Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Urheiluvammasi

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana smasa, 03.09.2004 klo 21.39.

 1. smasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
  Hakutoiminnolla en vastaavanlaista ketjua löytänyt, joskin juttua ristisiteistä on tarjolla. Ajattelin kuitenkin, että Jatkoaikalaiset voisivat antaa vähän listaa urheiluvammoistaan! Olisi mielenkiintoista nähdä, että mitä kaikkea sairaalan tädit ovat saaneet hoitaa palkkansa eteen.

  Avaan keskustelun toteamalla, että kokemattoman ei kannata ruveta leikkimään mitään freestyle-laskettelijaa. Allekirjoittanut innostui ja kokeili rajojaan keskikokoisesta lumilautahyppyristä suksilla. Selälleenhän se hyppy meni... ja samalla meni selkä. Kaksi nikamaa lapaluiden kohdalta sanoi "naks" ja ei muuta kuin puupaa-autoa paikalle. Kaikki totaalisen katastrofin ainekset olivat käsillä, mutta mitään ei nikamien lisäksi onneksi rikkoutunut. Pari-kolme kuukautta urheilukieltoa tuli. Pari ekaa viikkoa olivat tosi kankeita, mutta hiljalleen selkä parani itsekseen ilman leikkausta. Ei kannata kokeilla, tekee kipiää.

  Kuitenkin potilaskortin Fractura vertebrae thoracis IV kuulostaa hienolta...
   
 2. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Mä olen saanut kaksi kertaa kiekon päähäni.
   
 3. Juicey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, G
  Varmaan ne yleisimmät joita täältäkin monilta löytynee; etuhampaat puoliksi muovista tehtyjä ja ne polvet...
   
 4. Europoli Jäsen

  Ei ole kovin vakavia sattunut. Muutaman kerran mennyt polvista sivusiteet, kerran tikit päähän, muutama murtunut varvas ja vakavimpana n. kahden sentin mittainen repeämä isossa selkälihaksessa (viimeksimainittu invalidisoi kolmeksi viikoksi lähes täysin ja kuntoutuminen kesti nelisen kuukautta). Vähällä on siis selvitty. Ikävää tietty että lähes jokainen vamma aiheuttaa jonkinmittaisen treenitauon, mutta monesti se on tullut ihan tarpeeseen - treeniaddikti kun olen. Eikä loukkaantuminen tietenkään koskaan tunnu mukavalta (kaukana siitä!), mutta ajan mittaan kolhuihin oppii suhtautumaan...
   
 5. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Omat urheiluvammani rajoittuvat näihin joka talvisiin nilkan taittumisiin.
  About pari kertaa vuodessa saa kävellä kepeillä ,kun nilkat pettää.
  Hauskaa hommaa.
   
 6. Mats Bedö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
  Mitaan vakavampaa ei ole onneksi tapahtunut koskaan (kop kop), mutta kolme hammasta olen saanut poikki, vasemman nilkan tayteen remonttikuntoon, oikean keskisormen poikki ja pari kertaa katkesi kylkiluu(t).

  Mutta niin kun kaveri kerran sanoi: naitahan sattuu kun pelaa muutakin kun shakkia.
   
 7. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Nivunen meni paskaksi yhdessä maalipotkussa futiksessa, en ole vieläkään saannut sitä oikein kuntoon.

  Sen lisäksi vasemman käden pikkurilli jäí torjunnassa alle: meni sijoiltaan ja katki.
   
 8. mendieta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
  Kiekko"uralla" kesätreeneissä nilkka pyörähti ja kolme hiusmutumaa ja aika totaalinen nivelsiteiden venyminen. Lääkäri epäili ensin, että menivät poikki.

  Koko kesä treenaamatta ja jäälle mentiin turnaukseen. Kahdella ketjulla pelattiin ja kapteenin ominaisuudessa mulle lankesi alivoimat, ylivoimat ja joka toista vaihtoa. Illalla sairaalaan rintakipujen takia. Paha sanoa tuliko rasituksesta vai yhdestä aika pahasta iskusta rintaan. Todella tervettä, näin jälkeenpäin ajateltuna.

  Vasemman polven patellajänne on kiristetty. Paha sanoa johtuuko urheilusta. Taitaa olla synnynnäisestikin aika huono muotoiset nuo polvet.

  Kaikenlaista pientä on sattunut lisäksi.
   
 9. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Mulla on pari kertaa menny nilkka semmoseen kuntoon, että ei oo tarvinnu pariin kuukauteen kuvitella ottavasa juoksu askelia, mutta muuten ei oo ollu mitään suurempaa.
  Polvet nyt tietenkin jonkun ihmeen takia muistuttelee olemassa olostaan, mutta ei häiritse urheilua ainakaan vielä.
   
 10. Pataprinsessa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Itse kun en kovin vakavasti urheilua harrasta niin ei oo mitään vakavia vammojakaan sattunut. Kerran sain 8 tikkiä kun tipuin hevosen selästä ja jokin repi syvän haavan reiteeni. Aivotärähdyksenkin sain samalla... Käsittääkseni uinti on laji jota pidetään nivelystävällisenä yms. Itselläni kuitenkin rusahti polvi viime kesänä kun olin ihan vaan rauhallisesti järvessä uimassa.Sen jälkeen on polvi silloin tällöin muistutellut olemassaolostaan...
   
 11. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Jääkiekkomaalivahtina pelatessa tuli kerran lievä aivotärähdys, joka ei tosin vaatinut edes lääkärissä käyntiä - luotin sairaanhoitajaäitini tietotaitoon. Samaten oikean käden etusormen kynsi lähti 14-vuotiaana, eli 10 vuotta sitten. Vieläkin tuo kynsi on huomattavasti hauraampi, kuin muut, minkä huomaa erityisesti kynsiä leikatessa. Lienee vaurioitunut jotenkin tuossa tilanteessa. Muuten ihan mustelmilla selvitty.

  Toinen ilmeisesti lievähkö aivotärähdys tuli viime syksynä sählyä pelaillessa. Samassa tilanteessa tuli myös musta silmä. Tilanne oli törmäys kaveriin ja olkapää silmäkulmaan.
   
 12. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Lainaus:
  Eli et kuntouttanut eka kerralla nilkkaa kuntoon?
  Kerran sain nivelsiteet venymään ja kuudeksi viikoksi loppui sähläys ja punttitreenit.
  Mitään pahempaa ei onneksi ole tapahtunut vaikka erilaisia pelejä ja muuta on tullut harrastettua yli 20 vuotta.

  Todennäköisesti huomenna katkaisen jalkani.
   
 13. smasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
  Tuli mieleen, että minäkin sain kiekon päähän pari vuotta sitten. Laukaus oli ihme ropelli ja vielä pipo oli päässä, mutta niin vain alkoi verta puskea kohtuullisella vauhdilla. Ilman tikkejä selvittiin, mutta sain kyllä aikaan hienon punaisen läikän "Orimattila Ice Palacen" (=koulun urheilukentän kaukalon) jäälle.
   
 14. smasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
  Laajennetaanpa vähän keskustelua: myös penkkiurheiluvammat ovat tervetulleita! Tästä saattaakin tulla maukkaita tarinoita...
   
 15. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  niin

  mietin tätä otsikkoa ja vammojani,sen jälkeen mietin miten yleensä liikun...heh

  Vammoja polvilumpiot (molemmat polvet) sijoiltaan pahasti 4 kertaa, eturistiside vasemmasta polvesta poikki, nivelsiteet oikeasta polvesta ,vasen olkapää sijoiltaan 2 kertaa,3 aivotärähdystä, reisilihaksen osittainen katkeaminen,ranne murtuma 2kertaa, 3 hammasta poikki,tikkejä muutamia kymmeniä...mutta hengissä ollaan ja kondis nykyään hyvä...!eli kaikki mikä ei tapa...Lajeina jääkiekko sekä jalkapallo ,aina roiskuu kun rapataan..
   
 16. Loviisa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mitään pahoja vammoja ei ole tullut, mutta tässä nyt joitakin: polvi meni sököksi harjoituksissa (ei taida koskaan tulla kuntoon, mutta väliökö sillä- ei haittaa menoani.),revenneitä lihaksia, molemmat ranteet tärähtäneet useammin kuin about seitsemän kertaa, oikea käsi venähtänyt, häntäluu murtunut pariin otteeseen, viiltohaavoja, viiltohaavoja, viiltohaavoja, tärähtäneitä nilkkoja ja pari kertaa oli lähellä aivotärähdyskin. Niin ja kerran pentuna hammas tippui, kun olin kaatunut komeasti harkoissa. Ja muutamaa vuotta myöhemmin rautahammas lohkesi, kun silloin "paras kaveri" potkaisi leukaan kuivaharjoituksissa.

  Niin ja se kaikkien rakastama penkkiurheilu! Monesti oon purrut huuleni auki (eilen viimeksi= SUOMI-RUOTSI peli), tippunut penkiltä (eilen viimeksi) ja on sitä tullut myös revittyä nyrkit verille (sekin eilen viimeksi).:D
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2004 klo 22.20
 17. Miksu00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  pieniä ruhjeita tullut, jalkapallossa torjunnan takia pikkurilli murtui kahdesta kohtaan..vinoksi jäi pikkurilli..
   
 18. Hazardipakki Jäsen

  Ei mitään vakavempaa urheillessa, nikkaroidessa enemmälti :). Eilen lätkämatsissa vastustajan maila kopsahti turpavärkkiin kipeästi, onneksi oli hammassuojat.
   
 19. snipercaps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals, Kärpät
  ei mitään hirmu vakavaa täälläkään, mutta solisluun olen saanut poikki ja jalan kanssa on ollut pikkuongelmia
   
 20. fiftyeight Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iddrott Förskott Puukädet
  Urheilu = vammat

  Periaatteessa jälkeenpäin ajatellen ei olisi koskaan edes pitänyt kuulla sanaa urheilu, kokeilemisesta puhumattakaan. Ja nyt suurin vamma taitaa olla tuolla otsalohkoissa; pakko seurata ja katsoa kaikkea mahdollista ja osin mahdotontakin urheilua.

  Fyysisistä vammoista on tietysti helppo listata 9 kpl vasemman nilkan nivelsiderevähdystä ja oikean 6 kpl, vasemman polven kierukka ja oikean viisi leikkausta sisältäen kierukan poistoa, eturistisiteen operointia ees sun taas jne. Yläraajoihin päästäessä on rannevammaa, olkapäävenähdystä, sormivammaa ym. pientä. On myös selkää venäytetty ja välillä urheilun takia välilevyä luiskautettu paikoiltaan. Mutta hengissä ollaan.

  Pahinta kuitenkin on tuo vamma korvien välissä. Urheiluhulluus.
   
 21. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Nussin kerran vlopun läpi ah niin kiihkeää slovakkimuijaa - mulkkuhan siitä kipeytyi!

  "david, you're the king" kuulosti kuitenkin hemmetin hyvältä.
   
 22. Velvet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olen kokenut kovia jo pikkunassikasta lähtien. Pelasin pikkujättiliigaa 5v nappulana ja kompastuin omiin kengännauhoihin. Kaaduin ja imaisin muutaman desin iekkaa suuhuni. Se oli hyvää.

  Seuraava vakavampi vamma sattui lasketelllessani Ylläksellä, kun heitin reiliin backnosesliden ja pannutin kivasti suoraan noselle. Olin silloin vielä 9v, joten naperona se ei tunnu kivalta.

  Muutaman vuoden sain olla rauhassa, kun yhtäkkiä jalkapalloharjoituksissa meni ristiside poikki. Se tuntui niin maan perkeleesti, että en tajua miten siitä selvisin. Kipu vihloi silmiä sokaisevasti. Siinä meni muutama kk ilman mitään liikuntaa.

  Pahin vammani tähän mennessä sattui sitten tietenkin lätkäharkoissa, kun oli jo treenit loppumassa ja muutenkin rankka päivä takana. Väsyneenä vielä hikiseen yritin luistella eteenpäin ja yhtäkkiä sieltä tuleekin joukkueemme kuumakalle Seppo Ilmarinen ja pannuttaa minut mukavasti vaihtoaition puolelle, jonka suerauksena minulta murtuu selkäranka sekä solisluu.

  Tämän tragedian jälkeen ei itselleni ole sattunut kummosiempia loukkaantumisia. Se siitä sitten.

  Sinne Tänne.
   
 23. Swift Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
  Koripallo on siitä jännä laji, että loukkaantumisia on jatkuvasti. Itsellä sormet teipattuna nykyään ja nilkoissa ei taida olla minkäänlaisia nivelsiteitäkään enää tallella, sen verran useasti ovat nilkat paukkuneet.

  Höntsäilylätkässä olen saanut kiekon suuhun, kyynärvarresta leukaan (lievä aivotärähdys) ja puujalan. Pikkuvaivaa on tietysti kokoajan mutta tuossa ne "tärkeimmät".

  Polvet ovat toistaiseksi olleet kunnossa, siihen olen tyytyväinen. Selkä tosin reistaa, mutta ei pahasti.
   
 24. J-Ko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK!Mäntsälän Jää-Neekerit
  Kaksi kertaa murtunut jalka jääkiekon parissa, toisen kerran jälkeen älysin lopettaa.
  Yhden kerran sattui todella kipeästi polveen kuntonyrkkeilyharjoitukissa, en mennyt lääkäriin joten en tiedä revähtikö mitään. Noin pari viikkoa oli kävely kumminkin vähän huonoa. Aika parantaa haavat...
   
 25. Decimal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ikinä en oo onnistunu murtamaan raajojani mutta yks hauska tapahtuma tuli ylä-aste lätkästä mieleen.

  Pelattiin kaukalossa (ilman kamoja, tietty) ja kaveri joka oli jo silloin aika isokokoinen luisteli sopivasti laidassa. Otin vauhtia, menin vähän kyyryyn ja valmistauduin hyvään pommiin. Kaveri olikin ovelampi ja meni itte kyyryyn. Lensin kaverin yli vaihtoaitioon, pää osu puupenkkiin ja huuli aukes + ilman pihalle. Kaveri lens vaihtoaition luukkua päin joka meni paskaks :D Sen jälkeen istuttiin loppumatsi jäähyllä liikunnanopettajan kehotuksesta ja naureskeltiin mun ilmalennolle.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  HIFK - Jukurit
  • 1.45
  • 4.70
  • 5.40
  Lukko - KalPa
  • 1.80
  • 4.20
  • 3.40
  Pelicans - SaiPa
  • 1.63
  • 4.50
  • 4.00
  Sport - Ässät
  • 2.13
  • 4.00
  • 2.70
  TPS - Kärpät
  • 1.88
  • 4.00
  • 3.30