TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 647
  • 1 086

Murskaaja

Jäsen
Kyllä me lukutaitoiset tiedämme ennakkotrailerin ja julki tulleen jakson synopsisin perusteella mitä viimeisessä jaksossa tulee tapahtumaan. Edessä on aika monen hahmon tarinan käännekohta.

Me lukutaidottomat sen sijaan haluamme katsoa sarjaa emmekä lukea spoilereita tässä ketjussa. Kuka helvetti haluaa tietää ennakkoon, mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu?
 
Me lukutaidottomat sen sijaan haluamme katsoa sarjaa emmekä lukea spoilereita tässä ketjussa. Kuka helvetti haluaa tietää ennakkoon, mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu?

Samaa mietin minä. Eikö siinä kärsi vähän katselunautinto, kun tietää jo mitä on tapahtumassa ja missä juonenkäänteitä tapahtuu? Syö vähän sitä shokkiefektiä sarjalta, mitä Game of Thrones on tarjoillut kyllä riittävästi.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Joo, olet sinä Julma#71 kova kaveri, kun tiedät kirjojen ansiosta mitä tulee tapahtumaan ja olet siitä jo kolme kertaa viime jakson jälkeen maininnut.

Välillä täällä on vähän ylireagoitu noihin kirjaviittauksiin, kun on tullut vain pohdintaa jostain pienistä eroavaisuuksista menneiden tapahtumien suhteen tai annettu jotain taustatietoa asioista, joita ei ole sarjassa käsitelty. Mutta kun otsikossa kerran nyt mainitaan, että ei sanaakaan kirjoista, niin sopii tuokin minulle. Se on ainakin suhteellisen selkeä ohjenuora jota seurata. Tai näin voisi ainakin luulla olevan.

Ja aina on kyllä vituttanut, kun on tullut lukemaan tänne sarjaa koskevaa pohdintaa, mutta löytääkin vain 10 viestiä väittelyä taas siitä, että mitä saa kirjoista sanoa ja mitä ei. Tässä nyt vaan näköjään jatkuu ja jatkuu tämän kyseisen nimimerkin osalta tämä vihjailu, että oli sitten oikein pakko itsekin alistua asiasta mainitsemaan.

--

Uusimmasta jaksosta sen verran, että odottelin jo jossain välissä Stanniksen kurvaavan paikkoille joukkoineen ja pelastavan näin tilanteen. Olisihan se toki ollut ehkä vähän turhan Blackwater-tyyppinen käänne.

Jon sitten päätti lähteä kävelemään yksin 100 000 vihollista kohti. Aukealla päivänvalossa. Ei sitten parempaa ratkaisua tullut mieleen? Toki joo Jonia ehkä vähän masentaa, kun rakkaansa kuoli ja muurin puolustus vaikutti murtuvan jossain välissä joka tapauksesa. Silti, aika outo ratkaisu. Olisi voinut Sam vinkata, että johtajalle olisi muurilla tarvetta, kun Ser Allister taitaa maata pahasti haavoittuneena (taisivat kyllä puhua, että hän on kuollut, mutta eikö se nyt vain näyttänyt haavoittuneen) jossain ja Janos Slyntin johtamiskyvyt tulivat ehkä vähän kyseenalaisiksi. Niin ja eikö sitä luolaa olisi kannattanut ruveta nyt täyttämään, että ei juokse jätti läpi seuraavana yönä?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämä sarja on ihan mukavasti tuonut katsojia, ensimmäisellä tuotantokaudella oli vain 2,2 milj. per jakso ja nyt huidellaan jo 7 milj. katsojan molemmin puolin. Kehitys on ollut varsin hyvä. Tämä siis jenkeissä.

Uusimmasta jaksosta sen verran, että olipas tylsä, keskittyi vain yhteen paikkaan ja taisteluun, joka sekin jäi aika pitkälti torsoksi. Mitään huikeaa ei tapahtunut perinteisessä 9. jaksossa. Ehkä seuraava jakso korjaa asiaa ja kuinka isoja kysymysmerkkejä jää seuraavalle tuotantokaudelle?
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusimmasta jaksosta sen verran, että olipas tylsä, keskittyi vain yhteen paikkaan ja taisteluun, joka sekin jäi aika pitkälti torsoksi. Mitään huikeaa ei tapahtunut perinteisessä 9. jaksossa. Ehkä seuraava jakso korjaa asiaa ja kuinka isoja kysymysmerkkejä jää seuraavalle tuotantokaudelle?

Tähän sama. Oli pettymys, Blackwater vei kyllä satanolla. Mutta toisaalta, ei tossa Muurin myllyssä ollut ainakaan mulle ketään mielenkiintoista hahmoa osallisena. Jon on todella tylsä hahmo, toivottavasti alkavat muokkaamaan hahmoa parempaan suuntaan. Sam, Alliser, Slynt ja ne muut veljet mustissa myös. Blackwaterissa oli sentään Tyrion kenen hengen puolesta sai pelätä koko ajan. Lisäksi vrt. taistelun lomassa lässytystä: Cersei jurrissa puhuu naisellisista keinoista vs Gilly lässyttää Samille. Huh.

Nyt tarvitaan todellinen season cliffhanger loppuun, muussa tapauksessa hyvin mennyt kausi saa pannukakkulopun.

Taistelusta vielä. Narisen edelleen siitä Vuoren pelleilystä edellisessä jaksossa. Se Thenn ketä halusi maistaa Ygritten minttua oli paljon pelottavampi/realistisempi/paremmin näytelty.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Sarjan tekijäthän lupasivat parasta jaksoa tähän mennessä tuosta season finalesta, jossa tapahtumia piisaa aivan perkeleesti.

Tuosta vielä vähän virallista ennakkoa YouTubessa Promo videon muodossa:
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uusimmasta jaksosta sen verran, että olipas tylsä, keskittyi vain yhteen paikkaan ja taisteluun, joka sekin jäi aika pitkälti torsoksi. Mitään huikeaa ei tapahtunut perinteisessä 9. jaksossa. Ehkä seuraava jakso korjaa asiaa ja kuinka isoja kysymysmerkkejä jää seuraavalle tuotantokaudelle?

Samaa mieltä tästä, turhan paljon aikaa käytettiin yhteen taisteluun. Sen olisi ihan hyvin voinut lyhentää vaikka puolella, niin paljon turhia taistelukohtauksia sun muita näytettiin, joilla ei ollut mitään merkitystä itse sarjan ja sen tarinan kannalta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Näh, olisihan se ollut kaikkien aikojen floppi, jos ykköskauden vikasta jaksosta asti rakennettu juonikuvio oltaisiin hoidettu alta vähemmän tyylikkäästi. Lisäksi, kun jokainen kohtaus muurilla ennen tota taistelua on ollut "valmistelua" tota taistelua varten. Mitä muuta ne ovat tehneet siellä muurilla, kun tyrmänneet Jonin ehdotuksia? Kaiken lisäksi ei noita taisteluita ole muutenkaan ollut sarjassa liikaa. Ongelma taas oli se, että jaksojen esitysjärjesteys oli päin persettä. Miksei tämä jakso voinut olla jakso 7 tai 8? Viime jaksojen tapahtumien takia on ymmärettävää, että osaa porukasta ei Oberynin tappion jälkeen muurikuviot hirveästi kiinnosta.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Semmonen jakso. Merkittäviä päähenkilöitä putoili, Tyrion pakeni, Arya lähti merten taakse. Bran löysi jonkun ukko ylijumalan tms. (onko tähän muuten viitattu aiemmin sarjassa että mikä tämä partasuu oikein oli?)

No ihan hyvin saatiin Aryan ja Tyrionin tarinat jonkinlaisiin päätepisteisiin (tai uuteen alkuun).
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Aijjaha, vai sellaista sitten talla kertaa. Olipa siina kaikkea.

Stannis tuli sitten pohjolaan ja pisti villit ruotuun. Melisandra katsoi Jounia siihen malliin, etta kohta palaa apara Snow ristilla. Kaippa ne sitten yrittaa tuota pohjoisen kautta ja saada Starkkien maat (ja vasallit) haltuun.

Bran ja muut paino puun juurelle iso paa leveena. Jotain saatanan luurankoja rupes sitten hyppii sielta, tuli ihan D & D fibat paallensa. Siina sitten JoJoa puukotettiin mahaan ja se oli oikein. Turha ja tylsa hahmo. Sielta tuli saakeli joku pikku kakara ja ampu tulipalloja. Mitas vittua. Sitten se aija, se taisi olla sitten se kolmipainen korppi. Vittu se Bran oppii kohta ampuu tulipalloja. Mahan sanoin etta siita tulee kunkku kun se oppii magiat sun muut. Aika rankka WTF hetki, mutta loistavaa paskaa, tata lisaa.

Brianne ja Hound otti sitten yhteen ja perhana kun amatsooni pieksi hurtan. Hoh. Tykkaan hurtasta ja toisaalta en tykkaa yhtaan Brianna Banksista. Oli muuten aika eeppinen taistelukohtaus, jossa oli puremista, muniin lyontia ja pillulle potkimista. Siina oli siis kaikki legendaarisen kaksintaistelun ainekset. Hurtta taitaa nyt kuolla sinne. En ma tie. Toivottavasti ei. Arya lahti Bravoosiin silla Jaqenin kolikon avulla, joten taitaa Arya menna Jaqenin oppiin? Aika rajua.

Cersei sanoi suorat sanat isilleen ja pani veljeansa. Mitahan ne teki sille Mountainille? Kai ne jonkun necromancerin siita tekee. Peruspaiva siis Cerselille.

Ja sitten. Sitten. Tyrion. Vapaaksi pam ja siella oli sitten huora itte sangyssa. Huora kylmaksi, niin kuin pitikin. Sitten isukille pari nuolta. Jaatavaa settia. Todella jaatavaa. Varys jai sitten laivaan Tyrionin kanssa. Toivottavasti lyottaytyy yhteen, voi olla keskustelut kohtalaisia.

Wau Wau ja taas joudutaan odottamaan se about vuosi! Hitto. Aika tyhja olo nyt.

Tywin, Hurtta, Oberyn, Ygritte, Shae, JoJo, ne yovartion pojat jne. Aika paljon ruumiita viimeiseen 3 jaksoon. En tieda mita tahan enaa sanoa. Shokkimatskua.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
No ei se all-time best ever jakso kylläkään ollut, mutta ihan kelpo matskua kuitenkin. En sitten tiedä mitä täällä muutamat nimimerkit pelkäsivät, mutta minun mielestäni tämä ja edellinen jakso loivat yhdessä ihan kelpo kokonaisuuden ja eikä itselleni syntynyt tästä viimeisestä jaksosta mitään kiire vaikutelmaa useiden juonikuvioiden takia.

Muurilla ei nyt mitään yllättävää tapahtunut, Stannista kun sinne osattiin melkoisella varmuudella odottaa. Jännä kuitenkin nähdä, että mitä se Stannis nyt meinaa tehdä. Pohjoinen on "pelastettu", joten jatkuuko matka heti etelään vai jäävätkö muurille oikeasti vääntämään White Walkereita vastaan. Entä laittaako kenties Kungen Tommen Boltonit tappelemaan Stannista vastaan.

Arya matkaa muurille ja jätti Hurtan kitumaan. Pojot Aryalle. Olipahan muuten tappelu Houndin ja Briennen välillä. Itselle se tuli ihan puun takaa ja enkä todellakaan osannut sanoa suuntaan enkä toiseen kuka kuolee vai kuoleeko kukaan.

Tyrion pääsi kuin pääsikin karkuun. Itselleni pienoinen yllätys, sillä olin valmis laittamaan rahat likoon, että jos Tyrion karkuun yrittää niin vituksi menee. Mutta hyvä näin. Tyrion saa elää, mutta minne vie matka. Tyrion sopisi muiden jatkoksi tuonne pohjoiseen, mutta Varys mukana matka vie varmaan meren toiselle puolelle Bravosiin tai johonkin muuhun vapaa kaupunkiin.

Niin ja se, että Tyrion ampui Papa-Tywinin hengiltä jalkajousella tämän istuessa paskalla oli hieno hetki. Ja eipä olisi Papa-Tywinistä uskonut. Leskimies tuolla tavalla ja vielä oman poikansa naisystävää. Hyi Tywin Hyi! Ja Shae:lle terveiset; olit huora ja ansaitsit kuolla.

Ja mitä tuosta Branista nyt sanoisi. Olihan tuo partasuun ilmestyminen tulipallotyttärineen melkoinen yllätys ja hyvää viihdettä, mutta ihan ei vieläkään aukea, että minkä vitun takia sinne pohjoiseen piti päästä. Sen takiako sun frendin piti kuolla, että voit oppia lentämään? No ehkä ne taas ens keväänä vähän tätä juontakin avaa lisää kun ekan jakson kunniaksi näemme Training Montagen missä Bran opettelee lentämään.

EDTI: On muuten King's Landing heikossa hapessa tällä hetkellä, nyt kun Tywin oletettavasti kuoli. Valtakuntaa johtaa Tommen. Cersei tietty ohjailee poikaansa omien mieltymysten mukaan, mutta Tommenpa taitaa olla vähän ihastunut Margaeryhyn, jolla tietty omat visionsa miten valtakuntaa pitää hallita. Saas nähdä kasvaako Tommen johtajaksi vai onko vain pelimerkkinä kahden naisen välisessä taistelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Pidemmät valitukset/analyysit heitän tuonne spoileriketjuun, mutta hieman jäi ihmetyttämään tuo tulipalloja ampuva pikkutyttö, Three-Eyed Crown aivan ponneton ulkonäkö ja kuinka Jojenin hahmoa ei missään vaiheessa sarjaa haluttu käyttää kunnolla. Rooli oli ilmeisesti vain olla heikkona ja hidasteena jo valmiiksi hitaalle porukalle...
 
Mielenkiintoisinta on minkälaisen mörön siitä Mountainista tämä yksi Mengele tekee?!

Pieniä spekulointeja:

Tyrion ja Varys lähtivät etelään, joten odotettavissa on kohtaaminen mahdollisesti Daeneryksen kanssa.

Daenerys pisti "kiltit" lohikäärmet lukkoihin ja täten menetti käytännössä valtansa niistä. Drogon on jossain karussa ja on näistä lohareista se villein. Aika pahasti valuu kyllä Daeneryksen hommat nyt reisille, kun lohikäärmeet on käytännössä nyt oman onnensa nojassa. Toisin sanoen odotettavissa on lohismuijalle kuolema omien toimesta?

Jon tapasikin Stanniksen ja sen jälkeen tämän huikea tissisen Melissandran, joka ilmeisesti nyt yrittää uhrata sitten Lord Snown. Veikkaisin Stanniksen olevan tätä vastaan, joten jotain skismaa luvassa sen suhteen. Mancesta uskoisin vielä tulevan Jonin luottomies, kuten tästä partasudista punapäästä. Stannis yrittää siis saada Mancen armeijaan taakseen, mutta se vaatii Jon Snown mukaan, koska Mance näyttää luottavan mieheen.

Arya lähti Bravosiin ja uskoisin hänen harjoittavan itsensä salamurhaajaksi. Hound tuskin kuoli, koska olisihan se näytetty. Eiköhän se sieltä jotenkin kiroillen johonkin selviä. Briennen ja Podrickin uskoisin tapaavan Sansan, joka on ensi kaudella ottanut Pikkusormen kanssa vallan tuolla seudulla. Sansan asennemuutos varmaankin jatkuu.

Tywinin kuolema on Cerseille mieluinen yllätys, mutta tämä takaa sen, että alkaa valtapeli Tommenista nyt sen Margaryen ja Cersein välillä. Cerseihän nyt käytännössä nousee valtaan taas Kings Landingissa ja meno tulee olemaan sen mukaista. Tommen tulee pyörimään kahden vaiheilla varmasti. Jaimella on kimurantti tilanne, kun isäukko on kylmänä ja siskon pillu silti maistuisi. Kumpi vie miestä mulkku vai aivot?

Brann on sitten siellä Tylypahkassa ja olisiko se "siipien" saaminen käytännössä sitä, että hän oppii kunnolla hallitsemaan lintuja jne.., jotta hän näkee kaiken tapahtuvan.

Mielenkiintoisia juonikuvioita ensi kaudella luvassa ja kovimpana niistä toki Varyksen ja Tyrionin seikkailut, sekä Aryan Bravosin valloitus. Cersei laittanee haisemaan varmuudella.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Miten minulle välittyi sellainen kuva Melissandran ja Jon "You know nothin'" Snow:n ensitapaamisesta, että punapää itseasiassa oli kiinnostunut kuksimaan Jonia mahdollisimman nopeasti? En ainakaan muista nähneeni Melin katseessa murhanhimoa, vaan pelkkää himoa.

Harmi, että Tywin päätti päivänsä tässä jaksossa. Olisin suonut sen kunnian mieluummin Cerseille.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Ihan ok kauden päätös. Itseäni hieman häiritsi parikin kohtausta, eniten Mancen 100 000 päisen armeijan kukistuminen alle minuutissa. Kohtauksen uskottavuus oli täysi nolla, pohjoisen "Kuninkaan" leiriin pääsi noin helposti.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ihan ok kauden päätös. Itseäni hieman häiritsi parikin kohtausta, eniten Mancen 100 000 päisen armeijan kukistuminen alle minuutissa. Kohtauksen uskottavuus oli täysi nolla, pohjoisen "Kuninkaan" leiriin pääsi noin helposti.

Toinen asia, joka hämmästytti, oli se huikea kokoero ylhäältä kuvatun metsän ja maantasalta kuvatun metsän välillä. Maankamaralla metsä vaikutti liki loppumattomalta, kun taas lintuperspektiivistä Mancen miesten piilopaikka näytti lähinnä joltain puistikolta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ihan ok kauden päätös. Itseäni hieman häiritsi parikin kohtausta, eniten Mancen 100 000 päisen armeijan kukistuminen alle minuutissa. Kohtauksen uskottavuus oli täysi nolla, pohjoisen "Kuninkaan" leiriin pääsi ratsastamalla sisään. Mut joo, eipä se kuitenkaan mitään ratkaissut.

Toi 100 000 oli porukan kokonaismäärä ei sotilaiden. Lapset, vanhukset ja 99,9% naisista eivät taistele eli taistelukykyisiä on huomattavasti vähemmän. Johan se jossain jaksossa jo aiemmin mainittiin, että villit vyöryvät niin kauan ennen kuin oikea armeija tulee heitä vastaan. ~5000 varustettua koulutettua ratsumiestä ovat ylivertaisia verrattuna kouluttamattomiin ilman kunnon varusteita taisteleviin kurittomiin villeihin.

Toki itse kohtaus oli aikamoinen mahalasku, koska se kesti ehkä sekunnin, mutta ihan suhteellisen "realistinen" lopputulos tällä taistelulla oli.

Jotenkin tuntui, että budjetti oli melkein käytetty jo ennen tätä viimeistä episodia ja tämän jakson kohtaukset näyttivät todella heikkolaatuisilta verrattuna sarjan yleiseen tasoon. Sarjan onneksi nyt, kun lohikäärmeet viruvat tyrmässä niin niitä ei ole tarpeen näyttää näinkään usein.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyvin päättyi tämä tuotantokausi, ei valittamista. Milloin seuraava tuotantokausi olisi tulossa, odotetaanko ensi vuoden kevättalveen jälleen kerran?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Hyvin päättyi tämä tuotantokausi, ei valittamista. Milloin seuraava tuotantokausi olisi tulossa, odotetaanko ensi vuoden kevättalveen jälleen kerran?

Samoihin aikoihin varmaan taas ensi kaudella, tämän sarjan kuvaaminen kun on aika työläs prosessi, kun nykyään kuvataan tyyliin seitsemässä eri maassa ja huhujen mukaan ensi kaudella myös uutena kuvauspaikkana tulee Espanja, kun Dornen tapahtumia tullaan kuvaamaan siellä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Tyrion ja Varys lähtivät etelään, joten odotettavissa on kohtaaminen mahdollisesti Daeneryksen kanssa.

Daenerys pisti "kiltit" lohikäärmet lukkoihin ja täten menetti käytännössä valtansa niistä. Drogon on jossain karussa ja on näistä lohareista se villein. Aika pahasti valuu kyllä Daeneryksen hommat nyt reisille, kun lohikäärmeet on käytännössä nyt oman onnensa nojassa. Toisin sanoen odotettavissa on lohismuijalle kuolema omien toimesta?....

Aika erikoinen teoria, tuskinpa Danyn valta lohikäärmeisiin on yhtään sen isompi tai vähäisempi, kuin mitä aiemmin. Hän suri sitä, että joutui sulkemaan "lapsensa" vähäksi aikaa kotiarestiin, onhan hän niiden äiti.

Näitä Martinin teoksia en ole lukenut lainkaan, muttei tarvitse olla mikään Sherlock Holmes tajutakseen, että sarjan lopussa Dany on yksi viimeisiä, joka on yhä pystyssä.

Tästä on nähty viitteitä sarjassa vaikka kuinka paljon, luminen valtaistuinsali, lohikäärme Kings Landingin päällä jne.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Hajanaisia mietteitä:

- Joo vaikea on kyllä kuvitella Daeneryksen kuolevan, sillä sittenhän kaikki tapahtumat tuolla meren takana olisivat olleet tavallaan merkityksettömiä. Eli kyllä eukon pitää ensin päästä Westerosiin riehumaan, jonka jälkeen toki on taas kaikki mahdollista.

- Tuo tulipalloja nakkeleva lapsi sitten oli ilmeisesti niitä legendoissa esiintyneitä "metsän lapsia". Ilmeisen tehokas white walkereita ja johdannaisia vastaan, jos aseenaan on tuli. Jotain mielenkiintoa saatiin nyt rampajengiinkin.

- The Houndin kuolemaa ei tosiaan sinällään näytetty, mutta eipä tuo kauhean hyvältä hänen kannaltaan näyttänyt, jos jää yksin luu jalasta törröttäen makoilemaan keskelle erämaata.

- Stannis sitten pamahti lopulta sinne Muurille, kuten oli tullut odoteltua. Ja kuten sanottua, niin aika laimealtahan tuo taistelu lopulta näytti. Oli niitä naisia ja lapsia sitten vaikka kuinka paljon villien joukoissa ja olivatpa ne joukot kuinka epäorganisoituja tahansa, niin 100 000 kappaleen sijasta niitä näytti olevan joku 100 kappaletta. Ja Jon näyttäisi jatkavan arvoasteikossa kohoamistaan. Allisteria ei näkynyt ja Slynt oli kohtalaisen hiljaista kaveria, joten jokohan siitä Jonista tehtäisiin sitten Yövartion pomo? Vai tuleekohan tuo vielä jotenkin poistumaan muualle seikkailemaan, esim. Stanniksen mukana? Eipä vaan taida olla kuninkaallakaan sananvaltaa Yövartion kavereihin.

- Shaen kuolema oli tyydyttävä. Tywinin kuolema taasen oli surullisempi asia. Sinne meni taas yksi mahtava hahmo. Toki Tyrionilla onneksi sentään leikkaa sen verran, että ei mennyt housut kintuissa yllätetyn Kouran "enhän mä nyt sua oikeasti siis ollut teloittamassa"-selittelyt ja tunteisiin vetoaminen läpi.

- Vaikeahan se oli uskoa Jaimen katsovan vaan sivusta, kun veljensä teloitetaan, joten pakoapu ei tullut yllätyksenä. Kuitenkin tuli siinä pohdittua, että milläs meinaa selvitä tästä puhtain paperein, kun voi olla muutama tyyppi King's landingissa, joka osaa myös laskea 1+1 Tyrionin ollessa yhtäkkiä kadonneena. Nyt kun Varys teki äkkipäätöksen lähteä purjehtimaan, niin sillähän saatiin toki kätevästi epäilykset Jaimesta pois. Tyrion & Varys -kaksikosta saatiin kyllä kova tutkapari uusiin seikkailuihin.

- King's landingissa on kyllä hiljaista ensi kaudella. Oberyn, Tyrion, Tywin ja Varys poissa. Aika rankasti on kiinnostavia persoonia sieltä karsittu. Pakostikin syödään nyt sitä kiinnostavuutta tuon paikan kohtauksista, jotka ovat olleet sarjan (ja tv-historian) ehdotonta parhautta. Toivottavasti Jaime pitää Horo-Cerseitä vähän kurissa. Ja Margaery saa otteen Tommenista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös