TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 657
  • 1 086

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman sekava mutta kuitenkin loppupeleissä ihan passeli kausi.

Isoissa linjoissa mentiin mielestäni näin:

Dany+liskot kävivät kriisin läpi Mereenissä. Jokohan siitä blondikuningattaresta tulisi ihan oikea hallitsija? Sai sen verran siipeensä+aiemmin kausien oppitunnit. Liskot ovat kohta jo isoja. Niiden kahden muun kohtalo taidettiin jättää auki?

Tyrion+ketä nyt sattuu olemaan partnerina oli helposti kauden parasta antia. Suosikkikääpiö senkun porskuttaa. Veikkaan että tulee olemaan endgamessa aika korkealla. Mielestäni sarjan ainoa 'ketä ei vaan voi listiä'.

Jon Snow ja save the world. Heikosti se alkoi, vahvasti se jatkoi ja mysteerisesti se päättyi. Eihän tuosta muuta voi sanoa. Eddardin jälkeläiset on syntyny vissiin 13pv kun noin karma niitä kiusaa.

Sansa veti mielestäni aika hyvän kauden. Ei ole läheskään niin ärsyttävä kuin mitä oli Red Keepin aikoina. Jokohan tuokin saisi vähän terästä selkärankaansa ja alkaisi näkemään maailman realiteetit hieman paremmin. Reek siinä sivussa tekee katumustyötään. Sansa voisi seuraavaksi käyttää tätä hyväuskoista Greyjoyta niin että selviää ja sitten tyylikkäästi 'this is for the family'- tyylinen tikari selkään. A vot. Ei kai kukaan usko että ne tohon hyppyyn kuolivat?

Arya oli pirun hyvä. Tyrionin jälkeen parasta seurattavaa. Itse miellän homman niin, että Jaqen 'kyllästyi' siihen ettei pikkikilleri saanut otettua sitä lopullista 'no one' askelta ja nyt se sitten otettiin gimman puolesta. Ei kai kukaan usko että se tuohon menehtyi?

Cersei+muut. Kauden komein lopetus ilman muuta ja saihan se paha tavallaan maistaa omaa lääkettään. Draaman kannalta sitä inhaa blondia kuitenkin tarvitaan joten innolla vaan odottelemaan mitä tuo keksii kostoksi. Tommen voisi ehkä kasvaa hieman kassejaan?

Stannis. Luultavasti olen vähemmistössä mutta mä fanitin tätä yrmyä cup contenderia. Harmittaa jos Brianne nyt vei hengen. Eikö Melisandre ennustanut että tuo pettää kaikki mutta lopulta saa haluamansa? En jaksa uskoa että tuohon homma kaatui. Ja jos kaatui niin haistakaa. Stanniksen kaari oli kuitenkin melko mielenkiintoinen ja saavutti eräänlaisen lakipisteensä kun tytär meni liekkeihin. Mutta silti jään kaipaamaan ja toivon pirusti, että Tarthin tart ei vienyt iskuaan loppuun.

- Tyrrellit? Vieläkö tyttö ja sen veli viruu tyrmässä? Mitäs queen of thorns?
- Sam älä tule takaisin ihan heti. Jooko.
- Nyt kun Jon on kolattu niin miten käy Night's Watchin? Siellä taisi kuitenkin olla aika kasa niitä wildlingeja Muurin väärällä puolella ja jos all bets are off niin...
- Pikkusormi? Petyin niin pirusti kun kaveri vain yhtäkkiä...niin minne se päätyi?
- Dorne oli aivan liian ohut. Doran jäi aika pliisuksi lopulta.

Hyvä tästä on jatkaa mutta parannettavaa jäi. Varsinkin 2-4 kausien ollessa perkeleen kovia jätti tämä kausi hieman 'onton' perinnön.
 
Nojoo, sellainen jakso. Kauden parasta antia, vaikka emme pystyneetkään rouvan kanssa päästämään noista ärsyttävyyksistä vielä irti.

Eikö muita häiritse tuo harmaa puluarmeija joka on yhtäkkiä levittäytynyt joka paikkaan ja pystyy vain muutamalla mielehllä mm. pitämään kansan irti alastomasta kuningattaresta ja johdattamaan hänet läpi kaupungin. Jos näiden tirppojen tilalla olisi ollut vaikkapa kaartilaisia, olisivat ihmiset rynnineet voimalla läpi ja ottaneet hengen tältä kaikkien vihaamalta ihmissaastalta. Ärsyttää.

Jonin kuolema on siinä mielessä harmittava, että nyt jos häntä ei herätetä henkiin, ei muurilla ole oikein ketään mielenkiintoista jäljellä. Tuo tappamistyli oli myös siinä mielessä epälooginen, että en jaksa uskoa että kukaan kuolleiden armeijan nähnyt (tai siitä juttuja kuullut) olisi pitänyt Jonin päätöstä pelastaa villit vääränä. Jokaisen yövartijan pitäisi tuossa vaiheessa tietää, ettei heillä ole kuin yksi vihollinen (<- tuo onkin ainut syy minkä hyväksyn tuolle petturuudelle, eli miehet oikeasti ajattelivat, että heillä on paremmat saumat white walkersseja vastaan ilman Jonia, mikä siinäkin mielessä on epäloogista, että mies sattui heiluttelemaan ainutta miekkaa, joka noita paskiaisia pystyi tappamaan).

Oma "pliis säästäkää nämä" TOP-5 lista on tällä hetkellä seuraavanlainen:
1. Tyrion (sarjan paras hahmo/näyttelijä)
2. Arya
3. Daenerys
4. Cersei
5. Little Finger

Tämän kauden päätösfiiliksenä mainittakoon vielä, että taidanpa mennä ostamaan tuon ensimmäisen kirjan, kun nyt alkoi ärsyttämään nämä sarjan jättäneet aukot.
 

ipaz

Jäsen
Toisaalla nousi hyvä pointti esiin. Mitä tapahtui Arys Oakheartille? Eli sarjassa nimettömäksi jäänyt Kingsguardin jäsen, joka lähti Myrcellan mukaan Dorneen vartioimaan tätä.

Se tuli takaisin Kuninkaansatamaan kun oli saanut Myrcella perille. Saatteli Tommenia kun poika halus mennä jutteleen Ylivarpuselle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä odotellessa seuraavaa kautta, niin voisin katsoa kokonaisen tuotantokauden - vaikka jonain "webisodeina" pelkkää Tyrionin ja Varyksen sanailua ja sitä, kuinka (epäilemättä) laittavat Mereenin asiat järjestykseen ja kukistavat ne kultanaamiot.

Aivan loistava tämä duo ja jakson lopussa lyhyt yhteinen kohtaus: ai että kun oli taas mainio!
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Olipahan erikoista nähdä aina niin itsevarma ja tyyni Melisandre noin masentuneena. Taisi käydä uskon päälle, kun huomasi homman menevän täysin käteen. Stannisin toiminnan ymmärrän tuossa tilanteessa täysin. Pitkään ollut pakkomielle saada Talvivaara valloitettua ja nyt, kun tytär poltettiin roviolla, vaimo hirttäytyi metsään ja Melisandre lähti Muurille niin eipä tuossa paljoakaan menetettävää enää ollut. Näytti olevan helpottunut, kun Brienne tuomitsi kuolemaan.

Huh hetken jo ehdin luulla, että Jaqen uhrasi itsensä tuossa Aryan tilanteessa. Ehdottomasti yksi suosikeista joten hyvä, että tuokin oli vain temppu.

Olly.. you fucking prick! Ei se, että tökkäsi tikarilla Lord Commanderia vaan tuo naama ja eleet joka saa kyllä aina ärsyttämään. Jon Snow sai mitä olen aavistellut jo jonkun tovin. Tuolla murhaajien, varkaiden ja raiskaajien joukossa ei paljoa ymmärrystä mihinkään löydy. Katsotaan mitä tuleman pitää, josko Melisandre todella hänet tuosta elvyttäisi kuten Thoros usein tehnyt Beric Dondarrionille. Mielenkiintoista nähdä myös miten villit, etenkin Tormund, ottavat tiedon vastaan Jonin kuolemasta.

Mielestäni kausi oli ihan hyvä vaikkei nyt alkupään kausien tunnelmaan ihan yltänytkään. Eniten jäi Dornen vähäisyys harmittamaan. Jotenkin ehdin jo kuvitella, että olisi tässä kaudessa ollut suuremmassa roolissa mutta kenties ensi kaudella alkaa tapahtumaan varsinkin nyt, kun Ellaria antoi kuoleman suudelman Myrcellalle.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ihan vaan omaksi huvikseni veikkaan etta Melisandre tajusi Stanniksen armeijan karattua etta hanella on vaara jannu, ja ne aiemmat fiilikset Jonista olivat oikeat. Ensi kauden alussa ne laittavat Jonin ruumiin longclaw:n kanssa roviolle kuten tapana on nights watchissa ja kaikkien (paitsi Melisandren) yllatykseksi nuotiosta nousee Jon Targaryen-Stark/Azor Ahai (vai mika se nyt oli) kadessaan entinen longclaw, nykyinen lightbringer. Kuninkaan veressa on voimaa. Sitten se niputtaa kaikki puukotukseen osallistuneet ja lahtee Winterfelliin koska Jon Snown valat nights watchille paattyivat hanen kuolemaansa. Melisandre lahtee tietysti messiin, ja nakee vihdoin ne Boltonien liput palamassa ja itsensa muurilla tepastelemassa. Wildlingit menevat messissa kun ovat nahneet Jonin nousseen roviolta.

Taytyy myohemmin tarkistaa kuinka pahasti menin metsaan.

Sekin jai auki tappoiko Brienne Stanniksen. Vaikutti hiukan silta etta Brienne huomasi etta Stannis halusi kuolla, eika halunnut antaa hanelle sita iloa. Mutta saattoi se tietysti kuollakin, hahmo on jo taysin tuhottu joten ei siita muuta iloa enaa kenellekaan olisi paitsi ehka sotilaana.

Sansa ja Theon nayttivat hyppaavan lumihankeen, tuskin niita viela tapettiin pois, olisivat aika hyodyttomia hahmoja olleet muussa tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Huh... Olipahan finaaliepisodi. Varmaan tästä on jo "kaikki" ehdittykin sanoa. Tämä siis heikoin seasoni vai? :-O

Laskin 5 kuolemaa (pl. toki ne tuhannet sivuhahmot). Viimeisin näistä jätti jotenkin turraksi. En olisi silti uskonut... Vaikka toki se virhe tuli taas tehtyä eli luettua täältä taas spoilausta miten pikkupojalla on roolia, ja joku toinen taisi spekuloida Jon Snow:lla... Jostainhan noihin vihiä on saatu. Mutta aika hienosti rakennettu kohtaus, siinä hehkutti jo Benjen Starkin paluuta... no voi helvetti. :D Martin ei petä..

Stanniksen kuolema tässä eniten riipaisee. Eniten siksi, että miten hitossa tuo kuvio nyt niin äkkiä kävi. Ok sissihyökkäys ja huono sää (heh) verotti miehiä, mutta miten helkutissa vihun armeija oli moninkertainen vaikka setup valmisteltiinkin?! Stanniksen armeijahan oli valtava, suurempi kuin Lannistereilla, ainakin kirjoista saadun kuvan perusteella. Renlyn joukoilla vahvistettuna jne. No joo, toki aika uskottavaa että punaisen noidan ennustukset olivat vähän sinne päin... näinhän sen pitikin mennä. Boltonit on sentään ihan jees porukkaa, joten annetaan heidän jatkaa.

Omissa kokemuksissa tämä menee kyllä kaikkien sarjojen seasonfinaaleissa sinne aivan kärkipäähän. Ehkä vähän ylitungettukin draamaa, mutta toimihan se pirun hienosti. Perhana kun nyt jää vaan odottamaan ensi kautta. Tekisi mieli vaihteeksi lukeakin näitä.

Cersein katharsismainen näytelmä oli kyllä riipaiseva, hyvin elokuvamainen toteutukseltaan. Paljon ihmiset antaa uskonnoille valtaa. Hemmetin hienoa kyllä nähdä king´s guardin uusin jäsen, näin!

Mitäs hittoa Aryalle ja Danylle on käymässä? ! Entä loukkaantuneet Reek ja Sansa? Jouskaritytön kuolema nauratti.

Hyvä kausi, ylivoimaisesti parhaalla finaalilla. Mukavan sekavat fiilikset jatkosta. Voisivat muuten rakentaa näitä kuntohuippuja jatkossa vaikka useampaankin kohtaan kaudella, ettei aina ne yhdeksäs ja kymmenes jakso. Tuottajille vinkiksi.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En olisi silti uskonut... Vaikka toki se virhe tuli taas tehtyä eli luettua täältä taas spoilausta miten pikkupojalla on roolia, ja joku toinen taisi spekuloida Jon Snow:lla... Jostainhan noihin vihiä on saatu.

Mielestani alleviivasivat aika selkeasti sita etta Ollylla oli pahoja mielessa Jonia kohtaan koko ajan, siksi itsekin mietin etta se tekee jotain typeraa ja myrkyttaa tai muuten tappaa Jonin. Se opittiin jo ensimmaisella kaudella etta kukaan ei ole koskematon, mutta myos se on opittu naiden kausien aikana etta kaikki ei pysy kuolleena.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Huh... Olipahan finaaliepisodi. Varmaan tästä on jo "kaikki" ehdittykin sanoa. Tämä siis heikoin seasoni vai? :-O

Laskin 5 kuolemaa (pl. toki ne tuhannet sivuhahmot). Viimeisin näistä jätti jotenkin turraksi. En olisi silti uskonut... Vaikka toki se virhe tuli taas tehtyä eli luettua täältä taas spoilausta miten pikkupojalla on roolia, ja joku toinen taisi spekuloida Jon Snow:lla... Jostainhan noihin vihiä on saatu. Mutta aika hienosti rakennettu kohtaus, siinä hehkutti jo Benjen Starkin paluuta... no voi helvetti. :D Martin ei petä..

Tässä tapauksessa taitaa mennä enemmän sarjan tekijäkaksikon piikkiin kuin Martinin koska kirjoissa tuo puukotuskohtaus oli huomattavan erilainen. Tuota pikkupojan roolia on kyllä alleviivattu aika vahvasti koko kauden kun on sen verran monta kertaa näytetty katsovan vihaisesti Jonia.
Jännästi muuten osasivat luoda hypeä kun tyyliin paria päivää ennen finaalia vuosi jostain jakson "previously on" -pätkä jossa näkyi Benjen.

Stanniksen kuolema tässä eniten riipaisee. Eniten siksi, että miten hitossa tuo kuvio nyt niin äkkiä kävi. Ok sissihyökkäys ja huono sää (heh) verotti miehiä, mutta miten helkutissa vihun armeija oli moninkertainen vaikka setup valmisteltiinkin?! Stanniksen armeijahan oli valtava, suurempi kuin Lannistereilla, ainakin kirjoista saadun kuvan perusteella. Renlyn joukoilla vahvistettuna jne. No joo, toki aika uskottavaa että punaisen noidan ennustukset olivat vähän sinne päin... näinhän sen pitikin mennä. Boltonit on sentään ihan jees porukkaa, joten annetaan heidän jatkaa.

Stannis menetti tuosta armeijasta huomattavan osan Blackwaterin taistelussa eikä mukana pohjoiseen lähtenyt kuin rippeet + iso kasa palkkasotureita, joista suurin osa häippäisi sarjassa sen jälkeen kun Stannis meni polttamaan tyttärensä.
Mahtaako pohjoisessa olla nyt ketään kuka vastustaisi Boltoneita? Tällä kaudella pohjustettiin sitä, että Valesta lähdettäisiin kurmottamaan Boltoneita, mutta saas nyt nähdä.

Omissa kokemuksissa tämä menee kyllä kaikkien sarjojen seasonfinaaleissa sinne aivan kärkipäähän. Ehkä vähän ylitungettukin draamaa, mutta toimihan se pirun hienosti. Perhana kun nyt jää vaan odottamaan ensi kautta. Tekisi mieli vaihteeksi lukeakin näitä.

Cersein katharsismainen näytelmä oli kyllä riipaiseva, hyvin elokuvamainen toteutukseltaan. Paljon ihmiset antaa uskonnoille valtaa. Hemmetin hienoa kyllä nähdä king´s guardin uusin jäsen, näin!

Mitäs hittoa Aryalle ja Danylle on käymässä? ! Entä loukkaantuneet Reek ja Sansa? Jouskaritytön kuolema nauratti.

Hyvä kausi, ylivoimaisesti parhaalla finaalilla. Mukavan sekavat fiilikset jatkosta. Voisivat muuten rakentaa näitä kuntohuippuja jatkossa vaikka useampaankin kohtaan kaudella, ettei aina ne yhdeksäs ja kymmenes jakso. Tuottajille vinkiksi.

Jotenkin yksittäisenä jaksona tämä oli omasta mielestä aika kehno, kasa yksittäisiä kohtauksia joissa pistettiin pakettiin kauden juonilangat. Muutama aikaisempi finaali on yksittäisenä jaksona ollut tätä parempi ja eheämpi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Alan ymmärtää. Tämä koko ketju on ilmeisesti feikki.

Tässä taitaa olla ideana kertoa mahdollisimman paljon, ilman että jää kiinni. Muuten...

1. Mistä hitosta niin moni voi olla niin varma, että Jon Snow palaa takaisin?!
2. Mistä hitosta parikin henkilöä on jo julistanut Vuoren olevan zombi? Ei sitä tuotu jaksossa mitenkään esille, mies oli selvästi Vuori ja tuli takaisin mutta rautapuvun ja kypärän takana, liikkuen ihan normaalisti.

Muitakin esimerkkejä on kuten aiemmin tuotu jo esille. Taitaa olla niin että huhuja on vähintään luettu ja niitä on pakko levittää ikään kuin omina. Netti saatana.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mitä kuuluu Margaerylle, Lorasille, Tommenille, Littlefingerille? Entäs villeille muurilla? Nonscreen-Starkkeja nyt ei tarvitsekaan nähdä mun puolesta. Mites Gendry? Row row row the boat. Varmaan meloo vahingossa Mereeniin...

Noitakin vois joskus taas tosiaan näytellä. Hitto, itse luulin Podia (Podrick Payne) Gendryksi! Häntä kun ei ole näytetty aikoihin, mitä ihmettä sille kuuluu, Davos muistaakseni lähetti matkaan jonnekin aikaa sitten? (joku voi nyt vastata ihan pelkän tv-sarjan perusteella, kirjaviisaat voi tunkea suuhunsa kuumia perunoita). Aiemminhan sille pedattiin merkittävääkin roolia. Tuo yksittäisten hahmojen unohtaminen on varmasti sarjan selkeimpiä heikkouksia. Yhdessä Dornen kuvion mystisyyden kanssa. Tommen nyt on aika tyhjä hahmo kanssa, pelkkä paperikuningas. Enkä minäkään tuosta Danysta enää saa oikein kummempaa irti... sääli, kun alussa oli kiehtovakin kuvio.
 

Tuamas

Jäsen
Alan ymmärtää. Tämä koko ketju on ilmeisesti feikki.

Tässä taitaa olla ideana kertoa mahdollisimman paljon, ilman että jää kiinni. Muuten...

1. Mistä hitosta niin moni voi olla niin varma, että Jon Snow palaa takaisin?!
2. Mistä hitosta parikin henkilöä on jo julistanut Vuoren olevan zombi? Ei sitä tuotu jaksossa mitenkään esille, mies oli selvästi Vuori ja tuli takaisin mutta rautapuvun ja kypärän takana, liikkuen ihan normaalisti.

Muitakin esimerkkejä on kuten aiemmin tuotu jo esille. Taitaa olla niin että huhuja on vähintään luettu ja niitä on pakko levittää ikään kuin omina. Netti saatana.

1. Looginen päättely, itsekin yhdistin heti Melissandren saapumisen ja Jonin kuoleman siten, että Jon todennäköisesti nostetaan kuolleista.
2. Mikä sitten? Kaveri on kauden ajan maannut poppatohtorin pöydällä lakanalla peitettynä.
 

Kooki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Alan ymmärtää. Tämä koko ketju on ilmeisesti feikki.

Tässä taitaa olla ideana kertoa mahdollisimman paljon, ilman että jää kiinni. Muuten...

1. Mistä hitosta niin moni voi olla niin varma, että Jon Snow palaa takaisin?!
2. Mistä hitosta parikin henkilöä on jo julistanut Vuoren olevan zombi? Ei sitä tuotu jaksossa mitenkään esille, mies oli selvästi Vuori ja tuli takaisin mutta rautapuvun ja kypärän takana, liikkuen ihan normaalisti.

Muitakin esimerkkejä on kuten aiemmin tuotu jo esille. Taitaa olla niin että huhuja on vähintään luettu ja niitä on pakko levittää ikään kuin omina. Netti saatana.
1. Kukaan tuskin on varma, tuohon nyt tuntuisi viittaavan aika moni asia. Itse en oikein kuitenkaan jaksa uskoa tuohon.
2. Kyllä siellä muistaaksnei Oberyni vs Mountain kaksintaistelun jälkeen mestari totes että tää jannu ei tuu selvii, myrkky vie. Joten jos se on kuollut ja kävelee niin mikä se sitten on ellei zombi?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
1. Kukaan tuskin on varma, tuohon nyt tuntuisi viittaavan aika moni asia. Itse en oikein kuitenkaan jaksa uskoa tuohon.
2. Kyllä siellä muistaaksnei Oberyni vs Mountain kaksintaistelun jälkeen mestari totes että tää jannu ei tuu selvii, myrkky vie. Joten jos se on kuollut ja kävelee niin mikä se sitten on ellei zombi?

Ok, kieltämättä Jon on ollut sellainen avainhenkilö alusta asti, että noin voisi olla.
Olisihan se tavallaan ihan hienoa /spekulaatio alkaa/ jos Jon ja Ygritte palaisivat yhdessä kostamaan maailmalle valkoisina /spekulointi loppuu/.

Tässä lainaus erään kirjoittajan viestistä tähän ketjuun:

Epäseremoniallisuus jatkui tossa frankensteinin paljastuksessa, aika suuremmitta numeroitta tuokin näytettiin. Oli muuten ihan just niin mörön olonen ku mitä odottaa sopi, Pale Walker.

White walkerit edustavat sarjassa eläviä kuolleita. Faceless menit taas jotain kuolleisiin liittyvää mystistä salatiedettä. Onko Mountain siis white walker tai faceless man? Miten tämä sopii hänen kuninkaankaartin jäsenyyteensä? Ei tuossa vaan ole järkeä. Lannistereiden mestareilla konsteja löytyy joten ehkä heidän rohtonsa toimivatkin -> Vuori pelastui. Miksi sen pitää olla elävä kuollut?! Ihan reaalimaailmastakin tuttu ilmiö, että jotain pidetään kuolleena eikä sitten ollut kuitenkaan. Mörkö? Pelottavahan se on aina ollut.

Hieman haiskahtaa, että kirjoittajalla ollut extratietoa, kun tuosta sarjan kohtauksesta ei tuota voi repiä. Tämä ketju käsittelee pelkästään tv-sarjan tapahtumia, ei kirjojen, eikä muiden nettifoorumien, eikö vain.

Helppo päätellä sanavalintojen perusteella, että kirjoittaja on kirjojen perusteella odottanut kohtausta, ja tullut sitten heti ensimmäisenä hehkuttamaan sitä tänne miten se oli toteutettu. Good for you.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Alan ymmärtää. Tämä koko ketju on ilmeisesti feikki.

Tässä taitaa olla ideana kertoa mahdollisimman paljon, ilman että jää kiinni. Muuten...

1. Mistä hitosta niin moni voi olla niin varma, että Jon Snow palaa takaisin?!
2. Mistä hitosta parikin henkilöä on jo julistanut Vuoren olevan zombi? Ei sitä tuotu jaksossa mitenkään esille, mies oli selvästi Vuori ja tuli takaisin mutta rautapuvun ja kypärän takana, liikkuen ihan normaalisti.

1. Tästä ei kenelläkään ole tällä foorumilla varmuutta. Tai, jos joku on lukenut Winds of Winterin keskeneräisenä niin minäkin haluan sen itselleni.

2. Koska Vuori kuoli tuskallisesti myrkkyyn jo paljon aiemmin. Quburn ei ole Tulijumalan palvoja, joten zombie on paras termi mitä tuosta voi käyttää.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
2. Koska Vuori kuoli tuskallisesti myrkkyyn jo paljon aiemmin. Quburn ei ole Tulijumalan palvoja, joten zombie on paras termi mitä tuosta voi käyttää.

Tässä tuo viime kauden kohtaus: https://www.youtube.com/watch?v=4NgIoIcTNoA

"Cause appears to be... poison." Ei sanonut, että cause of death. Tämän jälkeen mestari toteaa, että "he is beyond saving, well beyond." Ei tarkoita välttämättä kuitenkaan kuollutta, voi olla myös kuolemaisillaan. Rohtotohtorit kinastelevat, voiko Vuoren pelastaa, korkeampiarvoisen mielestä ei voi mutta toisen mielestä on keino. Sitten tämä toinen selittää Cerseille, että mahdollisuus on mutta sen seurauksena mies tulee muuttumaan... ei kuitenkaan heikommaksi. Ja ei kun homma täytäntöön.

Ei tuosta siis voi mitenkään pelkkien tv-sarjan tietojen perusteella päätellä, että Vuori olisi elävä kuollut. Vain muuttunut, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Ts. taas on levitetty kirjatietoa ketjuun.
 

Kooki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tässä tuo viime kauden kohtaus: https://www.youtube.com/watch?v=4NgIoIcTNoA

"Cause appears to be... poison." Ei sanonut, että cause of death. Tämän jälkeen mestari toteaa, että "he is beyond saving, well beyond." Ei tarkoita välttämättä kuitenkaan kuollutta, voi olla myös kuolemaisillaan. Rohtotohtorit kinastelevat, voiko Vuoren pelastaa, korkeampiarvoisen mielestä ei voi mutta toisen mielestä on keino. Sitten tämä toinen selittää Cerseille, että mahdollisuus on mutta sen seurauksena mies tulee muuttumaan... ei kuitenkaan heikommaksi. Ja ei kun homma täytäntöön.

Ei tuosta siis voi mitenkään pelkkien tv-sarjan tietojen perusteella päätellä, että Vuori olisi elävä kuollut. Vain muuttunut, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Ts. taas on levitetty kirjatietoa ketjuun.
Kyllä ainakin minusta jos joku on "beyound saving" myrkytyksen takia niin silloin kyllä siihen kuolee. Lisäksi tämä Qyburn hemmohan paljasteli Jaimelle tämän kättä operoidessa, että menetti mestarin ketjunsa kun tutki asioita joista ei Kastellissa kauheasti tykätty. Jotenkin "If you want to understand life you must study the dead, but if you want to understand death you must study the living." eli jotain vähän mustempaa magiaa opiskellut kenties?
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei tuosta siis voi mitenkään pelkkien tv-sarjan tietojen perusteella päätellä, että Vuori olisi elävä kuollut. Vain muuttunut, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Ts. taas on levitetty kirjatietoa ketjuun.

Kirjoista ei käy millään tasolla ilmi, että mountain olisi zombie. Saatikka että Jon Snow nousisi kuolleista. Kyllä, kerjäsit tätä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tässä tuo viime kauden kohtaus: https://www.youtube.com/watch?v=4NgIoIcTNoA

"Cause appears to be... poison." Ei sanonut, että cause of death. Tämän jälkeen mestari toteaa, että "he is beyond saving, well beyond." Ei tarkoita välttämättä kuitenkaan kuollutta, voi olla myös kuolemaisillaan. Rohtotohtorit kinastelevat, voiko Vuoren pelastaa, korkeampiarvoisen mielestä ei voi mutta toisen mielestä on keino. Sitten tämä toinen selittää Cerseille, että mahdollisuus on mutta sen seurauksena mies tulee muuttumaan... ei kuitenkaan heikommaksi. Ja ei kun homma täytäntöön.

Ei tuosta siis voi mitenkään pelkkien tv-sarjan tietojen perusteella päätellä, että Vuori olisi elävä kuollut. Vain muuttunut, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Ts. taas on levitetty kirjatietoa ketjuun.

Well beyond saving tarkoittaa, että hän kuolee, eikä ole pelastettavissa ainakaan sellaisenaan. Tähän lisätään Quburnin potkut Citadelista, ja etenkin se syy miksi hän ne potkut sieltä sai sekä liikkumaton otus lakanan alla aiemmin kauden aikana, joka nyt talsii iloisena mutta mykkänä = "zombie". Vai mitä itse ajattelit, että Quburn teki Vuorelle? Antoi pikkuputelista juuri oikeata vastamyrkkyä joka vei puhekyvyn, teki hänestä kuolleelta näyttävän ja piti hänet poissa pelistä kokonaisen tuotantokauden ajan?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kirjoista ei käy millään tasolla ilmi, että mountain olisi zombie. Saatikka että Jon Snow nousisi kuolleista. Kyllä, kerjäsit tätä.

No kiitos. Vielä jännempi juttu sitten, että Mountainista moni on jo puhunut frankensteinina. Yksi jopa Ser Robert Strongina, tuota nimeä ei takuulla ole sarjassa mainittu. I rest my case, täällä ei vaan osata keskustella paljastelematta. Samahan se on muillakin foorumeilla. Parasta katsella yksin pimeässä kellarissa korvalaput korvilla. Jatkakaa tykönänne.

Vähän meni siitäkin maku, että paljastettiin Cersein nakuilun olevan feikki. Onko tuollainen oikeasti jotenkin tarpeellista.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ajatella, hahmolla on nimi. Värisyttävän iso spoileri. Ja tulisiko kenties nuo Frankenstein viittaukset ehkä sen kohtauksen perusteella missä Vuoren ruumis makasi lakanan alla Quburnin pöydällä? Ehkä, kenties?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vähän meni siitäkin maku, että paljastettiin Cersein nakuilun olevan feikki. Onko tuollainen oikeasti jotenkin tarpeellista.

On, jos näyttelijällä on diili, jossa hän saa kieltäytyä alastonkohtauksista. Siksihän Danykin on jatkuvasti vaatteet päällä vaikka vielä ensimmäisellä kaudella oli monesti tissit paljaana siellä täällä.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Ok, kieltämättä Jon on ollut sellainen avainhenkilö alusta asti, että noin voisi olla.
Olisihan se tavallaan ihan hienoa /spekulaatio alkaa/ jos Jon ja Ygritte palaisivat yhdessä kostamaan maailmalle valkoisina /spekulointi loppuu/.

Tässä lainaus erään kirjoittajan viestistä tähän ketjuun:



White walkerit edustavat sarjassa eläviä kuolleita. Faceless menit taas jotain kuolleisiin liittyvää mystistä salatiedettä. Onko Mountain siis white walker tai faceless man? Miten tämä sopii hänen kuninkaankaartin jäsenyyteensä? Ei tuossa vaan ole järkeä. Lannistereiden mestareilla konsteja löytyy joten ehkä heidän rohtonsa toimivatkin -> Vuori pelastui. Miksi sen pitää olla elävä kuollut?! Ihan reaalimaailmastakin tuttu ilmiö, että jotain pidetään kuolleena eikä sitten ollut kuitenkaan. Mörkö? Pelottavahan se on aina ollut.

Hieman haiskahtaa, että kirjoittajalla ollut extratietoa, kun tuosta sarjan kohtauksesta ei tuota voi repiä. Tämä ketju käsittelee pelkästään tv-sarjan tapahtumia, ei kirjojen, eikä muiden nettifoorumien, eikö vain.

Helppo päätellä sanavalintojen perusteella, että kirjoittaja on kirjojen perusteella odottanut kohtausta, ja tullut sitten heti ensimmäisenä hehkuttamaan sitä tänne miten se oli toteutettu. Good for you.

Joo en edelleenkää oo lukenut kirjoja, sori. En myöskää noihi faceless maneihi viitannu mitenkää, ihan eri jengiä :)
Jos et tajua että miten toi sarjan perusteella oli aikalailla odotettavissa että se Mountain sieltä viltin alta heräilee niin se on vähän voi voi, koitan parilla esimerkillä valottaa mistä ton päättelin.
Ensinnäkin toi Cersein koura on se vanha Boltoneitten äijeli joka tuli Jaimen mukana sieltä, oli korjannut sen käden. Selitti silloin että oli saanut potkut koska tykkäsi tehdä kokeita ruumiilla. Sen lisäksi tommone limainen mengeli olemukseltaan, vain hullun tiedemiehen lasit puuttuvat. Joku monokkeli tolle nii ois niin selkee kapteeni amerikan vihollishahmo että.
No sit toi Mountain vs Oberyn, Oberyn tunnettu siitä että käyttää niitä myrkkyjä, plus työns keihään massuun. Mulle tuli sellanen kuva tossa kohtauksessa et viime voimillaan Mountain teki mind blown temput ja sit rojahti elottomana maahan. Se on mulle oikeestaan ihan sama et oliko toi teknisesti nyt kuollut lääketieteen termein.
Sitten oli noita vihjeitä että kun se siellä viltin alla teki tota projektia, hyssytteli kun rupesi kouristelemaan jne. Ihanko oikeasti et tajunnut että tuolla on Mountain peiton alla vai esitätkö vaan tyhmää että voi vängätä netissä?
Sitten vielä tuolla Cersein tyrmässä se selitti että on ehkä yksi keino, sit se kammonunna tuli keskeyttämään niin sanoi että "palaan työni pariin, kuningatar" tms. Mä otin ton aika selkeenä vihjeenä että joo siellä se alkaa olla Frankenstain valmis.
Oletin että tuo Cersei olisi pelastettu tyrmästä ton riehuvan mörön avulla, siksi yllätyin kuinka seremoniaton tuo paljastus oli kun tuon (helvetisti hienomman kävelykohtauksen) jälkeen se vaan oli et :

Mengel: tässä tää uus jannu nyt on
Cersei: ------- *awe
Mörkö: hrrrrrrrrrrrrrr

Plus ei toi kauheen terveeltä näyttänyt sieltä silmäaukosta niin sillä noi zombivertaukset.
Toivottavasti selvensi :)


edit jaa vain rollailetkin, kauheella vaivalla kirjoitin selityksen kun oletin että oot vaan vähä hidas
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Melkeinpä tekisi mieleni veikata, että Stannis EI kuollut. Toistaiseksi liki jokaisen päähahmoa kuolema on näytetty hyvinkin dramaattisesti, ei ole järkeä, että tuota ei näytetty ollenkaan. Pistän siis betsit sisään, että Stannis on elossa.

Vastaavasti betsaan, että Jon Snow kuoli oikeasti, se ei mielestäni jäänyt epäselväksi.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lena Headey ei olisi voinut esiintyä oikeasti nakuna, koska hänen kroppansa on täynnä tatskoja selkää myöten. Tuo walk of shame -osuus oli kuitenkin mielestäni todella vaikuttavasti toteutettu. Olen aina pitänyt Cersein hahmoa uskottavana (uskomattomista tapahtumista huolimatta) ja Lenaa tuossa roolissa todella mainiona.

Vitoskausi jätti kuitenkin vähän kylmäksi, kirjaimellisesti. Kenen puolesta siellä muurilla pitäisi nyt jännittää? Thormund, Wun-Wun? Onko Dany uudestaan villien seurassa kovinkaan mielenkiintoinen ajatus tai Meerenin tapahtumat yleensä? Aryan tilanne on taas vähintäänkin sekava, eikä Dornen tapahtumat myöskään kiinnostusta herättäneet. Todella juosten kustu juttu koko Dorne. Pelastaako puu-Bran ensi kaudella sankarivajeen? Hodor hurraa vierestä?

Aika paljon negatiivisia odotuksia ja kysymyksiä ensi kaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös