Työehtosopimus vuodesta 2012 eteenpäin

  • 881 225
  • 2 038

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jos NHL:ssä ei saada työehtosopimusta tehtyä syyskuun puoliväliin mennessä, järjestetäänkö training campeja harjoitusotteluineen laisinkaan?

Ainakin minulla on sellainen käsitys, ettei harjoitusotteluja ilman voimassa oleva CBA:ta pelata. Tämänhetkinen tilannehan ei ole suuren yleisön tiedossa, mutta jos arvailla pitää, niin sanoisin kädenpuristuksen olevan vielä jonkin matkan päässä. Aika loppuu hyvin nopeasti, syyskuun 15. päivä on oikeasti aika piakkoin...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos NHL:ssä ei saada työehtosopimusta tehtyä syyskuun puoliväliin mennessä, järjestetäänkö training campeja harjoitusotteluineen laisinkaan? Aika ilkeä tilanne kaiken kaikkiaan, sillä erittäin mielenkiintoinen kausi olisi tuloillaan.

Eihän niitä järjestetä. Lyhyet campit tulee sitten kun uusi CBA on selvillä.

Kaikkein harmillisinta oli kyllä tuo, että perinteinen Traverse Cityn prospect-turnauskin jätettiin väliin. Olisi nyt luullut että prospektit olisivat jääneet näiden CBA-taisteluiden ulkopuolelle, kun eihän ne edes pelaa vielä NHL:ssä, mutta ei.

Huono ajoitus, olisipa alkanut turnee viikkoa aiemmin, eikä samana päivänä kuin nykyinen CBA päättyy.

http://redwings.nhl.com/club/news.htm?id=639907&navid=DL|DET|home

Sinänsä vanha uutinen, mutta keskustelua tästä en ole ainakaan palstalla havainnut.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itselläni ei ole silmään osunut perusteluja sille, miksi NHLPA vaatii uuteen CBA:han taloudellisesti heikommille joukkueille suuntautuvaa "hyvitystä" rikkaimmilta seuroilta, joten olisikohan täällä jollakin tarkempaa tietoa ko. vaatimuksen taustoista?

Jotenkin ei itsellä mene ymmärrykseen, miksi monimiljonäärit haluat tällaisen "vasurisäännön".
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
HFBoardsilta bongasin tällaisen. Lainaus:

Gary "fucking" Bettman kirjoitti:
But the most important leverage may be the leverage hockey has over its fans, especially in Canada. When asked Thursday if the way the game recovered from the 2004-05 lockout gave him confidence it would recover again, Bettman said: “One, we’re focused on trying to make a deal. We don’t want a work stoppage. But obviously, if we don’t have a deal, we feel we have no choice. And two, we recovered well last time because we have the world’s greatest fans.”

Koko artikkeli: Owners see dollars and sense in NHL lockout | canada.com

Pelaajat ja fanit, purekaa tästä. Mutta rehellisesti sanoen, ehkä pelaajatkaan eivät välttämättä tarvitse kaikkia hamuamiaan rahoja. Ehkä sympatiani kuitenkin asettuvat enemmän pelaajien kuin omistajien puolelle, vaikka tavalliselle palkansaajalle onkin välillä vaikea ymmärtää tällaisten summien kanssa pelaamista. Eikö mikään riitä, kummallekaan?

Jotenkin ei itsellä mene ymmärrykseen, miksi monimiljonäärit haluat tällaisen "vasurisäännön".

Minustakin on ristiriitaista, että yhdessä maailman kapitalistisimmista maista on maailman sosialistisimmat urheiluliigat (koskee myös NFL:ää, NBA:ta, jne.). Vaikka eipä siinä, urheilullisesti se on hyvä asia, vertaile vaikka palkkakatottomiin futisliigoihin ja vastaaviin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itselläni ei ole silmään osunut perusteluja sille, miksi NHLPA vaatii uuteen CBA:han taloudellisesti heikommille joukkueille suuntautuvaa "hyvitystä" rikkaimmilta seuroilta, joten olisikohan täällä jollakin tarkempaa tietoa ko. vaatimuksen taustoista?

Jotenkin ei itsellä mene ymmärrykseen, miksi monimiljonäärit haluat tällaisen "vasurisäännön".

Onhan se tulon jakaminen jo nyt olemassa, maksimisumman ollessa 10 miljoonaa/kausi/seura, mutta sitä halutaan vielä voimakkaammin siirtää voittoa tuottavilta seuroilta tappiolla pyörivien suuntaan.

Pelaajayhdistyksen vaatimus on sinänsä ovela. Nythän rikkaiden seurojen täysi maksupotentiaali ei ole käytössä, koska "kaikki" rikkaat ovat palkkakattoa vasten ja tuottavat hurjasti voittoa. Rikkaat seurat haluaisivat vahvistaa itseään enemmän, mutta eivät pysty palkkakaton takia.

Pelaajayhdistyksen idea on, että näistä voitoista suurempi osa halutaan siirtää köyhille seuroille, jotta heidän maksupotentiaalinsa kasvaa. Vähemmän rahaa menisi siis omistajien taskuun ja enemmän siirtyy pelaajille, köyhien seurojen maksukyvyn kasvun/ylläpitämisen johdosta. Kun köyhät seurat maksavat tämän johdosta enemmän ja rikkaat edelleen sen saman maksimin, niin keskimäärin pelaajat tulevat saamaan enemmän.

Toinen asia mikä siinä todennäköisesti on taustalla, on liigan stabiiliuden säilyttäminen. Koska jos mitään tulonjakamista ei olisi, heikosti taloudellisesti menestyvät seurat vaihtaisivat paikkakuntaa vähän väliä. Toki tätä itsekin "salaa" toivon, jengejä Quebeciin ja Seattleen yms. mutta näyttää siltä, että enemmistö pelaajista vihaa ajatusta re-lokaatioista. Jotain miljonääriä kiinnostaa hetken dumpata seuraan rahaa, mutta kun projekti ei ota oikeasti tuulta alleen ja homma pyörii tappiolla jossain aavikolla, niin kiinnostus loppuu ja aletaan etsiä uutta ostajaa. Jos sitäkään ei löydy, seura muuttaa muualle.

Onhan siinä ideansa, ns. "vituttavia tekijöitä". Vaihtuu lapsien koulut ja ystäväpiirit yms, yleensäkin pakkomuuttaminen on suht pyllystä, jos olet johonkin kotiunut. Pelaajat ajavat omia etujaan, jotteivät olisi ihan niin riepoteltavia pelinappuloita. Eihän se ehkä yksilönä niin paljoa haittaisi mennä sinne tänne vähän väliä, mutta kun on perhe ajateltavana.

Periaatteessa kun kaikki NHL:ään päässeet, ne minimipalkan jantteritkin tienaa hyvin ja elävät hyvää elämää ja saavuttavat aika helpohkon taloudellisen riippumattomuuden, niin tällaisista asioista alkaa tulla tärkeitä. NTC:t ja NMC:t kiinnostaa, niin itselle, ja nyt tässä asiassa tulonjakaminen on se huonosti taloudellisesti menestyvän seuran "no-movement-clause".

Näkemys saattoi olla eri esim 80-luvulla pähkinöillä pelanneelle kaverille, jonka uran jatkoa ruokki 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvuun lähteneet palkat. Rahan perässä jatkettiin uraa ja perhe muutti perässä, koska pesämunaa ei ollut. Ei ollut varaa vaatia, piti mennä sinne miestä eniten saa kun on vielä muutama vuosi uraa jäljellä. Nyt tienataan paljon jo nuoressa iässä, rahalla ei ole "niin" väliä, sitä tulee joka tapauksessa paljon, joten aletaan vaatia parempia etujakin.

Lisää rahaa ja etuja. Aika tuttuja vaatimuksia.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kun köyhät seurat maksavat tämän johdosta enemmän ja rikkaat edelleen sen saman maksimin, niin keskimäärin pelaajat tulevat saamaan enemmän.

Jos palkat olisivat jatkossa linkitettynä samalla tavalla liigan liikevaihtoon mitä nyt ovat niin eivät pelaajat yhtään enempää saisi vaikka pienet maksaisivatkin enemmän. Escrow tilille menevä summa olisi sitten isompi ja liigalle tulisi palautusta. Nykyinen systeemi on sellainen että pelaajien saama summa on aina se tietty prosentti tuloista.

Todennäköisesti asia liittyy juuri siihen että pelaajat haluavat seurojen olevan stabiileja ja ehkä siihen että haluavat enemmän ikään kuin vaihtoehtoja. Eli että pienetkin voivat tarjota isoja sopimuksia eikä tarvitse välttämättä niihin tiettyihin joukkueisiin lähteä jos haluaa ison sopimuksen. Ehkä myös haluavat että pienillä joukkueilla olisi parempi mahdollisuus pitää joukkueita kasassa jolloin välttämättä menestyksenkään takia ei tarvitse hakeutua isoja palkkoja maksaviin niin herkästi.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
En usko että pelaajilla on varaa tai halua joutua työsulkuun. Onhan siellä toki se 100 pelaajaa, jotka löytävät pelipaikan KHL, Elitserien, SM-Liiga, NAL, DEL linjalta, mutta valtaosa joutuu kuitinkin istumaan kotonaan ja katselemaan kun sopimusvuotta kuluu hukkaan, mutta palkkashekkejä ei näy.
Elitserien ei kait ainakaan salli NHL pelaajien peluutusta, jos pelaavat pitaa pelata kausi loppuun asti
Itselleni ei oikein käy ymmärrykseen, että miten pelaajat edes voisivat tienata yli 50% liigan HRR-tuloista. Eihän missään muussakaan työpaikassa duunarit tule sanomaan, että heidän yhteenlaskettu palkkansa pitää olla x-määrä firman tuotosta. Kyllä se on omistaja ja pomo joka kertoo paljonko maksaa ja sillä selvä.
Kylla sama patee ihan "normaaleilla" tyomarkkinoilla, esim. jos tehdaan atk konsulentti hommia, niin joku 60/40 on tyypillinen jako (duunari/tyonantaja), joskus enemmankin duunarille, riippuu tuntihinnan suuruudesta, kysynta vs. tarjonta.

JOL
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Minulle ainakin tuosta pelaajien vaatimuksesta tukea enemmän pieniä seuroja heräsi niinkin yksinkertainen ajatus kuin eripuran kylväminen omistajien välille. Työsulun pidentyessä pienemmät seurat tekevät persnettoa, joka tuntuu helpommin kukkarossa kuin rikkailla seuroilla. Rikkailla seuroilla maksukyky kun on aivan toista luokkaa, kun bisnes pyörii voitollisena vuodesta toiseen menestyksestä riippumatta. Seurojen omistajat ovat sekalaista sakkia, eivätkä pienet seurat varmasti halua bisneksensä olevan jäissä koko vuoden. Ehdottamalla myönnytyksiä pienille seuroille pelaajat saavat heidät pohtimaan työsulun järkevyyttä, koska varmasti itsekin ottavat mielellään näissä tulonjaoissa tulevat dollarit vastaan.

En usko pelaajia välttämättä loppujen lopuksi paljoakaan kiinnostavan kuinka Columbuksella tai Nashvillellä menee, kunhan hyvin maksavia seuroja on riittävästi. Toki tämä nyt on vain omaa spekulaatiota, ja voin olla täysin väärässä. Mutta tällaisia ajatuksia nyt omalta osaltani.
 
En usko pelaajia välttämättä loppujen lopuksi paljoakaan kiinnostavan kuinka Columbuksella tai Nashvillellä menee, kunhan hyvin maksavia seuroja on riittävästi. Toki tämä nyt on vain omaa spekulaatiota, ja voin olla täysin väärässä. Mutta tällaisia ajatuksia nyt omalta osaltani.

Ja oletkin täysin väärässä. On parempi pelaajille että työpaikkoja on 30 NHLssä kun että niitä on 10.
Palkkakaton tuoma rajoitus pakottaa tähtien jakautumisen eri joukkueisiin, joka pakottaa pelaajat ajattelemaan sitä faktaa, että on positiivinen asia, että kaikilla on taloudellisessa mielessä vahvat lähtökohdat voittaa SC.

Loppujen lopuksi pelaajat pelaavat koska rakastavat lajia ja rakastavat voittamista, ei koska he tienaavat fyrkkaa.
Näin on, koska ilman tuota rakkautta, ei nousta tuollaiselle tasolle jolla pelataan NHL:ssä.
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Ja oletkin täysin väärässä. On parempi pelaajille että työpaikkoja on 30 NHLssä kun että niitä on 10.
Palkkakaton tuoma rajoitus pakottaa tähtien jakautumisen eri joukkueisiin, joka pakottaa pelaajat ajattelemaan sitä faktaa, että on positiivinen asia, että kaikilla on taloudellisessa mielessä vahvat lähtökohdat voittaa SC.

Mutta onko tuo 10 joukkuetta mainitsemani riittävästi? Otetaan esimerkiksi 20 seuraa, siinä on vara valita ja silti Columbus jää ulkopuolelle. Moniko seura pyörii tällä hetkellä ja nykyisellä tulonjaolla voitollisesti? Luku taitaa pyöriä yli 20 joukkueessa. Herää kysymys onko sillä pelaajille merkitystä, jos ne pari jengiä tekee tappiota, en usko. Nykyinen tilannehan on varsin hyvä, NHL-bisnes kokonaisuudessaan kukoistaa (oman käsitykseni mukaan) varsin hyvin, mitä nyt viiden vuoden välein jätetään kausi osittain tai kokonaan pelaamatta.

Tuosta rakkaudesta lajiin olet kyllä täysin oikeassa, mutta kyllä rahallakin oma merkityksensä on.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->10:een joukkueeseen mahtuu reilut parisataa ammattilaispelaajaa ja vaikka nyt otettaisiin ne liigan heikoimmin pärjäävät kymmenen joukkuetta, ne maksavat palkkoja kuitenkin puolisen miljardia. Kyllä sillä on pelaajille väliä.

edit: jos multa kysytään, niin pelaajat ovat tuossa seurojen tulonjaossa oikeassa. Jos NHL haluaa vallata aavikon ja preeriat, niin se vaatii pitkäjänteisyyttä ja siten ollen myös sitoutumista reippaampaan tulonjakoon seurojen kesken. Ei voida vain perustaa ja siirtää aurinkorannoille joukkueita ja sitten kitistä pelaajien palkoista, kun homma tuottaa tappiota. Jos reippaampaan tulonjakoon ei suostuta, pelaajilla tulee mielestäni palkkakaton sisätävän CBA:n myötä olla sanavaltaa siihen missä pelataan. Eli että pelataan siellä, missä rahaa on tehtävissä ilman kymmenien vuosien markkinointiponnisteluja ja persneton tekoa. Hamilton, Quebec, Seattle jne.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Luxury tax on ihan perseesta. Kysykaa vaikka George Steibrennerilta, joka maksoi miljardeja muille organisaatioille, mutta sen sijaan, etta nama organisaatiot olisivat laittaneet Yankeesilta saamansa rahat joukkueensa parantamiseen niin menivat ne rahat aina omistajien taskuun ja niilla ostettiin sitten lisaa veneita ja autoja. Ideanahan se on ihan hyva, mutta pitaisi viela pystya varmistamaan, etta ne rikkailta "koyhille" menevat rahat kaytetaan sitten varmasti joukkueeseen tai muuten organisaation tasapainoittamiseen eika omistajan tyttaren 16th syntymapaivajuhliin.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
...mutta pitaisi viela pystya varmistamaan, etta ne rikkailta "koyhille" menevat rahat kaytetaan sitten varmasti joukkueeseen tai muuten organisaation tasapainoittamiseen eika omistajan tyttaren 16th syntymapaivajuhliin.

Sidotaan tuki palkkalattiaan, eli mitä suurempi tulonjako, sitä korkeampi palkkalattia. Ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Mä en oikeasti ymmärrä, miten tästä työehtosopimuksesta on onnistuttu tekemään näin vaikea asia. Molemmilla osapuolilla on yhteiset intressit tehdä rahaa ja sitä tehdään hyvällä tuotteella. Hyvä tuote syntyy mm. kilpailua tasoittamalla ja siihen liittyy draftit, UFA -iät ja palkkakatot. Pelaajat ovat tulleet näillä työmarkkinoiden vapautta rajoittavilla säännöillä jo nyt aika paljon vastaan tuotteen kehittämisessä. Omistajien olisi aika tulla myös.

Nähdäkseni vastaantuloon liittyy keskeisesti tällä kertaa se, missä bisnestä tehdään ja roikotetaanko näitä yhteisiä tuloja syöviä murheenkryynejä puoliväkisin mukana, vaikka vaihtoehtoja olisi. Jos NHL ja omistajat haluavat suuria, seksikkäitä, mutta täysin jääkiekkoperiferiaa olevia kaupunkeja NHL-kartalle, ja näin he ovat halunneet, niin minun mielestäni se ei ole enää pelaajien vastuulla maksaa sitä. Phoenix Hamiltoniin ja pari muuta etelän seuraa rajan pohjoispuolelle tai sen tuntumaan, niin se on helposti kymmenen prosentin kasvu liigan kokonaistuloihin. Winwinwin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Neuvottelut tuntuvat etenevän. Fehr tapasi tänään omistajapuolta ja sai ilmeisesti uuden(?) ehdotuksen CBA:sta. NHLPA on puntaroinut tätä, jonka jälkeen NHL/NHLPA pitivät taas 45 minuutin kokouksen. Lähteenä Aaron Wardin Twitter.

Mitään tietoa ei ole tullut vielä ulos, mutta pientä positiivista virettä tuntuu olevan ilmassa jo ainoastaan sen takia, että NHLPA edes tutustui ehdotukseen ja menivät jatkopalaveriin vielä saman tien.

edit. Pelaajayhdistys ja liiga tapaavat taas huomenna. Fehrin kommentit ehdotuksesta:
"it's different in some respects from original proposal"
"don't feel better or worse about it"

Eli ilmeisesti jalat maassa vielä. Twitter-lähteiden mukaan omistajat olisivat tulleet tulonjakokysymyksessä "minimaalisesti" vastaan, eli varmaan sen prosentit tai korkeintaan kaksi.

Toki nyt on vielä elokuu, aikaa on vielä muutama viikko ilman että edes kausi alkaa, joten ei varmaan ollut odotettavissakaan että liiga löisi "viimeistä" tarjousta vielä pöytään.
 
Viimeksi muokattu:

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Omistajien uudesta ehdotuksesta tihkuu tietoa pikkuhiljaa läpi illan.
Dreger twiittaa, että omistajat ehdottavat uutta kuuden vuoden sopimusta, jossa pelaajien osuus (HRR) vaihtelee seuraavasti: 2012/13 - 51.6% 2013/14 - 50.5% 2014/15 - 49.6% 2015/16 - 50% 2016/17 - 50% 2017/18 - 50%.

Bettman on sitä mieltä, että raha-asioissa ollaan päästy lähemmäs yhteisymmärrystä, mikä kuulostaa toki lupaavalta. Liian kaukana tässä kuitenkin oltaneen jotta kausi saadaan ajallaan aloitettua.

E: Dreger twiittaa myös tietoa ehdotukseen sisältyvästä palkkakatosta: 2012/13 - $58M 2013/14 -$60M. 2014/15-$62M. 2015/16-$64.2M. 2016/17 - $67.6M 2017/18 - $71.1M.

Cap nousisi siis kuuden vuoden aikana runsaat $12 M. Hankalahan capia on laskea ensi kaudeksi 58 miljoonaan, kuin noin puolet joukkueista on jo nyt sen yli.

EE: Tuossa vielä artikkelin muodossa ehdotuksen tärkeimmät luvut: NHL offer calls for eventual drop to 50-50 share – USATODAY.com
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jos nyt ollaan jo 50/50:ssä, niin kyllähän tämä toiveita herättää ainakin minulla. Kuten jo pitkän aikaa ollaan haisteltu, puolet ja puolet oli todennäköisesti se tavoite, joka omistajapuolella on ollut alusta saakka. Sen sijaan palkkakaton hakkaaminen alaspäin tässä vaiheessa kesää (syksyä) on varmasti vaikea paikka tietyille seuroilla.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Sen sijaan palkkakaton hakkaaminen alaspäin tässä vaiheessa kesää (syksyä) on varmasti vaikea paikka tietyille seuroilla.

Samaa olen pähkäillyt itsekin päissäni, että miten palkkakaton alentaminen käytännössä toteutettaisiin enää tässä vaiheessa? Aika kohtuuttomasti siinä rangaistaisiin joukkueita jotka ovat jo tällä hetkellä palkkojen kanssa tapissa. Voisi tulla aikamoinen kalliiden pelaajien alennusmyynti eteen. Mieluummin katon alas hilaamisessa pitäisi olla siirtymäaika tai vastaavaa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Mielestäni muutenkin, kun kauden alku on viivästymässä, niin olisi pitänyt jättää tämänkauden katto siihen, mitä se nyt on. Pelaajien puolelta on todella kumma juttu jos ei tuo jako tule kelpaamaan. 50/50 on optimi kaikille osapuolille. Mikähän näiden tulokassopparien ym. tilanne on nyt? Onko NHL luopunut niistä vai vieläkö nekin hiertää ja pahasti?
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään pitäisi olla joku puhelintapaaminen 5.30 pm EST. Aaron näyttää tietävän paljonkin tilanteesta ja kaukana ovat yhteisymmärryksestä. Lähde Twitter Aaron Ward
 
Viimeksi muokattu:

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Niin ongelmahan tuossa 50/50 jaossa on se, että kun NBA:ssa se on koko kakusta. Niin NHL:ssä se on HRR:stä, eli hockey related revenuesta. Joidenkin lähteiden mukaan, kun muut tulot otetaan huomioon tuo todellinen jako on jo nyt 50/50. Ei välttämättä kannata naulita omaa kantaansa vahvasti tuon 50/50 jaon mukaan. Asia on mutkikas ja tuo HRR ja sen määrittely sotkevat sitä entisestään.
 

ipaz

Jäsen
Asia on mutkikas ja tuo HRR ja sen määrittely sotkevat sitä entisestään.

Tuo HRR onkin se asia, joka omistajien ja pelaajien pitää saada sovittua siten ettei siinä ole tulkinnan varaan. Tai sitten unohtaa se kokonaan ja keksiä joku muu jakosuhde kaikista tuloista. En tiedä onko se NBA:ssakaan "ihan niin yksinkertaista" että kaikki tulot jaetaan kylmästi puoliksi, vai että onko sielläkin jotain tuloja seuroille, jotka ns. eivät pelaajille kuulu. Nuo joukkueet tuolla Amerikassa ovat sen verran suuria liiketoimintoja satoine työntekijöineen, monesti omine halleineen ja oheisliiketoimintoineen, että ainakin minusta kuulostaa oudolta jos NBA-pelaajat saavat 50% aivan kaikista tuloista.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Niin ongelmahan tuossa 50/50 jaossa on se, että kun NBA:ssa se on koko kakusta.

Mistä koko kakusta? En ole jaksanut NBA työehtosopimusta lukea mutta kai sielläkin on jollain tavalla määritelty ne tulot mitkä jaetaan, se voi olla että määrittely on laajempi mikä NHL:ssä on ollut mutta en tiedä kuinka hyvin "koko kakku" kuvaa tilannetta.

Urheilujoukkueilla ei kai lähtökohtaisesti muita tuloja olen kuin siihen nimenomaiseen urheiluun liittyviä tuloja ole. Niillä organisaatiolla jotka joukkueita omistavat, tai halliyhtiöillä ynnä muilla, mahdollisesti on, mutta tuskin NBA:n pelaajatkaan saavat tuloja esimerkiksi organisaatioon kuuluvan kaapeliyhtiön liikevaihdosta.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Clearyn mietteitä uusimmasta ehdotuksesta. Hän on ollut mukana suht tiiviisti, ja ollut parissa kokouksessa.

NHL commissioner Gary Bettman declared this week that the league's second proposal for a new collective bargaining agreement was “significant,'' with “meaningful movement'' from its original offer.

Players disagree.
“It (the proposal) was a pig with lipstick on, instead of a pig,'' Detroit Red Wings forward Danny Cleary said on Thursday.


The owners and players do not appear to have closed the gap much.
The league's latest proposal called for revenues to be split 50-50 over the final three years of the six-year deal. However, the NHLPA said players would get 46 percent based on how it defines hockey-related revenue. Under the current CBA, players receive 57 percent. The league proposed they get 43 percent in its initial offer, which Cleary said was “ridiculous, in the players' minds.''

Cleary, however, said he hasn't abandoned hope of saving the full season.
“There's still time,'' Cleary said. “No one wants a lockout. The money that will be lost for everyone will be astronomical. A lot of people at Joe Louis Arena I know personally could be laid off. That's one side no one thinks about.''

Said Abdelkader: “We know Sept. 15 is coming up. I don't think anyone is panicking. The sides are still apart, but we've still got some time. Hopefully, we can get something done before opening night (Oct. 12). We still got a lot of time to hash things out. I think there's still a lot of optimism that something can get done.''
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kun on jäänyt asian seuraaminen vain lähes tämän ketjun varaan, niin olisi kiva tietää että missä nyt mennään? Yritetäänkö enää edes tuota 15. päivää pitää deadlinena? Onko jo selvää että kausi ei ala ajallaan? Onko jengeillä mitään leirityksiä jos asia on epäselvä pitempään?

Taisin lukea jonkun pelaajan haastattelusta, että jos kauden alku venyy uudenvuoden yli ja siitä ilmoitetaan ajoissa niin alkaa hakemaan paikkaa Euroopasta. Voisiko jotkut hätähousut aloittaa jo aikasemmin Euroopan kentillä?

On se kumma ettei aikuiset miehet (ja/tai naiset) saa sovittua penneistään tarpeeksi ajoissa! Tekisivät yötäpäivää hommia!
 

Crazy Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins & Winnipeg Jets
On se kumma ettei aikuiset miehet (ja/tai naiset) saa sovittua penneistään tarpeeksi ajoissa! Tekisivät yötäpäivää hommia!

Varmasti tekisivät, jos niitä pennejä tulisi enemmän (vertaa huippupelaajien palkkoihin). Millä muulla luulet, että homma pyörii. Hyvällä tahdollako? Hyvällä tahdolla yötä päivää hikisissä kokouksissa kravatti kuristusrusetilla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös