Ti 17.2.2015 Ässät - Lukko

  • 9 126
  • 58

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Huomenna molemmille joukkuelle tärkeä peli tosin eri lähtökohdista, Lukkolla ei ole varaa menettää pisteitä jotta pysyy 6 sakissa ja Ässillä kova taistelu säälipleijari paikasta ja suora pleijaripaikkakin on edelleen mahdollista mutta vaatii pisteitä erityisesti 3 pisteen voittoja.

Ässillä alla 2 tappiopeliä, Ilvestä ja TPS vastaa jossa Tepsukka otti yllätykseksi ensimmäisen 3 pisteen voiton kuukausiin.
Lukolla kahdesta viimeisestä alla selkeä tappio kotona HIFK:lle ja selkeä voitto Ilveksestä vieraissa, Lukon peli ollut vuoristoratamaista eikä kahta kolmenpisteen voittoa peräkkäin ole tullut pitkään aikaan. Itse asiassa Lokakuussa viimeksi.

Edessä kauden 7 kohtaaminen runkosarjassa. Aikaisemmat ottelut kaikki tasaisia maalin pelejä niin ennustan tästäkin tulevan.
Edelliset:
Lukko - Ässät 2-3 VL
Ässät - Lukko 3-4
Lukko - Ässät 3-2 VL
Lukko - Ässät 2-3 JA
Ässät - Lukko 5-4 VL
Lukko - Ässät 3-2

Pisteet tähän asti Lukolle 11 - 7

Rankaiseeko Lukkoa jälleenkerran omat pojat Elo ja Saarela ? tosin en tiedä ovatko pelikunnossa jos ovat niin kovalla % tuntuvat kasvattaja seuraa vastaan onnistuvan.
Miten Lukon taskuraketti Komulainen onnistuu toisessa pelissä Lukkopaidassa, miten maalivahti peli, aloittaako Setänen ?
Joutuuko Rauman Bojat taas päädystä laittaan että Riksmanilla ei mene pasmat sekaisin?

Veikkaan että jatkoajalle mennään....
 
Viimeksi muokattu:

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Todella tärkeät pisteet jaossa molemmille joukkueille mutta etenkin Ässille ettei kausi pääty katastrofiin ja 11. sijalle. Ässien on nyt lähes pakko raapia pisteitä näistä astetta vaikeammista peleistä. Edelliset pelit ovat olleet tasaisia jonka osoittaa että neljä kuudesta on mennyt jatkoille joten voidaan olettaa että sama trendi jatkuu myös tänään. Isomäen tiistai-ilta on tällä kertaa kuoroton sillä Bojat katselevat kiekkoa näköradion kautta.

Veikkaan että Pata on sen verran parempi joukkue hurmoksesa olevan kotiyleisön edessä että Saarela ratkaisee ajassa 59:58 Ässille 2-1.

Punamusta Satakunta Hei, Hei!
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Pessimistinä ei ole kovin suuria odotuksia illan kamppailusta. Lukko pelannut toki ailahtelevasti mutta Ässillä on liike hidastunut ja roiskimiskiekko yleistynyt huolestuttavasti. Tähän päälle vielä vahva suorittaminen kotipeleissä niin eihän tässä kovin kummoista pistepottia odota. Jos Niemi ja Elo heräävät horroksesta omalle tasolleen niin ykkösketju voi maalin taikka kaksi väkertää.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät saa siis tänään vastaansa rakkaan paikallisvastustaja Lukon. Edelliset kamppailut tasauskierroksilla olivat kohtalokkaita sairaslistan täyttymisen kannalta ja molemmilta joukkueilta on sen viikonlopun jälkeen puuttunut avainmiehiä kokoonpanosta. Silloin oli pelit hyvää ja tiukkaa vääntöä, mutta toivottavasti nyt selvitään ilman loukkaantumisia.

Lukko hommasi loukkaantumisten tai H. Koiviston paikkaajaksi Komulaisen ennen siirtorajan umpeutumista. Ässien toimistolta taas tuli viestiä: "näillä mennään", vaikka pelaajapula on ilmeinen. Alhainen yleisökeskiarvo sekä kiinnostavien pelaajien puute olivat ilmeisesi tämän päätöksen taustalla.

Illan otteluun joukkueet lähtevät erilaisista asemista. Lukko pysäytti luisunsa viime ottelussa nuijimalla Ilveksen 0-6 ja Ässillä puolestaan takana on surullinen viikko, kun kuokkaan tuli kaikilta vastustajilta, jopa Tepsiltä 3-0. Lukon Setänen on ollut koko kauden Zapolskia edellä, mutta jostain syytä raumalainen ei ole saanut aloitusmahdollisuuksia siltikään kovin paljon. Vaikuttaako viime kauden näytöt vai Setäsen huhuttu sopimus muualle. Ässien maalilla Riksman on puolestaan ollut todella hyvä ja aloittanee suurella todennäköisydellä tämän matsin ja toivottavasti myös lopettaa sen.

Pakistot ovat molemmilla joukkueilla balanssissa. Molemmilta löytyy kiekollista varmuutta, jämäkkyyttä sekä erikoisosaamista myös ylivoimiin. Ässillä on yksi Liigan parhaista eli Esa Lindell asettaa alakertaan, mutta Lukolla puolestaan taso on laajempi ja silti melko terävä. Janne Niskala, Mikko Kousa ja Jesse Virtanen ovat eliittitason pakkeja tähän sarjaan. Lukko asettanee myös sentterin paikalla pelanneen Forsbergin takaisin alakertaan luutimaan. Ässien konkarit Marttinen, Uusitalo ja Sammalkangas osoittivat ennen maajoukkuetaukoa erittäin positiivisia otteita, mutta tauon jälkeen kaikki olivat hieman kujalla. Jos kuitenkin viime viikko on saatu unohdettua, niin hyvää peliä voisi olla odotettavissa myös näiltä miehiltä. Nuori Valtteri Viljanen on mennyt hurjasti eteenpäin kauden aikana, mutta oli viime ottelussa Staffordin palattua 7. pakkina. Miten mahtaa olla tänään? Ja jos Viljanen pelaa, niin kestääkö Ville Niemisen kasetti pelata tätä Liigan pienintä puolustajaa vastaan.

Hyökkäykseen Lukko sai tosiaan kauan kaivattua täydennystä Komulaisen muodossa ja hyvin Komulainen aloittikin. Nyt vastassa on kuitenkin hieman erityylinen Ässät, joten mielenkiinnolla ainakin allekirjoittanut odottaa Komulaisen otteita. Komulaisen hankinnasta huolimatta sentteriosasto on Lukolla tähän otteluun vielä hieman kevyt. Toisaalta raumalaisten laitruinippu on erittäin vahva. Ässillä on hieman päinvastainen tilanne, sillä sentteritilanne on erittäin hyvä, mutta laiturien paikalla alaketjuissa on vain junioreita. Ässien avainhyökkääjillä oli Kiilholmaa lukuun ottamatta viime viikolla vapaa viikko, joten nyt on pelin parannuttava etenkin Hedden, Niemi, Elo akselilla. Elolla oli kyllä paikkoja viime viikolla, mutta ei osunut edes tyhjiin. Niemi oli puolestaan ihmeen väsynyt ja haluton, mutta toisaalta on ollut muutoin koko kauden erittäin hyvä. Kuka mahdetaan nähdä tänään Ässien ykkösketjun vasemmalla laidalla? Viimeksi siellä oli Kerälä ja sitä ennen Hedden, mutta kummankaan kanssa ei peli oikein luistanut.

Omat koirat ovat purreet Lukkoa tällä kaudella monesti ja Elo voisi pari kaappia heittää tänäänkin Saarelan säestäessä vaikka yhdellä. Lukko on minun papereissani niukka ennakkosuosikki Setäsen aloittaessa ja 2,50 ylittävät kertoimet ovat pelattavia. Mikäli Zapolski aloittaa, niin tilanne on hieman eri. Veikataan Zapolskin aloittavan ja jatkoille menevää peliä, jonka Eero Elo ratkaisee rankuilla Ässille.

Tuleeko Raumalta kannattajia paikalle?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisiko tuossa mitään ideaa, että ykkösen koostumus voisi Ässillä olla Saarela -Niemi - Elo? Kakkoseen Hedden -Kiilholma - Ojamäki, kolmoseksi Kärki -Kerälä - Huovinen ja neloseen Ahlgren -Heino - Saha. Jotain uusia variaatioita voisi kokeilla, ei varmaankaan huonomminkaan menisi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko tänään:

Vahalahti-Komulainen-Ahtola
Mikkola-Kousa

Koivisto-Koski-Lahti
Niskala-Tikkanen

Vauhkonen-Virtanen-Piitulainen
Forsberg-Virtanen

Sipiläinen-Riska-Nurmi
Tommila

Setänen
(Zapolski)

Lukolla laiturien osalta kova kipailu. Huippulupaus Nikko ei mahdu kokoonpanoon, samoin Nieminen on pelaavan kokoonpanon ulkopuolella. Suurosella ei ilman loukkaantumisia ole enää asiaan pelavaan kokoonpanoon.

Tulosveikkaus: Lukko hakee vierasvoiton maalein 1-2.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pata on pitänyt perinteisen kevään mahalaskupalaverin eilen pelaajien kesken. En tiedä onko viiniä juotu ja lapulle kirjotettu jotakin mutta jos nyt koitetaan nostaa ryhtiä niin tuloksia pitää tulla pikaisesti. Muuten orastava henki laskee ja kevät menee perseelleen. Meillä on liigan paras veskari, paras pakki ja kovin maalintekijä. Sen olisi pikkuhiljaa paras alkaa näkymään jossakin. Muuten Porin torilla rillataan jo aikaisin maaliskuussa. Kova mittari on vastassa. Meikäläisen mielestä Vahalahti on kokonaisvaltaisesti liigan paras pelaaja ja tekee pomminvarmasti tänäänkin pisteitä.
 

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Ässät tänään:

Mike Hedden - Mika Niemi - Eero Elo
Esa Lindell - Valtteri Viljanen

Antti Kerälä - Juha Kiilholma - Niko Ojamäki
Jyri Marttinen - Garrett Stafford

Mikael Saha - Henri Heino - Aleksi Saarela
Ville Uusitalo - Tapio Sammalkangas

Ville Ahlgren - Jarno Kärki - Joonas Huovinen
Patrik Parkkonen (7. p)

Juuso Riksman (Rasmus Rinne)

Ässien ennakko illan pelistä (Linkki Ässien sivuille)
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Argh miksi Heddeniä peluutetaan ykkösessä Niemen ja Elon kanssa? Ainakaan omasta mielestäni tuo ei toimi lainkaan sillä tavalla mitä Hedden-Kilu-Saarela
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Kärki-Saarela-kaksikko toimi alkukaudesta hyvin, joten olisin vaihtanut rohkeasti Heinon ja Kärjen paikkoja.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisiko tuossa mitään ideaa, että ykkösen koostumus voisi Ässillä olla Saarela -Niemi - Elo? Kakkoseen Hedden -Kiilholma - Ojamäki, kolmoseksi Kärki -Kerälä - Huovinen ja neloseen Ahlgren -Heino - Saha. Jotain uusia variaatioita voisi kokeilla, ei varmaankaan huonomminkaan menisi.

Niin onhan tuossakin yksi mahdollinen variaatio. Mielenkiintoisia ketjujahan tuosta voisi rakentaa vaikka kuinka ja paljon. Toivottavasti Hedden-Niemi-Elo pelaa tänään hyvin, vielä tähän mennessä tuo ketju ei ole toiminut.

Tehdäänpä tällainen ajatusleikki; Niemi ja Heino on lukittu noille sentterin tonteilleen, tai he eivät ainakaan vielä ole laidalla pelanneet. Laidalla pelanneita senttereitä meillä on 4 kpl. Näistä neljästä sentteristä kaksi on pelannut hyvin laiturin tontilla. Jokuhan varmaan ajattelee ihan päin honkia ja jostain harhaisesta käsityksestä kuvittelee, että nuot hyvin laidalla pelaajat löytyy päivän kokoonpanosta laidalta. Ehei, se olis ihan mielenvikast läbändeerust. Tottakai nuot kaverit pelaavat keskellä.

No ei kai, leikki sikseen, vaikka edellä mainitussa totuudenmurunen löytyykin. Kerälä on pelannut vasta yhden ottelun laidalla ja Kärjen näkeminen sentterin tontilla on perusteltua ja erittäin mielenkiintoista, vaikka Kärki onkin pelannut laidalla helvatan hienosti. Ja kyllähän Saarelan liike ainakin omasta mielestä näytti paremmalta viime matsissa. Siksi näimmekin jopa muutaman väläytyksen Aleksin taidoista. Olisiko siellä toivuttu jostain pienistä vaivoista ja nyt peli alkaisi kulkea laidallakin? Toivotaan.

Lukosta tulee varmasti seurattua suurennuslasilla miten Komulainen esiintyy isossa roolissa. Itse povailin kesällä Komulaisen täyttävän sentterin saappaat Kärppien tulosyksikössä, niinkuin näkyy niin taas sai todeta olleensa väärässä. Komulainen on kuitenkin kaikissa näkemissäni peleissä ollut ihan hyvä, eikä edes ole hävinnyt huomattavasti fyysisyydessä. Oikeastaan ainoa selkeä heikkous Komulaisella on erittäin huono ulottuvuus. Noh daaaaa, voisi joku todeta, mutta mielestäni tuo on Komulaisella ekstrasurkea. Taitaa pieni mies pelata lyhyellä mailalla, eikä noh miten sen nyt sanoisi, ole hyvä kurkottelemaan. Voi olla, että muistan väärinkin ;D
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tällä kaudella ollaan nähty ehkä aiempaa mielenkiintoisempia ja monivaiheisempia Satakunnan paikallisvääntöjä ja sellaisen odotan näkeväni myös tänään. Lukko on pelannut viime aikoina hyvin ailahtelevasti ja Ässilläkin on parhaillaan menossa pieni notkahdus. Näistä paikallisderbyistä ei kuitenkaan koskaan ole voinut lähtöasetelmien perusteella päätellä juuri mitään, joten tänäänkin matsi saattaa päättyä miten tahansa.

Ässien toimistolla ilmeisesti lisäpisteet ja kolmen pisteen voitot ovat saman arvoisia, kun joukkueen kotisivuilla otteluennakossa voitot ovat tasan 3-3 ja Satakunnan herruus jaetaan tänään. Todellisuudessa pisteet ovat menneet paikallispeleistä Lukolla 11-7 ja pisteethän ne ensisijaisesti sarjataulukossa merkitsevät ;)

Lukolla Oskari aloittaa tänään(kin) maalissa, joka on hyvä juttu ja harvinaista herkkua. Montakohan kertaa Setänen on pelannut tällä kaudella kahdesti peräkkäin? Nikko ei mahdu tänään kokoonpanoon, joka on hieman kummallista, sillä itse olisin nähnyt hänet mieluusti Piitulaisen tilalla. Tiedä sitten eikö Joni ole vieläkään aivan liigavauhtiin riittävässä kunnossa. Komulaisen toivon jatkavan pirteitä otteitaan ykkösen keskellä ja kakkoskentältäkin olisi mukava nähdä tehoja, koska potentiaalia siihen on.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pata on pitänyt perinteisen kevään mahalaskupalaverin eilen pelaajien kesken. En tiedä onko viiniä juotu ja lapulle kirjotettu jotakin mutta jos nyt koitetaan nostaa ryhtiä niin tuloksia pitää tulla pikaisesti. Muuten orastava henki laskee ja kevät menee perseelleen.

Tämä Padan kriisipalaveri on tosiaan muodostunut yhtä vuorenvarmaksi kevättalven merkiksi kuin räystäiden tippuminen.. eli voidaan siis käytännössä jo alkaa varailla huhtikuulle torilavaa ja Salme Pasia keikalle :D

Ei maar, tämän illan pelistä on pakko olla varovaiset odotukset, niin surkeaa viime viikolla oli. Etenkin kahdessa viimeisessä ottelussa, polttoaine näytti vain loppuneen aivan täysin. Mutta minkäs teet, jopa sellaista peikkoa kuin kauden päättyminen runkosarjaan on nyt pelättävä, mutta omissa käsissä on toki vielä kaikki. Nyt jos koskaan on nuoriso-osastolle sankarinviittaa tarjolla, ja aikamoista sankariainesta siitä syntyisikin kun siellä jo nyt ojamäet sun muut vetelevät 25-30min peliaikoja..
 

Ribals

Jäsen
Ässien toimistolla ilmeisesti lisäpisteet ja kolmen pisteen voitot ovat saman arvoisia, kun joukkueen kotisivuilla otteluennakossa voitot ovat tasan 3-3 ja Satakunnan herruus jaetaan tänään. Todellisuudessa pisteet ovat menneet paikallispeleistä Lukolla 11-7 ja pisteethän ne ensisijaisesti sarjataulukossa merkitsevät ;)

Mielestäni ihan ok, että "mestari" otetaan voitoista. :)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän Nikko pelannut lauantainakaan eli ei kai hän ihan vielä liigan vaatimassa kunnossa ole. Muuten ei ketjuissa mitään erikoista ole. Jännä nähdä miten Komulaisen toinen peli menee, vieläkö auvo jatkuu vai joko rasvataan köysi tänä iltana? On hyvä että Setänen saa jatkaa maalilla.

Itse pelistä ei oikein osaa mitään sanoa. Kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kerälää peluutetaan näköjään laidassa ja Kärki on keskellä. Onkos se jopa niin, että Kärki on ensi kaudella sentteri? Onhan tuosta Kärjen sentterinpaikasta ollut jo puhettakin ja junnuissa on sitä paikkaa pelannut.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Paikallispeli, joten tässä on taas kaikki mahdollista. Ainoa varma asia on se että jompikumpi lopulta voittaa. Pääasia että meno olisi viihdyttävää eikä mikään tiistaihöntsä. Toivottavasti kotijoukkue on saanut akkujaan ladattua.

Vahvasti epäilen päästäänkö yleisömäärässä yli 4000, luultavasti ei.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todellisuudessa pisteet ovat menneet paikallispeleistä Lukolla 11-7 ja pisteethän ne ensisijaisesti sarjataulukossa merkitsevät ;)

Meilläpäin lasketaan mestaruuksia kun Ässiä ja Lukkoa vertaillaan.

Setänen maalissa. Seuraillaan mielenkiinnolla minkälainen veskarilupaus TPS:ssä ensi kaudella oikein pelaa.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Meilläpäin lasketaan mestaruuksia kun Ässiä ja Lukkoa vertaillaan.

Mä en mistään löytänyt, niin kerroppa sinä. Montako mestaruutta Ässillä on kuluvallakaudella? Ei kai keskinäisistä otteluista jaeta, kun piirimestaruus ja se on jo 14-15 kaudella Lukon taskussa :)
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siinä ei Padan kriisipalaverit auta, kun Lukko jatkaa siitä, mihin Ilveksen kanssa jäi - eli maalikarnevaalit jatkuvat. Lukon henkeä nostaa vielä entisestään se, ettei joukkueeseen tehty viime hetken hankintoja siirtorajalla.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Siinä ei Padan kriisipalaverit auta, kun Lukko jatkaa siitä, mihin Ilveksen kanssa jäi - eli maalikarnevaalit jatkuvat. Lukon henkeä nostaa vielä entisestään se, ettei joukkueeseen tehty viime hetken hankintoja siirtorajalla.
Näinhän siinä tulee käymään. lugun mestaruusjuna on vihdoin raiteillaan ja Pata jää jalkoihin. Pistinkin siis tonnin lugun neljän maalin voitolle, jolle Veikkaus antaa mielevän kertoimen: 13.00.
Onnea lugulle piirinmestaruudesta!
Onko hallin katossa vielä tilaa kaikkien Pitsiturnaus-viirien joukossa?
 

patapori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Peli ratkeaa Ässien kannalta kolmeen seikkaan :
-Maalivahtipeli
-Miten Ässät saa pidettyä Lukon isot pojat kurissa
-Pelinopeus

Maalivahtipeli on tärkeässä osassa yleensä näissä peleissä. Lukon isot pojat tuo Ässäpakeille painetta omassa päädyssä ja jos pakit saavat puretuksi tämän paineen on se yksi avain voittoon. Pelinopeus pitää nousta viimeviikosta jos Ässät meinaa voittaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jaahas, tyypillinen nykypäivän Ässät-Lukko otteluketju. Mestaruuksilla tai niiden puuttumisella hauskutellaan. Oi niitä aikoja kun oli Nielikäinen & Hippohiiret... mutta näillä mennään ja Pata on valttia tänään.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Heikko alku Lukolta. RD otti aikalisän, jonka jälkeen Lukon peli parani. Toisessa erässä puseroon hiipi ajatus, että tämä voitetaan. Rockya pitää ihmetellä. Miksei aika lisää otettu 2-3 tilanteessa tai edes 2-4 tilanteessa. Lopussa Riksmanilla olisi ollut haluja tulla pois, mutta Rockylle se ei käynyt. Viihdyttävä peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös