Törmäselle kenkää!

  • 179 037
  • 823
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Stögö, sut on nähty. Ei penkin päässä näytä edes kiinnostavan se, miten surkea joukkue IFK tällä hetkellä on. Hei hei.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Stögö on kuin tapaus Bana naapurista. Kun uuden, kliffan koutsin honeymooni on ohitse, alkaa auktoriteetin ja kokemuksen puute paistamaan. Kuka IFK:ssa tai Klubissa skagaa "valmentajan puhuttelua"? Ei kukaan, ihan sama mitä nää jumppatukat sössöttää.
IFK:n pehmeys oli siedettävää kun joukkue voitti. Nyt se ei voita. Lasaretissa on jengiä juu, mutta oli Ässiltäkin viitisen ukkoa sivussa. Varmaankin jouluna lasketaan pisteet ja Stögön päivät.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lasaretissa on jengiä juu, mutta oli Ässiltäkin viitisen ukkoa sivussa.

Elite Prospectsin mukaan Ässillä oli 3 ukkoa sivussa, pelkästään loukkaantumisten taakse on turha mennä, mutta kyllä se kummasti vaikuttaa kun eilenkin IFK:n 2-3.ketjujen (merkityt ketjut) laitureina pelasi herrat: Juha Jääskä, Saku Salmela, Henri Tamminen ja Janne Hämäläinen. Kaksi ei erityisen lupaavaa junnua, yksi 3-4.parin pakki, ja yksi Mestiksessä huonoja pistemääriä tehnyt hyökkääjä jolla ei ole mitään merkittävää annettavaa Liiga-tasolla.

Voittoja pitäisi ottaa varsinkin näistä Ässistä, koska pakisto ja maalivahtipeli on paperilla erittäin hyvällä tasolla, mutta kyllä mä jotenkin arvelen että Stögön hyökkäävä pelitapa saa aivan uuden ilmeen kunhan jossain vaiheessa saadaan niitä 1-3.ketjun laitureita takaisin. Toki se on fakta, että paljon on tehtävää varsinkin YV:n osalta, vaikka niitä ukkoja palaisi takaisinkin. YV ja hyökkäyspeli oli heikkoa jo alkukaudesta jolloin oli vielä JMA:ta ja kumppaneita rosterissa. Erinomainen puolustus ja maalivahtipeli on onneksi tuonut pisteitä, ja taannut sen, ettei tässä olla vielä missään pohjamudissa.

E: Muokattu turhaa pois, eli noita Stögön potkimis puheita lienee turha edes kommentoida tässä vaiheessa.

E2: @Zeta03 selvä juttu, EP ei näytä Marttisen kohdalla punaista ristiä, en tiedä sitten millä syillä EP noita laittaa, no joka tapauksessa, molemmilla oli ukkoa poissa ja Ässät voitti ansaitusti, sen pituinen se.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Elite Prospectsin mukaan Ässillä oli 3 ukkoa sivussa.

Ei kuulu tänne mutta korjataan eli 4 oli poissa: Marttinen, Kuparinen, Jaatinen ja kultakypärä Makkonen. Näistä merkitystä kenttätapahtumiin olisi ollut kahdella eli Marttisella ja Makkosella. IFK:lla oli paljon isompi nippu ukkoa sivussa, toki laajempi on teillä materiaalikin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stögön potkimis puheita lienee turha edes kommentoida tässä vaiheessa.

Kyllä niitä on aivan turha tässä vaiheessa edes miettiä. Sitä tosiasiaa ei kuitenkaan voi kiistää, että valmennus on ollut IFK:n yksi suurimmista alisuorittajista tähän mennessä. perusteluina YV ja AV prosentit sekä pelillinen ilme kauttaaltaan. Tarkoitan tällä pelillisellä ilmeellä sitä, että HIFK:lla oli kuitenkin esim. eilen lyödä tiskiin nimellisesti ihan ylivertainen kenttä jäälle Partanen-Johansson-Hintz muodossa. Kentällinen loi koko ottelussa ehkä muutaman puolittaisen maalipaikan, mutta ei yhtään sellaista, että olisi pitänyt henkeään haukkoa. Kyllä silloin vähän valmennuksenkin suuntaan pitää luoda katseita. Lisäksi HIFK:n sentteriosasto ja pakisto on kunnossa. HIFK ei kykene tällä hetkellä ulosmittaamaan kiekollisesti vahvoista pelaajista yhtään mitään. Ei se ihan sattumaa ole, että Åsten voitti CHL:n sisäisen pörssin. Samaan aikaan Eronen, Taimi, Partanen, Johansson, Hintz alisuorittavat. Esimerkiksi Heiskasen pelaaminenkin on mennyt kiekon kuskaamiseksi ja siksi hänkään ei ole tehopisteitä pahemmin merkkaillut. HIFK:n pelaaminen on nyt sitä, että yksi vie kiekkoa ja neljä muuta katsoo, mutta ei toimi viisikkona. Silloin ei tule tulosta.

CHL-peleissä Linköpingiä peli oli hyvin erilaista. Ruotsalaiset jengit eivät vedä trappia, vaan tykkäävät painostaa. HIFK:n pakistossa on kiekollista taitoa pelata kiekkoa ulos alueelta ja kun tälläisessä kiekossa pääsee omista pois, niin loppu on melkein sitten henkilökohtaisesta taidosta kiinni, kun päästään vauhdilla keskialueelle tasalukuisiin ja jopa ylivomaisiin hyökkäyksiin. Linköpingissä oli vielä lisäksi iso kaukalo korostamassa tilaa, josta etenkin Hintz nautti. Kotoisessa liigassakin HIFK on voittanut pelejä, joissa vastustaja on lähtenyt coast to coast kiekkoon mukaan. Turussa voitetiin TPS ja se peli oli vaihdikasta päädystä päätyyn vetämistä + iso kaukalo. Vaasassa voitettiin Sport, joka myöskin haluaa pelataa aktiivisesti. Jyväskylässä voitettiin JYP ja Olulussä Kärpät, Hämeenlinnassa HPK. Kaikki nämä joukkueet tykkäävät etenkin kotonaan pelata hyökkäävää kiekkoa. Vastaavasti näitä trappijengejä vastaan HIFK:lla on ollut vaikeuksia. Lisäksi uskon, että moni vastustaja on esim. viime kevään finaaleista ja tämän kauden HIFK:n vaikeuksista vetänyt sen johtopäätöksen, että HIFK:ta vastaan kannattaa vetää passiivinen trap, niin todenäköisesti voitat. HIFK:lla ei vain yksinkertaisesti löydy keinoja puhkaista vastustajan 5 pelaajan muuria muulla, kuin päätykiekolla ja tästä johtuen Åsten-Nykopp-Petrell oli eilen meidän paras ketjumme ja on varmaan jatkossakin ainakin kotihallissa. Kärjistäen Ässät olisi voinut eilen laittaa 5 A-junnua seisomaan omalle siniselle ja HIFK ei olisi tiennyt mitä tehdä. Se on ihan sama mitkä palikat sinne laittaa vastaan, kun toisella ei ole aseita. Materiaaliedusta ei ole mitään hyötyä ennen, kuin päästään hyökkäysalueella kiekkoon. HIFK ei nouse pelillisesti edes saikkulaisten kanssa paremmalle tasolle mitenkään järkyttävästi ennen, kuin se keksii keinot vastustajan trap pelaamisen murtamiseen kiekolla. Se on ohan varma, että vastustajat trap pelaaminen HIFK:ta vastaan tulee vain pahenemaan, kun vastustajat tajuavat HIFK:n kädettömyyden tässä asiassa.

HIFK:lla saattaa nytkin tulla ajoittaisia hyviä pelejä, jos se pääsee otteluissa muutaman maalin johtoon, koska vastustaja joutuu silloin avaamaan trappinsa. Tähän auttaisi kovasti YV- ja AV-pelaamisen tason nosto, koska silloin se olisi useammin mahdollista. Pitkässä juoksussa tuo on kuitenkin kestämätön tilanne. Kun miettii ihan vaikka viime kevään pudotuspelejä, niin HIFK oli pitelemätön joukkue, kun se pääsi johtoon peleissä. Tuli niitä murskavoittoja ja maaleja liukuhihnalta, koska vs ei pystynyt pelaamaan trappia enää. Tapparakin joutui tavallaan pelaamaan HIFK:n vahvuuksilla, kun HIFK meni johtoon. Vastaavasti HIFK oli jopa Pelicansia vastaan kusessa niissä peleissä, joissa se ei päässyt johtoon. Tapparaa vastaan se kärjistyi niissä peleissä, joissa Tappara meni johtoon. HIFK tulee varmasti nostamaan tasoaan tuloksellisesti, kun saikkulista tyhjenee, mutta olisin helvetin huolissani pudotuspelejä ajatellen sitä, jos HIFK:n viisikkopelaaminen ei nosta tasoaan. Ei pudotuspeleissä voida ajatella niin, että pitää joka pelissä päästä parin maalin johtoon. Viime kevään HIFK:n ylivoima Ramun toimesta oli sitä luokkaa, että monesti päästiin johtoon pelin alussa. 2011 tultiin esim. narrit sarjassa niin monta kertaa takaa ohi, että alkoi jo olemaan todennäköisyyksien vastaista. Viime keväänä sellaista vaihdetta ei löytynyt. Pitää pystyä voittamaan sellaisia pelejä, että alku pelistä on huono. Taktisilla muutoksilla saamaan jotain aikaiseksi. Nyt HIFK puskee, puskee, puskee ja luopuu aktiivisesti kiekosta heikompia materiaaleja vastaan.

Veikkaan ja tiedän, että suurin osa Porilaisista huutaen vaihtaisi meidän eiliset rosterit päittäinsä, jos jätetään siis tunnepuoli pois.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä tosiasiaa ei kuitenkaan voi kiistää, että valmennus on ollut IFK:n yksi suurimmista alisuorittajista tähän mennessä. perusteluina YV ja AV prosentit sekä pelillinen ilme kauttaaltaan.

Ehdottomasti näin, varsinkin kiekollisen pelin rakenne (avaukset, keskialueen ylitys jne.) oli IFK:lta pahasti pielessä jo koko alkukauden, puhumattakaan isoimmista murheenkryyneistä eli erikoistilanteista. IFK voitti alkukaudesta monta ottelua jossa se oli pahasti jäljessä esim. KalPaa ja Kärppiä. Jääkiekko on oman maalinteon lisäksi maalinestopeliä, ja tuossa viimeksi mainitussa IFK on ollut yllättävän hyvä lähes koko kauden, se ja Lankisen muutamat huippuillat ovat isoin syy siihen, että IFK on vielä siedettävissä asetelmissa kärkeen nähden.

CHL-peleissä Linköpingiä peli oli hyvin erilaista. Ruotsalaiset jengit eivät vedä trappia, vaan tykkäävät painostaa. HIFK:n pakistossa on kiekollista taitoa pelata kiekkoa ulos alueelta ja kun tälläisessä kiekossa pääsee omista pois, niin loppu on melkein sitten henkilökohtaisesta taidosta kiinni, kun päästään vauhdilla keskialueelle tasalukuisiin ja jopa ylivomaisiin hyökkäyksiin.

Kyllä, ja IFK oli varsinkin kotona jopa pelinopeudessa Linköpingiä edellä, siinä pelissä repaleinenkin hyökkäys pääsi jalalla pelin rytmiin kiinni (jonka Linköping mahdollisti) ja sillä pystyttiin jopa ajoittain hallitsemaan peliä. Esim. Tappara rytmittää peliä paljon vaihtelevammin, jolloin IFK:lla on usein hankaluuksia päästä samalle sivulle.

Vastaavasti näitä trappijengejä vastaan HIFK:lla on ollut vaikeuksia. Lisäksi uskon, että moni vastustaja on esim. viime kevään finaaleista ja tämän kauden HIFK:n vaikeuksista vetänyt sen johtopäätöksen, että HIFK:ta vastaan kannattaa vetää passiivinen trap, niin todenäköisesti voitat. HIFK:lla ei vain yksinkertaisesti löydy keinoja puhkaista vastustajan 5 pelaajan muuria muulla, kuin päätykiekolla ja tästä johtuen Åsten-Nykopp-Petrell oli eilen meidän paras ketjumme ja on varmaan jatkossakin ainakin kotihallissa.

Varsinkin Suomen paras keskialueen träp (copyright J.Rautakorpi?), eli Tapparan träp, on ollut äärimmäisen paha taktiikka Törmäsen IFK:lle jo kolmatta vuotta. Varsinkin Nordiksella, Tappara on pahimmillaan pystynyt täysin riisumaan IFK:n aseista tuolla keskialueen träpillä, Tappara on säätänyt usein pelin rytmin siten, että se on pakottanut IFK:n avaamaan peliä, joka on johtanut jatkuvasti siihen, että IFK joutuu aloitteellisesti tulla läpi sen keskialueen träpin. Tuo träp on kuitenkin vain yksi osa-alue, ja muilla osa-alueilla viisaasti pelatessa, IFK on pystynyt Tapparaa myös voittamaan.

En muista tarkalleen, träppäsikö Tappara toissa lauantaina kotonaan, mutta sen muistan, että IFK pystyi korkealla ohjauspelillä (jotku sanoo korkeaksi träpiksi) hyydyttämään Tapparan hitaita hyökkäykseenlähtöjä, kutsun tuota ohjauspeliksi siksi, että se maalinedessä oleva hyökkääjä pyrkii ohjaamaan sen suunnan, johon pakki joutuu lopulta jalalla lähtemään, ja sen jälkeen 2 muuta hyökkääjää odottaa sitä pakin ratkaisua, ja on valmiina iskemään korkealta Tapparan alhaalta vauhtia hakeviin hyökkääjiin. Tuo taktiikka toki vaatii sen, että IFK on ensin saanut edes sellaisen hyökkäykseenlähdön, että kiekko on saatu toimitettua syvään. Lisäksi tuota korkeaa ohjauspeliä vastaan on valitettavan monta toimivaa tapaa avata peliä, muistaakseni Tapparakin nopeutti viime kohtaamisessa pelin edetessä avaamistaan, ja se muutti heti pelin kulkua. Silti tuo korkea ohjauspeli pitäisi olla yksi ase Stögön työkalupakissa, jota pitäisi käyttää sopivissa paikoissa, ja esim. Tapparakin säätelee pelin sisällä noita taktiikoitaan, ja sitä samaa pitäisi Stögön tehdä herkemmin.

Toinen taktiikka jolla voidaan kompensoida sitä vastustajan träpin aiheuttamaa tuskaa, on se mitä Stögö käytti viime kevään finaaleissa ainakin ensimmäisissä peleissä, eli käyttämällä sitä träppiä itse. Tappara yllättyi suuresti, kun IFK ei karvannutkaan korkealta, edes ekassa matsissa kotonaan. IFK muutti pelin rytmiä siten, että se toimittikin kiekkoa Tapparan päätyyn, ja jos ei ollut selkeää paikkaa, niin hyökkääjä ei edes yrittänyt sinne päätykiekkoon, vaan vetäydyttiin keskialueen träppiin. En muista ulkoa noita kaikkia finaaleita, ja varmaan Tapparan pelin parantamisella oli osansa, mutta näkisin että tuo träppi voisi olla jatkossakin se ase, joka käännetään niitä IFK:ta vastaan träppääviä joukkueita vastaan.

IFK:n korkea karvaus on suurimpaa osaa joukkueita vastaan oikeinkin hyvä taktiikka, IFK:n rosteri on niin luisteluvoimainen, ja samalla myös kamppailuvoimainen, että se voi tuolla korkealla karvauksella aiheuttaa suurimmalle osalle Liiga vastustajista riittävästi ongelmia, mutta, Tappara on tässä asiassa varsinkin kotonaan aivan poikkeuksellinen joukkue. Tappara taitaa nopeat paineen alta lähdöt niin sulavasti, että IFK:n karvaus on pahimmillaan kuin yrittäisit siivilästä juoda vettä, menee läpi ja ohi. Aina näin ei ole, joskus Tapparalla yksilöt hutiloi, tai IFK:n ajoitukset on niin pitävät, että se kova karvaus toimii varsinkin kotona pienessä kaukalossa. Mutta sen karvauksen ongelma ainakin normi tasoista Tapparaa vastaan on se, että se vaatii ensin aivan rautaisen luisteluvoiman, sen lisäksi vielä täydelliset ajoitukset, ja vielä niiden päälle sen, että se kiekko kaksinkamppailussa voitetaan omille.

Ylipäätään karvaaminen on nyky jääkiekossa hyvin avaavaa joukkuetta vastaan, oikeasti aivan helvetin haastavaa hommaa, varsinkin isossa kaukalossa se on se iso syy, miksi nykyään träpätään tai pelataan korkeaa ohjauspeliä. Ei träppikään ole missään nimessä helppo taktiikka toteuttaa, mutta 4-5 miehen rintamana siinä on helvetisti vähemmän muuttujia kuin karvauksessa. Träpissä kyse on pysäyttämisestä, vastustaja pyrkii keskialuetta ylittäessä lähinnä yhteen suuntaan. No, mun teksti ohjautui jonkin verran sivuraiteelle, lisäksi nuo kiekottoman pelin taktiikat ei ole suora tie onneen, mutta se on yksi tärkeä osa-alue 5vs5-pelissä. E: Pari viilausta.
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kiertoon vaan. Oli alunperinkin virhe palkata tämä narri IFKn päävalmentajaksi. Peli on aivan karmeeta katseltavaa tällä hetkellä, eikä parannusta ole luvassa ellei valmentaja vaihdu. Tämä kausi taitaa olla menetetty ja siksi voisi jo ottaa vähän etukenoa ensi kautta ajatellen. Törmäsen sopimus päättyy joka tapauksessa ja nyt olisi mahdollisuus alkaa ajamaan uutta valmentajaa sisään, jotta ensi syksy ei olisi pelkkää uuden opettelua.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmennuksen taito mitataan nimenomaan tällaisessa tilanteessa kun poissaoloja on paljon, silloin pitäisi pystyä luottamaan valmennuksen luomaan pelisapluunaan.
Kun kentälle laitetaan Aaltonen, Rask, Johansson niin tuleehan sieltä jotain tulosta jo ilman valmentajiakin. HIFK:n peli näyttäisi perustuvan jopa edellisiä kausia enemmän yksilöiden tekemiseen koska joukkueena jengi ei pelaa. Pitkässä sarjassa kun vastustajalla on taktiikka niin lirissä ollaan taas kerran.

Pudotuspeleissä poissaoloja tai muuten vaan puolikuntoisia pelaajia on varmasti sitä enemmän mitä pidemmälle joukkue menee. Tyydytäänkö taas toteamaan että materiaali ei riittänyt tälläkään kertaa.

Syitä konttaamiselle voin vain arvailla mutta jotain hälyttävää pitää olla jos peli ei ole parantunut kolmen kuukauden aikana yhtään. Varsin yv on kammottavaa kun kiekkoa ei meinata saada edes maalille.
Onko jengissä liikaa edareita, onko Törmäsellä enää joukkueen luottoa ja mikä on kapteenin osuus asiaan. Paljon kysymyksiä joihin olisi syytä löytää vastauksia ja lääkkeitä melko pikaisesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkässä sarjassa kun vastustajalla on taktiikka niin lirissä ollaan taas kerran.
Tässä tullaankin taas siihen kevään peikkoon eli Tapparaan.

Se on aika monta vuotta vetänyt sitä samaa pelityyliiään ja peli on näyttänyt jo alkukaudesta siltä, että siinä on jokin idea vaikka aina ei tulokset ole olleet niin hyviä. Yksilötkin on aivan riittäviä ratkaisemaan otteluita ja ero materiaalissa ei ole niin kova. Sitten voi taas ihmetellä, kun tuleekin niitä 2-1 tappioita heitä vastaan.

Huolissaan tässä täytyy olla, että aina menee alkukausi aivan kuin uudelta pöydältä eikä minkäänlaista jatkumoa löydy. Sitten viimeiset parikymmentä peliä on ilotulitusta ja päättyy siihen, kun vastaan tulee se tasaisen varma Tappara. Meidän yksilöt puskee päätään vastustajan träppiin ja toinen sitten viimeistään ylivoimalla lyö itsensä maalin johtoasemaan. Argh!

Noh, katsellaan. Onhan tässä vielä matkaa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen käyttäjän @king of the jungle kanssa ihan samoilla linjoilla sekä IFK:n nykyisestä tilanteesta, että Tapparasta. IFK:n nykyisestä tilanteesta pitääkin olla huolissaan. Valmennuksen ja nykyisen rosterin johtavien pelaajien on löydettävä keinot voittaa niitä pelejä sellaisen pelitavallisen jatkumon kautta, että sillä saadaan anteeksi tuo hyökkääjistön surkea tilanne, Tapparalta voidaan ottaa kuokkaan, mutta noita Ässiä, Jukureita jne. pitää pystyä voittamaan! Kaikki lähtee tietenkin Stögöstä, mutta kuten esim CHL:n viimeisessä ottelussa nähtiin, lopulta se peli on kuitenkin kiinni niistä yksilöistä. Stögön on laadittava pelisapluuna jossa pystytään estämään riittävästi vastustajan maalipaikkoja (toteutunutkin jo aika hyvin), ja samalla sapluunan tulee tarjota meidän pelaajille riittävät eväät hyviin maalipaikkoihin, ja tuo viimeisin varsinkin YV:n osalta ei ole toteutunut edes välttävästi.

Jos IFK:n YV-pelaajat eivät ymmärrä hävetä ja olla ärsyyntyneitä tuosta YV:stä, niin joku on pahasti pielessä. Siinä vaiheessa on turha syyttää valmentajaa, jos tumpeloidaan itse ensin siinä kiekon ylöstuonnissa, ja hyökkäysalueella annetaan jatkuvasti syöttöjä omien luistimiin, sekä lopulta jos se ihme käy että saadaan hyvä laukaisupaikka, niin lauotaan vastustajan polkkareihin. Valmentaja voi paljonkin auttaa YV:n suhteen, mutta nuo perusasiat lähtee itse pelaajista.

Tässä vaiheessa sarjataulukon osalta ero kärkeen ei ole vielä ratkaisevan paljon, mutta jos tämä marraskuu vedetään vihkoon edes osittain, niin ero ainakin Tapparaan kasvaa jo liian isoksi. Sija 2 tulee olemaan helpommin (ei helposti) saavutettavissa, koska sijoilla 2-7 on tällä hetkellä joukkueita joista tuskin yksikään (TPS mahdollisin) tulee pysymään Tapparan tahdissa, saati sitten kärjen tuntumassa.

Eri asia toki, että halutaanko määrittää IFK:n pakollisemmaksi tavoitteeksi se runkosarjan voitto. Mielestäni playoffeja ajatellen ehdoton minimi olisi saada se kotietu ensimmäiselle kierrokselle, toki silloinkin voidaan jo puhua tuloksellisesta alisuorittamisesta. TOP2 joukkoon olisi parasta päästä, jolloin saisi sen kotiedun varmuudella myös välieriin, ja samalla välttäisi Tapparan mahdollisena välierä vastuksena. Toisaalta on aika sama, kohtaako Tapparan jo välierissä vai finaaleissa, mutta itse kohtaisin kyllä mielummin finaaleissa. Se toisi paremmin sen revanssi-hengen esiin, ja maukkaintahan olisi se pahin vastus kaataa nimenomaan finaaleissa. No sinne on todella pitkä matka, ja just nyt siinä matkalla on niin paljon esteitä, että vaikea sitä on vielä edes hahmottaa kunnolla.

Nykyisistä ongelmista on kirjoitettu paljon ja meidän osioista löytyy useampia erinomaisia kirjoituksia, mutta mitä muut käyttäjät ovat mieltä noista IFK:n runkosarjan sijoitus tavoitteista? En käynyt ihan alkukaudesta palstalla erityisen aktiivisesti, joten en tiedä onko näistä runkosarjan sijoitus tavoitteista jo aiemmin kirjoiteltu. Kuitenkin, jos TOP4 ulkopuolelle jäädään, voidaan varmaan yksimielisesti sanoa, että valmennus joukkueineen on epäonnistunut ja pahasti.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen käyttäjän @king of the jungleNykyisistä ongelmista on kirjoitettu paljon ja meidän osioista löytyy useampia erinomaisia kirjoituksia, mutta mitä muut käyttäjät ovat mieltä noista IFK:n runkosarjan sijoitus tavoitteista? En käynyt ihan alkukaudesta palstalla erityisen aktiivisesti, joten en tiedä onko näistä runkosarjan sijoitus tavoitteista jo aiemmin kirjoiteltu. Kuitenkin, jos TOP4 ulkopuolelle jäädään, voidaan varmaan yksimielisesti sanoa, että valmennus joukkueineen on epäonnistunut ja pahasti.

Itse ennen kauden alkua lähdin siitä, että runkosarjan voiton uusiminen tuolla jatkuvuudella ja rosterilla piti olla hyvinkin mahdollinen. Tappara koki pahemmat menetykset. Tälläkin hetkellä pidän kaikkea muuta, kuin runkosarjan toista sijaa pettymyksenä. Sijat 3-4 korkeintaan tasoa OK. Neljän ulkopuolelle todella huonona suorituksena ja HIFK:lle perinteistä säälisijojen tuntumaa/säälejä katastofina. Säälien ulkopuolelle jääminen olisi jo jotain mikä tällä rosterilla olisi jo HIFK:nkin mittapuulla käsittämätön floppaus, vaikka ollaanhan me melkoisiin suorituksiin totuttu. Runkosarjan sijoitusta pidän etenkin HIFK:n kannalta merkityksellisenä. HIFK:n playoffs yllätykset ovat kausilta 91-92 ja heti perään 99-00. Siinäpä ne. Siksi pidän sijoja 1-2 HIFK:lle erittäin merkityksellisinä. Sijoilta kolme ja etenkin neljä tulee jo saman tasoinen joukkue vastaan. HIFK:lle on perinteisesti kovien paineiden takia ensimmäinen pudotuspelikierros erittäin vaikea ja siinä peli menee helposti lukkoon mikäli ei lähde rullaamaan. Siksi sinne pitää saada ennakolta keveämpi vastustaja, että saadaan pyörä pyörimään positiiviseen suuntaan.

Liigan taso tällä hetkellä Tapparan jälkeen on surkeaa ja keskinkertaista. Voimasuhteet tulevat todennäköisesti Tapparan jälkeen heilahtamaan melkoisesti. Tappara voidaan lukita runkosarjan ykköseksi jo nyt. JYP ja Kärpät tulevat parantamaan tuolta melkoisesti ja samoin HIFK. Tapparaa lukuunottamatta oikeastaan kaikki perinteiset kärkiorganisaatiot ovat eräänlaisessa käymistilassa ja se oli ennen kauden alkua ennustettavissakin. HIFK:n ei pitäisi olla tässä turbulenssissa mukana, mutta niin ollaan taas onnistuttu tähän porukkaan itsemme tunkemaan. HIFK:n ongelmat alkoivat jo harjoitus- ja CHL-peleistä ja jatkuivat alkukaudesta suht. terveellä rosterilla. Tavallaan itse kaivettiin tämä kuoppa. Mikäli oltaisiin raavittu enemmän pisteitä terveellä rosterilla ja ennen kaikkea pelillisesti oltu valmiimpia heti alkukaudesta, niin ei oltaisi nyt tässä tilanteessa. Nyt ollaan pelillisesti takalukossa ja pelaajat alisuorittavat.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaikka tuo peli on tällä hetkellä aivan järkyttävän huonoa niin yhä pidän Törmäsen puolia. Ensiksi kuka tulisi tilalle? Siellä on tällä hetkellä kärjistetysti sanottuna nolla vaihtoehtoa. Törmänen on osoittanut olevansa hyvä valmentaja (kuten viime kausi osoitti) ja uskon, että kun saikkulista saadaan tyhjenemään niin kyllä se peli vielä löytää uomiinsa ja sarjataulukossa lähdetään nousuun. Nyt on vain kärvisteltävä ja pysyttävä iskuetäisyydellä ettei kuilu kasva liian suureksi.

Veikkaan, että runkosarja tullaan paketoimaan top-4 sijoitukseen ja ollaan loppukeväästä Liigan kuumimpia joukkueita (palataan tähän runkosarjan lopussa sit). Varaan tähän kuitenkin itselleni pienen sauman puolustautua, että toki jos loukkaantumiset jatkuvat yhtä kovina kuin mitä tämä alkukausi on nähty niin vaikea on voittaa tuolla repaleisella kalustuksella ja pelata itsensä neljän parhaan joukkoon. Tällä hetkellä homma sakkaa loukkaantumisten takia sanon minä.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Sormusen tasoista suorittamista koko syksy, mutta potentiaalia Törmäsellä sentään on. Ei jatkoon, jos vedetään nykysurkeudella koko kausi.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tää näyttää juuri siltä että Törmäsellä ei ole mitään otetta tohon porukkaan. Todenäköisesti kuitenkin pidetään periaatteesta kiinni eikä vaihtoa kesken kauden tehdä.
Hauskaa loppukautta kaikille.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pelin näyttää jo siltä että pelataan valmentajaa ulos. Aivan järkyttävää paskaa ja 3-0 maali kuvastaa tota oksennusta hyvin. Kävellään keskeltä läpi ja nauraen tuulettamaan. Ei ne potkut välttämättä olekkaan huono idea...
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Jos vaihdetaan valmentaja ja koko joukkue niin loppukausi näyttää ihan kivalta.
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Torstain peliä en nähnyt enkä pääse tätäkään seuraamaan sen tarkemmin, mutta luotto joukkueeseen ja Törmäseen on edelleen kova ja usko sijoituksen nousuun järkkymätön.

Esimerkiksi Tapparalla oli kahdella edellisellä kaudella omat kuoppansa syksyllä ja Tapolan päätä vaadittiin vadille samaan tyyliin kuin täällä nyt. Keväällä Tappara meni finaaleihin ja valitettavasti viime keväänä ihan päätyyn asti. Viime kaudella voitettiin runkkari ja tehtiin eniten maaleja. Ei paina paljoa vaakakupissa jos mestaruus jää haaveeksi.

Keväällä kun peli on IFK:lla uomissaan, saikkulista on tyhjänä ja pelejä voitetaan, ei paljoa muistella syksyn maalimääriä tai paskoja jaksoja.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esimerkiksi Tapparalla oli kahdella edellisellä kaudella omat kuoppansa syksyllä ja Tapolan päätä vaadittiin vadille samaan tyyliin kuin täällä nyt.

Omasta mielestäni Törmäsen potkujen vaatimisen määrä on ollut HIFK-fanit, tämän palstan kärsivällisyys ja peliesitykset huomioon ottaen ollut vähintäänkin maltillinen. Aina joku on vaatimassa IFK coachille potkuja, vaikka oltaisiin sarjassa kolmantena.

Siitä ei pääse mihinkään, että kohta pitää jotain alkaa tapahtumaan.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Kuvitteleeko joku oikeesti että Törmänen saisi kenkää tämän loukkaantumissuman keskellä? Jos peli näyttää samalta täydellä kokoonpanolla, niin sitten voisi olla mahdollistakin.
 

444

Jäsen
Vaikka tuo peli on tällä hetkellä aivan järkyttävän huonoa niin yhä pidän Törmäsen puolia. Ensiksi kuka tulisi tilalle? Siellä on tällä hetkellä kärjistetysti sanottuna nolla vaihtoehtoa.
Tämä on kysymys, johon et tule koskaan saamaan näiltä paskan pelin aikana kivenkoloistaan ryömiviltä mumisijoilta vastausta. Kaikille pitäisi olla jatkuvasti antamassa kenkää, mutta mitään realistista vaihtoehtoa ei ole tarjota. Tätä sitten perustellaan sillä, että "ei ole mun duuni ettiä" tai "mieti ite, kyllä niitä löytyy". Oliko muita yhtä hyvä selityksiä?
Mussutetaan, kuinka pelin pitäisi näyttää vauhdikkaalta ja viihdyttävältä ja ehdotetaan, että ostetaan Marjamäen sopimus maajoukkuehommista ulos. Tai Kivi. Eihän se haittaa, että sopimus on katkolla vasta 2018, rahallahan nämä hommat on ennenkin hoidettu.

Edelleen: realistisia vaihtoehtoja tiskiin, kiitos. Joku sellainen valmentaja, jolla on meriittejä voittamisesta edes viimeisen vuosikymmenen ajalta. Valmentaja joka peluuttaa viihdyttävää kiekkoa. Valmentaja, joka on vapaa hyppäämään puikkoihin vaikka heti.
Löytyykö?
 

JigSaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuvitteleeko joku oikeesti että Törmänen saisi kenkää tämän loukkaantumissuman keskellä? Jos peli näyttää samalta täydellä kokoonpanolla, niin sitten voisi olla mahdollistakin.

Juuri näin, hyvin epätodennäköistä että näin tulisi tapahtumaan. Mulla on Stögöön kova luotto, mutta paskoilla työkaluilla on vaikee tehdä duunia. On meillä kuitenkin materiaali mestaruuteen vaikka sitten säälien kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös