Turhan tiedon -ketju

  • 663 861
  • 3 252

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Yhden euron kolikoita on liikkeessä 5 712 000 000 kpl. Arvo euroissa on täsmälleen sama.

20 euron seteleitä on liikkeessä 2 302 000 000 ja niiden yhteisarvo on 46 042 000 000 €.
 

TKH

Jäsen
Boltin (epävirallinen) aika 60 metrin kohdalla MM-kisojen 100 metrin finaalissa oli 6,31. Matkan halli-ME on Maurice Greenen 6,39. Tyson Gay aika kyseisessä kohdassa 100 metrin finaalissa oli samainen 6,39.
 

TKH

Jäsen
Se että Viren voitti kaksi kultaa Montrealin olympialaisissa ei ole tuhraa tietoa. Mutta se, että vajaa vuorokausi viiden tonnin finaalin jälkeen Viren juoksi vielä maratonilla viidenneksi saattaa useimmille olla turhaa tietoa. Mitali maratonilla jäi vajaan kahden minuutin väähän, mestaruus reilun kolmen.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta se, että vajaa vuorokausi viiden tonnin finaalin jälkeen Viren juoksi vielä maratonilla viidenneksi saattaa useimmille olla turhaa tietoa.

Neljä vuotta myöhemmin Moskovassa Viren juoksi kympin klassikossa "Etiopia-Suomi" viidenneksi, jätti vitosen väliin kokonaan ja lähti Maratonille, jonka joutui keskeyttämään.

Tästä neljä vuotta myöhemmin Los Angelesissa Martti Vainio juoksi 5000 metrin alkuerät ja välierät, mutta ei ilmestynyt koskaan finaalin lähtöviivalle. Vainiolla oli käsittääkseni suunnitelmissa juosta myös Maraton tuolla.

Roomassa 1987 Vainio keskeytti 10000 metrin juoksun kierros ennen maalia.
 

TKH

Jäsen
Berliinin 200 metrin finaalissa Usain Boltin väliaika 150 metrin kohdalla (14,44) oli 9 sadasosaa heikompi kuin Boltin loppuaika kesällä juostussa epävirallisessa 150 metrin kisassa (14,35).
 

Hilmanuutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Juustopäiden Kesäkumibiisi vuodelta 1999 "Kumimuumi" nojaa aika vahvasti Terrorvisionin Oblivion-hittiin. ("Uu-a, pappaduu-a" - "muu-mi, kumimuu-mi"). Kumimuumin säveltäjäksi ilmoitettu Jani tuskin on Terrorvisionin miehiä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jesse Owens hyppäsi, Hitlerin suureksi riemuksi, pituutta vuoden 1936 olympialaisissa 806 ja voitti kultaa.

Samalla tuloksella olisi tänä vuonna päästy finaaliin, eli siis oli enemmän kuin mihin Evil-ä pystyi. Ei ihme että juuselat vittuilee.
 

TKH

Jäsen
Jesse Owens hyppäsi, Hitlerin suureksi riemuksi, pituutta vuoden 1936 olympialaisissa 806 ja voitti kultaa.

Owens:sta olisi paljonkin turhia tietoja, joita voisi mainita. Owens itse ei tainnut paljon piitata Hitleristä tai Saksasta yleensä, mutta Usan hallinnon ja presidentti Rooseveltin rasistisuus häntä kyllä ärsytti.

"Hitler didn't snub me—it was FDR who snubbed me. The president didn't even send me a telegram." Jesse Owens was never invited to the White House nor bestowed any honors by Presidents Franklin D. Roosevelt (FDR) or Harry S. Truman during their terms.

Turhina tietoina lisätään vielä, että Owens oli ensimmäinen 8 metrin hyppääjä ja hänen ME:nsä (813) kesti 25 vuotta. Eli kauemmin kuin Bob Beamonin ME, joka kesti reilut 22 vuotta.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Kanadan olympialeirille osallistuu 46 pelaajaa, joista 43 on varattu NHL:ään.

Näistä 15 on varattu kolmen ensimmäisen varauksen aikana,
35 ensimmäisellä kierroksella yhteensä,
4 toisella kierroksella,
2 kolmannella kierroksella,
1 neljännellä kierroksella ja
1 kuudennella kierroksella
 

Kaivanto

Jäsen
Seramporen kaupunki Intiassa on pinta-alaltaan 12 hehtaaria pienempi kuin Suomen pienin kunta, Kauniainen, ja siellä asuu 198 857 ihmistä. 1755–1845 kaupungin nimi oli Frederiksnagore ja Tanska hallitsi sitä.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yölinnun kappale Mä Putoan on ollut iskelmän listalla peräti 227 viikkoa! Tällä viikolla sijoitus oli 6.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Edellisen viestin tiedot aiheuttivat minussa suurta myötähäpeää suomalaisia listahittejä kohtaan.

Pienin Panaman kanavan käyttömaksu, 36 senttiä, perittiin seikkailija Richard Halliburtonilta, joka ui kanavan läpi vuonna 1928.
 

Rocco

Jäsen
Helsingistä katsottuna seuraava satamakaupunki idän suunnassa on Oulu.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Majavan yleisin kuolemansyy on puun kaatuminen päälle.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tämä ei nyt avautunut. Miten ihmeessä?

Katso karttaa ja vedä viiva Helsingin kohdasta tarkalleen ylös/pohjoiseen niin huomaat, että Helsingistä itään ensimmäinen satamakaupunki todellakin on Oulu. Välimatkaa kaupungeilla onkin sitten pohjois-etelä -suunnassa useampi sata kilometriä. Kyseessä on lähinnäkin maantieteellinen "kikkailu".

vlad.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös