TPS kaudella 2016–2017

  • 361 612
  • 1 143

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kallio kertoi ottelun jälkeen haastattelussa että suunnitelmat uran jatkosta syntyy varmasti vasta parin viikon päästä aikaisintaan kun playoff-huuma on päässä hieman tasoittunut. Tuskin lähtee enää muualle jos ja toivottavasti kun pelaajan arvoinen sopimus lyödään Tepsin puolelta pöytään.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erkistä: Itse lähtisin vaatimattomasti naaraamaan ykkösketjun keskelle kovempaa ja varmempaa (+nuorempaa) pelaajaa kuin Perrin on. Hänen tämänvuotinen loukkaantuminen todennäköisesti näkyy myös ensi kaudella ja kun huomioidaan pelaajan ikä, niin kaikki yhtynevät näkemykseeni. Tämä sillä oletuksella että Perrin jatkaa Tepsissä. Kakkosketju voisi olla siis: Ahtola - Perrin - Spina.

Samaa mieltä kanssasi sentterihankinnasta, mutta Ahtola ei todellakaan ole kahden kärkiketjun pelaaja. Hyvä jos ensi kaudella kokoonpanoon mahtuu. Säälittävät 17 pistettä, minä ainakin odotin n. 30 tehopistettä ja lähes 20 häkkiä. Potentiaalia oli ja vastuuta sai, muttei vaan kyennyt vastaamaan huutoon.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Jos nyt lähdettäisiin alakerrasta liikkeelle, eikä jätettäisi hommaa kesken, kuten useina aiempina kausina!

Henrik Tallinderin jatko on lähes elintärkeä alakerran isäntänä. Toivottavasti Antsalla on sen verran järkeä päässä - eihän Tallen voi jatkuvasti pelata 30+min per ottelu. Kakkospariinkin tarvitaan kunnon isäntä jakamaan puolustusvastuuta. Viime keväänä/kesänä homma jätettiin kesken ja siitä syystä kentällä kurvaili kaikenlaisia malmivaaroja ja kaijomaita. Olisiko näitä hankintoja tarvittu kesken kauden, JOS jo kesällä kakkospariin olisi tuotu varmaotteinen pakki tyyliin Shaone Morrisonn? Tulevatko nämä kesken kauden tehdyt täydennykset niin paljon halvemmiksi vai mikä siinä on, ettei joukkuetta voida rakentaa jo kesällä riittävän laadukkaaksi JA laajaksi (materiaaliltaan)?

Kyllä, olet oikeassa. Tässä vaan tulee suomalaisen yrityselämän hiljainen tosiasia vastaan, joka näkyy minunkin firmassani. Vaikka kuinka kannattava investointi olisi kyseessä ja takaisinmaksuaika erittäin hyvä, niin rahaa investointiin ei tipu. Sitä ei kertakaikkiaan anneta. Tätä voisi kutsua voiton maksimoimiseksi. Tässäkin tapauksessa rahaa pakistoon varmaan olisi ollut, mutta sitä ei annettu. Eskolahan sanoi kauden aikana, että pelaajia voitaisiin hankkia, jos olisi jotain tietoa yleisömäärän positiivisesta kehittymisestä. No sitähän ei voi etukäteen ennustaa.

Jos pakistoa ajatellaan niin;
JATKAA:
Tikkanen 2017
Keskitalo 2017
Eronen 2017
OPTIO
Tallinder (2017)
Forsström (2017)
Kojo (2017)
ULOS:
Nummelin => ?
Malmivaara => Ässät?
Kaijomaa => ? (virallisesti lainassa Bluesilta, joka meni virallisesti tänään konkurssiin)
Friman =>?

Noista sopimukset käteen tietenkin Tallinderille ja Forsströmille. Kojo ei esittänyt mitään ihmeitä, tosin ei maksakaan mitään. Friman ei tuo mun mielestä yhtään mitään, mitä ei Keskitalo tai Eronen jo toisi. Jos meinataan menestyä, niin Frimanin, Malmivaaran, Nummelinin ja Kaijomaan tapaiset kaverit vaihdetaan pykälää kovempiin. Kaijomaa oli ajoittain hyvä, mutta riittääkö se? Minusta ei, tilalle kaveri tyyliin "Morrisonn" kuten Mr. Fox ehdotti.

(Tallinder) - X
X - Tikkanen
Forsström - Eronen
Keskitalo

Tarve minimissään 1 fyysinen stay-at-home pakki ja 1 hyvä, kiekollinen pakki. Mieluummin 2 kpl, kiitos.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Henrik Tallinderin jatko on lähes elintärkeä alakerran isäntänä.

Samaa mieltä. Ensi tilassa pitäisi saada jatkosopparit Kalliolle ja Tallinderille. Tämän jälkeen aika moni palanen loksahtelee sitten kohdilleen, näin uskaltaisin väittää. Kallio ei välttämättä pelaa ensi vuonna pisteiden valossa samanlaista kautta, mutta kuten Selin on todennut, miehen arvo on paljon muussakin kuin pinnoja/palkkapussin suuruus -tilastossa.

Tallinderin mukana olo ja poissaolo... No, loppukausi käyköön siitä todisteena.

(Bonuksena pitäisin myös Engrenin paluuta, mutta sen varaan en omissa fantasioissa laske mitään.)
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kojo ei esittänyt mitään ihmeitä, tosin ei maksakaan mitään. Friman ei tuo mun mielestä yhtään mitään, mitä ei Keskitalo tai Eronen jo toisi.

Kojon pitäisin kyllä sellaisena leveyspakkina, hoiti kuitenkin hommansa mielestäni odotuksiin nähden ihan kohtalaisesti ja palkkakaan tuskin päätä huimaa. Friman on siitä ongelmallinen pelaaja, että haastattelujen perusteella haluaa nimenomaan pelata pakkina, mutta kun pakkina ei ole onnistunut kovinkaan mairittelevasti ja nelosen hyökkääjänä on esittänyt hyviä otteita, plus tietenkin että loukkaantumisten sattuessa kuitenkin stunttaisi pakkina paremmin kuin hyökkääjät keskimäärin. Jos Friman suostuisi pelaamaan roolilla nelosen laituri/rotaatio niin antaisin jatkoa. Monipuolinen pelaaja. Muutenkaan näiden puoli-ilmaisten 20+v pelaajien poispotkimisessa en pitäisi suurta kiirettä, toki oikeastikin lupaavia pelaajia on nyt mukana monia ja heidän aikaansa on turha syödä, mutta kyllä siis Frimanille ja Kojollekin hinnan ja roolin kohdatessa näen tilaa.

Muuten näihin huhuihin, niin toivoisin että nyt kun uskottavuutta on osin palautettu ja pelaajien rekryäminen varmaan ainakin hiukan helpottuu, niin yritettäisiin saada noihin täytettäviin ruutuihin parhaassa iässä olevia/siihen tulossa olevia pelaajia vanhojen jäähdyttelijöiden sijaan. Esim. joku Kamalahti kankeana ja vanhana ongelmapelaajana olisi juuri niin riskialtis haku kuin vain voi olla.

Jos haaveilla voi niin ennemmin näkisin että tulijat olisivat luokkaa "Rantakari, Junttila ja Manninen" kuin Kamalahti, Hagman jne.

Johtajuutta jengistä kyllä löytyy Kallion, Tallenin ja Perrinin jatkaessa, mutta nopeita, tasonsa näyttäneitä, nuoria tulevaisuuden pelaajia ei ole liikaa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Itse olen erittäin tyytyväinen Erosen peliin, vaikkei mies pisteillä juhlinutkaan. Mikäli siis ajatellaan paljonko voi mies mennä eteenpäin kesässä, luottaisin pariin Tallinder - Eronen. Kakkosparin hakisin hakisin sitten suoraan muualta ja varmistaisin että siellä on se kovin kiekollinen liideri (Kousa) ja joku hyvä peruspakki. Lopuille tonteille sitten Tikkanen, Forre, Kojo, Dudas ja mitä näitä on.

Hyökkäys on vaille paria kärkijätkää. Eki on kova, mutta yksin ei enää kannattele sitä ykkössentterin roolia, tarvitaan siis kova kakkonen, kenen kanssa sitä vastuuta jakaa, tarvitaan siis sentteri ketä ratkoo kun eki vaipuu pimeyteen, tai päinvastoin. Spina tai Pyydys hoitaa sen ykkösen toisen laidan, mutta Tukosen paikalle tarvitaan varma ja se joukkueen paras laituri. Maalivahtiosasto on ehkä helpoin osasto paikata kesken kauden, joten lähtisin parilla Setänen - Georgijev.

Edit. Tallinder - Eronen saatta kuullostaa hieman köykäiseltä, mutta jos mietitään faktoja, ei tämän parin kanssa oltu juuri laisinkaan kusessa. YV pakkeja meillä ei ollut kaudella, joten kakkosen kiekollinen pakki täytisi olla niin kova että täyttäisi sen ruudun samalla. Eli vaikka puhutaan kakkosesta, pitäisi se pari olla myös todella kova ja pystyä pisteisiin.

Eli meltä puuttuu kaksi kovaa pakkia ja kaksi kovaa hyökkäjää. Lisäksi voi neloseen jonkun kokeneen rouhian hankkia, muuten ei hätää ole, sillä runko on periaatteessa kasassa noita lukuunottamatta, mutta tulijoiden pitää kaikkien olla kovia nimiä.

Kolme nimeä olisi heittääkkin, Toni Rajala, Shaone Morrisonn ja Mikko Kousa.
 
Viimeksi muokattu:

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Se pitää myös muistaa ensi kautta silmällä pitäen että suurin osa meidän nuorista lähtee armeijaan kesällä -> kesäreenit vajaavaiset -> iso prosentti porukasta jotka ovat intissä, ei pelaa sitä läpilyönti kautta, joten ei kannata nuoriin luoda hirveitä tulostavoitteita alkukaudesta ainakaan.

Mutta hyvältä näyttää rosteri kuitenki, paria kärkimiestä huutaa niin puolustukseen kuin hyökkäykseen, katsotaan mitä Antsa keksii. Kassari tarvii hankkia, Engren olis kova!

-Stouni
 

Fremont

Jäsen
katsotaan mitä Antsa keksii. Kassari tarvii hankkia, Engren olis kova!

-Stouni

Tulevia kausia silmällä pitäen Engrenin kanssa Spartakista vapautui sentteri Casey Wellman, omista ei taida kuitenkaan ihan ykköseen olla tunkua, eikä välttämättä muutenkaan sopivia suomalaisia.

Puolustuksen suhteen on kutina että Fobba ei välttämättä jatka, jolloin rungoksi muodostuu Tallen, Tikkanen, Eronen ja Keskitalo. Yhden kovan kiekollisen lisäksi tarvitaan siis vähintään toinen perushyvä puolustaja.

Jotenkin tuo ehdoteltu Jalvanti muistuttaa liikaa tyyliltään Tikkasta ja Erosta, mielestäni jotain muuta tarvitaan. Jalvanti taisi taklata alle kymmenen kertaa SHL:n runkosarjassa, ei millään riitä, sata kertaa mieluummin Kallion ex-pelikaveri Växjöstä mikäli ei sieltä saa haluamaansa sopparia, siis Varakas. Liigassa on myös pari hieman pienempi kokoista puolustajaa vapaana jos pienellä riskillä halutaan koittaa toista kaveria.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Täällä onkin ollut jo mukavasti puhetta ensi kauden joukkueesta. Mitä olen antanut itseni ymmärtää, niin joitakin sopimuksia on jo pöytälaatikossa. Jani Forsströmin kanssa kahden vuoden jatkopahvi, Markus Kojolla yhtä pitkä kontrahti ja Otto Niemisellä myös jatkosopimus, jonka pituudesta ei ole tietoa. Ihan mielekkäitä kiinnityksiä yhtä kaikki, jos ja kun tiedot kutinsa pitävät.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Täällä onkin ollut jo mukavasti puhetta ensi kauden joukkueesta. Mitä olen antanut itseni ymmärtää, niin joitakin sopimuksia on jo pöytälaatikossa. Jani Forsströmin kanssa kahden vuoden jatkopahvi, Markus Kojolla yhtä pitkä kontrahti ja Otto Niemisellä myös jatkosopimus, jonka pituudesta ei ole tietoa. Ihan mielekkäitä kiinnityksiä yhtä kaikki, jos ja kun tiedot kutinsa pitävät.

Erittäin hyviä uutisia siis. Kaikki runkopelaajia, jos ei nyt niin lähitulevaisuudessa eikä hintalappu päätä huimaa. Kojo tosiaan tarjoaa fyysisyyttä sekä on omassa päässä kohtalainen, joskin kokemusta puuttuu.

Jotenkin tuo ehdoteltu Jalvanti muistuttaa liikaa tyyliltään Tikkasta ja Erosta, mielestäni jotain muuta tarvitaan. Jalvanti taisi taklata alle kymmenen kertaa SHL:n runkosarjassa, ei millään riitä, sata kertaa mieluummin Kallion ex-pelikaveri Växjöstä mikäli ei sieltä saa haluamaansa sopparia, siis Varakas. Liigassa on myös pari hieman pienempi kokoista puolustajaa vapaana jos pienellä riskillä halutaan koittaa toista kaveria.

Minuakaan Jalvanti ei säväytä. Ei nosta joukkueen tasoa sitten millään. Sen sijaan Varakas olisi hyvä vahvistus monipuolisuudellaan. En ihmettele, jos päätyisi takaisin Hifkiin. Kallio voisi suhteillaan vinkata tännepäin?

Fyysiseen rooliin peruspakiksi kiinnostaisi värvätä Ruotsista Oliver Lauridsen - nopeus jalalla on kysymysmerkki..
Eliteprospects.com - Oliver Lauridsen

Ehdottomasti myös tänne sopivia, mutta Ruotsissa flopanneita nimiä ovat Justin Hodgman ja Mathias Porseland. Hogdman 1.sentteriksi ja Porseland kiekollisen pakin rooliin.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tallinderille pitäisi saada sopimus keinolla millä hyvänsä. Puolustuslinjaa pitää vahvistaa muutoinkin jo pelkästään Petun poistumisen myötä. Bergenistä kuulin jossain vaiheessa huolestuttavia juttuja, mitä tulee ammattiurheilijana olemiseen. Mielestäni Setänen-Georgijev -kaksikko on riittävän kelpo, joten tässä vaiheessa en laittaisi paukkuja ensimmäiseksi maalivahteihin.

Kallio ei ole siirtymässä muualle, vaan pohtii riittääkö motivaatio pelata korkealla tasolla läpi kauden vai lopettaako pelaajauransa. Kallio ei ole niitä miehiä, jotka höntsäilevät viimeisen kauden kolmosketjussa. Vaatii itseltään, että kykenee auttamaan joukkuetta kentällä. Kallio oli aidon tyytyväinen siitä, kuinka nuoret pelaajat ovat kehittyneet ja ennen kaikkea joukkue ottanut askeleen eteenpäin kokonaisuudessan. Edelleen suurin ongelma joukkueessa on ollut ailahtelevaisuus. Kallio nosti esille Ruotsin, jossa hänen joukkueensa veti ne "tiistai-SaiPatkin" tasaisella rutiinilla. TPS:lla ei ollut ihan vielä sitä, mutta valoa näkyy tunnelin päässä. Toivottavasti Kallio haluaa nähdä tämän joukkueen seuraavan askeleen ja jatkaa kapteenina.

Senttereistä Kumeliauskas on ihan kiva, mutta kun se ei pysy kasassa sitten millään. En allekirjoita Perrinin tyrmäystä. Ikää on kyllä, mutta siinä on silti kapteeniston jäsen ja esimerkillinen pelaaja. Playoffeissa (8/8 ottelua) 2+2=4, runkosarjassa (46/60 ottelua) 10+24=34. Ei ehkä täysin täytä dominoivan ykkössentterin merkkejä, mutta hyvä kausi se silti oli. Eri asia onkin, riittääkö Perriillä motivaatiota pelata tarvittaessa 2. ketjun sentterinä? Makkonen siirtynee lisäksi toiseen Liigajoukkueeseen (?).

Tukonen siirtynee muualle tai lopettaa uransa. Ahtola ei tunnu millään vastaavan kärkiketjujen vaatimaan huutoon. Laiturikaupoille pitäisi siis ryhtyä heti pakkihankintojen jälkeen.

Siinä missä Vähätalo hyytyi sopimuksen myötä, niin Nieminen on ottanut loppukaudesta valtavia askeleita eteenpäin. Toivottavasti juna jatkaa kulkuaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitä olen antanut itseni ymmärtää, niin joitakin sopimuksia on jo pöytälaatikossa.
Myös Jesse Dudas kuuluu TPS:n ensi kauden suunnitelmiin. Tieto Unkarista kertoo, että sopimus on kirjoitettu jo aikoja sitten.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Tukosta huhuttu Lukkoon ja Makkosta muistaakseni Ässiin. Ahtolan sopimus ulottuu kauteen 2017, mikä on harmillista. Luultavasti mies myös maksaa jotain. Nummelinin tilalle Rantakari Ruotsista; miehen sopimus päättyy tähän kauteen. Siinä ois täydellinen YV-pakki. Rohkeasti vaan vaikka pidempi sopimus.
 

Fordél

Jäsen
Ulkopuolisen silmin uskon, että TPS saa ihan iskukykyisen jengin kasaan ensi kaudeksi, kunhan vain jostain saataisiin toinen selkeä kärkisentteri. Kumeliauskas voisi sitä olla, mutta jos ei pysy kasassa, kaverista ei ole paljoa iloa. Perrin varmasti jatkaa, mutta hänen kaveriksi tarvittaisiin joku varma 50-60 pelin kaveri, jolla on hyvät saumat nousta kärkisentteriksi. Sen kun TPS jostain taikoo, jengistä tulee varmasti iskukykyinen ja tehoiltaan tätä kautta laajempi. Laidoille kun löytyy ihan riittävästi laatua jo nykyisistä pelaajista ja junnut nostavat varmasti ensi kaudeksi entisestään tasoaan.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ahtola oli pettymys, mutta onkohan siellä ollut taustalla joku loukkaantuminen tai huono kesäharjoittelu? Nähdäkseni liikkeessä oli suurimmat puutteet. En menettäisi kokonaan uskoa häneen. Jos saa kesällä jalkoihin vauhtia niin saattaa palata sinne 30 pisteen tasolle. Menee kategoriaan "hyvä olla taustatukena".
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Hienoahan olisi jos omista junnuista saataisiin runkomiehiä. Nieminen, Vähätalo, Lämsä, Karvonen, Siiki tällä kaudella esillä. Huhutut Taavitsainen ja Lindsten vielä tähän soppaan mausteeksi.
 

Fremont

Jäsen
Mulle ei ihan oikein aukene tämä Ahtolan melkoinen dissaus täällä.
Omasta mielestäni juurikin laadukas runkopelaaja tuleviksi kausiksi.
Ei myöskään. Odotin itse sellaista 20-25 pinnan kautta, hieman jäi vajaaksi, mutta otti mukavasti puolustusvoittoisempaa roolia varsinkin tässä kauden loppupuolella.

Kojon jatko olisi odotettu, hyvä jos Fobba myös jatkaa, mutta näiden jälkeen ei kannata mitään stay at home -pakkeja enempää ruotuun raahata. Nopeutta ja kiekollista osaamista mieluummin.

Valitettvasti kokoonpanoon mahtuu vain kaksi maalivahtia ja 19 kenttäpelaajaa, joten kaikille omille "junnuille", nimimiehille, puolustaville/hyökkääville puolustajille sun muille supersankareille ei paikkaa avaukseen millään aukea. Mielenkiintoinen odotusaika minkälaisella taktiikalla TPS lähtee seuraavien vuosien joukkuetta rakentamaan, joku "junnu" joka tapauksessa joudutaan taas "perseilemään" muualle.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ahtolalla ei nopeusominaisuudet oikein riitä kärkiketjuihin. Sen sijaan Ahtolasta saisi loistavan nelosketjun laiturin Jonnelle, nytkin vetivät tutkaparina lähes koko kauden alivoimassa. Normaalin nelosketjun roolia isommalla vastuulla toki saisivat peliaikaa. Se mikä on noita huippujoukkueita yhdistänyt viime vuosina, on ollut laadukas neloskenttä ja tässä kaksikossa olisi sellaiseen Tepsillä runko. Siihen esim. Nieminen nopeajalkaisena kolmanneksi pyöräksi niin olisi kasassa todella hyvä nelonen. Toki Ahtolan hintalappu taitaa olla sellainen, että halutaanko puolustavaan neloskentän rooliin sitten niin kovapalkkaista miestä.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Bluesin raunioilta kannattaisi yrittää kalastella Palloseuraan Antti Suomelaa sekä Urho Vaakanaista, molemmat todella lupaavia pelaajia, Suomela varsinkin antoi hyviä näytteitä osaamisestaan loppukaudella, toki noiden heppujen perässä varmasti moni muukin jengi liigasta on.
Jos Engren on saatavilla niin ehdottomasti tänne muuraamaan maalia umpeen.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tukosen korvaaja/Parén jatko, kakkossentteri (Koskirannan/Makkosen korvaaja), kiekollinen pakki (Petun korvaaja) ja mielellään hyväjalkainen yleispuolustaja - tuossa ovat nähdäkseni suurimmat tarpeet ensi kaudelle. Hyvä asia on, että kaikki lähtijät olivat ymmärtääkseni kallispalkkaisia pelaajia, joten sijoitettavaa pitäisi olla. Vielä jos uskalletaan lähteä kauteen Setänen/Georgiev-kaksikolla, niin säästyy vielä Lassilan palkan verran rahaa muualle käytettäväksi. Siinä on kuitenkin riskinsä - jos Upi olisi vielä puikoissa, osaisi olla paljon levollisimmin mielin, mutta Norrenan taidot mv-valmentajana ovat vielä kysymysmerkki.

Junnuista sanoisin, että Eronen, Karvonen & Vähätalo-kolmikkoa pitäisi pystyä sijoittamaan vakiokokoonpanoon. Menivät mielestäni tällä kaudella kehityksessä eteenpäin eivätkä enää ole pelkkiä loukkaantuneiden paikkaajia. Odotan tietysti, että äijät harjoittelevat kesällä kunnolla ja ovat fyysisesti taas vähän valmiimpia syksyllä. Myös Niemisen Otto oli erittäin pirteä keväällä ja toisi jalkoja tuohon rosteriin. Armeija toki monella edessä, mutta ymmärtääkseni peleihin pääsee ihan normaalisti mukaan?

Uusien hankintojen soisi olevan hyviä luistelijoita. Varsinkin kakkossentteri/Perrinin haastaja pitäisi olla jalkava, että hyökkäyksestä saadaan dynaamisempi. Muutenkin kannattaisi valmennuksessa harkita luisteluun keskittyvän taitovalmentajan hommaamista. Moni NHL-pelaaja käyttää esim. taitoluisteluvalmentajien oppeja kesäisin, sitä voisi harkita täälläkin.
 
Mielestäni oli hienoa nähdä että nuoret pelaajat ottivat isoja harppauksia kehityksessä tällä kaudella ja ensi vuonna tavoitteet on vieläkin korkeammalla. Erityisesti Karvonen, Nieminen ja Eronen pelasivat erittäin hyvät pleijarit ja saivat isoa roolia. Jos jotain hyvää haluaa löytää tuosta kauden loukkaantumissumasta niin se mahdollisti juuri tämän nuorten pelaajien esiinmarssin.

Hyvä joukkue on usein sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Tallinder ja Eronen hyvä esimerkki tästä. Sanoisin että Elmeri kehittyi paljon pelaajana juuri Tallinderin takia.

Samaa mieltä muiden kanssa siitä että ensin puolustus kuntoon, sitten laitahyökkääjät. Yhtä hyvää sentteriä tuo kokoonpano myös huutaa. Hieman huolestunut voi olla tuosta Perrinin loppukaudesta. Loukkaantumisen jälkeen peli ei enää kulkenut yhtä hyvin. Merkkejä tulevasta? Toivottavasti ei.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy tähän välikommenttina vain sanoa, että tykkäsin todella paljon Ahtolan pelaamisesta loppukaudesta, siis etenkin pudotuspeleissä. Todella hyvä puolustava hyökkääjä SM-liigaan, sellainen, joita ei joka oksalla kasva. Ei kannata mihinkään 30 pisteen rooliin sovitella, vaan alivoimavastuulle ja puolustavaan rooliin. Pystyy tarvittaessa myös stunttaamaan kärkiketjujen laidalla ja jopa sentterinä.

Itse asiassa tällä kaudella joukkueessa pelanneista pelaajista vain Lassila ja Malmivaara ovat sellaisia, joille en näe mitään käyttöä ensi kaudella. Muiden kohdalla kyse on siitä onko hintalappu sellainen, että sitä kannattaa maksaa. Onhan siellä monta sellaista pelaajaa, joista ei kannata paljoa maksaa. Lassilakin siis toki pelasi erinomaiset pudotuspelit, mutta toivon Tepsin lähtevän ensi kauteen maalivahtikaksikolla Setänen- Georgiev. Luotan kyllä tähän kaksikkoon täysin ja ei ole järkeä pitää rosterissa kolmea hyvää liigatason maalivahtia, joten oletettavasti kovapalkkaisin ja se, jonka ura ei ole enää noususuunnassa saa tehdä tilaa. Tästä pitäisi mukavasti vapautua pelimerkkejä puolustukseen tai hyökkäykseen. Malmivaarasta ei varmaan tarvitse sanoa sen enempää, kauhea puolustaja, joka istuisi koko ajan boksissa jos pelejä vihellettäisiin sääntökirjan mukaan.

Näkeekö kukaan mitään käyttöä Vainiolalle? Pelasi kyllä talvella pitkään todella vaatimattomasti, mutta oli pudotuspeleissä mielestäni hyvä puolustussuuntaan ja alivoimalla ja ottaa lisäksi melko hyvin aloituksia. Väläyttää aina välillä juonikkuutta hyökkäyspäässäkin, mutta onhan se todella hidas luistelemaan eikä tuossa iässä ainakaan enää muutu nopeammaksi tai kehity muutenkaan. Mielestäni juuri niitä pelaajia, jolle jatkoa voi harkita jos on todella halpa, mutta vaikeahan tuolle on löytää paikkaa vakikokoonpanosta, koska Jonne hoitaa nelosketjun ja kolmossentteriksikin Vainiola on hiukan kevyttä kauraa. Tietysti mielellään näkisin sellaisen rosterin, jossa olisi laatua ja leveyttä niin paljon, ettei Vainiolalla kertakaikkiaan olisi mitään palaa mahtua kokoonpanoon, mutta liekö se nyt ihan realistista kuitenkaan.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Jos sieltä on tosiaan tulossa huhujen verran laitureita niin Ahtola vois mennä hyvin siihen neloskentän laitaan, olettaen et nelosen rooli olis tätä kautta hieman hyökkäävämpi ja kiekollisempi.

Ahtola - Virtanen - Nieminen

Vaikka materiaali ei olekaan yhtä leveä kuin esim Kärpillä, niin mun mielestä Tepsin tulis tasaannuttaa kenttien peliaikoja. Toki nyt puhun vain muutamista sekunneista...

Loput kentät vois olla luokkaa:

X (Rau) - Perrin - Kallio

X (Anttila/Spina/Kume) - X (Hirso) - Vähätalo/Virta

Pikkarainen - Lindsten - Taavitsainen/Karvonen

Kumen ja Spinan peleistä, kun ei ens kauden osalta vielä tiedä, niin käytettäväks jäis vielä Siiki ja joku kenet nyt unohdin...

Pati pelaa sillon ku tarvitaan hauiksia!
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vainiolan hitaus ja keveys kaksinkamppailuissa oli todella turhauttavaa runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä mies osoitti pystyvänsä myös ok-kaksinkamppailuun sille päälle syttyessään. Runkosarjanäytöillä olisin valmis näyttämään ovea, mutta jos halvalla suostuu pelaamaan niin voisihan tuo jatkaakin. Aloituksissa on ihan ok ja ehkä vähän potkimalla voisi saada sitä hyökkäyspään potentiaaliakin ulos. Silti se verkkaisuus jotenkin ahdistaa, haluan ehdottomasti nopeamman joukkueen ensi kaudeksi ja sen takia muutaman pelaajan jatko ei hirveästi houkuta. Siellä on kuitenkin vain 12 hyökkääjäpaikkaa vapaana ja nopeasti ne täyttyy jos kaikille annetaan jatkosopimus.

Mitenköhän Virtanen pärjäisi laidassa? Aloitusprosentti oli erittäin kehno runkosarjassa (44,8) ja senttereistä näyttäisi olevan ehkä ylitarjontaa jos kakkossentteri on hankintalistalla. Silloin nelikko voisi olla Perrin-"Hankinta"-Kume-Vainiola ja Virtanen sitten nelosen laidassa tai stunttaamassa loukkaantuneita sentterinä. Ahtola/Karvonen/Nieminen-Vainiola-Virtanen kuulostaisi ihan kelpo neloselta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös