TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 661
  • 1 086

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Oberyn on kyllä ikävä menetys, sillä vähän ristiriitaisen alun jälkeen aloin myös pitää hänestä paljon. Nähtäväksi jää, miten Tyrion tuosta kepluttelee vapaaksi vai lyödäänkö kääpiön pää irti? Oma veikkaukseni on, että Jaimen apua Tyrion tarvitsee.

Vuoren kohtalo on mielestäni vielä auki, sillä mitään varmuutta tuossa viime jaksossa ei saatu siitä, että hän olisi kuollut. Todennäköistä kuitenkin on, että tuollaisen keihästyksen jälkeen mies henkensä menettää. Lähes yhtä todennäköistä on, että Hurtta henkensä vielä menettää tällä kaudella. Tuo edellisjakson aiheuttama vamma lienee kohtalokas, mutta eiköhän Hurtta vielä jotain hyvää ennen sitä kerkeä tekemään.

Mielenkiintoisimmat tapahtumat sijoittuvat ehdottomasti tuonne Kuninkaansatamaan. Lohikäärmemaassa kaikki on laahannut lähes ennallaan jo vaikka kuinka kauan ja mielenkiinto sinne suuntaan alkaa hiipua. Jon Snown seikkailut ja villien kuviot ovat myös jokseenkin tylsiä. Voisi kuvitella, että kausi päättyy siihen, kun lopuksi näytetään valtavaa villiarmeijaa saapumassa Muurille.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuoren kohtalo on mielestäni vielä auki, sillä mitään varmuutta tuossa viime jaksossa ei saatu siitä, että hän olisi kuollut. Todennäköistä kuitenkin on, että tuollaisen keihästyksen jälkeen mies henkensä menettää.

Mikä merkitys on sillä että Vuori lopulta tunnusti julkisesti yleisön edessä Oberynin luettelemat rikokset? Saiko Oberyn siis kuitenkin haluamansa?
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mikä merkitys on sillä että Vuori lopulta tunnusti julkisesti yleisön edessä Oberynin luettelemat rikokset? Saiko Oberyn siis kuitenkin haluamansa?
Eihän sillä Tyrionin kannalta liene minkäänlaista merkitystä, tai oikeastaan minkään muunkaan. Oberyn sai mielestäni ainakin osittain haluamansa, mikäli Vuori tuossa kuoli.

Otin tuon vain esille sen vuoksi, että Vuori on mielestäni mielenkiintoinen persoona (huolimatta tuosta huonosta uudesta näyttelijästä). Toisaalta olisi mukava, että hän olisi vielä kehissä mukana, mutta tuskinpa näin on.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ehkä Oberyn vain näyttelee kuollutta?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eihän sillä Tyrionin kannalta liene minkäänlaista merkitystä, tai oikeastaan minkään muunkaan.

Lihavoidusta kohdasta olen eri mieltä, sillä jos tunnustus otetaan tosissaan ja käsittelyyn, voisi muitakin päitä vielä pudota. Tywiniahan tuossa haettiin vastuuseen Vuoren käskyttämisestä. Tosin, oikeudenmukaisuus ei ole sarjan kantava voima, vaan enemmänkin sen puute.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Lihavoidusta kohdasta olen eri mieltä, sillä jos tunnustus otetaan tosissaan ja käsittelyyn, voisi muitakin päitä vielä pudota. Tywiniahan tuossa haettiin vastuuseen Vuoren käskyttämisestä. Tosin, oikeudenmukaisuus ei ole sarjan kantava voima, vaan enemmänkin sen puute.
Hyvä pointti. Ehkä tuosta voi vielä jotain kehkeytyä.

Sampio voisi keskittyä välillä johonkin muuhun kuin ketjujen trollaamiseen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sampio voisi keskittyä välillä johonkin muuhun kuin ketjujen trollaamiseen.
No äl ny, taisi olla päivän ensimmäinen. Toki kaksi minuuttia viestisi jälkeen kävin myös pääsykoeketjussa letkauttamassa, mutta oli mulla sinne ihan oikeaa asiaakin.

Mutta mistäs tiedät, vaikka Oberyn vain pidättelee hengitystään? Klassinen temppu ja tadaa! Mahtuu sitä paitsi kurkkimaan ovien alta tuolla päänmuodolla.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ehkä Oberyn vain näyttelee kuollutta?

Niin tai sitten se tulijengi (valon jumalan palvelijat tms.) jotka jo aikasemminkin on herättäneet porukkaa henkiin (mm. Houndin kaksintaistelussa tappaman kaverin) voisi herättää myöskin Oberynin. Harmi vaan että kun he herättävät kuolleista niin edellisen ruumiin kärsimät vahingot säilyvät joten nähtäisiin päätön ja aivovaurioiden vuoksi aika retardi Oberyn.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Nii! Ja ties vaikka ketä ne on jo herättäneetkin henkiin tässä! Vaikka sudenpäisen Robb Starkin tai nielu auki kulkevan Cat Starkin!!!!! NII!!

Robb sudenpäällä varustettuna olisi aika väkevä näky! Vois Lannisterien hymy hyytyä, kun Susi-Robb ratsastaa hevosella Kuninkaansatamaan kostamaan.

edit: Nyt on alkanut jo vähän toipumaan Oberynin murskaamisesta. Hitto vieköön ei ole kyllä koskaan missään milloinkaan elokuvassa/sarjassa kenenkään hahmon kuolema shokeeranut samalla tavalla. Outoa, kun eihän kyseinen heppu kauaa ehtinyt edes sarjassa olla. Jotenkin vaan oli niin loistava ja karismaattinen näyttelijä ja äärimmäisen mielenkiintoinen hahmo.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Oma veikkaukseni on että yhteinen vihollinen (tässä tapauksessa muurin takainen villien armeija) yhdistää yllättäviä osapuolia ja ollaan sitten nimellisessä rauhassa keskenään. Ja siitäkös vasta hovijuonittelut alkaakin!

Tuntuu, että lähes kaikissa hahmoissa on jotain "hyvää" ja jotain "pahaa", mutta ainoat oikeasti "pahat" hahmot ovat nuo muurin takaa tulleet etupartion kannibaalikuvatukset. (lumizombeista en osaa sanoa)
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juu, olipa turha jakso. Ilmeisesti HBO:n porukka haluaa sisällyttää kaikki kauden tärkeimmät käänteet viimeiseen jaksoon. Muurin taistelun ratkaisu oltaisiin voitu ihan hyvin esittää jo nyt, sillä ensi jaksossa tulee olemaan tapahtumia jotka saattavat jättää sen jopa omaan varjoonsa. Muilla kausillahan ysijakso on nimenomaan ollut se kliimaksi.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Omasta mielestä jakso oli taas sitä tuttua todella hyvää GoT-tasoa. Tietty kun en ole kirjoja lukenut ja en näitä kauden lopputapahtumia ennalta tiedä, niin aika vaikea mennä sanomaan oliko tämä nyt turhaa venyttämistä, kuten Julma#71 edellä mainitsi. Omasta mielestäni kuitenkin hyvä, ettei tapahtumilla kiirehditty sillä tämä sarja on minulle niin paljon muutakin kuin odottamattomia juonenkäänteitä. Mielummin yksi hyvin pohjustettu juonenkäänne kuin viisi huonosti pohjustettua.

Joka tapauksessa hienoa, että muuri piti ja villit eivät ainakaan suoriltaan pääse mellastamaan etelään. Suurin osa täällä dumaa Tarlyn ja Gillyn näyttämistä ruudussa, mutta omasta mielestäni tällainen inhimillinen kahden ihmisen tarina antaa hyvää tasapainoa, muuten muurilla tapahtuviin suurille "koko kansaa" käsitteleville tapahtumille. Jon Snow:n pelastan kaikki asenne taas ärsyttää. Muuten hyvä hahmo, mutta sankari-moodi on TODELLA syvältä! Vaikka tämä muurin hyvä vs. paha asetelma on lähtökohtaisesti ällöromanttista verrattuna esimerkiksi King's Landingin tapahtumiin, niin ihan kohtalaisen hyvää viihdettä ne pohjoisessa kuitenkin viljelee.

Kauden päätöstä innolla odotellessa.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Jepjep. Sinänsä tosissaan oli kiva että kerrankin keskityttiin vain yhteen paikkaan. Olisihan se ihan jees, että tuotantokausi olisi esim 12 jaksoa nykyisen 10 sijasta niin ei tarvitsisi niin hullun paljon tiivistää. Ensi jaksoon onkin sitten tulossa miljooneja juttuja joita odottaa.
Muurijutut noin yleensä ei ole erityisesti kiinnostaneet mutta olihan tuo aika siistin näköistä, hienosti tehtyjä taistelukohtauksia ja varmasti pitänyt melkoinen könttä tuohon budjetoida että on saatu toteutettua mm se muuri-liukuri-lihamylly ja mammutit.
You know nothin nyt sitten kuoli, mikä ainakin mua kyllä harmittaa, oli mun suosikkimuikkeleita tästä sarjasta. Ja kuten tuolla edellä Mont Blanc totesi, tuo sankarimoodi alkaa ärsyttämään. Ihan muista fantasiakirjoista tuo. Tulee sellainen tunne kuin Martin haluaisi tietoisesti larpata perusfantasiaa ihan vaan osoittaakseen kontrastina kuinka tökeröä se on verrattuna tuohon valtapeliin ja moni-ulotteisiin henkilöhahmoihin. Snowhan on abaut yhtä moniulotteinen ollut kuin tyhjä A4-paperiarkki.
Kyllä tästä vähän turha olo jäi. Ei se kakkoskauden iso taistelukaan ollut niin ihmeellinen, tykkään tässä sarjassa just siitä että ei keskitytä niin paljon tuohon miekkojen kalisteluun.
Se nyt on sanomattakin selvää, että viimeistä jaksoa odottaa melkoisesti ja että siltä odottaa melkoisesti. Toki ihan hyvä juttukin ehkä ettei tuosta yhdeksännestä episodista tehdä sellaista supermegajuttua jonka jälkeen kymmenes jakso on sitten vaan puhaltelua ja tissien läpsytystä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Onhan se hyva ettei liikaa kiirehdita ja tiivisteta mutta hiukan kummastuttaa kylla tama jakso kun jatti niin helvetisti tapahtumia sitten viimeiseen jaksoon. Hiukan nyt pelottaa se etta jotain juttuja joiden olisi kaiken jarjen mukaan pitanyt olla tassa kaudessa, jatetaan sitten ensi kauteen.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Hieno jakso. Janos Slyntistä on kyllä saatu tehtyä ehkä koko sarjan kusipäisin kaveri. Ylimielisyys yhdistettynä tässä jaksossa nähtyyn taistelemiseen on jäätävä yhdistelmä.
 

Saskin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Blackhawks
Itselle jäi hyvä maku jaksosta, ja mielestäni oli hyvä että keskityttiin vain muurin taisteluun, eikä sekoitettu mukaan noita kingslandingin kuvioita.

Olisi ollut hieman outoa jos ensin olisi näytetty Tyrionin kohtalo, ja suoraan siitä hypätty muurin tapahtumiin, niin ainakin itselle olisi tuntunut siltä että mitä väliä sillä on jos Tyrion kuolee tai ei, kun samalla muurilla satatuhatta wildlingia hyökkää, joka voi olla kohtalokasta kaikille eteläisille asukkaille. Nyt jää ainakin viimeiseen jaksoon jännitettävää, ja Tyrion saa ansaitsemansa huomion.

Taistelu oli hienosti toteutettu, ja mielestäni parempi kuin kakkoskauden vastaava, samalla varmasti iso palanen kauden budjetista siihen meni. Ainakin itse pääsin hyvin mukaan tuohon toimintaan, varmasti osittain juuri siksi että siihen keskityttiin koko jakso.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taistelu oli hienosti toteutettu, ja mielestäni parempi kuin kakkoskauden vastaava, samalla varmasti iso palanen kauden budjetista siihen meni. Ainakin itse pääsin hyvin mukaan tuohon toimintaan, varmasti osittain juuri siksi että siihen keskityttiin koko jakso.
Mutta kun se taistelu ei ole vielä edes ohi. Melkein puolet jaksosta meni Samin, Jonin ja Aemonin turhaan rakkauskeskusteluun, joka oltaisiin voitu käydä läpi vaikkapa viime jaksossa eunukin ja Missandrein romanssin paikalla. Nyt seuraavaan jaksoon joudutaan mahduttamaan 65 minuuttiin Night's Watchin, Branin ja Tyrionin kohtalo. Taitaa ennakkotrailerin perusteella Danykin vilahtaa vielä ruudussa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olihan se mäiskettä. Ennakkoon hieman pelkäsin miten huonosti tuo Battle at the Wall taipuu tv:hen, kun tuo muurilta alas nuolien ampuminen ei kovin kummoista viihdettä ole. Yllättävän tarkkoja poikia noinkin kaukaa ;)

Nämä yhteen paikkaan keskittyvät jaksot toimivat kyllä mielestäni paljon paremmin kuin kauden ekat/vikat jaksot, joissa vieraillaan joka helvetin paikassa. Nyt pystyi keskittymään lähes täysin hyvään viihteeseen pieniä hairahduksia (katson sinua Janos Slynt) lukuun ottamatta ilman, että välillä hypätään katsomaan kuinka Emilia Clarke ei osaa näytellä.

Ser Alliserin näyttelijä Owen Teale meinasi varastaa shown tällä kertaa aivan täysin, Tormund Giantsbanekaan pettänyt. Iso liuta sivuhahmoja poistui kyllä sarjasta tämän jakson myötä ja yksi main castistakin sai nuolesta. Ygritteä, Grenniä ja Pyppiä tulee kyllä ikävä muurilla, ja lähes viimeisten? jättiläisten kuolema on toki surullinen asia.

Neil Marshall teki jälleen kerran hyvää työtä tämmöisen ison toimintapainotteisin jakson ohjaajana, joskin tuntui, että se taistelu siellä muurin ovella ei lopu koskaan. Ikävän paljon kyllä jää viimeiseen jaksoon setvittämää ja luvassa lieneekin aimoista sillisalaattia, kun kaikki juonilangat pitää saada nätisti valmiiksi ensi kautta varten... Edes yksi lisäjakso per kausi olisi kyllä niin tarpeen tälle sarjalle.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Melkoista huttua oli tämä jakso. Ja jos viimeksi porua aiheutti Oberynin pään murskaaminen, niin mitähän mieltä porukka on Nietoksen pään lyömisestä alasimeen ja siitä selviämisestä pään puristamisella, niin kuin Aku Ankassa. Väittäisin ensimmäistä realistisemmaksi vaihtoehdoksi.

Noh, katsotaan mitä viimeinen osa tarjoaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt seuraavaan jaksoon joudutaan mahduttamaan 65 minuuttiin Night's Watchin, Branin ja Tyrionin kohtalo. Taitaa ennakkotrailerin perusteella Danykin vilahtaa vielä ruudussa.

Eika siina viela kaikki. Siksi tosiaan kummastuttaa ettei edes tota wall osuutta saatu yhdessa jaksossa paatokseen.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Helvetti, tämähän oli aika jees jakso. Kunnon Helm's Deep meininkiä ja sopivasti myös muuta kivaa mukana. Ei edes harmita paljoa tuo punapään kuolema, mielestäni hahmo oli antanut kaiken mitä oli annettavissa. Toki oli yksi lempihahmoistani kolmoskaudella mutta joka tapauksessa. Olipahan viimeiset sanat hänelläkin.

Mielestäni oli hyvä idea että keskityttiin koko jakson ajan yhteen paikkaan kun oli tällainen tilanne. Muutenkin voisi aina yhdessä jaksossa keskittyä enemmän tiettyihin asioihin ja jättää osan kokonaan pois/muihin jaksoihin. Selkeämpiä kokonaisuuksia ja sarjaa olisi helpompi seurata. Eli jaettaisiin sarjaa enemmän kokonaisuuksiin Pohjoinen, Khaleesi+kaverit, King's Landing ja siihen liittyvät, sekä muut.
 
Hehe. Luuletteko tosiaan, että kaikki nämä tällä kaudella alkaneet juonenkäänteet muka ratkaistaisiin ensi jaksossa? Hyvä, jos edes yksi näistä tapahtuu! Tyrion luultavasti potkaistaan uudelle sivulle juonen suhteen ja Jon Snown hommat jätetään ensi kauteen. Stanniksesta ja kumppaneista saadaan sneak peakia, samoiten kuin Aryasta ja Houndista. Middle Fingerin ja Sansan tarina saatiin tältä kaudelta jo pakettiin, kun Sansta tuli vihdoin uusi "hallitsija" pohjoiselle.

Auki ovat tämän kauden suhteen siis;

- Tyrionin kohtalo
- Stanniksen suunnitelmat
- Aryan ja Houndin tulevaisuus (veikkaisin tämän ritarimuijan ja aseenkantajan tien kohtaavan näiden kanssa)
- Brannin seikkailut
- Lohismuijan suunnitelmat

Ensimmäiseen luulisi suurimman osan ajasta käytettävän ja sen jälkeen muista neljästä saadaan lyhyt sneakpeak ensi kautta varten. Näitä sivujuonia ei tunnetusti niin hirveästi näytetä.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hehe. Luuletteko tosiaan, että kaikki nämä tällä kaudella alkaneet juonenkäänteet muka ratkaistaisiin ensi jaksossa?
Kyllä me lukutaitoiset tiedämme ennakkotrailerin ja julki tulleen jakson synopsisin perusteella mitä viimeisessä jaksossa tulee tapahtumaan. Edessä on aika monen hahmon tarinan käännekohta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös