TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 661
  • 1 086

Nick Neim

Jäsen
Ennen taistelua olisin veikannut Oberynin voittoa, mutta myllytyksen alkaessa ja Oberynin ollessa voitolla arvasi vielä jonkinlaisen twistin tulevan - juurikin sarjan hengen mukaisesti kuten joku tuossa aikaisemmin jo kirjoitteli. Saa nähdä miten tuo tuosta jatkuu, koska nyt on Tyrionin pää pölkyllä. Vieläkään en jaksa uskoa hänen kuolemaansa.

Sansa ja Baelish, tuleva hallitsijapariskunta? Sansalta hyvä Baelishin pelastus ja vakuuttava esitys.

Seuraava jakso onkin sitten se ysijakso, joka on perinteisesti räjäyttänyt pankin. Mielenkiinnolla odotellaan.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Voi perkele sentään kun olis nyt tämä Oberyn saanut vielä pyöriä kuvioissa mukana. Hieno hahmo. Kova panomies ja miekkailija. Ylikylän mies.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Huhhuh, siinähän tarjoiltiin taas loppu twistiä koko rahan edestä niin Game Of Thrones -henkiseen tyyliin kuin vain mahdollista. Oberynin mehutellessa varmaa voittoaan olin jo satavarma, että Mountainin juhliin tulee päättymään, mutta kuinkas sitten kävikään? Ei tuossa lopussa enää jaksanut miehen nousuun uskoa, kunnes sitten taas vedettiin matto jalkojen alta.

I feel you Tyrion. Tunnistin tuosta tyhjästä katseesta oman peilikuvani jo "varman" pitkävetovoiton livetessä käsistä viimeisten sekuntien tasoitusmaalin jälkeen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sitten koko jakson antikliimaksi. Red Viper vs. Mountain. Tylsää huitomista ja aika pian aloin vain toivomaan, että kuolisivat nyt kummatkin pois. Tuo kohtaus olisi tarvinnut ainakin 10 minuuttia lisää aikaa, mutta nyt tuon kohtauksen Build Up jäi vain Jamien ja Tyrionin hämmentävän vankityrmäkeskustelun varaan. Hengetön esitys. Lopun yllättävästä ratkaisusta kyllä plussaa. En nimittäin millään olisi tuohon Oberynin kuolemaan ennalta jaksanut uskoa. Huono puoli tässä on se, että jos Tyrion menettää henkensä tuollaisen hengettömän huitomisen seurauksena niin jää tästä kyllä totaalinen paskanmaku suuhun.


Tätähän on pohjustettu jo siitä saakka kun Oberyn tuli kuvioihin. Käsikirjoittajan tuntien tuota Oberynin kuolemaa osasi kyllä odottaa, mutta hienosti tuo taistelu käänsi jo asetelman ja pään murskaaminen olikin sit jo aika järkyttävää, kun luuli Oberynin jo voittaneen.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Jos Oberyn häviää, niin siinä katoaisi sarjasta hän + Tyrion (ellei tapahtuisi jotain ihmeellistä pakoa). Ja ei kai nyt sentään näin voi käydä... Eihän?

Goddammit...

Oberynia tulee kyllä ikävä. Ja Cersei vielä virnuilemassa lopuksi. Aargh! Pakko kuitenkin nostaa jälleen hattua HBO:lle tässä PG-13-maailmassa. Noin lähdetään näyttävästi!

Tyrionin kuolemaan ei kyllä edelleenkään jaksa mitenkään uskoa. Mutta jos tuttua kaavaa seurataan, niin seuraavassa jaksossa varmaan Tyrion, Jaime ja Tywin tulevat kuolemaan. Sitten seurataankin Samin ja hänen rakkaansa parisuhdedraamaa seuraavat kaudet.

Noh, ainakin The Hound valitteli sitä kaulaansa edelleen, eli sieltä kyllä voinee olla yksi ruumis lisää tulossa. Niin ja Jorah pääsi siis vihdoin kaverivyöhykkeeltä pois. Tosin ei ehkä ihan sillä tavalla kuin olisi toivonut.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Well fuck me sideways...

Jorah ei sitten saanut pilluva, Sansasta kasvoi nainen, Ramsay senkun jatkaa Theonin alistamista omaan valoisaan tapaansa ja Mountain sitten kirjaimellisesti räjäytti Oberynin pään. Että sellasta...

Pakko myöntää, että oli kyllä meikäläisellä hetken aikaa vanha kunnon "tonnin seteli" ilme tuon jakson loputtua.
 
Houndin voi kyllä joo tosiaan laskea jo kohta delaavaksi, kun on jaksettu nyt muistutella siitä kaulasta. Kyllä se siihen tippuu ja antaa Aryan kanssa sitten pitävät herkän hetken, kun Hound tekee kuolemaa tulehdukseen.

Viikko ja taas mennään..
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Ei terve, suu loksahti kyllä auki tuossa lopussa. Tykkäsin jo siitä koppakuoriaisvertauksesta, plus siitä miten siinä rakennettiin vielä Jaimen ja Tyrionin veljessuhdetta syvemmäksi. Mutta sitten tuo taistelu, olin jo tuosta YOU RAPED HER YOU KILLED HER CHILDREN YOU MURDERED HER-chantista ihan kiluissani että jee kerrankin voi ihan syyllä vähän mehustella mutta kuinkas sitten kävikään, mind blown... Voi veljet. Harmi että hieno hahmo meni siinä. Ei kyllä mikään sarja saa näin hyvin sytytettyä mukaan, just semmosta epäuskosta toljotusta, hermostunutta naurua ja syke miljoona. Parasta. Tonnin seteli nimen omaan. Se olisikin melkoista jos tuo Tyrionkin nyt depsisi ensi jaksossa... Niin voi hyvinkin käydä, ihan vaan koska alkaa olla liian suosittu hahmo.

Muutakin tärkeetä kyllä tapahtu, Sansa liittyi vihdoin valehtelijain kerhoon ja rupesi pelaamaan tätä peliä. Jotenkin toivon että siitä tulee oikein kunnon ketku tuon suloisen viattoman ulkokuoren alla. Ainakin löytyy traumaa ja kärsimystä taustalta, katkeruutta ja kaunoja. Harvoin tosissaan Littlefinger jää kenenkään varjoon tässä mutta nyt Sansa varasti shown.

Muurilla tapahtuu, ketä kiinnostaa. Vähän sama homma Lohikäärmemaassa, lisäksi uusi merkityksetön suhde Grey Wormin ja sen kamarineidon välillä. No mutta olipahan taas kivoja tissejä ja nais- (miksei mieskin)katsojille jotain.
Ser Kaverikortti tosissaan sai nyt pakit, lähinnä mietin että onko kyseessä Varysin juoni, Tywinin käskystä tai ilman. Sitä huonommin tulee menemään Danyllä mitä huonommin on kokeneita neuvojia, ja nyt tuli merkittävä lovi neuvonantajiin.

Perinteisesti toi ysijakso on ollut todella kova. Nyt en oikeen edes tiedä mitä odottaa ensi jaksolta, joku ylläripylläri siellä on pakko olla, koska ei toi muurisota nyt voi olla se koko tuotantokauden ykkösjuttu. Tai no voihan se olla, mutta nojoo... Ei ole ihan sieltä kiinnostavimmasta päästä. Toki jos se muuri murtuu niin sitten tulee jännät paikat Boltonille ja kumppaneille. Toki sitten jos Bolton kukistaa sen vyöryn siitä niin nousee herralla osakkeet melkoisesti tulevaisuudessa. Jotenkin muutenki tuntuu että tuo tulee olemaan merkittävä suku myöhemmin.
Ramsay Snow, josta siis tuli nyt Bolton, on ehdottomasti mun suosikkihahmoja ja kyllä tuli pienet hurraat vedettyä kun hän tuon arvonimen sai. Ramsay ja se isä-Bolton on molemmat todella huikeita hahmoja, tykkään paljon. Tuolta varmaan alkaa lisää Boltoneita tulemaan sarjaan koska ei noiden kahden varassa vielä voi sukua pyörittää kunnolla. Missä on Boltonin epä-äpärälapset?
Aryalle sympatiaplussat vielä lopuksi, hyvät repeilyt. Houndi taitaa kyllä kuolla, varsinkin nyt kun veljensäkin taisi heittää veivinsä, ei ole sitä veljestaisteluakaan luvassa.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jakson parasta antia oli kyllä Moat Cailinin kohtaus. Aika mielenkiintoista kyllä että näemmä jotkut sarjan katsojat ovat alkaneet sympatiseeraamaan Ramsayta, sarjan lähdemateriin tutustuneista tuskin kovin moni pitää kyseistä kaveria mitenkään hyvänä tyyppinä.

Oberynin kaksintaistelukohtaus tuntui vähän juosten kustulta, Tyrionin ontuvaan torakkavertaukseen käytetty aika olisi voitu ihan hyvin käyttää sen laajentamiseksi. Toivottavasti ensi jakson Muurin mähinöistä sentään löytyy sitä asiaankuuluvaa "Helm's Deep"-meininkiä.

Käsikirjoittajan tuntien tuota Oberynin kuolemaa osasi kyllä odottaa
Ei se käsikirjoittajatiimi näitä juonenkäänteitä ole päättänyt, vaan tarinan mastermind löytyy aivan jostain muualta.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni R.R Martin kyllä ampuu itseään vähän jalkaan näillä jatkuvilla teurastuksilla. Kyllä se pointti on jo moneen kertaan tullut selväksi, ettei kukaan hahmoista ole turvassa kuolemalta. Siinä taas meni yksi meikäläisen lempihahmo. No edelleen hieno sarja ja jaksaa kiinnostaa, mutta vähempikin näitä mehusteluja riittäisi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Olipa kenties shokeeraavin tapa kuolla tähän mennessä. Räjäytetään sen pää, huuhhhuuh! Tyrionin kuolemaan en jaksa oikein uskoa, enkä usko kovin monen muunkaan, koska Ned Starkin kuoleman kanssa olisi liikaa samankaltaisuuksia. Toisaalta veikkailisin, että lopulta yksi tai kaksi hallitsijaehdokasta on elossa, muut kuolleita.

Kenties tosiaan Jaime pelastaa Tyrionin? Löytää jonkinlaisen porsaanreiän, kun kerran molemmat championit kuolivat? Vai iskee miekkansa väliin juuri kun Tyrion on menettämässä päätään? Suorittaako jopa isänmurhan? Vaiko siskonsa? Veikkaan, että yksijakso on se, jossa saadaan hyvin paljon vastauksia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mind blowing... Kirjaimellisesti!

Harvoin unohtuu suu yhtä pitkäksi aikaa auki yhdellä kertaa, kuin nyt jakson loppuessa. Varmaan jäätävin lopetus jaksolle sitten punaisten häiden?
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Jaa-a, siellä alkoi "varma voittaja" tuulettamaan liikaa ja hävisi sen takia. Olisihan sitä pitänyt tietää että Mountain on sen verran kova karju että ei siinä edes yksi keihäs rintakehän läpi riitä. Tai siis riitti se näköjään hänetkin tappamaan mutta vielä oli sana sanottavana. Tätä se Don Cherrykin hakenee takaa kun kritisoi liian innokkaita tuuletuksia: kun sitten tuuletettuasi häviätkin niin onhan se hitsin noloa sitten maata siinä kallo murskana. Class act pitäisi pysyä loppuun saakka, vaikka kyllähän Oberynin kostomentaliteetin ymmärsi. Mutta olisi vaan antanut tulostaulun puhua puolestaan ja survonut keihään Vuoren pään läpi.

E: Tuntuisi antiklimaattiselta jos Tyrion vain vietäisiin mestauslavalle ja pää poikki. Sehän tehtiin jo Ned Starkin kanssa. Jaimen on vaikea kuvitella istuvan toimettomana koska hänkin tuntuu olevan melko leipääntynyt isänsä meininkiin ja kaiken lisäksi pitää Tyrionia syyttömänä.
 
Viimeksi muokattu:

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Noniin.. Oberynin kuolema.. ttu mitä paskaa taas. Ned Starkin pään irroitus söi kyllä aika huolella pitkään ja nyt sitten seuraava mieluisa hahmo palasiksi. Mikähän siinä on, että paskat hahmot porskuttaa mutta hyvät potentiaaliset hahmot kuolevat nopealla tahdilla?
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Kyy ja Vuori

Muhjua tuli Oberynin nupista. Aika pirullista tosiaan tehdä sankari, joka todellakin viehättää kaikkia katsojia ja sitten tappaa hahmo pois. Melekosta muhjua tuli päänupista.

Aryan reaktio oli mielenkiintoinen kun kuuli Lysan kuolemasta. Ja jälleen kerran siskosten kohtaaminen on niin lähellä tapahtua ettei tosikaan. Mutta taitavat taas kerran väistää toisensa?

Se voi olla että ensi jaksossa tapellaan sitten Muurilla. Mitähän muuta tuohon kauden huipennukseen on sitten keksitty?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eriävä mielipide monen esittämään mielipiteeseen siitä, että taistelu olisi voinut olla pitkitetympi tms: mielestäni oli ihan loistava.

Oberyn osoitti, että epäilykset hänen taistelutaidoistaan olivat turhia, hän suorastaan leikitteli Vuoren kanssa.

Ainoa ongelma oli se, että kaveri oli liiankin itsevarma.....
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei se käsikirjoittajatiimi näitä juonenkäänteitä ole päättänyt, vaan tarinan mastermind löytyy aivan jostain muualta.

Itseasiassa itse mastermind oli kirjoittanut tämän jakson, kirjoittaa ilmeisesti yhden jakson kaudesta ja itseasiassa tässä tv-sarjassa on ilmeisesti joitakin eroja ollut kirjoihin.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä aika juosten kustu se kaksintaistelu. Odotin ennakkohypen perusteella enemmän. Mitään muuta erityisen kiinnostavaa tässä osassa ei ollutkaan, paitsi se peseytymiskohtaus. "Ihan kiva" kroppa Emmanuelilla.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itseasiassa itse mastermind oli kirjoittanut tämän jakson, kirjoittaa ilmeisesti yhden jakson kaudesta ja itseasiassa tässä tv-sarjassa on ilmeisesti joitakin eroja ollut kirjoihin.

Martin oli kirjoittanut tällä kaudella jo tuon hääjakson (4x02 The Lion and the Rose) ja muistaakseni jompi kumpi näistä sarjan pääjehuista olisi tämän kirjoittanut, ei Martin. Se taas on totta, että sarja on aika tavalla alkanut tehdä eroa lähdemateriaaliin, nytkin oikeastaan tuo itse kaksintaistelu taisi olla ainoa, joka meni pääosin niin kuin lähdemateriaalissa. Vaikkakin suurimmat juoneenkäänteet edelleen kulkevat niin kuin mastermind aikoinaan sen kirjoitti.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mielestäni R.R Martin kyllä ampuu itseään vähän jalkaan näillä jatkuvilla teurastuksilla. Kyllä se pointti on jo moneen kertaan tullut selväksi, ettei kukaan hahmoista ole turvassa kuolemalta. Siinä taas meni yksi meikäläisen lempihahmo. No edelleen hieno sarja ja jaksaa kiinnostaa, mutta vähempikin näitä mehusteluja riittäisi.

Osittain näinkin, mutta enemmänkin kertoo miehen taidoista jotain, että vain yhdessä kirjassa seikkaillut sivuhahmo nousee hirmu monella lempihahmojen joukkoon. Siis ihan ne kirjatkin lukeneiden porukassa.

Uusimassa jaksossa sen koppakuoriaistarinan olisi voinut leikata pois tai ainakin lyhentää reilusti sekä eunukin rakkaustarinan siirtää toisaalle. Oberynille olisi mieluusti antanut vielä hetken enempi ruutuaikaa taistelun ulkopuolella, kun siihen vielä kerta oli mahdollisuus.

Emilia Clarke se ei sit vaan osaa näytellä, eikä myöskään Kit "aina suu auki" Harringtoninkaan näyttelytyössä ole kauheasti kehuttavaa.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Time lehti on perehtynyt tuohon Oberynin pään räjähtämiseen vähän tarkemmin: Yes, That Game of Thrones Exploding Head Thing Could Really Happen (Probably) - Time.com

Mielestäni oli sarjan shokeeravin kohtaus tähän asti. Edes Red Wedding ei tuntunut näin häijyltä. Oberynin hahmo oli todella mielenkiintoinen ja Pedro Pascal näytteli kyseistä heppua todella mainiosti. Tätä "vääryyden tunnetta" korostaa mielestäni vielä se, että mies halusi vain oikeutta murhatuille omaisilleen ja nyt joku sieluton lihapää räjäytti pään ihan vaan hetken huolimattomuuden takia. Noo Game of Thrones ja sillee. Eiköhän tästä järkytyksestä vielä toivuta viimeistään siinä vaiheessa, kun seuraava mieluinen hahmo vedetään lihoiksi :)
 
Viimeksi muokattu:
Tyrionin kuoriaispohdintaa, jos ette sitä tajunneet;

Jaime kertoo, että maailma on täynnä hirveyksiä ja väkivaltaa, naisia ja lapsia kuolee ilman mitään syytä, mutta se on aina mennyt niin. Se on jumalien tahto ja sille ei voi mitään. Tyrion kuitenkin kuoriaistarinnallaan sivuaa sitä, että jumalat eivät tuota showta pyöritä, vaan tyhmät ja brutaalit ihmiset, kuten Orson, joka vain halusi murskata kuoriaisia. Sen jälkeen näytettiin miten Tyrion ei murskannut kuoriaista, vaan antoi sen mennä. Kuinka moni sarjasta olisi tehnyt tuon? Tällä pedataan asemia Tyrionin valtaannousulle, ellei kaula katkea tulevaisuudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös