TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 647
  • 1 086

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Itse sinällään pidän siitä, että toiminta laitetaan siihen yhteen jaksoon. On sitten yhdeksän jakson verran aikaa politikoida ja juonitella.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Harvemmin olen mistään televisiojaksosta järkyttynyt yhtä paljon kuin tästä. Voi Stannis minkä teit. Loppujakso sen jälkeen olikin sitten aika yhdentekevää. Mitä vittua Stannis?!?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei tappanut Ramsay ketään vaan Stannis uhraa oman ainoan perijänsä. Voi vain kysyä, että mitä vittua?
 

Nick Neim

Jäsen
Stanniksen toimet aiheuttivat kyllä mitä vittua -fiiliksen, mutta olihan tuo loppu taas niin ennalta arvattavaa paskaa, että alta pois.

Siinä vaiheessa kun nämä naamiohäiskät aloittivat hyökkäyksensä, oli varmana "tietona" jo seuraavat:

- Dany sekä Tyrion ei tule kuolemaan
- Yksi tuosta porukasta kuolee varmasti (tällä kertaa arpa napsahti siihen kulissikunkkuun, muita päteviä vaihtoehtoja Ser Jorah ja se palvelijatar)
- Lohikäärme tulee pelastamaan Danyn ja kumppanit viime hetkillä kun he olivat alakynnessä

Bonuksena olin varma, että Ser Jorah kupsahtaisi pois. Klassisesti pelastaa kuningattaren viime tipassa, saa anteeksi ja on kuitenkin muuttumassa kivimieheksi (tai sitähän ei muut siis tiedä), joten Friendzonella ei hirveästi olisi käyttöä. Onneksi olin väärässä, koska tuo olisi ollut jo liian kliseinen loppu jaksolle.

E: Se piti vielä sanoa, että meinaakohan Arya ensi jaksossa hakea bordelliin töihin? Tuoretta tavaraa pitäisi olla tarjolla, ja Aryahan tämän kuuli kun kuunteli salaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Oli sitten yksi jarkyttavimmista TV-hetkista. Tai sanotaan nyt suoraan etta jarkyttavin. Oma isa polttaa lapsensa elavalta. Stannista on todella hyvin rakennettu koko kausi. Etta tassa on meilla kunnon mies. No ei vittu ole. Yksi juttu on se, etta Stannis ei koskaan paljastanut mita tulessa naki aikoinaan. Varmaan naki tuon, etta Shireen taytyy polttaa, jotta paasee tiettyyn pisteeseen. Jos Stannis kaatuisi, niin yhtalailla mita luultavammin Shireen tapettaisiin. En tieda sitten.

Toinen asia on mika vituttaa, niin nuo harpyijan pojat. Unsullied armeija on maailman paras, mutta silti nuo perusjampat ilman koulutusta ja keittioveitsien kanssa pistelee noita matalaksi. Ei vittu pitaisi olla mitaan palaa tahrattomia vastaan, vaikka olisi 5 kertaa enemman.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Ei kyllä voinut muuta ko suu auki seurata lopun pökäletehosteista kohtausta, jossa itse lohikäärmeäiti lentää pakoon areenalta ja jättää taistelutoverinsa ja -hovinsa hoitamaan möhömahaiset naamiosankarit. Ei paljoa muuten Unsullied-eliittisotilaat mahtaneet ns. poikia ja vanhuksia vastaan myllyttäessä..hohhoijaa. Pakkohan tämä on loppuun asti seurata, mutta aika kauas on tultu ensimmäisistä kausista. Miten vitussa esimerkiksi se läpsykohtaus Dornen sellissä liittyy tähän kokonaisuuteen? Koska pakkohan sen on liittyä, monen minuutin kohtausta tuskin on huvikseen tuohon leikattu..eiku.

Stannisille sentään Vuoden Iskä-palkinto.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Pettyikö kukaan muu tuohon lohikäärmeeseen? Hieno sisääntulo ja se ensimmäinen tappokin oli juuri sopivan brutaali mutta sitten pari keihästä niskaan ja se on jo ihan henkihieverissä?

Stannis Baratheon. Paha oikein sanoa mitään. Toivottavasti nyt edes hyötyvät tuosta jotenkin, aika helvetin radikaali veto. Vihaan tuota hihhulitulijumalauskovaishuoraa joka jakso enemmän ja enemmän.

Doran Martell vaikuttaa kaikin puolin fiksulta ja rationaaliselta mieheltä, eli kuolee luultavasti viimeistään seuraavalla tuotantokaudella. Tämä nuorempi prinssi sen sijaan saattaisi selvitäkin vähän aikaa. Dornen miehet ovat tähän asti olleet todella miellyttäviä tyyppejä, nuo naikkoset taas aivan perseestä.

Hieman olen myös pettynyt siihen että edellisen jakson jälkiselvittelyitä ei oikeastaan tässä jaksossa ollut. Muurilla ei tehty muuta kuin käveltiin sisään ja todettiin että vituiks män.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Pettyikö kukaan muu tuohon lohikäärmeeseen? Hieno sisääntulo ja se ensimmäinen tappokin oli juuri sopivan brutaali mutta sitten pari keihästä niskaan ja se on jo ihan henkihieverissä?

Ei tuo kyllä minusta henkihieverissä näyttänyt olevan. Vähän isommaksi kyllä kuvittelin Drogonin tuon vapauden jälkeen... Jos Dany ei olisi lähtenyt lentoon lohikäärmensä kera niin silloinhan henki varmaan olisi lähtenyt, olettaen siis, että noita Harpyjen Poikia olisi loputtomasti syntynyt lisää.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Stanniksen touhuissa ei ole tolkun hiventäkään. Tytär oli älykäs ja empaattinen lapsi, silti piti polttaa punatukkahuoran käskystä. Toivoisin punatukan joutuvan itse roviolle.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Olenko ainoa joka ei näistä white walkereista ja zombeista perusta yhtään? Mielestäni sarja pärjäisi loistavasti ilman näitä. Politikointi ja juonittelu on tässä sarjassa parasta, nuo white walker -kohtaukset ja miekkailut ovat minusta lähinnä tylsiä.

Kähmintään ja politikointiin ei olisi tarvittu fantasiamaailmaa. Se olisi voitu toteuttaa historiallisena sarjana. Ihmiset harvoin ovat perillä kovin hyvin aidosta historiasta, joten sekään ei olisi rajoittanut kirjoittamista.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
No nyt on nukuttu "yö" niin voi vähän pohtia. Edelleen suurin tunne tuosta jaksosta on järkytys, kävi tunteisiin aika kovasti tuo ehkä sarjan ainoan suloisen hahmon polttaminen ja kuten tossa todettiin niin tuosta hihhulimeiningistä tuskin pitää kukaan, saati punanoidasta.

Toisekseen on kyllä vähän hämmentynyt olo. Koko kauden ajan tuo kultanaamiohomma on ollut todella hämmentävää seurattavaa, ei ole oikein tehnyt järkeä missään vaiheessa tuo uhka. Dany ratsastamassa lohikäärmeellä se vasta paskalta näyttikin, muutenkin koko kohtaus oli aika pettymys. Muutenkin kun tuohon lisää täyden mielenkiinnon puutteen (hahmot eivät joko voi kuolla tai ei ole vittuakaan väliä vaikka kuolisivat, esim toi kuolema ei merkannut yhtään mitään muuta kun sen et aha, ei tainnut besservisser naimakunkku olla tuon takana sittenkään) niin oli aika hohhoijaa. Vähän sama kun tuo käsille läiskiminenkin, paitsi kai tuossa nyt rakennettiin noista hahmoista syviä ja mielenkiintoisia ja mahtavia.

Myös toi pedofiilimeininki oli kohtuu kuvottavaa. Tää koko jakso oli vähän sellanen et paha olo tulee. Tai haukotus.

Kaikkiaan niin kevyesti heikoin näistä "huippuysiepisodeista" toisaalta ihan hyvä varmaan poistaa sitä painetta siitä. Noh, viimeinen jakso aikaa vaikuttaa jotenkin. Nyt voi kuitenkin sanoa jo että aika radikaalisti putosi taso tähän kauteen, ei pysy enää narut käsissä tuotantotiimillä ja juosten kustiin koko kausi.

En tykkää, suosikkisarja ja edelleen taso on korkealla mutta paljon on tultu alaspäin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Niin järkyttävää kuin olikin nähdä Stannis polttamassa omaa tytärtään, olen silti hyvilläni, että kyseisestä lapsinäyttelijästä päästiin eroon. Hän kun onnistui tekemään koskettavasta ja traagisesta hahmosta rasittavan.
Stanniksen tuliämmä on helvetin vittumainen ämmä. Jo pelkkä ääni saa minut voimaan pahoin.

Ihme, ettei Samwell mennyt kertomaan villeille, kuinka hän tappoi white walkerin ihan itse. No, ehkä sitten ensi jaksossa. Wun Wun voisi huvikseen raiskata Samin. Alliserin kasvoilta oikein loistaa hänen suuri ihailunsa ja arvostuksensa Jon Snowta kohtaan. Hieno mies, jonka edesottamuksia on aina nautinnollista seurata.

Mr. Friendzone pääsi kuin pääsikin pelastamaan ihastuksensa taas kerran. Onkohan khaleesilla sittenkin jotain tunteita Ser Jorahia kohtaan? Nyt kun Hizdahr on kuollut, niin siinä olisi vanhalle ukolle iskun paikka. Lohikäärme oli pienempi kuin muistin. Ja Harpyijan pojat olivat taas kerran ylivoimaisia melkein kaikille. Ei jaksa ymmärtää.

Miksi tuo Meryn Trant herättää niin suurta vihaa Aryassa?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"I was told you would die, or worse, the Greyscale would go slow and you’d grow just enough to know the world before taking it away from you. Everyone advised me to send you to the ruins of Valyria to live out your short life with the stone men before the sickness spread through the castle. I told them all to go to hell. I called in every maester on this side of the world. Every healer, every apothecary. They stopped the disease and saved your life. Because you did not belong across the world with the bloody stonemen. You were the Princess Shireen of House Baratheon. And you are my daughter."

Näin sanoi Stannis muutama jakso sitten. Ja nyt sitten iskä poltti tuon tyttönsä elävältä koska lunta tuli taivaalta.

Hienosti hoidettu, hei. Juosten kustu ei oikein riitä enää, ryömien ripuloitu sopis paremmin. Harmi, kahdeksas jakso kun vielä näytti siltä että kyllä tää tästä, mutta tää viimesin oli kyllä Danyn taivaisiin nousua lukuunottamatta melkoista kakkaa.

Kultanaamoja on siellä Meereenissäkin semmonen kahdeksan miljoonaa näköjään, vedetty vähän yli tuo kuvio. Jos niitä on noin paljon niin heittäisivät noi maskinsa vittuun ja marssisivat vaan sinne Danyn linnaan ja pistäisi kaikki lihoiksi, varsinkin kun noista Unsulliedeista ei näköjään ookaan yhtään mihinkään vaikka niin nekin on eliittisotilaiksi kuvattu.

Mutta toisaalta niinhän tuo Stanniskin kuvattiin rakastavaksi isäksi vielä muutama jakso sitten, niin kai se käy järkeen että noi Unsullieditkin on nyt sit muutettu hetken mielijohteesta vaihtoaitiossa tutiseviksi Hannu Aravirroiksi.

Ja minkähän vitun takia tuo Jonin porukka tuli sieltä Muurin väärältä puolelta maata pitkin, kun ne kuitenkin lähti niillä laivoillaan matkaan? Piti vaan väkisin saada tuo tommonenkin tuijotuskohtaus mukaan, järki ja logiikka roskiin.

No, vielä on yksi jakso aikaa saada pelastettua se mitä pelastettavissa on, toivottavasti nousisi taas touhu. Muuten on kyllä ollut selvästi heikoin tuotantokausi tämä, jotenkin semmonen kyllästynyt fiba ollut että tehdään tätä nyt kun kerran pitää tehdä ja rahaa tulee, taitaa D&D -kaksikkoa kiinnostaa jo uudet haasteet enemmän ku tämän Game of Thronesin maaliin vieminen.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Niin järkyttävää kuin olikin nähdä Stannis polttamassa omaa tytärtään, olen silti hyvilläni, että kyseisestä lapsinäyttelijästä päästiin eroon. Hän kun onnistui tekemään koskettavasta ja traagisesta hahmosta rasittavan.
Stanniksen tuliämmä on helvetin vittumainen ämmä. Jo pelkkä ääni saa minut voimaan pahoin.

Ihme, ettei Samwell mennyt kertomaan villeille, kuinka hän tappoi white walkerin ihan itse. No, ehkä sitten ensi jaksossa. Wun Wun voisi huvikseen raiskata Samin. Alliserin kasvoilta oikein loistaa hänen suuri ihailunsa ja arvostuksensa Jon Snowta kohtaan. Hieno mies, jonka edesottamuksia on aina nautinnollista seurata.

Mr. Friendzone pääsi kuin pääsikin pelastamaan ihastuksensa taas kerran. Onkohan khaleesilla sittenkin jotain tunteita Ser Jorahia kohtaan? Nyt kun Hizdahr on kuollut, niin siinä olisi vanhalle ukolle iskun paikka. Lohikäärme oli pienempi kuin muistin. Ja Harpyijan pojat olivat taas kerran ylivoimaisia melkein kaikille. Ei jaksa ymmärtää.

Miksi tuo Meryn Trant herättää niin suurta vihaa Aryassa?

Trant tappoi ainakin tämän Aryan ihaileman miekkamestarin, Syrio Forelin.
 

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän tuossa Stanniksen touhussa ole mitään järkeä. Tytär joka oli ainoa perijätär on nyt poltettu. Ei sinällään yllättänyt, kun oli aikaisemmin mukava isä tytär keskustelu arvasi jo että vituiksihan se tuokin tulee menemään. Stanniksesta saatiin luotua hieno kuva, ja että hän olisi hyvis joka pelastaa koko maailman ,ja nyt koko tyyppi on täysi mulkku.

Doran Martel vaikuttaa hyvältä hahmolta, harmi ettei ole paljoa näkynyt. Jotain suurempaa on kaverilla varmaan mielessä. Toivottavasti alkaa aukeamaan ensi kaudella paremmin tämä juonikuvio, koska nyt aika heppoisesti Dorne kiinni koko tarinassa.

Arya on selvästi menossa nistimään Meryn Trantin.

Danerys varmaan saisi rahansa takaisin, jos olisi unsullideista jotain maksanut. Hevosmiehiä vastaan nuo ehkä toimivat, mutta eipä ole paljon mihinkään noista keihäsmiehistä ollut.

Toivottavasti ei kahdeksannessa jaksossa saavutettu tämän kauden huippua.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi tuo Meryn Trant herättää niin suurta vihaa Aryassa?

Meryn Trant tappoi tai "tappoi" sen Aryan braavosilaisen miekkaopettajan, Syrio Forelin, ekalla tuotantokaudella. Toi jäi vähän hiertämään Aryaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Stanniksen touhuissa ei ole tolkun hiventäkään. Tytär oli älykäs ja empaattinen lapsi, silti piti polttaa punatukkahuoran käskystä.

Stannisin toiminta on erittäin loogista ja tolkullista. Hänellä on vain yksi tarkoitus elämälle: hänelle kuuluvan hallitsijan kruunun saaminen koko valtakunnan edessä. Sen puolesta hän uhraa kaiken, jopa rakastamansa tyttären. Joistain asioista nyt vaan kannattaa maksaa kunnon hinta. Stannisilla on toinen vastinpari Cerseissä, joka on perheensä/lastensa puolesta valmis samalla tavalla mihin hyvänsä. Ja kolmas Baylishissä. Ja neljäs....
Westeros oli jonon kärjessä kun jaettiin periaatteen miehiä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Aiemmin olin kyllä Team Stanniksen miehiä, mutta....

Team Martell ja Team Baelish! Aina sanonu, että ainoastaan nämä on mun suosikkeja.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Yhdyn moneen (en fyysisesti), etta menossa on todellakin paska kausi. Missa on perinteiset puutarhassa kavelyt ja juonien punominen? Missa on korppien tuomat tarkeat viestit "vakoojilta"? Mita vittua siella tapahtuu? Nyt on monet tarkeat hahmot pirstaloituneena pitkin maailmaa ja naemma kadet ei riita tuotantotiimilla ja metsanpuolelle menee. Tuohon kun olisi viela Branninkin tarina saatettu ujutettua, niin olisi ollut soppavalmis. Oltaisiinko keritty yhtaan keskustelua nakemaan? On tapahtunut vaikka mita, mutta pohjustus on haistavitun tasoa. Tuo Prinssi Doran tuntuu fiksulta jatkalta. Olisko se voinut lipua sen pyoratuolinsa kanssa pitkin puutarhoja ja puhunut vaikka Bronnin kanssa? Bronn olis heittanyt lappaa ja Doran nayttais etta on fiksu mies. Mutta ei tammosiin aikaa ole. Bronn olisi voinut puhua siella tyrmassa enemman noiden naikkosten kanssa. Ne olisi voinut avautua vaikka Oberynista siella. Pari kyynelta ja sitten Bronn heittaa lapyskan, etta oli Oberyn hieno mies ja kaikki nyokkaa. Tyrion on keskustellut kerran tai kaksi Danin kanssa ja tuolla se nyt istui vieressa. Olisiko enemman voinut nayttaa sita, kuinka Dany alkoi luottamaana Tyrioniin. Tai etta Tyrion olisi avautunut, miksi tappoi isansa. Ehka Tyrion olisi voinut sanoa jotain, etta Targyerinit oli ihan kivoja, mutta Hullu Kunkku oli mulkku. Tyrion pelasti sen madon muijan, esiteltiinko ne, tiesiko edes sen nimen? Vittu Adebisin nayttelija oli kahdessa kohtauksessa? Aika kova sainaus tollaiseen karpasenpaska rooliin. Olishan se voinut puhua Tyrionin kanssa orjalaivassa kaapionkikkelin arvosta vaikka.

Nyt on vain kiirehditty niin helvetisti, etta tarkein on unohtunut, eli roolihahmot ja niiden syvyys. Kaikki on talla tuotantokaudella jaanyt niin ohuiksi etta huhhuh, onneksi monet tarkeat on hyvin pedattu jo muilla kausilla. Helvetin iso pettymys tama kausi kumminkin. Kylla tippuu parilla numerolla kauden paattotodistus, riippumatta lopusta. Se GoT taika on puuttunut talta kaudelta, tuote ei ole sama.

Missa se saatanan Varyskin nyt on? Pojat lahti purjehtiin, tappeli kivimiestenkin kanssa, menetti botskin ja sitten ne kaapattiin ja ne myytiin orjiksi. Siita sitten Meerenin. Kuinkahan kauan ne on siella ollut? Ihan tarpeeksi kauan. Kai se kohta sielta pelmahtaa.

WWDSD? What would Davos Seaworthy do? Mitahan Davos meinaa, kun tulee takas ja tytteli poltettu? Davos on humaanimpia ihmisia tuossa universumissa, mutta samalla myos lojaalimpia. Mutta ei tule Davos tykkaamaan ja arvioisin, etta karkaa helvettiin. Yrittaa tappaa Melisandran ehka. Menee muurille? Voi olla. Tai luultavasti jaa kiinni Ramsayn miehille. Ramsay yrittaa saada irti tietoja, mutta lojaali Davos ei paljasta mitaan. Kuitenkin tulee reaktio olemaan isompi kuin "no voi vittu ny".
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tuosta kiirehtimisestä olen kyllä teidän kirjarunkkujen kaa samaa mieltä, paljon paremmin rakennetua draamaa saataisiin jos olisi vaikka se 12-15 jaksoa kaudessa tuon nykyisen kymmenen sijasta. Liikaa tapahtuu liian nopee nyt.

Hahah. Tässähän tätä on nyt viitisen kautta rakennettu. Kieltämättä actionin kontrasti siihen nähden on vähän räikeä paikoitellen. Isoin haaste on se, miten saadaan jännite pidettyä tuntuu kuin kaikki olisivat jonkin perässä mutta kukaan ei tarkalleen tiedä minkä. Pahin esimerkki white walkerit jotka on lähinnä eräänlainen deus ex machina.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Veikkaan, että Davos ei rohkene edelleenkään asettua poikkiteloin tuliämmää vastaan, koska kammoaa tätä niin paljon ja koska hän myös kunnioittaa pomoaan niin paljon. Pitäisin todennäköisempänä vaihtoehtona sitä, että Davos poistuu kuninkaansa vierestä joko väliaikaisesti tai lopullisesti ja matkaa esimerkiksi Muurille. Davos ei ole kaikkein terävin tapaus, mutta ehdottomasti yksi sympaattisimmista hahmoista koko sarjassa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mitä vittua Stannis?!?

Ei tappanut Ramsay ketään vaan Stannis uhraa oman ainoan perijänsä. Voi vain kysyä, että mitä vittua?

Stanniksen toimet aiheuttivat kyllä mitä vittua -fiiliksen

Tätä se maallistuminen aiheuttaa, (historiallisen) uskonnollisuuden käsityskyvyn heikkenemistä.

Tuo, vaikkakin hyvin järkyttävä kohtaus, oli myös hyvin pedattu. Stannis tiedetään miehenä joka tekee kaikkensa saadakseen valtakunnan, ja on täysin sitoutunut noitanaisen näkyihin ja ohjeisiin. Sitten tilanne muuttui kuin hetkessä jopa epätoivoiseksi (partaseilaajahan totesi että mitä teet, kun et voi marssia eteen etkä taakse?), joten oli varsin istuva ratkaisu tehdä todella tuntuva uhraus tulijumalalle. Näin on toimittu joskus ennenkin.

Toinen asia on mika vituttaa, niin nuo harpyijan pojat. Unsullied armeija on maailman paras, mutta silti nuo perusjampat ilman koulutusta ja keittioveitsien kanssa pistelee noita matalaksi. Ei vittu pitaisi olla mitaan palaa tahrattomia vastaan, vaikka olisi 5 kertaa enemman.

Tämä on häirinnyt myös täällä. Missä hitossa suuri osa tahrattomista luuraa, kun naamiomiehiä taas tulvii ovista ja ikkunoista?!
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Trant tappoi ainakin tämän Aryan ihaileman miekkamestarin, Syrio Forelin.

Ei tätä ole koskaan kerrottu tai näytetty, vaikkakin aika todennäköiseltä vaikuttaisi. Itse odottelin Syriota takaisin kehiin vielä kolmatta kirjaa lukiessa. Olihan hän kuitenkin miekkamestari joten miksei olisi voinut selvitäkin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harpyjan pojat on kyllä yksi asia mikä on ryssitty ihan täysin. Niitä näyttää olevan loputon määrä ja ovat parempia taisteleen kuin ammattisotilaiksi lapsesta asti koulutetut eunukit. Sarjassa on myös täysin sivuutettu se, että mistä nuo Harpyjan pojat tulevat, kuka niitä johtaa yms. Nyt on ne on vaan tommonen kasvoton lauma tappajia, jotka tappaa kaikkea mikä liikkuu oli sitten kyse viattomista katsojista tai Danyn sotilaista. Henki vaan pois.

Sarjan perusteella ajattelin, että Harpyjen poikia johtaisi Hizdar (eli tämä kuningas) joka pääsi ainoana merkittävänä hengestään viime jaksossa. Kaikki muut Mereenin kansalaiset/aateliset on käytännössä jätetty pois sarjasta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Yhdyn moneen (en fyysisesti), etta menossa on todellakin paska kausi. Missa on perinteiset puutarhassa kavelyt ja juonien punominen? Missa on korppien tuomat tarkeat viestit "vakoojilta"? Mita vittua siella tapahtuu? Nyt on monet tarkeat hahmot pirstaloituneena pitkin maailmaa ja naemma kadet ei riita tuotantotiimilla ja metsanpuolelle menee.

Nyt on vain kiirehditty niin helvetisti, etta tarkein on unohtunut, eli roolihahmot ja niiden syvyys. Kaikki on talla tuotantokaudella jaanyt niin ohuiksi etta huhhuh, onneksi monet tarkeat on hyvin pedattu jo muilla kausilla. Helvetin iso pettymys tama kausi kumminkin. Kylla tippuu parilla numerolla kauden paattotodistus, riippumatta lopusta. Se GoT taika on puuttunut talta kaudelta, tuote ei ole sama.

Dornen tapahtumat on sijoitettu Water Gardens nimiseen paikkaan ;)

Tämä sama hahmojen pirstaloituminen on ollut kirjankin tekijällä valtavana ongelmana kolmannen kirjan jälkeen eli sikäli ymmärrettävää, että tv-sarjakin tuon kanssa vähän töpeksii. Mutta myös huomaa. että siinä missä GRRM on miettinyt oikeasti pitkään ja hartaasti, että palaset osuvat kohdilleen käsikirjoittajat eivät näe samaa vaivaa. Se näkyy lopputuotteessa ja, kun kirjoittajina noin muutenkaan kaverukset eivät ole lähelläkään sitä tasoa mille GRRM yltää niin tulos on tämä. Kelvollista viihdettä, mutta aivan valtava hukattu potentiaali.

Tällä kaudella näkyy myös karulla tapaa tämä heidän päätös lopettaa sarja seitsemässä kaudessa. Vitut siitä, että HBO ja GRRM natisevat useammasta kaudesta, kun sankarit, jotka eivät ole ikinä tehneet yhtään tv-sarjaa aiemmin tajuavatkin kesken kaiken, että tässähän on helvetinmoinen homma ja huvittais muutakin tehdä välillä. Jos 3 ekaa kirjaa sai 4 kautta, niin 2 seuraavaa sai 1 kauden. Ei sillä, en jää kaipaamaan ihan kaikkea kirjoista niin fanaatikko en ole, mutta tuntuu, että asiat vain tapahtuvat ilman sen suurempia pohjustuksia tällä kaudella ja uudet hahmot jäävät lähes täysin varjoon, koska aikaa ei ole.
Koko Dornen porukka on tuntunut roikkuvan lähinnä säälistä mukana. Doranillekin palkataan helkutin laadukas näyttelijä, mutta eipä kaverille juuri ruutuaikaa heru. Toisaalta, jos taso on sitä luokkaa mitä taistelu Jaime&Bronn vs. Sand Snaket niin sama jättää näyttämättä loputkin materiaalista.

Aiemmin tuota touhua edes hieman rakenneltiin. Jos Tyrionin oikeudenkäynti olisi tapahtunut tällä kaudella niin tuo "murha", vankilassa istuminen, oikeudenkäynti ja pako olisi varmasti käsitelty kahdessa jaksossa. Cersei on jo sentään virunut sellissään useamman jakson, mutta tuohonkin pisteeseen edettiin alkuun täysiä juosten.

Itse jäin uusimmasta jaksosta kaipaamaan ihan semmoisia pieniä kerronnallisia juttuja, kuten Jon kertoo Night's Watchin muille jäsenille mitä muurin toisella puolella tapahtui, sen sijaan, että nähdään taas Ollya tuomitsemassa Jonia. Olisiko kenties mahdollista, että murjottavat NIght's Watchin jäsenet ymmärtäisivät hieman paremmin miksi muuri avataan jäteille ja villeille, kun heille kerrotaan oikeasti heti, että oikea vihollinen jäi vielä muurien toiselle puolelle ja ne paskiaiset nosti kuolleista kaikki ketkä eivät olleet tarpeeksi onnekaita pääsemään pakoon veneellä. Tuon olisi voinut tehdä ihan vaikka Thornen ja Jonin välisenä keskusteluna ja aikaa olisi mennyt ehkä se 2min. Mutta, kun ei. Olly on varmaan saanut tällä kaudella enemmän ruutuaikaa kuin Dolorous Edd. Onneksi kaikki ne muut nimetyt hahmot muurilta onkin jo melkein tapettu niin voidaan keskittyä enemmän ja enemmän tähän vitun aivottomaan pikkupoikaan ja sen tuijotteluun.

En edes jaksanut yllättyä, kun Meryn Trantille piti keksi joku paikka mihin hän menee tuotiin jälleen kerran mukaan bordelli. When in doubt, hahmot vaan bordelliin.

Joojoo tiedän, väärin katsottu. Kirjatkin mainitsin ja ei oo pakko katsoo, jos ei tykkää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös