TUTO Hockey 2023–2024

  • 174 410
  • 1 068

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onkos TUTO ollut nämä kaksi erää jaloissa, kuten tulosseurannasta voisi päätellä?
On se vähän ollut. Ei jyrän alla, muttei ole paljon kiekollista peliä ollut. Vois olla rumemmatkin lukemat.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Jees. Noin mä hiukan ajattelinkin, kun tulosseurannasta on matsia seurannut.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Jännä juttu tämä lätkäjännärin pää. Tuossa kun oli pelit Espoolle 3-0, niin siihen tavallaan tyytyi, eikä olisi sen enempää vituttanut, vaikka olisi mennyt neljässä tai viidessä pelissä poikki. Mutta nyt kun noustiin tasoihin ja lomille vasta seiskapelissä, niin kyrsii huomattavasti.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Täytyy nyt sanoa, että entistä enemmän vain vakuuttuneempi olen Virtasen jatkosopimuksen olevan farssi. Jokainen joka vähän peliä ymmärtää niin näkee, että Tutolla ei ole mitään yhtenäistä järkevää pelisysteemiä pelin avauksessa. Kuinka monta kertaa Tuto on viisikkona tässä ottelussa lähtenyt omista. Sen sijaan aivan lukematon määrä yli 20 metrin syöttöjä lähinnä seisoville hyökkääjille ja jos se sattuu perille menemään niin on vain seinä vastassa ilman tukipelaamista. Tämän syöttömatkan sisällä ei kertaakaan koko ottelussa pelattu kiekolla ylöspäin. Joukkue on hyvä, mielenkiintoinen ja varsin kova Mestis tasolle, mutta ei tällä valmennuksella ole mahdollisuuksia menestykseen.

Nyt sitä Peksi Virtaa sieltä taustalta pyytämään vähintään avuksi Jonnelle. Monni on varmasti hyvä psyykkaamaan, mutta pelillinen ymmärrys on ainakin vielä varsin vajanaista.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Joo olihan se suorittaminen pitkin kautta aivan liian epätasaista. Konkretisoitui hyvin tässä Espoo-sarjassa. Kaksi peliä päin persettä, sitten kolme parempaa peliä, jonka jälkeen taas mahalasku ja lomille lomps.

Olisi kyllä komeaa saada Pexi vaihtoaitioon. Lienee vaan mahdoton toteutettava.
 

Halinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku
Mitä muuta saattoi odottaa näillä valmentajilla. Toinen sentään pelannut, toinen ei edes sitä. Kokoonpanot pärstäkertoimen perusteella ja pelisysteemistä ei tietoakaan.
 

Oadie

Jäsen
Ei ollut mitään palaa tänään. Joukkue hävisi joka pelillisen osa-alueen 6-0. Tai no maalivahtipelistä vaikea sanoa, kun Rimpisen ei tarvinnut pahoja paikkoja torjua.

TuTo:n jätön jätön jättö syötöt eivät toimineet sen paremmin kuin avauspelaaminen tai syöttöpelikään. Espoo oli hyvällä jalalla ja TuTo pyöri perässä vailla mahdollisuuksia. Tulos oli aivan oikea ja aivan maksimi mitä tällä "pelikirjalla" voi saavuttaa. Hienoa silti että venyttiin seitsemänteen otteluun. Kokemuksia ovat.

Jatkossa Monnille hieman oppia valmentakavereilta ja muutama sementoitu pakki ainakin vaihtoon. Sitten kohti uutta kautta kesäloman jälkeen.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Mun mielestäni TuTo toi sarjassa fyysisyydellä ja taistelulla mahdollisuuden itselleen. Sen se Virtanen hyvin ilmeisesti osaa. Eniten itseäni hämmästytti kokeneiden liigapelaajien näkymättömyys - Tuton parhaat olivat pääosin ihan muut pelaajat. Kiitos sarjasta tännekin
 

siemenlinko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado, sport
Pakettiin ja box. Aikamoinen vaellus oli tämä kausi. Odotukset eivät nyt niin kauhean korkealla ollut kun niin päin persettä on viimeiset lähes 10kautta vedetty. Mutta paras suoritus pitkään aikaan. Hattu päästä siitä minne saakka tällä kertaa päästiin. Materiaalia kun katsoo niin tosiaan jokainen joka jääkiekosta jotakin tajuaa (täällä kirjoittelijat ei missään nimessä kaikki) ei kyseisellä rosterilla mennä tämän pidemmälle. Uus vuosi ja uudet kujeet
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kovaa taistelua TuTolta ja upeasti vielä päästiin Game7 otteluun, mutta tänään ei vain saatu tarpeeksi nopeasti maalihanoja auki. K-Espoo pääsi kotonaan johtoasemassa ottamaan pelin ohjat ja jotenkin tankista ei enää vain löytynyt tarpeeksi energiaa takaa-ajoon. TuTo laittoi kuitenkin Liigaan nousijan selkäseinää vasten playoffeissa ja se on jo pelkästään kova suoritus. Vähän jäi myös sellainen tunne, että TuTo saattoi tälläkin kertaa playoffeissa pudota Mestiksen mestarille. Tämä jää nyt kuitenkin vielä nähtäväksi.

Täytyy myös kiittää TuTon joukkuetta koko kaudesta ja sanoa että itselle jäi myös playoffeista hyvä maku, vaikka lopulta jatkoon asti ei noustu. Saappaat jalassa kaaduttiin upean taistelun jälkeen ja itse en usko että paljoa muuta olisi ollut tehtävissä. Toki "nälkä kasvaa aina syödessä" ja kun pääsee kovin lähelle niin tappio kirpaisee, mutta niinhän sen pitää ollakin. Kiitos myös TuTon valmentaja Jonne Virtaselle ainakin omasta puolesta. Kauden alussa itsekin epäilin mihin tämä kaikki johtaa, mutta valmentaja debytantilta mielestäni hyvä tulos. TuTo oli viimeinen joukkue joka tippui mitalipeleistä ja tässä suhteessa suoriutui playoffeista paremmin kuin esim. Jokerit. Onnittelut vielä myös K-Espoolle. Loistava joukkue, joka kykeni vastaamaan TuTon taisteluilmeeseen ja kovan kokemuksen antamaan haasteeseen.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Tossa kun katselin valmentajien haastattelun, niin tuli mieleen, että tämä oli kuitenkin käytännössä Monnin ensimmäinen kausi koutsina. Eli ehkä senkin takia voisi antaa hiukan miehelle siimaa. Jos on puheille katetta kun sanoi, että oppia tuli paljon, niin annetaan nyt vielä ainakin ensi kausi aikaa näyttää. Tai ainakin mä annan.
 

tutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto
Joukkueen kauden lopputulema oli enemmän kuin odotin. Huikea taistelu, jossa kuitenkin joka ottelussa näkyi Espoon vahvuus suhteessa Tutoon. Loppukädessä valmennuksen kyvykkyys ratkaisi sarjan Espoolle. Ja kaikki kunnia Monnille. Hänen valmentajakokemus on lyhyt.

Mutta olen #halinen:n kanssa samaa mieltä. Toinen valmentajista on sentään pelannut, toisella ei edes ole sitä kokemusta ja peluutus meni osan kaudesta pärstäkertoimen perusteella. Lisäksi jatkuva ketjujen ja parien vaihtuminen kertoi valmennuksen kokemattomuudesta ja epätoivosta.

Espoolla oli selkeä pelisysteemi, jossa oli joku järki. Tuto yritti pitkillä syötöillä ja päätykamppailuilla voittaa, mutta olihan se epätoivoista.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tutomainen päätös tutomaiselle kaudelle. Ei siis mitään uutta. Tai no, viime kaudella joukkue heräsi eloon säälipleijareissa KeuPaa vastaan ja ylitti itsensä puolivälierissä K-Espoon kanssa pelaten rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Nyt vastaavaa kykyjen ylätasolla pelaamista ei nähty oikein missään vaiheessa.

Onhan runkosarjan viides sija toki parannusta edellisiin kausiin, mutta kuvaavaa on se, että joukkue pelasi tuloksellisesti parhaan jaksonsa vuodenvaihteen molemmin puolin ja kävi jo sarjan kolmospaikalla, mutta sitten kone alkoi yskähdellä, eikä siihen yskään enää löytynyt lääkettä loppukauden aikana.

Maalivahdit olivat hyviä ja antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittaa lähes joka ilta. Isot nimet loistivat hetkittäin, mutta katosivat kuvasta ratkaisupelien aikaan, ja muu materiaali oli massaa, josta ei varsinaisesti kukaan noussut esiin.

Jonne Virtasen kokemattomuus oli toki tiedossa kauteen lähdettäessä, mutta Mestis ja Tuto ovat väärä paikka tulla harjoittelemaan. Itselleni ainakin jäi arvoitukseksi, miten Virtasen kädenjälki näkyi positiivisesti joukkueen lopputuloksessa. Eli jos hänen tilallaan olisi ollut joku muu, olisiko joukkueen tulos ollut merkittävästi huonompi?

Jatkoa ajatellen ongelma on, että joukkue tulee todennäköisesti hajoamaan, koska omaa vahvaa runkoa ei ole. Takavuosina Tutoon vahvasti sitoutuneet pelaajat toimivat kaudesta toiseen sekä ratkaisijoina että varmistajina, jolloin tyhjille paikoille tehtiin vain täsmähankintoja. Nykyisen joukkueen rungon muodostavat käytännössä Karlsson, Levo ja kaksi Virtasta, joten kaikille tärkeimmille pelipaikoille on jouduttu hankkimaan pelaajat jostain muualta. Kyseisestä nelikostakin jatkoa voi toivoa vain yhdelle.

Tällä kaudella kannattajan parhaat hetket koettiin jo keväällä ja kesällä pelaajasopimusten julkistuksen yhteydessä. Ehkä jatkossa täytyy taas toivoa nimettömämpää joukkuetta, joka mahdollistaa positiivisen yllättymisen kauden aikana.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Joku neropatti on tehnyt alkuperäsen koutsivalinnan ja jatkosopparin ennen Joulua. Ei se toki Virtasen vika ole, jos joku palkkaa. Oli tää nyt sentään parempi esitys ku Haanpään serkkupojalta.

Ois se tietty kiva, kun vähän olis (edes jollain joukkueen valmentajista) kokemusta alla ja vähän nöyrempi vastaanotto valmentajapolulle, kuin että alkaa haastatteluissa huonoksi versioksi Risto Dufvasta.
Mulle ei auennut, että halutaanko Virtaselle kokematon, nuori ja innokas jengi (alkukausi) vai Mestiksen vanhin jengi? Kumpikaan ei natsannut, vaikka eritoten fysiikan piti olla kunnossa.
Ei ollut, vaikka sitä jossain haastattelussa oikein hehkutettiin. Eilen näytti paikan päällä lähinnä ikämieskiekolta.
Sormi osottaa jengin kokoajaa kohti…

Vaikeeta uskoo, että esim. Levoa tai Karlsonia enää Tutossa nähdään, mutta hyvin ovat jaksaneet painaa, kiitos siitä.

Veskarit pelasi tasaisesti ja ihan ok, mutta kyllä ykkönen pitäisi löytää, sillä eihän Mestiskään (jos haluaa menestyä), voi olla ”Kaikki veskarit pelaa tasaisesti” - meininkiä. Se joka on vastuussa (yleensä pääkoutsi) vuoropeluuttamisesta, sietäisi saada oppitunti tilastoista, todennnäköisyyksistä jne. Kahdella 85-90% veskarilla ei voiteta ikinä mitään.

Ja Pekka Virran roolia/lisäarvoa nykyorganisaatiossa en ymmärtänyt aiemminkaan, enkä nyt, saati tulevaisuudessa. En vaikka koitin kovasti pohtia.
Ymmärtääkö joku muu? Koutsin koutsi? Urheilupomo? Mitä sitten on Virpiö?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Arvio TuTon joukkueesta kaudella 2023-2024. Arviossa huomioidaan myös odotusarvo pelaajalle ja kaikki yli 10 ottelua TuTossa pelanneet arvioidaan. Skaala on * -*****.

MiikaTiihonen ****

Saapui profiilipelaajaksi ja sellainen myös oli. Kookas, vahva ja suoraviivainen. Suojaa kiekkoa hyvin ja yrittää sinnikkäästi loppuun asti. Ehkä tärkein pelaaja, jonka kanssa tulisi tehdä jatkosopimus

Karri Forsblom ****

Keräsi tasaisesti pisteitä ja oli pudotuspelisarjan tehokkain TuTon pelaajista. Runkosarjan +15 oli joukkueen selkeästi paras +- tilasto. Ei maailman nopein tai työteliäin hyökkääjä, mutta tietää missä maali sijaitsee. Forsblomin jatkosopimus maistuisi monelle

Turo Asplund ***

Veteraani pelasi hyvän syyskauden, mutta joulun jälkeen tahti hiipui. Peliälykäs ja oikein hyvä aloituksissa. Luotettava keskushyökkääjä, jolla olisi vielä annettavaa kaukalossa. Mutta ura taitaa päättyä tähän kauteen

Oskari Siiki ***

Tuskaili pitkin kautta tehottomuuden kanssa, mutta 13+20 on kuitenkin kohtuullinen saldo. Hyvä laukaus, hyödyksi etenkin ylivoimalla.

Joel Kerkkänen ***

Ei yltänyt odotuksien tasolle. Parhaimmillaan oikeinkin hyvä, mutta saattoi myös vaeltaa pitkään varjoissa. Jää muistoihin kuudennen puolivälierän ratkaisijana.

Santeri Virta ***

Näppärä laituri sai jonkin verran tehoja aikaan runkosarjassa, mutta putosi kuvasta pudotuspeleissä. Niukin naukin kolme tähteä, koska runkosarjassa pistemäärä oli odotusarvoon nähden ok. Jatkaa TuTon nutussa seuraavankin kauden.

Simon Suoranta ***

Voimalaituri tuli kauden loppupuolella joukkueeseen. Pelasi n. 0,5 pistettä/peli, mikä oli kohtuullinen suoritus. Herätti fyysisyydellään hämmennystä vastustajissa ja hallitsi myös rumat otteet. Sai paljon luottoa valmentajilta.

Julius Vähätalo **

Tuli kohtuullisen suurin odotuksin joukkueeseen, mutta tulos ei ollut toivottu. Melko tehotonta pitkin matkaa, mutta yrittämisen puutteesta ei voi syyttää.

Valtteri Virtanen ***

Loukkaantuminen pilasi suurimman osan kautta. Pelatessaan 0,75 pistettä/peli, mikä on kohtuullisen hyvä saavutus. Erittäin suosittu kannattajien keskuudessa, jatkosopimus olisi toivottava asia. Kunnossa ollessaan oikein hyödyllinen joukkueelleen.

Juho Virtanen **

Yksi joukkueen ikoneista, vaikkei ole iällä pilattu. Tehot eivät olleet peliaikaan nähden kaksiset. Suorittaa tunnollisesti tehtäväänsä ja on varsin hyvä puolustavana keskushyökkääjänä. Tulosyksikköön ei kuitenkaan ole asiaa, jos jatkaa edelleen uraansa TuTon riveissä.

Kasper Koskinen **

Kohtuullisen suoraviivainen hyökkääjä, joka pelasi välillä jopa ykkösketjussa. Tehot kuitenkin vaatimattomat, eikä kausi ollut hänellä erityisen hohdokas.

Niko Himmanen **

Nelosketjussa viihtynyt vauhtikone. Sai peliaikaa runkosarjassa, ja käytti sen kohtuullisen hyvin. Roolipelaaja, jolle on käyttöä jatkossakin.

Janne Keränen **

Veteraani tuli kauden lopulla joukkueeseen. Teki maalin kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta oli pudotuspeleissä tehoton ja näkymätön.

Jesse Leppikoski **

Alivoimaspesialisti, joka on silloin tällöin vaarallinen hyökkäyspäässäkin. Kookas vääntäjä, joka ei koskaan anna periksi.

Topias Kaski *

Laituri, jolle annettiin monta mahdollisuutta. Ei onnistunut käyttämään niitä, poistui joukkueesta hyvissä ajoin.

Eppu Karuvaara *

Teki kauden alussa muutaman maalin, mutta siirtyi hyvissä ajoin Joensuuhun pelaamaan.

Erkki Laiho **

Nelosen laituri, jonka peliaika loppui pudotuspeleihin mentäessä. Pelasi kuitenkin ihan kohtuullisen kauden. Rajallinen pelaaja, joka pärjää Mestiksessä, kun pelaa vahvuuksillaan. Karvaa, repii ja raastaa.

Esko Gröhn *

Pelasi jonkun verran otteluita neloskentässä. Vaikea saada roolia Mestistasolla, ominaisuudet ohjaavat enemmän alemmille sarjatasoille.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onni Korkka *****

Tuli kesken kauden ja oli laadukas puolustaja heti startista. Loi itselleen ja muille maalipaikkoja ja tulosta tuli. Puolusti myös hyvin ja oli kiekkovarmimmasta päästä.

Jesse Vuorela ***

Aloitti kauden hyvin ja laukoi useita osumia. Tahti kuitenkin hyytyi kauden edetessä ja oli viltissäkin. Pääsi pelaamaan pudotuspeleissä, mutta ei säväyttänyt.


Daniel Takkunen ***

Aloitti hyvin ollen profiilipuolustajia, mutta loppusyksyn tälli päähän johti sairaslomalle. Takkusella oli vaikeaa saada juonesta uudelleen kiinni, mutta pudotuspeleissä taso taas nousi. Sitten tuli uusi tälli, joka päätti kauden.

Mikke Levo **

Ei oikein kulkenut. Taitoja olisi, mutta usein aika haluttoman näköistä pelaamista. Pullisteli itsensä vilttiin pudotuspelien alussa, mutta nosti tasoaan ottelusarjan lopussa. Levo osaa kyllä pelata, kun asenne on kohdillaan.

Miika Heiskari **

Tasaista puurtamista läpi kauden. Vajosi loppukaudella seiskapakiksi, mutta hoiti tehtävänsä kunnialla, kun tarvetta oli.

Aleksi Anttalainen ****

Viime hetken vahvistus, hyvä sellainen. Osasi tehdä pisteitä ja puolustaa. Tämän lisäksi jämäkkä taklaaja. Tällaisen vahvistuksen pitääkin olla, Anttalainen saa suorituksestaan puhtaat paperit.

Jere Karlsson **

Joukkueen kapteeni vääntää ja kääntää. Turhan virheherkkä ja kaksinkamppailut ovat vaikeita. Hänkin nosti tasoaan pudotuspeleissä ja selvisi niissä kunnialla.

Niklas Grönlund *

Aloitti kauden TuTon nutussa. Jäi vähälle vastuulle ja suoritukset eivät olleet kaksisia. Siirtyi hyvissä ajoissa muualle pelaamaan.

Niclas Karjalainen ****

Kauden suurin myönteinen yllättäjä. Alkukausi A-nuorten riveissä, pudotuspeleissä edustuksen ykköspakkiparissa. Iso ja jämäkkä. Luistelee varsin sujuvasti ja pelaa tarvittaessa kovaa. Jatkaa TuTon paidassa ensi kaudella, mikä onkin hieno juttu.

Aatu Aarnio ***

Tuli runkosarjan toisella puoliskolla vahvistamaan TuTon puolustusta. Pelasi varsin hyvin, liikkuvana pakkina sai kiekon sujuvasti myös ylöspäin. Loukkaantui ennen pudotuspelejä ja kausi päättyi siihen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Emil Vuorio ****

Vuorio pelasi todella hyvän kauden, torjuen yli puolet runkosarjan peleistä ja kaksi voittoa pudotuspeleissä. Rauhallinen ja varsin tasalaatuinen maalivahti, jolle varmasti mielellään tarjoillaan jatkosopimusta ensi kaudelle.

Jere Huhtamaa ****

TuTon laadukkaan maalivahtiduon toinen jäsen. Huhtamaa on ennenkin vakuuttanut Kupittaalla. Nousi hiukan vaikean alun jälkeen yli 90% torjuntatilastoon. Siirtyy ensi kaudeksi Vaasaan. Ikävä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Mielestäni uuteen kauteen valmistuessa olisi hyvä päästää näistä kiintiöpelaajista pois. Vaikka ovat olleet keskinkertaisen hyviä välillä, niin silti alisuorittavat tai ovat muuten tehottomia. Levo, J. Virtanen ja Karlsson.
 

Halinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku
Vähän epäkiitollisia nämä pelaaja-arvioinnit. Täytyy muistaa, että katsomosta tai koirankopista ei paljon näyttöjä anneta tai tulosta tehdä. Toisaalta jotkut pelaajat saivat reilusti vastuuta, vaikka kentällä ei paljon mitään tapahtunutkaan. Täytyy nostaa esille vielä ylivoimapeli. Menestyvällä joukkueella tuo osa-alue täytyy toimia. TUTO:lla ei toiminut. Ensi kaudella fläppitaulu pois siltä, joka vastasi tämän kauden yyvee peluutuksesta ja kuvioista.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Vähän epäkiitollisia nämä pelaaja-arvioinnit. Täytyy muistaa, että katsomosta tai koirankopista ei paljon näyttöjä anneta tai tulosta tehdä. Toisaalta jotkut pelaajat saivat reilusti vastuuta, vaikka kentällä ei paljon mitään tapahtunutkaan. Täytyy nostaa esille vielä ylivoimapeli. Menestyvällä joukkueella tuo osa-alue täytyy toimia. TUTO:lla ei toiminut. Ensi kaudella fläppitaulu pois siltä, joka vastasi tämän kauden yyvee peluutuksesta ja kuvioista.
Jossain podcastissa sanoivat, että koutsit vuorottelivat YV ja AV vastuuta. Tuossahan se varmaan eniten näkyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös