TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 791 350
  • 3 873

Matick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Kärpät
Huomautuksena muuten tuosta, että ennen viimeistä Dany kohtausta aikaa oli taas kulunut reippaasti, sillä hänen laivastossaan olivat mukana jo Dornen ja Tyrellien laivat. Jäi itseltänikin huomaamatta.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Winds of Winter. Talvi on viimeinkin tulossa.

Kausi alkaakin pitkällä näytöksellä Kuninkaansatamasta kun Baelorin septissä valmistaudutaan Loras Tyrellin ja Cersein oikeudenkäynteihin. Tässä vaiheessa kuitenkin käy selväksi Cersein masterplan: Pycelle päästetään ensin päiviltään, Loraksen oikeudenkäynti mennään läpi ja lopulta Margaery arvaa että jotain on tulossa. Pikkulinnut kuitenkin estävät ihmisten pakenemisen septistä ja KABOOM! Cersein loput Kuninkaansatamassa olevat vastustajat paistuvat hengiltä. Lisäksi septa Unella oli päätynyt Cersein vangiksi ja lopulta saamaan kohtelua Vuorelta. Qyburn käytti omia pikkulintujaan likaisen työn tekijöinä eli puukottamassa Pycellen sekä johdattamassa Lancel ansaa septin alle. Lancelin katse ennen räjähdystä oli vertaansa vailla.

Meereen. Hiukan odotetusti Daario Naharis jää kotimieheksi turvaamaan rauhaa Orjak...Lohikäärmeidenlahdelle. Dany nimitti Tyrionin nyt virallisesti Kourakseen. Dialogi Danyn ja Tyrionin välillä oli mielenkiintoinen. Lisäksi Danyn ajatus liittolaisuuksien hakemisesta avioliiton avulla oli varsin kypsä. Jakson seuraavat tapahtumat jollain lailla pohjustivatkin tätä ajatusta.

Pohjoinen. Jon ja Sansa kävivät luottamusta rakentavan keskustelun. Sansa myös osoitti ettei luota Pikkusormeen, mikä tietenkin on vain järkevää. Onhan kyseessä mies, joka oli masinoimassa Ned Starkin teloitukseen johtanutta pidätystä. Jon yritti koota Pohjoisen lordeja tuekseen mutta viimeisen niitin tälle antoi kaikkien rakastama kymmenvuotias sisupussi Lyanna Mormont. Ja pieni muistutus Cerwynille, Manderlylle sekä Gloverille että ketkä määrää Pohjoisessa tuottikin tulosta: Jon "Valkea Susi" Snow huudettiin yksimielisesti Pohjoisen kuninkaaksi. Uskoisin että Sansa antaa tukensa veljelleen (tai siis serkulleen..) eikä lähde Petyrin kelkkaan. Päinvastoin, Petyr Baelish on jopa hiukan hankalassa asemassa tällä hetkellä sillä tieto Talvivaaran taistelusta vuotaa varmasti Etelään ja Kuninkaansatamaan.

Kaksoset ja Jokimaa. Lannisterit ja Freyt nostivat maljoja yhteistyölle. Jaime hiukan vittuuntui Walderille ja nosti kytkintä. Lopulta Walder sai myös torttua. Ja puukkoa. Tervetuloa Westerosiin, Arya Stark!

Loppuun vielä Tommenin itsemurha ja Cersein nousu kuningattareksi. Huikea musiikki säesti tätä loistavasti ja jouhevasti ohjattua kauden päätösjaksoa. Lisää tällaista!

Spekulaatioita lisää myöhemmin..
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Huiiiikea jakso. What the fuck! Okei joo erikoisuuksia on mutta kun on heitetty rauhallinen looginen tarinankerronta jo muutenkin pois, niin ei sen väliä. Dornenkin juoneen saatiin selvyys, aikasemmin tuntui niin iralliselta kokonaisuudelta, mutta nyt sillekin on tehtävänsä. Cersei flippasi täysin ja päätti kaataa koko uskovaisten kioskin. Siinä samalla meni vähän Tyrelliakin sun muuta ja Tommen oli rohkea ekan kerran elämässään. Ei Sersii enää ollut edes kauhean pahana, taisi tietää että ennustus käy toteen kuitenkin. Noh hän pisti kaikki voimansa sitten kuningatterana olemiseen, sekin oli hupakon toive jo silloin kun nuorena ennustajaeukolle meni. Mustassa asussa ja kruunun kanssa näytti pahalta kuningattarena suoraan Disney tarinoista. Nyt kun mukulatkin on kuollut, niin ei ole enää mitään menetettävää, niin taitaa tulla aika kovaa settiä takapillulta. Mielenkiintoista on nähdä miten Jaime suhtautuu. Euronilla olisi haluja Westeroosin valtiaaksi ja kun veljentytär kerkesi ja Danyn viemään, niin kaippa blondi kelpaa sitten. Itse ainakin loogisesti jo lasken että Euron on Cersein puolella kun mähinät alkaa.

Hienoa nähdä Arya kostamassa. Aika ninja saatana! Jonin menneisyys selvisi ja se olikin se mitä monet uumoili. Mielenkiintoista on nähdä mihin tie vie Jonin osalta. Kyllä tuossa jo Danylle pohdiskeltiin sulhasta ja kaikista pienin kerroin on Jonilla, vaikka sukulainen nyt sitten onkin, tai ehkä just sen takia, Targaryenithän on tuttuja sukurutsareita. Aikamoinen girlpower on nyt päällänsä ja ihan jees sekin.
 

Nick Neim

Jäsen
Aivan järkyttävän kova jakso, ei voi muuta todeta.

Littlefingerillä kusi suunnitelmat ilmeisesti täysin, koska todennäköisesti ainoa motiivi lähteä auttamaan Sansaa oli piparin päälle pääseminen ja pohjoisen hallitsijaksi julistautuminen naimakaupoilla. Noh, siinä ei paljon naimakaupat enää vaikuta, koska Jonista tehtiin yksimielisesti King of the North. Jollei tietysti Petyr mene naimisiin Jonin kanssa.

Nyt Bran tietää Jonin vanhemmat, ja jossain vaiheessahan Branin päästyä muurin tälle puolen asia saadaan koko Westerosiinkin julki. Siinä vaiheessa on kyllä mielenkiintoista nähdä Danyn reaktio elossa olevaan sukulaispoikaan. Eikös Mad Kingin jäljiltä Jon ole perimysjärjestyksessä Danya edellä? Mä olen aika kujalla noista "virallisista" perimysjärjestyksistä. Dany, tämä "oikeudenmukaisen ja reilun" hallitsijan reaktio on mielenkiintoista nähdä, kun tajuaa, että ei ole oikeutettu valtaistuimelle.

Arya tuli meikäläiselle täysin puskista, johtuuko sitten juhannuskrapulasta vai mistä, kun ei millään leikannut. Tuli kyllä vittumaisen hyvä tunne tähän oman kurjuuden keskelle tuosta taposta. Tykkäsin.

Muutenkin aikalailla on kaikki omat ajatukset tänne jo kirjoitettu, mutta täytyhän tuota Cersein rytinää Kuninkaansatamassa vähän hehkuttaa. Odotettua tosin, mutta mahtava temppu silti. Joskin Tommenin ja Margaeryn kuolemat olivat aika odottamattomia.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Nyt Bran tietää Jonin vanhemmat, ja jossain vaiheessahan Branin päästyä muurin tälle puolen asia saadaan koko Westerosiinkin julki. Siinä vaiheessa on kyllä mielenkiintoista nähdä Danyn reaktio elossa olevaan sukulaispoikaan. Eikös Mad Kingin jäljiltä Jon ole perimysjärjestyksessä Danya edellä? Mä olen aika kujalla noista "virallisista" perimysjärjestyksistä. Dany, tämä "oikeudenmukaisen ja reilun" hallitsijan reaktio on mielenkiintoista nähdä, kun tajuaa, että ei ole oikeutettu valtaistuimelle.

Riippuu nyt aika pitkälti siitä olivatko Rhaegar ja Lyanna menneet naimisiin vai eivät ja onko siitä jotain todisteita. Jos eivät niin Jon on edelleen äpärä, eikä ole mukana perimysjärjestyksessä. Jos menivät niin siinä tapauksessa olisi edellä mutta toisaalta Rhaegar oli jo ennestään naimisissa Elia Martellin kanssa. Toisaalta Targaryenit ovat harrastaneet moniavioisuutta aikaisemmin, joten se ei olisi ylläri jos näin olisi käynyt. Tosin luopuivat siitä samalla kun Aegon Valloittaja kääntyi seitsemän uskoon, jotta sai aikoinaan kirkolta legimiteetin vallalleen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Littlefingerillä kusi suunnitelmat ilmeisesti täysin, koska todennäköisesti ainoa motiivi lähteä auttamaan Sansaa oli piparin päälle pääseminen ja pohjoisen hallitsijaksi julistautuminen naimakaupoilla. Noh, siinä ei paljon naimakaupat enää vaikuta, koska Jonista tehtiin yksimielisesti King of the North. Jollei tietysti Petyr mene naimisiin Jonin kanssa.
Pari juttua, jotka tulivat heti mieleen: Littlefinger tietää tai ainakin epäilee, että Jon Snow on Targaryen. Tämä kävi ilmi Lyannan haudalla Winterfellin kryptassa Sansan kanssa keskustellessa. Toinen juttu: Cersei, joka on nyt kuningatar, sanoi "And I know you are a man of your word when I see Sansa Stark's head on a spike".

Mitä jos Littlefingerin suunnitelma etenee kuten aiottua? Cersei antaa King's Landingistä Royal Degreen ja Baelish on warden of the north. Kukaan ei voi vastustaa, sillä Baelish komentaa Westerosin suurinta armeijaa.

Itseäni huolestutti kovin paljon tuo Sansan pieni kateellisuuden ilmestyminen kasvoille, kun Bannerit kailottivat Nortti-Kunkkua. Siinä on Littlefingerillä mahdollisuus kusta pohjoisen muroihin ihan tosissaan.

Jakso oli kyllä varsin hyvä, joskaan ei aivan yhtä tyydyttävä kuin edellinen. Jonathan Pryce, Lena Headey, Maisie Williams ja Sophie Turner ovat aivan käsittämättömän hyviä näyttelijöitä. Nyt myös Nikolai Coster-Waldau veti oman GoT-historiansa parhaan suorituksen. Ne on ne pienet ilmeet. Lisäksi se pikkuleidi Bear Islandilta on aivan huikea! Toivottavasti saa olla mukana sarjan loppuun saakka!

Jos pitää veikkailla seiskakaudelle tapahtumia, niin minä veikkaan Jaimen lähtevän Lannister-armeijan kanssa kohti Westerlandsia aivan viime hetkellä ennen Martell-Tyrell-Greyjoy-Tarrgaryen-liittouman iskua King's Landingiin. Se jättäisi Cersein pulaan entistä pahemmin, eikä Jaimen tarvitsisi toistaa itseään tökkimällä Mad Queenia takaapäin, siis teräaseella.

Houndilta ja Aryalta odotan paljon, samoin Night's Kingiltä. Ja mitä tekee Euron? Varmaan monenlaista, mutta viimeisenä tekonaan todennäköisesti liekehtii. Voisikohan Yara lennellä loharilla..?
 

A Siente

Jäsen
Ilmeisesti Jonin oikeat vanhemmat olisi jo pitänyt tajuta sarjan jaksoista, mutta itseltä meni hieman ohi. Voi olla että oli liian pitkä väli noiden asioiden ilmaantumisessa sarjassa, jotta olisin osannut yhdistellä. Targaryenia en vaan saa yhdistettyä Joniin millään tavalla. Pitää vissiin katsella uudestaan jaksoja, jos sieltä on välistä unohtunut jotain.

Heittämällä paras jakso pitkään aikaan. Tuli sopivasti yllätyksiä oikealta ja vasemmalta. Tommenin itsari oli aika kylmänviileä ratkaisu, siinä ei kovin kauaa aikaa tuhlattu. Oli muuten tunnelma erittäin kohdallaan läpi jakson. Harmi vaan että kaudet loppuvat aina aivan liian nopeasti.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, olipa hieno jakso ja nautinnollista katsottavaa! Kaikille "kritisointi on vain muotia" -lässyttäjille terveisiä, että tällaisista jaksoista on helppo pitää olipa sarja miten suosittu tahansa!

Tämä oli omissa papereissani noin sata kertaa parempi kuin edellinen mättöjakso. Jo ensimmäiset minuutit olivat lähes kylmiä väreitä aiheuttavia. Upeaa keskittymistä nyansseihin ja yksityiskohtiin ja tämmöisen seassa ei mikään jaksanut häiritäkään. Pitkästä aikaa oli aidosti todella minuun vaikuttavaa GOT:ia, ja sarja näytti vielä suuruutensa. Tällaisella tekemisellä ei tosiaan vain "hyvä sarja muiden joukossa", kuten olen kommentoinut aiempien jaksojen perusteella.

Eipä herkullisempaan kohtaan voisi jättää uuden kauden odottelua.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ilmeisesti Jonin oikeat vanhemmat olisi jo pitänyt tajuta sarjan jaksoista, mutta itseltä meni hieman ohi. Voi olla että oli liian pitkä väli noiden asioiden ilmaantumisessa sarjassa, jotta olisin osannut yhdistellä. Targaryenia en vaan saa yhdistettyä Joniin millään tavalla. Pitää vissiin katsella uudestaan jaksoja, jos sieltä on välistä unohtunut jotain.

Eihän tuota nyt ole sarjassa tai kirjoissakaan kovin vahvasti vihjailtu, ja kaikki vihjeet lähinnä epäsuoria. Sarjassa oikeastaan vasta viime ja tällä kaudella on jotain vihjeitä tullut, enemmän ehkä siihen suuntaan ettei tuo ns. virallinen selitys pidä välttämättä paikkaansa. Kirjoissa tosin suuri osa vihjeistä oli jo ekassa kirjassa, mutta ne jätettiin pois sarjasta. Näitä teorioita on ollut jo siitä asti kun ensimmäinen kirja julkaistiin 20 vuotta sitten ja sinänsähän internet on pilannut tämänkin paljastuksen. Voisin väittää, että ehkä 10% kirjan lukijoista on tajunneet nuo vihjeet, loput sitten lukeneet nettifoorumeilta ja funtsineet, että tuohan voi pitääkin paikkansa ja osa sitten lähtenyt julistamaan tietoaan muille nettifoorumeille tai eri nettijuttujen ja faceboo-päivitysten kommentteihin.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Arya tuli kyllä täydellisesti puskista. Vasta naamatemppu herätti tajuamaan, mistä oli kyse. Ensimmäistä kertaa koskaan kävi mielessä, että teleporttailu tässä sarjassa häiritsee, mutta samantien tajusin, että vähän aiemmin kaupassakäyntikin oli minulle tuskaista juhannuksen jälkeen. Voi olla vähän pitkät piuhat tällä hetkellä.

Atomipommi oli hienosti tehty. Ei tullut ihan puskista, mikä söi shokkiarvotehoa, mutta muuten oli eeppinen nostatus kohti vääjäämätöntä tuhoa. Tommenin itsemurhan osasi kyllä arvata ekasta "katson kaukaisuuteen monttu auki"-kuvasta. Siinä meni ne ainoat asiat, mistä poika oli täpöllä kiinnostunut: vaimo ja uskonto. Ei jäänyt kuin kuninkuus, josta hän ei pitänyt.

Cersei tulee olemaan se uusi täyssekopää vikoilla kausilla. Hyvä. Talven tulo tarkoittaa, että ensi kaudella Pohjoisessa on Resident Evil meininki, ja King's Landingiin hyökätään vain yhdestä suunnasta.

Meni pikkaisen ohi, mistä hitosta Margaery arvasi/aavisti Cersein suunnitelmat jo monta jaksoa sitten? Mummelin lähetti turvaan, veljen yritti juonitella Ylivarpusta manipuloimalla pois tulilinjalta ja niin edelleen. Ehkä ihan hyvä, että jäi epäselväksi, tarjosiko hän Cerseille tilaisuuden vai aavistiko Cersein aikomukset. Heti Margaeryä kuitenkin järkytti, kun huomasi, että pois ei pääse ennen kuin pamahtaa.

Mielestäni sarja jätti myös Jonin isän henkilöllisyyden avoimeksi korvaan kuiskuttelulla. Vai puhutaanko täällä varmistuksesta sen takia, että kaikkihan sen on jo spekuloineet/tienneet hyvän aikaa? Vai menikö joku vinkki ohi?
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Mielestäni sarja jätti myös Jonin isän henkilöllisyyden avoimeksi korvaan kuiskuttelulla. Vai puhutaanko täällä varmistuksesta sen takia, että kaikkihan sen on jo spekuloineet/tienneet hyvän aikaa? Vai menikö joku vinkki ohi?

Mietinpä samaa, että mennäänkö spoilereiden puolelle kun puhutaan Jonin isästä varmana tapauksena. Vai onko kenties aikaisemmilla kausilla kerrottu esim. Targaryenin raiskanneen/muuten vaan maanneen Lyannan kanssa? Mulla on ainakin kirjoja lukemattomana jäänyt tosi paljon ensimmäisten kausien asioita unohduksiin.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tässä on joku tehnyt hyvä kuvakollaasin ekan kauden vihjeistä koskien näitä juttuja yhdistettynä uusimman jakson paljastukseen:
"Promise me, Ned." - A look at Ned, Rob, Jon, and his mother - Album on Imgur
(imgur.com)

Ns. virallinen totuus on ollut, että Rhaegar kidnappasi Lyannan ja vei tuonne torniin, raiskasi ja lopulta tappoi hänet tai jätti kuolemaan. Kuitenkin monesti on vihjattu ettei tämä oikein sovi Rhaegarin persoonaan muuten, pl. Robert kaikilla on hänestä lähinnä vain positiivista sanottavaa.
 

Nick Neim

Jäsen
Eikös Littlefinger Sansalle kertonut, että Rhaegar valitsi tämän tädin Lyannan ja rakasti tätä, siellä kun keskustelivat Lyannan haudan äärellä? Mä en ole kirjoissa vasta kuin tokassa, joten sitten muistan näistä internetspekulaatioista väärin jos muistan. Olen pahoillani siitä, jos tuli spoilattua, mutta mielestäni tuota jo sarjassakin käsiteltiin.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Meni pikkaisen ohi, mistä hitosta Margaery arvasi/aavisti Cersein suunnitelmat jo monta jaksoa sitten? Mummelin lähetti turvaan, veljen yritti juonitella Ylivarpusta manipuloimalla pois tulilinjalta ja niin edelleen. Ehkä ihan hyvä, että jäi epäselväksi, tarjosiko hän Cerseille tilaisuuden vai aavistiko Cersein aikomukset. Heti Margaeryä kuitenkin järkytti, kun huomasi, että pois ei pääse ennen kuin pamahtaa.

Mielestäni sarja jätti myös Jonin isän henkilöllisyyden avoimeksi korvaan kuiskuttelulla. Vai puhutaanko täällä varmistuksesta sen takia, että kaikkihan sen on jo spekuloineet/tienneet hyvän aikaa? Vai menikö joku vinkki ohi?

Tuskin Margaery Cersein suunnitelmista oli millään tavalla käryllä ennen kuin oli liian myöhäistä. Olennan hän lähetti turvaan Ylivarpusen kanssa keskusteltuaan, pelkäsi siis uhkaa hänen hengelleen aivan toiselta taholta kuin Cersei.

Jonin isän henkilöllisyys ei täysin tässä varmistunut, mutta jo ihan sillä faktalla, että Lyannaa&syntymätöntä lasta vartioivat kaksi kuninkaankaartilaista, voidaan olettaa isän olevan kuningassukua. Suurella todennäköisyydellä Rhaegar, pienemmällä itse mad king.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meni pikkaisen ohi, mistä hitosta Margaery arvasi/aavisti Cersein suunnitelmat jo monta jaksoa sitten?

Ei hän niitä tarkalleen ottaen aavistanutkaan, kunhan oli taitava lukemaan ihmisiä ja nähnyt Cersein todellisen luonnon jo aikoja sitten. Ja kuten tuossa edellä todetaan, kaikki varotoimet tuskin olivatkaan Cerseita vastaan suunnattuja.

Mielestäni sarja jätti myös Jonin isän henkilöllisyyden avoimeksi korvaan kuiskuttelulla. Vai puhutaanko täällä varmistuksesta sen takia, että kaikkihan sen on jo spekuloineet/tienneet hyvän aikaa? Vai menikö joku vinkki ohi?

Ei mennyt vinkki ohi kuin siltä osin että Ned ei ollutkaan isä. Loppu on sitten kirjoihin pohjautvaa spekulaatiota joka on jo ehtinyt muuttua puolitotuudeksi.
 

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olipahan jakso ei jaksa mistään Varyksen teleporttailuista yms. valittaa. Ei tuo Tommenin itsemurha tuntunut oikein miltään kaiken tuon jälkeen mitä alussa tapahtui.Tuo wildfire temppu ei täysin yllättänyt, mutta en osannut odottaa että lähes kaikki KL:n hahmot tapettaisiin kerralla. Sand Snakkien paras jakso, ja täysin QOT:n ansiosta.

Pohjoisessa uusi kuningas. Jotain Sansa vs Jon asetelmaa luodaan, mutta luulen että Sansa vie LF:ä 100-0 ja on uskollinen Jonille. Toinen mielenkiintoinen pari on Jaime ja Cersei. Ei varmaan kauaa jaksa Jaime katsella siskonsa sekoilua. Olihan se todella mukavaa katsella kun Arya murhaa Walderin ja vielä freypies ai että! Branin ja Benjenin keskustelu muurista ja taioista vain vahvista teoriaa että Bran "päästää" zombit muurin läpi. Sortuuko koko rakennelma vai mitä lie tapahtuu. Jonin vanhemmista ei tv:n osalta ole paljoa pohdittu ennen näitä Branin näkyjä.

Meni pikkaisen ohi, mistä hitosta Margaery arvasi/aavisti Cersein suunnitelmat jo monta jaksoa sitten? Mummelin lähetti turvaan, veljen yritti juonitella Ylivarpusta manipuloimalla pois tulilinjalta ja niin edelleen. Ehkä ihan hyvä, että jäi epäselväksi, tarjosiko hän Cerseille tilaisuuden vai aavistiko Cersein aikomukset. Heti Margaeryä kuitenkin järkytti, kun huomasi, että pois ei pääse ennen kuin pamahtaa.
Itse luulisin että ei tiennyt tarkalleen mitä Cersei suunnitteli, mutta oli tietoinen ettei Cersei aikonut mitään tunnustaa ja tekisi kaikkensa, jotta asiat eivät päätyisi tuohon oikeudenkäyntiin asti. Myöhemmin sitten tuolla veljensä oikeudenkäynnissä aavisti, että jokin on pielessä kun ei ollut Tommenia ja Cerseitä paikalla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka kirjat lukeneena pitäisi ilmeisesti sarjaa haukkua, niin olihan toi uusin jakso ihan huikea. Huh. Mielestäni sarjan paras jakso tähän asti. Paras kohtaus oli toki Aryan näyttävä paluu. Nyt täytyy vaan miettiä, että miten sitä jaksaa vajaan vuoden taas odottaa.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Olipahan jakso ei jaksa mistään Varyksen teleporttailuista yms. valittaa.
Jos tästä haluaisi valittaa, niin pikemminkin täytyisi osoittaa syyttävällä sormella jakson leikkaajaa. Tuossa Varyksen Dorne-kohtauksen ja laivakohtauksen välillä saattoi aikaa kulua tyyliin vuosi. Varys kävi hoitamassa lisää laivoja liittolaisilta ja palasi takaisin. Danyn kuvioiden jankkaamisesta paikallaan on valitettu koko kausi, niin en ainakaan itse jaksa ymmärtää miksi nyt sitten syytetään "teleporttaamisesta" kun Danyn tarina alkaa vihdoin nytkähtää eteenpäin. Olisihan tuohonkin Varyksen siirtymiseen saanut kulumaan vaikka kokonaisen tuotantokauden, mutta se nyt ei enää tässä vaiheessa olisi ollut järkevää. Hyvä kun tuo Varysin paluu nähtiin jakson viimeisessä kohtauksessa, eikä esim. puolivälissä jaksoa, olisi saattanut hämmentää enemmän.

Pohjoisessa uusi kuningas. Jotain Sansa vs Jon asetelmaa luodaan, mutta luulen että Sansa vie LF:ä 100-0 ja on uskollinen Jonille.
Veikkaan itse, että Jon lähtee jossain vaiheessa myllyttämään King´s Landingiin, ehkä sen jälkeen kun on saanut kuulla Danyn rantautumisesta sinne. Tosin olisi hölmöä häneltä lähteä tuonne sotimaan, kun tuntuu olevan kutakuinkin ainoita, jotka tiedostavat todellisen uhan. Toinen vaihtoehto siis olisi, että Jon lähtee muurille sotimaan eläviä kuolleita vastaan ja tällä aikaa Sansa saa Pohjoisen haltuunsa. Sitten jossain vaiheessa Dany tulee käärmeineen pelastamaan Jonin ja kumppanit pinteestä viimeisen kauden toiseksi viimeisessä jaksossa. Happy end saadaan kun koko sarjan viimeisessä kohtauksessa aurinko alkaa vihdoin talven jälkeen pilkottamaan taivaalta jne.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Pari muuta pikkujuttua jaksosta:

- Se intron alussa pyörivä metallihässäkkä, joka toimii aurinko siinä, roikkui tuolla citadelin katossa. Ilmeisesti vuodenaikaa ilmoittava härpäke tai muu vastaava.

- Briannen ja Podin poissaolo jaksosta vahvistaa epäilykseni: soutuvene on ainoa liikkumistapa jossa ei ole teleportti ominaisuutta. Lisäkysymyksiä voi kysyä Gendryltä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Olipahan jakso ei jaksa mistään Varyksen teleporttailuista yms. valittaa.

Joo nuo on pikkujuttuja. Edellisessa jaksossa Wun Wun teleporttasi (ensin se oli parin sadan metrin paasta Jonista keskella Valen hevosmiehia ja 5 sekunnin paasta Jonin rinnalla jahtaamassa Ramsayta) ja Arya taisi myos teleportata tuohon kokkiduuniinsa.

Jakso oli huikea ja petasi asetelmat joka ilmansuunnalla. Cersei istuu iron thronella. Dany on tulossa istumaan siina. Jon Targaryen istuu pohjoisessa ja tuntee kohtuu hyvin hand of the queenin. Sam on oppimassa lisaa Citadelissa.

Talvikin tuli virallisesti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tuosta Jonin isyydestä: On aivan selvää että se on Rhaegar. Jos katsoo vaikkapa vain Littlefingerin, Barristan Selmyn ja King Robertin kohtauksia, käy aivan hyvin selväksi, että Rhaegarilla ja Lyannalla oli suhde. Sitten oli tuo Branin Tower-flashback. Siinähän Ned käy keskustelun tuon Sword of the morningin kanssa:

Ned: Why weren't you there to protect your prince
Dayne: Our prince wanted us here

Niinpä Rhaegar halusi kaksi parasta king's guardilaista vahtimaan Lyannan tornia...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tuosta Jonin isyydestä: On aivan selvää että se on Rhaegar. Jos katsoo vaikkapa vain Littlefingerin, Barristan Selmyn ja King Robertin kohtauksia, käy aivan hyvin selväksi, että Rhaegarilla ja Lyannalla oli suhde. Sitten oli tuo Branin Tower-flashback. Siinähän Ned käy keskustelun tuon Sword of the morningin kanssa:

Ned: Why weren't you there to protect your prince
Dayne: Our prince wanted us here

Niinpä Rhaegar halusi kaksi parasta king's guardilaista vahtimaan Lyannan tornia...

Juu tasta ei ole ollut mitaan epaselvyytta. Robert oli helvetin mustasukkainen koska rakasti Lyannaa ja Lyanna taas oli Rhaegarin heila. Virallinen tarina kertoi raiskauksesta mutta voittajat yleensa kirjoittavat historiankirjat.

Robert olisi tappanut Jonin saman tien jos olisi tiennyt taman olevan Targaryen, siksi Ned veti kunniansa lokaan ja kasvatti omanaan.

Kun Robert halusi tapattaa Dany ja Viserysin, Ned luopui Kaden tittelista koska ei hyvaksynyt sellaista toimintaa, varmasti liippasi turhan lahelta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tommenin kuolemaan suhtautuminen oli vähän karua. Vai oliko äiti sitten todella jo antanut periksi tyystin pojastaan. No, toisaalta, jos poika on kuollut ja jos muutenkin on aikalailla siirtynyt Voiman Pimeälle Puolelle, niin paskaakos siinä itkeskelemään.
Toisaalta Cerseille oli ennustettu, että hän tulee menettämään kaikki kolme lastansa, joten jollain tasolla ehkä oli siihen valmistautunut kyllä. Halusi kuitenkin pitää lapsensa poissa siitä räjäytyksestä, mutta ehkä pojan ratkaisu ei sitten yllättänyt. Cersein mieli nyt on selkeästi täysin pois radaltaan ja voidaan odottaa, että todellinen rautakuningatar nousi valtaistuimelle ja en ihmettelisi, vaikka olisi minkälaista terroria luvassa, kun Cersei enää piittaa kenestäkään (paitsi ehkä Jaimesta.)

Mutta joo hieno jakso. Alku ja loppu parasta. Uudelle pohjoisen kuninkaalle heilaaminen oli ehkä vähän falskia, mutta joo. Alun kohtalokas ja kuolemaa enteilevä viipyilevyys ja taustalla soiva musiikki oli huima kombo. Lopussa sitten taas tuli kylmät väreet kun laivasto viimein lähti purjehtimaan Westerosiin ja lohikäärmeet kiitää taivaalla. Daeneryksellä on melkoinen arsenaali käytössään. Dothrakit ja tahrattomat on sellaisia vastustajia mitä Westerosissa ei olla varmasti totuttu kohtamaan, sen verran raivokkaita ja järjestäytyneitä sotilaita ovat, että voi odottaa länsijoukkojen saavat melkoista kyytiä.

Ihan ehkä yhtä huumaava tunnelma ei ollut mitä edellisjaksossa, mutta tälläistä se on tässä sarjassa pitkälti ollut, että kauden kliimaksijaksot on yleensä ennen finaalia, mutta oli tässä finaalijaksoksi tosi paljon juttuja ja porukkaa lakosi ainakin kiitettävästi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuo lopun laivakohtaus jossa Varys näyttää teleportanneen mantereelta toiselle: siellä on laivoja kolmatta sataa nopeasti kuvan perusteella arvioituna. On itsestään selvää, että aikaa on kulunut ja laivoja on tuotu Westerosin puolelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös