Theoren Fleury

  • 41 123
  • 74

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Änäriin pääsee aina has-been helpommin kuin never-been.. Onnea Theolle yritykseen.

Näin se mielestäni pitääkin olla. Mentaalikyvyt eivät noin vain katoa ja fyysistä kuntoa saa treenaamalla.

Ihmettelen kovasti miehen koosta puhumisesta, ihan hyvin tuo vanhassa NHL:ssä pärjäsi joten miksei uudessakin.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Ihmettelen kovasti miehen koosta puhumisesta, ihan hyvin tuo vanhassa NHL:ssä pärjäsi joten miksei uudessakin.

Tätä minäkin olen ihmetellyt. Kokoajanhan sitä puhutaan, että kuinka "uusi NHL" sopii paljon paremmin pienille ja taitaville pelaajille. Fleurylla ei näyttänyt pahemmin olevan ongelmia aiemminkaan, joten koon puolesta ei varmasti tule olemaan ongelmaa nytkään... Ellei sitten tarkoiteta kokoa leveyssuunnassa, joka ilmeisesti on toistaiseksi mysteeri.

Ja Fleury kuuluu suosikkeihini, joten ilman muuta toivon miehen pääsevän takaisin kehiin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo miehen Blackhawks vierailusta vaan jäi huono maku suuhun. Tuo huono maku lienee ollut monena aamuna myös Fleuryn suussa niinä aikoina kun hän polki korkin päälle tiuhaan...
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Fleury kertoo alkoholismistaan The Hockey Newsin haastattelussa.

Ilta-Sanomat tiivistää aihetta omassa jutussaan osoitteessa http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/nhl/1719463

"Nyt Fleury vakuuttaa olleensa neljä vuotta raittiina, kiitos AA-kerhon ja perheensä tuen. Se on mahdollistanut myös NHL:ään paluun ainakin teoriassa."

IMO olisi mahtavaa nähdä Fleury vielä pelaamassa kiekkoa työkseen. Kaikki sarjat, myös NHL, kaipaavat hänen kaltaisiaan värikkäitä persoonia.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Loistava artikkeli Theosta, en tiennyt puoliakaan näistä jutuista mitä tuli ilmi. Tässä ihan tosissaan alkaa jo toivoa että pieni-suuri mies nähtäisiin jälleen ammattilaisjäillä. On se niin äijä!
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Oli kyllä huikea artikkeli ja vaikka tätä comebackiä olen tässä aika fiiliksissä toivonutkin, niin nyt on tuokin odotus löytänyt lukemisen jälkeen aivan uuden tason. Tiesin kyllä jo aiemmin, että Theo on pienen kokonsa korvannut aina huikealla sisukkuudella, mutta se, että hän on tuollaista elämänsä aikana kokenut ja silti noussut huipulle, on jotain todella upeaa.

Ainut mistä olen toista mieltä on Jounin spekulointi paluun tarpeellisuudesta sen varjolla, että se muuttaisi käsitystä Theosta pelaajana:

Jouni Nieminen / HS kirjoitti:
Vaikka yhtenä paluuajatukseen vaikuttaneista tapahtumista oli tuo mainittu keskustelu Claude Lemieuxin kanssa, joku voisi epäillä, kannattaako Fleuryn kaltaisen legendan tehdä paluuta vanhempana kiekkoilijana ja jättää siten viimeiseksi muistokuvaksi itsestään kuvan pelaajana, joka ei enää pysty pelaamaan.

Lemieuxin paluu ei ollut mitenkään hohdokas sekään. Lemieux oli uransa parhaimpina päivinä enemmän tunnettu muista ansioistaan kuin maalienteosta. Hän pelasi fyysisesti, osasi puolustaa ja ärsyttää ja teki tärkeitä ratkaisevia maaleja. Paluunsa aikana San Josessa hän merkkautti yhden ainoan surkean pisteen eikä enää pystynyt tekemään mitään muita asioita, joista hänet muistettiin.

Theo Fleury tunnettiin 50-maalin tekijänä ja tähtenä. Kannattaako hänen tulla takaisin, pelata 40 peliä ja tehdä viisi maalia ja antaa sellainen kuva itsestään hyvästiksi?

Itsestäni tuntuu vähän siltä, että monet, minäkin mukaan lukien, muistavat Fleuryn ensisijaisesti entisaikojen huippupelurina, joka mätti sen 50 reppua kaudessa, mutta jonka viina vei mennessään raippion teille. Tulokaskauden Stanley Cup voitto ja uran huimat tilastot jäävät uran loppupuolen sekoilujen sekä huumeiden ja alkoholin varjoon. Itselleni ei ole oikeastaan mitään väliä, jos Theo pelaa ensi kaudella yli 40 peliä ja tekee niissä vain alta viisi maalia. Enemmänkin minulle merkitsee se, että hän pääsee vaikeuksien jälkeen tuolla tasolle, pelaa NHL:ssä ja näyttää nuoremmille esimerkkiä. Tämän jälkeen hänet muistettaisiin edes jonkinasteisena "class actina" ja ennen kaikkea huippu-urheilijana.

Claude Lemieuxkin oli ennen viime kautta minulle pelkkä kärpäsen paska kengänpohjassa. Pelaaja, jonka muistin pelkästään pelkästään Draperin telomisesta ja neitimäisestä kilpparistaan McCartyä vastaan. Tuo paluu kuitenkin nosti hänen osakkeitaan silmissäni hyvin, sen verran miten ne pystyvät noissa puitteissa nousemaan. 44-vuotiaana paluu NHL-jäille on sellainen tarina, joka inspiroi varmasti monia ihmisiä ympäri maailmaa. Näyttää kaikille, etenkin nuoremmille, ettei mikään ole mahdotonta; "If I can do it, you can do it". Mielestäni tuo jättää täysin varjoonsa sen, että hän tosiaan pelasi 18 ottelua tehden yhden surkean syöttöpisteen. Mitä väliä? Tuo kaikki on tilastoja suurempaa. Eipä kukaan taida muistaa Claudeakaan siitä, että hän oli kuin varjo parhaista kausistaan, vaan siitä, että hän teki tuon paluun kentille 44-vuotiaana, viiden vuoden pelaamattomuuden jälkeen.

Kuitenkin Fleuryn kohdalla paluun toteutuminen on vielä sen verran kaukana, että on todella paha mennä sanomaan miten tässä käy. Jos avaimet olisivat vain "hänen omissa käsissään", olisi paluu tietenkin paljon varmempaa, mutta nyt tiellä seisoo vielä ainakin Bettman. Mutta herran jestas olisi se kyllä todella mahtavaa, jos Theo vielä kaukaloon hyppäisi. Luulisi kyllä Bettmaninkin ymmärtävän kuinka paljon ihmiset näistä comeback-tarinoista pitävät ja kuinka niihin pystyy itse kukin samaistumaan. Ei tuo pelikiellon peruminenkaan mikään suuri temppu olisi, eikä mielestäni millään tasolla edes riskialtista.
 

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Paluu

Kyllä pitää nostaa ihan oikeasti hattua sille, että Fleury edes yrittää paluuta. Miehellä on ollut jo lapsesta saakka niin vaikea elämä, jonka ainoa henkireikä on ollut jääkiekko, että ihan sen takia toivon miehelle onnistumista pyrkimyksessään.

Jos on tosiaan ollut 4 vuotta kuivilla, niin onnittelut miehelle. Kunhan tuleva pettymys siitä, ettei enää pärjää NHL:ssa 41-vuotiaana (ainakaan omaan "nuoruuden tasoonsa" nähden) ei aja miestä uudelleen aineiden pariin.

Itse toivotan miehelle onnea pyrkimyksessään, olihan Theo Fleury yksi suurimmista esikuvistani juniorina pelatessani (olen toki hieman varreltani pidempi, mutta silti todella pätkä jääkiekkoilijana).
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Theon tarina on kyllä niin malliesimerkki myös siitä, että ennemmin tai myöhemmin vaikeutensa ja traumansa tulee kohdata, ja ne tulee käydä jonkinmoisen terapian kautta läpi. Muuta vaihtoehtoa lapsuudessa ei varmasti ollut, mutta kun vanhempien alkoholismin aiheuttavat traumat sulki mielestään jääkiekolla, ne palasivat aikanaan kummittelemaan oman alkoholismin kautta.

Eikä tässä nyt oikeasti Theon pään sisälle näe, mutta hyvin tuttu tarina sinällään addiktien ja alkoholistien piirissä. Pätee myös useiden paniikkihäiriötä sairastavien ja masennuspotilaiden kohdalla, se syy saattaa löytyä lapsuudesta asti.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En oikein tiedä kuinka suhtautua uutiseen Theo Fleuryn paluusta. Olisihan se kieltämättä hienoa jos tämä kaukaloiden pieni suuri mies onnistuisi paluussa mutta entäpä jos kaikki epäonnistuu niin millaisen jäljen se jättää häneen? Varmasti fanit arvostavat häntä siitä huolimatta, onhan se jotain saada edes mahdollisuus yrittää uudelleen vuosien tauon jälkeen. Jos hän saa peliluvan ja jos hän pääsee näyttämään edes yhteen peliin ylhäällä mihin hän pystyy niin se on varmasti hänen mielestä vaivan arvoista - näin uskoisin. Mutta jos kaikki kariutuu pieniin detaljeihin niin tai siihen ettei mahdollisuutta anneta niin... toivon ettei pullo vie uudelleen. Toisinaan yksikin vakava epäonnistuminen voi laukaista tilanteen ja pullosta tulee jälleen herra.

Artikkeli itsessään tarjosi uutta tietoa Theosta. Olin tiennyt hänen tulleen köyhistä ja kurjista oloista mutta että noin surkeista. Uskomattoman taistelun hän on käynyt läpi saavuttaessaan nuorena tavotteensa. Muutoinkin artikkeli vaikutti mielenkiintoiselta, antaa varmasti paljon monelle nuorelle urheilijanalulle jos malttavat näin pitkän artikkelin lukea. Hymyilytti kyllä hivenen kohta jossa kerrottiin kuinka Theo joutui tappeluun isokokoisen Vladimir Konstantinovin kanssa. Tosiasiassa ei Konstantinovkaan mikään jättilainen ollut, vain 180 cm pitkä.

vlad.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Onko tämä nyt sitä yleensä naisissa esiintyvää ikuisen nuoruuden tavoittelua?

Kaikella on aikansa enkä näe että mikään NHL-seura saisi Fleurysta hyötyä kentällä. Jos paluun motiivi on raha niin tässä kaikille kiekkoilijanaluille hyvä esimerkki siitä että hommat kannattaa hoitaa kunnolla pelaamisen ohella, elämä jatkuu pitkään hokkareiden naulaan laittamisen jälkeenkin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
The original Human Canon Ball, we'll miss you... taas!

Toivottavasti Theo ei ala taas rällätä erinäisten virvokkeiden parissa vaan löytää elämäänsä jotain oikeaa sisältöä => kyllähän tuota kaveria katselisi ihan mielellään mouhoamassa vaikka koutsinakin, sen verran on oman arvon tuntoa ja itseluottamusta!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossain NHL-palstojen nettikeskusteluissa on ollut juttua, että Fleury olisi nyt saanut taas takaisin NHL-eläkkeensä, joka oli hänen osaltaan jäissä sen kilpailukiellon takia. Hyvä homma, jos Theo on saanut elämänsä raiteilleen ja pystyy myös oikealla radalla jatkamaan elämäänsä.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Seuraava projekti Theolla taitaa olla tuon kirjan promoaminen, joka ilmestyy kauppoihin amerikoissa lokakuun puolessa välissä. Youtubesta löytyy ensimakua kyseisestä opuksesta.

Kirjassa Theo paljastaa ehkä sen suurimman demoninsa Graham Jamesin. Tätähän on pitkään huhuttu ja nyt theo viimein tunnustaa se. Tästä asiasta Jouni Nieminen on blogissaan joskus kertonut ja en yhtään ihmettele että Theon taustalla hänestä tuli alkoholisti. Hienoa että kohtaa demoninsa ja on jo kohdannut, sillä ilman sitä hän ei muuten koskaan toipuisi. Nyt toivotaan james pysyy lopun elämäänsä erossa juniori jääkiekosta ja nuorista.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Valmentaa huhujen mukaan euroopassa naperoita...

Jameshan oli mm. vuonna 2001 Espanjassa (?) valmentamassa nuoria jääkiekkoilijan alkuja.

Linkki CBC:n uutiseen asiasta, juttu siis vuodelta 2001. Mitenhän tilanne meni CHA:n otettua yhteyttä? Toivottavasti tämä sairas paskiainen ei enää koskaan pääse työskentelemään kiekon pariin. Muistelen jostain lukeneeni että mies asustaisi tällä hetkellä Montrealissa, joten jos tämä pitää paikkansa niin ei tarvitse pelätä ainakaan että mies sotkeutuu valmennuspuuhiin. Tämä Montrealkin on huhu pohjalla, varmaa tietoa ei taida hirvittävästi löytyäkkään..

Tuo Fleurun kirja on vissiin taas sellainen opus jota ei kotimaisella kielellä saa, joten taas taitaa joutua englannin kieli tiukkaan testiin.

EDIT.
Linkki Slam Sportsin artikkeliin jossa Sheldon Kennedy kertoo hieman lisätaustoja omasta tilanteestaan Jamesin uhrina. Pahaa tekee lukea..
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös