TPS kaudella 2016–2017

  • 361 408
  • 1 143

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kallion jatkoon kyllä uskon ainakin itse. Ei tarvi kummoinen filosofi olla kun noita miehen juttuja kuuntelee, niin aito halu on olla viemässä Tepsiä ylös ja puhuu pitkästä projektista, miksi se jäisi sitten itse miehen osalta vain tähän kauteen? Mikäli taso riittää ja pysyy ehjänä niin ilman muuta jatkaa ja tasohan ainakin näyttää riittävän.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Makkonen on huhuiltu Ässiin.
Ottaisin kyllä ilomielin VVV:n tilalle jos olisi varmuus siitä, että taso pysyy samanlaisena kuin nyt Tepsissä.
Joo, onhan Makkonen ja Vainiola nyt toki vähän eri tason pelaajia kuitenkin. Toinen on hyvä pelaaja divariin ja toinen ihan hyvä liigaankin. Vähän niin kuin kertaluokkaa eri tason pelaajat; toiselle uran huippu oli päästä pelaamaan KHL:ää ja toiselle SM-liigaa.

Mutta juu, tuskinpa Makkonen Tepsissä jatkaa.
 

Sanberry

Jäsen
@peekay
Minulle pelaajan/valmentajan taustalla ei ole niinkään suurta merkitystä. Jos vaikka joku Ville Peltonen tulee Tepsin penkin taakse pyörimään niin minulle sillä ei ole väliä. Kunhan ammattitaitoa ja osaamista löytyy.
Turkulaisuudella tarkoitin lähinnä sitä, että luotaisiin Artukaisiin oma "kiekkokulttuuri" ja erityisesti jokkueeseen sellainen runko joka on mahdollista pitää kasassa.

Öö.. Mistä sait ton puoli joukkuetta? Mun ketjuhahmotelmassa yksi pelaaja nykykokoonpanon ulkopuolelta..
Ja tosta puheet tosta Turkulaistamisesta on ihan turhaa, hyviä pelureita mielummin ku jotain "omien poikien" palautuksia. Paré menee mun mielestä ihan yhtä turkulaisena kuin Tallinder ja Tukonen.

Turkulaistamisella en tarkoittanut mitään"omien poikien" palautuksia, vaan omien runkopelaajien sisäänajoa. Kuten aiemmin sanoin, pelaajan tausta on minulle toissijainen.

Kysytään vaikka näin; millaiseksi olet hahmotelmassasi kaavaillut esim. Lämsän, Virran, Karvosen ja Niemisen roolin? Näistä em. neljästä uskon ainoastaan Niemisen pelaavan ensi kaudella jossain muualla kuin liigassa. Ja hänenkin ainostaan siksi, että en usko hänen pääsevän pelaavan omilla vahvuuksillaan ensi kaudella pääsarjatasolla. Ainakaan Tepsissä. Kilpailu on jo nyt todella kovaa.
Virta on osoittanut kuuluvansa liigatasolle.
Lämsä kärkkyy paikkaa myös hankalan alkukauden jälkeen.
Karvonen taas menee monipuolisuutensa ansiosta monessa roolissa.

Jos näille pelaajille ei löydy liigaminuutteja Tepsistä, niin Mikkelistä, Vaasasta tai Kouvolasta niitä saattaa löytyä. Näin esimerkkeinä.
"Bobi" Lehtonen sanoo moi.

Nuorten lupausten siirtyessä muihin seuroihin peliajan perässä saadaan pelaajat ostaa runkopelaajia myöten jatkossakin muista seuroista.
Sitä tarkoitin puolen joukkueen uudistamisella.

Ysärillä oli varaa pitää 40 jätkän ryhmää kasassa, jotka kaikki kärkkyivät liigapaikkaa. Nykyään liigaseuroja on enemmän ja liigapaikka on helpompi lunastaa. Jos ei Turussa niin sitten jossain muualla.
Siitä, että onko tämä hyvä vai huono asia niin on taas aivan eri juttu.....

Hagman - Perrin - Kallio
Tukonen - Paré - Spina
Piku - Kume - Vähätalo
Moisio - Virtanen - Friman

Esimerkiksi Hagmania, Parea ja Tukosta ei kaikkia tarvita. Hyökkäykseen uppoaa silloin liika euroja.
Näistä kolmesta pelkästään Tukosen kanssa kamppailtiin neljännesta sijasta ja ilmankin vielä suorasta pudotuspelipaikasta.
Ensi vuonna joukkue on vuotta vanhempi ja toivottavasti myös yhtenäisempi.
Nuoret astuvat esiin jo nyt, saati sitten ensi kaudella.

Jos Tukonen siirtyy Lukkoon ja Hagman Ässiin, niinkuin palstalla on huhuttu, niin heistä säästetty palkka voitaisiin kiinnittää esim. Pareen ja loppu pakiston vahvistamiseen. Vähätalo nousisi kakkoseen ja kolmosen laitaan aukeaisille paikka Virralle, Taavitsaiselle, Karvoselle tai jollekulle muulle.
Esimerkiksi vaikka Ahtolalle jos hän sen osoittaa ansaitsevansa.
Tervettä kilpailua.

Jos jonkun hyökkääjän haluaa Hagmanin/Tukosen/Paren lisäksi Turkuun naarata niin jotain Kokkala/Vainiola tyyppistä pelaajaa kannattaisi harkita.
Kokenut kettu, jolla on viimeinen steppi liigatasolla vielä ottamatta.
Ei kuitenkaan itse Vainiolaa. Se kortti on jo käännetty.

En usko, että TPS pystyy lähtemään ihan näin kovalla hyökkäyksellä ensi kauteen.

En minäkään. Jos hyökkäys on luokkaa tuo, niin se on joltain muulta osa-alueelta pois.
Todennäköisesti siitä kuuluisasta pakistosta, joka on tälläkin kaudella harmaita hiuksia aiheuttanut.

Hagman/Tukonen/Pare - Perrin/McIntyre - Kallio
Spina - Kumeliauskas - Vähätalo
Virta/Taavitsainen/Lämsä - Kokkala/Lämsä - Pikkarainen
Ahtola - Virtanen - Karvonen/Moisio/Friman
+Siiki ym.

McIntyre tulee kyseeseen, jos Perrin ei jatka.
Kume on paiskinut kentällä töitä apinan raivolla tultuaan takaisin kokoonpanoon ja on osoittanut kuuluvansa kahteen kärkikenttään.
Kolmosen laituripaikoista on kova kilpailu ja varsinkin Ahtola on vaarassa tipahtaa neloseen, koska Virralle ja Taavitsaiselle se rooli ei sovellu.

Jos TPS todella aikoo olla Euroopan paras kasvattajaseura, niin pelaajia pitää nimenomaan kasvattaa, eikä ostaa vinolla europinolla muualta.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
[Jos jonkun hyökkääjän haluaa Hagmanin/Tukosen/Paren lisäksi Turkuun naarata niin jotain Kokkala/Vainiola tyyppistä pelaajaa kannattaisi harkita.

Kokkalalla on soppari Sportin kanssa, joten hänet voi ainakin unohtaa ensi kauden osalta.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
millaiseksi olet hahmotelmassasi kaavaillut esim. Lämsän, Virran, Karvosen ja Niemisen roolin?
En ole. Lämsä ilmeisesti veti hyvin mestiksessä, miksei voisi siellä jatkaa? Kutsuttiin nytkin vain paikkaamaan loukkaantumisia. Alempana Virrasta ja Karvosesta. Niemisen rooli voisi olla 4. ketjun laidassa missä on ollutkin, mutta mun mielestä Ahtola tai Friman on parempi siinä. Jos edes Friman jatkaa.
Jos näille pelaajille ei löydy liigaminuutteja Tepsistä, niin Mikkelistä, Vaasasta tai Kouvolasta niitä saattaa löytyä. Näin esimerkkeinä.
"Bobi" Lehtonen sanoo moi.
Mun ymmärtääkseni tämä johtui Molomon savustuksesta. Joku muu valkku olis kyllä tajunnut antaa peliaikaa ja suositella jatkosoppariin.
Mun puolesta osan junnuista saiskin lähettää toiseen liiga seuraan, mutta lainalle. Esim. Virta Jukurien kahteen ylimpään kenttään ei olisi huono, Tepsissä ei kuitenkaan tuloskenttiin mahdu jollei loukkaantumisia tule. Karvonen on täydellinen 13 hyökkääjä. Niinkuin mainitsit pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa.
Esimerkiksi Hagmania, Parea ja Tukosta ei kaikkia tarvita. Hyökkäykseen uppoaa silloin liika euroja.
Puolustus voisi olla tämän näköinen, Nummelinin palkka Rantakariin, jollei jo ole:
Tallinder - Eronen
Forsström - Rantakari
Keskitalo - Tikkanen
+ Pulli, Kojo, Berger, Reunanen, Anttalainen, "Dudas"

Ehkä kaipais yhden peruspakin tuomaan laajuutta ja kokemusta.

Jatkuvuutta ajatellen pitäisin kiinni alkukauden super-ketjusta. Tähän sommitelmaan ei Hagman kuulu, menköön Ässiin. Ainoa "uusi" ukko olisi Parén jatko johon voisi käyttää Lassilan palkan.
Siihen sit 2. ketjuun Spina - Kume - Paré. Pitäisi olla kaksi varmasti maalintekoon kykenevää kenttää.
3. ketju sitten Pikkarainen - Vainiola - Vähätalo
4. ketjuun X - Virtanen - Ahtola
13.H Karvonen
X= Lämsä, Taavitsainen, Virta

Vielä jää yli: 2 X:stä ja Siiki.

Sopimukset päättyy tähän kauteen näiltä herroilta:
-Nieminen
-Salo
-Moisio
En tiedä uusitaanko yhtäkään.

Toki lisäksi vielä: Kallio, Tukonen ja Paré kärkiäijistä.

Siinä olis jatkuvuutta kun vaan yks uus pakki(Rantakari) saapuisi.
 

Sanberry

Jäsen
En ole. Lämsä ilmeisesti veti hyvin mestiksessä, miksei voisi siellä jatkaa? Kutsuttiin nytkin vain paikkaamaan loukkaantumisia. Alempana Virrasta ja Karvosesta. Niemisen rooli voisi olla 4. ketjun laidassa missä on ollutkin, mutta mun mielestä Ahtola tai Friman on parempi siinä. Jos edes Friman jatkaa.

En näe Lämsää tai Virtaa ensi kaudella lähtökohtaisesti Mestiksessä. Pelaaminen joukkueessa, jossa on kokemusta, menestyvän pelaajan malleja via Kallio, Perrin tai Tallinder ja mahdollisuus tehoihin hieman suojatuimmissa minuuteissa on paljon parempi paikka kummallekkin (tai ainakin toiselle) kehittyä.
En näe kummallekkaan pelaajalle näillä näytöillä parempaa paikkaa ottaa se "seuraava steppi" ensi kaudella. Varsinkaan Virran.

En tiedä millainen järjestely SapKolla ja Palloseuralla on, mutta vastaava saattaisi Lämsän kohdalla tulla tarpeeseen, Virran ja Karvosen kohdalla ei niinkään.

Nieminen taas ei pelaajatypiltään sovi 4. laitaan siihen rooliin, mikä hänelle olisi tarjolla. Ahtola, Karvonen, Moisio ja varauksin Friman soveltuvat siihen paremmin.
Niinkuin aiemmin sanoin, Niemiselle saattaisi kausi Mestiksessä tai siirto muualle tehdä hyvää.

Mun ymmärtääkseni tämä johtui Molomon savustuksesta. Joku muu valkku olis kyllä tajunnut antaa peliaikaa ja suositella jatkosoppariin.

Tämä on palstatotuutena täällä vuoden päivät pyörinyt, mutta tätä on vaikea totuudeksi todistaa. Ainoa konkrettinen näyttö on se, että Tepsistä ei löytynyt pelipaikkaa, KooKoosta löytyi.
Nää on näitä...

Mun puolesta osan junnuista saiskin lähettää toiseen liiga seuraan, mutta lainalle. Esim. Virta Jukurien kahteen ylimpään kenttään ei olisi huono, Tepsissä ei kuitenkaan tuloskenttiin mahdu jollei loukkaantumisia tule.

Ongelmaksi tässä muihin liigaseuroihin lainaamisessa muodostuu se, että loukkaantumisten sattuessa pelaaja on huomattavasti vaikeampi kutsua takaisin "emoseuraan" paikkaavalle stintille. Ei esim. Jukureilla ole mitään syytä auttaa Tepsiä loukkaantumisten sattuessa, saati sitten ottaa pelaaja lainalle, jos lainan malli on tyyliä "kutsutaan takaisin jo tarve on ".
Loukkaantumisten sattuessa oltaisiin hankalassa paikassa.

Kuten aiemmin sanoin Tepsin nykyinen rosteri antaa pelaajalle mahdollisuuden kehittyä hieman suojatuimmilla minuuteilla, esimerkiksi juuri siinä kolmosen laidassa, jolloin se seuraava steppi on helpompi ottaa.

Jatkuvuutta ajatellen pitäisin kiinni alkukauden super-ketjusta. Tähän sommitelmaan ei Hagman kuulu, menköön Ässiin. Ainoa "uusi" ukko olisi Parén jatko johon voisi käyttää Lassilan palkan.
Siihen sit 2. ketjuun Spina - Kume - Paré. Pitäisi olla kaksi varmasti maalintekoon kykenevää kenttää.
3. ketju sitten Pikkarainen - Vainiola - Vähätalo
4. ketjuun X - Virtanen - Ahtola
13.H Karvonen
X= Lämsä, Taavitsainen, Virta

Itse pysyisin loitolla Tukosesta. Vamma on mitä ilmeisimmin ollut sen verran vakava, että riskit ovat suuret. Tuollaisesta harvemmin tullaan samana pelaajana takaisin. Jos tullaan takaisin lainkaan.
Lassilan palkasta on varmasti apua Paren/Hagmanin kiinnittämiseen. Vaikka Tukosesta, Hagmanista ja Paresta jonkun passaisikin kasaan saadaan silti kaksi maalintekoon pystyvää kenttää.

Tukosesta ja Nummelinista säästyvillä euroilla kiinnittäisin 2 puolustajaa. Rantakari toivottavasti on jo tulossa, mutta hänen lisäkseen lähtisin jahtaamaan sitä sinunkin mainitsemaasi "all-around" puolustajaa. Esimerkiksi Joonas Järvinen tai Jyri Marttinen olisi jo aika mahlan täytteinen lisä.Tai sitten pelaajatyypiltään ja profiililtaan vastaava pelaaja.
Ei tarvitse olla EHT-tasoa, mutta upgrade Keskitaloon ja Forrströmiin nähden. Selvä Top4-pakki.

Ulos: Nummelin, Vainiola, Lassila ja Tukonen
Sisään: 2 Top4- pakkia, mahdollinen kolmossentteri ja Pare/Hagman.

En tiedä onko realistista, mutta toivoa ja fantasioida voi aina.

Puolustus voisi olla tämän näköinen, Nummelinin palkka Rantakariin, jollei jo ole:
Tallinder - Eronen
Forsström - Rantakari
Keskitalo - Tikkanen
+ Pulli, Kojo, Berger, Reunanen, Anttalainen, "Dudas"

Ehkä kaipais yhden peruspakin tuomaan laajuutta ja kokemusta.

Tallinder - Eronen
Järvinen / Marttinen / joku muu - Rantakari
Keskitalo / Forsström - Tikkanen
+ Pulli, Kojo, Berger, Reunanen, Anttalainen, "Dudas"

Hagman/Tukonen/Pare - Perrin/McIntyre - Kallio
Spina - Kumeliauskas - Vähätalo
Virta / Taavitsainen/Lämsä - Kokkala (tai vastaava pelaaja) / Lämsä - Pikkarainen
Ahtola - Virtanen - Karvonen / Moisio / Friman
+Siiki ym.

Siinä olisi todella taspainoinen rosteri kasassa. Kuluvalla kaudella ollaan siipirikkoisena roikuttu vielä suorassa pudotuspelipaikassa tiukasti kiinni. Epävarmasta Lassilasta ja ajoittain kyseenalaisesta puolustuksesta huolimatta (-Tikkanen, Talle ja Eronen).
Jos hyökkäykseen ei sijoiteta Paren ja mahdollisen kolmossentterin vertaa enempää, niin puolustuksesta on mahdollisuus saada sellainen jolla taistellaan pudotuspeleissäkin jo tosissaan välieräpaikasta. Saa ottaa talteen.

Kun katsoo aiempien vuosien mestareiden kokoonpanoja niin muodostuu selvä trendi. Puolustuksen ja hyökkäyksen tasapaino.
Pudotuspeleissä pelin tiivistyessä ja tarkentuessa hyvän puolustuksen merkitys ainoastaan korostuu. Pelkästään kovalla hyökkäyksellä ei mennä silloin pitkälle.

Niinkuin sanonta kuuluu; hyökkäyksellä voitetaan runkosarjoja, pakistolla mestaruuksia ;)
 
Viimeksi muokattu:
Katsotaas tilannetta tilastojen valossa. Kun valitaan omia dream teameja on hyvä tietää vähän faktojakin pelkän fiiliksen sijaan. Käytetään samaa Corsi-menetelmää kuin NHL:ssa. Valitaan kohteiksi joukkueen tärkein pelaaja, palstaveljien suosikit, tulevaisuuden toivo sekä junnut ja ynnä-muut-osasto.

Mittareina peliaika, yv- ja av-tehot, vaikutus viisikkoon ja pisteisiin vaadittu peliaika. Tyylipisteitä Corsi ei tunne...
Corsista löytyisi paljon muitakin hyviä mittareita, mutta ei niitä lue piru-erkkikään jos ei saa kunnon taulukoita vierekkäin.
Mukana ei ole torstain Ässä-peliä.

(Suom. huom. Sen verran koko joukkueen tilastosta huomaa, että tällä kaudella ykkösketjun peliaikaa tulisi pienentää ja muiden lisätä tehokkuuden nimissä. Mutta kaikkihan sen jo tietävät. Paitsi valmennus).

Lyhenteet:
TOI: time on ice
PDO: 5v5 laukaisu %+torjunta % (oma veskari, omat pelaajat. 100 on keskiarvo, yli on hyvä. Kertoo pelaajan vaikutuksesta viisikossa.)
TOI/PTS 5v5: yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: pisteet per pelattu minuutti


Kallio:
OTTELUT 46/ p. 35/+ 30/-32=-2. /TOI 21,12.
YV: p.16 TOI 180
AV: TOI 53
PDO: 101
TOTAL TOI: 971,52
TOI(-yv-av): 738,52
P-yv: 19
TOI/PTS 5v5: 38,9 yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: 0,026 pisteet per pelattu minuutti

Vähätalo:
OTTELUT 37/ p. 13/+14/-14/=+-0/TOI: 12,38
YV: p.2 TOI 20
AV: TOI 19
PDO: 99,3
TOTAL TOI: 458,06
TOI(-yv-av): 419,06
P-yv: 11
TOI/PTS 5v5: 38,1 yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: 0,026 pisteet per pelattu minuutti

Kumeliauskas:

OTTELUT 33/ p. 22/+23/-16/=7/TOI: 16,41
YV: p.4 TOI 69,58
AV: TOI 0
PDO: 104,8
TOTAL TOI: 541,53
TOI(-yv-av): 437,64
P-yv: 18
TOI/PTS 5v5: 24,3 yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: 0,041 pisteet per pelattu minuutti

Ahtola:
OTTELUT 46/P 13/+ 21/- 19/= 2/TOI 16,07
YV: P 1 TOI YHT 85,34
AV: TOI 103,17
PDO: 101,9
TOTAL TOI: 739,22
TOI-yv-av: 550,71
P-yv: 11
TOI/PTS 5v5: 50,1 yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: 0,020 pisteet per pelattu minuutti

Karvonen: OTTELUT 29/P 7/+ 9/- 7/= 2/TOI 9,15
YV: P 0 TOI YHT 4
AV:TOI 30
PDO: 102,9
TOTAL TOI: 265,35
TOI-yv-av: 231,35
P-yv: 7
TOI/PTS 5v5: 33,1 yhteen p (pisteeseen) tarvittu peliaika
PTS/TOI 5v5: 0,030 pisteet per pelattu minuutti

Ja hups, mitäs me huomaammekaan? Ei se teho suhteessa peliaikaan menekkään niin kuin voisi palstaa lukemalla luulla...
 

Sanberry

Jäsen
@Spes patriae mielenkiintoista tekstiä.... kiitos siitä.

Peliaikojen tasaantuminen helpottaisi myös kummasti pelaajien ja joukkueen kokonaiskuvan hahmottamista. Varsinkin YV:llä. Hieman liikaa on yhden kentän show'ta kuten yllä näkyy. Tosin Kallion 16 yv-pistettä puhuvat puolestaan.

Mielenkiintoista seurata kuinka paljon Selin vastuuta aikoo jakaa sairastuvan tyhjentyessä.

Koska loukkaantumisista ollaan kärsitty ovat monet pelaajat tilaisuuden saatuaan sen hyväkseen käyttäneet. Erityisesti Kume kuten tilastoista näkyy.
Vähätalolla yllättävä statistiikka...

Tästä nimenomaisesta statsista ei tosin käy ilmi keitä vastaan vaihdot yleensä rullataan.
Esim. Kalliolla on varmasti ollut hankalammat minuutit kuin Tadaksella. Nykyisin tilanne on eri Tadaksen ollessa ykkösessä.

Corsista huolimatta ottaisin silti yhden uuden Top6 hyökkääjän sijaan yhden Top4 pakin. Mahdollisen Rantakarin lisäksi.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Tämä on palstatotuutena täällä vuoden päivät pyörinyt, mutta tätä on vaikea totuudeksi todistaa. Ainoa konkrettinen näyttö on se, että Tepsistä ei löytynyt pelipaikkaa, KooKoosta löytyi.
Nää on näitä...
Juu näinhän se on. Menetetty mikä menetetty. Ei se enää auto oli syy mikä tahansa.
Itse pysyisin loitolla Tukosesta. Vamma on mitä ilmeisimmin ollut sen verran vakava, että riskit ovat suuret.
Totta turiset, on siinä riskinsä. Siinä on vaan se et Tukonen on palannut aina ihan samanlaisena pelaajana takaisin loukkaantumisen pituudesta huolimatta. Toki tämä on nyt vakavin ja pahin loukkaantuminen tähän mennessä ja uskon pointtisi olevan täysin mahdollinen.
On se silti ikävä seurata Tukosta jossain toisessa joukkueessa takomassa tehoja jos sikseen, että palautuu kokonaan tasolleen.
Esimerkiksi Joonas Järvinen tai Jyri Marttinen olisi jo aika mahlan täytteinen lisä.Tai sitten pelaajatyypiltään ja profiililtaan vastaava pelaaja.
Ehdottomasti JJ:n kannalla. Sopisi kaikin osin Tepsiin. Marttista en halua Tepsiin ainakaan tällä istumalla. On niin ärsyttävä. Sama kuin Åsten. Toki niin Tikkanenkin oli, mutta heti kun pelaa omassa joukkueessa niin ei olekaan yhtään niin vittumaisen ärsyttävä, päinvastoin.
Ei se noinkaan huonolta näytä yhtään. Kokkalalla on soppari ensi kaudelle, mut kuten totesit samantyylinen pelaaja käy.
Itse voisin kuvitella/haluta kolmosen keskelle tyyliin Dixon. Hyvä 2-suunnan sentteri, josta olis apua myös AV:lla.
 
Tästä nimenomaisesta statsista ei tosin käy ilmi keitä vastaan vaihdot yleensä rullataan.
Esim. Kalliolla on varmasti ollut hankalammat minuutit kuin Tadaksella. Nykyisin tilanne on eri Tadaksen ollessa ykkösessä.
Statistiikasta löytynee vastaus siihenkin. Ilman tilastojakin näkee sen, että ykkönen menee jäälle (lähes) aina kun on aloitus hyökkäyspäässä, eli saavat aloittaa tuoreena hyviltä sektoreilta. Tokihan sinne tarvitaan myös voittava aloittaja.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Nyt kun Tukonenkin on lähdössä ensi kaudeksi pois ja (toivottavasti) Nummelinista on vapautumassa vino pino euroja käyttöön (+ tietysti Koskirannasta), niin eiköhän Antsa sovita, että nyt sitten saadaan pidettyä myös ensi kaudella riveissämme nelikko Kallio - Pérrin - Paré - Tallinder? Jookos?
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Kuulemani mukaan Topi Taavitsainen olisi ensi kaudella tepsin miehiä. Enkä usko että hirveästi olisi syytä epäillä kuulemaani.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Nyt kun Tukonenkin on lähdössä ensi kaudeksi pois ja (toivottavasti) Nummelinista on vapautumassa vino pino euroja käyttöön (+ tietysti Koskirannasta), niin eiköhän Antsa sovita, että nyt sitten saadaan pidettyä myös ensi kaudella riveissämme nelikko Kallio - Pérrin - Paré - Tallinder? Jookos?
Ja lisäksi jos ja kun Lassila ei jatka vaan kauteen lähdetään kaksikolla Setänen-Georgiev kauteen, niin siitäkin tulee hieman lisää tuohta täsmähankintoihin.

Lähdetään siitä, että ensi kauden budjetti on about sama kuin tänä vuonna.

Jos nyt mietitään, että alakerrasta vapautuu Lassilan ja Nummelinin poistumisen myötä vähintään 400k niin sillä voi saada jo pari hyvää peruspakkia alakertaan. Mikäli Tallinder jatkaa nykyisen kaltaisella sopimuksella, näyttäisi alakerta tältä:

Tallinder-Eronen
Peruspakki (L)-Peruspakki (R)
Forström-Tikkanen
Keskitalo, Kojo, Friman + junnut

Mielestäni tällä voisi lähteä hyvin lähteä kauteen kunhan nuo peruspakit ovat luokkaa Joonas Järvinen/Otso Rantakari.

Hyökkäyksestä vapautuu siis Tukosen verran rahaa alkuperäiseen kokoonpanoon verrattuna. Toivottavasti Pare tarttuisi saman hintaisella sopparilla, jolla Lauri pelasi. Toivotaan myös, että Perrinille ja Kalliolle saadaan jatkot. Tällöin kentät voisivat näyttää tältä kauden alussa:

Pare-Perrin-Kallio
Vähätalo-Kumeliauskas-Spina
Ahtola-X-Pikkarainen
Lämsä-Virtanen-Virta
Karvonen, Nieminen, Salo, Nurmi etc.

Kauden aikana voidaan sitten hankkia täsmä hankintoja, jotta varmistetaan, että Tomppa nostaa huhtikuussa 2017 kannua kohti nakkikattilan kattoa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuulemani mukaan Topi Taavitsainen olisi ensi kaudella tepsin miehiä. Enkä usko että hirveästi olisi syytä epäillä kuulemaani.
Näinhän se on. Taavitsainen tulee kilpailemaan peliajasta. Vaikka hän ensi kaudella sopimuspelaaja olisikin, niin paljon hän saa kesän aikana töitä tehdä, että mahtuu ensi syksynä 12 pelaavan hyökkääjän rosteriin. Oma veikkaukseni on, että Taavitsainen pelaa ensi kaudella pääosin lainasopimuksella jossain muualla kuin TPS:ssä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Lämsä-Virtanen-Virta

Itse lähtisin rohkeasti ryöstökalastamaan nelosketjuun Monsterille pelikavereiksi laitureita mallia "Sailio", "Riska", "J. Keränen" etc. Junnut ja juuri junnuiän ylittäneet voisivat kilpailla paikoista ylemmissä ketjuissa ja paikkailla loukkaantumisia.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"MTV Sportin tietojen mukaan Tukonen ja TPS ovat viime aikoina neuvotelleet erittäin hyvässä hengessä jatkosopimuksesta."

Tukonen kiisti siis maikkarin uutisessa omaavansa sopimusta mihinlään.

Linkki uutiseen: Lauri Tukonen korjaa virheellisiä tietoja: Mulla ei ole sopimusta ensi kaudesta mihinkään - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
On kyllä aivan perseestä tämä Tukosen tilanne. Ilman Tuppuraista olisi vetänyt kauden mallia Kuusela ja saisi ensi vuodeksi ison sopimuksen ulkomaille. Kyllä Tukonen mun Tepsiin mahtuu myös ensi kaudella, jos pystyy uraansa jatkamaan.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En nyt lukenut ihan koko settiä läpi mutta samalla kun Taavitsaisen kanssa tehtiin sopimus niin samassa "tilaisuudessa" nimensä paperiin veti myös Jasper Lindsten.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Mitä ilmeisimmin myös Niklas Hagman on, jos nyt ei allekirjoittanut sopimusta, niin ainakin suullisesti sopinut pelaamisesta Tepsissä. Melko erikoinen kuva tällä hetkellä tuosta joukkueen rakentamisesta tulee. Laitureita alkaa olla huhujen mukaan sen verran, että yhteistyötä Kupittaan suuntaan voisi odotella. Senttereitä sitten ei oikein ole huhuissa pyörinyt, mutta Perrinin jatkaessa ei hirveästi ole paikkojakaan tarjolla. Kakkosen keskelle joku luultavasti kuitenkin hankitaan.

Puolustuksessa sitten iso tarve huippuluokan kiekolliselle puolustajalle. Ja sen nimi ei voi olla Nummelin. Mieluiten oikealta laukova kaveri siihen Tallinderin vierelle, niin saa toteuttaa itseään ihan vapaasti Tallenin hoitaessa varmistamisen. Mathias Porseland ruotsalaisena olisi oikein sopiva pala Tallenin vierelle. Ja tämä siis sillä oletuksella, että Tallinder päättää jatkaa. Kaijomaasta ei kovin moni täällä tunnu tykkäävän, mutta itse ottaisin kyllä heti ensi kaudeksi, jos tulisi mahdollisuus. Kiekollisena kuitenkin parempi kuin Tikkanen, Forsström tai Eronen ja olisi juuri sellainen kokenut liigapakki joita täällä ei liikaa ole nähty.

Molareissa kaikki muuten kunnossa, mutta Kaarlehdolle täytyy saada PITKÄ jatkosopimus, että sitä ei viedä jonnekkin muualle. Sopimus kuitenkin päättyy nyt keväällä ja itkettäisi nähdä Karolus ensi kaudella jossain Kouvolassa.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Sinne meni Rantakari(kin) Tabbaraan.....$#£%¥%*!!!!!! Kyllä Numppa vetää vielä yhden kauden.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun laskujen mukaan tässä on hakusessa ensi kautta ajatellen vain 4 pelaajaa. Kolmosen sentteri, nelosen laituri ja kaksi puolustajaa.

3. ketjun sentteriksi yrittäisin naarata HPK:sta Juhani Jasua. Sopimus katkolla eikä ole huhuttu mihinkään ja pelaa tällä hetkellä pisteiden valossa (11+9) uransa parasta kautta. Hyvä alivoimilla ja olisi kyllä ihan passeli Liigatason sentteri. Lämsä voi toki yrittää kilpailla tosta roolista ja mikäli vain paikkansa ansaitsee, niin tähän kelpaa myös Lämsä. Jasu olisi kuitenkin varmempi kortti jo pelkkää liigakokemusta katsoessa.

4. ketjun laitaan hankkisin tämän kauden kohupelaajan, SHL:ään siirtyneen Antti Tyrväisen. Pystyy tekemään pisteitä ja Tyrväiset ovat aina vittumaisia pelaajia ainakin Tepsin näkövinkkelistä. Miksemme siis palkkaisi sitä vmäistä kusipäätä omaan joukkueeseen? Kyllähän toi olisi aika kova nelonen jo ihan pisteidenkin valossa ensi kaudella: Karvonen - Virtanen - Tyrväinen. Ainakin toisi tervettä kilpailua ylemmille kentille, mikäli tulosta ei tule.

Sitten pakkien vuoro.

Ensin olisin valmis katsomaan case Kaijomaan loppuun asti. Mikäli onnistuu keväällä, voidaan ensi kauden sopimus Bluesin kanssa varmasti purkaa. Ainakin jos siellä on hommat yhtä perseellään kun tällä hetkellä. Puolustajia ei meille ole huhuttu vielä ainuttakaan. Nyt puhun siis vahvoista huhuista. Rantakaria on huhuttu lähes joka paikkaan ja nyt Tappara-huhu on saanut lisää tuulta siipiensä alle. Liian vaikea itselle alkaa skouttimaan mitään potentiaalisia pakkeja, mutta kai tänne se yksi pakki saadaan. Rahaa säästyy ihan hyvin kun Nummelin ja Malmivaara (ja ehkä Kaijomaa) poistuvat palkkalistoilta.

Lisäksi lupaavia pelaajia toisin rosteriin Jasper Lindstenin ja Patrik Parkkosen muodossa. Jälkimmäisestä ei ole mitään huhua, mutta Lindsten pitäisi olla jo varma. Saa nähdä miten tässä lopulta käy, aika vähän on kuulunut huhuja verrattuna moneen muuhun liigajoukkueeseen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
4. ketjun laitaan hankkisin tämän kauden kohupelaajan, SHL:ään siirtyneen Antti Tyrväisen. Pystyy tekemään pisteitä ja Tyrväiset ovat aina vittumaisia pelaajia ainakin Tepsin näkövinkkelistä. Miksemme siis palkkaisi sitä vmäistä kusipäätä omaan joukkueeseen? Kyllähän toi olisi aika kova nelonen jo ihan pisteidenkin valossa ensi kaudella: Karvonen - Virtanen - Tyrväinen. Ainakin toisi tervettä kilpailua ylemmille kentille, mikäli tulosta ei tule.

Voi olla että tulee aika iso palkkabudjetti jos Kyrväisen kaltaisia pelaajia haetaan neloseen. En kyllä itse haluaisi nähdä tätä turvenuijaa lähelläkään TPS-paitaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Melko vahva "ei helvetissä" Tyrväiselle myös täältä. On hämmentäjiä, ärsyttäjiä ym, ja sitten on ihan erikseen tuollaiset apinat mitä ei toivo kummalekkaan puolelle kenttää.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi olla että tulee aika iso palkkabudjetti jos Kyrväisen kaltaisia pelaajia haetaan neloseen. En kyllä itse haluaisi nähdä tätä turvenuijaa lähelläkään TPS-paitaa.

Väitätkö, että palkkabudjetti olisi isompi kuin nykyinen jos seuraavat muutokset tehtäisiin:

Ulos: Nummelin, Moisio, Malmivaara, Vainiola, Makkonen, Koskiranta (siis jäljellä oleva osa palkasta)
Sisään: Tyrväinen, Jasu, "Rantakari", Lindsten, Parkkonen

Melko vahva "ei helvetissä" Tyrväiselle myös täältä. On hämmentäjiä, ärsyttäjiä ym, ja sitten on ihan erikseen tuollaiset apinat mitä ei toivo kummalekkaan puolelle kenttää.

Olihan se Pikkarainenkin pelkkä mulkku ennen kuin tuli tänne. Mikä onkaan TPS-fanien keskuudessa yleinen mielipide herrasta nykyään? Niin...

Nämä muutokset kun tehtäisiin, niin tämmöistä voisi viritellä ensi kaudelle:

Hagman - Perrin - Kallio
Spina - Kumeliauskas - Vähätalo
Ahtola - Jasu - Pikkarainen
Karvonen - Virtanen - Tyrväinen

Tallinder - Eronen
Forsström - Kaijomaa/"Mr. Hyvä Pakki"
Keskitalo - Tikkanen
Parkkonen

Setänen
Georgiev
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös