myös. Kipu kestää yleensä 5:stä tunnista 2:een päivään.

Jääkiekkoa pystyn pelaamaan, mutta juoksua jalka ei kestä kuin sen puoli tuntia, sen jälkeen tosiaan kävelykin on vaikeaa.


Oireet näyttävät samalta kuin minulla oli tuossa kevättalvella, kipu tosin hieman eri kohdassa. Luistelu sujui kuin tanssi, mutta juoksemaan en pystynyt muutamaa metriä pidempää.

No nyt on riekaleiksi hajonnut kierukka leikattu ja kuntoutuminen sujuu kohtalaisesti. Tosin lumpiossakin oli kirurgin mukaan halkeama, mutta sille ei toistaiseksi tehty mitään.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Oireet näyttävät samalta kuin minulla oli tuossa kevättalvella, kipu tosin hieman eri kohdassa. Luistelu sujui kuin tanssi, mutta juoksemaan en pystynyt muutamaa metriä pidempää.

No nyt on riekaleiksi hajonnut kierukka leikattu ja kuntoutuminen sujuu kohtalaisesti. Tosin lumpiossakin oli kirurgin mukaan halkeama, mutta sille ei toistaiseksi tehty mitään.

Ok, kiitos tiedosta. Kannattaa siis hakeutua lekurille, toivottavasti selviän vähemmällä. Raportoidaan myöhemmin.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Tänään polvi onkin sitten ihan helv**in kipeä tuosta ulkosyrjän puolelta. Voimakasta viiltävää kipua esiintyy rappusia alaspäin kävellessä sekä kevyesti polven ulkosyrjää taputellessa. Tasaisella tai ylöspäin rappusia kävellessä ei kipuja ole. Netistä lueskelin, että viiltävä kipu polven ulko- tai sisäsyrjässä voisi viitata kierukkavammaan.
Samantyylisiä oireita oli pari vuotta sitten, ja tähystyksessä löytyi kierukasta repeämä.
Juuri rappusten kävely alaspäin tuotti tuskaa, ikävä tilanne hissittömässä talossa.
Äityi sitten niin pahaksi, että pidempään jos oli jalkeilla, niin tavallinen kävelykin sattui. Olisi pitänyt mennä aikaisemmin lääkäriin.
 

Veijari

Jäsen
Odotellaan pari päivää jos kivut hellittäisivät. Luupää kun olen niin lääkärille menen vasta kun on pakko, todennäköisesti kauden päätyttyä ellei kivut lopeta pelejä sitä ennen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös