TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 670
  • 1 086

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Perkele Martinin perkele! Oberyn, kosmoksen kovin bi-seksuaali on sitten vainaa. Voi vittu! No joo nain se meni sitten niin. No tuudittaa ainakin ajatus, etta Oberyn vei Mountainia ns. 6-0. Mutta pakko oli sitten kuulustella siina niin. Perhana kun oli raaka tapa lahtea, paa paskaksi vain. Nyt on mielenkiintoinen tilanne Tyrionilla ja en voi uskoa hanen kuolemaansa. Jos oikeasti Tyrion kuolee, niin jaa sarja tauolle omalta osalta. Kylla se tuosta paasee venkoilemaan itsensa pois. Kyllahan muutakin tapahtui sarjassa, mutta nyt kavi nain.

Muuten jotenkin ei ollut ehja jakso tama viimeisin, mita muut mielta? Jotenkin tarinankuljetus oli todella erilainen ja ei jollain lailla paassyt sisaan niin helposti sarjan maailmaan. En tieda sitten.

Oberyn. Goodnight sweet prince.
 
Jos oikeasti Tyrion kuolee, niin jaa sarja tauolle omalta osalta. Kylla se tuosta paasee venkoilemaan itsensa pois. Kyllahan muutakin tapahtui sarjassa, mutta nyt kavi nain.

Veikkaanpa, että ei jäisi siltikään. Heh.

Tämän sarjan herkku on juuri se, että mitä vaan voi tapahtua. Ei voida tyydittäytyä siihen, että hommat menee niin kuin on käsikirjoittajan oppaassa mainittu. Hienoa! Tyrionilta vaan pää irti ja tehdään Cerseistä vielä mulkumpi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eriävä mielipide monen esittämään mielipiteeseen siitä, että taistelu olisi voinut olla pitkitetympi tms: mielestäni oli ihan loistava.

Taistelu lopputulosta lukuunottamatta oli juuri mainio ilman mitään ylettömiä kikkailuja. Tätä seasonia tullut pääasiallisesti myhäiltyä ja fiilisteltyä hiljakseen(kiitos mm. Joffreyn tuskaisen kuoleman), mutta olihan tuo taistelun päätös vähän antikliimaksi. Klassinen nuolaistaan ennenkuin tipahtaa ja perään shokkitwisti. Samaa käytettiin taannoin erään toisen sarjan finaalissa ja samaa kikkaa käytetty liian paljon muuallakin. Odotin siis tasaisempaa vääntöä missä kumpikin murentaa toinen toistaan ja lopuksi toinen saa snadilla yliotteella voiton.

Mutta mikäs siinä. Kovimpiin faneihin tuntunut uppoavan ihan hyvin ja silloinhan hommat on hoidettu ensiluokkaisesti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei lisättävää aikaisempiin viesteihin koskien uusinta jaksoa, mutta onhan tämä neloskausi ollut huomattavasti tykimpi kuin kolmonen. Muita samoilla linjoilla? Toki kolmonenkin oli huippua, mutta neloskausi on nostanut kyllä riman todella korkealle seuraavia kausia vartne.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Jakso katsottu nyt pääosin kahteen kertaan ja edelleen harmittaa, että tuotanto-/ohjauspuolella tästä jaksosta ei tunnuttu saavan kaikkea irti erityisesti tuon lopun takia. Jos tätä omaa ajatusmaailmaan jakson suhteen pitää jotenkin kuvailla, niin jakso eteni tylsähkön porrasmaisesti ja sitten lopussa tosi kovalla kiireellä.

Esim. King's Landingin tapahtumat olisivat hyötyneet huomattavasti jos näitä tapahtumia olisi ripoteltu ympäri jaksoa aina jakson alusta lähtien. Nyt edellisestä jaksosta oli kaksi viikkoa ja tuo koko kauden ajan rakennetun kaksintaistelun loppuhypetys jäi jakson viimeisille minuuteille, niin itse en ainakaan päässyt siihen tunnelmaan mitä tämän miekkasottelu vaati. Nyt fiilikset olivat enemmänkin "Ainiin, tääkin on vielä näkemättä". Lopun kohtauksen tarkoitus tuntui olevan vain Tyrionin kohtalon selvittämistä, eikä se odotettu kohtaaminen missä Oberyn voi vihdoinkin kostaa Vuorelle, vaikka itse ottelun aikana Oberyn yrittikin tätä kokemaansa hirveyttä kerrata.

Ja mitä tulee ohjaukseen/leikkaukseen, niin vaikka Tyrionin ja Jamien keskustelussa ei itsessään ollut mitään vikaa ja oli ihan viihdyttävää katsottavaa, niin tiputti se jakson vauhtia juuri sen verran, että tätä kohtausta seurannut nopea kaksintaistelu aivan liian nopeine leikkauksineen jätti vain sekavan kuvan koko jaksosta. Näinkin vahvasti kaudella mukana ollut hahmo kuin Oberyn ansaitsee parempaa kuin tuollaisen puolihuolimattomasti toteutetun 5min action pläjäyksen.

Yleensä ei hirveästi ole pahaa sanottavaa tästä sarjasta ole, mutta nyt mentiin omasta mielestäni jakson lopun osalta aika pahasti metsään. Toivottavasti seuraavassa jaksossa palataan takaisin totutulle GoT-tasolle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Seuraavan jaksonhan on ohjannut sama jantteri joka ohjasi Blackwater Bayn taistelujakson. Lienee siis luvassa isoa mähinää, varmaankin muurilla tapellaan. Kiinnostaa etukäteen, että minkä kokoinen on tuo hypetetty pohjolan isoin liekki ikinä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihdoin tapahtu Targaryen leirissä jotain. Tylsä paikallaanolo sai vähän muutosta. Minne päätykään Jorah? Villi veikkaus: North- miehiä kun on niin palaisko sinne? Lord Stark kun on historiaa jo niin...

Muurilla on pakko tapella seuraavaks. Muuta en sano.

Sitten tuo epic tappelu lopussa. Harmittaako Oberynin lähtö? Kyllä. Mutta suuri vitutus tuli tosta Vuoren menosta. Verratkaapa huvikseen siihen ekan kauden Mountain vs Hound- kohtaukseen. Siinä liikku miekka jo pelottavasti. Toi laahaava tyyli oli niin perseestä, että minäkin olisin ehtinyt alta pois. Sarjan pahin näyttelijävaihdos, se uusi Daariokin menee paremmin. Vuori on siisti hahmo, mutta liika on liikaa.

Tyrion vapaaksi! Kuka auttaisi kääpiöressua? Niin ja pliis, henki pois Samilta. Se mussutus(10s kesto) alkoi taas vituttamaan heti..
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En jaksa mitään jaksoanalyysejä alkaa kehitellä, kun yksittäiset jaksot ovat kuitenkin osana laajempaa kokonaisuutta. Pointti oli siinä, että Tyrionilla on paha paikka, Oberyn kuoli ja Dany antoi Jorahille kenkää, ei niinkään uskomattomissa kamera-ajoissa tai vastaavissa. Ja ainakin minut taistelun lopputulos sai pysähtymään. Mulle tuli sellainen fiilis, että Oberyn vain oli niin hyvä, ettei edes valtakunnan pelätyin soturi kykene kunnon vääntöön hänen kanssaan. Sitten tuollainen lopetus... Red Wedding ja Nedin kuolema ovat aiemmin saaneet samanlaisen fiiliksen aikaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pitänyt lopusta, mutta eipä kai minun tarvitsekaan. Taistelukohtausta olisi myös voinut pedata huomattavasti paremmin tässä jaksossa. Kuitenkin itse taistelu oli mielestäni hyvin toteutettu. Ei mitään väsynyttä "toinen johtoon ja sitten toinen nousee ohi" -asetelmaa. Oberyn oli selvästi taitavampi ja ketterämpi taistelija, joka on ammentanut oppinsa ympäri maailmaa, kun taas Vuori luottaa kokoon, voimaan, paksuun haarniskaan ja isoon miekkaan. Taitava toki hänkin.

Taistelu siis meni juuri niin kuin piti. Ylivertaisella nopeudella ja tekniikallaan Oberyn väisti, torjui, ja iski lähes vaivatta kun pysyi liikkeessä. Kuitenkin kävi myös selväksi, että Bromin sanoin "yksi harhaliike ja olen kuollut". Vuoren kuolettavuus taistelussa jo ennen lopun murskaamista perustui juuri siihen, että Oberyn sai antaa hänelle monta osumaa saadakseen hänet maahan, kun taas Vuorelle olisi riittänyt yksi niin prinssi olisi ollut kahtia. Saipahan Oberyn edes osittaisen kostonsa.

Tyrion jos poistuu sarjasta, niin kyllä omalla kohdalla kiinnostus ainakin hetkeksi laantuu todella voimakkaasti. Kyllä se vaan vaikuttaa negatiivisesti, jos jatkuvasti omasta top-2:sta putoaa jätkiä. Äkkiseltään voisin sanoa, että top 2 ollut ensimmäisellä kaudella Ned Star-Tyrion Lannister, sitten Tyrion Lannister-Robb Stark. Nyt Oberynista vihdoin löysin uuden kakkossuosikin Robb Starkin kuoleman jälkeen, mutta niin vain tuli lähtö hänellekin. Jos Tyrionkin menee samassa rytäkässä niin onhan se nyt kumma. Tietysti hienoja hahmoja on muitakin, mutta Tywin, Baelish, jne. eivät samalla tavalla ole suosikkeja, joiden menestystä toivoo.

Mahdollisuuksia on onneksi kuitenkin monia. Tyrion voidaan mestata täysin inhorealistisena kuvauksena, missä mitään pelastusyrityksiä tai sen ihmeellisempää ei nähdä. Toisaalta hän voi paeta esim. Jamien avustuksella, ja tällöinkin joko jäädä kiinni ja menettää henkensä tai sitten selvitä pakoon. Olisiko myös mahdollista, että Stannis jollain ilveellä saisi armeijansa iskukuntoon ja hyökkäisi varoittamatta Kings Landingiin ja henkensä menettäisivätkin muut Lannisterit Tyrionin jotenkin ihmeen kaupalla onnistuttua pakenemaan. Vai kolkuttaako Margaeryn omatunto kun tietää Tyrionin syyttömyyden? Todella typerä riski olisi häneltä pelastaa Tyrion, mutta kuten on nähty, mitä vaan voi tapahtua motiivin ollessa niin ikään täysi yllätys.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Sitten tuo epic tappelu lopussa. Harmittaako Oberynin lähtö? Kyllä. Mutta suuri vitutus tuli tosta Vuoren menosta. Verratkaapa huvikseen siihen ekan kauden Mountain vs Hound- kohtaukseen. Siinä liikku miekka jo pelottavasti. Toi laahaava tyyli oli niin perseestä, että minäkin olisin ehtinyt alta pois. Sarjan pahin näyttelijävaihdos, se uusi Daariokin menee paremmin. Vuori on siisti hahmo, mutta liika on liikaa.

Tämä. Itsellä laski kyllä valtavasti tunnelmia tuo itse taistelun toteutus. Joo, kivaa akrobatiaa ja sen sellaista, mutta jos Gregor Clegane olisi noin kömpelö ja hidas taistelussa se ois seivästetty jo aikapäiviä sitten.
Conan Stevenssillä on ja oli pitkä tausta ja osaamista stunteista jo ennen Game of Thronesia, sekä aiempaa kokemusta näyttelijän työstä. Tämä uusi islantilainen on revitty suoraan mukaan jostain maailman vahvin mies kisoista ja valitettavasti se myös näkyy lopputuloksessa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ainoa huono juttu oli, että Gregorilla ei ollut kilpeä mikä teki miehen liikkumisesta tyhmän näköistä. Miksei kaveri pitänyt sitä miekkaa kahdessa kädessä, kun kilpikin puuttui? Vitun tyhmäähän se on raahata tommoista jättiasetta yhdellä kädellä ja toisella vilkuttaa katsomoon. Miekka taisi olla 5'5 pitkä eli about 165 cm. Ei semmoista asetta heilutella kuin mitä tahansa lelua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Uskokaa minua...Tyrion ei tule kuolemaan. Ei vaan voi sillä kaveri on ollut selkeä suosikkini alusta asti. Jos Tyrion teloitetaan ensi jaksossa niin otan äijän kuvan tatskana selkään. Voisi ottaa muutenkin. Ei muuta.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Uskokaa minua...Tyrion ei tule kuolemaan. Ei vaan voi sillä kaveri on ollut selkeä suosikkini alusta asti. Jos Tyrion teloitetaan ensi jaksossa niin otan äijän kuvan tatskana selkään. Voisi ottaa muutenkin. Ei muuta.

Tästä sitten kuva todisteeksi ;)
 
Sellainen jakso. Itselleni tuo kaksintaistelu meni valitettavasti juuri niin, kuin ajattelinkin sen menevän. "This is not the day I die" (tjsp) oli niin selvä merkki siitä, että lusikka lentää nurkkaan ja viimeistään siinä vaiheessa, kun Vuori oli selätetty, mutta mitään lopullista kuoliniskua ei oltu annettu, niin olin jo aivan varma. No, nähtävästi yleiseen linjaan poiketen, en jäänyt tätä panomiesten kuningasta kaipaamaan, vaikka hyvin mies näyttelikin.

Muurille tarvittaisiin lisää mielenkiintoisia henkilöhahmoja, sillä nämä samasta muotista veistetyt variksenpelättimet hukkuvat liikaa massaan, eikä yksilöitä ole noussut esiin, Samia lukuunottamatta, joka on kyllä varsin ärsyttävä kaveri. Jon ei yksin pysty tätä porukkaa kantamaan ja hänkin on kyllä välillä liian puhtoinen, tosin vetää sen roolin oikein mainiosti.

Vaikka rahaa sarjalle on tullut ovista ja ikkunoista, silti vielä hieman ärsyttää, että tuonne muurille on hyökkäämässä 100 000 miestä, mutta visuaalisesti tuollaista kuvaa ei kyllä saa. Daeneryksen armeijastahan on jo ollut hienoja otoksia, samaa myös muualle niin saadaan enemmän fiilistä mukaan.

Tyrionista samaa mieltä, ehkä jopa ainut hahmo joka on "koskematon" myös minun listallani, vaikka Arya tulee hyvin perässä. Valitettavan vähän häntä on näytetty, mutta mielestäni huomaa, että hänestä ollaan kehittämässä varsin mielenkiintoista hahmoa. Se nauru kun Arya kuuli, ettei Hurtta ole saamassa rahojaan... :D

edit: Cersein kuolema olisi muuten sellainen yllätys, että sitä en osaisi odottaa. Mahdotonta noita tulevia tapahtumia on kyllä ennustaa, sen verran hyvin katsojat on tähän mennessä pidetty varpaillaan! Kulttisarja.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Mitähän muuten mahtoi tapahtua Cersein ja Loraksen hääsuunnitelmille? Ne kuitenkin tulivat julki samaan aikaan Sansan ja Tyrionin vastaavien kanssa (ainakin Cerseille ja Lorakselle itselleen). Onko Lorasta edes nähty ruudussa sen jälkeen, kun Joffreyn tarjoama historian oppitunti ei hänelle oikein maittanut?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Eihän sitä Mance Rayderin 100 000 -päistä villien armeijaa ole edes näytetty (kai kertaakaan koko kaudella?). Sehän lähestyy Muuria pohjoispuolelta. Sen sijaan on seurattu Muurin yli tulleiden "etupartioiden" ryöstelyä ja riehumista Muurin eteläpuolella.

Aika vähiinhän ovat nuo villit jääneet tänä vuonna, mutta eipä tässä oikein ole aikaa kaikkeen. Pari lisäjaksoa per kausi helpottaisi kyllä vähän taustoittamaan monia juonia hieman paremmin, varsinkin tällä kaudella tätä on aika vähän ollut ja muutenkin monien hahmojen ruutuaika on jäänyt todella pieneksi. Taitaa kuitenkin tulla budjetti vastaan, sarjan tuotanto on kuitenkin ilmeisesti aika kallista.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mitähän muuten mahtoi tapahtua Cersein ja Loraksen hääsuunnitelmille? Ne kuitenkin tulivat julki samaan aikaan Sansan ja Tyrionin vastaavien kanssa (ainakin Cerseille ja Lorakselle itselleen). Onko Lorasta edes nähty ruudussa sen jälkeen, kun Joffreyn tarjoama historian oppitunti ei hänelle oikein maittanut?
Näkyi se ainakin Tyrionin tunnustusta kuuntelemassa, heräsi päiväuniltaan katsomossa.

Jotenkin jäänyt sellainen kutina, ettei kumpaakaan kiinnosta kyseinen liitto. Jää nähtäväksi, saako Cersei jotenkin käännettyä isänsä pään asiassa. Enpä yllättyisi, vaikka kultakutri juonisi Loraksenkin päiviltä pois.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kun Vuori ei ole enää pelote, voisiko Bronn astua kehiin ja pelastaa Tyrionin, ken tietää vois. Tai Jamie ja Bronn? Tai sitten ei ja Tyrion tipahtaa. Voisi joku muukin Lannistereista pudota pikkuhiljaa.
 

Nick Neim

Jäsen
Mä mietin sitä, että mistä porukka täällä tietää varmaksi Vuoren kuolleen tuohon? Jos noin hyvävoimaisena poksautti Oberynin pään vaikka keihäs lävisti jo rintakehän, niin mä pelaisin rahat Vuoren hengissä säilymisen puolesta. Katselin vielä tuon lopun uudestaan, enkä huomannut mitään varmistusta sille, että Vuori tosiaan kuoli tuohon.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Aika vähiinhän ovat nuo villit jääneet tänä vuonna, mutta eipä tässä oikein ole aikaa kaikkeen. Pari lisäjaksoa per kausi helpottaisi kyllä vähän taustoittamaan monia juonia hieman paremmin, varsinkin tällä kaudella tätä on aika vähän ollut ja muutenkin monien hahmojen ruutuaika on jäänyt todella pieneksi. Taitaa kuitenkin tulla budjetti vastaan, sarjan tuotanto on kuitenkin ilmeisesti aika kallista.

Taitaa itse asiassa olla enempi aikataulullinen ongelma. Tekijöillä ei yksinkertaisesti riitä aika tehdä useampaa jaksoa per vuosi/kausi. Lähdettä en tälle kyllä jaksa tonkia, mutta aikoinaan ensimmäisen tai toisen kauden aikana tuosta oli puhetta jossain haastattelussa.

HBO varmasti saisi omansa takaisin, kun voisivat veloittaa per kausi lisää ja kanavan Game of Thronesin takia tilaavat pysyisivät tilaajina yhden kuukauden pidempään.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Näkyi se ainakin Tyrionin tunnustusta kuuntelemassa, heräsi päiväuniltaan katsomossa.

Jotenkin jäänyt sellainen kutina, ettei kumpaakaan kiinnosta kyseinen liitto.

Jotain äärimmäisen hataraa muistikuvaa tulee nyt mieleen, että ehkäpä se on tullut siellä tosiaan nähtyä. Jotenkin ei vaan ole jäänyt muistiin.

Jälkimmäisen asian olen sentään jopa minäkin havainnut. Tuo liitto saisi toteutuakin, että Cerseitä vituttaisi oikein kunnolla, sen normaalin perusvitutuksen lisäksi. Tosin Lorakselle ei toki millään toivoisi tuollaista kohtaloa.

Ramsay voisi muuten olla hyvä match Cersein kanssa. Ja Ramsaysta tuli mieleen, että olen pohtinut koskahan hän tappaa isänsä. Ei olisi nimittäin kauhean yllättävää tuolta kaverilta. Pääsisi sitten oikein Pohjoista hallitsemaan.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ja Ramsaysta tuli mieleen, että olen pohtinut koskahan hän tappaa isänsä. Ei olisi nimittäin kauhean yllättävää tuolta kaverilta. Pääsisi sitten oikein Pohjoista hallitsemaan.

Tätä pohdin itsekin. Siinä olisi auki koko pohjoinen eikä tarttis tehdä muuta kuin tappaa oma isä. Kaverille se tuskin tuottaisi vaikeuksia pistää vaikkapa Theon tapattamaan hänet.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä mietin sitä, että mistä porukka täällä tietää varmaksi Vuoren kuolleen tuohon? Jos noin hyvävoimaisena poksautti Oberynin pään vaikka keihäs lävisti jo rintakehän, niin mä pelaisin rahat Vuoren hengissä säilymisen puolesta. Katselin vielä tuon lopun uudestaan, enkä huomannut mitään varmistusta sille, että Vuori tosiaan kuoli tuohon.

Jospa tuo edesmennyt Oberyn aka Red Viper käytti jotain myrkkyä tms? Tywin haaasteli tämän tietävän myrkyistä sen jälkeen kun kaikkien suosikkikunkku tukehtu omissa häissään..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös