Ultimate Tank Battle – kevään 2015 seurantaketju

  • 70 328
  • 276

Gubar

Jäsen
@Merovingi Kiitos selkeästä ja asiallisesta vastauksesta. Hyviä pointteja, jotka avasi silmiä itsellä todella paljon. Itselleni nuo managerointi-, ja draftauskuviot ovat olleet täysin toissijaisia asioita NHL:ää seuratessa. En ole vain jaksanut liiemmin perehtyä näiden merkitykseen. En niin aktiivinen NHL:n seuraaja ole ollut. Nyt ilta-aikaan tapahtuvien aikatauluongelmien ja kotimaisen kiekon tylsyyden takia olen alkanut seuraamaan NHL:ää enemmän ja alkanut kiinnostamaan nämä pelin ulkopuoliset seikatkin hieman enemmän. Tämä tanking -meininki on kaikessa omituisuudessaan pistänyt kovasti vain miettimään mitä h*lvettiä siellä kulisseissa oikein tapahtuukaan.

Sen verran vielä, että dynastialla en tarkoittanut suinkaan mestaruuksien haalimista liukuhihnalla. Vaan sijoittumista sinne paremmalle kolmannekselle runkosarjassa toistuvasti lähihistoriassa, mestaruus kuitenkin napattuna. Esim. juuri Pittsburgh tai Detroit.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Niinno, millä määrittelet total rebuildin? Sanoisin kyllä Kingsin ja Hawksien sen myös tehneen, sillä aika korkealla varasivat ja kehnoja joukkueita aikoinaan olivat, mutta eivät ole enää. Lightning käy myös lähellä, kun Stamkosin ja Hedmanin saivat organisaation ollessa täysin sekaisin.
Minusta vedät mutkia liian suoriksi. Otetaan esimerkiksi Kings.

Kingsin heikoimmat kaudet olivat 07-08 ja 08-09. Joukkue oli koko 2000-luvun ollut bubble team, jolla oli keskinkertainen runko, välillä olivat playoffeissa ja välillä eivät. 2005 varasivat Kopitarin numerolla 11. Sitten jatkoivat työsulun jälkeen samalla rungolla, ryhtymättä missään vaiheessa tyhjennysmyyntiin. Läpi heikoimpien vuosien joukkueessa pelasivat Vishnovsky, Frolov, Cammalleri, Norström. Avery lähti mutta sisään tuli noina aikoina Nagy, Johnson, Blake, Handzus... Heikoimmat kaudet olivat 06-07 ja 07-08. 06-07 Kings sai 68 pistettä ja oli 3. viimeinen, samalla rungolla tankkaamatta. Joukkue varasi Thomas Hickeyn numerolla 4, oli hyötyä sukelluksesta ;). 07-08 joukkue jatkoi edelleen samalla rungolla, sai 71 pistettä mutta NHL oli tuolloin todella tasainen ja joukkue jäi jaetulle viimeiselle sijalle. Se poiki Doughtyn. Mielestäni jos joukkue on viimeinen saatuaan 71 pistettä ja 31 voittoa, ei voida puhua tankkaamisesta vaan kaikkensa yrittämisestä. Maalivahtipeli oli vielä suunnilleen sarjan surkeinta Kingsillä tuohon aikaan.

Sitten Tampa:

Lightning voitti mestaruuden huonoimmalla mahdollisella hetkellä 03-04. Sen jälkeen tuli työsulku. 05-06 palkkakatto oli 39 miljoonaa ja kolme isoa staraa veivät leijonanosan tuosta. Syvyyttä ei ollut. 05-06 ja 06-07 joukkue selvisi vielä playoffeihin, mutta 07-08 se romahti jumbosijalle. Johtuiko tämä tyhjennysmyynnistä ja rebuildista? Ei mielestäni. Samat Boylet, Rangerit, Lecavalierit, St. Louisit, Richardsit ja Prospalit siellä vetivät. Tampakin kärsi luokattomasta maalivahtipelistä. Kaudelle 08-09 saatiin uudet omistajat ja Stamkos. Palkkarakennetta oltiin tervehdytetty treidaamalla Richards leveyteen, samoin Dan Boyle. Valmentajaksi hankittiin tv:stä tuttu Barry Melrose, joka ei ollut valmentanut yli kymmeneen vuoteen. Vahvistuksia kokoonpanoon olivat Ryan Malone, Mark Recchi ja Anderj Meszaros. Kauteen lähdettiin isolla uholla ja tavoitteena palata pudotuspeleihin. Tulos oli kuitenkin täysi floppi, toiseksi viimeinen sija ja Hedman. Tällä tavalla "tankkaamalla" hänet varattiin. Omistajat pakkasivat laukkunsa seuraavana talvena.

Hawksin omistaja oli ihan oma lukunsa, mutta kyllä heidän voidaan katsoa tehneen täysimittainen rebuild. Nousu alkoi heti Wirtzin kuoltua.
 
Viimeksi muokattu:

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Palkkarakennetta oltiin tervehdytetty treidaamalla Richards leveyteen, samoin Dan Boyle. Valmentajaksi hankittiin tv:stä tuttu Barry Melrose, joka ei ollut valmentanut yli kymmeneen vuoteen. Vahvistuksia kokoonpanoon olivat Ryan Malone, Mark Recchi ja Anderj Meszaros. Kauteen lähdettiin isolla uholla ja tavoitteena palata pudotuspeleihin. Tulos oli kuitenkin täysi floppi, toiseksi viimeinen sija ja Hedman. Tällä tavalla "tankkaamalla" hänet varattiin. Omistajat pakkasivat laukkunsa seuraavana talvena.

Rakennetta oltiin tervehdytetty treidaamalla Pominville tulevaisuuteen, samoin Tomas Vanek ja Ryan Miller. Valmentajaksi hankittiin Adams-voittaja Ted Nolan, joka ei ollut valmentanut yli kymmeneen vuoteen. Vahvistuksia kokoonpanoon olivat Josh Gorges, Brian Gionta, Matt Moulson ja Andrej Meszaros(!). Kauteen lähdettiin realistisena ja tavoitteena kehittää nuoria. Tulos oli kuitenkin pelätty, viimeinen sija ja McDavid. Tällä tavalla tankkaamalla hänet varataan. Omistajalla ei tarvetta pakata laukkujaan, koska rahaa on ja fanit jaksaa.


Enkä nyt yritä vittuilla, vaan saada perspektiiviä. Ei se Tampakaan mikään suosikki ollut silloin, jälkikäteen katsottuna ihan syystä. Jumalautsi, Barry Melrose.. Samanhan voisi kertoa myös Oilersista tai Coyotesista.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Rakennetta oltiin tervehdytetty treidaamalla Pominville tulevaisuuteen, samoin Tomas Vanek ja Ryan Miller. Valmentajaksi hankittiin Adams-voittaja Ted Nolan, joka ei ollut valmentanut yli kymmeneen vuoteen. Vahvistuksia kokoonpanoon olivat Josh Gorges, Brian Gionta, Matt Moulson ja Andrej Meszaros(!). Kauteen lähdettiin realistisena ja tavoitteena kehittää nuoria. Tulos oli kuitenkin pelätty, viimeinen sija ja McDavid. Tällä tavalla tankkaamalla hänet varataan. Omistajalla ei tarvetta pakata laukkujaan, koska rahaa on ja fanit jaksaa.

Enkä nyt yritä vittuilla, vaan saada perspektiiviä. Ei se Tampakaan mikään suosikki ollut silloin, jälkikäteen katsottuna ihan syystä. Jumalautsi, Barry Melrose.. Samanhan voisi kertoa myös Oilersista tai Coyotesista.
Ei se nyt näin mene, naurettavaa ajatellakin kun miettii ketkä Tampassa tuolloin vaikuttivat. Omistajat olivat elokuvatuottaja Oren Koules (tunnetaan mm. Saw-elokuvista) ja ex-NHL-pelaaja Len Barrie, jota on sittemmin syytetty veropetoksista ja on ilmeisesti veloissa korviaan myöten. En löydä Jouni Niemisen jatkoaikaan kirjoittamaa blogia aiheesta, mutta tässä linkki toiseen, jossa viittaus siihen: http://blogit.hs.fi/nieminen/2008/10/09/viikon-top-10/comment-page-1/. Tuosta käynee ilmi millaisia omistajat olivat, tavoitteena ei todellakaan ollut rebuild. Merkittäviä hankintoja olivat muuten vielä Vrbata ja Roberts. Malone oli uransa huipulla oleva voimahyökkääjä. Meszarosista odotettiin ykkösparin pakkia ja Boylen korvaajaa, sai ison sopimuksen ja hänestä annettiin vaihdossa Kuba, Picard ja 1st round pick. Ottawasta alla oli kovat näytöt Charan viereltä. Ja Richardsin kauppaaminen liittyi siihen, että Tampa oli kiinni katossa. Hänet oli pakko kaupata, tai vaihtoehtoisesti Leca/St. Louis.

Tuo kaksikko tuli ja räjäytti Tampan kokoonpanon lähes täysin uusiksi, tavoitteena pikavoitto. Tortorellastakin tehtiin pilaa, kuten blogista käy ilmi. He lähtivät täysin soitellen sotaan. Buffalon viimeaikaisia toimia ei todellakaan voi rinnastaa tuohon touhuun. Sabresin hankinnat ovat lähinnä mentoreita junnuille. Meszaros oli tuolloin 22, nykyään kolmekymppisenä jo NHL-uransa loppumetreillä oleva kehäraakki, johtuen loukkaantumisista. Alamäki alkoi Tampasta.

edit. Tässä vielä lyhyt video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=OKQL6TwDBu0
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Mä vedän rohkeasti tästä ketjusta sen johtopäätöksen, että koska Sabresin omistajalla on rahaa ihan vitusti, niin ne ei saa olla huonoja. Maple Leafs kunniaan.

Vaikka ei ihan tuollaisenaan, niin ehkä tuossa piilee yksi asian pointeista. Buffalolla on kuitenkin organisaatio muuten kunnossa ja rahaa löytyy, eikä seura ole ajautunut olosuhteiden pakosta / erinäisten henkilöiden takia tilanteeseen, jossa pakka pitää räjäyttää täysin, josta johtuen kyntäys. Kun kärsivällisyyttä ei enää riittänyt, laitettiin ydin lihoiksi ja aloitettiin rebuild omasta tahdosta. Raha itsessään ei ole mikään ongelma, ettei saisi olla huono jos on paljon kahisevaa takataskuissa. Toronton tapauksessa kyseessä monien osien summa; (mottipäiset sopparit, ykkössentterin puute, kärkipuolustajan puute, veskari jne.)

Shardin kanssa samalla linjalla siitä, että ihan noin suorasti ei voi vetää mutkia suoriksi ja rinnastaa Hawksiin, Pensiin, Kingsiin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mites tää 83-84 kausi, eikös siellä valmentajakin jo myöntänyt, että Pens hävisi tahalleen saadakseen Lemiuxin? Kovasti kyllä ollaan muita syyttämässä ja arvostelemassa. Mitä Buffalolla edes olisi ilman näitä siirtoja, ikääntyvä nippu, joka todistetusti oli ihan keskikastia? Miller on 34, Vanek 31, Ott 32, Leino ihan turha, Sekera 28, Pominville 32, Roy 31 jne. Juu ois siinä vielä vuoden tai pari voinut kärvistellä kun parhaat pelaajat hiljaa hiipuvat, mutta nyt miehistä vielä saatiin hyvä vastine ja tulevaisuus kerralla kuntoon. Parempihan se vaan on mitä kovempaa kilpailu on, kun sieltä nämä Calgaryt, Arizonat ym. vetävät puhtaan pohjan ja alkavat rakentaa semmoista runkoa, että ei tarvii kontata jatkossa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En tiedä pakkiprospektien tasosta paljoa Kojoottien osalta, mutta Sabresilla on Zadorov, Ristolainen ja Bogosian takalinjoilla mitä nyt mieleen muistuu. Maalivahdeista sen verran, että heidän draftaamisensa merkitys on aika vähäistä, kun Euroopasta saapuu tasaisin väliajoin yli-ikäisiä veskareita, jotka nousevat ykkösmaalivahdeiksi. Muutenkin maalivahtien kanssa on aina vähän mysteeri, mitä sieltä tulee.
Siihen vielä McCabe ja Pysyk, jotka ovat hieman tuntemattomempia, niin siinä on hyvää runkoa tulevaisuuteen. Kokemustahan se toki vaatii vielä ja Gorgesihan siellä on yhtenä, liian nuorellakaan puolustuksella ei voi lähteä. Vaikka on tuossa jo nähtykkin, että Zadorov ja Rasse ovat osoittaneet pärjäävänsä liigassa. Maalivahdit ovat tosiaan melkoista arpapeliä, onhan Sabresilla prospekteja niistäkin, mutta ovat niin nuoria. Ensi kauteen olisi jo hyvä saada melko vankka kassari.

Paljon herättää jälleen keskustelua tämä tankkaaminen, vaikka fanin näkökulmasta se on kestänyt jo ikuisuuden, niin toista kauttahan tässä vasta mennään sen suhteen ja siihen se jääkin. Työsulkukauden jälkeen Sabres oli mielestäni sensaatio, selvittyään 05/07 eli kahtena kautena peräkkäin konferenssin finaaliin. Canes ja Sens olivat vain tuolloin hiukan parempia, tottakai värilaseilla katsottuna. Sabresilla oli tuolloin "Kings" -tyylinen sentteristö missä oli leveyttä ja kemiat toimi moitteettomasti läpi kaudet.

Valitettavasti Druryn ja Brieren luopumisen jälkeen, mahdollisuudet eivät olleet sellaiset, että oltaisiin voitu taistella samalla tavalla Cupista. Joukkue ei ollut huono, mutta se ei juuri vahvistunutkaan ja se menetti silloiset parhaat sentterinsä. Rahan kanssa jouduttiin puljailemaan pitkälti, että ketä voidaan hankkia ja ketä pitää eikä se pahemmin tuottanut kentällä hedelmää enään noiden kahden huippukauden jälkeen. Tippuminen ensimmäisellä kierroksella vielä Flyersille Leinon "johdolla" herätti organisaation, että mitäs nyt. Pegulan tulo antoi/antaa mahdollisuuden vaikka mihin nyt ja tulevaisuudessa tälle organisaatiolle. Kyllähän se oli selvää, että kun ei poffeihin päästy ja tulosta ei riittävästi tullut Leinojen ja Ehrhoffien tulon myötä, niin jotain radikaalia oli tehtävä. Siinä oli monta pelaajaa parhaassa peli-iässä, joten miksipäs ei, laitetaan äijää ulos hyviin vastineisiin.

Vaikea sanoa, missä oltaisiin nyt, jos ei koskaan oltaisiin tätä rebuildia aloitettu. Todennäköisesti taistelemassa Loun enkeleiden kanssa UFA -pelaajista ja jos ei Pegula olisi tullut, niin kakkoseksihan siinä oltaisiin vielä jääty, joten sieltä oltaisiin naarattu kaikki jämät. Tuskaa on ollut nämä pari kautta seurata tätä rämpimistä ja siksi toivoisi, että sieltä kesällä tulisi jonkinlainen palkinto ja vahvistus joukkueelle, jotta voitaisiin alkaa nostamaan tätä joukkuetta uudestaan poffeihin. Mielestäni jälkeenpäin on hyvä sanoa, että onneksi tämä rebuild aloitettiin. Joukkue olisi pysynyt keskinkertaisuudessaan ja kuten täälläkin on mainittu, ne huippupelaajat saadaan vain draftissa varattua. Se haluaako taistella niukin poffeista UFA -materiaalilla kaudesta toiseen, vai heittää ehkä hukkaan pari kautta varaten tulevaisuutta ja sitten myöhemmin monta kautta pelata poffeja, on toki valintakysymys, mutta kyllä tämä jälkimmäinen kuulostaa kuitenkin paremmalta. Josko Sabres saisi ensi kauden jälkeen myytyä helpommin noita paitoja faneille, oli vitsikästä fanikansaa, kun eivät ole juuri uskaltaneet paitoja ostella, kun ei tiedä ketä lentää seuraavaksi mäelle.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Mitä Buffalolla edes olisi ilman näitä siirtoja, ikääntyvä nippu, joka todistetusti oli ihan keskikastia? Miller on 34, Vanek 31, Ott 32, Leino ihan turha, Sekera 28, Pominville 32, Roy 31 jne. Juu ois siinä vielä vuoden tai pari voinut kärvistellä kun parhaat pelaajat hiljaa hiipuvat, mutta nyt miehistä vielä saatiin hyvä vastine ja tulevaisuus kerralla kuntoon. Parempihan se vaan on mitä kovempaa kilpailu on, kun sieltä nämä Calgaryt, Arizonat ym. vetävät puhtaan pohjan ja alkavat rakentaa semmoista runkoa, että ei tarvii kontata jatkossa.
Oletko varmasti lukenut mitä täällä on keskusteltu? Yksikään kirjoittaja, edes minä, yksi palstan suurimmista tankkauksen vastustajista, en ole kiistänyt etteikö tuo voisi toimia. Odotan että muutaman vuoden päästä Buffalo nousee pudotuspeleihin. Edelleenkin se asia mikä täällä joitakin hiertää on tuo, että tarkoitus pyhittää keinot. Buffalo on toiminut tässä asiassa mielestäni häikäilemättömämmin ja rohkeammin kuin kukaan aikaisemmin, parhaana esimerkkinä kahden nuoren semihyvän ykkösvahtinsa vaihtaminen samalla kaudella kahteen surkeaan kakkosvahtiin. Tuohan on järkevää, koska Buffalo ei voittaisi mitään tällä kaudella kuitenkaan. En silti kykene ihailemaan tällaista toimintaa.

Otetaan paskoja esimerkkejä oikeasta maailmasta. Yritykset siirtävät työpaikkansa Kiinaan, koska maksimoivat voittonsa. Järkevää, mutta työntekijöiden oikeudet , olosuhteet ja riistopalkka eivät tee minusta asian ystävää. Samoin joku Amazonin viidakon tuhoaminen. Ihmiset maksimoivat hyötynsä ja voittonsa mutta eivät ajattele mitä jää jälkeläisillemme tästä planeetasta. Vaikka tässä Buffalon keississä ei ole kyse todellakaan tällaisista asioista niin tavallaan sama ajattelutapa näissä minua häiritsee. Sen verran idealistinen olen. Olemme kaikki erilaisia ja jos joku innoissaan katsoo kuinka Buffalo myy itseään ja peluuttaa Phil Varonea ykkössentteriä NHL:ssä niin en tietenkään sitä kiellä. Jos ei draft-arpajaisiin tulisi sääntömuutosta niin syntyisi varmaan uusi pelaajaluokka, joiden tehtävä olisi mahdollisimman surkealla hinta-laatusuhteella varmistaa viimeinen sijoitus. En todellakaan halua NHL:stä tulevan mitään kahden kerroksen sarjaa, jossa toiset jakavat persettään auliisti ja toiset tavoittelevat mestaruutta.

Melkoista rautalankaa. En edes halua miettiä kuinka monta kertaa olen kirjoittanut näistä asioista
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oletko varmasti lukenut mitä täällä on keskusteltu? Yksikään kirjoittaja, edes minä, yksi palstan suurimmista tankkauksen vastustajista, en ole kiistänyt etteikö tuo voisi toimia. Odotan että muutaman vuoden päästä Buffalo nousee pudotuspeleihin. Edelleenkin se asia mikä täällä joitakin hiertää on tuo, että tarkoitus pyhittää keinot. Buffalo on toiminut tässä asiassa mielestäni häikäilemättömämmin ja rohkeammin kuin kukaan aikaisemmin, parhaana esimerkkinä kahden nuoren semihyvän ykkösvahtinsa vaihtaminen samalla kaudella kahteen surkeaan kakkosvahtiin. Tuohan on järkevää, koska Buffalo ei voittaisi mitään tällä kaudella kuitenkaan. En silti kykene ihailemaan tällaista toimintaa.

Tavallaan samaa mieltä, mutta tämän kauden heikohkojen maalivahtimarkkinoiden ansiosta hinnat nyt ei mitkään kummaset olleet. Ja toiseksi, Buffalon kausi on jo hävitty, Neuvirth ja Enroth molemmat UFA-pelaajia kesällä, oten miksei kaupata pois jos saadaan edes joku vastine? Eihän noista kummastakaan kuitenkaan ole varmuutta tahtoivatko uutta sopimusta tehdä. En vain tajua mikä ongelma ihmisillä on siinä että joukkueet kauppaavat UFA-pelaajia pois jotka eivät todennäköisesti tule joukkueeseen seuraavalla kaudella jäämään. Sitten ymmärtäisin negatiivisen asenteen jos yht'äkkiä kauden alkumetreillä sopimuksen alla olevat pelaajat vaihdettaisiin pähkinöiksi, nii tuo olisi varmaan sellaista mihin NHL:kin puuttuisi hyvin äkkiä. Toisaalta ainahan voidaan palkata historian kaikkien aikojen paskin valmentava valmentaja Dallas ..tun Eakins penkin taakse ja mahdolisuudet lottery pickiin paranee ilman pelaajakauppojakin. Draft-järjestelmähän on loppujen lopuksi muokattu sen mukaan että pyritään tasaamaan voimasuhteita joukkuiden kesken tulevaisuudessa. Tosin tähän on pitkälti myös palkkakattojärjestelmä tuonut lisää tasaisuutta sen jälkeen kun se tuli käyttöön, mutta eihän kaikilla vain ole sitä massia hyödyntää koko kattoa hyväkseen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Oletko varmasti lukenut mitä täällä on keskusteltu? Yksikään kirjoittaja, edes minä, yksi palstan suurimmista tankkauksen vastustajista, en ole kiistänyt etteikö tuo voisi toimia. Odotan että muutaman vuoden päästä Buffalo nousee pudotuspeleihin. Edelleenkin se asia mikä täällä joitakin hiertää on tuo, että tarkoitus pyhittää keinot. Buffalo on toiminut tässä asiassa mielestäni häikäilemättömämmin ja rohkeammin kuin kukaan aikaisemmin, parhaana esimerkkinä kahden nuoren semihyvän ykkösvahtinsa vaihtaminen samalla kaudella kahteen surkeaan kakkosvahtiin. Tuohan on järkevää, koska Buffalo ei voittaisi mitään tällä kaudella kuitenkaan. En silti kykene ihailemaan tällaista toimintaa.

Otetaan paskoja esimerkkejä oikeasta maailmasta. Yritykset siirtävät työpaikkansa Kiinaan, koska maksimoivat voittonsa. Järkevää, mutta työntekijöiden oikeudet , olosuhteet ja riistopalkka eivät tee minusta asian ystävää. Samoin joku Amazonin viidakon tuhoaminen. Ihmiset maksimoivat hyötynsä ja voittonsa mutta eivät ajattele mitä jää jälkeläisillemme tästä planeetasta. Vaikka tässä Buffalon keississä ei ole kyse todellakaan tällaisista asioista niin tavallaan sama ajattelutapa näissä minua häiritsee. Sen verran idealistinen olen. Olemme kaikki erilaisia ja jos joku innoissaan katsoo kuinka Buffalo myy itseään ja peluuttaa Phil Varonea ykkössentteriä NHL:ssä niin en tietenkään sitä kiellä. Jos ei draft-arpajaisiin tulisi sääntömuutosta niin syntyisi varmaan uusi pelaajaluokka, joiden tehtävä olisi mahdollisimman surkealla hinta-laatusuhteella varmistaa viimeinen sijoitus. En todellakaan halua NHL:stä tulevan mitään kahden kerroksen sarjaa, jossa toiset jakavat persettään auliisti ja toiset tavoittelevat mestaruutta.

Melkoista rautalankaa. En edes halua miettiä kuinka monta kertaa olen kirjoittanut näistä asioista

Oikeasti nyt sit rupesit maalivahtien vaihtamista vertaamaan viidakon tuhoamiseen.. Onneksi Buffalon tankkaamisesta ei tule kenellekkään mitään muuta haittaa kuin pientä harmitusta. En mä nyt tajua, jos tuon häviämisen tekee vähän salakavalammin niin onko se sit sen parempi? Ensi kerralla sit seuraava kriisijoukkue lähtee kauteen vaan ihan susipaskalla rosterilla niin ei tartte tämmöisiä liikkeitä tehdä? Eniten ihmetyttää, että Buffaloa tästä kritisoidaan voimakkaasti kun Edmontonin touhu se vasta päämäärätöntä onkin ollut. Veikkaan, että Oilersin tapauksessa tuo on tommoista harmitonta puuhastelua ja vielä toisessa konferenssissa, niin nyt kun Buffalo on samassa divarissa niin siellä kauhistellaan mahdollista kilpailijaa. Mä en itse näe muussa vikaa kuin itse systeemissä, varsinkin kun sitä samaa systeemiä on aika moni muukin joukkue käyttänyt hyödykseen. Oisko sun mielestä siellä pitänyt pitää Miller luukulla vaan sen takia, ettei toisten seurojen faneile tulee paha mieli? Mites sit nää ufa-pelaajat? Kannattaako ruveta taistelemaan viimeisistä sijoista vai saako kauden luovuttaa ja ottaa hyötyä seuraaville kausille varausvuorojen muodossa?
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Mielestäni todellä hyvä puheenvuoro @Shard . Nimenomaan, sitä ei voi kukaan kiistää etteikö tälläinen toiminta olisi järkevää kun nykyrungolla ei mitään saavutettaisi kuitenkaan, mutta se kuinka hyväksyttävänä sen jokainen näkee on ihan täysin omasta halusta/idealismista kiinni. Kuitenkin, kyllähän tankkaus on todistetusti helpoin ja paras tapa nousta huipulle, sillä se lähtötilanne on ollut kaikille (Oilers, Kings, Lightning, Hawks, Pens yms) sama: Napataan parhailla vuoroilla ne tulevaisuuden franchise-pelaajat ja luodaan rebuildingille pohja. Se, mitä sen jälkeen tapahtuu, onkin sitten riippuvainen GM:n ja muun toimiston näkemyksistä ja tapahtumista, ja sen takia voidaan mennä moneen eri suuntaan, kuten esim. Oilers on näyttänyt. Jos asiaa tarkastellaan ilman tunteita, niin se, että onko jengi valahtanut sinne viimeiseksi parhaille varausvuoroille tahallaan vai tahattomasti, on tämän asian tarkastelun suhteen aivan sama. Se suhteen tietysti, kuinka hyväksyttävänä sitä jokainen pitää, sillä on paljonkin merkitystä.

Otetaan tähän nyt pari näkökulmaa: Olet jengin GM. Omistaja antaa sinulle vapauden tehdä joukkueelle mitä tahansa, kunhan 10 vuoden sisällä palkintokaapissa on Stanley Cup. Luotatko palkkakattoaikakautena siihen, että saat UFA-markkinoilta sainattua liigan parhaimmistoa sellaiseen hintaa, että mahtuvat katon alle ja luotua näin muutamalla treidillä höystettynä contender-joukkueen 1-2 vuodeksi, vai räjäytätkö pakan täysin ja uhraat 2-3 ensimmäistä vuotta, jotta voit rakentaa contender joukkueen seuraavaksi 5-8 vuodeksi? Varsinkin, kun tämä jälkimmäinen malli on osoitettu toimivaksi monta kertaa.

Olet jengin fani. Otatko mielummin vastaan joukkueen joka 6 vuotta putkeen tappelee flayoff-paikasta aina viimeiseen asti ja tippuu joka vuosi 1-2 kierroksella, vai joukkueen joka ensimmäiset 3 vuotta on aivan pohjamudissa, mutta seuraavat 3 vuotta on koko liigan top3 contender? Tähän voi kysyä mielipidettä vaikka Leafs-faneilta, olisivatko mielellään aloittaneet rebuildin ja aikaisemmin. Ja ei todellakaan millään pahalla Leafsia kohtaan, tähän hymiö. Omalla kohdalla olisin ainakin valmis uhraamaan omalta suosikkijoukkueeltani pari kautta täyteen taaperrukseen jos vastapainona olisi edes pieni mahdollisuus Hawks/Kings tyyppiseen "dynastiaan" tulevina vuosina.

Tietysti hyvin kärjistettyjä esimerkkejä, mutta havainnollistavat ehkä jollekin jotakin. Tai sitten ei. Aika sekavaa raapustusta tuli. Pointtina kuitenkin se, että joukkueen omistajat hakevat liiketoimintaa sekä urheilullista menestystä, omistajasta riippuen tietysti missä suhteessa näitä painotetaan. Molemmat tarvitsevat kuitenkin taakseen faneja, jotka taas yleisesti ottaen tarvitsevat menestyvän joukkueen. Joten tämäkin on ihan perus "säästän nyt niin voin kuluttaa enemmän tulevaisuudessa" asiaa. Uhraamalla nyt muutama vuosi on mahdollisuus vaikka vuosikymmenen kestävään menestykseen tulevaisuudessa. Eihän tuo nyt kovin urheilun arvoja kunnioittavaa ehkä ole, mutta itse hyväksyn tankkaamisen täysin koska se vain sattuu olemaan järkevää bisnestä nykysysteemissä. Asia on sitten eri jos draft-systeemiä muutetaan niin ettei se enää automaattisesti palkitse viimeistä sijaa
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Oikeasti nyt sit rupesit maalivahtien vaihtamista vertaamaan viidakon tuhoamiseen.. Onneksi Buffalon tankkaamisesta ei tule kenellekkään mitään muuta haittaa kuin pientä harmitusta. En mä nyt tajua, jos tuon häviämisen tekee vähän salakavalammin niin onko se sit sen parempi? Ensi kerralla sit seuraava kriisijoukkue lähtee kauteen vaan ihan susipaskalla rosterilla niin ei tartte tämmöisiä liikkeitä tehdä? Eniten ihmetyttää, että Buffaloa tästä kritisoidaan voimakkaasti kun Edmontonin touhu se vasta päämäärätöntä onkin ollut. Veikkaan, että Oilersin tapauksessa tuo on tommoista harmitonta puuhastelua ja vielä toisessa konferenssissa, niin nyt kun Buffalo on samassa divarissa niin siellä kauhistellaan mahdollista kilpailijaa. Mä en itse näe muussa vikaa kuin itse systeemissä, varsinkin kun sitä samaa systeemiä on aika moni muukin joukkue käyttänyt hyödykseen. Oisko sun mielestä siellä pitänyt pitää Miller luukulla vaan sen takia, ettei toisten seurojen faneile tulee paha mieli? Mites sit nää ufa-pelaajat? Kannattaako ruveta taistelemaan viimeisistä sijoista vai saako kauden luovuttaa ja ottaa hyötyä seuraaville kausille varausvuorojen muodossa?

Vähän kun yrittää kieli poskessa heittää jotain niin jatkoajan väärinymmärtäjät iskevät. Muut kirjoittajat taisivat kuitenkin saada jonkin pointin ulos edellisestä viestistäni, vaikka edustaisivatkin eri mielipidettä. Sanotaan selkeästi: en rinnasta Buffalon toimia viidakon tuhoamiseen. Hain pari esimerkkiä voitontavoittelusta "kyseenalaisia" keinoin, ja ainut asia minkä rinnastin oli niiden aiheuttama fiilis. Eli en tykkää. Noilla asioissa ei ole juuri muuta yhteistä kuin niiden aiheuttama mielenpahoitus minussa. Ehkä ilmaisin asian epäselvästi sitten.

Lopposaan viestistä olenkin vastannut jo liian monta kertaa, enkä ala noita toistamaan.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En nyt sen tarkemmin katsellut muiden tank battleen osallistuvien osalta noita loppukauden rostereita. Mutta Oilersilla 18 peliä jäljellä, joista 1 Canesia vastaan, 1 Leafsia vastaan ja 2 Columbusta vastaan jäljellä ja loput 14 ovatkin sitten vähintään playoff-kisassa mukana olevia vastaan olevia pelejä. Kuitenkin tuolta yksi mielenkiintoinen huomio sattui silmään, eli Yotes ja Sabres kohtaavat tämän kuun loppupuolella kaksi kertaa, jokohan olisi ringettekepit edessä noissa kohtaamisissa?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Minusta vedät mutkia liian suoriksi. Otetaan esimerkiksi Kings.
...
Se poiki Doughtyn. Mielestäni jos joukkue on viimeinen saatuaan 71 pistettä ja 31 voittoa, ei voida puhua tankkaamisesta vaan kaikkensa yrittämisestä. Maalivahtipeli oli vielä suunnilleen sarjan surkeinta Kingsillä tuohon aikaan.

En oikein tiedä mitä tarkoitat kaikkensa yrittämisellä, mutta Lombardin johtaman Kingsin tavoitteena ei ollut hänen kautensa alussa mestaruus tai edes pudotuspelipaikka vaan rakentaa menestyvä joukkue pitemmällä tähtäimellä. Lombardi nimettin Kingsin toimitusjohtajaksi huhtikuussa -06 ja aloitti seuran uudistamisen mm. skoutteja vaihtamalla ja treidaamalla joukkueen tähtipelaajan Pavol Demitran pois. Ei hän mitään "heti pois kaikki nyt"- tyhjennystä suorittanut, mutta kyllä fanit tiesivät että edessä on viiden-kuuden projekti ennen kuin menestystä voi odottaa.

Tuosta löytyy listaa Lombardin treideistä Dean Lombardi Trade History _/ . MCSORLEY'S STICK .

Lombardihan lähti rakentamaan uutta joukkuetta puolustuksen kautta. -06 varaustilaisuus mentiin käsittääkseni pääosin vanhan scouttingstaffin listan mukaan, mutta eka ykkösvaraushan oli Jonathan Bernier. Sitten syksyllä Lombardi hankki Jack Johnsonin Carolinasta. Kesällä -07 varattiin ykkösenä Thomas Hickey ja vuotta myöhemmin ykköskierroksella Doughty, Teubert ja vielä toisen kierroksen aluksi Voinov. Ja treidasi pois tähtipakki Visnovskyn vaihdossa Stolliin ja Greeneen. Nuoren porukan tutoriksi palkattiin kokenut valmentaja Terry Murray, joka oli mestari opettamaan puolustuspelaamisen kuvioita. Siinähän sitä olikin jo koossa hyvän joukkueen runko ja muutaman fiksun treidin ja UFA-sainauksen jälkeen tuloksena kaksi mestaruutta.

Ja kävihän Lombardilla jo alunperin hemmetin hyvä tuuri, kun hän sai "perintönä" hyviä nuoria pelaajia/varauksia kuten Kopitarin (eka kierros -05), Quickin (kolmas kierros -05) ja Brownin (eka kierros -03).

Losin omilla sivuilla on hyvä selvitys Lombardista - Dean Lombardi - Los Angeles Kings - Team

Rebuildingin tekeminen on taito- ja tuurilaji. Yleensä se alkaa uuden toimitusjohtajan valinnalla ja jos siinä vaiheessa puikkoihin valitaan joku Kewin Lowen tai Craig McTavishin kaltainen "kaveri sisäpiiristä", niin metsään meneminen on hyvin todennäköistä. Dean Lombardi tuli Losiin Philadelphiasta, mutta hän oli kokenut kiekkojohtaja, joka tunsi Kalifornian kiekkoskenen hemmetin hyvin (entinen San Josen GM) ja ennen kaikkea hänellä oli selkeä visio asioista. Meikä arvostaa Lombardia todella paljon.

Minusta on helvetin mielenkiintoista ja viihdyttävää seurata miten seurojen toimitusjohtajat pelaajat omaa "game of thrones"ia ja miten nousussa olevien joukkueiden GM:mät kuten Buffalon Murray, Arizonan Maloney, Columbuksen Kekäläinen, Islandersin Snow ja Floridan Tallon toteuttavat omaa visiotaan. Vähemmän viihdyttävää on seurata Edmontonin sekoiluita, mutta kai jokainen hyvä viihdesarja tarvitsee oman antisankarinsa. Tykkään Tim Murrayn toiminnasta, koska hän tekee samanlaista rakennustyötä kuin Lombardi Losissa, mutta Murraylla on vain kaasupoljin painettuna pohjaan. Helvetinmoisella riskillä poika paahtaa, mutta me like a lot!
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tavallaan samaa mieltä, mutta tämän kauden heikohkojen maalivahtimarkkinoiden ansiosta hinnat nyt ei mitkään kummaset olleet. Ja toiseksi, Buffalon kausi on jo hävitty, Neuvirth ja Enroth molemmat UFA-pelaajia kesällä, oten miksei kaupata pois jos saadaan edes joku vastine? Eihän noista kummastakaan kuitenkaan ole varmuutta tahtoivatko uutta sopimusta tehdä. En vain tajua mikä ongelma ihmisillä on siinä että joukkueet kauppaavat UFA-pelaajia pois jotka eivät todennäköisesti tule joukkueeseen seuraavalla kaudella jäämään.

Tässä tapauksessa Sabres ei hävinnyt mitään, oikeastaan voitti. Saatiin vastine tosiaan pelaajista joiden sopimus loppuu tähän kauteen ja sitten voidaan vielä jopa rustata jommalle kummalle uutta sopimusta kouraan ensi kautta ajatellen, jos Murray oli tyytyväinen aiemmin heidän tekemiseensä. Mielestäni molemmat pelasivat ihan hyvin enkä olisi yllättänyt, jos toinen heistä nähtäisiin jonkin sortin siltasopimuksella vielä ensi kaudella. Aiemmin tästä kirjoitinkin jo Sabres -ketjuun, mutta molemmat tietävät Sabresin tilanteen, siellä on kassarin paikka vapaana ja liksa tuskin on mikään surkea, joten miksipäs ei.

En nyt sen tarkemmin katsellut muiden tank battleen osallistuvien osalta noita loppukauden rostereita. Mutta Oilersilla 18 peliä jäljellä, joista 1 Canesia vastaan, 1 Leafsia vastaan ja 2 Columbusta vastaan jäljellä ja loput 14 ovatkin sitten vähintään playoff-kisassa mukana olevia vastaan olevia pelejä. Kuitenkin tuolta yksi mielenkiintoinen huomio sattui silmään, eli Yotes ja Sabres kohtaavat tämän kuun loppupuolella kaksi kertaa, jokohan olisi ringettekepit edessä noissa kohtaamisissa?

Sabresilla on myös 18 ottelua jäljellä, näistä tosiaan kahdesti Yotes, kahdesti Leafs, kerran Devilssiä, kerran Jacketsiä ja kerran Canesia. Loput ovatkin sitten noita poffi -kisassa olevia. Nopealla kelauksella ei näyttäisi Yotesilla sen helpompi loppuohjelma olevan.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
@heikkik, yritin kuvata juuri tuota Kingsin rebuildia rauhallisena ja maltillisena projektina. Tässä mennään taas sanojen määrittelyyn, mutta minun päässäni "tankkaus" ei kuvaa tuota Kingsin rebuildia. Ei laitettu joukkuetta kokonaan uusiksi, montakohan pelaajaa on mukana Buffalon 11-12 -joukkueesta, tai sitä seuraavasta? Lombardilla kävi myös tuuri (ja minäkin arvostan häntä suuresti), mutta hänen rebuildinsa on mielestäni "hyväksyttävämmin" toteutettu, jos näin voi sanoa. No, eiköhän tämä ole taas tässä.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Niin itsekään en halua puolustella mitään ikuista keskinkertaisuutta. Toronto on hyvä esimerkki joukkueesta joka on ajautunut organisaationa tietynlaiseen limboon ja sen on nyt löydettävä keinot sieltä ulospääsemiseksi. Joukkue on toki parantunut paljon siitä, kun Brian Burke aloitti kuuluisan retoolinsa. Siinä vaiheessa olisi ollut paljon järkevämpää ottaa iskut vastaan ja olla liigan pohjalla ne kaudet, jotka siellä loppuen lopuksi muutenkin oltiin. Toronto joutuu hyvin todennäköisesti tekemään rebuildin.

En kuitenkaan halua suosia tuollaista täysin häpeällistä poltetun maan taktiikka, johon mm. nämä maalivahtitreidit kuuluvat. Urheilussa pelataan voitoista ja joskus lyhyen tähtäimen hyöty on unohdettava, kun katsotaan isoa kuvaa. Siihen ei kuitenkaan mielestäni koskaan kuulu tahallinen häviäminen. Seuraava askel tuossa Buffalon touhussa on alkaa pelaamaan ilman maalivahtia ja lyömään kiekkoa omaan maaliin.

On eri asia ottaa pelaajista kaikki hyöty irti ja yrittää rakentaa joukkue draftin kautta, mutta ei sen pitäisi tarkoittaa sitä, että se menee tuolle asteelle. Itse ainakin haluan nähdä joukkueen jolle annetaan edes jonkinlaiset mahdollisuudet voittaa pelejä. Buffalo nöyryyttää käytännössä omia pelaajiaan. Tuollainen täysin totaalinen ja tahallinen luovuttaminen on häpeällistä.

Chicago, Penguins, Kings etc. olivat pääosin luonnostaan huonoja joukkueita. Toki jokainen joukkue ottaa parhaista pelaajistaan arvon irti, jos heillä ei ole käyttöä rebuildissa, mutta jonkunlainen joukkue sinne kentälle pitää saada. Ihan jo sitäkin vasten, että tuollainen perseily vaikuttaa myös muihin joukkueisiin ja ihan sarjatilanteeseen, kun siellä osa joukkueista saa hakata tuollaista onnetonta pisteautomaattia.

Täällä on paljon puhuttu, että Connor McDavidin pitäisi kunnioittaa systeemiä. Eikö tuon joukkueen joka miehen varaa pitäisi ensin kunnioittaa peliä, liigaa ja itseään? En minä ainakaan syytä pelaajaa siitä, ettei tuollaisessa toiminnassa haluaisi olla mukana.

Itse en hyväksy tuollaista pelleilyä. On eri asia olla oikeasti huono ja pelata huonosti, kuin että yrittää olla täysin umpi surkea ja viedä joukkueelta kaikki aseet siihen, että se voisi edes rehellisesti taistella voitosta. Urheilun halveksimista ja pelaajien nöyryyttämistä.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
En kuitenkaan halua suosia tuollaista täysin häpeällistä poltetun maan taktiikka, johon mm. nämä maalivahtitreidit kuuluvat.
---
Chicago, Penguins, Kings etc. olivat pääosin luonnostaan huonoja joukkueita. Toki jokainen joukkue ottaa parhaista pelaajistaan arvon irti, jos heillä ei ole käyttöä rebuildissa, mutta jonkunlainen joukkue sinne kentälle pitää saada. Ihan jo sitäkin vasten, että tuollainen perseily vaikuttaa myös muihin joukkueisiin ja ihan sarjatilanteeseen, kun siellä osa joukkueista saa hakata tuollaista onnetonta pisteautomaattia.
Toi Neuvirth-treidi oli ehkä vähän liioittelua juu, mutta ei se juurikaan joukkueen pärjäämiseen vaikuta. Ymmärrän kyllä, että jotkut sitä paheksuvat.
---
"Luonnostaan huono" tarkoittaa siis sitä, että maksetaan vitusti tonnia pelaajille ja saadaan joukkueen talous kuralle. Tämän jälkeen poistomyydään ne harvat hyvät ihan kenelle vaan, kenellä on varaa maksaa jotain. Sitten ollaankin muutama vuosi surkeita ja epävarmoja koko firman tulevaisuudesta kunnes toivottavasti säkällä saadaan franchise-pelaaja. Mä en vaan edellenkään ymmärrä miksi tämä skenaario on yhtään parempi. Ja pitäisikö Sabresin olla Coyotesin ja Oilersin edellä että se olisi "jonkunlainen joukkue"? Miten noloa se noille kahdelle olisikaan.. Ja kyllä kaikki niitä vastaan vähintään kahdesti pelaa, jotkut vaan jopa tyhmyyttään häviää.

(Mä en kyllä ymmärrä miksi puolustelen Sabresia, niinku mua haittaisi mitä niille tapahtuu? Tai no, en vaan tajua tota demonisointia, kun kuitenkin jokainen joukkue tekisi saman jos pystyisi/täytyisi. Esim Torontossa varmaan harmittaa, etteivät tajunneet asiaa jo kesällä tai viime kaudella.)
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En kuitenkaan halua suosia tuollaista täysin häpeällistä poltetun maan taktiikka, johon mm. nämä maalivahtitreidit kuuluvat. Urheilussa pelataan voitoista ja joskus lyhyen tähtäimen hyöty on unohdettava, kun katsotaan isoa kuvaa. Siihen ei kuitenkaan mielestäni koskaan kuulu tahallinen häviäminen. Seuraava askel tuossa Buffalon touhussa on alkaa pelaamaan ilman maalivahtia ja lyömään kiekkoa omaan maaliin.

On eri asia ottaa pelaajista kaikki hyöty irti ja yrittää rakentaa joukkue draftin kautta, mutta ei sen pitäisi tarkoittaa sitä, että se menee tuolle asteelle. Itse ainakin haluan nähdä joukkueen jolle annetaan edes jonkinlaiset mahdollisuudet voittaa pelejä. Buffalo nöyryyttää käytännössä omia pelaajiaan. Tuollainen täysin totaalinen ja tahallinen luovuttaminen on häpeällistä.

Chicago, Penguins, Kings etc. olivat pääosin luonnostaan huonoja joukkueita. Toki jokainen joukkue ottaa parhaista pelaajistaan arvon irti, jos heillä ei ole käyttöä rebuildissa, mutta jonkunlainen joukkue sinne kentälle pitää saada. Ihan jo sitäkin vasten, että tuollainen perseily vaikuttaa myös muihin joukkueisiin ja ihan sarjatilanteeseen, kun siellä osa joukkueista saa hakata tuollaista onnetonta pisteautomaattia.

Täällä on paljon puhuttu, että Connor McDavidin pitäisi kunnioittaa systeemiä. Eikö tuon joukkueen joka miehen varaa pitäisi ensin kunnioittaa peliä, liigaa ja itseään? En minä ainakaan syytä pelaajaa siitä, ettei tuollaisessa toiminnassa haluaisi olla mukana.

Itse en hyväksy tuollaista pelleilyä. On eri asia olla oikeasti huono ja pelata huonosti, kuin että yrittää olla täysin umpi surkea ja viedä joukkueelta kaikki aseet siihen, että se voisi edes rehellisesti taistella voitosta. Urheilun halveksimista ja pelaajien nöyryyttämistä.

Siis mitähän helvettiä? Sabresin joukkue on täynnä ammattilaisia ja tahallinen häviäminen kuulostaa aika hauskalta. Vaikka jengi onkin surkea ja tässä tähdätään tankkaamiseen niin ei se tarkoita sitä, että tässä tahallaan turpaan otetaan. Boltseja vastaan tämä surkuhupaisa sakki pelasi pari erää hyvää hokia ja ei tuo Sens ottelukaan siltä näyttänyt, että otetaan pataan tahalteen. Tuolla on nyt jätkiä joilla on mahdollisuus näyttää mihin pystyvät, jotta voisivat lunastaa paikkansa ensi kaudella, niin miksi he pelaisivat paskasti ja menettäisi tulevaisuutensa NHL:n parissa fleguilemalla? Tässä on kyse muustakin, kun tästä tankkaamisesta. Jos itse olisit vaikka ym. Johan Larsson, pelaisitko sysipaskasti vaikka tiedät joukkueen kuvion vai haluatko näyttää organisaatiolle, että sinä kuulut tulevaisuuteen.

Nyt ainakin Murray ja Nolan näkee, että kenestä on mihinkin, kun pelaajat pääsevät pelaamaan NHL:ssä ja hyvällä peliajalla.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Mua kiinnostaisi ihan vilpittömästi tietää, mitä pelaajat ajattelevat Buffalosta tällä hetkellä? Onko imua, koska prospecteja ja pickejä on niin maan helvetisti ja kaiken mennessä jiiriin tulevaisuus on valoisa? Pyöriikö taustalla Edmontonin näköiset peikot monien vuosien rypemisestä?

Buffalon toiminnasta muistin juuri case-Ehrhoffin. Menee hieman samaan kastiin noitten veskari-treidien kanssa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mua kiinnostaisi ihan vilpittömästi tietää, mitä pelaajat ajattelevat Buffalosta tällä hetkellä? Onko imua, koska prospecteja ja pickejä on niin maan helvetisti ja kaiken mennessä jiiriin tulevaisuus on valoisa? Pyöriikö taustalla Edmontonin näköiset peikot monien vuosien rypemisestä?

Buffalon toiminnasta muistin juuri case-Ehrhoffin. Menee hieman samaan kastiin noitten veskari-treidien kanssa.

Ketkä pelaajat, Sabresin pelaajat vai? Eiköhän kaikki tiedosta asian missä mennään ja kuinka kurssi saataisiin käännettyä ensi kaudella jo parempaan suuntaan. Jengihän tulee olemaan ensi kaudella aivan erilainen kuin mitä se nyt on. Ylimääräiset potentiaaliset prospektit ja nytkin saadut pickit menevät varmasti kiertoon, jotta saataisiin treidattua vahvistusta. Grigorenko ja Larsson ovat kysymysmerkkejä ja saattavat olla jopa kauppatavaraa jos eivät lunasta odotuksia.

Sabres on edennyt eri tavalla kuin Oilers ja ollaan tuotu hiljalleen nuoria ylös ja se on ollut toimiva skenaario, ollaanhan se nähty jo Wingseilläkin.

En kyllä laskisi samaan kastiin noita Ehrhoff ja Leino tapauksia, koska silloin pyrittiin vahvistamaan joukkuetta onnistumatta.

Tälläinen häviäminen ja toista vuotta putkeen hännillä vaikuttaa toki pelaajiin henkisesti, mutta kärsijöitä on loppupeleissä jäljellä aika vähän.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mua kiinnostaisi ihan vilpittömästi tietää, mitä pelaajat ajattelevat Buffalosta tällä hetkellä? Onko imua, koska prospecteja ja pickejä on niin maan helvetisti ja kaiken mennessä jiiriin tulevaisuus on valoisa? Pyöriikö taustalla Edmontonin näköiset peikot monien vuosien rypemisestä?

Tätä lukiessani mieleen tuli sama kysymys kuin Adetilla - eli ketkä pelaajat? Sabresin nuoret kaverit ovat varmasti tyytyväisiä, kun saavat pelata ylhäällä, sen sijaan kuin tahkoaisivat murto-osalla nykypalkasta AHL:ssä. Ajatellaan esim. Losin farmista Buffaloon treidattua Nicolas Deslauriersia. Pelasi vajaa kolme kautta Manchesterissa ja mahdollisuudet saada pelipaikka Kingseissä oli parin prosentin luokkaa. Siirto Sabres-organisaatioon, muutama peli Rochesterissa ja tällä kaudella vakipaikka NHL:ssä. Tuskin isommin harmittaa, vaikka tappiota tulee tasaiseen tahtiin.

Nuorten, omassa seurassaan NHL:n ja AHL:n välimaastoon juuttuneiden, pelaajien kohdalla on varmasti imua Buffaloon tai jopa Arizonaan. Olisikohan esim. Teemu Pulkkista harmittanut, jos olisi viime maanantaina saanut kuulla tulleensa treidatuksi Buffaloon? Toisaalta voi myös kysyä, että miltä olisi Olli Jokisesta tuntunut, jos hän olisi viime maanantaina saanut kuulla tulleensa treidatuksi Buffaloon? Tai Arizonaan tai Edmontoniin... .
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Eli tiivistetysti jos vanhalla rungolla oltaisiin pari kautta jatkettu ja ajauduttu pohjalle paskoilla päätöksillä, esim. hommaamalla vaikka Richards Leinon ketjukaveriksi ja niin homma olisikin ok. Tietty tankkaus ois kannattanut hoitaa mahdollisimman huomaamattomasti ja lähteä kauteen ilman noita veteraaneja tai heidän tilalle jotain danielclearyja ja ottaa suoraan se Lindbäck sinne luukulle.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
On se kovaa hommaa. Ainut JA VAIN ainut tapa menestyä nykyään on heittää urheilulliset arvot romukoppaan ja kyntää sarjataulukon pohjaa niin kovaa että se murtuu ja syntyy kunnon vako johon on mukava sukeltaa. Sellaisen kuvan saa kun lukee joidenkin hermannien juttuja täällä.
 
Sen verran vielä, että dynastialla en tarkoittanut suinkaan mestaruuksien haalimista liukuhihnalla. Vaan sijoittumista sinne paremmalle kolmannekselle runkosarjassa toistuvasti lähihistoriassa, mestaruus kuitenkin napattuna. Esim. juuri Pittsburgh tai Detroit.

Oikeasti termillä dynastia viitataan nimenomaan joukkueisiin, jotka haalivat mestaruuksia liukuhihnalta. Viime vuosien Pittsburgh ja Detroit eivät ole dynastioita. Ei siis kannata käyttää niistä nimitystä dynastia, vaan mieluummin vaikkapa termiä "kestomenestyjä". 1980-luvun Islanders ja Oilers olivat dynastioita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös