Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Travian

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Mosku, 29.07.2007 klo 16.47.

 1. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  No niin, nyt on sitten aika avata ketju myös tälle aiheelle, pahoittelen heti kärkeen jos jostain jo aihetta käsittelevä ketju löytyy.

  Asiaa tuntemattomille:

  Travian on netissä pyörivä ilmainen peli jossa Civilization tapaan valitaan itselle heimo jonka kylää aletaan kehittelemään, heimoja ovat Roomalaiset, Gallialaiset ja Teutonit. Homma alkaa siten että pelaajalle annetaan "Kylä" jossa on alussa vain muutama asukas ja kova into kylvää peltoja, hakata puita ja kaivaa savea. Näitä asioita tekemällä kylä sitten alkaa pikkuhiljaa kehittyä jolloin kylään pystyy rakentamaan rakennuksia ja jatkossa myös armeijaa.
  Jatkossa pelaaja voi joko perustaa liittouman, tai alkaa hakemaan itselleen sopivaa liittoumaa jolloin elämä on tietenkin turvallisempaa kun ei tarvi yksin taistella ahneita rosvoja (Lue: Muita pelaajia) vastaan.
  Aikaa kyseiseen peliin saa upotettua oman valintansa mukaan, mutta ainakin itsellä homma karkasi ihan lapasesta ensimmäisen viikon jälkeen :)
  Kyseessä on siis erittäin koukuttava peli, varsinkin jos saat yllytettyä kaveriporukan mukaan pelailemaan. Peli toimii varsin hyvin esim. toimistotyön tauko viihteeksi, vaan suuri vaara on että työnteko alkaa ennen pitkää häiritä traviania.
  Omasta mielestäni parasta pelissä yksinkertaisuus ja ah... se voiton tunne kun tiedät kuinka paljon se kirvelee kun "Matti H." aamulla kömpii työpaikalleen tarkastamaan kylänsä tilan, vain huomatakseen että yön aikana joukkoni ovat käyneet kostamassa hänen viimeviikkoisen hyökkäyksensä rauhalliseen Gallialaiskylääni...
  Peli on saavuttanut aika kovan suosion ja ainakin pelaamallani 2. serverillä on suomalaisia pelaajia noin 17000. Joukossa on yksittäisiä puurtajia, ja jo vanhoja, yli sadan pelaajan liittoumia joiden kesken Travian maakunnan herruus tullaan todennäköisesti ratkaisemaan.

  Mikäli olet joskus tuntenut vetoa CIV tyyppisiin peleihin, suosittelen lämpimästi. Mukaan pääsee helposti ja ainakin itsellä tapahtui totaalinen riippuvaisuus :)
  Ja vielä uudestaan: Peli on ilmainen joten kannattaa ainakin kokeilla.
  ai niin ja osoite: www.travian.fi

  Ja jo pelaaville:
  Ihan mielenkiinnosta aloin kyselemään, Kuinka moni jatkislaisista pelaa? Miten on mennyt? Itselläni on pienehkö liittouma mutta kovasti intoa laajentua. Jos haluatte mukaan laittakaa pelin sisällä viestiä.

  Tällaista tällä kertaa.
   
 2. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Kävinpä rekistöröitymässä, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Sopivan hidastempoinen mun makuuni, voi touhuta muutakin samalla.

  Katsellaan kuinka tässä käy.
   
 3. Infamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Penguins, Steelers
  Itse olen pelaillut tuota Suomen ykkösserveriä lähestulkoon sen alusta asti (pari viikkoa myöhässä rekkasin sisään). Ihan mukavaa ajanvietettä, varsinkin nyt kun isot liitot kolistelevat vihdoin miekkojaan.

  Sen verran sanottakoon omasta suoriutumisesta että kohtuu mukavasti on mennyt, asukkaiden määrässä löydyn top300 ja hyökkäyslistoilla top30.
   
 4. sak77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport,ManU,IK,
  Lainaus:
  Hirvittävän kaukana oot.Vain 83h päässä.Ja sanalla nickillä sieltä löydät minutkin.788 asukasta ja hyvin potkii.
   
 5. Mdawg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Juu pelattu on jo kesän alusta lähtien ja koukussa ollaan.

  Ensin aloitin 1. serverillä, mutta homma meni reisille kun isommat kylät alkoivat farmaamaan lähes heti sen uuden pelaajan karenssin päätyttyä. Tee siinä sitten jotain kun mitään ei pysty päivittämään tai joukkuja tekemään yhtään. Nyt pelailen sitten 2. serverillä yhdessä isoimmista liittoumista ja lisäksi tein tilin tuolle "speed"-serverille, joka siis kulkee kolminkertaisella nopeudella.

  Galleilla ja roomalaisilla on tullut tähän asti pelattua, koska halusin olla varma, että puolustus toimii ennenkuin alan joukkoja tekemään.
   
 6. akik Jäsen

  Kakkos- ja kolmosservereillä pelailen. Kylät kehittyvät tasaisen varmasti. Kolmosella joka lienee suomessa se serveri jolla ei ole ne kovimmat pelaajat olen top 30 liittoumassa. Kakkosella sitten vähän alemmassa. Uusien pelaajien kannattaa aloittaa 3. tai 2. jos ei speed kiinnosta.
   
 7. HABS #11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Pelicans, Antikale Lahko
  Mukana ollaan oltu suomiservun alusta alkaen. Alussa tuntuu mukavalta ajankululta kun riittää että klikkailee pari kertaa päivässä. Kylien määrän kasvaessa homma muuttuu työksi. Nyt pitää olla yölläkin kello herättämässä että voi ajoittaa hyökkäykset samaan aikaan eri kylien välillä.
   
 8. Beagle Boy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
  Nyt olen hieman päässyt alkuun. Kakkosserveri ja sama nimi heimona gallit.

  Kertokaapa, mitä tuossa kannattaa aluksi rakentaa? Pitäisikö alussa satsata peltojen yms. kehittämiseen vai rakennuksiin? Jonkin sortin suoja-aika taitaa olla uusilla pelaajilla, onko se kuinka pitkä ja hyökkääkö jengi kimppuun heti vai mitä mun kannattaa odottaa?
   
 9. fouba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, HPK
  Lainaus:
  Sama homma s2 -serverillä keskityn nykyään pelaamaan, välillä myös s3. Samalta nimimerkiltä löydyn siis, ja melko kovassa liittoutumassa. s4 serverille varmaankin myös rekisteröin; jos oikein muistan niin se alkaa tuossa muutaman viikon päästä. Lainaus:
  Resurssien kehittämiseen kannattaa keskittyä aika pitkälle asti, ja jos tuntuu että jengi hyökkäilee niin kätköjä vaan paljon. Liittoutuman hankkiminen on tärkeää, välttämättä se ei auta mutta siitä ainakaan haittaa ole. Jos jengi hyökkää aktiivisesti kimppuusi ei kannata joukkoja tehdä ollenkaan, innostuvat vaan siitä. Ja jos joku yksittäinen hyökkäilee niin kannattaa laittaa viestiä, mutta järki mukaan ja asiallista viestiä niin voi lopettaakkin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2007 klo 18.24
 10. Jii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  musta & valkoinen
  Hetken aikaa jaksoin pelata, mutta sitten alkoi hidastempoisuus kyllästyttää.
   
 11. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  Lainaus:

  Suoja aika oli muistaakseni 9 päivää..?? Sen jälkeen olet vapaata riistaa, se aika kannattaa tosiaan käyttää resurssi kenttien rakentamiseen eli, vilja ja gallialaisilla ehkä savi tärkeimpänä. Kuitenkin tasaisesti kaikkia kehittäen. Kätkö, lähetystö ja ovat sitten mielestäni ensimmäiset rakennukset mitä kannattaa rakentaa, ja vieläpä silleen että kätkö on koko ajan yhtä iso kun kuin varastosi, tällöin mahdolliselle ryästäjälle ei jää niin paljon saalista..

  Pari vinkkiä aloittelijoille: Oikealta pääsee kokeilemaan "plus" tiliä, joka ainakin alussa boostaa tuotantoa mukavasti. Tosin silloin kaikki tuotto kannattaa oikeasti käyttää resoihin jotta "plussan" loppuessa ei käy ohrasesti..

  Vasemmalta löytyy FOORUMI johon kannattaa tutustua, ainakin FAQ osioon josta löytyy vastaus moneen pulmaan.

  -Onnea matkaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2007 klo 18.37
 12. Vimes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Onko jollakulla hyvää selitystä sille että ainakin minusta monet ns. pro-pelaajat pelaavat teutoneilla ja gallialaisia pidetään heikkoimpina, vaikka gallialaisten ansat ovat mielestäni pelin ylivoimaisin "ase" varsinkin alkuvaiheissa. Pelasin ensin 2:kkosella roomalaisena mutta homma vähän lopahti syystä tai toisesta. Nyt aloitin pelaamisen speedillä gallialaisilla ja mielestäni tämä on paljon parempi kansa kuin rooma. Ansat, nopeammin kehittyvät resut (speed vielä lisää tuntumaa), kantokykyisemmät kauppiaat ja sotilaat...mitä etua muille muka jää? Roomalaiset pystyvät kehittämään resursseja ja rakennuksia samaan aikaan mutta siihen plussat jäävätkin. Teutoneista en osaa sanoamitään. Mllaisia kokemuksia muilla on eri kansoista?
   
 13. HABS #11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Pelicans, Antikale Lahko
  Lainaus:
  Gallien ansat on ihan ok alkuvaiheessa. Itselläni on pääkaupungissa hyökkäysarmeija joka koostuu tällähetkellä 6500 imperiaanista. Siinä on kuitenkin 200 ansaa pieni hävikki. Lisäksi ansat saattavat täyttyä jo hämäyshyökkäyksistä. Tiedän että parhaimmillaan(/pahimmillaan) on 1 ukon hämäyshyökkäyksiä laitettu yli viikon verran ennen todellista hyökkäystä.
   
 14. Möksy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punainen. Musta. Valkoinen.
  Itse olen pelaillut Traviania lokakuusta 2005 lähtien, tosin välissä oli melkein puolen vuoden tauko. Servereitä on takana jokunen. Tällä hetkellä pelaan Suomi 1 serverillä. Aloitin pelaamaan tuolla serverillä vasta huhtikuun lopussa ja siksi sijoitukseni ei ole kuin siinä 1000:n paikkeilla. Varsin hyvän aloituksen ja todella vahvan liittouman ansiosta kuitenkin peli on kulkenut nyt ihan mukiinmenevästi.

  Aikoinaan aloittaessani Travianin pelaamista, mietin kovasti millä kansalla pelaisin. Valitsin roomalaiset, joidenka joukot ovat laadukkaita, mutta myös kalliita. Jo seuraavalle serverilleni vaihdoin kansaksi teutonit. Teutoneilla kannattaa pelata ehdottomasti, mikäli pelityylisi on agressiivinen, koska alussa teutoneilla pääsee ryöstelemään naapuristoa varsin nopeasti ja tehokkaasti. Teutoneiden etuuksiin kuuluu halpojen yksiköiden lisäksi myös kätköjen ryöstäminen. Eli teutoneiden joukot voivat varastaa kätköistä 1/3:n sen kapasiteetista.
   
 15. costi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, #33 Timo Hirvonen
  Lainaus:
  Ja hieman sen jälkeen kerroit pelistä minulle ja sillä tiellä ollaan edelleen...

  Oma travianin pelaamiseni alkoi siis vuoden 2005 lopulla ja servereitä muutamia takana ja tällä hetkellä pelaan s1:llä galleilla, joka on ainut heimo jolla olen pelannut. Galleissa miellyttää etenkin joukkojen nopeus, ja ansat ovat serverien alussa avuksi, mutta pelin edetessä niistä saatava etu pienenee huomattavasti.

  Travian wikistä löytyy paljon hyödyllistä tietoa mm. muurien antamasta lisästä puolustukseen, rakennuksien hinnoista jne
   
 16. Dilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils, Ässät
  Kesäkuun alusta asti pelannut, 1. serverillä ja roomalaisilla, liittoumakin löytyy. Koukkuun on jäänyt aika pahasti. Alussa kannattaa panostaa resursseihin ja jättää rakennukset rauhaan.

  Oli mielessä että tekisikö ketjun Travianista eilen...
   
 17. Mängimies Jäsen

  Olin varma, että tämä ketju on suunnattu Triviumille, mutta parin kirjoitusvirheen saattelemana. No hämmästys olikin suuri kun avausviestissä ei puhuttu sanallakaan tästä kovassa nosteessa olevasta jenkkibändistä. Petyin.

  No täytyypä paremmalla ajalla tutustua myös tähän juttuun ja jäädä koukkuun sitten aikanaan kuten on tapana.
   
 18. Möksy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punainen. Musta. Valkoinen.
  Lainaus:
  Älä tee tuota virhettä. Kaverini esitteli Travianin minulle tuolloin lokakuussa 2005 ja sanoin, että pitää vähän testata ja kokeilla. Noh, tässä tätä kokeilua on kohta kaksi vuotta takana. Kahteen kertaan olen pelaamisen lopettanut, mutta aina sitä vaan uudelleen valtakuntaa rakennellaan.

  Lainaus:
  Millähän nickillä pelaat? Ei tietty ole pakko vastata, mutta... :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2007 klo 14.50
 19. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  Liittoumaan?

  Niin tosiaan, ja se unohtui sanoa etää jos joku pelailee 2. serverillä kaakossa ja haluaa liittoumaan niin ei kun vaan allekirjoittaneelle viestiä tulemaan (Pelin sisällä, samalla nimerkillä väännän). Eihän joukkomme vielä suuri ole, mutta koko ajan kasvaa.
   
 20. Feenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Phoenix ja San jose
  Uusille pelaajille.

  Eli pistänpä tähän nyt uusille/aloittelijoille travian pelaajille vähän neuvoja.

  Eli:
  1. Alussa keskity rakentamaan resursseja, jotta tuotot nousevat. Puu ja savi ovat tärkeimmät, mutta älä unohda rautaa ja viljaakaan kokonaan. Älä rakenna kylään mitään muuta kuin varasto ja viljasiilo. Älä myöskään pistä niillä kullalla saatavia etuja vielä päälle, (ellet sitten halua tilata kultaa kännykällä) sillä niistä on myöhemmin enemmän hyötyä.

  2. Rakenna lähetystö ja yritä etsiä sellainen liittouma jossa olet suojassa. Voit myös rakentaa kätkön jos haluat, mutta mielestäni lähetystö on tärkeämpi kuin kätkö. Itse en ole ikinä tehnyt kätköä ja suurempia ongelmia ei ole ollut.

  3. Kun olet saanut resurssipeltosi tasolle 4-5 rakenna kasarmi ja kouluta sotilaita (jos olet Teutonit kasarmin voi tehdä jo aikaisemmin, koska nuijamiehet ovat niin halpoja). Tämän jälkeen ota lähellä olevat kylät farmeiksi ja kohoa travianin kuninkaaksi.......
   
 21. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Peli-idea tuntuu muistuttavan kovasti erästä nimeltämainitsematonta avaruuspeliä. Idea vain muutettu Civiin. Planetariotahan tuli aikoinaan pelailtua vähän enemmän, kunnes kyllästyi huijareihin ja siihen kuinka paljon aikaa siihen meni.
   
 22. Locksmith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, BVB, Barça
  Eilen illalla tuli sitten aloitettua tähänkin tutustuminen serveri kolmosella. Nimimerkki on sama, kuin täälläkin. Resursseja tässä pikkuhiljaa kehitellään. Tänään sitten aamupäivällä aloitin jo ton speed 3x serverin pelaamisen ihan kokeilumielessä. että miten käy, kun tuo normi on sen verran hidasta ainakin alussa, kun ei ole resursseja tarpeeksi rakentaakseen. Samalla nimimerkillä myös tuolla speed serverillä. Kyl tää tästä lähtee.
   
 23. Dilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils, Ässät
  Tuotannot ovat siinä mallissa että tuli tehtyä tänään itselleni toinen kylä. Paljon helpompi tehdä toista kylää kun voi lähettää avustuksia 1. kylästä. Ei hirveästi tarvi odotella koska resursseja on tarpeeksi.

  Itsellekkin hyökittiin ennen, mutta sen jälkeen kun liityin liittoumaan ei ole hyökkäyksiä näkynyt.
   
 24. Karhu2 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Tänään tuli itsekin aloitettua tämän pelaaminen. Pelin idea vaikutti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan tähän oli tutustua. Roomalaisilla pelaan serveri 3:lla lounaassa ja nickini on sama kuin Jatkoajassa.

  Edit: Kertokaapas, kannattaako esim. yhtä peltoa kehittää kerrallaan maksimiin vai siten, että montaa eri peltoa kehittää tasaisesti? Kummalla tavoin alussa saa nopeammin kerättyjä resursseja?
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2007 klo 03.20
 25. Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse pelasin jonkun aikaa, kunnes kyllästyin. Isossa liitossa olin, en ollut farmattavana, peli ok, mutta vain kyllästyin.

  Aloittelijalle hyvät vinkit saa tuolta, noilla pääsee jo hyvin alkuun. Sopivat pääpiirteittäin myös teutoneille ja galleille, vaikka ohjeet ovatkin roomalaisille.
  http://dhost.info/travian2005/Wiki/index.php/How-to_guide:_Roman_economic_powerhouse
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  HIFK - Jukurit
  • 1.45
  • 4.70
  • 5.40
  Lukko - KalPa
  • 1.80
  • 4.20
  • 3.40
  Pelicans - SaiPa
  • 1.63
  • 4.50
  • 4.00
  Sport - Ässät
  • 2.13
  • 4.00
  • 2.70
  TPS - Kärpät
  • 1.88
  • 4.00
  • 3.30