TPS kaudella 2010-2011

  • 346 263
  • 876
Tila
Viestiketju on suljettu.
Väkisinkin tulee mieleen että oltaisiin ensi kauden joukkueen rakentamisessa muita jäljessä. Toinen asia on että tulee olemaan hyvin vaikeaa paikata isot aukot (Filppula, Sweatt..) ja muut joukkueet vahvistuvat nopeata tahtia, ainakin HIFK ja Jokerit ovat paperilla kovia ensi kaudella. Jotenkin nämä seikat ei kuitenkaan huolestuta (pitäisikö?) koska asiat tehtiin niin hyvin tällä kaudella ja ne vahvistukset hankittiin juuri oikeaan aikaan (Sweatt, Virtala). Nyt on ainakin ensi kautta ajatellen maalivahtiosasto kunnossa ja kova luotto Atteen joka varmasti ottaa vielä suuremman roolin ensi kaudella. "Neloskenttä" on toinen asia joka herättää itseluottamusta, voikohan se peli hitsautua vielä paremmin kasaan jos koko kausi pelataan yhdessä... Noh, kai niitä sopimuksiakin kohta julkaistaan, luulisi että ainakin Virtalan sekä ehkä Skålbergin jatkopaperit julkaistaisiin kohta. Saa nähdä miten Plihalin käy, kellään tietoa miten jatkoneuvottelut ovat sujuneet ja jos niitä on jo käyty?
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti saadaan pian kuulla joitain siirtouutisia/jatkosopimuksia. Muut tosiaan vahvistuvat kovaa tahtia.

Nyt kyllä kirpaisee ja kunnolla, kun tuo Filppulan lähtö Jokereihin tuli viralliseksi. Tämähän tämä kaava tulee varmaan jatkossakin olemaan. Pelaajat pelaavat pari kautta tepsissä ja jälkimmäisen kauden lopulla ulosmitataan osaaminen. Sitten ensi kaudella äijä onkin muualla. Vituttaa tällainen, mutta realiteetit on vain hyväksyttävä. Toisaalta Ilarista jää siinä mielessä hyvä maku, että toi sen mestaruuden mikä paikkaa kaiken menetyksen tuskan.

Kyllähän tepsillä tulee olemaan iso haaste Ilun ja Sweattin korvaamisessa. Liian ison rahan floppiaineksia omaaviin korvaajiin en haluaisi palloseuraan. Sweatt oli sen tason äijä, että vaikka rahaakin olisi vaikka kuinka niin korvaaminen ei helposti käy. Joukkuehan on pääasiassa hyvässä hantissa, mutta nuo kokonaisuuden kruunaavat tähdet tarvitaan. Tepsin mestaruushan tuli hyvien maalivahtien, kollektiivisen koko joukkueen tekemisen ja muutaman liigan poikkeuksellisiin suorituksia pystyvän pelaajan avulla.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Toivottavasti saadaan pian kuulla joitain siirtouutisia/jatkosopimuksia. Muut tosiaan vahvistuvat kovaa tahtia.
Toisaalta Tepsin kärkiosaajat lienevät jatkossakin ulkomailta ja heitä on yleensä hankittu vasta myöhemmin.
Nuo olemassaolevat sopparit olisi tietenkin kiva kuulla :)
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta Tepsin kärkiosaajat lienevät jatkossakin ulkomailta ja heitä on yleensä hankittu vasta myöhemmin.
Nuo olemassaolevat sopparit olisi tietenkin kiva kuulla :)

Eiköhän tänään, viimeistään huomenna jotain kuulla...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Toivottavasti saadaan pian kuulla joitain siirtouutisia/jatkosopimuksia. Muut tosiaan vahvistuvat kovaa tahtia.
Tätä en olisi voinut sanoa 3,4,5,6... öö moneen vuoteen, mutta luotan MIB-teamiin täysin siinä mielessä, että parhaansa tekevät tälläkin hetkellä ja se paras tekeminen on aika paljon enemmän mitä aiempina vuosina. Siihen kun lisätään, että joukkueessa pitäisi olla oikeasti jopa imua, niin en jaksa huolestua ainakaan muiden tiedotustilaisuuksista.

Suurin toive on, ettei ainakaan hyökkäyspäähän tule mitään nelikymppisiä "Ville Peltosia" rahastamaan ja jarruttamaan muiden poljentoa. Onneksi rollaattori-ikäisiä TPS-ikoneita ei ole tulossa hyökkäykseen edes huhuissa. Pakistoon kyllä kelpaisi kokemus ja viittaan tällä edellä huhuttuun Tomppaan. Epäilen tosin, että Jortsu päästäisi hänestä helposti irti, koska sopii pelaajatyyppinä täydellisesti Jortsun suosimaan pelitapaan. Mitä Filppulan lähtöön tulee, niin kyllähän hän omaa edelleen todellisen floppivaaran ja varsinkin Jortikan Jokereissa. Todennäköisesti (noh, toivottavasti) ainakin euro/piste-suhde tulee olemaan heikko. Eihän se tietenkään lämmitä, jos Ilari heti syksyllä hassuttelee meidän pakistoa pelin ratkaisun arvoisesti.

Pääasia, että puolet joukkueesta, eli mv-osasto on kunnossa jo tässä vaiheessa ja vielä ilmeisen edullisesti. Muissakaan varmoissa soppareissa ei ole yhtään "Paukkusta", elikkäs heikkoa lenkkiä ja ohuet huhutkin keskusteluyhteyksistä kuulostavat oikeansuuntaisilta. Voihan se olla, että skouttaus onnistuu taas vasta leirikellojen kautta, mutta se on se edullisin tie.

Leggion tulevaa seuraa odotan äärimmäisellä mielenkiinnolla. Kaveri on pudotuspelitilastoistaan huolimatta edelleen raakile ja vaatii vielä kehittyääkseen laadukasta mv-valmennusta, jota ei kaikilla liigaseuroilla ole. Leggionhan on huhuttu siirtyvän nimenomaan liigan sisällä. Saas nährä. Olisi joka tapauksessa ehdottomasti oikea ratkaisu päästää Leegosta irti.

In MIB we trust.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tuohon AnaMasan kirjoitukseen ole paljon lisättävää. Filppulan etenemistä virheitä välttävän Jortikan talutusnuorassa on varmasti ihan mielenkiintoista seurattavaa.

Perässä tässä taas tosiaan ollaan muita joukkueita, mutta kenellä on kiire.
Hifkillähän on taas kerran mestaruusjoukkue kasassa jo toukokuussa ja sitten sitä vielä vähän parannetaan(Lunkalla) tammikuussa. Ja "Jaloselle kenkää"-ketju avataan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen - luonnnollisesti.

Suikkanen ja Vuori hoitavat meille varmasti parhaan mahdollisen joukkueen, jonka saa 1,6 miljoonalla.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turha tässä tosiaan on hätäillä. Itse asiassa sitä virhettä ei nimenomaan kannata tehdä. Pätevien korvaajien hankkimisessa menetettyjen tilalle ei kannata hoppuilla. Jätetään vaikka hankkimatta isompia nimiä, jos ei sopivia löydy. Siitä olen monen muun kanssa samaa mieltä, että mitään ikäloppuja ei tepsiin kaivata. Killeri oli hieno pelaaja täällä ja sen jälkeenkin, mutta olen yhä sitä mieltä, että oli hyvä ratkaisu olla ottamatta Kallea.

Tepsin pelaajahankintaan on kyllä täysi luotto. Liika rosterin eläminen ei välttämättä ole edes niin hyvä juttu. Kyllähän tepsin menestysvuosina vaihtuvuuttakin oli, mutta oli siellä niitä vuodesta toiseen pelanneita joiden varaan oli hyvä kasata tiimi ja tehdä täsmähankinnat. Näitä näkymättömiä Erosia, Rajamäkiä, Mikkoloita, Vahalahtia, Rauteita, Kiviharjuja jne. Tapana oli tuolloin myös se, että aikasempien kausien kolmosen äijät ottivat askeleita eteenpäin ketjuhierarkiassa tai nostivat muutoin profiiliaan. Esimerkkeinä vaikkapa Pirjetä, Aalto, Kallio jne.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Suikkanen ja Vuori hoitavat meille varmasti parhaan mahdollisen joukkueen, jonka saa 1,6 miljoonalla.

Jep. Luottoa löytyy kyllä Vuoreen ja Suikkaseen. Kannattaa myös muistaa, että joukkue olisi todellisuudessa arvokkaampi, jos kaikki nykyiset pelaajat jouduttaisiin uudelleen kiinnittämään tämän kevään jälijltä. (Esim. Hattunen, Järvinen, Engren, Vahalahti, Erkinjuntti jne.) Voisi tehdä 1.6 miljuunalla tiukkaa. Eli, voinemme ajatella, että tulevan joukkueen arvo on korkeampi kuin ns. nimellisarvo.

Ei voi edelleenkään kuin ihmetellä TPS:n suoritusta. Kyllä oli hieno osoitus, että palkkakuitti ei ratkaise kaikkea.
 
Olisiko tuo nyt ollut kuitenkin niin, että TPS osti tuon Virtalan sopimuksen?

Tuoreimman Veikkaajan mukaan TPS hankki Virtalan vaihtokaupassa osallistumisesta tulevan kesän Pitsiturnaukseen. Varmasti ihan hyvä diili. Kuitenkaan TPS ei ostanut Virtalan tuota Lukko-sopimusta, vaan ainoastaan pelaajaoikeudet. Hänelle sitten sorvattiin kokonaan uusi sopimus. Lukko-sopimushan olisi jatkunut vielä kaksi(?) seuraavaa kautta.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Turha sitä on huhu-topikkiin tunkea varmistuneita soppareita.

Tepsissä jatkavat: Max Kolu, Jens Skålberg ja Marko Virtala.

Uusia hakuja: Miika Huczkowski (Blues), Robin Bergman (Sport) ja Jussi Tapio (Tuto).


EDIT: Huzzer on varmana peruspakkina itselleni erittäin tervetullut hankinta. Bergman ja Tapio molemmat mielenkiintoisia kortteja liiga-tasolle, eivätkä tuskin olleet kovin kalliita. Hyviä profiilihankintoja tässä vaiheessa, vaikkei mitään Filppuloiden ja Sweattien korvaajia vielä julkistettukaan. Skålbergin ja Virtalan jatkot olivat myös hyviä juttuja, ja kai se Kolukin siellä täytehyökkääjänä menee.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuo Bergman kyllä vaikuttaa suht mielenkiintoiselta lisältä, saa nähdä vain mihin meinataan mahduttaa. Tapio sinänsä ei valtavaa seisokkia aiheuta, mutta ehkä Kaitsu saa kaverista irti enemmän, Maxin jatko on vähän kanssa siinä ja tässä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Huczkowski todellakin hyvä hankinta, pelannee perusvarman kauden ja korvannee Halosen loistavasti. Itse olettaisin, että jopa parempi kuin Halonen, joka ei koskaan minua miellyttänyt.

Skålbergin jatko on hyvä asia, koska hän osoitti kuuluvansa heittämällä Palloseuran kuuden parhaan puolustajan joukkoon. Vielä Berg kuntoon, niin siitä saadaan Jensille pari, joka suojelee omaa maalia.

Virtala toki olikin jo tiedossa, mutta silti hyvä homma. Yksi valmis ketju, joka nimellisesti voi olla vaikka se nelosketju. Jalkoja löytyy ja pudotuspelien perusteella myös ratkaisuvoimaa.

Kaiken kaikkiaan Tepsin resursseilla toiminalta seuralta hyvät sopimukset. Ei Tepsi ole enää suurseura, vaikka Suomen mestari onkin.
 
Vahalahti-Johnson-Venäläinen
Birner-Plihal-Suominen
Hattunen-Virtala-Erkinjuntti
Bergman-Kolu-Tapio

Huczkowski-Sweattin tapainen
Skålberg-Berg
Järvinen-Vittasmäki

Engren-Ortio

Tseimii ja Tumash, nyt loppu se viivyttely.

Uskoisin että Nordlundin lähtö on nyt varmistunut, vai onko hän Sweattin "korvaaja"...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Engren-Ortio

Muistaakseni Vuori jossain sanoi, että Ortiollakin on jo sopimus taskussaan ensi kaudeksi, joten tummennusta sinnekin.

Ihan hyvä maalivahtikaksikko muutenkin. Engren on tasonsa jo osoittanut ja Suomen mestaruuden pokannut, Ortiolla on lupaava tulevaisuus edessään, kun vain saa sen potentiaalin konkretisoitua taidoiksi.

Miten se Ylösen jatkaminen nyt loppujen lopuksi menikään?
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Miten se Ylösen jatkaminen nyt loppujen lopuksi menikään?

Jatkaa kaikesta huolimatta vielä ensi kauden. Projekti kesken Engrenin kanssa.

Eiköhän tuohon ole odotettavissa vielä ne "supermiesten" täyttäjät + pari täytepelaajaa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bergman on teiltä kyllä kova kaappaus, vaikka onkin ns. tuntematon nimi. Olisin ehdottoman mielelläni ottanut meille, jopa ilman try-outtia. Luulen, että omaa potentiaalia ensi kaudeksi 2-3 kenttiin ja seuraavina vuosina yhä ylemmäs. Kertoohan nuo 20 maalia Mestiksessä jotain, kun mies ei ykkösketjussa tainnut ainakaan koko kautta pelata. Jos saa mahdollisuuden ylemmissä kentissä, niin on ehdottomasti yksi ehdokkaista ensi kauden tulokkaaksi.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
...Robin Bergman on näyttänyt taitoa Sportissa...

Nykyisistä jatkoa Haloselle, Nordlund ulos.

Itse itseäni hieman lainaten, melkein odotetusti tapahtuu. Syksyllä jo pikku ounastelua oli havaittavissa Bergmanin kohdalla. Ja EU-pelaaja.Loistavat haut, ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen näistä! Hinta ja laatu kohtaa näissä miehissä mitä tuli ja jatkaa. Ainoastaan Kolu ei olisi mulle kelvannut. ISO käsi toimiston suuntaan, tästä hyvä jatkaa joukkueen kokoamista!
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Mielenkiintoisia nimiä nämä mestis-haut. Nuorehkoja ja molemmilla parikymmentä häkkiä viime kaudelta. Toivottavasti sopimukset ovat mallia 1+2 tai sen tapaisia. Luultavasti näiden kavereiden kanssa kannattaa joka tapauksessa olla hieman kärsivällisyyttä.

Kolulle lyötiin jatko käteen varmaankin sen takia, että Suikkanen tietää mitä saa ja lisäksi mies on erittäin käyttökelpoinen alivoimalla. Virtalan sopimus olikin jo tiedossa.

Skålbergin jatko oli hyvä juttu. Nuori ja kiekollisesti varma. Oikein hyvä lisä tuohon. Huzze nyt varmaan korvaa Halosen paremmin kuin hyvin.

Kärkinimet vielä uupuu, mutta eihän tuo tällähetkellä kasassa oleva rosteri oikein mitään voikaan vielä maksaa. Tai että sitä rahaa varmaankin vielä ihan laadukkaisiin kavereihin löytyy. Pitkästä aikaa voi olla luottavainen, että toimistolla tehdään oikeita asioita. Hienoa!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Uskoisin että Nordlundin lähtö on nyt varmistunut, vai onko hän Sweattin "korvaaja"...

Tälle erittäin vahva uuh... tässä vaiheessa ainakin, olisi kiva jos pakistossa olisi joku muukin ylöpäin pelaava kuin tuo "Sweat 2.0"
 
Tälle erittäin vahva uuh... tässä vaiheessa ainakin, olisi kiva jos pakistossa olisi joku muukin ylöpäin pelaava kuin tuo "Sweat 2.0"

Ei muuta kuin nimiä pöytään, kuka heitetään ulos? Meillä on nyt sopimus viiden pakin kanssa ja sinne hankitaan kuitenkin vielä se "ykköspakki". Jos Nordlund halutaan pitää pakistossa, tarkoittaa se sitä että todennäköisesti Vittasmäki olisi kokoonpanon ulkopuolella. Toisaalta, olisihan se hyvä olla 1 ylimääräinen kun Berg kuitenkin loukkaantuu.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyviä ja mielenkiintoisia hankintoja mielestäni.

Huczkowski lienee Halosta varmempi omassa päässä vaikkei välttämättä aivan yhtä fyysinen. Bluesin puolella miestä on ainakin kehuttu todella hyväksi peruspakiksi, ja TPS tuskin oli ainut kiinnostunut joukkue. Tällä kaudella teki vielä oman piste-ennätyksensä, ja Suikkasen valmennuksessa voi vielä nostaa tasoaan. Halosen korvaaja on nyt hankittu.

Skålbergin jatko on myös hyvä juttu. Mahtuu hyvin kokoonpanoon, on nuori ja kehittyi kauden aikana. Kokemustakin on nyt roppakaupalla enemmän.

Bergmanista en ihme kyllä ollut kuullutkaan, mutta 20 maalia Mestiksessä 21-vuotiaalta on aika kova juttu. Todella mielenkiintoinen hankinta, jossa on lopulta hyvin vähän hävittävää mutta paljon voitettavaa. Ruotsalaisena omaa myös varmaan hyvät pein perustaidot, ja EliteProspectin kuvan mukaan ollut kapteeninakin. Vaasalaiset voisivat laittaa raporttia. Projektihankinta à la Tallinder & Holmqvist ja Jensille juttukaveri.

Tapiosta olen paljon kuullut mutta hyvin vähän lopulta jäänyt mieleen. TPS-kasvatti kuitenkin ja TuTo:n runkopelaajia ollut jo jonkin aikaa. Tuo mukavasti syvyyttä rosteriin joten mikäs tässä.

Kolun jatko pienoinen yllätys, mutta jos halvalla saa niin pidetään sitten. Vaarana on vain se että ennen pitkää ruvetaan maksamaan liikaa näistä nelosen duunareista. Kolukaan ei enää ole mikään juniori, ja tällä kaudella esitykset eivät mitenkään häikäisseet. Jotain romuluisempaa duunaria olisin kyllä kaivannut.
 
Kärkinimet vielä uupuu, mutta eihän tuo tällähetkellä kasassa oleva rosteri oikein mitään voikaan vielä maksaa. Tai että sitä rahaa varmaankin vielä ihan laadukkaisiin kavereihin löytyy. Pitkästä aikaa voi olla luottavainen, että toimistolla tehdään oikeita asioita. Hienoa!

Tuo tuli mieleen itsellenikin. Tämän kokoonpanon hinta ei vielä kovin korkea voi olla ja jos ajatellaan että budjetti on 1,6M niin siinä on parin kärkipelaajan mentävä aukko. Jos joku löytää niitä jonkun vuoden verotietoja liigakiekkoilijoille niin antaa tulla, olisi ihan mielenkiintoista vilkaista ja verrata tämänhetkiseen tilanteeseen.
 

Rocco

Jäsen
Onnea Bergmanin sopparista. Hyvä pelaaja kaikenkaikkiaan. Hemmetin taitava pienessä tilassa, tekee paljon oikeita asioita, ei ajaudu kiekon kanssa ongelmiin. Vaikka on Pohjois-Amerikassa pelannut kolme kautta niin ei ole mikään voimahyökkääjä. Lähinnä oppinut siellä kulmissa pelaamista ja tuota pienen tilan taitoa. Kiekko pysyy lavassa hiton hyvin ja kun se maalipaikka tulee niin sinne se useinmiten räpsähtää. Alivoimallakin mainio pelaaja. Se kuitenkin tiettynä varoituksen sanana, että ei ole kokonaisuudessaan aivan liigakelpoinen mies vielä. Kaikki edellytykset siihen on, mutta pienellä työllä ja hyvässä roolissa varmasti kasvaa nopeasti liigassakin vähintään keskitason rooliin. Mitään selkeitä heikkouksia hänessä ei ole. Paitsi että on ruotsalainen, mutta sillehän ei itse voi mitään...
 
Hyvät haut, ei voi muuta sanoa. Huzze on hyvä luuta alakertaan, korvannee Halosen paremmin kuin hyvin. Kolun jatkopahville myös peukku, me tarvitaan laajuutta kokoonpanossa. Tapiota ehdotin jo tänne joskus talvella, hyvä että annettiin mahdollisuus hänelle. Tapio voi ihan hyvin kehittyä kelvolliseksi liigapeluriksi. Bergmanista minulla ei ole mitään hajua, joten en kommentoi.

Rosterwatch:
Vahalahti - "Johnson" - Venäläinen
Birner - "Plihal" - Suominen
Tapio - "Hauhtonen" - Bergman
Hattunen - Virtala - Erkinjuntti
+ Kolu

Huczkowski - Kädet
Järvinen - Vittasmäki
Berg - Skålberg

Ei tuo huonolta näytä, minun mielestä jopa paremmalta kuin tän vuoden joukkue. Toki Leen ja Filppulan aukot ovat isoja, mutta pitää muistaa että kyllä sieltä nousee uusia kykyjä esiin. Suikkanen osaa tän homman.

Hyvältä näyttää...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös