Suomen poliisi kriisissä?

  • 648 968
  • 5 576

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ne on ne ihmisoikeudet, et ole ulkomaalainen tai suomalainen, olet ihminen. Kyllä poliisin pitää nähdä hieman vaivaa löytääkseen laittomasti maassa olevat.

Ei ainakaan minun verorahoillani, kiitos. Jokainen euro "ihmisoikeuksien" puolesta on euro pois köyhäinavulta (paitsi vassareille, jotka eivät tunne vaihtoehtoiskustannuksia).

Niin tarkoitat kaveria, jota poliisi kutsuu pinkiksi gerbiiliksi, jonka kaltaisten pitäisi pitää hihamerkkiä. Eihän tuo varmaan rasismia ole vaan poliisihuumoria.

Niin, ja jos samanlaisa huumoria ulotetaan porilaisiin, ei penaz ole täällä vinkumassa rasismista.
 

guevara

Jäsen
En mielestäni perääntynyt minkään väittämäni kanssa. Tuo "Varmaan tämäkin on jonkun mielestä rasismia" viittasi omiin oletuksiini, ei poliisien kommentteihin, joista osa oli rasistisia, mitä en edes kieltänyt. Olen tämän nyt kaksi kertaa selittänyt ja toivon, että kolmatta kertaa ei tarvitse.

OK, asia ymmärretty. Oletin tuon "Varmaan tämäkin on jonkun mielestä rasismia" koskemaan koko keskustelua, ja nimenomaan niin että vähän ihmettelet miten tuollaisista jutuista joku hönö voi rasismia nähdä.
Ts. luin viestisi vaan väärin, ei sen kummempaa. My bad.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Niin, ja jos samanlaisa huumoria ulotetaan porilaisiin, ei penaz ole täällä vinkumassa rasismista.
Kyllähän porilaisia saa pilkata, mutta ei Jamesta, joka on syntyperäinen turkulainen (tunsin hänen äitinsä kun perhe asui Turussa). Porilaiset eivät muuten tarvitse hihamerkkiä, kun porilaisen tunnistaa porilaiseksi heti kun hän avaa suunsa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tämä polliisi-gate on nyt jälleen esimerkki 90-luvun laman seurauksista. Silloin ei ollut varaa viedä ulkomaan immeisiä päiväkoteihin ja kouluihin totuttamaan pikkuisia ja nuorukaisia ulkomaan eläviin, oppimaan monikulttuuriutta. Nyt kun töissään sattuvat kohtaamaan vieraita tapoja ja käytäntöjä, niin heti ollaan netissä rasisteina urputtamassa ja jopa halveeraamassa. Yhteiskunnan vika.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aiemmin tällä viikolla tuli lainattua Taloustutkimuksen ja Suomen Kuvalehden tutkimusta (2015), jonka mukaan 86 prosenttia suomalaisista ei ole rasisteja. Se on hieno, korkea luku. Olettaen, että tutkmus antaa ainakin suunnilleen oikean tuloksen, noin 14 prosenttia suomalaisista on rasisteja. Poliisissa rasisteja on siten joko noin 14 prosenttia tai vähemmän tai enemmän.

Suljetussa ja rasistiseksi väitetyssä fb-ryhmässä oli Helsingin Sanomien mukaan 2 800 jäsentä. Väitetyssä siksi, että katsotaan lopulliset todisteet. Mikäli asia on, kuten se on uutisoitu, rasistiseen fb-ryhmään on kuulunut tai kuuluu virassa olevia poliiseja, poliisieläkeläisiä ja -poliitikkoja sekä päällystöä. Pidän määrää suurena kun huomioidaan se, että virassa olevia poliiseja on Suomessa noin 7 000 henkeä.

Jos ja oletettavasti kun todisteet kertovat samaa, mitä Long Playn artikkeli kertoo kuvankaappauksin, rangaistusmenettely tulee tehdä sekä lain kirjaimen että poliisin omien ohjeiden mukaan. Muistaakseni poliisi on itse linjannut, että rasismille on nollatoleranssi.

On erinomaista, että Long Play julkaisi artikkelin ja puuttui tällaiseen mädännäisyyteen. Koko poliisia ei kuitenkaan tule leimata vähemmistön toimien mukaan.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko poliisia ei kuitenkaan tule leimata vähemmistön toimien mukaan.
Ehdottomasti näin. Tämähän tottakai toimii mainiona elämänohjeena ihan yleisestikin. Eli mitään viiteryhmää ei tule tuomita kokonaan vähemmistön toimien mukaan. Tästähän me varmasti ollaankin samaa mieltä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ehdottomasti näin. Tämähän tottakai toimii mainiona elämänohjeena ihan yleisestikin. Eli mitään viiteryhmää ei tule tuomita kokonaan vähemmistön toimien mukaan. Tästähän me varmasti ollaankin samaa mieltä.

Toki. Pätee mm. poliiseihin, kristittyihin, muslimeihin, nuoriin miehiin ja poliitikkoihin. On kuitenkin tilanteita, joissa on pakko hieman livetä linjasta, jos kyseessä on esimerkiksi kansakunnan turvallisuus. Esitin aiemmin toisessa ketjussa, että pakolaisina Suomi voisi jonkin verran suosia perheellisiä ja jonkin verran karsastaa yksinäisiä, nuoria miehiä. Tästä ei tässä ketjussa enempää.

Sen sijaan poliisin todistettuun rasismiin tulee puuttua mielestäni tiukemmin kuin vaikkapa rakennustyöläisen. Poliisin työssä vaaditaan laajaa luottamusta sekä oikeita päätöksiä hieman eri tavalla kuin esimerkkinä mainitsemassani rakentamisessa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ao. lainaus on Rasmus-ketjusta.

Kaikilla palvelualoilla henkilökunta purkaa paineita puhumalla omalla porukalla asiakkaista. Yleensä kärjistäen ja huumorilla. Varmasti myös poliiseilla on välillä tarvetta tuulettaa. Ihminen ei vaan pysty kaikkea purematta nielemään, välillä on kollegoiden kanssa pystyttävä puhumaan vailla mitään pidäkkeitä, että taas jaksaa. Aina se ei ole painokelpoista juttua.

Tietenkin poliisi on omine mielipiteineen ihminen aivan kuten kuka tahansa, mutta minusta on poliisin ammatin väheksymistä verrata sitä kaikkiin palveluammatteihin. Vai päteekö moneenkin palveluammattiin laissa säädetty käyttäytymisvelvoite, joka koskee sekä työn hoitamista että yksityiselämää?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On erinomaista, että Long Play julkaisi artikkelin ja puuttui tällaiseen mädännäisyyteen. Koko poliisia ei kuitenkaan tule leimata vähemmistön toimien mukaan.

Hetkinen nyt. On aivan höperön naiivia ajatella, että poliisi olisi jotenkin puhtaampi, jos se ei kirjoittelisi suljettuun fb-ryhmään asiakkaistaan ivaavaan sävyyn. En oikein myöskään ymmärrä tätä "vähemmistö"-näkökulmaa. En näe mitään syytä sille, mikseivät nuo muutkin, jotka eivät ryhmään kuulu, puhuisi ihan samanlaisia juttuja. He tekevät sen sitten vain saunan lauteilla tai olutlasi kädessä – mitä väliä?

Joku fb:n suljettu ryhmä on mielestäni digiaikana verrattavissa kahvihuoneeseen. Ja vuoto fb:n suljetusta ryhmästä on kuin vuotanut video kahvihuoneesta. @Cobol :n logiikalla aivan jokainen (ainakin) asiakaspalvelua harjoittava työpaikka on mädäntynyt, koska asiakkaista puhutaan karulla tavalla kahvihuoneissa (digiaikana fb:n suljetuissa ryhmissä).

Tällaisissa tapauksissa ongelmana on se, että asia vuotaa julkisuuteen, jolloin sitä on tietysti pakko pahoitella. Vai väittääkö joku, että organisaatioiden takahuoneissa puhutaan aina siten, että tekstin voisi julkaista kaikelle maailmalle?

Vai päteekö moneenkin palveluammattiin laissa säädetty käyttäytymisvelvoite, joka koskee sekä työn hoitamista että yksityiselämää?

En tunne lakia tarkkaan, mutta olen kuullut tapauksista, joissa on annettu kenkää yritykselle vahingollisesta somekäyttäytymisestä. Tuosta voinee tulkita, että lain mukaan työntekijä on velvollinen käyttäytymään asiallisesti myös vapaa-ajallaan tai ainakaan olemaan tuhraamatta työnantajan mainetta. Kysykää vaikka Valavuorelta (olikohan vapaa-ajalla?) tai siltä, jolla teki mieli sylkeä hamppariin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hetkinen nyt. On aivan höperön naiivia ajatella, että poliisi olisi jotenkin puhtaampi, jos se ei kirjoittelisi suljettuun fb-ryhmään asiakkaistaan ivaavaan sävyyn.

Nyt kehität ihan omia juttujasi. Irrottamalla lauseen, irrotat sen myös kontekstista. Katsopa mitä kirjoitin:

Suljetussa ja rasistiseksi väitetyssä fb-ryhmässä oli Helsingin Sanomien mukaan 2 800 jäsentä. Väitetyssä siksi, että katsotaan lopulliset todisteet.

Jos ja oletettavasti kun todisteet kertovat samaa, mitä Long Playn artikkeli kertoo kuvankaappauksin, rangaistusmenettely tulee tehdä sekä lain kirjaimen että poliisin omien ohjeiden mukaan.

Jostain syystä noinkin yksinkertainen teksti kuin todisteiden vaatiminen rasisimista, menee sinulta ohi. Jos tutkimusten jälkeen kirjoittelu todetaan rasistiseksi, se on rasististista. Jos taas todetaan jotain muuta, se on jotain muuta.

Ei luulisi olevan vaikea ymmärtää.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jostain syystä noinkin yksinkertainen teksti kuin todisteiden vaatiminen rasisimista, menee sinulta ohi.

Todisteiden vaatiminen on typerää ja sitäpaitsi netti on täynnä kuvakaappauksia – siitä vaan tutkimaan. Suljettu FB-ryhmä on yksityinen viestintäkanava siinä, missä joku whatsapp-keskustelukin. Pitäisikö mielestäsi tutkinta rajata vain tuon FB-ryhmän sisään vai pitäisikö tutkia myös muut digitaaliset viestinnän kanavat? Jos ei, niin miksi ei? Jos kyllä, niin miten laajalle tutkimukset tulisi ulottaa?

Olisi myös lapsellista rajata esim. WA pois sillä perusteella, että ei ole näyttöä, sillä on enemmän kuin todennäköistä, että sieltäkin löytyy näitä "rasistisia" solvauksia. Entä jos Pertti Poliisi on laittanu WA-viestin Konsta Konstaapelille ja Simo Skoudelle, jossa hän kiroaa liikenteessä törttöillyttä bemarikuskia sanoin "taas bemarikuski". Eikö tällöin mädäntynyttä Perttiä olisi syytä rangaista ja kyseenalaistaa hänen kykynsä toimia tasapuolisesti eri autojen kuljettajille? Vai päteekö tässä eri säännöt ulkomaalaisille, että vain heistä ei saa puhua ivalliseen sävyyn?

Siitä vain tutkinnat käyntiin à la Cobol.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Suljettu FB-ryhmä on yksityinen viestintäkanava siinä, missä joku whatsapp-keskustelukin. .

Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin jännää miten vieläkin uskotaan olevan sähköisessä viestinnässä sellainen asia kuin "yksityinen -" tai "suljettu viesintäkanava". Nämä poliisin kanavat ja muut haippiringit ovat suljettuja niin kauan kunnes ne eivät enää ole. Ja pitää olla viestinnässää valmis vastaanottamaan ne seuraukset mitä ne viestit saattavat tuoda olkoon ne kirjoitettu avoimeen tai suljettuun ympäristöön tai edes nimimerkin takaa tänne.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin jännää miten vieläkin uskotaan olevan sähköisessä viestinnässä sellainen asia kuin "yksityinen -" tai "suljettu viesintäkanava". Nämä poliisin kanavat ja muut haippiringit ovat suljettuja niin kauan kunnes ne eivät enää ole. Ja pitää olla viestinnässää valmis vastaanottamaan ne seuraukset mitä ne viestit saattavat tuoda olkoon ne kirjoitettu avoimeen tai suljettuun ympäristöön tai edes nimimerkin takaa tänne.

Totta kai sähköisessäkin viestinnässä on oma yksityisyytensä. Samoin kuin kirjeissä, puheluissa tai baarikeskustelussakin. Kaikki voivat vuotaa julkisuuteen eri tavoin – digiviestinnässä ne vuotavat ehkä helpommin. Keskustelu kahvihuoneessa on niin kauan suljettua, kunnes joku kertoo siitä julkisuuteen tai ottaa vaikka videon – ei mitään eroa digikanaviin.

Minun mielestäni on hyvin outoa, että nykyään tehdään jotain eroa digitaalisen ja f2f-viestinnän välille sen suhteen, että toisessa olisi jotenkin erilaiset käytössäännöt. "Älä sano sitä netissä, mitä et voisi sanoa kasvotusten" pätee aika hyvin. Ei ole enää "nettimaailmaa" ja "oikeaa maailmaa".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todisteiden vaatiminen on typerää

Toki sinun mielestäsi, mutta ei kannata yleistää. Valtaosa suomalaisista lienee sitä mieltä, että poliisia hutkittaessa tulee esittää todisteita ja sama pätee kaikkeen muuhunkin.

Itse olin mm. Mustan Barbaarin casessa sitä mieltä, että ei hutkita poliisia ilman todisteita, ja se oli järkevä näkemys ainakin siinä mielessä, että todisteet osoittivat aivan muuta, kuin mitä MB ja äitinsä/siskonsa kertoivat.

Tässäkin samalla liikenteessä: on oltava todisteet ja niiden mukaan mennään. Jos faktat osoittavat nimettyjen poliisien syyllistyneen rasismiin, se on rasismia.

Enpä lähde sinun kanssasi enempää asiasta vääntämään, koska en näe mitään mieltä näkemyksessä, jonka mukaan todisteiden vaatiminen on typerää.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässäkin samalla liikenteessä: on oltava todisteet ja niiden mukaan mennään.

Kevyesti ohitit problematiikan. Ehkä joku muu voi sitten tarttua siihen.

Toki sinun mielestäsi, mutta ei kannata yleistää. Valtaosa suomalaisista lienee sitä mieltä, että poliisia hutkittaessa tulee esittää todisteita ja sama pätee kaikkeen muuhunkin.

Minä jätän mielelläni poliisien yksityiskeskustelut tutkimatta. Viestitelköön kytät keskenään mitä haluavat, kunhan eivät jää kiinni.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kenties avaat propblematiikan. En pysty sitä muuten käsittelemään.

Mitkä kaikki yksityiseen viestittelyyn tarkoitetut viestintäkanavat tulisi tutkia? Aloitetaan vaikka tällä.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä. Kerrotko miten asia liittyy tapahtuneeseen, koska ajattelin pysyä ihan siinä. Sinä ilmeisesti et siitä halua keskustella.

Liittyy aiheeseen siten, että tapausta tutkiva henkilö joutuu kysymykseen vastaamaan. Miten itse asian ratkaisisit?
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Julkaisi jo, tässä linkki Rasismi rehottaa poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä | Long Play

Jos et noista löydä rasismia niin kyse on siitä, että sä et tiedä mitä rasismi tarkoittaa tai sitten @Tarinankertoja mainitsemasta kieltoreaktiosta.

Kokeile aluksi vaikka erottaa ivallinen sävy ja rasismi toisistaan, ne kun ei ole sama asia.

Eihän tuossa ole mitään muuta kuin puhdasta asiaa päivän polttavasta asiasta. Siinä oli myös perusteltu oma näkemys asiallisesti joten taas nousee mölyä melko tyhjästä.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kerrohan nyt ihan suoraan, mitä höpiset. Katsotaan sitten.

Tässähän tämä:

Mitkä kaikki yksityiseen viestittelyyn tarkoitetut viestintäkanavat tulisi tutkia?

tapausta tutkiva henkilö joutuu kysymykseen vastaamaan. Miten itse asian ratkaisisit?

Tulisiko siis tutkia vain tuo yksi ryhmä, jonka sisältöä epäillään rasistisesta materiaalista, vai tulisiko viestintäkanavia tutkia laajemmin (esim. WA-viestittelyt). Ymmärrän, että kysymys on osaltasi erityisen kiusallinen, koska järkevää rajanvetoa ei pysty tekemään, mikä tekee todisteiden perään kyselemisestä tässä tapauksessa typerää.

Kannattaa siis jättää vielä ymmärtämättä kysymys – en minä sitten enää viitsi sinua tällä vaivata.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tulisiko siis tutkia vain tuo yksi ryhmä, jonka sisältöä epäillään rasistisesta materiaalista, vai tulisiko viestintäkanavia tutkia laajemmin (esim. WA-viestittelyt). Ymmärrän, että kysymys on osaltasi erityisen kiusallinen, koska järkevää rajanvetoa ei pysty tekemään, mikä tekee todisteiden perään kyselemisestä tässä tapauksessa typerää.

Höpsis. Axl Smithin osalta riitti suljettu ryhmä, josta tuomio tuli mm. loukkaavan tiedon levittämisestä - ei vain salakatselusta. Rasismi on kielletty rikoslaista, joten jos kyseessä on todistettavasti rasistiset kannanotot, joita levitetään suljetussa ryhmässä, lain mukaan tässäkin ja myös siksi, että ei synny pienintäkään epäilystä poliisin olevan lain yläpuolella. Ja lain mukaan, ei esimerkiksi median vaatimusten.

Sinun todellinen kantahan kävikin jo selville aiemmin. Mistään kanavista ole kyse, vaan tästä:

Minä jätän mielelläni poliisien yksityiskeskustelut tutkimatta. Viestitelköön kytät keskenään mitä haluavat, kunhan eivät jää kiinni.

Näkemys se on tuokin. Todisteita ovat tosiaan turhia, samoin tutkimukset tuolla näkemyksellä.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rasismi on kielletty rikoslaista, joten jos kyseessä on todistettavasti rasistiset kannanotot, joita levitetään suljetussa ryhmässä, lain mukaan tässäkin ja myös siksi, että ei synny pienintäkään epäilystä poliisin olevan lain yläpuolella.

Mitkä kaikki suljetut ryhmät tulisi tutkia? Pelkkä FB vai myös WA?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös