Tulokkaat kaudella 2015–2016 (Calder Trophy-keskustelu)

  • 52 542
  • 207

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Hauskaa miten tämä muuttuu. Pari peliä sitten McDavid oli surkimus ja nyt taas pari peliä myöhemmin selvästi ylitse kaikkien muiden.

Jos finalisteja pitäisi nyt veikata niin McDavid, Larkin ja Ehlers olisi oma kolmikkoni. Domi ja kumppanit sitten tiukasti perässä.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Olen nyt kaksi kokonaista peliä nähnyt sekä Eichelilta, että McDavidilta. Jos kummatkin koossa pysyy, niin kova taistelu tulee tulokaspystistä.

Viime öinen Edmontonin peli ainakin kertoi paljon. McDavid kun pääsi vauhtiin, niin kyllä alkoi tapahtua. Kun sitä rutiinia saa vielä, niin eihän tätä kaveria taida pysäyttää kukaan silloin kun peli toimii. Domi on kyllä kanssa pelannut paremmin kuin odotin, saattaa vielä nousta ihan noiden kahden kantaan, jos tähdet ovat oikeassa asennossa.

Mutta jos ei muuta, niin nyt on niin kovaa kaveria iskenyt NHL:ään että on syytä kavereiden tekemisiä seurata vaikka yöunien kustannuksella!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Larkin, Domi, Panarin, Lindberg ja Eichel ratkaissevat tämän pokaalin kohtalon.
 
Larkin, Domi, Panarin, Lindberg ja Eichel ratkaissevat tämän pokaalin kohtalon.

Kyllä tuohon Ehlers täytyy laskea mukaan. Ja oikeastaan moni muukin. Viime vuonna tähän aikaan esim. Mark Stonella ei montaa tehopistettä ollut. Eikä Ekbladilla. Eikä John Klingberg ollut pelannut vielä peliäkään. Ja niin edelleen.
 
Niin, onko McDavid ulkona. Jos muut tulokkaat pelaavat "vain" normaalin tulokaskauden ja sieltä tullaan parin kuukauden päästä takaisin ja jatketaan piste per peli -tahdilla, niin kyllähän se valinta vieläkin osuu hyvin herkästi McDavidiin ja ihan ansaitusti. Toki siihen tuli paljon lisätekemistä, mutta ei kai tuota voi sanoa vielä pihalla olevaksi tuosta äänestysleikistä.
 

F#21

Jäsen
Jos Parayko jatkaa samalla tavalla, on hän erittäin lähellä finalistipaikkaa. Nyt 13 pelin jälkeen tehopisteitä 9 (4+5) sekä tehotilasto +7. Peliaikakin on mennyt jo 20 minuutin päälle per peli. Jos saa jatkaa Bluesin ykkösylivoimassa, niin tuolla laukauksella pisteitä tulee varmasti.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä Calder-taistosta tulee poikkeuksellisen kovatasoinen, vaikka McDavid ehkä kisasta ulkona onkin, jollei vedä paluunsa jälkeen jotain aivan maagista loppukautta.

Tällä hetkellä vahvimmilla on mielestäni - ja varsin selvästi - Parayko. Kerrassaan komea ilmestys jäällä kaikin puolin. Myös Ehlers on ollut vakuuttava huomioiden mm. peliminuutit.

Panarin on nyt "joutunut" pelaamaan ykköskentään, jossa pistesarake ei varmasti tule näyttämään samoja lukemia kuin pelatessaan Mr. Showtimen ja Anisimovin kanssa. Jos tämä siirto jää pysyväksi, Panarinin osakkeet laskevat minun papereissani selvästi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Niin, onko McDavid ulkona. Jos muut tulokkaat pelaavat "vain" normaalin tulokaskauden ja sieltä tullaan parin kuukauden päästä takaisin ja jatketaan piste per peli -tahdilla, niin kyllähän se valinta vieläkin osuu hyvin herkästi McDavidiin ja ihan ansaitusti. Toki siihen tuli paljon lisätekemistä, mutta ei kai tuota voi sanoa vielä pihalla olevaksi tuosta äänestysleikistä.

Eiköhän siellä tule isompia tai pienempiä loukkaantumisia muillekin tulokkaille. Lisäksi ei olisi mikään yllätys, jos tulee pidempiäkin slumppeja. McD pääsee nyt vähän huilaamaan henkisesti ja fyysisesti. Lisäksi loukkaantumisen luonteesta johtuen esim. jalkojen ja keskivartalon treenaaminen on mahdollista. Uskon, että McD tulee hyvässä kunnossa takaisin ja vie Calderin. Lisäksi odotukset pelaajan kohdalla on niin isot, että moni haluaa pelkästään sen takia antaa palkinnon hänelle.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä Calder-taistosta tulee poikkeuksellisen kovatasoinen, vaikka McDavid ehkä kisasta ulkona onkin, jollei vedä paluunsa jälkeen jotain aivan maagista loppukautta.

En nyt vielä sanoisi että on ulkona, jos Dregeriä on uskominen niin solisluun ympäröivä kudos ei rikoutunut joten kävi paras mahdollinen mikä voi tuossa tilanteessa käydä. Kuitenkin tuollaisessakin on arvio 7-8 viikkoa, joten voi odottaa takaisin kentälle aikaisintaan joulukuun lopulla / tammikuun alussa. Tosin tuskin tulee pelaamaan ennen kun on täysin parantunut, mutta jos jatkaa samaa tyyliin kun ennen loukkaantumista niin kyllähän tuo vielä kisassa on mukana.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Tulokkaiden pistepörssi Top-10 22.11 (pelatut ottelut, pisteet, +/-)

1. Panarin, Artemi 20, 21, +4
2. Domi, Max 20, 16, +4
3. Larkin, Dylan 21, 15, +12
4. Lindberg, Oscar 20, 13, +8
5. Anthony Duclair 20, 13, +7
6. McDavid, Connor 13, 12, -4
7. Parayko, Colton 19, 12, +10
8. Bennett, Sam 20, 11, -2
9. Eichel, Jack 19, 10, -6
10. Ehlers, Nikolaj 21, 10, +2

Oma ykkössuosikkini on tällä hetkellä Dylan Larkin. Johtaa Detroitin +/- -tilastoa murskaavalla erolla seuraavaan (Brendan Smith +4), ja on koko liigassa tuossa tilastossa viidentenä. On myös tehnyt siinä sivussa hienot 15 tehopistettä.



 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Panarin, Domi ja Larkin ovat nyt rikkoneet 20-pisteen rajan ja ottaneet vähän eroa muihin. Lindberg on seuraavana 17 pisteellä ja sitten tippuukin jo 14 pisteeseen seuraavat. Larkin johtaa tulokkaiden maalipörssiä (11 häkkiä) sekä plussia (+19). Larkin johtaa itseasiassa koko NHL:n osalta plussia ja maaleissakin hän on TOP20:ssä ja vain yhden maalin päässä TOP10:stä.

Siinä kun Panarin ja Domi ovat tehneet tehoja ylivoimalla (6 pistettä) niin Larkin on päästöisesti tehnyt vain tasakentällisin (vain 1 yv-piste). Panarin ja Domi pelaavat lähes kolme minsaa (2:57) per peli ylivoimalla, kun Larkin on pelannut alle pari minsaa (1:58) per peli. Mikäli Larkin pääsisi pelaamaan tuon lisäminuutin niin luulisi, että myös ylivoimalla alkaisi tehoja tulemaan vähän reilummin.

Tällä hetkellä tuntuu, että vuoden tulokas valittaisiin tuon kolmikon välillä. Toki sieltä voi vielä muitakin nousta mukaan ja myös McDavid jos vaan toipuu kohtuullisessa ajassa loukkaantumisestaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Flyersin puolustuspäässä erinomaisesta luistelustaan tunnettu Shayne Gostisbehere on nyt luutinut 11 matsia, joissa tehnyt tehot 4+4=8. Flyersin täyteen pelimäärään kun suhteuttaisi tuon pistekeskiarvon, se olisi lähemmäs 19 pistettä. Ei nyt varmaan taistele Calderista noiden hyökkääjälupausten rinnalla, mutta 19 pelissä 12 pistettä tehtailleen Paraykon ohittanee melko pian.

Kun Streit loukkaantui ja "Ghost" nostettiin NHL:n puolelle, Flyersin rekordi ei ollut kovin häävi. Gostisbeheren tulon jälkeen ovat kuitenkin selkeästi piristyneet, ja Ghost on ollut Flyersin parhaita pakkeja pelistä toiseen. 11 viime matsiin Flyersin rekordi taitaa olla 5-3-3, joten parempaan suuntaan, vaikka viime yönä taas menivätkin häviämään Columbukselle. Gostisbeheren plusmiinus on myös joukkueen muiden surkeiden lukemien ohella paras, +2. (?!)

Kuten sanoin, ei varmaan tule voittamaan Calderia, mutta on todellinen musta hevonen tuonne tulokkaiden TOP-10 vähintäänkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huvikseni poimin avausviestissä mainittujen pelimiesten edelliset 10 matsia:

Sam Reinhart, Buffalo, edelliset 10 ottelua 4+3=7p
Artemi Panarin, Chicago, edelliset 10 ottelua, 3+4=7p
Dylan Larkin, Detroit, edelliset 10 ottelua, 3+4=7p
Max Domi, Arizona, edelliset 10 ottelua, 2+5=7p
Mattias Janmark, Dallas, edelliset 10 ottelua, 4+0=4p
Jack Eichel, Buffalo, edelliset 10 ottelua, 1+2=3p
Sam Bennett, Calgary, edelliset 10 ottelua, 1+2=3p
Robby Fabbri, St. Louis, edelliset 10 ottelua, 1+2=3p
Joonas Donskoi, San Jose, edelliset 10 ottelua, 0+3=3p
Oscar Lindberg, NY Rangers, edelliset 10 ottelua, 2+0=2p
Nikolaj Ehlers, Winnipeg, edelliset 10 ottelua, 1+1=2p
Connor McDavid, Edmonton - loukkaantunut

Shayne Gostisbehere, Philadelphia, edelliset 10 ottelua 4+3=7p
Noah Hanifin, Carolina, edelliset 10 ottelua, 0+3=3p
Colton Parayko, St. Louis, edelliset 10 ottelua, 0+2=2p

Sam Reinhartin nimi ehkä ponnahti yllättävimpänä esiin. Ja Gostisbehere tietysti, hänet lisäsin näistä myöhemmin mukaan tulleista. Muutama alkukauden yllättäjä hyytynyt odottetavasti kestävyyskuorman alle. Adrenaliinivarastot käytetty.

Onkos jotain muita noussut taustalta myöhemmin kaudella?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Calder-taistelun ulkopuolelta ja hieman edelliseen viestiin kommentoiden nostaisin vielä esiin Detroitista Bostoniin siirtyneen Landon Ferraron. Bruinsin paidassa 11 ottelussa tehot 3+3 ja vastuu on kasvanut tasaisesti alle kymmenen minuutin peliajoista. Kyseessä on toki jo 24-vuotias tulokas, mutta hyvä esimerkki jälleen siitä, kuinka maisemanvaihto saattaa ainakin hetkellisesti piristää pelaajaa kuin pelaajaa. Ferrarohan on Detroitin toisen kierroksen varaus ja lopullinen tuomio roikkuu vielä ilmassa. Red Wings ehti jo kaverin osalta luovuttaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Maalivahdeilla ei liene tänä vuonna mitään saumoja tässä kisassa ottaen huomioon laadukkaat kenttäpelaajat, mutta on sielläkin muutama mielenkiintoinen tapaus:

Anders Nilsson - 19 ottelua, 10 voittoa, 2.67 GAA ja .914 SV%
- Nilsson täyttää vielä tulokaskriteerit kun ikää ei ole liikaa (25 vuotias) eikä aiemmin ole pelannut tarpeeksi NHL-pelejä (ennen tätä kautta oli pelannut 4 ja 19 ottelun kaudet). Ottanut viimeisen kuukauden sisään selvän otteen Oilersin ykkösmaalivahdin paikasta, vaikka ehkäpä tässä viikon sisään on taas ollut havaittavissa tilanteen muuttumista Talbotin eduksi? Jos kuitenkin jatkaa noita viimeisen kuukauden aikaisia esityksiään ja pelaa paljon, niin voi loppukaudesta vielä olla Calder-kisassa mukana mikäli kenttäpelaajien tahdit eivät ole silloin vakuuttavia.

John Gibson - 8 ottelua, 4 voittoa, 1.90 GAA, .927 SV% ja 2 nollapeliä
- Gibson nousi NHL-miehistöön Andersenin sairastelun johdosta ja on heti maalinsuulle päästyään ottanut otteen ykkösmaalivahdin paikasta aloittaen Ducksin 7 viimeistä peliä. Gibsonin esitykset olivat niin vakuuttavia että Khudobin sai jo lähteä waivereiden kautta AHL:ään, eli Gibson on ylhäällä jäädäkseen. Andersen saa varmasti pian, ehkä heti seuraavasta pelistä alkaen, mahdollisuutensa ottaa ykkösmaalivahdin paikan takaisin, mutta jos Gibsonin otteet jatkuvat tuollaisina ja Ducks alkaa pelaamaan muutenkin paremmin, niin Gibson voi nousta kovaksi tekijäksi Calder-kisassa loppukautta kohden. Gibsonilla on entuudestaan takana 3 ja 23 pelin NHL-kaudet, eli pari peliä jos olisi pelannut enemmän viime kaudella, niin ei olisi enää kelpoinen tänä vuonna. Mutta ei pelannut ja voi siten kisata Calderista tällä kaudella vielä.

Connor Hellebuyck - 6 ottelua, 4 voittoa, 2.16 GAA ja .924 SV%
- Hellebuyck nousi ylös Pavelecin loukkaannuttua ja on pelannut heti hyvin. Aloittanut kolme viimeistä peliä eli saanut samantien niskalenkin Hutchinsonista. Jetsin tulevaisuuden ykkösmaalivahti saattaa näiden otteiden jatkuessa olla sitä jo tällä kaudella.

Mike Condon on pelannut myös hyvin, mutta kuormituksen lisääntyessä Pricen loukkaantumisten johdosta on palannut takaisin maan pinnalle loistavan alkukauden jälkeen. Price palaa kohtapuoliin takaisin ja Condon saa palata omalle paikalleen silloin tällöin pelaavaksi kakkosmaalivahdiksi. Sillä ei Calderista kilpailla, mutta siinä roolissa alkukauden perusteella Condon on erinomainen kakkosmaalivahti Pricelle.

Linus Ullmark on myös pelannut Buffalossa ja jakanut torjuntavastuuta Chad Johnsonin kanssa Lehnerin sairasloman aikana. Lehnerin paluun pitäisi myös olla lähestymässä, ja Ullmark palannee silloin sitten takaisin farmiin kehittämään peliään lisää, joten ei näillä näkymin ole loppukautta kohden nostamassa rooliaan Sabresin maalinsuulla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Noah Hanifin, Carolina, edelliset 10 ottelua, 0+3=3p

Hanifin on toki mediaseksikkäin ja nuorin Carolinan tulokaspakeista, mutta kyllähän Brett Pesce on kokonaisuudessaan tällä hetkellä paras kyseisestä kolmikosta. Pesce hyppäsi suoraan top-neloseen ja on pitänyt paikkansa. Henkan tyyliin laitetaan viimeiset 10 ottelua pistein: Brett Pesce 0+4 (tosin viimeiset 12 ottelua 2+5) ja Jaccob Slavin 1+3. Ei missään tapauksessa kukaan kolmikosta ole mukana Calder-kilpailussa, mutta pirun hyvin pojat pelaa.

Phil Di Giuseppe on pelannut nyt 6 peliä ja iskenyt viimeiseen neljään pisteet 2+3. Katsotaan kauanko PDG pysyy samassa tahdissa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Kaudesta puolet pelattu. Löytyykö Panarinille todellista haastajaa Calder-kisassa?

Dylan Larkin jatkaa kyllä edelleen meikäläisen hämmästyttämistä kypsillä otteillaan ja johtaa todella selkeästi tulokkaiden tehotilastoa. Jos ruvetaan saivartelemaan, niin Panarinin pisteet ovat tulleet NHL:n vaarallisimman hyökkääjän rinnalla ja kaiken kaikkiaan yhdessä liigan tasapainoisimmista ketjuista. Tosin eipä Larkinillakaan taida ketjukaverit olla sieltä heikoimmasta päästä. Silti laskisin Dylanin tällä hetkellä ainoaksi varteenotettavaksi haastajaksi.

Arizonan kaksikko on hieman hyytynyt, vaikka jatkaakin tulokkaiden pistepörssin top5:ssa. Shayne Gostisbehere on tällä hetkellä ehkäpä se kovin puolustajatulokas. Ottelumäärässä antaa vaan sen verran etumatkaa kilpakumppaneille, että hankala uskoa edes ehdokkuuteen näiden hyökkääjälupausten rinnalla. Joonas Donskoi suomalaisista juuri ja juuri top10:n ulkopuolella. Alkukauden hurlumhein jälkeen veteraanit ovat ottaneet kuskin paikan pistepörssissä ja tulokkaita top50:een mahtuu vain Panarin. Harmillinen tuo McDavidin loukkaantuminen. Olisi ollut hienoa nähdä olisiko Connor pystynyt haastamaan liigan kärkiäijät jo ensimmäisellä kaudellaan.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
John Gibson - 8 ottelua, 4 voittoa, 1.90 GAA, .927 SV% ja 2 nollapeliä

Nyt 18 ottelua, 9 voittoa, 1.84GAA, .926% ja 4 nollapeliä. Eli taso on pysynyt hämmästyttävän samanlaisena kuin kuukausi sitten. Voittoja ja nollapelejäkin tulee samaan tahtiin, torjuntaprosentti tippunut .001 verran ja GAA parantunut. Tuo pieni tiputus SV%:ssa selitetään sillä, että vetoja on tullut vähemmän torjuttavaksi. Hienoa kautta lupailee tämä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Kaudesta puolet pelattu. Löytyykö Panarinille todellista haastajaa Calder-kisassa?

Jos ruvetaan saivartelemaan, niin Panarinin pisteet ovat tulleet NHL:n vaarallisimman hyökkääjän rinnalla ja kaiken kaikkiaan yhdessä liigan tasapainoisimmista ketjuista.

Eipä taida löytyä. Uskon, että tuolle Chicagon kakkoskentällekin tulee ennemmin tai myöhemmin kylmä jakso, mutta etumatkaa on kuitenkin jo aikalailla ja tehoja on toistaiseksi tullut, vaikka peli on välillä näyttänyt todella heikolta.

Tuohon Panarinin kenttään ja pelaamiseen Kanen kanssa totean sen, että kyse ei ole yksisuuntaisesta kadusta. Toisin sanoen myös Kane on hyötynyt huomattavasti siitä, että on saanut pelata juuri Panarinin (ja Anisimovin) kanssa. Panarinilla on tällä hetkellä seitsemän ykkössyöttöä ja kolme kakkossyöttöä Kanen maaleihin ja lisäksi Panarin on antanut Kanen kanssa yhdessä lukuisia syöttöjä muiden maaleihin. Panarin on nähdäkseni tehnyt Kanesta ja koko kentästä vaarallisemman.
 
Kaudesta puolet pelattu. Löytyykö Panarinille todellista haastajaa Calder-kisassa?

Dylan Larkin jatkaa kyllä edelleen meikäläisen hämmästyttämistä kypsillä otteillaan ja johtaa todella selkeästi tulokkaiden tehotilastoa. Jos ruvetaan saivartelemaan, niin Panarinin pisteet ovat tulleet NHL:n vaarallisimman hyökkääjän rinnalla ja kaiken kaikkiaan yhdessä liigan tasapainoisimmista ketjuista. Tosin eipä Larkinillakaan taida ketjukaverit olla sieltä heikoimmasta päästä. Silti laskisin Dylanin tällä hetkellä ainoaksi varteenotettavaksi haastajaksi.

Arizonan kaksikko on hieman hyytynyt, vaikka jatkaakin tulokkaiden pistepörssin top5:ssa. Shayne Gostisbehere on tällä hetkellä ehkäpä se kovin puolustajatulokas. Ottelumäärässä antaa vaan sen verran etumatkaa kilpakumppaneille, että hankala uskoa edes ehdokkuuteen näiden hyökkääjälupausten rinnalla. Joonas Donskoi suomalaisista juuri ja juuri top10:n ulkopuolella. Alkukauden hurlumhein jälkeen veteraanit ovat ottaneet kuskin paikan pistepörssissä ja tulokkaita top50:een mahtuu vain Panarin. Harmillinen tuo McDavidin loukkaantuminen. Olisi ollut hienoa nähdä olisiko Connor pystynyt haastamaan liigan kärkiäijät jo ensimmäisellä kaudellaan.

Jotenkin uskon vieläkin, että McDavid hyvinkin voi vielä viedä tuon palkinnon. Jatkaa samaa tahtia, mihin jäi ennen loukkaantumistaan. Ei voita tulokkaiden pistepörssiä, mutta 50 pinnaa suunnilleen kasaan ja piste per peli. Siihen päälle se ihailu, mitä saa loppukaudesta ja monessa paperissa lukee Connorin nimi. Eichel oli heräilevinään tuossa joku aika sitten, mutta ei siellä nyt taida tasaisuus riittää. Toki sitä syö joukkuekin.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
En itse usko mitenkään McDavidin kisaavan enää Calderista. Mikäli Connor palaa kehiin heti All-star matsin jälkeen, ehtii hän pelata maksimissaan 45 ottelua ja sen ei pitäisi mitenkään riittää parhaan tulokkaan -pystiin vaikka heittäisi sen 50 pinnaa ja muutaman nätin jalkakynän... Panarin on pelaamassa sellaista yli 70 pinnan kautta ja tällä hetkellä vaikea nähdä kenenkään muun pokkaavan Calderia kauden päätteeksi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Panarin on ollut kyllä aivan jäätävän hyvä, todellakin on auttanut Kanea pisteiden teossa eikä pelkästään niin, että Panarin ratsastaisi Kanen teoilla siellä kentällä. Molemmat hyötyvät toisistaan. Panarin on kuitenkin "jo" 24 v joten näen itse, että Larkin on suosikki tässä. Tehopisteet ovat upeat ja tehotilasto aivan käsittämättömän kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös