Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

  • 939 501
  • 8 055

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kohulehdistön uutiskynnyksen on ylittänyt Raaseporin lähistölle suunniteltu matkailuvaltti. Lomasaari, jonne pääsevät vain naiset.
Tässä ei ole minun mielestäni mitään outoa tai paheksuttavaa. Toteutusasteelle päässyt lupaava bisnesidea.

Mielenkiintoni herätti Iltasanomien jutussa mainittu liikeidean perustelu:

"Miksi saari on sitten suunnattu pelkästään naisille?
– Naisten pitää saada viettää aikaa muiden naisten kanssa. Miesten kanssa lomailu voi olla väsyttävää ja vaativaa. Haluamme, että SuperShe island voi olla virkistävä ja turvallinen paikka, jossa naiset voivat löytää itsensä ja haaveensa uudelleen, kirjoittaa yritys lausunnossaan."

Ei tässäkään muuta mielenkiintoista ole kuin se, että usein vaikkapa Jatkoajassakin miehet kirjoittavat, kuinka joskus on mukava reissata miesporukassa, koska naisten kanssa lomailu voi olla väsyttävää ja vaativaa
Naiset ovat siis keksineet toisesta sukupuolesta saman asian kuin miehet (tai olleet aina samaa mieltä, mutta eivät ole raatsineet kertoa).
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pahoittelen myöhäistä vastausta!

Korrelaatio kyllä löytyy. Sitä, mistä se johtuu, tuleekin sitten selvittää yhteiskunnallisen analyysin kautta.Jokainen suhde tulisi solmia ja ylläpitää vapaaehtoisuuden pohjalta. En näe ongelmaa eroamisessa, mikäli sellaiseen on halukkuutta.

Niin, kun tuota palkkaeroa vertailtiin tähän tapaukseen niin yhtälaillahan työsuhde solmitaan vapaaehtoisuuden pohjalta enkä minä näe mitään ongelmaa esimerkiksi sairaanhoitajan uran valitsemisesta investointipankkiirin uran valitsemisen sijaan, mikäli sellaiseen on halukkuutta. Oikeastaan pidän sitä jopa toivottavana.

Yhteiskunnallisiin asioihin, kuten työehtoihin, syrjimättömyyteen ja politiikan ohjausvaikutuksiin tuleekin puuttua. Ihmissuhteet taas ovat vapaaehtoisuuteen perustuva elämän osa-alue, jonka kukin järjestää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Sinustako ihmissuhteet eivät ole yhteiskunnallinen asia? Esim. yksiavioisuus lienee sangen merkittävä yhteiskunnallinen instituutio jolla on ollut valtavia vaikutuksia länsimaiden kehittymiseen. Aiheesta kirjoittaa mm. SK: Yksiavioisuus on vähentänyt väkivaltaa, rikollisuutta ja köyhyyttä - Suomenkuvalehti.fi

Lisäksi huomauttaisin että Intiassahan ihmissuhteet tekevät naisten työllisyydelle hirmuista hallaa: Maa on siinä mielessä outolintu että siellä naisten korkea koulutus ei ennusta parempaa työllisyyttä, vaan jopa päinvastoin. Syynä se, että koulutus hankitaan avioliittomarkkinoilla arvon nostamiseksi, ei työllistyminen takaraivossa. Tuolla on todellinen esimerkki siitä, kuinka tasa-arvokehitys voi mennä sadoilla miljoonilla taaksepäin. Siinä missä naisten työllisyysaste oli 2005 35% on se enää 26%. Lisäksi naiset tekevät 90% kotitöistä.

Lähteenä The Economist: Why India needs women to work - The missing 235m

Myös työsuhteet ovat vapaaehtoisuuteen perustuva elämän osa-alue. Kenenkään ei ole pakko ottaa yhtäkään työpaikkaa. Yhtä lailla kun parisuhteessa henkilö voi kokea eroamisen hyödyn olevan suurempi kuin suhteeseen jäämisen, voi saman johtopäätöksen tehdä työsuhteestaan ja halutessaan irtisanoutua. Työsuhteen solmiminen vaatii sen, että sekä työnantaja että työnhakija kokevat työsuhteen muodostamisen jollain tavalla mielekkääksi.

Nettikeskusteluja käyvät pääasiassa maallikot, joilla ei ole kattavaa ymmärrystä poliittisista tai yhteiskunnallisista toimintaperiaatteista tai syy-seuraus -suhteista. Se on ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävääkin. Yleinen tendenssi on pitää ainoina oikeina tieteenä "kovia tieteitä/luonnontieteitä", vaikka tosiasiassa ne ovat relevantteja vain silloin, kun tutkimuskohde asettuu tieteellisen mitattavuuden alueelle. Useimmiten ihmisiä tutkittaessa tällainen mittailu on kuitenkin huomattavan hankalaa, sillä emme kykene uusintamaan vaihtoehtoisia skenaarioita. Näin ollen voidaan ainoastaan tehdä oletuksia siitä, miksi jokin asiantila on kuten se on. Korrelaatiosta ei voida suht vaivatta johtaa kausaliteettia, kuten luontoa tai muuttumattomia ilmiöitä tutkittaessa.

Henkilökohtaisesti vain uskon että kaltaisesi henkilöt joilla ei ole juurikaan hajua siitä, mitä matemaattisesti mallinnetaan ja voidaan mallintaa, ja tarkoittaako se että joku asia sisältää kompleksisuutta että luonnontieteillä ei tee mitään, rankasti aliarvioivat luonnontieteellisten sovellusten käyttökohteiden määrän. Etenkin kasvavan laskentakapasiteetin aikana, jolloin ns. agenttipohjaiset mallit tekevät tuloaan yhteiskuntatieteidenkin alueelle.

Minä en usko henkimaailmaan ja näen sosiaalisen kanssakäymisen ja ihmisten väliset vuorovaikutukset vain heikosti emergentteinä ilmentyminä fysiikan lakeja noudattavien hiukkasten vuorovaikutuksista. Tämähän ei vielä tarkoita, että näitä voitaisiin tarkasti mallintaa tai muutakaan rohkaisevaa, mutta ainakin periaatteessa se olisi mahdollista nuolen osoittaessa tuohon suuntaan. Sen sijaan sosiaalisista vuorovaikutuksista ei voida edes teoriassa edetä päättelemään maailman todellista luonnetta. Ei ole olemassa tiedettä joka ei lopulta olisi karkeistettua fysiikkaa. En kuitenkaan usko että ihmismassoja voidaan tarkasti mallintaa koskaan: todennäköisemmin hukumme tietoon big datan seurauksena kuin opimme ennustamaan poliittisia tapahtumia suurella varmuudella. Kuitenkin paljon on tilaa kehitykselle, ja siinä missä fysiikka kykenee työskentelemään jo nyt kompleksisten takaisinkytkentöjä sisältävien järjestelmien kanssa, ei enemmän kompleksisuutta ja enemmän takaisinkytkentöjä aseta mitään muuria johon fysiikan sovellusalue kertakaikkiaan pysähtyy ikuisiksi ajoiksi.

Tarkoituksenani ei siis ole sanoa, etteivätkö matemaattiset menetelmät pätisi yhtä lailla yhteiskuntatieteissä. Niitä käytetään totta kai hyödyksi tutkimusta tehtäessä. Muuttujien määrä vain on kohtuuttoman suuri, jolloin lopputulokset ovat lähes poikkeuksetta riippuvaisia kysymyksenasettelusta, teoriasta ja metodista.

Tästä huolimatta monet näistä tieteistä väitettyä kompetenssia omaavat tuntuvat esittävän sangen varmoja näkemyksiä siitä miten asiat ovat. Enqvistin sanoin he laajalla pensselillä kertovat miten maailma makaa heidän ymmärryksensä ollessa syvää. Minusta sinä kuulut vahvasti tuohon porukkaan, mikä on sikäli outoa että lainauksen tekstistä olisi loogisesti syytä päätyä ihan toisenlaiseen maailmankuvaan.

Tästä olen fundamentaalisesti eri mieltä. Yhteiskunnalliset järjestelyt ratkaistaan politiikan kentällä, eikä mitään lopullisia totuuksia sen suhteen ole olemassakaan.

Logiikkaa pitääkin vaalia kaikilla tieteenaloilla, ja senpä vuoksi itse kullekin tekisikin hyvää lueskella filosofian perusteita.

Siis olet fundamentaalisesti eri mieltä siitä, että sosiaaliset vuorovaikutukset pohjimmiltaan kumpuavat fysikaalisesta todellisuudesta? En kyllä ole aiemmin saanut sinusta kuvaa uskovaisena, mutta tämä kaipaa nyt tarkennusta.

Lienee paikallaan huomauttaa että historia on täynnä esimerkkejä, joissa teorioitaan uneksivat "yhteiskuntafilosofit" suoraan tai välillisesti ovat rajoittaneet luonnontieteen kehitystä. Neuvostoliitossa luonnontieteiden piti istua historialliseen materialismiin, jotta niitä voitiin pitää hyväksyttävänä. Tämän takia esim. kvanttifysiikan kehitys hidastui maassa.

Tuo että nostat filosofian perusteet esille tieteellistä logiikkaa peräänkuuluttaessasi nyt herättää lähinnä myötähäpeää. Toden totta, kun puhutaan mm. yhteiskuntatieteiden sisältämästä epävarmuudesta jota itsekin ansiokkaasti kuvailit, olisi syytä lukea jotain joka on kirjoitettu esimerkiksi todennäköisyysteorian ensiaskelten jälkeen eikä sata tai kaksituhatta vuotta aikaisemmin. Kun puhutaan logiikan säilymisestä, matematiikka nousee ylitse muiden (myös filosofian) siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä abstraktiotaso nousee kertaluokkia suuremmaksi logiikan silti säilyessä. Tämä voi tuntua jonkun filosofian perusteet lukeneen mielestä loukkaavalta ja vähättelevältä, mitä sen ei ole tarkoitus olla, mutta perehtyminen moderniin matematiikkaan ja siihen kuinka matematiikan abstraktiotaso on vuosisatojen ja - kymmenten aikana noussut kyllä osoittaa väitteen itsestäänselvästi todeksi.

Kommentoit sitä aiempaa keskustelua, joka alkoi muutenkin kiertää kehää. Lisäksi totesit, että "vastaat muuhun myöhemmin". Vastausta ei koskaan kuulunut, joten oletin, ettet ole enää halukas jatkaa debattia.

Noh, ehkä sinä koit näin. Minä yhtälailla en näe pointtia keskustella enempää jos et kykene vastaamaan/myöntämään että tutkimus, joka siis ei ollut vakavasti otettava tutkimus, jonka väitit olevan YK:n alaisen järjestön tekemä, joka ei ollut sitäkään, oli lähinnä epätieteellinen kyhäelmä. Siis senkään jälkeen kun pyynnöstäsi johtuen erittelin sen heikkouksia. Hieman ihmettelen yhä, että vaikka sanot olevasi kiinnostunut faktoista ja esittäydyt tieteellisen maailmankuvan omaavana henkilönä, päädyit kuitenkin väittämään tieteelliseksi konsensukseksi ei-vertaisarvioidun voimakkaasti kritisoidun ja metodologialtaan kyseenalaisen tutkimuksen tuloksia, joita näkyi verkossakin siteerattavan enää aktivistisivustoilla. Herää kysymys, sellaisten paikkojen perusteellako muodostat kuvasi siitä mikä on tieteellistä ja mikä ei.

Haluaisin lähinnä tietää, oletko oikeasti sokea noille ajattelusi ristiriidoille vai teetkö tuon tahallasi sivuuttaaksesi tuollaiset argumentit, joita ei suoraan pysty kumoamaan?

Tähän varmaankin saimme vastauksen allaolevien viestien muodossa. Hassu tapa alkaa puhua täysin analogiaan liittymättömiä asioita luoden jotain utuista savuverhoa ja esittää tietämätöntä ilmiselvästä loogisesta ristiriidasta. Analogian ainoa oleellinen pointtihan oli, että jos on sitä mieltä että kahden tai useamman osapuolen vapaaehtoista toimintaa sisältävässä tilanteessa (kuten palkkaneuvottelu, työhaastattelu tai parisuhteessa olemisesta päättäminen) systemaattisesti heikomman ryhmän ominaisuuksista voidaan päätellä jotain tässä asemassa olemisen perusteella, tulee tämän ajattelun luontevasti siirtyä myös tilanteisiin joissa se heikommassa asemassa oleva ryhmä ovat naiset.

Miehet heikommassa asemassa parisuhdemarkkinoilla kertoo miesten puutteellisesta tunneälystä - Naiset heikommassa asemassa työmarkkinoilla ketoo naisten puutteellisesta...

Ei sen kummempaa ja kaikki höpöhöpö mitä @Walrus21 tuohon ympärille savuverhona suihkutti on analogian kannalta herttaisen yhdentekevää.
 
Viimeksi muokattu:
Mistähän johtuu, että kymmenen jälkeen maikkarilla Huippukiva mainostaa Jelly-jortikkaa, mutta ei miehille suunnattua huippukivaa? Tasa-arvoa? Voisi olettaa, että tekovagina yms. mainoksesta Suomen naiset raivostuisivat.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisi olettaa, että tekovagina yms. mainoksesta Suomen naiset raivostuisivat.

Eivät kai nyt sentään. Toki on varmasti niitä yksittäistapauksia joiden mielestä tekopillu tmv. on viimeisen päälle naista esineellistävää (sitähän se onkin ja sehän sen tarkoitus on) ja niitä käyttävien limaisten runkkarien tulisi hävetä olemassaoloaan. Ja kuten ammattimaiseen kaksilla korteilla pelaamiseen kuuluu, voi siinä paheksuessa itse surrutella jollain jellydildolla voimaannuttavasti menemään nähden ja kokien asiassa ainoastaan positiivisia puolia. Haluan silti uskoa, että tuollaiset ovat naisten(kin) joukossa mitätön marginaaliryhmä, jos edes sitä.
 
Ja jos Viagra olisi Suomessa reseptivapaa, niin epäilenpä vahvasti, mainostettaisiinko sitä urheilutapahtumissa samalla tavalla kuin esimerkiksi Kanadassa.

Seksin määrä romahti Suomessa – professori: ”Rakastelemiseen ei riitä energiaa” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat Jos naiset patistetaan suunnitelmien mukaan synnytyksen jälkeen töihin ja pakotetaan Islannin mallin mukaan tekemään enemmän ylitöitä, on helppo ennustaa, että tämä tilasto muuttuu entistä synkemmäksi. Kun seksi vähenee, niin parisuhteet ajautuvat vaikeuksiin, mistä taas tulee kustannuksia yhteiskunnalle mm. rikkinäisten perheiden myötä.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mistähän johtuu, että kymmenen jälkeen maikkarilla Huippukiva mainostaa Jelly-jortikkaa, mutta ei miehille suunnattua huippukivaa? Tasa-arvoa? Voisi olettaa, että tekovagina yms. mainoksesta Suomen naiset raivostuisivat.

Tai sitten paremmat markkinat ja mainos tavoittaa enemmän mahdollista ostajakuntaa kuin esittämäsi esimerkki.

On kyllä äärimmäisen haastavaa nähdä jokainen tekemätön teko ja sanomaton sana tasa-arvon näkökulmasta. Mielestäni on mielekkäämpää tarkastella mitä joku on tehnyt, sen sijaan, että tarkastelee mitä on jätetty tekemättä.
 
Anatomian eroista johtuen naisille suunnatut markkinat voivat toki olla suuremmat. En kuitenkaan haluaisi olla lukemassa nutturapäiden lähettämää katsojapalautetta, jos kymmenen uutisten ja tulosruudun välissä mainostettaisiin tekovaginoita ja seksinukkeja/-robotteja.

Ainakin edellisen viestin lopussa toin ilmi, mitä on jätetty tekemättä ja tullaan jättämään tekemättä vielä enemmän, jos suunnitellut työelämän pakkouudistukset runnotaan läpi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Anatomian eroista johtuen naisille suunnatut markkinat voivat toki olla suuremmat. En kuitenkaan haluaisi olla lukemassa nutturapäiden lähettämää katsojapalautetta, jos kymmenen uutisten ja tulosruudun välissä mainostettaisiin tekovaginoita ja seksinukkeja/-robotteja.

Ainakin edellisen viestin lopussa toin ilmi, mitä on jätetty tekemättä ja tullaan jättämään tekemättä vielä enemmän, jos suunnitellut työelämän pakkouudistukset runnotaan läpi.
Niin, että miehet eivät voi ostaa jellyjortikkaa?
 
Heteromies nyt ei ainakaan. Vaimollekaan tuskin moni lahjaksi ostaa, jos sen käyttö on sitten jostain muusta pois.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Niin, että miehet eivät voi ostaa jellyjortikkaa?
Tunnen erään aikuislelukaupan pitäjän ja hänen mukaansa miehet harvemmin ostavat "tavallisia" dildoja. Yleensä joko anustappeja tai sitten niitä perkeleen isoja
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä tuossa olen miettinyt kun Radio Rockilla pyörii mainos missä nainen (oletettu) sanoo jotakuinkin, "sauva korvaa puolison... eiku hihihih". Että monikohan suuttuisi jos vastaava käännettäisiin toisin päin että siellä joku mies heittelisi miten tekopillu korvaa valittavan akan. (tahallinen kärjistys)
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ihmettelen, että miten on mahdollista, että Eurosportin kanavilla usein pyörivissä C-Date -treffipalvelun mainospätkissä näkyy pelkästään nuoria vähäpukeisia ja hyvännäköisiä naisia. Eikä tästä kohuta. Ihan kuin koko palvelu olisi tarkoitettu vain naisseuraa vailla oleville.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Heteromies nyt ei ainakaan. Vaimollekaan tuskin moni lahjaksi ostaa, jos sen käyttö on sitten jostain muusta pois.
Miksei ostaisi? Ei se muusta todennäköisesti pois ole, saattaa jopa tuoda hommaan lisää virtaa.
 
Tiedän kyllä, että heteromiehenkin peräaukossa on erogeenisiä alueita (yksi Freudin varhaisen kehitysteorian kulmakivistä), mutta ei Black Sabbahtkaan tehnyt 70-luvulla country-levyä.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Isot tytöt ovat kertoneet, että se surina ja värinä siinä gutaa tekee, ei se dildon koko ole ainakaan kaikille tärkeä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tiedän kyllä, että heteromiehenkin peräaukossa on erogeenisiä alueita, mutta ei Black Sabbahtkaan tehnyt 70-luvulla country-levyä.
Ettet sä nyt vaan olisi jotenkin rajoittunut tapaus? Onko se sulta pois jos muut miehet ei ole ja ne voikin tykätä dildosta ahterissaan?
 
Ettet sä nyt vaan olisi jotenkin rajoittunut tapaus? Onko se sulta pois jos muut miehet ei ole ja ne voikin tykätä dildosta ahterissaan?

Enhän minä niin sanonut. Minun puolesta itse kukanenkin saa tehdä mitä tykkää, kunhan se perustuu vapaaehtoisuuteen ja laillisuuteen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Enhän minä niin sanonut. Minun puolesta itse kukanenkin saa tehdä mitä tykkää, kunhan se perustuu vapaaehtoisuuteen ja laillisuuteen.
No kyllähän sä tossa linjasit että heteromiehet ei dildoja osta.
 
Öö...lähtökohtaisesti ajattelin, ettei ainakaan omaan käyttöön. Olen pahoillani, jos joku ymmärsi väärin.
 
Taustalla oli junttimainen ajatus, että olisi sitten oikean sykkivän elimen käytöstä pois. Anteeksi.

Jos keskiverto suomalaisessa avioliitossa sitä aitoa elintä käytetään tutkimusten mukaan keskimäärin kerran viikossa, niin enemmänkin voisi.
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Öö...lähtökohtaisesti ajattelin, ettei ainakaan omaan käyttöön. Olen pahoillani, jos joku ymmärsi väärin.
Ja miksei heteromies voisi ostaa myös omaan käyttöön? Kyllä taidat silti olla rajoittunut tapaus.

E: ei se että itsellesi eikä se että rouvallesi sellaisen ostaisit ole mistään pois.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Taustalla oli junttimainen ajatus, että olisi sitten oikean sykkivän elimen käytöstä pois. Anteeksi.

Jos keskiverto suomalaisessa avioliitossa sitä aitoa elintä käytetään tutkimusten mukaan keskimäärin kerran viikossa, niin enemmänkin voisi.
Nyt mars mars hommaamaan dildo ja kokeilemaan, älä kuitenkaan sitä mustaa monsteria vaan joku sellanen siisti pieni sauva. Jos nyt et itse vielä uskallakaan, niin koitas vaikka sen naisesi kanssa. Kyllä sä siltä pesääkin saat, ihan varmana. Jos et tiennyt niin naiset voi tulla monta kertaa, toki niin jotkut miehetkin, mutta naiset helpommin. Voisi teidänkin sänkyelämä saada ihan uutta virtaa, kuten veli @vetti sulle jo yritti vihjatakkin. Ei se ole pois mistään muusta, päin vastoin.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä se musertavalta vaikuttava katkeruus naissukupuolta kohtaankin helpottaisi, jos seksielämä piristyisi ja viikonloppuaamuisin heräisikin elin halukkaan ja seksuaalisesti aktiivisen naisen suussa? Seksihalut eivät kyllä panemalla (tai dildottamalla) vähene, päinvastoin. Iso peukku siis täältäkin dildoprojektille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös