TPS kaudella 2016–2017

  • 361 417
  • 1 143

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Twitteristä löytyy tilastot eri erien sarjataulukoista ja siinä TPS johtaa kolmannen erän taulukkoa. Ihan jees suoritus, kun ottaa huomioon, että kesällä tehdään vaan haukkareita ja täysin päättömän peluutuksen, jossa ratkaisupelaajat on kulutettu puhki.

https://pbs.twimg.com/media/ChMM5WAUcAEqUz-.jpg:large

Onpas muuten erittäin mielenkiintoinen tilasto ja tietysti positiivinen Tepsin kannalta katsottuna. Itse en ainakaan olisi uskonut Tepsin olevan noin vahvoilla tässä rankingissa. Käyrä on mukavasti nouseva loppua kohden. Olihan se toki silminnähden havaittavissa että joukkue on luisteluvoimaisempi ja fyysisesti kestävämpi kuin aikaisemmilla kausilla. Ensi kaudeksi jos saadaan 1. ja 2. erän tilastoja parannettua muutamalla pykälällä niin silloin kaiken järjen mukaan runkosarjasijoituskin kohenee..
 

KSOMV

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsi ja LA:n kuninkaat
Twitteristä löytyy tilastot eri erien sarjataulukoista ja siinä TPS johtaa kolmannen erän taulukkoa. Ihan jees suoritus, kun ottaa huomioon, että kesällä tehdään vaan haukkareita ja täysin päättömän peluutuksen, jossa ratkaisupelaajat on kulutettu puhki.

https://pbs.twimg.com/media/ChMM5WAUcAEqUz-.jpg:large

Tuo on kyllä mielenkiintoinen tilasto kun verrokiksi otetaan peräkkäisten pelipäivien se jälkimmäinen peli. Näistä 14 "kakkospelistä" runkosarjassa TPS onnistui voittamaan ainoastaan 3 ja vastaavasti 11 kertaa tuli takkiin.

Tämä ei ehkä niin hyvä kuntopuntari ole, kun vastustaja ei kuitenkaan ole aina pelaamassa toista päivää putkeen. Mielestäni kuitenkin kertoo siitä, että liikaa alkaa jalka painamaan jos ei kahta peräkkäistä päivää pysty pelaamaan vaadittavalla tasolla.

Vertailun vuoksi esim. Lukko, jolla voittoja/tappioita/pisteitä suurinpiirtein saman verran sarjataulukossa, "kakkospeleistä" voittoja 10 ja tappioita 7.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Kärppiä vastaan mentiin kyllä kuin tervassa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Teemu Väyrynen on valittu alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leiritykseen joka järjestetään heinäkuun lopulla. Meikäläisellä ei ainakaan ollut juuri mitään tietoa kyseisestä kaverista mutta ei tuo nyt ihan turhake voi olla, kova ryhmä kuitenkin kyseessä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
TPS:n viime vuoden joukkueen rasituksensietokykyä tarkasteltaessa on syytä ottaa huomioon joukkueen rakenne. Meillä oli keskipituudella mitattuna Liigan toiseksi pisin joukkue, keskipainolla mitattuna Liigan 5. raskain joukkue ja keski-iällä mitattuna Liigan 3. vanhin joukkue. Jos keski-ikää mitattaisiin peliaikapainotettuna joukkueemme olisi hyvinkin voinut olla Liigan vanhin. Mielestäni kaikki em. seikat vaikuttavat joukkueen iskukykyyn nimenomaan perättäisinä päivinä pelattaessa jälkimmäisessä ottelussa. Esim. ikä saattaa hyvinkin korreloida positiivisesti parempien 3. erien suorituksien kanssa, mutta johtaa huonompiin suorituksiin perättäisinä päivinä pelattaessa toisessa ottelussa. Aika monen kokeneemman pelaajan (tai kuntoilijan) mielestähän ikä tuo nimenomaan ongelmia palautumisen kanssa, vaikka kuntopohja ei sinänsä kovan harjoittelun tuloksena olisikaan päässyt rapistumaan. Oma henkilökohtainen kokemuskin tukee tätä teoriaa. Kunto riittää yhdessä pitkäkestoisessakin suorituksessa siinä missä ennenkin, mutta seuraavana päivänä fyysinen terävyys ei ole samaa luokkaa kuin joskus nuorempana, vaikka palautumisen eteen tekisi puolet enemmän hommia.

Mulla oli muistikuva, että olen jossain joskus nähnyt tilastoanalyysin jonka perusteella korkeampi keski-ikä korreloi huonomman back-to-back suorituskyvyn kanssa NHL:ssä. Nopealla googletuksella en tätä löytänyt, enkä viitsinyt itsekään alkaa tätä rakentamaan. Joten yllä esitetty väite jää sinänsä teorian asteelle.

Yhteenvetona itse uskon, että huonot suoritukset perättäisen päivän peleissä olivat sekoitus joukkueen (ikä)rakennetta, peliruuhkaa (CHL) ja sattumaa. Jos valmennuksessa on tehty jotain virheitä, niin uskon että ne ovat tapahtuneet ennemminkin kilpailukaudella pelien välissä (palautuminen) kuin kesällä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mut kun se on niin fäijönii haukkua Kujasta ja sen crossfittiä. Haukkarikääntöjä ja filthy fifty-wodeja vaan tehdään ja kaikki muu vituiksi!

Mielestäni on hyvä että Rautala tekee töitä edes näiden muutamien kanssa. Ja uskon vahvasti Selinin kompetenssiin arvioida fysiikkavalmennuksen annin kriittisesti.

Mielipide, palstatotuus, fakta jne.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, onhan se selvää, että kun Tepsissä ratkaisurooleissa pelaa 35-40-vuotiaat pelaajat niin nämä piiputtavat peräkkäisten päivien jälkimmäisissä matseissa. Vaikka treenaisivat kuinka optimaalisesti niin eihän se silti ole sama asia, kun vastustaja heittää 20-30-vuotiaita pelaajia kentälle. Tämän kanssa on vaan elettävä jos ottaa joukkueeseen kentällisen pappoja. Valmennuksen rooli tietysti korostuu siinä, ettei siinä ensimmäisessä pelissä peluutettaisi näitä kavereita 25 minuuttia. Viime kaudellahan se näytti usein siltä, että jälkimmäisessä back-to-back -pelissä kentällä oltiin vain selviytymässä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Hyvä homma.

Sopimuskin turvallinen 1+1, joka näin kärjistetysti tarkoittaa tulos tai ulos. Hintalappukaan ei liene sieltä suurimmasta päästä.

Saa nähdä mihin taso riittää, kun Allsvenskan on ilmeisesti jotain Mestiksen ja Liigan väliltä ja SHL:n mestaruuskin tainnut tulla miehen ollessa oikeassa seurassa oikeaan aikaan. Puhelimella en mitään tilastoja jaksa plärätä.

Tämän hetken oletusarvo Thorellille on kakkosketjun hyvä vahvistus. Uskon kuitenkin, että tämän lisäksi vielä yksi selkeä ykköshyökkääjä on kiikarissa. Mitäköhän Raulle kuuluu?
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Thorellille iso peukku. Raut voi saman tien unohtaa. Senaa sisään jos jotain massimiehiä on tulossa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin hyvä fiilis Thorellin saapumisesta. Tai ainakin kertaluokkaa-paria-kolmeakin parempi kuin Dudas-Jessestä. Allsvenskan-haut eivät aina aivan metsään ole menneet, ja kehityskelpoisesta kaverista lienee kyse. Että tervetuloa vaan!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Thorell on aika kysymysmerkki kaikesta huolimatta. Sieltä voi tulla mitä vain käytännössä. Pienikokoinenhan tuo on, mutta kompensoi varmastikin hyvillä kiekollisilla taidoilla ja pelinäkemyksen kautta tuota. Liikkeestä paha sanoa mitään, mutta epäilisin ettei tämä viritelmä siitä jää kiinni. T, ainakin eliteprospectsissa sitä kovin kehutaan. Toivottavasti onnistuu, kyllä Erikin harteille pisteidentekoa on lastattu ja voi olla, että odotetaan Thorellin nostavan ketjukavereidenkin tasoa siinä sivussa. Corey Locken jälkeen olen ollut harmillisen skeptinen näitä ennalta pistepörssin voittaneita taitoniekkoja kohtaan liigassamme.
 

Ikuri

Jäsen
Thorellin pelillistä antia Liigassa on mielenkiintoista hieman ennakoida. Jonkinlaisena verrokkina käy Sami Sandell, joka pelasi noin Erik Thorellin ikäisenä erinomaisen kauden Allsvenskanissa - ainakin tehopisteiden valossa. Pari kautta Sandell vietti Elitserienissä tämän jälkeen, kunnes palasi kypsänä jääkiekkoilijana takaisin SM-liigan.

Yksilöitähän tässä ollaan jokainen ja sopeutuminen uuteen ympäristöön ottaa aikansa, mutta mielestäni Erik Thorell on varmempi kortti kuin keskiverto AHL-haut.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän aikaista tässä on mitään varmuudella sanoa, kun joukkue ei välttämättä ole vielä lopullisessa kuosissaan. Eiköhän sieltä joku/jotain nimiä vielä putkahda ennen kautta kuten aina (ja tämä ei ole huhu, vaan mutu).

Spekuloidaan nyt kuitenkin kun ei muutakaan ole mihin tarttua.

Hyökkäys on mielestäni suurin kysymysmerkki ja varsinkin sentterit (tuttu vaiva Tepsissä). Täysin varmoja kortteja on todella vähän rosterissa. Näihin lukisin ilman varauksia vain Kallion, Spinan, Virtasen, Ahtolan ja Pikkaraisen. Perrin on kysymysmerkki ainoastaan polvensa takia, koska huippu-urheilijaksi vanhan miehen toipuminen näistä on aina vähän arvoitus.

Näin ollen Thorellin on syytä olla Vahvistus, Kumeliauskaksen on pelattava koko kausi, Vähätalon on lunastettava potentiaalinsa, Lämsän ja Karvosen on oltava vahvistuksia liigatasolle (ei enää junnustatuksella, vaan runkopelaajia), lisäksi TuTo-vahvistusten on otettava heti roolia ja tehtävä pisteitä. Muiden junnujen on pystyttävä myös menestyksekkäästi paikkaamaan loukkaantumiset.

Ehkä vähän liikaa kysymysmerkkejä minun makuuni. Plussana toki mainittava, että ukkoja on rosterissa melko paljon, joten mahdollisuus sopivaan kilpailuun on. Mutta onko laatua tarpeeksi? Ja kuten edeltä saattaa nähdä, mielestäni Spinan menetys ilman korvaajaa olisi tekemätön paikka. Eli toivottavasti huhu ei muutu todeksi.

Lisäksi on erikoista, että ennen viime kautta moni piti Patrik Virtaa varmana ykkösketjun pelaajana ja esimerkiksi minun heittoni Mestis vuokrasta tyrmättiin täysin (oli siellä toki muitakin epäilijöitä, kuten Mr.Fox muistaakseni). No, mies pelasi viime kaudella sekä Liigaa että Mestistä vaihtelevin tehoin, kuten todennäköistä oli. Nyt taas palstatoverit tuntuvat unohtaneen koko miehen. Eiköhän suunnitelmissa ole että viime kaudella vuokralla olleet ja kokemusta kerryttäneet olisivat tulevalla kaudella isommassa roolissa. Joten jännä nähdä tullaanko Virralle antamaan isokin näyttöpaikka alkukaudesta. Siiki lienee toinen jokerikortti, ainakin TPS-organisaation mielestä.

Pakisto vaikuttaa pystyvältä Liigaan ja siitä en erityistä huolta kanna.

Maalivahtiosastolla on näytön paikka sekä vahdeilla että valmentajalla. Aineksia on, mutta niin on työsarkaakin. Siinä kohtaa jos tällä osastolla ammutaan molemmat seulaksi ja itseluottamus nollaan, niin epäilen hieman onko meidän mv-koutsilla riittäviä mental skillssejä jaettavaksi. Mutta melko rauhallisin mielin voinee olettaa, että ainakin toinen kykenee vastuun kantamaan.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Viikonloppuna jälleen muutama turkulainen kelpasi varaustilaisuudessa ja on mielenkiintoista nähdä mihin poikien rahkeet riittää tulevalla kaudella. Molemmilla taustalla vammoja, mutta Nurmen jalkavaivat olivat jo edellisellä kaudella, kun Reunasen mennyt kausi meni täysin piloille tuon välilevyn takia. Eli toisin sanoen molemmat on antanut tasoitusta muille, mutta siitä huolimatta Nurmi onnistui viime kaudella menemään valtavasti eteenpäin ja nyt on sitten mielenkiintoista nähdä miten Reunasen kohdalla homma toimii ensi kaudella. Kummallakin kyllä löytyy potentiaalia ihan liigatasolle jo ensi kaudella.

Nurmelle paikka liigajoukkueessa on kohtalaisen hankala saavuttaa, kun laitureita on melkein parille joukkueelle. Toki näytöt ratkaisee kaiken, mutta lähtökohtaisesti edessä on se kymmenisen laituria, niin ehkäpä fiksuinta olisi pistää Markus Mestikseen. Minuutteja kuitenkin nuori pelaaja tarvitsee kehittyäkseen, joten tuolta voisi joltakin joukkueelta niitä irrota. A-nuoret ovat myös vaihtoehto, mutta onko sitten riittävän tasokkaita pelejä nuo pelaajan kehittymisen kannalta, niin se on jonkun muun päätös kuin meikäläisen. Miehiä vastaan pelaaminen olisi omasta mielestäni fiksumpaa tässä kohtaa.

Reunasen kohdalla tilanne on hieman eri, kun Tepsillä ei hirveämmin niitä kiekollisia pakkeja ole. Heikkinen ja Dudas ovat oikeastaan ainoat joista tulee ensimmäisenä mieleen kiekollinen peli. Muut ovat sitten enemmän muiden roolien ukkoja. Tarella kiekolliset ominaisuudet kyllä riittävät jo nyt liigaan, joten niistä homma ei ole kiinni vaan ennemmin se fysiikka on se suurin haaste (yllätys). Viime kaudella vain parikymmentä peliä, joten lähtökohdat eivät mitenkään optimaaliset tulevalle kaudelle, mutta mikäli on päässyt ehjänä treenaamaan tämän kesän, niin kaikki on mahdollista. Tare kuitenkin edustuksen mukana taitaa treenailla, kun A:n listoilla ei ole, joten ehkäpä näytönpaikkaa on sitten Pitsistä alkaen tarjolla. En ylläty mikäli ottaa paikan joltakin muulta kauden aikana, mutta toisaalta en ylläty mikäli pelaa Mestiksessä tai A-nuorissa pääosan kaudesta.

Kumpikaan nuorista herroista ei ilmeisesti ole menossa development campille tällä viikolla, joten ihan suoraa hyppyä Änäriin ei taida olla tulossa ;)

Edit. Korjataan sen verran, että Nurmi näköjään on mukana Senatorsin leirillä joka alkaa tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Vähätalolla menny treenipeli rapakon takana aika jees..

Nuori suomalaishyökkääjä liekeissä NHL-seuran leirillä – hattutemppu treenipelissä! « SuomiKiekko

Jospa sais tästä itseluottamusta ens kauteen..

Jeps, nämä tällaiset ovat äärimmäisen tärkeitä onnistumisia ajatellen kehittymistä hyväksi liigatason pelaajaksi. Viime kaudella taisi fysiikka pettää hyvän alkukauden jälkeen joten odotan että Vähätalon meno on sulavampaa ja ennen kaikkea kestävyys parempaa tulevalla kaudella (joka muuten starttaa ihan kohta :)). Koska viime kaudella Jullen maalisaldo oli 9 kihausta niin odotuksia on hyvä nostaa 10-15 kihauksen välille...
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Reunasen kohdalla tilanne on hieman eri, kun Tepsillä ei hirveämmin niitä kiekollisia pakkeja ole. Heikkinen ja Dudas ovat oikeastaan ainoat joista tulee ensimmäisenä mieleen kiekollinen peli. Muut ovat sitten enemmän muiden roolien ukkoja. Tarella kiekolliset ominaisuudet kyllä riittävät jo nyt liigaan, joten niistä homma ei ole kiinni vaan ennemmin se fysiikka on se suurin haaste (yllätys). Viime kaudella vain parikymmentä peliä, joten lähtökohdat eivät mitenkään optimaaliset tulevalle kaudelle, mutta mikäli on päässyt ehjänä treenaamaan tämän kesän, niin kaikki on mahdollista. Tare kuitenkin edustuksen mukana taitaa treenailla, kun A:n listoilla ei ole, joten ehkäpä näytönpaikkaa on sitten Pitsistä alkaen tarjolla. En ylläty mikäli ottaa paikan joltakin muulta kauden aikana, mutta toisaalta en ylläty mikäli pelaa Mestiksessä tai A-nuorissa pääosan kaudesta.

Reunasesta oli viikko sitten juttua MTV:n nettisivuilla ja yllätys, ettei ollut Kunnarin tekstiä. Siinä Tarmo kertoo viime kauden selkäongelmistaan ja niiden pitkittymisen syynä oli väärä diagnoosi. Eli diagnoosi oli aluksi lihasrevähtymä jonka piti parantua levolla. Lopulta syyksi paljastuikin välilevyn pullistuma ja vaati lopulta leikkauksen ja vielä toisenkin jälkioireiden vuoksi. Viiden kuukauden tauko tuli normaaliin harjoitteluun ja paino putosi 8 kiloa, jotka nyt saatu takaisin.

Ensi kauden kuvioistaan Tarmo kertoo: Aloitan TPS:n miesten kanssa. Toivottavasti saan pelipaikan joukkueesta. Jos se ei aukea, pelaan TUTOn riveissä Mestistä. En palaa enää junioreihin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ensi kauden kuvioistaan Tarmo kertoo: Aloitan TPS:n miesten kanssa. Toivottavasti saan pelipaikan joukkueesta. Jos se ei aukea, pelaan TUTOn riveissä Mestistä. En palaa enää junioreihin.

TUTO:lla on kyllä käyttöä Reunaselle, jos peliaikaa ei TPS:n puolelta oikein heru. Nykyisillä nimillä Reunanen olisi TUTO:ssa (paperilla) neljän kärkipakin joukossa, joten peliaikaa olisi tarjolla rutosti. Se saattaisi pidemmässä juoksussa palvella myös TPS:aa.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TUTO:lla on kyllä käyttöä Reunaselle, jos peliaikaa ei TPS:n puolelta oikein heru. Nykyisillä nimillä Reunanen olisi TUTO:ssa (paperilla) neljän kärkipakin joukossa, joten peliaikaa olisi tarjolla rutosti. Se saattaisi pidemmässä juoksussa palvella myös TPS:aa.

Täysin samaa mieltä. Tepsissä jääaika jäisi todella pieneksi ainakin Liiga-matseissa ellei loukkaantumisia tule solkenaan. Kyllä toi puolustus kokonaisuudessaan näyttää hyvältä tällä hetkellä ja syvyyttä löytyy. Kaiken maailman Malmivaarojen jälkeen tekee gutaa, ai että!

Tosin yksi JJ siihen mahtuis jossei HIFK:n kanssa jatkosopimusta sorvaa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko tietoa koska Thorell, Dudas ja Perrin tulee Turkuun? Tallinder täällä taitaa ollakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös