Tappara-Ässät ma 27.3.2006

  • 12 493
  • 96
Tila
Viestiketju on suljettu.

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
kone82 kirjoitti:
Pakko sitä nyt on eksyä taas paikan päälle että voi kettuilla ottelun jälkeen:)

Mitä vttua se "turkulainen" tänne tulee napisemaan prkl...! :) vitsivitsi.

Toivottavasti olet oikeassa sen suhteen, että Ässät korjaa potin. Tappara ei mielestäni kummoisia esittänyt Porissa, ja jos ei uutta vaihdetta löydy, niin noutaja tulee. Olin varma että Tappara olisi pyrkinyt kiekolliseen hallintaan ja kentän dominointiin, mutta ei se sitä tehnyt. Johtuiko sitten omasta taktikoinnista, vaiko Ässien pelityylistä? Paikkoja toki oli pistää laatta reppuun useasti, mutta niin oli Ässilläkin.

Se on hyvä että hermot on saatu kohtuullisen hyvin kuriin, mutta paha esimerkki mahdollisista hermokohtauksista saatiin porissa, kun Nickerson ajeli itsensä todella tyhmästi ulos. Yritti taklata kovaa keskialueella, mutta aiheutti samalla Tapparalle 2-1 vastahyökkäyksen(oliko se juuri se Mäkisen paikka?).

Toivotaan hyvää matsia, ja voitto Poriin kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Omat fantasy joukkueet
Tulosveikkaus

Peli päättyy kolmen erän jälkeen 3-3.
Jatkoajalle mennään ja Forscbäcka tekee 3-4 voittomaalin ajassa 8:45 ensimmäisessä jatkoerässä ;)
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäköhän Ässäläiset nyt keksii Komarovin yrityksestä teloa Lehto? Kai se nyt sitten oli "vahinko". Hirveä vauhti Lehtoa kohti vihellyksen jälkeen ja oho kun kaveri ei pysykään enää pystyssä, vaan luistimet edellä kohti Lehtoa. Mahtoi pataa vituttaa, kun Lehto kuitenkin nousi sieltä ylös.

Rupeaahan se tasoero vähitellen näkymään, toinen erä oli sellaista näytöstä, että vaikea uskoa Ässien voittoon edes huomenna. Todella tasaiset 4 ketjua Tapparalla ja kaikki saivat pelin Ässäpäätyyn tänään.

Tappara säästeli kolmannessa erässä avainpelaajiaan, Puistola ei tainnut pelata ollenkaan ja Koistinenkin sai peliaikaa. Todella hyvät lähtökohdat huomiselle!
 

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Helppoa...

Kun se osaa :) Huonoa peliä Tapparalta, mutta silti helppo voitto todella vaisusta Porilais laumasta - ehkä sana lauma kuvaa enemmän Porilaisia kuin joukkue!
Veikö Porilaisten lopullisen sisun todellakin edellisessä pelissä se KUN Tappara alkoi pelata kovaa pelin lopussa, eikä huudella ;)
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Komarovin tempusta kirjoitin jo toiseen ketjuun. Ihmettelen, jos ei tule jatkoseurauksia.

Peli sinänsä rupesi kääntymään tänään Tapparalle. Niin karulta kun se kuulostaakin, niin Ässät rupesi tänään jäämään fysiikassa aika pahasti jälkeen. Valkoinen intiaanikin nojaili tänään joka vaihdo jälkeen polviinsa ja Ässien taklausmäärä oli vain murto-osa ensimmäisestä pelistä. Onko väsy tulossa porilaisille?

Tappara eliittiä olivat tänään Hancock, Vertala sekä lisäksi kolmannessa erässä Puistolan paikalle tullut ja liigadebyyttinsä? tehnyt Matti Koistinen. Puistola sai jonkun vamman toisen erän päätössekunneilla?

Fyysisestä osastosta sen verran, että Mäkinen ajoi Pentikäisen todella kovaa seinään. Pleksi hajosi ja niin hajosi Ateltakin jotain. Toinen erä jäi kesken ja käsittääkseni niin jäi myös kolmaskin.

Tuomareista on tyhmä valitta, mutta tämä ilta oli Rönniltä totaalisen synkkä.

Huomenna jatketaan ja mikään ei ole vielä ratkennut.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No niin, nyt oli jo kaksi erää kelvollista kiekkoa Tapparan puolelta. Ensimmäinen erä oli melko nihkeää ja Ässät pysyi vielä luistelussa mukana ja ajoittain sai pahoja mylläköita. Lehto teki muutaman loistotorjunnan ja piti Tappara pelissä mukana. Kivenmäen maali lipsahti kuitenkin pahan sijoittumisvirheen takia helposti selän taakse.

Ässät sai kolmannen erän alkuun reilun minuutin 5-3-ylivoimaa. Jauhaminen ei kuitenkaan tuonut tulosta ja lukemat pysyivät tasoissa. Hancockin iskettyä 2-1 Ässien peli sekosi totaalisesti. En tiedä, mitä ihmettä heille tapahtui, mutta liike ja järjenjuoksu loppui noin viideksi minuutiksi lähes kokonaan. Erityisesti pakit sekoilivat urakalla. Harhasyöttöjä, hätäisiä pitkiä, toisiinsa törmäilyjä. Nickerson-Peltonen-parin täydellinen nukahdus Venäläisen maalissa oli malliesimerkki tästä koomailusta.

Ässät ei toipunut kunnolla Tapparan tehohetkestä missään vaiheessa. Kavennusmaali ehkä herätti pienen toivon, mutta Forsbackan tyhmän jäähyn aikana syntynyt 5-2 lopetti pyristelyn. Nickersonin jäähy sai monet ässäläiset poistumaan hallista.

En nähnyt, miksi Komarov kaatui. Katse löysi hänet vasta, kun hän oli kovalla vauhdilla liukumassa päin Lehtoa. Mutta mikä helvetin rangaistus on tuollaisesta tilanteesta 10 min käytösrangaistus? Komarov ei voinut mussuttaa tuomarille, koska poistui nopeasti vaihtoaitioon.

Onneksi Tapparan ei tarvinnut taistella loppuun asti, vaan vastuuta voitiin jakaa tasaisemmin. Mäntymaa pelasi mielestäni todella hienosti. Koistinenkin pelasi muutamat vaihtonsa kelvollisesti. Kerran haki kovaa taklausta keskialueella, mutta ei osunut.

Täytyy toivoa, että Ässien alakulo jatkuu huomiseen. Luultavasti Ässät saa kotiyleisönsä eteen koottua itsensä, mutta erikoisen herkästi heidän tasapainonsa tuon 2-1-maalin jälkeen järkkyi. Tämä tietää hyvää jatkoa ajatellen, kun tuollaisia henkisiä ja fyysisiä katkeamisia tulee jo tässä vaiheessa sarjaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rafael kirjoitti:
Puistola sai jonkun vamman toisen erän päätössekunneilla?

Joensuu kampitti hänet kulmassa. Puistola poistui suoraan pukukoppiin. Jalkaan taisi jotain tulla, koska hän poistui suoraan koppiin. Peliaikaa oli tosin vain n. 15 jäljellä. Aivan kuin Puistola olisi kuitenkin joitakin vaihtoja pelannut kolmannessa erässä, vai kuvittelinko vain?
 

Hoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei siitä Komarovin tempusta tule muuta kuin se kymppi. Jos Lehto olisi loukkaantunut niin joku voisi jotain toivoa, mutta tilanne tuomittiin mielestäni aivan oikein. Vähän samantapainen kuin Kaipaisen myöhäinen lämmi eka pelissä.

Näyttää Ässien silmitön rymistely kahdessa eka pelissä tehonneen...sen verran köykäistä oli Ässien liike tänään.

Huomenna Porissa sama liike kuin tänään väläyksittäin, niin tippuu kaveri kyydistä.

Saapa nähdä miten käy. Ei pidä tuudittautua, vaikka kone jo vähitellen käyntiin yskähteleekin.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Borre kirjoitti:
En nähnyt, miksi Komarov kaatui. Katse löysi hänet vasta, kun hän oli kovalla vauhdilla liukumassa päin Lehtoa. Mutta mikä helvetin rangaistus on tuollaisesta tilanteesta 10 min käytösrangaistus? Komarov ei voinut mussuttaa tuomarille, koska poistui nopeasti vaihtoaitioon.

Tahallinen lumien lapioiminen veskan silmille selkeästi vihellyksen jälkeen = 10min. jäähy. Siihen vielä päälle törkeä kaatuminen, jonka tahallisuudesta voi sitten olla montaa mieltä. Kun ottaa huomioon, mikä rotta Komarov on pelityyliltään, niin enpä ihmettelesi vaikka olisi ollut tahallinen.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alex kirjoitti:
Tahallinen lumien lapioiminen veskan silmille selkeästi vihellyksen jälkeen = 10min. jäähy.

Tämä selvä. Toisesta päästä hallia en nähnyt kuin Komarovin makailevan Lehdon päällä. Jos/kun noin siinä kävi, niin tuomio oli varsin oikea.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä mitään huipputasoista jääkiekkoa tänään Hakametsässä tarjottu, mutta Tappara oli kyllä tuon kolmen maalin verran parempi ja ehdottomasti ansaitsi voittonsa. Toki paljon on vielä parannettavaa tamperelaisillakin, jos mitaleista mielivät tosissaan taistella.

Ensimmäinen erä näytti olevan puolin ja toisin hermostunutta peliä, jonka ensimmäistä puoliskoa hallitsi Tappara ja jälkimmäistä Ässät. Molempien yv-peli oli sanalla sanoen surkeaa, joten sinällään ei ollut mikään ihme, että Ässien avausmaali syntyi alivoimalla. Ässillä oli erän jälkimmäisellä kympillä muutama maukas maalipaikka, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä.

Toisessa erässä Tappara oli koko ajan muutaman potkun Ässiä edellä ja ratkaisi ottelun kolmella pikamaalillaan. Ässien puolustus vietti Tapparan kolmannessa ja neljännessä maalissa omaa kahvituokiotaan. 3-1 maalissa Viinanen teki hyvää työtä kulmassa ja antoi syötön maalin eteen unohdetulle Mäkiselle, joka ampui kiekon maaliin. Neljännessä maalissa pakkipari Nickerson-Peltonen unohti aloituksen jälkeen Venäläisen täysin vapaaksi Ässien maalin eteen, josta mies ohjasi kiekon Riksmanin längistä maaliin.

Kolmannessa erässä Kaipainen ampui helpohkolta näyttäneen kavennusmaalin, jonka Lehto voi ottaa omaan piikkiinsä. Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin sitten hetkeä myöhemmin, kun Forsbacka otti typerän jäähyn hyökkäysalueella ja siitä seuranneen yv:n aikana Hancock iski numeroiksi 5-2. Ottelun jälkimmäisestä puoliskosta jäi aika vaisu maku, sillä Tapparan neljännen maalin jälkeen kumpikin joukkue näytti siirtäneen katseensa jo huomiseen otteluun.

Pelin ehdottomasti paras hetki nähtiin ottelun kolmannessa erässä, kun Rautakorpi ja Toivola karjuivat toisilleen pitkään aikaa sen verran kovalla äänellä, että herrojen keskustelu kuului miltei E-parvelle asti:) Keskustelun aiheena todennäköisesti oli Komarovin ajo Lehdon päälle. Omasta mielestäni tilanteessa oli ainakin hieman tarkoitushakuisuutta, sillä sen verran kovalla vauhdilla Komarov maalia kohti ajoi, vaikka varmasti tiesi että kiekko on jo Lehdon hallussa. Lopulta poika sitten kaatui yrittäessään(?) jarruttaa ja törmäsi Lehtoon. Olisi mielenkiintoista nähdä tilanne uudestaan videolta.

Tapparan ehdottomasti parhaita pelaajia tänään olivat Marko Mäkinen ja Quinn Hancock. Mäkinen teki tärkeän maalin ja antoi muutaman hyvän niitin. Varsinkin Atte Pentikäiseen kohdistunut taklaus oli todella kova ja puhdas sellainen. Janne Ojanen oli edelleen aika pihalla, mutta Kontiola väläytteli taitojaan muutamaan otteeseen.

Ässien pelaajista ei oikein kellekään voi tämän päivän ottelun perusteella antaa hyvää arvosanaa, siksi heikkoa joukkueen peli oli. Riksman oli epävarma ja puolustus muutaman potkun Tapparan hyökkääjiä perässä. Nickerson piti hyvin hermonsa kurissa, vaikka ennen Tapparan ensimmäistä maalia miestä koukittiin jäähyn arvoisesti, mutta Rönn ei tätä tilannetta noteerannut ja vastaiskusta Tappara iski ottelun avausmaalin.

Kivenmäki oli ottelun aikana aika kovasti kotiyleisön hampaissa, johtuen noista muutamista filmauksistaan, joista Rönn ei kuitenkaan syystä tai toisesta antanut käytösrangaistusta sukeltamisesta. Forsbacka koetti taklata miltei jokaisessa vaihdossa ja myöskin Joensuu pelasi erittäin fyysistä peliä ollen mukana monessa pienessä nokkapokassa. Uusikartanon puuttuminen näkyi varsinkin Kuuselan otteissa, joka oli tänään aika lailla vaisulla pelipäällä.

Huomenna on sitten Ässillä puolittainen pakkovoiton paikka, jotta Tappara ei saisi kolmea ottelupalloa haltuunsa. Huomisessa ottelussa Ässien tulisi pystyä vastaamaan Tapparan liikkeeseen ja Juuso Riksmanin nostaa tämänpäiväisestä tasoaan, jotta Ässät voisi voitosta haaveilla. Yksi mielenkiintoinen kysymys on myös se, että miten Kivenmäen putki kulkee, sillä hurjia peliminuutteja mies tuntui tänäänkin varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä pelaavan.
 

Hexagon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappara-Ässät

Noniin. Tuli peli nähtyä ja kommentit ovat seuraavat:

-Peli päättyi 5-2
-Tapaus Komarov oli puhdas vahinko. Taisi nuorella miehellä hieman olla tilanteessa liikaa vauhtia, mutta mihinkään tahallisuuteen on vaikea uskoa. Lumia siinä yritti vain naamalle laittaa.
-Tapparalta todella tehokas 1min jossa kaikki vedot menivät sisään. Pari karkeaa virhettä puolustukselta ja kiekko oli maalissa. Turha selitellä siitä sen enempää. Hyvin tehtyjä maaleja.
-Ässiltä sekosi totaalisesti pakka juuri tuon minuutin aikana. Uusikartanon poissaolo näkyy todella räikeästi juuri näissä maalinjälkeisissä vaihdoissa. Muutenkin ykkönen oli aivan yössä koko ottelun(etenkin Kuusela), mutta tämä kaiketi oli odotettuakin.
-Kevätjuhlaliikkeiden erikoisottelu. Kyllä, tästä tullaan tässä ketjussa puhumaan varmasti enemmän kuin mistään muusta. Mielestäni Tuomari ajoi MOLEMMAT joukkueet hyppimään silloin kun tuli koukkua koska muuten ei jäähyä koukusta tullut, ellei siis kaatunut kaatunut.
-Tunnelma on kyllä tuossa hallissa aivan perseestä. Siis ei yhtään mitään fiilistä missään vaiheessa. Häpeä Hakametsä.
-Miksi, oi miksi peluutat Toivola ylivoimassa viivalla Peltosta? Miten olisi Forrest?
-Ikävä Uusista. Jos ei Uusis kuntoudu, on todella vaikeaa päästä jatkoon.
-Ei ollut aivan maalivahtien unelmailta. Lehto otti pari Gamesavea ja Riksman ei.
-Tapparan ylivoima paikoin todella vaarallista.
-Ässät pelasi vieraskiekkoa.
-Kahvata sai aivan tolkuttomasti.
-Ihmettelen Ässien väkivaltaisuus jäähyjä.
-Dumar oli takajousesta.

Yhteenveto: Tappara voitti koska oli parempi nimenomaan maalinteossa. Näennäistä pyöritystä kulmissa joista harvoin mutta vaarallisesti maalille. Kyllä Ässät vielä nousee. Nyt on PAKKO.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Harvinaisen mukavaa nähdä joskus asiallista ja itse peliä koskevaa kommentointia mallia Johto ja Hexagon. Piristää kummasti näitä ketjuja ja antaa toivetta paremmasta.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vauhti hiipuu

Missä oli taklaukset, ässäryhmä? Näytti ainakin siltä että luistin rupeaa porilaisilla painamaan, ja valitettavasti Tappara saa sitä kautta omasta pelistään kiinni. YV:t oli molemminpuolin kyllä vielä aika hakusessa joukkueilla, mutta Tappara vastaava oli kyllä Ässien parempaa. Riksman otti muutaman nätin kopin, ja selvitti yhden todella pahan paikan, eikä oikein voinut maaleille mitään. Niin yksin mies jätettiin. Lehdon ei vastaavasti tarvinnut juuri ihmeitä esittää, yksi vierasjoukkueen kannattajaa hymyilyttävä lirumaali mahtui kyllä joukkoon :)

Ensimmäisessä erässä Tapparalla taisi olla yksi ainoa maalia paikka, ja siitä sitten se avausmaali syntyi. Ässät sai heti maalin jälkeisessä vaihdossa todella hyvän maalipaikan, mutta ässäpelaaja veti poikittaissyötöstä suoraan yli maalin. Lopulta Marko Kivenmäki pääsi puolittain läpi, ja veti erän loppuun tasoituksen. Hyviä maalipaikkoja Ässillä oli erässä ainakin kolme.

Toisen erän käännekohta oli laitavääntö, jossa Tapparapelaaja roikkui Ässämailassa, Rönn ei viheltänyt ja ässähermo petti. Toivonen koukkasi, ja Rönn passitti helpolle jäähylle. Tappara teki YV-maalin, ja tamperelaisten hurratessa kuului "naks". Pasi Peltosesta tuli Kimmo Eronen. Ja Nickersonista Greg Hawgood.

Peltonen oli tänään niin paska, että en ihmettele yhtään miksi Mika Rontti otettiin seitsemännen pakin paikalta peliin mukaan. Juurikin samanlaista näennäistä pelailua mitä me turkulaiset ollaan saatu tottua Erosen kanssa. Kaveri ei ollut yhtään hereillä tähän päivään. Varsinkin se kaamea oman pään aloituksesta tullut maalinedusmaali, jossa tapparapelaaja oli aivan yksin maalilla. Aikaa olisi kyllä ollut mies ottaa kiinni, mutta ei niin ei. Tuntui ettei noiden kolmen maalin jälkeen Peltosta näkynyt jäällä ainakin puoleen erään, mahtoiko tuppi maistua. Yrittäisi edes ottaa miehensä, prkl. Taisi Nickerson-Peltonen pari olla jäällä ainakin kolmen Tapparamaalin aikana?

Atte kävi kyllä kuumana, ja oli jopa ajoittain ihan ok. Näyttöjä änäriin? Saarisesta ja Forrestista jäi positiivinen kuva. Tämä Tepsiin huhuttu Saarinen on kyllä juuri sellainen kaveri, jonka liike riittää ettei miehen tarvitse roikkua ja pystyy pitämään miehensä ottamatta juuri jäähyjä. Kampitusjäähy tuli tänään, mutta oli kyllä sellainen tapparalento, ettei paremmasta väliä. Ja kyllä niitä filmejä tuli sopivasti myös vierasjoukkueelta, ei siinä mitään. Forrestin luistin kulki ihan mukavasti, harmi vaan ettei oikein tullut onnistumisia.

Kyllä tämä sarja taisi tänään kääntyä. Tappara pelasi tänään jo hyvän pelin, eikä ässäluistin kulkenut siihen malliin että niitä kahvajäähyjä olisi tullut. Nyt porilaiset vaan tyytyivät osaansa. Kotiyleisö voi kyllä tehdä Ässille ihmeitä.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Onnittelut Tapparalle! Numerot kertoo kaiken, ei tarvii selitellä. Tais pojilla jalka painaa jo? Toivottavasti huomiselle löydetään joku piristysruiske... Kertokaahan menikö Riksmanille kolme vetoa peräkkäin maaliin, kun tuntui(kuulosti) ettei torjuntoja olisi tullut yhtään maalien välillä? Ei vissiin Juuson päivä tänään.
 

kepardi

Jäsen
Hyvä peli Tapparalta ja täysin ansaittu voitto. Päivänselväähän se on ollut että jossain vaiheessa materiaalin leveys ja kuntopohja alkaa näkymään. Ässät oli tänään TODELLA väsynyt. Tappara pääsi heittämällä hyökkäysalueelle Ässäpakkien seisoskeltua siniviivalla. Omassa päässä Ässäpakit pelasivat jatkuvasti itseään ulos tilanteista, tai yrittivät roikkua reppuselässä. Pelin käännekohtana voidaan pitää Tapparan selvittyä 5 vs. 3 alivoimasta, toinen jäähyhän tuossa tuli Kivenmäen filmin jälkeen. Eikä ollut ainoa sukellus ko. herralta illan pelissä. Loppupelistä Hakametsän yleisö palkitsikin sitten Kivenmäen vihellyksillä ja pelle-huudoilla ja miehen pelihuumori katosi täysin. Tuomarille muisti kuitenkin käydä mussuttamassa tapojensa mukaan aina kentällä ollessaan.

Riksman otti pakollisen jäähynsä, ei ollut muutenkaan otteissa kehumista. Lehto päästi myöskin molemmat maalit suht helppolla. Huomionarvoinen seikka Ässien toisen maalin jälkeen. Sen sijaan että pelaajat olisivat juhlineet maalia ja yrittäneet tiukkaa loppukiriä, oli useammallakin pelaajalla vain kiire kuittailemaan Lehdolle. Kuvastaa hyvin mihin Ässäläiset pelissä keskittyivät.

Rautakorven taktikointi onnistui täydellisesti hänen hajotettua yössä olleen Ojanen-Kontiola kaksikon. Onnistujia löytyi tänään laajalta rintamalta ja sitähän tässä on jo odotettukin.

Tästä on hyvä jatkaa Isomäen hornankattilaan. Tapparan kone alkaa pikkuhiljaa käynnistymään.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
peno kirjoitti:
Kertokaahan menikö Riksmanille kolme vetoa peräkkäin maaliin, kun tuntui(kuulosti) ettei torjuntoja olisi tullut yhtään maalien välillä? Ei vissiin Juuson päivä tänään.

En laittaisi yhtäkään maalia Riksmanin piikkiin. Mukaan mahtui myös muutama hyvä venytys, jolla numerot pysyivät Ässien kannalta siedettävinä.
 

JJ69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kone82 kirjoitti:
Ensimmäisessä erässä Tapparalla taisi olla yksi ainoa maalia paikka, ja siitä sitten se avausmaali syntyi. Ässät sai heti maalin jälkeisessä vaihdotta todella hyvän maalipaikan, mutta ässäpelaaja veti poikittaissyötöstä suoraan yli maalin. Lopulta Marko Kivenmäki pääsi puolittain läpi, ja veti erän loppuun tasoituksen. Hyviä maalipaikkoja Ässillä oli erässä ainakin kolme.
.

Missä pelissä sä olit ? Parin minuutin kohdalla ekassa erässä Konna yksin suoraan molken edestä veti hyvän kudin molkea päähän. Pari minsaa siittä ja Laine ajoi hyvin maalille ohi pakkien muttei onnistunut tuikkaamaan sisään. Sama ketju teki vielä yhden loistavan paikan josta maalin takaa tulleeseen syöttöön Öhman veti vastapalloon mutta molke venyi siihenkin. Ässillä oli hitonmoinen tuuri että Tappara ei saanut osumia ekalla 7 minsan painostuksellaan. Ässillä oli pari hyvää paikkaa poikkisyötöistä erän lopussa joista yhden Lehto poimi ja pari meni plekseihin.
 
Odotettu ja tyylikäs voitto Tapparalta. Ässiä alistettiin lähes koko pelin ajan ja kaikilla osa-alueilla. Ainoaksi tahraksi kilpeen jäi jakso Tapparan avausmaalin jälkeen, ja se että molemmat Ässien maalit olisivat olleet otettavissa. Miellyttävää oli myös se, että Tappara ei heittänyt peruutteluksi, vaan taklauksia ajettiin loppuun viimeistä vaihtoa myöten.

Eniten ihmetyttää kuinka sukka Ässien iso puolustus on maalinedustapelissä. Joku Sami Venäläinen vie Pasi Peltosta aivan 100-0, ja sen ansiosta tänäänkin yksi maali. Muutenkaan pakisto, vaikka onkin isoa, ei taklaile ollenkaan niin aktiivisesti kuin oletin, ja Tapparan liukkaat hyökkääjät veivätkin kulmapelit järjestään. Valitettavasti Rönnin haparoiva linja suosii Ässien puolirikollista pelitapaa.

Päivän perseilystä vastasi siis Leo Komarov, joka päätti käydä "kompastumassa vahingossa" päin Lehtoa. Todella törkeää Ässiltä lähteä moiseen. Jos pelimiehiä aletaan kentältä poistamaan, niin ne lopuvat Ässiltä paljon ennen kuin Tapparalta.

Mielenkiintoista nähdä vieläkö Isomäen tunnelma saa Ässien akut ladattua vielä kerran täyteen. Juuri nyt näyttäisi siltä, että sarja on ratkeamassa. Tapparan avainkysymyksiä on Puistolan pelikunto. Jos Pasi on sivussa huomenna, niin ei olisi yhtään yllättävää jos Persfucka tjsp. repii väkisin Tapparalta vielä yhden pakin suihkuun. Valitettavasti näillä tuomareilla temppu vielä todennäköisesti onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Roomie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, St. Louis Blues
  • Tapparalta hyvä peli
  • Ässäläisillä tuntui kyllä väsy painavan
  • Molemmissa päissä molareilla ei paras päivä
  • Mäkiseltä kova puhdas pommi Atteen
  • Ässillä todellisia maalipaikkoja alle 10?
  • Komarovin tilanne seurausta liiasta innostuksesta, yritti väistää, mutta luistin osui pahasti Lehtoon
  • Paljon saa pata petrata huomenna
  • Rönni ei niin huono, kuin ekassa matsissa Tampereella
  • Eipä muuta ihmeempää, selkeä peli, onnittelut Tapparalle
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Kyllä urheiluruudusta katsottuna Riksman imi pahasti. Miks vitus meni törkkäämään ekassa maalissa kiekon Vertalan lapaan!?1111!!!1111!!! Tänään oli Riskmanin päivä, ei voi mitään...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JJ69 kirjoitti:
Missä pelissä sä olit ? Parin minuutin kohdalla ekassa erässä Konna yksin suoraan molken edestä veti hyvän kudin molkea päähän. Pari minsaa siittä ja Laine ajoi hyvin maalille ohi pakkien muttei onnistunut tuikkaamaan sisään. Sama ketju teki vielä yhden loistavan paikan josta maalin takaa tulleeseen syöttöön Öhman veti vastapalloon mutta molke venyi siihenkin. Ässillä oli hitonmoinen tuuri että Tappara ei saanut osumia ekalla 7 minsan painostuksellaan. Ässillä oli pari hyvää paikkaa poikkisyötöistä erän lopussa joista yhden Lehto poimi ja pari meni plekseihin.
No ei ne minun mielestä olleet niin pelottavia paikkoja. Ässillä oli kuitenkin ensimmäisessä erässä pari poikittaissyötöistä auennut paikkaa jossa vedettiin tyhjästä maalista yli/ohi. Nuo Tapparapaikat olivat mielestäni vähemmän vaarallisia tilanteita. Veto Riksmanin kypärään ilman näköestettä --> helppopaikka, maalilleajossa ei mitään paniikkia ollut. Tuurista näissä peleissä on luonnollisesti aina kiinni, ja jokainen maalia kohti menevä veto VOI mennä maaliin. Ässien maalipaikat olivat kyllä vähissä.

Tappara oli tänään kuitenkin se parempi joukkue, ja Ässät kaatui puolustuksen seisoskeluun. AUK olisi voinut tehä ihmeitä, Mäntylän poissaolo ei kyllä Tapparapuolustuksessa mielestäni näkynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvät ketjumuutokset oli Jukka tänään kehittänyt. Pimeässä yössä surffaava Ojasen Janne oli pudotettu oikeutetusti kolmosketjun keskelle hakemaan sieltä lisävauhtia. Tulikuumat Öhman ja Laine oli taasen nostettu Kontiolan kanssa samaan nippuun. Ketju ei vielä onnistunut, mutta oli kuitenkin lupaus paremmasta. Liekeissä ollut Hancockin vitja ratkaisi lopulta pelin lähes yksinään.

Oikeastaan olen jo tammikuusta lähtien ruikuttanut Öhmania Kontiolan rinnalle ja tulihan se sieltä. Öhman tarvitsee rinnalleen hyvän pelintekijän ja hän itse erinomaisena sniperina pistää kiekon sisään rutkasti Ojasta varmemmin. Laine täydentää kolmikon uskomattomalla liikkeellä ja työmäärällään.

Kolmas erä mentiin tosiaan kokonaan ilman Puistolaa, kun hänet koukattiin pelistä pois. Ihme ettei vieressä ollut Rönn viheltänyt siitä edes jäähyä. Jonkunlaista pientä lower-body injuryä siellä on, mutta ei siitä sen enempää.

Koistisen Matti paikkasi Puistolaa hienosti, aivan kuin olisi pelannut koko kauden Tapparan takalinjoilla. Samaten Mäntymaan suurempi rooli Mäntylän paikkaajana ei näyttänyt tuntuvan missään. Havu rakensi hienosti 5-2 maalin ylivoimalla.

Uusitut ketjut:

Vertala - Hancock - Venäläinen
Laine - Öhman - Kontiola
Stutzel - JOjanen - Nurmi
Pyymäki - Viinanen - Mäkinen

MOjanenkin kävi vetämässä kentällä hajavaihtoja, joten materiaalia käytettiin laajasti ja energiaa jäi mukavasti huomisellekin.

Pakisto kolmannessa erässä:

Kauppinen - Mäntymaa
Grönvall - Koistinen
Pukka - White

Enpä olisi syksyllä uskonut että tällaisella pakkimiehityksellä tänä keväänä mennään. Junnarit pelasivat silti erinomaisen pelin ja huomenna ei huoleta pätkääkään lähteä poriin. Kone alkaa vasta lämmetä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
15 torjuntaa Lehdolla. Sehän on auttamatta liian vähän. Ainakaan ei tarvitse miettiä, miksi tehtyjä maaleja tuli vain kaksi (2). Ei sillä määrällä usein pelejä voiteta.

Onnittelut ei Tapparalle jaeta. Ihan kuten kättelyt hoidetaan vasta sarjan päätyttyä. Tää on sotaa saakeli!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös