TPS kaudella 2016–2017

  • 361 423
  • 1 143

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni tuo Erosen polvitaklaus ei todellakaan ollut tahallinen, ja en siitä myöskään oleta lisäsanktioita tulevan. Kovassa vauhdissa tullut Hakulinen vaihtoi "kaistaa" juuri "oikeaan" aikaan ja myöhässä ollut Erosen taklaus osuikin Hakulisen polveen. Oikea tuomio tuomareilta, mutta en tosiaan usko jatkotoimenpiteisiin.

Mitä tulee illan peliin, niin olipahan mukavaa katsottavaa! Laajalta rintamalta onnistumisia ja peli täysin hallussa. Yleensä tulee jänskättyä peliä aika lailla, mutta tänään sai kyllä rauhassa katsella ja naattia perjantai-illan viihteestä. Kiitokset joukkueelle!

Samaan hengenvetoon kuitenkin totean, että tämä oli vain yksi ottelu. Huominen peli hieman hirvittää, kun levännyt Sport isännöi meitä kotisaunassaan. Ei ole mikään helppo paikka napata pinnoja, mutta kyllähän niitä soisi tulevan. Mitäs muuten porukka veikkaa huomisesta maalivahdista; Georgiev vai Setänen?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hölmö oli Erosen "taklaus". Kuvakulma on siinä hieman huono mitä ruudulta näkyi joten paha mennä sanomaan miten luistelulinjat kohtasivat. Mutta verokkina meidän Kapteenilta nähtiin toisessa? Erässä myös melko idioottimainen kampitus missä olisi myös voinut käydä huonommin.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Eli Eronen tahallaan polvitaklasi Hakulista? Koskaan polvitaklaus ei voi olla vahinko, koska taklattava ei esimerkiksi yritä väistää taklausta jolloin polvet osuu yhteen? Kiitos valistuksesta.

What? Polvitaklattavan vastuu pelitapahtumasta onkin minulle uutta. En edes vittuillut, mutta vastaus antaisi aihetta siihen.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään ei pitäisi ykkösellä painaa. Noin 13 minsaa peliaikaa eilen, johon suhteutettuna Selinin mainitsemat 12 maalipaikkaa on "ihan ok" suoritus.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
What? Polvitaklattavan vastuu pelitapahtumasta onkin minulle uutta. En edes vittuillut, mutta vastaus antaisi aihetta siihen.

Ehkä kyse on enemmänkin siitä kuka polvitaklasi. Koska kyseessä on Eronen, tilanne oli vahinko, mutta jos taklaajana olisi ollut vaikkapa Kojo, olisi se ollut Hakulisen uran loppumiseen tähtäävä ja Selinin käskyttämä teurastus. Eronen taklasi ensimmäistä kertaa urallaan ja heti suihkuun.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En vielä ala mitään TPS-patsasta tekemään kun ei taas tiedä mitä huominen Sport-ottelu tuo tullessaan. 8-2 turpaan vai 8-2 voitto - ei mitään hajua.

Samaa mieltä. Ei voi ole vielä luottoa täälläkään, että ailahtelu on ohitettu. Jotain kummallista tuossa oli jo viime kaudella ja nyt nähty vahvistaa fiiliksiä. Jos meidän ykköset eivät ole pelipäällä, niin vastuunkantajia ei tahdo löytyä. Ja kun ykköset on iältään siinä neljänkymmenen tienoilla, niin ei voida olettaa että syttyisivät ihan jokaiseen marraskuiseen Jukurit-TPS matsiin.

Lyhyesti ja ytimekkäästi:
-Keskitalo ja Georgiev saa minttua. Keskitalolta pari hassia ja munausta. Turha jäähy mikä maksoi maalin. Georgiev pompotteli, mutta johtui osittain vähäisestä laukaisumäärästä.

Keskitalon kohdalla sun odotukset on kummalliset. Annetaan nyt edes se kymmenen matsia osoittaa kuuluvansa tuohon. Yhtään peliä ei ole vielä miehen takia hävitty. Virheitä tulee, mutta katseet tulee olla tässä hieman pidemmällä kuin yksittäisissä peleissä.

Erosen kohdalla ymmärtäisin kritiikkisi, jos olisi jatkanut Tallinderin vieressä Keskitalon otteilla. Siinä kohtaa olisi syytäkin huolestua. Mutta nyt on selkeästi tarkoitus kasvattaa korkoa, joten tyhmää suolata äijää jokaisesta virheestä. Keskitalon potentiaali on kova ja ikänestoreiden parasta ennen pvm on jo käytetty. Jostain on löydettävä runko myös ensi ja seuraavan kauden joukkueille. Ostojoukkueiden historia on Turussa ollut murhaava, joten omista riveistä on vihdoinkin löydyttävä jatkajia. Pelkkä Eronen ei riitä.

Maalivahtien osalta eilinen matsi ei kerro mitään. Georgieville tuli vetoja niin vähän, että pomputtelu ei yllätä. Maaleista hyvällä tuurilla jälkimmäinen olisi ollut otettavissa, mutta siinäkin veto oli loistava ja poikittaisliikkeeseen.

Sinänsä toki huolestuttavaa että todella hyvän Kärppä-pelin pelannut Setänen sukkasi todella syvälle Lahdessa, joten pieni kysymysmerkki molaripelistä on olemassa.

Jännä nähdä miten Setämies tänään pärjää.

-Kakkosketju oli perkeleen hyvä. Virta toi siihen tarpeeksi juonikuutta ja syöttötaitoa. Katsotaan kuitenkin vielä pari peliä ennen kuin tehdään 12 vuoden jatkosopimusta.
-Ahtola teki kaksi maalia. Juuri tätä haluan nähdä! Ei Ahtolaa tänne hommattu pörräämään tehottomana kulmissa.
-Nelosketjulta vakuuttava ottelu. Tykkään.

Samaa mieltä esityksistä, hieno homma!

Virralla ei tosiaan kannata 12 vuotta rustata, mutta 2 vuotta olisi jo ihan paikallaan. Miestä kypsyteltiin viisaasti viime kausi, koska ei ollut valmis täyteen Liigakauteen. Nyt näyttää että on saumat pelata hyvä kausi, vaikka tietysi nuorena pelaajana taso voi heitellä paljonkin kauden aikana.

Mutta ilman jatkosopimusta kaikki tämä on ihan yhtä tyhjän kanssa, koska miksi tehdä pitkäjänteistä työtä vain sen eteen että joku muu saa mahdolliset hedelmät. Siirtyminen ulkomaille on toki asia erikseen, mutta sitä varten sopimuksiin kirjataan pykäliä. Siirto toiseen Liiga-seuraan olisi TPS:n osalta paha virhe (tietysti pelaajalla ja agenteilla on lusikkansa sopassa).

Eli jatkopahvia heti näille nuorille, jotka nyt alkukaudesta ovat osoittaneet kehityskelpoisuutensa.

-4005 katsojaa. Ollaan perseestä.

Tässä näkyy karusti, miten nopeasti Turussa reagoidaan negatiivisiin uutisiin. 1-6 pataan ja toimiston häröilyt päälle. Lisäksi vastassa näitä vähemmän tunnettuja joukkueita, joiden kanssa Liiga itse on tehnyt virheen. Liigassa tulisi äkkiä korjata virhe ja pudottaa joukkuemäärää. Mitenkään väheksymättä Jukureita, KooKoota ja Sportia, ei niiden kiinnostusarvo peruskatsojan keskuudessa ole oikein mitään koska niitä ei vielä tunneta.

Jos suljettua sarjaa halutaan, niin järkevämpi olisi tehdä vaikka 20 joukkueen suljettu Liiga ja divari, jolloin voit pudota divariin muttet alemmas. Tai mitä vaan, mutta nykyinen Liiga on ihan absurdi.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä näkyy karusti, miten nopeasti Turussa reagoidaan negatiivisiin uutisiin. 1-6 pataan ja toimiston häröilyt päälle.

En usko hetkeäkään että tuo "toimiston häröily" on vaikuttanut yleisömäärään. Keskimääräinen katsoja ei edes tiedä ko. asiasta - ja vaikka tietäisi, asia tuskin kiinnostaa niin paljoa että sen takia jättäytyisi pois pelistä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
En usko hetkeäkään että tuo "toimiston häröily" on vaikuttanut yleisömäärään. Keskimääräinen katsoja ei edes tiedä ko. asiasta - ja vaikka tietäisi, asia tuskin kiinnostaa niin paljoa että sen takia jättäytyisi pois pelistä.

En ihmettelisi jos tuon tapauksen vaikutus yleisömäärään oli +/-0.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voidaan sopia olevamme erimieltä. Tapaus kuitenkin uutisoitiin peruspenojen luettavaksi Tussarin tasolla, joten negatiivisyyden kierre on valmis. Juuri kun saatiin vähän positiivista fiilistä päälle, niin nuo keissit saivat täälläkin kaikki ripottelemaan tuhkaa ylleen.

Tällä hetkellä Tepsillä on kova työ rakentaa homma siihen pisteeseen että muutama tappio kuitataan pelkällä olan kohautuksella.

Muutama hyvä kausi alle, niin tilanne on täysin eri. Mutta älkää koskaan aliarvioiko turkulaista pessimismiä.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos olisin Atu, vaihtaisin huomiseen JYP-peliin Niemisen tilalle Vähätalon, ja koittaisin josko nelosketju toimisi tällä muutoksella paremmin. Jotenkin ei ole Niemisellä kulkenut, ja luisteluvoimainen ja vahvempi Vähätalo voisi tuoda ketjuun enemmän vaarallisuutta ja suoraviivaisuutta. JYP on perinteisesti isokokoinen joukkue ja jo sekin puoltaisi isompaa Vähätaloa.

Maalin Grogi, pakistossa Tallinder-Keskitalo erilleen jo alusta lähtien. Mahtaisiko Forsström-Keskitalo toimia paremmin?
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Dave Spina. Vieläkö on myynnissä jos ostaja löytyy?
Mies näyttää nauttivan pelaamisesta Patrik Virran kanssa ja on Virran ja Bonon kanssa tällä hetkellä Tepsin parhaat pelaajat.
Pelisilmä ja kiekonhallinta ihailtavaa katsottavaa tällä hetkellä.
 

Komposiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Dave Spina. Vieläkö on myynnissä jos ostaja löytyy?
Mies näyttää nauttivan pelaamisesta Patrik Virran kanssa ja on Virran ja Bonon kanssa tällä hetkellä Tepsin parhaat pelaajat.
Pelisilmä ja kiekonhallinta ihailtavaa katsottavaa tällä hetkellä.

Tuossa olen samaa mieltä. Esim eilen näkyi todella hyvin Virta- Spina kaksikon vahvuudet. Samoiten Thorell loisti muutaman kerran.

Toki JYP oli eilen aika raskaalla jalalla liikkeellä, eivätkä saaneet peliänsä käyntiin juuri missään vaiheessa. Mielestäni TPS olisi eilen ansainnut täydet pisteet, mutta maalinteko pelihän tämä on.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
On kyllä mahtavaa, että nyt on löytynyt tehokenttä Perrinin kentän taakse. Hahmottelin tuossa jo kokoonpanoa kevättä varten ja mietin, että muutamalla täsmähankinnalla kauden aikana meillä on mestaruudesta tosissaan taisteleva nippu paperilla kasassa, mikäli avainmiesten loukkaantumisilta vältytään.

"Tukonen/Pare" - Perrin - Kallio (Mielestäni Torrell ei ole ihan täysin sopinut tähän kenttään)
Pikkarainen - Virta - Spina
Torrell - Kumeliauskas/sentterihaku - Lindsten/Vähätalo/Karvonen
Ahtola - Virtanen - Taavitsainen

Tallinder - Eronen
Tikkanen - Heikkinen (jännä muuten, että pelaavat "vääränkätisesti")
Keskitalo - Dudas/pakkihaku
Forström

Mikäli Kume ei pysy kasassa niin tuon kolmossenan löytäneen vuokralle pleijareiden ulkopuolelle jäävistä joukkueista. Sama juttu mahdollisen pakkihauan kanssa.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
(Mielestäni Torrell ei ole ihan täysin sopinut tähän kenttään)
Tänään Taavitsainen ykköskentässä. Oli jo JYP pelin loppupuolella sii ja nyt saa kunnon näytönpaikan. Toivottavasti onnistuu.
Ei ainakaan pitäis jäädä tarjoilusta kiinni.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Perrin loukkaantui ja on muutaman viikon poissa. Näin ollen Tepsin sentteristö näyttää seuraavalta. Ahtola - Virta - Karvonen - Virtanen. Ei riitä Liigaan sanon mä, vaikka viikon päästä Lämsä tulisikin takaisin.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Perrin loukkaantui ja on muutaman viikon poissa. Näin ollen Tepsin sentteristö näyttää seuraavalta. Ahtola - Virta - Karvonen - Virtanen. Ei riitä Liigaan sanon mä, vaikka viikon päästä Lämsä tulisikin takaisin.

Vtu minkä teki. Tätä just pelkäsin kun ei kaveria enää näkynyt toisessa erässä. En tiedä kuinka konkassa talous oikeasti on, mutta tuo sentteri"nelikko" oli surkea jo ennen Perrinin loukkaantumistakin. Ahtola ei millään kykene hoitamaan sentterin tonttia, eikä Virtaakaan kannata kuormittaa liikaa.

Vapaina on esim. Ruotsissa Brock Montpetit, mutta Jokereista voi kohta irtaantua Joey Hishon ja Michael Keränen. Siitä saisi jo tulevaisuuttakin ajatellen kovia senttereitä (ainakin paperilla).

Jotain tarttis nyt tehdä. Hyvä vire voi mennä hukkaan, kun ei ole senttereitä. Tätä ei kannata nyt hukata!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Jotain tarttis nyt tehdä. Hyvä vire voi mennä hukkaan, kun ei ole senttereitä. Tätä ei kannata nyt hukata!

Nimenomaan juuri näin! Liiga on alkanut ihan liian hyvin jotta tässä tilanteessa kannattaisi alkaa nuukailemaan. Kaikkea muuta, nyt viimeistään täytyy hankkia se sentteri entistä kovempana versiona. Nyt Antsa se faksi laulamaan!!!

Jos kausi olisi alkanut paskasti niin tuumaisin tässä kohtaa että antaa olla, turha kasvattaa enää menoja ja tappioita.. Mutku menivät tällaisen alun rykäisemään niin se luokoon paineita Antsalle uuden hankinnan muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä mitään hätää ole. Virta pelaa 30min, Virtanen 15min ja ne muut pelaa loput.

Tosiaan jos joku hankitaan (todennäköisesti ei hankita), niin sen pitää palvella myös tulevaisuutta. "Francis Pare"?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vapaina on esim. Ruotsissa Brock Montpetit, mutta Jokereista voi kohta irtaantua Joey Hishon ja Michael Keränen. Siitä saisi jo tulevaisuuttakin ajatellen kovia senttereitä (ainakin paperilla).

Ruotsissa vapaana myös T.J Galiardi. 28-vuotias jenkki, pelimies parhaassa iässä ja melko tuoretta kokemusta Nahilasta niin Coloradosta, Calgarysta kuin viimeisimpänä Winnipegistäkin. Viime kausi Malmössä. Eittämättä sentteriosasto kaipaa täydennystä, mutta mikä on kirstun tilanne? Niin ja Saksassa vapaana Dany Heatley, okei laituri.....sori oli pakko.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katson vaikka jotakin b-junnua mielummin siinä keskellä kuin Ahtolaa. Ainakin eilinen oli melkoista tuskaa. Pelinrakentamistaidot lähes olemattomat, kiekon kuljettaminen heikkoa, ei osaa aloittaa.
 

Fremont

Jäsen
Perrinin tilalle voisi hankkia vaikka toisen Quebeciläisen ensi kauden kattavalla sopparilla, 10 vuotta nuoremman vain, ja tulostaa samassa rytäkässä Virralle jatkoa. Mitään artisteja tuonne ei tarvita, ellei sitten tarkoitus ole sekottaa peliä.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Faktahan on nyt se, että tähän on pakko reagoida. Kolme sentteriä saikulla, yksi laituri vetää sentterinä ja Elias Karvonen on helvetin kaukana liigatason sentteristä. Tuohon vielä VIrta joka kaikesta huolimatta on vielä hyvin epävarma kortti ja taso voi tulla melko reippaastikin alas lyhyessäkin ajassa, joten melkoisen karu tilanne tällä hetkellä. Eskola voisi nyt tehdä duuninsa ja hankkia rahoitusta joltain sponsorilta kuten Lahessa tehtiin. Luulisi sarjakakkosen saavan vähän jeesiä jostain, jos asia osataan myydä oikein. VMP antoi rahaa myös sarjajumbolle, joten luulisi nykytilanteessakin joltain irtoavan pari lanttia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös