Suomalaiset NHL:ssä 2015–2016

  • 571 107
  • 1 384

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Lupailin aiemmin hiukan yhteenvetoa suomalaisten runkosarjoista, laitetaanpa se nyt vielä ennen kuin pudotuspelisarjat pyörähtävät käyntiin.

Kokonaisuutena kausi oli varsin positiivinen, mikä oli tietysti odotettavissakin, kun on paljon nuoria ja kehittyviä pelaajia kaukalossa. Yleisellä tasolla voisi sanoa, että kausi oli siinä mielessä ehkä hieman epätasainen, että useammalla pelaajalla oli suhteellisen pitkiäkin todella kuumia jaksoja, mutta vastaavasti samat pelaajat viettivät hiljaiseloa jossain vaiheessa kautta, joten lopulta kukaan ei yltänyt mihinkään älyttömän koviin tehoihin. Näitä pelaajia olivat esimerkiksi Ristolainen ja Koivu alkukaudesta, Jokinen keskivaiheilla ja Barkov ja Haula loppukaudesta. Barkovilla toisaalta ei varsinaisia huonoja jaksoja ollut, vaan lähinnä loukkaantumiset rikkoivat pistetehtailua.

Yhteensä suomalaiset tehoilivat 618 pistettä, mikä on komeat 134 pojoa viime kautta enemmän, ja korkein tulos sitten kauden 2010-2011 (726p). Suurempaankin saldoon olisi ollut saumoja, sillä varsinaisia selkeitä ylisuorittajia oli vähän, ja kohonneet pistemäärät olivat pääosin odotetun kehittymisen tulosta. Sen sijaan kokeneempi 80-lukulaisten kaarti esiintyi pisteiden valossa odotettua (ja esim. viime kautta) heikommin, eikä tätä muutosta voi monenkaan kohdalla vielä varsinaisen vanhenemisen piikkiin laittaa. Erityisesti Valtteri Filppula, Jori Lehterä ja tietysti Tuomo Ruutu jäivät varmasti pistetavoitteistaan, vaikkei viimeisimmältä nyt realistisest kovin merkittävää saldoa enää voi odottaakaan. Loukkaantumisia osuu tuollaiseen yli 20 hengen porukkaan tietysti aina, mutta siinä mielessä suomalaisten kausi oli varsin eheä, että pistekeskiarvoja tarkasteltaessa lähinnä vain Barkovin, Vatasen ja Komarovin saldot jäivät poissaolojen johdosta potentiaalistaan merkittävästi vajaiksi. Viime kauteen verrattuna palattiin useampaan 50 pisteen ylittäjään, ja Jokinen ylsi 60:kin. Erityisen suuri rooli kollektiivisen pistesaldo kasvattamisessa oli 30-40 pisteen väliin yltäneillä pelaajilla, joita oli viime kaudella vain kolme ja tällä kaudella peräti seitsemän. Piste-ennätyksiäkin laitettiin uusiksi oikein laajalla rintamalla, sillä peräti 13 suomalaista paransi ennätystään ja Jokipakkakin sivusi omaansa.

Maalivahtien osalta kausi oli auttamatta hieman alakuloinen. Joonas Korpisalo löi yllättävän vastuun myötä vahvasti läpi, mutta sarjan häntäpään joukkueen 1B-vahtia tuskin kovin tarkasti on vielä skoutattu. Koen, että Joonas mitataan paremmin vasta ensi kaudella, jos on ylipäätään vakituisesti veräjänsuulla. Supertähdet Rask ja Rinne esiintyivät ailahtelevasti, mutta mielestäni Raskin kausi oli näistä parempi, vaikka Bostonin kausi runkosarjaan päättyikin. Hän joutui kannattelemaan aika katastrofaalista pakistoa, ja niin ristiriitaiselta tällaisen kauden jälkeen kuin se kuulostaakin, osoitti minun kirjoissani olevansa ainakin suurinpiirtein sopimuksensa arvoinen. Rinne sen sijaan pelaa jälleen kelpo joukkueessa, mutta ei vain jostain syystä muuten onnistunut. Hänellä on suuri näytönpaikka pudotuspeleissä vielä edessä, sillä Rinteen keväiset otteet eivät ole aina aivan vakuuttaneet.

Dallas-kaksikko jakoi vastuun läpi kauden tasaisesti, ja heidän pudotuspeliketjunsa perusteellakaan ei ole kovin selvää, millä systeemillä lähtevät avaamaan kevättä. Tilastot eivät Dallasin hawai-kiekossa kovin kauniiksi muotoutuneet, ja varsinkin P-amerikkalaisessa mediassa veskariosastoa tunnutaan pitävän yhtenä Starsin kompastuskivistä. Näin suomalaisperspektiivistä miehet ”tuntevana” vaikea uskoa, että heihin homma kaatuu, mutta toisaalta yhtälailla selvää on, että kovin moneen lännen joukkueeseen Dallas ei maalivahdeilla myöskään etulyöntiasemaa ota. Muista vahdeista Calgaryn kaksikko pelasi epätasaisesti ja Raanta pääosin hyvin varsinkin keväällä.

Nostellaan seuraavaksi muutamia yksittäisiä nimiä, joista allekirjoittaneella on jotain fiksua sanottavaa.

Positiiviset

Aleksander Barkov pelasi monellakin mittarilla läpimurtokauden. Viime kaudella kokonaisvaltaisen pelaamisen ja haastavien minuuttien opettelu verotti pistetehtailua, mutta tällä kaudella niksit oli omaksuttu ja offensiivinen puoli oli erinomaisessa kunnossa. Pääsi myös nauttimaan pelaamisesta yhdessä liigan parhaista ketjuista, ja suomalaisten iloksi voidaan todeta, että Sashan rooli tuossa ketjussa taitaa olla kolmikon tärkein. Loukkaantumiset vaivasivat jälleen, ja nyt kun taso selkeästi tulee riittämään niin on helppo sanoa, että supertähtiuran suurin riskitekijä on loukkaantumisherkkyys. 21-vuotias pelaaja ei ole tainnut pelata vielä yhtäkään ehjää kautta, ja kärsityt vammat ovat luonteltaan helpohkosti uusiutuvia. Joka tapauksessa, jos sattuu pysymään ehjänä, niin ensi kaudella sopii odotella 70 pisteen ylitystä. Ja kun kyseessä on pelaaja, jonka arvosta vain osa mitataan pisteissä, tarkoittaisi tuollainen kausi nousemista maailman TOP10-sentterien joukkoon. Äärimmäisen mielenkiintoista nähdä nyt myös miehen ensiaskeleet pudotuspeliympäristössä.

Rasmus Ristolainen otti ehkä Barkoviakin suuremman harppauksen kohti huippua verrattuna edelliskauden tasoon, ja samalla sementoi ainakin tällä erää itsensä ikäryhmänsä suomalaiseksi ykköspakiksi ohi Vatasen ja Määtän. Siinä missä Sasha varasti otsikot keväällä, Rasse paistatteli valokeilassa läpi syksyn. Loppukaudesta otteet ainakin tilastojen valossa hieman hyytyivät, mutta toisaalta viestejä pelillisen tason laskusta ei ole kantautunut korviini. Ristolaisella on kesällä edessä uudet sopimusneuvottelut, on mielenkiintoista nähdä millä tavalla Sabres kultakimpalettaan arvostaa.

Jussi Jokinen pelailee vuodesta toiseen hämmentävän kovalla tasolla, ja tällä kaudella irtosi lopulta jopa Suomi-pörssin ykköstila. Medianäkyvyydessä mies jää nuorempien varjoon, ja eihän se pelityyli seksikkyydellään häikäise, mutta aika tehokas kahden suunnan älykkö JJ on. Juuri kukaan ei uskonut, että pistesaldot säilyvät saati nousevat Pittsburghin jälkeen, mutta Jussi on yksinkertaisesti todistanut kriitikkonsa vääriksi.

Joonas Donskoi ylitti ainakin omat odotukseni tällä kaudella selkeästi, ja hän hieman myöhäisherännäisenä tuo yllättävää ja erittäin tervetullutta laajuutta Suomen laiturikavalkadiin. Jostain syystä ajattelin, että Donskoi olisi juuri sitä pelaajatyyppiä, jolle sopeutuminen NHL-kaukaloihin tuottaisi merkittäviä vaikeuksia. Päinvastoin, pystyi pelaamaan läpi koko kauden varsin tasaisesti, mikä kertonee iän tuomasta kypsyydestä. 0,5ppg käsittääkseni aika vähäisellä ylivoima-ajalla on tulokaskaudella loistava suoritus. Pääsee korkkaamaan myös playoff-jäät heti avauskaudellaan.

Erik Haula nousi ryminällä NHL-kartalle toissa kaudella, mutta viime kausi oli suuri pettymys. Tämän kauden alku oli niin ikään vaikeaa, ja itse ehdin hieman luovuttaa jo hänen suhteensa, mutta Wildin valmentajanvaihdoksen jälkeen meno on ollut suorastaan sensaatiomaista. Äärimmäisen mielenkiintoista nähdä maistuuko treeni kesällä ja pystyykö vakiinnuttamaan itsensä n. 40 pisteen pelaajaksi.

Joonas Korpisalo todellakin vakuutti Columbuksen maalinsuulla, ja ensi kaudella onkin mielenkiintoista nähdä millaiseksi kilpailutilanne loukkaantumisten runteleman Bobrovskin ja nuoren Korpisalon välillä muodostuu. Ihan jo pelkästään palkkapussinsa ja statuksensa vuoksi Bob lähtee tuohon kisaan tietysti etulyöntiasemasta. Kuten aiemmin totesi, en itse vielä heittele hattuani ilmaan Korpisalon kunniaksi, sillä kovin usein nämä yhden tai puolen kauden maalivahtisensaatiot paljastuvat keskinkertaisiksi kun vastustajat oppivat heikkoutensa. Sinänsä uusien maalivahtitähtien löytyminen olisi Suomelle erittäin tärkeää, sillä Rask on jo kolmekymppinen. Olisi surkuhupaisaa, jos muutaman vuoden päästä esimerkiksi olympialaisissa kompastuskiveksi muodostuisi maalivahtiosasto kenttäpelaajien loistaessa. Toivotaan, että Korpisalo on yksi vastaus näihin haasteisiin.

Jatkuu...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jatkoa edelliseen...

Neutraalit

Mikko Koivu jatkoi nähdäkseni suurin piirtein omalla tasollaan. Syksy oli pisteiden valossa hyvä, ja hätyytteli jossain vaiheessa jopa Selke-ehdokkuutta, mutta kevään tullen rauhoittui hieman. Isoveljestään poiketen ei ole loistanut kevään peleissä, joten nyt on jälleen näytön paikka siellä. Edelleen Suomi-kiekon kiistattomia kärkinimiä, toivottavasti säilyttää tasonsa vielä kolmisen vuotta.

Mikael Granlundin kausi oli kaksitahoinen. Äärimmäisen tärkeää oli se, että hän pystyi vihdoin pelaamaan täyden runkosarjan, sillä tähän asti loukkaantumishistoria oli Barkovin tapaan turhan täyteläinen. Toisaalta pelimäärien kasvu ei näkynyt pistepussissa merkittävästi, vaikka ennätys lopulta rikkoutuikin. Alkaa vaikuttaa selvältä, että Granlundista ei NHL-tasolla ole piste-per-peli –tahtia hätyyttelemään, mutta n. 50 pisteen tahti ja ura sekä NHL-joukkueensa että maajoukkueen top6-roolissa ei ole huono sekään. On suurten otteluiden mies, ja toivottavasti nostaa tasoaan tänäkin keväänä pudotuspeleissä.

Sami Vatasen suhteen olin kahden vaiheilla, oliko hänen kautensa pettymys vai neutraali. Piste-ennätys syntyi, mutta minkäänlaista harppausta eteenpäin Vatanen ei kyennyt ottamaan. Sami olisi ihan mielenkiintoista nähdä jossain toisessa joukkueessa, sillä arvostus Anaheimissa ei aina tunnu olevan järin korkealla. Toivottavasti työnteko maittaa kesällä, sillä edelleen näen Samissa ominaisuuksien puolesta potentiaalia kolkuttelemaan hyökkäävien kärkipakkien kantapäitä, eli huippukaudella 50 pisteen tietämille.

Teuvo Teräväisestä täällä olikin jo keskustelua, ja joku nosti hyvin esiin pointin, että tämä saattoi olla Teuvolle samanlainen totuttelusesonki vaativaan rooliin kuin Barkovin viime kausi. Huikea pudotuspelikevät nosti odotukset monilla erittäin korkeiksi, mutta objektiivisin silmin tämä oli aika looginen askel eteenpäin uralla, joten en suostu miestä pettymykseksi nimeämään. Parhaimmillaan näyttää aivan maagiselta pelaajalta, enkä malta koskaan olla vertailematta häntä Granlundiin. Aika näyttää, pystyykö Teuvo siirtämään kiekollisen dominanssin NHL-kaukaloon Mikkeä paremmin vai huonommin. Luistelun puolesta edellytykset lienevät hieman paremmat.

Leo Komarovin alkukausi oli häikäisevä, mutta vuodenvaihteen jälkeen tehoja syntyi vain 4+7. Leksa kärsi loukkaantumisista, eikä hänen arvoaan mitata ensisijaisesti pisteillä, joten onnistujiinkin miehen voisi hyvällä syyllä lukea, mutta olkoon nyt tässä. Uskoisin, että Komarov oli Toronto-faneille yksi synkän kauden harvoista valopilkuista. Vähintään varakapteeniainesta tulevaisuudessa.

Pettymykset

Jori Lehterä ei pystynyt Bluesissa tällä kaudella ottamaan aivan samankaltaista vastuuta kuin viime kaudella. Pelejä kertyi enemmän, mutta pistesaldo tippui kymmenellä. Epätasaisuus vaivasi jo tulokaskaudella, mutta tällä kertaa niitä säkenöiviä hetkiä oli aika vähän. Jotenkin väritön runkosarja Jorilta, playoffseissa on tilaisuus parantaa.

Valtteri Filppula ehti jo kommentoidakin pettyneensä suorituksiinsa runkosarjassa. Valle on jälleen yksi niistä suomalaispelureista, jotka ovat joukkueelleen hyödyksi silloinkin kun pisteitä ei tule, mutta tuolla sopimuksella ja historialla 31 pistettä lähes täydellä kaudella on kovin heikosti.

Teemu Pulkkinen nousi Red Wings -miehistöön suurin odotuksin, sillä sensaatiomaisen maalivireen siirtäminen AHL:n puolelta NHL:n piti olla mahdollista. Täytyy ikäväkseni todeta, että Pulun suhteen olin skeptinen jo etukäteen, ja toisin kuin Donskoin kohdalla, taisin tällä kertaa olla oikeassa. Pulkkinen viettää kovin paljon aikaa pelin ulkopuolella, eikä pääse riittävästi maalintekotilanteisiin. Pistetahti oli kuitenkin loukkaantumiseen asti aivan hyvää, mutta toivuttuaan ei pystynyt valtaamaan vakipaikkaa takaisin koko kaudella. Hankalassa tilanteessa mies on, pelkään ettei NHL-tasolle vain riitä.

Markus Granlundia analysoin valitettavasti ihan tilastopohjalta, sillä highlightseja lukuun ottamatta näin hänen otteitaan todella vähän. Joutui treidatuksi kesken kauden ja uudessakin seurassa fanien hampaisiin, vaikka ymmärtääkseni otteet ovat olleet ihan kohtalaisia. Joka tapauksessa vain puolet peleistä kokoonpanossa ja pistesaldon puolittuminen viime kaudesta ei missään nimessä kuulunut suunnitelmiin. Mielenkiintoista nähdä MM-kisoissa missä hän menee verrattuna Euroopan sarjojen tähtiin.

Tuomo Ruudun taso on romahtanut täysin muutamassa vuodessa, ja hänen osaltaan homma alkaa NHL:n osalta olla varmaankin paketissa. Hieno pelaaja ja julkisuuskuvansa perusteella mahtava tyyppi, maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti, mutta nyt ei vaan enää riitä. Kroppakin on varmaan siinä kunnossa, että en usko Tuomon suuntaavan enää Euroopan kentille.

Tällainen paketti tällä kertaa, eri mieltä saa olla ja täydentää jos joitain selkeitä onnistujia tai pettymyksiä jäi nimeämättä.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
@Hejony
Oikein hieno yhteenveto mutta Vatasen suhteen olen hieman eri mieltä. Vaikka pisteitä ei tullutkaan ihan niin paljon kuin monet ehkä odottivat niin mielestäni hän kuitenkin otti selkeästi askeleen eteenpäin puolustuspelissä. Mielestäni Vatasen kohdalla on hieman väärin puhua pelkästään hyökkäävästä /kiekollisesta pakista sillä hän alkaa näyttää enemmän ja enemmän hyvältä yleispuolustajalta jolta voidaan odottaa parhaimmillaan jopa niitä n.50 pisteen kausia.
 

Largo

Jäsen
@Hejony
Oikein hieno yhteenveto mutta Vatasen suhteen olen hieman eri mieltä. Vaikka pisteitä ei tullutkaan ihan niin paljon kuin monet ehkä odottivat niin mielestäni hän kuitenkin otti selkeästi askeleen eteenpäin puolustuspelissä. Mielestäni Vatasen kohdalla on hieman väärin puhua pelkästään hyökkäävästä /kiekollisesta pakista sillä hän alkaa näyttää enemmän ja enemmän hyvältä yleispuolustajalta jolta voidaan odottaa parhaimmillaan jopa niitä n.50 pisteen kausia.
Onnistuminen olisi vaatinut sen 50 pistettä ja siitä jäätiin. Muu pelaaminen on parantunut, mutta ei ehkä ihan niin paljon, että voidaan lukea tämä kausi täysin onnistuneeksi. Toki pelasi joukkueen puolustajista eniten alivoimaa, mikä taas syö tehoja ylivoimasta ja myös tasakentällisin. Siinä ja siinä. Ihan siellä onnistujan ja tasapaksun välissä. Toiseksi eniten ylivoimaa puolustajista ja Ducks oli kuitenkin liigan paras YV- sekä AV-joukkue.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Leo Komarovin alkukausi oli häikäisevä, mutta vuodenvaihteen jälkeen tehoja syntyi vain 4+7. Leksa kärsi loukkaantumisista, eikä hänen arvoaan mitata ensisijaisesti pisteillä, joten onnistujiinkin miehen voisi hyvällä syyllä lukea, mutta olkoon nyt tässä. Uskoisin, että Komarov oli Toronto-faneille yksi synkän kauden harvoista valopilkuista. Vähintään varakapteeniainesta tulevaisuudessa.

Todellakin valtava määrä töitä, taklauksia ja taistelua tiiminsä eteen. Sen lisäksi sitten tiiminsä kakkonen maaleissa (yhden maalin kärjestä) ja kolmonen pisteissä. Ja missasi vielä 15 matsia, joten täydellä kaudella olisi luultavasti voittanut maalipörssin. Jos tuolla ei pääse duunari onnistujiin niin millä sitten?
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Jussi Jokisen ohjuri-maali Islandersia vastaan kirvoitti minut pohdiskelemaan, että onko Jokinen yksi maailman parhaista juurikin ohjureissa?
Aika paljon se niitä mielestäni on tälläkin kaudella tehnyt vai olenko ihan hakoteillä.
En muista mitkä MM-kisat tai olympialaiset ne oli, mutta silloin tais Jussi ohjata ylivoimalla useammankin maalin samoissa kisoissa.
 

Gemondo

Jäsen
Jussi Jokisesta puheenollen on hän suomalaisten kaikkienaikojen playoffpistepörssissä jo sijalla 12, tehoilla 17+14=31, vaikka on pelannut vain 49 ottelua.
Kalajokisella on hyvät saumat nousta tänä keväänä aina sijalle 9 ohi Sinisalon, Timosen ja Kapasen. Sijalla 9 oleva Sami Kapanen on enää 4 pistettä edellä.

Suomalaisten maalipörssissä Jokisella on mahdollisuudet nousta aina sijoille 5-6 asti, alla otanta maalipörssistä:

3) Teemu Selänne 44 maalia
4) Jere Lehtinen 27
5) Valtteri Filppula 23
6) Ilkka Sinisalo 21
7) Saku Koivu 18
8) Jussi Jokinen 17
...Seuraaavat aktiivipelaajat...
17) Mikko Kovu 7
21) Mikael Granlund 6
25) Erik Haula 5
29) Teuvo Teräväinen 4


Muita mahdollisia suomipörssien nousijoita ovat ylläoleva Filppula maalipörssissä sekä Vatanen puolustajien pistepörssissä jopa aina TOP-5 asti, alla pakkien pistepörssi:

1) Reijo Ruotsalainen 15+32=47
2) Jyrki Lumme 9+35=44
3) Kimmo Timonen 4+31=35
4) Sami Salo 12+19=31
5) Janne Niinimaa 3+21=24
6) Teppo Numminen 9+14=23
7) Risto Siltanen 6+12=18
8) Janne Laukkanen 7+9=16
9) Joni Pitkänen 0+13=13
10 Sami Vatanen 3+9=12
...
15) Olli Määttä 0+4=4
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jussi Jokisen ohjuri-maali Islandersia vastaan kirvoitti minut pohdiskelemaan, että onko Jokinen yksi maailman parhaista juurikin ohjureissa?
Aika paljon se niitä mielestäni on tälläkin kaudella tehnyt vai olenko ihan hakoteillä.
En muista mitkä MM-kisat tai olympialaiset ne oli, mutta silloin tais Jussi ohjata ylivoimalla useammankin maalin samoissa kisoissa.

Ei teknisesti paras, mutta kuten Jokisen muussakin pelaamisessa, niin etenkin noissa ylivoimamaaleissa näkyy Jokisen pettämätön peliäly. Juice ei ole koskaan paikoillaan vaan liikkuu pelin mukana siten, että hänen lapansa on monesti viivasta tai B-pisteen ulkokaarelta pelattavissa. Jokinen on malliesimerkki pelaajasta, jolla peliäly on ihan maailman kärkeä, vaikka mikään muu ominaisuus ei olekaan. Kun katsoo Jokisen "teknisiä avuja", ei voisi mitenkään tietää kyseessä olevan tehokkaan NHL-pelaajan.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Viime yöltä jotain:

Sasha Barkov 0+1 uran ensimmäinen piste NHL playoffeissa
Jussi Jokinen +2
Lehterä Jori 0+1 uran kolmas syöttöpiste NHL playoffeissa
Vatasen Sami +1 kohtuu rapeat 27.31 peliaika varsinaisella peliajalla

Peksi Rinne 27/29 .931 voitto
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Kärppä Lehtoselta taas huippupeli (muun joukkueen huilatessa) 25/26 torjuntaa .962 3 tähteä
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Onnistuminen olisi vaatinut sen 50 pistettä ja siitä jäätiin. Muu pelaaminen on parantunut, mutta ei ehkä ihan niin paljon, että voidaan lukea tämä kausi täysin onnistuneeksi. Toki pelasi joukkueen puolustajista eniten alivoimaa, mikä taas syö tehoja ylivoimasta ja myös tasakentällisin. Siinä ja siinä. Ihan siellä onnistujan ja tasapaksun välissä. Toiseksi eniten ylivoimaa puolustajista ja Ducks oli kuitenkin liigan paras YV- sekä AV-joukkue.

Laskisin Vatasen kauden kuitenkin jonkinmoiseksi onnistumiseksi vaikkei selkeää nextiä leveliä nähty kuin puolustuspelaamisen osalta. Isoin tekijä oli se miten Vatanen suoritti kun Ducks sukelsi kauden alusta jouluun saakka. Vatasen taso säilyi vaikkei tehoja tullutkaan ja tärkeimpänä se ettei Sami ollut riippuvainen muista. Aikalailla ainoita pelaajia joiden ryhti säilyi. Sitten joukkue sai koneen käyntiin ja lopulta Vatanen takoi ihan hyvät tilastot.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Laskisin Vatasen kauden kuitenkin jonkinmoiseksi onnistumiseksi vaikkei selkeää nextiä leveliä nähty kuin puolustuspelaamisen osalta. Isoin tekijä oli se miten Vatanen suoritti kun Ducks sukelsi kauden alusta jouluun saakka. Vatasen taso säilyi vaikkei tehoja tullutkaan ja tärkeimpänä se ettei Sami ollut riippuvainen muista. Aikalailla ainoita pelaajia joiden ryhti säilyi. Sitten joukkue sai koneen käyntiin ja lopulta Vatanen takoi ihan hyvät tilastot.
Eikös Vatanen ollut melko pitkän pätkän joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja? Välillä taisi olla kakkosenakin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eikös Vatanen ollut melko pitkän pätkän joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja? Välillä taisi olla kakkosenakin.

Kyllä tuo kolmen kärjessä pyöri, mutta kauniisti sanottuna se ei liikoja vaatinut lukuisten alisuorittajien seurassa.
 
Nythän on lähes varmasti niin, että Suomi voittaa Stanley Cupin ja torilla tavataan.
San Jose: Donskoi
Nashville: Rinne, Salomaki
St. Louis: Lehtera
Chicago: Teravainen
Dallas: Niemi, Lehtonen,

Washingtonissa ei tietenkään ole suomalaisia, mutta tuskinpa Capitals myöskään voittaa mestaruutta koska pelaa itäisessä konferenssissa.
Olisi se hienoa jos kahden suomalaismaalivahdin voimin voitettaisi mestaruus, ja olisi sekin aika legendaarista jos Niemi voittaisi kahdessa eri seurassa mestaruuden. Luultavasti Lehtonen floppaa jossain vaiheessa todella pahasti, joten jos "päätyyn asti" mennään niin silloin se on Niemi joka on maalinsuulla, kuten Chicagossa 2010.
 

Largo

Jäsen
Nythän on lähes varmasti niin, että Suomi voittaa Stanley Cupin ja torilla tavataan.
San Jose: Donskoi
Nashville: Rinne, Salomaki
St. Louis: Lehtera
Chicago: Teravainen
Dallas: Niemi, Lehtonen,

Washingtonissa ei tietenkään ole suomalaisia, mutta tuskinpa Capitals myöskään voittaa mestaruutta koska pelaa itäisessä konferenssissa.
Olisi se hienoa jos kahden suomalaismaalivahdin voimin voitettaisi mestaruus, ja olisi sekin aika legendaarista jos Niemi voittaisi kahdessa eri seurassa mestaruuden. Luultavasti Lehtonen floppaa jossain vaiheessa todella pahasti, joten jos "päätyyn asti" mennään niin silloin se on Niemi joka on maalinsuulla, kuten Chicagossa 2010.
En nyt olis ihan niin varma Capitalsin häviöstä. Pelaavat vahvaa kiekkoa tällä hetkellä, niin en lähtis vielä torille treffejä tekemään. Losia ei myöskään sovi unohtaa mihinkään vielä. Lännestä tietenkin saattaa suomalainen olla finaalissa, kun kerran 7:ssä joukkueessa pelaa suomalainen. Aika juhlavaa huutelua tässä vaiheessa poffeja.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Washingtonissa ei tietenkään ole suomalaisia, mutta tuskinpa Capitals myöskään voittaa mestaruutta koska pelaa itäisessä konferenssissa.
Loistava perustelu!
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Luultavasti Lehtonen floppaa jossain vaiheessa todella pahasti, joten jos "päätyyn asti" mennään niin silloin se on Niemi joka on maalinsuulla, kuten Chicagossa 2010.

Tää kans aika huikea kommentti. No toi koko kirjoittaja on jonkinlainen puolitrolli.
 
Tää kans aika huikea kommentti. No toi koko kirjoittaja on jonkinlainen puolitrolli.
No näin on totuttu näkemään, että Lehtonen romahtaa jossain vaiheessa.
Meinasin myös kirjoittaa miten tuossa San Jose - Los Angeles -pelissä tunnelma vähän lässähti kun jatkoerä alkoi. Ei tullutkaan sitä odotettua 3 vastaan 3 peliä, ei edes neljä vastaan neljä ja rankkareita ei olisi luvassa. Mutta sen kirjoittaminen olisi herättänyt liikaakin nettiraivoa ja tämä on vähän väärä ketjukin.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
No näin on totuttu näkemään, että Lehtonen romahtaa jossain vaiheessa.

Annas tästä nyt jotain konkreettisia esimerkkejä tästä. Vai onko tää taas näitä "no joo on toi kova toi Islandersin puolustus, toisaalta saattaa se olla olemattakin. On se kuitenkin, mutta ei oikeastaan sittenkään. Vähän sinnepäin, mutta jotain puuttuu. Tai ei ehkä puutukaan"-juttuja...?

Mutta sen kirjoittaminen olisi herättänyt liikaakin nettiraivoa ja tämä on vähän väärä ketjukin.

Tämä on hyvä, että pidät linjasi nettiraivoa aiheuttamattomilla viesteillä.
 
Annas tästä nyt jotain konkreettisia esimerkkejä tästä. Vai onko tää taas näitä "no joo on toi kova toi Islandersin puolustus, toisaalta saattaa se olla olemattakin. On se kuitenkin, mutta ei oikeastaan sittenkään. Vähän sinnepäin, mutta jotain puuttuu. Tai ei ehkä puutukaan"-juttuja...?
No jos kiinnostaa niin MM 2012 ja olen vain sattunut näkemään Lehtoselta ainoastaan huonoja pelejä NHL:ssä.
Ja itse asiassa, mistähän luinkaan vain pari päivää sitten tämän tyylisen kommentin Dallasin suomalaisesta maalivahtikaksikosta: Jos molemmilla sujuu hyvin, Lehtonen pelaa, mutta jos vain toisella sujuu hyvin niin silloin Niemi pelaa. Taisi olla Starsin valmentaja tai GM joka näin sanoi. Kertoo aika hyvin Lehtosesta, että parhaimmillaan on kyllä hyvä, mutta joskus...
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No jos kiinnostaa niin MM 2012 ja olen vain sattunut näkemään Lehtoselta ainoastaan huonoja pelejä NHL:ssä.
Ja itse asiassa, mistähän luinkaan vain pari päivää sitten tämän tyylisen kommentin Dallasin suomalaisesta maalivahtikaksikosta: Jos molemmilla sujuu hyvin, Lehtonen pelaa, mutta jos vain toisella sujuu hyvin niin silloin Niemi pelaa. Taisi olla Starsin valmentaja tai GM joka näin sanoi. Kertoo aika hyvin Lehtosesta, että parhaimmillaan on kyllä hyvä, mutta joskus...

Kai se riippuu että kummalla toisella sujuu hyvin? Jos Lehtosella sujuu hyvin niin miksi Niemi pelaisi?
 
Kai se riippuu että kummalla toisella sujuu hyvin? Jos Lehtosella sujuu hyvin niin miksi Niemi pelaisi?
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu hyvin = Lehtonen pelaa
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu huonosti = Niemi pelaa
Muita skenaarioita ei sitten olekaan.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu hyvin = Lehtonen pelaa
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu huonosti = Niemi pelaa
Muita skenaarioita ei sitten olekaan.
Jos nyt etsisit sen kommentin uudestaan ja lukisit miten se meni.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu hyvin = Lehtonen pelaa
Niemellä sujuu hyvin + Lehtosella sujuu huonosti = Niemi pelaa
Muita skenaarioita ei sitten olekaan.
Joo kannattais tosiaan vilkasta se kommentti uudestaan, nimittäin se meni niin et jos molemmilla menee hyvin niin Lehtonen pelaa, mutta jos molemmilla menee huonosti, niin Niemi pelaa, eli toisin sanoen, Lehtonen on molempien ollessa parhaimmillan parempi, mut taas molempien ollessa huonoimmillaan niin Lehtonen on huonompi.

Edit: Helpotetaan vielä hommaa niin, et tarjotaan linkki viestiin jossa tuo kommentti on lainattu:
Suomalaiset NHL:ssä 2015–2016 | sivu 52 | Jatkoajan keskustelupalsta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös