Tarja Halonen

  • 329 271
  • 2 274

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Suomen edun suhteen presidentin merkitys lienee hyvin vaatimaton, mutta kerro toki mitä sellaista Halonen on päättänyt, että voisi sanoa hänen toimineen Suomen etua vastoin?

Maamiinakiellon aktiivinen ajaminen ja lopulta tavoitteen saavuttaminen.

Jokaiselle, joka edes hieman sotilaallisesta maanpuolustuksesta jotain ymmärtää, on täysin selvää ettei tässä tavoiteltu oman maan etua vaan häikäilemättä ajettiin omaa agendaa maanpuolustuskyvyn kustannuksella. Halosen ihailijoille ei tosin tämänkään asian kieltäminen ole ongelma, vaan SUOMEN valtion etujen vastaan tietoista toimimista perustellaan esimerkiksi niinkin pätevillä argumentoinneilla kuin kehitysmaiden lasten vammautumisilla.

Halosen kaltaisten ihmisten mukaan meidän pitäisi tuntea jostain kumman syystä täällä sivistysvaltiossa häpeää edesvastuuttomasti toimineiden kehitysmaiden "armeijoiden" toimista. Mutta kuinka moni näistä uhreista paranee tai jää tulevaisuudessa vammautumatta kun Suomen VARASTOISSA olevat miinat tuhotaan?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hän on julkisesti tuonut esille huolestumisensa jostakin kyynelkaasun levittämisestä homomarssilla.

No minusta Suomen kaltaisessa länsimaisessa demokraattisessa kansalaisyhteiskunnassa on kyllä oikeasti todella huolestuttavaa, jos ihmisten vapaata mielipiteen ilmaisua aletaan terrorisoida väkivaltaisella hyökkäyksellä. Arvelisin, että tästä periaatteellisesti kohtuullisen merkittävästä asiasta myöskään Sauli Niinistö ei ole kovasti eri mieltä.
 

#76

Jäsen
Maamiinakiellon aktiivinen ajaminen ja lopulta tavoitteen saavuttaminen.
Presidenttikö tuon päätti? Eikös muuten liki kaikki länsimaat ole sopimuksen miinakiellosta allekirjoittanut, joten mikä olisi ollut taloudellinen ja/tai poliittinen tappio allekirjoittamattomuudesta? Armeija-aikana harjoiteltiin miinan tekemistä mm. maitopurkista laittaen räjähdenauhaa purkin ympärille. Vaikea kuvitella ettei tarvittaessa tsi-jalkaväkimiinoja tehtailtaisi suht ripeään torjumaan vihollista. Näin olleen voidaan ottaa hyöty sopimuksen allekirjoituksesta nyt ja tarvittaessa puolustautua kaiken käytettävissä olevin keinoin, jos sikseen tulee. Ei minusta kenenkään täällä tule tuntea häpeää muiden maiden toimista, mutta voimme näyttää hyvää esimerkkiä ja samalla taivutella niitä maita mukaan miinakieltoon, kenen alueella miinat ovat todellinen ongelma.

Tuskinpa Niinistökään kannattaa laillisen mielenosoituksen kimppuun hyökkäämistä kyynelkaasulla?

Aina kun vähemmistön edustaja käy enemmistön edustahan kimppuun mieliä kuohuttavalla tavalla on paikallaan muistuttaa, että ihmiset ovat ensisijaisesti yksilöitä eikä jotain ryhmittymää voida pitää syyllisenä tai vastuullisena ryhmän jäsenten tekemisistä. Meillä ja muualla on tarpeeksi esimerkkejä yhteiskuntarauhan rikkoontumisesta, kun lähdetään kostamaan yksilön tekemisiä isommalle joukolle.

Naisten palkkauksen osalta Halonen nyt ei ole ainoa minusta virheellistä tietoa levittävä taho ja varsin merkityksentön taho tämän asian suhteen. Isompi ongelma minusta on, että tutkijat ja aktiivipoliitikot puhuvat samalla argumentilla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Se on koht'sillään juhlahetki, kun päästään tästä "tiedättehän te juureni"-aktivistista eroon - kaksitoista vuotta halosta päähän on liikaa kelle tahansa tolokun kansalaiselle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Se on koht'sillään juhlahetki, kun päästään tästä "tiedättehän te juureni"-aktivistista eroon - kaksitoista vuotta halosta päähän on liikaa kelle tahansa tolokun kansalaiselle.
Halosen ehkä fiksuimpia statementeja oli elinkautistuomio-vertaus, jonka tämä lausui Niinistön Mäntyniemi-kyläilyn yhteydessä. Näin siitäkin huolimatta, että rinnastus oli tarkoitettu vitsin tapaiseksi. Juuri elinkautistuomiolta Halosen presidenttiaika tuntui täysijärkisen kansalaisen näkövinkkelistä, viimeistään toisella kaudella.

Olen tässä ketjussa kirjoitellut pääasiassa Halosen negatiivisista aikaansaannoksista tai aikaansaamattomuuksista, koska niitä on ollut niin sairaan paljon matkan varrella. Jotain myönteistäkin on joskus ollut, mutta huomattavasti harvemmin. Listataan tähän kuitenkin vielä muutama myönteinen Halos-asia. Halonen voi ottaa näistä itselleen kunniaa sen verran kuin katsoo itse aiheelliseksi.

Halosen aikana...

...Suomessa ei esiintynyt tsunameja, maanjäristyksiä eikä laajoja kuppa- tai syyhyepidemioita
...homoista tuli käypäisiä ja jopa haluttuja sisustuselementtejä kaikenlaisiin tv-ohjelmiin
...esittelijöiden suotta kärkeen rankkaamattomille ja siksi väärinkohdelluille setalaisille naisdemareille järjestettiin muutamia merkittäviä virkoja
...presidentti osoitti avarakatseisuutensa ja moniarvoisuutensa nimittämällä puolustusvoimien komentajaksi jonkun muun kuin setalaisen naisdemarin
...puolustusvoimia ei lakkautettu kokonaan, vaikka ylipäällikön varmaan teki kovasti mieli
...Itä-Saksaa ei perustettu uudelleen, vaikka sitäkin varmaan teki kovasti mieli
...Suomen valtiolliset suhteet Yhdysvaltoihin eivät katkenneet aivan kokonaan ja peruuttamattomasti
...Tiitisen lista pysyi kassakaapissa. Näin vältyttiin mustamaalamasta ansioituneita ja toistaiseksi nimeltä mainitsemattomia kansalaisia
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Huomenna elämässäni tapahtuu jotain uutta. Tähän asti presidentit ovat minun elinaikanani olleet SDP-merkkisiä, huomenna tilanne muuttuu. Arki pysynee melko samana, mutta onhan se kiva kokea uutta.

Halosta ei jää ihan valtava ikävä.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Ihan terve ei ihminen voi olla, jos Halosen presidenttiys on häirinnyt. Sen verran merkityksetön asia se on tavallisen ihmisen arjessa aivan kuin on Niinistönkin vastaava toimi.

Näitä politiikkaketjuja seuratessani olen menettänyt lopullisesti uskoni siihen, että miehet olisivat naisia rationaalisempia. Kyllä näissä niin vahvasti mennään järjettömän tunteen varassa, ettei mitään mittaa eikä määrää. Selvää uskonnollista hurmosta, johon ei järki mahdu.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Se tässä on hauskaa, että nyt pääsee syyttämään kaikista vastoinkäymisistä, tai ärsyttävistä asioista Salea. Jos aamulla on jalkakäytävä hiekottamatta, niin syytän siitä Niinistöä. Toisaalta luotan siihen, että kun huomenaamulla herää Niinistön aikaan, niin maailma on todella paljon parempi paikka elää. Toivon mukaan siitä sitten pystyy kunnnolla ammentamaan myös omaan arkeensa voimavaroja. :)

All hail Sale!
 

scholl

Jäsen
Se on koht'sillään juhlahetki, kun päästään tästä "tiedättehän te juureni"-aktivistista eroon - kaksitoista vuotta halosta päähän on liikaa kelle tahansa tolokun kansalaiselle.

Onko se tosiaan nyt ohi. Pääsemmekö hänestä eroon. Lauletaankohan Presidentin linnassa: Hakaniemen Elanto, here I come vai tekeekö hän vahvan paluun punaiseen ytimeen vasta vappumarssissa.

Eilen julkaistiin tutkimus, jossa kerrottiin, että demokratian ongelma on ihmisten älyn puute. Tässä linkki Ilta-Sanomien uutiseen aiheesta. Eli siis reilut 15v vanha näkemykseni siitä, että 70% kansasta pitäisi olla ilman äänioikeutta puuttuvan kompetenssin vuoksi, on aika osuva. Herää vain kysymys, kuka se huonompi ehdokas aiemmissa vaaleissa sitten on ollut (Soini ilmeisesti 2006, mutta 2000 ei tainnut olla ehdolla, eikä Jouko Kajanojakaan ollut), jos demokratia on muka toiminut diktatuuriin verrattuna, kun valinta on ollut kuitenkin katastrofi. Hieman tietysti nyt harmittaa se, että mitään totuuskomissiota ei voi laittaa pystyyn selvittämään, ketkä äänestivät esim. vuoden 2000 vaaleissa väärin, koska Halosen äänestäjät ovat alhaisen älykkyysosamääränsä takia syyntakeettomia. Heitä ei voi siis syyttää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilen julkaistiin tutkimus, jossa kerrottiin, että demokratian ongelma on ihmisten älyn puute.
Jep. Kun katsoo millainen jannu nyt valittiin presidentiksi vieläpä niin selvällä erolla, niin voidaan tosiaan todeta, että älyssä tosiaan on puutetta.

Kansa ei voi hyvin.

Kerrankin olen siis schollin kanssa ihan samoilla linjoilla.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit

Fordél

Jäsen
4400 tuskaista päivää takana. Kannatti malttaa odottaa.

Presidentti-instituutio herättää kyllä kovia tunteita. Moni sanoo, että ei tällä instituutiolla ole mitään merkitystä ihmisten arkeen, mutta tässäkin on esimerkki kuinka presidentin takia ihmisellä on ollut tuhansia tuskaisia päiviä takana. Kaikki tämä vain Tarja Halosen takia. Hienoa, että maltoit odottaa tähän päivään asti etkä sortunut tekemään mitään peruuttamatonta. Hienoa, että tuska tänään vihdoinkin helpottaa. Varmasti duunitkin alkaa maistumaan sulla paremmin, parisuhde alkaa kukoistamaan, terveys kohenee ja sairauspoissaolot vähenee, ylipäänsä elämä hymyilee. Suosittelen tatuoimaan päivämäärän 1.3.2012 kroppaasi muistuttamaan tästä suuresta päivästä, jolloin suuri tuska vihdoin hellitti. Voi olla, että muuten et sitä muista...
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parin minuutin päästä se kuuden (kahdentoista?) vuoden epätasa-arvo, tuloerojen kasvu ja kaikki muu paska alkaa. Vaikka pressalle ei mitään valtaa enää annetakaan, etenkään oikeastaan missään. Ja nyt kaikki huutavat tätä kikkurapäätä pelastamaan sisäpolitiikan hallituksen ( valtioneuvosto) käsistä. Samanmieliset siellä niitä asioita hoitaa.

Nyt ei ole hyvää tiedossa.
 
Parin minuutin päästä se kuuden (kahdentoista?) vuoden epätasa-arvo, tuloerojen kasvu ja kaikki muu paska alkaa.
Se alkoi jo silloin, kun telluksella esiintyi ensi kerran elämää. Urheilukilpailujen seuraaminen mahtaa olla Halosen kannattajille mielenrauhaa järisyttäviä tapahtumia. On epätasa-arvoista, että kaikki kilpailijat eivät ylitä maaliviivaa yhtäaikaisesti. Lahjakkuuden epätasa-arvoinen jakautuminen tulee tuolloin esille.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Hienoa, että maltoit odottaa tähän päivään asti etkä sortunut tekemään mitään peruuttamatonta. Hienoa, että tuska tänään vihdoinkin helpottaa. Varmasti duunitkin alkaa maistumaan sulla paremmin, parisuhde alkaa kukoistamaan, terveys kohenee ja sairauspoissaolot vähenee, ylipäänsä elämä hymyilee. Suosittelen tatuoimaan päivämäärän 1.3.2012 kroppaasi muistuttamaan tästä suuresta päivästä, jolloin suuri tuska vihdoin hellitti. Voi olla, että muuten et sitä muista...


Elämä hymyilee, kiitos kaksi kuukautta sitten syntyneestä esikoisesta. Duunit maistuu erinomaisesti ja viimeisin sairaspoissaolo ajoittuu yli 10 vuoden taakse, joten liikuttava huolesi terveyttäni kohtaan on turha. Jätän kyllä ilmeisesti omakohtaisista kokemuksistasi kumpuavan tapasi tatuoida päivämääriä itseeni. Muistan ne kyllä ilmankin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
4400 tuskaista päivää takana. Kannatti malttaa odottaa.

Jouduttiinko oikeasti 4400 päivää katsomaan kommariharppua? Huh, onneksi siitä naisen irvikuvasta päästiin. Toivottavasti ottaa jonkun viran vastaan Burkina Fasosta ja ottaa koko pelastetaan maailma-esikuntansa mukaansa!
 

Wristlock

Jäsen
Haloselle suuri kiitos siitä, että niinkin merkityksetön ja merkittävää valtaa vailla oleva henkilö kuin presidentti, on onnistunut ärsyttämään tälläkin palstalla esiintyvää tyhmempää kansanosaa (Persujuntit, Kokoomuksen ISKTR-osasto ym. maailmaa kongenitaalisen mustavalkokaihin läpi katsovat) peräti 12 vuoden ajan! Palstalla esiintyvät itkupotkuraivarit ovat olleet suurta hupia ja tästä hupi vain todennäköisesti paranee, kun Saulin kaikki tekemiset ja tekemättä jättämiset selitellään parhain päin samojen henkilöiden toimesta. Kiitos tulevasta viihteestä jo etukäteen palstan tyhmyreille!
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Palstalla esiintyvät itkupotkuraivarit ovat olleet suurta hupia ja tästä hupi vain todennäköisesti paranee, kun Saulin kaikki tekemiset ja tekemättä jättämiset selitellään parhain päin samojen henkilöiden toimesta. Kiitos tulevasta viihteestä jo etukäteen palstan tyhmyreille!

Vaihda Saulin kohdalle Tarja, niin osut oikeaan tauluun.
 

Fordél

Jäsen
Elämä hymyilee, kiitos kaksi kuukautta sitten syntyneestä esikoisesta. Duunit maistuu erinomaisesti ja viimeisin sairaspoissaolo ajoittuu yli 10 vuoden taakse, joten liikuttava huolesi terveyttäni kohtaan on turha.

Hienoa, että elämääsi on mahtunut noin paljon hyvää kaiken Halosen aiheuttaman synkkyyden keskellä. Vilpitön onnittelu erityisesti esikoisestasi!

Mutta joo siis tässä oli vaan tarkoitus luoda perspektiiviä näihin synkkyyslausuntoihin. Toki jos niin on tuntenut niin eipä siinä mitään, mutta itse en ymmärä mitä ihmeen synkkyyttä Halonen on aiheuttanut. Hyvinhän Suomessa on mennyt Halosenkin aikana ja varmasti hyvin menee Niinistönkin johdolla. Eipä tuolla juuri ole merkitystä, toisin kuin pääministerillä ja hallituksella.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Haloselle suuri kiitos siitä, että niinkin merkityksetön ja merkittävää valtaa vailla oleva henkilö kuin presidentti, on onnistunut ärsyttämään tälläkin palstalla esiintyvää tyhmempää kansanosaa (Persujuntit, Kokoomuksen ISKTR-osasto ym. maailmaa kongenitaalisen mustavalkokaihin läpi katsovat) peräti 12 vuoden ajan! Palstalla esiintyvät itkupotkuraivarit ovat olleet suurta hupia ja tästä hupi vain todennäköisesti paranee, kun Saulin kaikki tekemiset ja tekemättä jättämiset selitellään parhain päin samojen henkilöiden toimesta. Kiitos tulevasta viihteestä jo etukäteen palstan tyhmyreille!

Aika säälittävä ulostulo, mutta tuohan juuri sopii kun nenä päähän maamme todellisille rasisteille, nimittäin vihervasemmistolaisille jotka eivät siedä meitä tyhmiä kun ei tajuta maailman pelastamisen ihanuutta.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
12-vuotta sitten en olisi ikinä uskonut, että Halonen pärjää näin hyvin. Olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen siihen, että presidentti vaihtuu. Silti sen verran pitää väistyvälle presidentille nostaa hattua, että koko ajan pelättyä isoa mokaa ei koskaan tullut. Siitä risuja, että 12-vuotta sitä sai pelätä.

Jotenkin lähtökohdat ovat paremmat Salen kohdalla. Mikä on aika outoa, koska hänellä ei ole oikeastaan mitään ansioita, eikä ole urallaan käytännössä onnistunut missään muussa kuin suosion keräämisessä. Mutta jostain syystä vähemmän sitä henkeään pidättelee.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Hienoa, että elämääsi on mahtunut noin paljon hyvää kaiken Halosen aiheuttaman synkkyyden keskellä. Vilpitön onnittelu erityisesti esikoisestasi!

Kiitos. Eipä se synkkyyttä ole aiheuttanut, vitutusta kyllä. Sarkasmiin pyrkivä kommenttini 4400 päivästä oli, jota et ilmeisesti huomannut, vastine edellisen kirjoittajan arvioon Saulin tulevista 2200 päivästä.

Mutta joo siis tässä oli vaan tarkoitus luoda perspektiiviä näihin synkkyyslausuntoihin. Toki jos niin on tuntenut niin eipä siinä mitään, mutta itse en ymmärä mitä ihmeen synkkyyttä Halonen on aiheuttanut. Hyvinhän Suomessa on mennyt Halosenkin aikana ja varmasti hyvin menee Niinistönkin johdolla. Eipä tuolla juuri ole merkitystä, toisin kuin pääministerillä ja hallituksella.

Halosen kausia (etenkin viimeistä) leimasi välinpitämättömyys elinkeinoelämää kohtaan, johon toivon Niinistön suhtautuvan asian vaatimalla tarmolla. Lisäksi toivon Saulilta todellista suvaitsevaisuutta ja pyrkimystä tasa-arvon toteutumiseen, mitkä Haloselta jäi puheen ja pyrkimyksen asteelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös