U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

  • 220 172
  • 1 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Eikös ainakin Lindbergin kotiareenassa ole ihan liigakokoinen kaukalo? Eikö kolmosvahdiksi olisi löytynyt joku Pohjois-Amerikassa (pienessä kaukalossa) pelaava maalivahti?

Nähtävästi, suunnilleen Liigan keskiarvoa vastaava taitaa olla.

Voi toki olla että Lehtinen ei vakuuttanut Ahokasta treeneissä, mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Silkkaa pöljyyttä jättää Sampo Rannan passi leimaamatta. Suomella ei ole koskaan ollut liikaa maalintekijöitä ja hän on tottunut jo pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin. Ahokkaan linja jarruketjuista ei ole nykyaikaa. Joukkueeseen olisi saanut kolme loistavaa hyökkäävää ketjua ja neloseenkin olisi jäänyt paljon upsidea.. Nyt otettiin "kaverit" neloseen pelailemaan. Liitonmiehet edelleen suomikiekon heikkous.

Edit. Typoja
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Monesti tämän sanonut ja sanon taas. Ei Ahokas nyt yksin ja oman mieltymyksen mukaan veskareita valitse. Siellä on suht meritoitunut koneisto ja valmennusryhmä, mikä tekee päätöksen maalivahtivalinnoista.

Varmasti Raumalaisille se on kova paikka, että oma suosikkipoju ei mahdu tuohon, mutta luulen että lajia tunteville asiassa ei ole kahta sanaa.

Mistään en mitään tiiä, mutta saattaisko luonteen ja henkisen puolen jutuista löytyä syy, miksi ei nauti luottamusta? Lyhyt turnaus ja hyvä kemia. Ei sovi kaikille...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllä minullakin on vähän ongelma tämän maalivahtihomman kanssa, koska Lehtinen on nähdäkseni todella hyvä maalivahti ja Ukin sivuttaisliikettä en harmi kyllä ole vieläkään unohtanut. Ja mikä tää Lindberg on? Voitaisiin suoraan nykäistä eurooppalaiseen huippuliigaan top5-joukkueen ykköseksi?

Haistelen jälleen henkilökemiaongelmaa. Sama kuin Vesalaisella.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Lindberg on erittäin tekninen ja hyvin liikkuva maalivahti, jolla ei ole suurempia heikkouksia. Tällä kaudella en toki ole nähnyt hänen pelaamistaan paikan päällä, mutta kolmena edelliskautena seurasin useamman ottelun nimenomaan häntä tarkkaillen. TuTo:n a-juniorit pelaavat sm-liigaa pitkälti Filipin ansiosta.

Hän on viime kausina päässyt poikkeuksetta pelaamaan todella paljon ollen joukkueensa kiistaton ykkönen, joten on mielenkiintoista nähdä miten kuluva kausi pienemmällä vastuulla on vaikuttanut otteisiin henkisellä puolella.

Lehtisen peliä en ole seurannut tarpeeksi (viimeksi häntä tarkkaillut B-junioreissa, jolloin oli erittäin vakuuttava), joten hankala ottaa kantaa oliko valinta oikeutettu. Ilmeisen taitava maalivahti kuitenkin kyseessä.

Itselleni ainakin paikan päällä otteluiden seuraaminen on paras tapa saada kokonaisvaltainen kuva maalivahdin pelityylistä, vahvuuksista sekä kehityskohteista. Toinen, erityisesti teknisten asioiden tarkkailuun oiva areena on tietysti jääharjoitukset. Uskon, että pikkuleijonien valmennus on päässyt seuraamaan kaikkien kolmen maalivahdin työskentelyä lähietäisyydeltä haluamansa määrän, jonka jälkeen turnaukseen on valittu kaksi sopivimman oloista maalivahtia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kyllä minullakin on vähän ongelma tämän maalivahtihomman kanssa, koska Lehtinen on nähdäkseni todella hyvä maalivahti ja Ukin sivuttaisliikettä en harmi kyllä ole vieläkään unohtanut. Ja mikä tää Lindberg on? Voitaisiin suoraan nykäistä eurooppalaiseen huippuliigaan top5-joukkueen ykköseksi?

Haistelen jälleen henkilökemiaongelmaa. Sama kuin Vesalaisella.

Edelleen luotan aika vahvasti tähän osastoon. Kuten esimerkiksi Lindbergiä läheltä nähnyt Elmo Aittola totesi podcastissa, kenet tahansa voi heittää kehään. Toki henkilökemiat voivat vaikuttaa, ja Ahokas hakee sankariratkaisuja kaikkialla, missä voi. Kuitenkaan yksikään veskari tuskin pettää ratkaisevasti, tietysti yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa.

Lehtisen toki oletin olevan kakkosveskari. Nyt vain on tärkeää se, että tarvittaessa valmennus uskaltaa reagoida ja osoittaa sen, ettei kisaturistia ole mukana.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Toivottavasti kun lunta tulee tupaan, niin tää Ahokas ei ainakaan jääkiekon parista saa töitä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hämmästellen seuraan sivusta miten henkilökohtaisesti jotkut ottaa tämän jääkiekon ja "omaan joukkueeseensa" kohdistuvat pelaajavalinnat.

Toisekseen mitä en ikinä ole ymmärtänyt on tuo etukäteen luovuttaminen ja joissain tapauksissa jopa epäonnistumisen toivominen. Ilmiö jota esiintyy aina Suomen jääkiekkomaajoukkueiden pelatessa arvoturnauksia.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kieltämättä ihan outo valinta, ettei Lehtinen mahdu edes penkille. Tai varmaan jossain ottelussa mahtuu, mutten itse näistä jaksa välittää. Maaotteluissa on joukkueena Suomi, eikä omaa persettäni kutita, mitä värejä seurajoukkueessaan kantaa tai edes mitä liigaa pelaa. En myöskään treenejä ole nähnyt, ehkä valmennus on valinnut ne kuumimmat veskat päivän vireen perusteella. Erinomaista maalivahtipeliä Suomi turnauksessa tarvitsee olkoon siellä kuka tahansa.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todella outo tämä maalivahti case, no ehkä Ahokas on lähes yhtä hyvä visiönääri, kuin tämä eräs ilman mitään seurasidonnaisuutta ajatteleva. Osoittihan Ahokas jo viime kisoissa, miten loistavia ratkaisuja pystyy tekemään.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Raumalaisten kyyneleillä ois saanut graavattua muutaman lohen jouluksi. Toivottavasti Suomi häviää kaikki pelinsä, niin saavat hekin vähän lohtua.

Itse ainakin luotan Ahokkaan ja hänen tiiminsä taitoihin. Kompetenssia saattaa löytyä enemmän kuin jatkoajan palstalaisilta.

Suomen joukkue on mielestäni tarpeeksi laadukas mitaleille asti, joten hyvillä fiiliksillä kohti turnausta. Hyvä, että Ruotsi kohdataan jo ekassa pelissä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kisat alkavat huomenna ja kommenttini joukkueeseen tulee tässä.
Maalivahtiosasto on viime vuodesta vuoden kokeneempi ja parempi. Joukkueessa on liigavahtikin, jota ei kuitenkaan ilmeisesti nähdä kisoissa. Syitä voi etsiä vaikkapa Kanadan turneelta, jossa Lindbergin torjuntaprosentti oli 0,8% parempi kuin Lehtisen. Lehtisen kohtelu on joka tapauksessa kummallista, sillä olisi hänet voitu jättää kotimaahankin ja tilalle vaikkapa Annunen tunnelmaa haistelemaan. Luukkosen kokemus teki hänestä ykkösvahdin, mutta samalla hän on myös potentiaalinen riskitekijä. Entäpä jos tulee kesken kisojen kriisi, mitä tehdään sitten? Sinänsä en ihmettele Luukkosen valintaa, mutta kakkosvahdin paikka herättää kummastusta. Kokemusta aikuisista on ja viimeinen turnaus meni Lehtiseltä hyvin. Toivottavasti ei nähdä ensi kertaa tilannetta, jossa kolmosvahtia tarvitaan tositoimissa (ellei sitten tee kähköset).

Puolustukseen saatiin raavittua NHL-apuja ja se lienee nyt 10-luvun keskitasoa, viime vuonna oli kaikkien aikojen puolustus. Kärki on kova, mutta muu osasto kirjavaa, hyvin tasaista. Tosin muut puolustajat pelaavat Liigassa, jonka kokemusta ilmeisesti arvostetaan taas enemmän kuin kapeiden kaukaloiden päätellen Thomsonin ja Anttalaisen tilanteesta. Toisaalta, Kokkosen tipahtaminen yllätti, vaikka hän on pelannut Liigassa ilmeisen hyvin. Aina on muistettava, että ratkaisevaa ei ole kärki, vaan se miten etukäteen heikommat pakit pelaavat. Ehkä Suomen taso riittää tässä suhteessa hyvin, päätellen ainakin pudotettujen tasosta.

Hyökkäys on täysin yllätyksetön. Kaikki halukkaat kynnelle kykenevät saatiin mukaan. Hyökkäyksen voisi suoraan päätellä kauden maajoukkueturnauksien pistepörssistä. Hyökkäys on täynnä liigakokemusta ja varsin tasainen, mikä lienee etu turnauksen edetessä. Kakko, jopa Lundellkin saattaa lyödä itsensä läpi, tässä on motivaatiota katsella kisoja.

Harjoitusmatsit menivät hyvin ja se nosti ennakko-odotuksia kattoon. Ilmeisesti kisojen taso ei ole tällä kertaa ihan huipussaan, joten sekin antaa mahdollisuuksia meille. Toisaalta, Suomen ikäluokat ovat huippua U18-kisojen perusteella, joten mitalipeleihin pääsy on minimitavoite. Mitali pitäisi tuoda, jotta joukkueen panokseen voisi olla tyytyväinen. Jos UPL sulkee maalin suun, silloin mitali on todella lähellä.

Ahokkaaseen on vaikea luottaa, johtuen viime vuoden sähläyksistä, ja muutamista erikoisista valinnoista. Mutta kun hän joka tapauksessa lopettaa näihin kisoihin, ei kenenkään tarvitse Ahokkaan takia toivoa joukkueen epäonnistumista. Aravirran saavutuksen lyöminen voisi olla joukkueen tavoite eli vähintään hopea kapeasta kaukalosta, Uskotaan siihen, vaikka tavanomainen määrä epävarmuustekijöitä joukkueeseen liittyykin. Joukkueen menestys loisi suuren tarinan myös valmentajasta, tyyliin sylkykupista sankariksi, mutta kuten Marjamäestä opimme, näin ei aina käy jääkiekkoilun ihmemaassa Suomessakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eikös aina ole kolme maalivahtia leimattu? Onko Lehtisellä sitten jotain loukkia vai, kun ei vielä voitu leimata. Liittokin tiedotti asiasta sunnuntaina näin: ”Suomen joukkue jatkaa nykyisellä kokoonpanolla joulun yli ja kisojen aattona, 25.12., joukkue leimaa 18 tai 19 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin kisapassit.”

Eiköhän Lehtisen passi jossain vaiheessa leimata ja ihan sama, ketäs siellä penkillä istuu. Ei Lindbergään kuitenkaan saa kuin maksimissaan Kazakstania vastaan pelata. Mutta on tuo melkoisen härskiä pistää pelaaja paremman eteen pelkästään Blues-taustansa takia.

Mutta onneksi roolitus on tärkeämpää kuin menestys.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt on kyllä tosi uskovainen kyseessä! Jotenkin ei yllätä, että uskoa löytyy Hämylinnan suunnalta.

Voisimmeko me kaikki nuorten jääkiekkoilun seuraajat sopia tällä kertaa asiasta, joka ei yleensä onnistu aikuisten kisojen kohdallakaan? Nimittäin ne, jotka tietävät, että joukkue menestyy ja voittaa mitalin, kertovat kantansa jo ennen kisoja ja viimeistään ennen pudotuspelejä! Silloin vältytään ärsyttävältä jälkiviisaudelta, jossa Ahokkaan arvostelijat saavat huutia menestyksen jälkeen sellaisilta, jotka eivät "viitsineet" ennustaa menestystä ennen kisoja.

Toisaalta ne, jotka tietävät, että joukkue ei menesty missään tapauksessa, tekevät samoin. Silloin ei tarvitse jälkikäteen kertoa olleensa oikeassa Ahokkaan kritiikissä.

Itse kuuluun niihin, joiden mielestä materiaali edellyttää nyt mitalia (NHL-pelaajien tulon jälkeen), mutta valmennus on suurin epävarmuustekijä. En aio siis ottaa kunniaa menestyksen ennustamisesta, mutta pidän menestystä kumminkin mahdollisena. Annan mielihyvin kisojen jälkeen kunnian niille, jotka jo etukäteen näkivät Ahokkaan hienon vision ja ennustivat menestystä.

Olkaa hyvä, ahokasfanit, estradi on teidän! Miksi joukkue voittaa kultaa tms., perustelut pöytään.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Onpas todella mielenkiintoista jättää Lehtisen passi vielä leimaamatta. Pakkohan tuolle on oltava jokin muu syy kuin pelilliset esitykset. Olisikohan Lehtisella sitten joku loukkaantuminen vai onko hän kusipäämulkku joka pilaa joukkuehenkeä? Ensinnäkin se jos turnaukseen lähdettäisiin vain kahdella maalivahdilla jotenkin pelottaa mua. Entä jos toinen loukkaantuu, niin penkille laitetaan varavahdiksi joku maalivahtivalmentaja? Luukkonen pelasi ainakin tilastollisesti Kanada-pelin hyvin, mutta tuo 1-1 tasoituksessa näkyvä työskentely ei vakuuttanut minua yhtään. Poikittaisliike taitaa olla Luukkosen pahin heikkous. Toivottavasti vastustajat eivät ole scoutanneet tuota heikkoutta tarkasti, muuten voi tulla kylmää kyytiä jos Luukkosen poikittaisliike pysyy samanlaisena kuin kyseisessä tasoituksessa. Vaikka minäkin tällä hetkellä antaisin Luukkoselle ykkösmaalivahdin paikan, niin ei pidä lukita sitä hänelle. Jos meno pysyy samanlaisena kuin viime vuonna niin pitää silloin tehdä ratkaisu että laitetaan toinen maalivahti häkkiin. Viime vuoden kaltaisella esityksellä Luukkonen ei Suomea kultaan johdata.

Puolutukseen olen Mikko Kokkosta lukuun ottamatta tyytyväinen. Hyökkäykseen olen myös tyytyväinen. Nyt on Ahokkaalla näytön paikka, jääkö U-20 päävalmentajana sylkykupiksi jonka isommat "meriitit" ovat kyseenalaiset poisjättämiset vai sitten sankariksi joka johdatti Suomen kultaan Kanadassa. Sijoituksilla 4-10 hän jää sylkykupiksi, sijoilla 2-3 hän jää neutraaliksi valmentajaksi ja kultamitalilla sankariksi. Toivotaan kaikki tuota viimeisintä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olkaa hyvä, ahokasfanit, estradi on teidän! Miksi joukkue voittaa kultaa tms., perustelut pöytään.
Minä olen sitä koulukuntaa jolle peli näyttää kaiken. En lähde ennustamaan mitään enkä ole Ahokkaan fani, vaan ensi aamuyöstä lähtien nähdään missä mennään.

Sen tunnustan joka kerta että maajoukkueen päävalmentajan paikalla on aina ollut sellainen kaveri, joka ymmärtää jääkiekosta ja varsinkin valmentamastaan joukkueesta ihan varmasti enemmän kuin minä. Sen vuoksi en koskaan ole vielä kokenut tarvetta ruveta arvostelemaan jotain yksittäisiä pelaajavalintoja. Ihmetellyt olen useinkin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Luukkonen pelasi ainakin tilastollisesti Kanada-pelin hyvin, mutta tuo 1-1 tasoituksessa näkyvä työskentely ei vakuuttanut minua yhtään. Poikittaisliike taitaa olla Luukkosen pahin heikkous. Toivottavasti vastustajat eivät ole scoutanneet tuota heikkoutta tarkasti, muuten voi tulla kylmää kyytiä jos Luukkosen poikittaisliike pysyy samanlaisena kuin kyseisessä tasoituksessa

Tuli yhdenlaiset ptsd:t kyllä tuosta osumasta. Jokaisessa pelissä ja klipissä mitä Luukkoselta olen nähnyt, niin tuo sivuliike on ollut aivan kaamean hidasta. Prosenttiveskari, todella arveluttava turnaustapahtumaan, jossa sekaannusta yleensä enemmän syntyy puolustuksessa.

Ja meikäläisellä ei ole mitään tekemistä Rauman kanssa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jooh annetaan olla. Jos Ahokkaalla olisi jotain Rauman Lukkoa vastaan niin ei olisi kyllä leimannut Heinolan ja Nymanin passeja. Eikä tuo Lehtisen katsomossa istuminen nyt mikään katastrofi ole kun Setänen on saanut pakettinsa kasaan.
 
Ahokas hirttäytyy taas Luukkoseen peluuttamisessa. Sitten kisojen jälkeen ihmetellään taas, kun ei menestystä tullut. Lehtisellähän on ollut melko iso rooli Lukon nousuun. Ei pelkkä torjuntaprosenttikaan aina kerro kaikkea. Ennen kaikkea ei ymmärrä Ahokkaan puuhastelussa Lindbergin asettamista Lehtisen edelle. Luuleekohan se, että on sukua Pelle Lindberghille. Tämä vain vahvistaa käsitystä Ahokkaasta teksti-TV valmentajana.

Teksti-TV -valmentaja nimenomaan valitsisi Lehtisen ykkösmolariksi Liigan tilastojen perusteella. Noi kaksi muuta on jotain junnuliigan maalivahteja.

Se, että Lindberg ei ole nimenä sinulle tuttu, ei tarkoita sitä etteikö voisi olla ihan laadukas maalivahti. Hän on pyörinyt maajoukkuekuvioissa pitkään mukana, joten ilmeisesti kuuluu tämän ikäluokan parhaimmistoon.

Ahokas entisenä maalivahtina luultavasti tietää jotain maalivahdeista ja onhan valmennusryhmässä entinen NHL-maalivahti ja meritoitunut maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena, joka luultavasti omaa jotain näkemystä asiaan. Vai mitä luulet?
 
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt on kyllä tosi uskovainen kyseessä! Jotenkin ei yllätä, että uskoa löytyy Hämylinnan suunnalta.

Kotipaikkani harvemmin määrittää mielipiteitäni maajoukkueen osalta. Koska viestisi varmaankin koski tuota veskarikuviota, niin olisin itsekin ottanut Lehtisen tappelemaan 1. veskarin paikasta. Hän on tosiaan ainut veskari keneltä olen pelejä nähnyt tällä kaudella, joten minulla ei ole tietoa muiden tasosta muuten kuin tilastojen perusteella.

Mielestäni tuo on todella outo tulokulma, että toivotaan valmentajan tai pelaajan epäonnistumista, jotta pääsisi toteamaan että oli itse oikeassa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
ja onhan valmennusryhmässä entinen NHL-maalivahti ja meritoitunut maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena, joka luultavasti omaa jotain näkemystä asiaan. Vai mitä luulet?

Norrenan osaamisesta minulla on vähän epäilyksia. Puoli vuotta Setäsellä meni päivittäistä työtä maalivahtivalmentajan kanssa, että pääsi samalle tasolle kuin oli Turkuun lähtiessään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jooh annetaan olla. Jos Ahokkaalla olisi jotain Rauman Lukkoa vastaan niin ei olisi kyllä leimannut Heinolan ja Nymanin passeja. Eikä tuo Lehtisen katsomossa istuminen nyt mikään katastrofi ole kun Setänen on saanut pakettinsa kasaan.
Lukkofaneillehan tilanne on hyvä; kisoja on kiva seurata, Lukon pelaajia on joukkueessa eniten (kun Lehtisen passi leimataan), jos menestystä toivottavasti tulee niin sehän on Nymanin ja Heinolan ansiota, jos ei tule niin Ahokkaan vikahan se on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös