TPS kaudella 2016–2017

  • 361 433
  • 1 143

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Helvetti kun Kume pysyisi kasassa niin kakkossentteri olisi jo omasta takaa. Pystyisikö Lindsten olemaan kolmossentteri?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä olen vasemmalla sivusilmällä Lindstenin pelailuja katsonut, niin kyllä tossa on potentiaalinen kaveri. Se vaan kun niitä pelipaikkoja ei tunnu riittävän kaikille halukkaille... Toinen TuTo-haku Taavitsainen taas muistuttaa enemmän jotain Simon Suorantaa. Saas nähä mihin kaverit pystyvät.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lindsten ei pysty olemaan sentteri, eikä Kume kakkossentteri.

Lindstenistä en osaa sanoa, mutta Kumen tapauksessa olen eri mieltä, potentiaalia on aivan riittävästi, jotta hänestä luotettava kakkossentteri joukkueeseen kehitettäisiin. Loukkaantumiset vaan ovat sekoittaneet pakkaa Kumen kohdalla ihan riittävästi, että jos tarkoitit ettei Kumeliauskas sen takia pysty/ole pystynyt odotuksia lunastamaan, niin sen allekirjoitan kyllä. Oliko muuten niin, että tuleva kausi on Kumen sopimuksen viimeinen? Jos äijä ei edelleenkään pysy ehjänä, niin kiertoon vain. Uskon kuitenkin, että ukon pysyessä terveenä Kumesta on ottamaan jopa sen kakkossentterin roolin itselleen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Joku jo aiemmin kysyikin pääsevätkö nämä inttiin menevät kuinka isoon osaan pelejä?

Puolustusvoimat on perinteisesti suhtautunut urheilijoihin hyvin myötämielisesti, koska kovakuntoinen urheilija olisi myös rintamalla fysiikkansa puolesta arvokas. Omana inttiaikana kaiken maailman lomille ja vapautuksiin pääsi kaiken maailman pinkiponkeilijat, jotka itseään urheilijaksi luulivat joten on se ihme jos nuo jätkät eivät peleihin pääsisi. On täysin toki asia erikseen, että mikä on jätkien vireystaso kasarmihommien jälkeen.

Nuo Julle Vähätalot, Georgievit, Niemiset, Bergerit, Keskitalot, Eroset sun muut nuorukaiset ovat muutenkin hyvin arvokasta runkoa, jotka tulisi kiinnittää pitkillä sopimuksilla. Nämä ovat Tepsin kannalta ihanteellisia pelimiehiä, koska kaikilla on täydet valmiudet vakiinnuttaa paikka liigatasolla hyvässä roolissa, mutta ainakaan vielä heti ei tarvitse pelätä, että joku ahne agentti kiskoo pojat noilla näytöillä itään tai länteen. Nuo jätkät ovat meidän runkomme lähitulevaisuudessa.

Vähätalo breikkasi jo tällä kaudella sydäntalvella, mutta jänne ei riittänyt loppukauteen saakka, mutta osoitti että pystyy vetämään kohtalaisen hyvin jo yhden liigakauden kiekollisessa roolissa. Virran, Lämsän ja Niemisen loppukaudet olivat nousujohteisia pitkälti SaPKon kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta, jossa saivat ansaittua vastuuta. Keskitalon vuoro on breikata kunnolla ensikaudella siinä missä myös Siikin ja Pullin. Miksei liigarinkiin voisi ottaa myös yli-ikäisiä A-junnuja kuten Jere Karlsson yms. Mitä siinä hävitään? Väkisin osa tekee kristermähöset tai joniseinelät ja päätyy alasarjoihin lopulta, mutta se on vain luonnollista karsintaa; vain kovimmat tekevät uran liigassa. Silti pelaajarinki offseasonilla tulisi olla tosi laaja. Lisäksi sieltä on tulossa Anttalainen ja Reunanen yms, joten akatemian seuraavat jalokivet ovat jo valmiina.

Vanhemmista pelaajista edellä mainittu Ahtola oli mulle pettymys. Eiköhän mies kuitenkin kotiutettu Turkuun tekemään pisteitä ja maaleja, koska on siihen aiemminkin pystynyt urallaan. Nyt nähtiin vain miikkatuomais-maista pelin ulkopuolella hiihtelyä suurin osa kaudesta, vaikka pleijareissa paransikin. Taitaa olla vain niin, että Jerry Cotton tarvitsee vierelleen kunnon ruokkijat, jotta HIFK-vuosien hurmokseen olisi asiaa.

VVV on myös tosiaan vaikea tapaus. Miehestä näkyy, että taitoa ja pelisilmää on, mutta ei jotenkin halua hyödyntää koko kapasiteettiaan. Onko paloa liigaan tuohon rooliin vai kurvailisko mielummin Mestiksen pistekunkkuna jossain Kupittaalla vähemmillä paineilla? Mikäli saisi sen viime kauden lopun tai tämän menneen kauden playoff-vaihteen heti silmään syksyllä, niin jatkoa ilman muuta, mutta jos rusettiluistelee kuin täytetty lokki, niin morientes.

Jalkoja joukkue tarvitsee, mutta ei Kalliosta, Tallesta tai Erkistä edes Rautala tee mitään benjohnsonia. Nopeutta tulee jalostaa niihin jätkiin, jotka sitä fysiologisesti voivat vielä saada tai sitten sitä tulee ostaa pelaajan muodossa (Spina).
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Olisi järkevää, että näistä omista junnuista pystyttäisiin tuottamaan pelimiehiä. Vahalahti oli 21 debytoidessaan. Eikä hänkään junnuna ollut kai koskaan maajoukkueissa. Samoin Eloranta. Jos pelaajabudjetti muutenkin on suuri, jostain pitäisi pystyä nipistämään. Paljonkohan Lassila ja Nummelin yhteensä tienasi?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
  1. Nikkolasta lainattua:
    Ensi kaudella uusina, uusvanhoina Tepsin paidan päällensä pukevat Engren, Karalahti, Varakas, Nordlund, Rau, Ramstedt, Lindsten, Taavitsainen.
    Lähtijöitä ovat Lassila, Setänen, Nummelin, Malmivaara, Kaijomaa, Makkonen, Tukonen, Pare, Vainiola, Moisio, Friman.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
  1. Nikkolasta lainattua:
    Ensi kaudella uusina, uusvanhoina Tepsin paidan päällensä pukevat Engren, Karalahti, Varakas, Nordlund, Rau, Ramstedt, Lindsten, Taavitsainen.
    Lähtijöitä ovat Lassila, Setänen, Nummelin, Malmivaara, Kaijomaa, Makkonen, Tukonen, Pare, Vainiola, Moisio, Friman.

Jaa siellä on luettu tätä palstaa kun on heitetty noin iso kasa sisään tulevia nimiä. Jotkut noista tulee varmasti mutta esim. Ramstedtiin en jaksa uskoa, enkä Karalahteen. Itse naaraisin molemmat! Toinen heittelee lättyjä ykkösen keskellä ja toinen nostaa Tepsin yleisökeskiarvoa 500-1000 silmäparia per ottelu.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eiköhän Ramulle riittänyt Jortsun koirankoppi aikanaan, mitä se enään Turkuun tulisi kuin vastustajan paidassa. Itä vienee Ramstedtin. Karalahden nimi pyörii ikävästi esillä, mutta jos se olisikin Jeren pikkuveli KeuPa HT:sta eli Keni Karalahti.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tuo Ramstedthuhu on kieltämättä ihmeellinen. Miksi hän haluisi pois HIFK:sta? Kai TPS on tietenkin voinut kysyä?
 

20Booris13

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild
En jaksa uskoa hetkeäkään tuohon Ramstedt huhuun. Muistan radiohaastattelun siltä ajalta kun hän täällä viimeksi pelasi ja kun kysyttiin että mikä Turussa on parasta niin vastaus oli -juna Helsinkiin..
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Älkää nyt hyvät ihmiset lähtekö noihin nakkikipsa-huhuihin mukaan. Sieltä ei mitään Ramstedtia tule. Tuonne on yleensä laitettu mitä vaan shaibaa. Varmasti osassa on jotain perää, koska kulisseissa tarjouksia heitellään puolin ja toisin, mutta silti.

Karalahti saa myös pysyä hyvin kaukana Tepsistä, joku raja nyt tähänkin kuvioon. Sen sijaan jos halutaan menestyä, niin Engren ja Rau olisivat ihan saatavilla, joskin varmasti kalliita mutta laadukkaita kavereita. Varakas-huhuun haluaisin myös uskoa vankasti itse, mutta uskon kun näen..
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Olisihan tuossa Karalahdessa paljon hyvääkin, kuten kokemus ja sekä fyysisyys että kiekollisuus samassa paketissa. Tietysti kysymysmerkkeinä ainakin liike ja motivaatiotaso. Toissa syksynä Jokereissa pelasi vielä kovalla tasolla näkemäni matsit. Jos liike riitti(?) Ruotsin isommissa kaukaloissa, niin miksei vielä ensi kaudella Liigassakin?

Mikään pitkän ajan ratkaisuhan tuo ei tosiaan olisi, mutta kovin moneksi vuodeksi ei kaikkia pelaajia nykyään voi muutenkaan suunnitella. Tälläkin kaudella jopa puolen vuoden miehiä pyöri joukkueessa useita.

Riskit huomioiden, en tiedä toivonko itsekään Karalahtea, mutta olisihan siinä mahdollisuuksiakin.

Raussa ilman McIntyreä haiskahtaa aika iso floppiriski.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiva että on huhuja. Ei niitä ketjukokoonpanoja kannata vielä näillä nimillä kiveen hakata.

Karalahden hankkimisessa ei ole mitään muuta järkeä kuin pr-arvo. Tosin saatiinko esim. Nummelinin hankinnalla katsomot täyteen ja lehtien sivut pullolleen hyvää peeärrää? Juu ei. Mitä tällä kaudella havaittua ongelmaa Karalahti paikkaisi tulevan kauden joukkueessa? Öö, ei tule mitään mieleen. Tietysti jos on tarkoitus paikata toisen kalliin puolieläkeläisen ruutu, niin tässä nappihankinta. Samaan hintaan saa parempaakin.

Jos oikein hakemalla hakee logiikkaa, niin tietynlaista johtajuutta pelaajissa on Tepsissä alettu arvostamaan ihan eri tavalla kuin aiemmilla kausilla. Sitä pidän hyvänä asiana. Mutta, jos meillä jatkaa Tallinder, Kallio ja Perrin, niin mitään johtajuusvajetta pelaajien osalta ei tule olemaan. Karalahden osalta sitä "johtajuutta" ja "peeärrää" voi tulla myös täysin väärässä muodossa.

Tosiaan huhuissa on paljon herkullisempia nimiäkin. Mielestäni nyt olisi aika jättää taakse tällaiset "ihan kiva" -hankinnat ja siirtyä taas isojen poikien pöytään.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
  1. Nikkolasta lainattua:

    Lähtijöitä ovat Setänen,

Tosiaankin Oskari oli vain vuoden diilillä, viekö sitten virta takaisin kotiinpäin? Tämä sinänsä tekisi Lassilan ulostamisesta entistäkin ironisemman vedon, sieltä on parempi tulla Engrenin tasoinen korvaaja jos sekä Lassila että Setänen lähtisivät samalla ovenavauksella.
 

Fremont

Jäsen
Ehkä Setäselle sorvataan jotain vuokraa, mutta se mikä Tepsin sivuilta omaan silmään otti ja kummastutti jo pari päivää sitten on sopimusvuoden katoaminen Lämsän kohdalta. Vaikea kuvitella numeroiden itsellään sieltä mihinkään häviävän, ehkä pidempää jatkoa Lämsälle ja päivitys jäänyt hieman kesken?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
TuTo taitaa olla liian ylpeä Mestis-seuraksi. SaPkoon vaan Georgievit, Siikit jne. junnut saamaan vastuuta. Virallinen farmisopimus helpottaisi varmasti liikkuvuutta ja antaisi myös muille SaPkon pelaajille mahdollisuuden taistella Liiga-paikasta.

Senttereiden suhteen on pieniä epävarmuustekijöitä. Perrinin hiipunut taso, ikä, vauhti, kunto. Edellä mainituista vain yksi kasvaa. Oli kyllä loistava vielä ennen loukkaantumistaan ja uskon miehen olevan syksyllä taas täydessä iskussa. Tällä hetkellä silti heittämällä ykkössentteri. Kumeliauskas kantoi hienosti vastuunsa Perrinin ollessa pois, mutta mies tuntuu olevan vähintään kerran kaudessa pidemmän pätkän telakalla, mikä ei hyviä lupaile. Ensi kauden kuitenkin ilmeisesti jatkaa, joten voisi pelata laidalla ja tarvittaessa sentterinä vähän niin kuin Ahtola. Tarvetta olisi ykkös-kakkossentterille, jonka voi riippuen Ericin vireestä nostaa ykköseksikin ja joka ei omaa suurta loukkaantumishistoriaa. Vainiola on hyvä alivoimapelaaja ja aloitusten ottaja. Osaa myös pelintekemisen, kun taas maalipaikoissa tuntuu kerta toisensa jälkeen jäätyvän. Mutta varmasti edullinen kaveri. Virtanen oli alkukaudesta lauhkea kuin lammas ja jotenkin pehmoinen. Loppukaudesta paransi myös ja taitaa siellä sopimuksessakin lukea 2017. Näin ollen olisi käytössä neljä keskushyökkääjää ja kaksi kelpo stunttia.

Perrin-Kallio-parivaljakko toimi kuitenkin alkukaudesta hyvin, mutta loppukaudesta oli vaikeaa ja Kallio saa ja haluaa pelata isot minuutit illasta toiseen eli siis ykkösketjussa. Jos Perrin pudotetaan kakkoseen, on siellä kuitenkin tuttu ketjukaveri Spina. Ykkösen kolmanneksi lenkiksi hankittaneen joku pistenikkari, koodinimi "Rau". Kakkoseen se toivottu sentteri ja siihen Kume ja Spina rinnalle. Kolmoseen laitetaan vähän kaikkea: Voimahyökkääjä Pikkarainen, pelintekijä Vainiola ja nopeutta alá Nieminen. Nelosketjuun sitten duunariporukkaa ja puolustavaa osaamista ja ynnämuut. Nämä ovat vain omia äimäilyjä eikä tarvitse ottaa vakavasti *hymiö*.
Näin ollen hyökkäysketjut olisivat jotakuinkin:

"Rau" - Perrin - Kallio
Kumeliauskas - "Ramstedt" - Spina
Pikkarainen - Vainiola - Nieminen
Vähätalo/Ahtola - Virtanen - Karvonen

Koodinimet siis vain huhujen perusteella. Vaikea sanoa ketä sieltä loppujen lopuksi tulee.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS tais tienata 450 000€ näistä neljästä playoffs-kotipelistä lipputuloina + oheismyynti (n. 80 000€) + 6% Liigan playoffs tulonjako (n. 115 000€)

Paananenkin twiittasi olevansa enemmän kuin tyytyväinen. :)

Rahahanat auki ja hankintalistalle just vaikka Varakas, Kousa, Gagnon, Engren, Puustinen, Rau... Tulee tarpeeseen. Ja näiden hankintojen jälkeen meillä on pienempi pelaajabudjetti kiitos ulos suuntaavien pelaajien lihavat palkkapussit. Kokonaisuutena kuitenkin parempi joukkue. Mites se syssymmällä kyselemäni O.P. ?

Hankintalistalle siis 2 laitahyökkääjää, 1 sentteri ja 2 puolustajaa. Yhdelle Atelle on aina tilaa. Tähän tyyliin:

Kallio - Perrin - X
Spina - X - X

Tallinder - Eronen
X - X

Engren
Setänen
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Aika offtopikki, mutta onko toi liigan malli muuttunut jossain välissä että playoffien lipputuloja ei kerättäisiin enään yhteen pottiin ja jaettaisi sijoitusten mukaan?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aika offtopikki, mutta onko toi liigan malli muuttunut jossain välissä että playoffien lipputuloja ei kerättäisiin enään yhteen pottiin ja jaettaisi sijoitusten mukaan?
Hatusta heitettynä sanoisin nykyisen mallin olleen käytössä noin 10+ vuotta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös se vuosia sitten muuttunut ainakin puolivälierien osalta? Siitä eteenpäin menevät yhteiseen pottiin, joka jaetaan ensimmäisestä aina kymmenenteen joka saa prosentin-pari. Korjatkaa jos muistan väärin.

Playoff pelit tosiaan toivat kivan lisäansion joukkueelle, joskin talous on silti pahasti miinuksella tältä kaudelta. Se oli toki odotettavissa jo tovin, ja käsitykseni mukaan omistajapuolella ei olla suinkaan heittämässä kirvestä kaivoon tässä vaiheessa. Montaa vuotta ei toki voi näinkään jatkaa, joten ensi kausion varmasti yhtä kriittinen kuin tämä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eikös se vuosia sitten muuttunut ainakin puolivälierien osalta? Siitä eteenpäin menevät yhteiseen pottiin, joka jaetaan ensimmäisestä aina kymmenenteen joka saa prosentin-pari.
Jatkoajan uutinen aiheesta:

06.03.2008 - Muutoksia playoff-lipputulojen jaossa
"Tänä keväänä pudotuspeleihin selvinneet SM-liigajoukkueet saavat pitää itsellään playoffien ensimmäisen kierroksen ja puolivälierien kotiotteluiden lipputulot. Semifinaaleista eteenpäin tulot menevät liigan yhteiseen pottiin."

Eli Kettuherran Hattu oli (jälleen kerran...) väärässä - nykyinen malli on ollut käytössä vasta alle kymmenen vuotta.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka Vainiola on hinta/laatu suhteeltaan ihan hyvä kolmossentteri jolla on potentiaalia isompaankin ruutuun niin laittaisin hänet kylmästi pihalle ja yrittäisin etsiä jonkun jalkavamman ja nuoremman pelaajan hänen tilalle tilalle. Esim. Antti Suomela tai Arttu Ilomäki.

Jos taas laitureita haetaan niin vapaana olisi sellaisia nimiä kuin Jere Karjalainen, Juuso Puustinen tai Niko Ojamäki. Puustiseen joutuisi varmasti käyttämään vähän enemmän pätäkkää kuin muihin. Hän on myös ainoa kenen ura näyttää tilastojen valossa menossa vähän väärään suuntaan. 4 viime kauden maalimäärät: 26,23,15,13. Ilmeisesti jotakin vammaa ollut tällä kaudella?

Kovilla nimillä täällä fantasioidaan. Gagnon, Rau, Ramstedt, McIntyre. Tietysti jokainen aika varmoja onnistujia tällä tasolla mutta tuolla hinnalla mitä menee yhteen pelaajaan voisi saada esim Ilomäen ja Karjalaisen. Tuskimpa tulee tapahtumaan mutta leveyttä silti tarvitaan niinkuin tällä kaudellakin huomattiin.

Spina-Perrin-Kallio
Ahtola-Ilomäki-Karjalainen
Karvonen-Kume-Pikkarainen
Vähätalo-Virtanen-Nieminen
Lindsten,Taavitsainen,Virta,Siiki

Ehkä tuohon vielä menisi joku laituri kärkikenttiin tasottamaan Kallion taakkaa.


Ei varmastikaan näytä monen silmään erikoiselta sommitelmalta mutta se mitä tässä tilanteessa viimeiseksi toivon että TPS kasaa jonkun 3 miljoonan joukkueen ja sitten ihmetellään että miksi omista junnuista ei nouse runkopelaajia. Kärsivällisyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös